Új privát üzeneted érkezett!

Hú de jó lehet ez a torta, összefolyott a nyál a számban. Egyszer bizti megcsinálom, amikor Lili már ehet belőle, vagyis hajlandó ilyet enni. Ki is másolom gyorsan a többi közé.

Szerintem amikorra én fodrászhoz el fogok jutni addigra már a fül mellett látható tincs is lesz akkora, most még ott nem olyan hosszú (fülemig ér), de homlokban igen, uh. akár most is meg tudnák csinálni.

Lili aludt 1 órát ahogy gondoltam, 3-kor kelt fel. Ez azért kibírja ha nehezen is. Majd megyünk még sétálni is egyet.

KépKép
domidina
 
 


Nekem is nagyon tetszik ez a recept, én is meg fogom csinálni. Nekem nincsenek tupperware edényeim, de látom, hogy milyen sokba kerülnek. Mit tudnak ezek olyan sokat, hogy ilyen drágák?

Momoska, zselatint ehetnek már ilyen korán? Az nem káros nekik?

Fodrászhoz menés már nekem is hiányzik, szerintem a hét második felében menni fogok. Ez az egyetlen dolog, amiben könyörtelenül rendszeres vagyok, 4-5 hetente járok, már sok-sok éve, ugyanahhoz a fodrásznőhöz.

Kicsit szomorú vagyok. Geri ma is beírást kapott, ma az énektanárnőtől, az elsőt az osztályfőnökétől. Ökörködnek, gondolom ő sem bír magával. Azt azért nem tudom elképzelni, hogy egyedül ő randalírozna és 20 gyerek hátratett kézzel nézné. Na de mindegy, a lényeg, hogy beírtak neki, ismét. Szerintetek mit tudjak tenni?
Amúgy hozza az ötösöket, feleletre, dolgozatra. Első-másodikban még olyan csendes volt, tavaly óta már nem.
De mit tudok én tenni itthonról. Elbeszélgetünk vele, elég sokszor, aztán mégis. Nem ül órákat a tv előtt, a számítógépezés is maximálva van, rendszeresen sportol, színjátszóra is jár, amit nagyon szeret.
Nem tudom ki volt az, Vekerdy vagy Ranschburg, aki a beírásra egy beírással válaszolt, hogy este nem ette meg a gyerek a spenótot.
Kérdeztem tőle, mit csinált. Azt mondja nem emlékszik. Gondolom, olyan kollektív marhulás volt, nem egy kitervelt rosszaság, ezért nem tudja.
Az a bajom, nem tudom komolyan venni ezeket a beírásokat, de lehet, hogy velem van a baj???? (remélem, nem olvassa el ezt a hsz-t)
Csak elszomorít és gondolkodom, hogyan tudnék ráhatni itthonról, hogy legyen jó az iskolában. :-(

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


ez a torta nekem is tetszik. :)

na végül kolos 1kor ébredt a kocsis alvásból. szerintem már nem fog aludni és igazából mindjárt 5 - már nem is kéne neki, mert nem tudom majd ágyba dugni este. sajnos apa elmegy próbálni így egyedül leszek, és elég nyűgös már most is.

ja és feljöttünk gyöngyösről, rosszul viselte az utat.

cipő: anyukám is vett már neki, az 18as. még nem láttam mert azóta nem találkoztunk, de holnap megyek át.

ha már frizura... én ilyet szeretnék majd egyszer.
Kép
még nem ilyen hosszú a hajam, "csak" a vállamig ér és a frufrum is hosszú.
Vendég
 

 
 

így aludt délelőtt:
Kép

apa almája nagyon kéne
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

MOMOSKA!!!!!!!!!!!!! Koszi a receptet, nem is mondom hogy milyen jo es egyszerunek is tunik!
Az arak:
Első vizsgálat
/anamnézis felvétele+nőgyógyászati vizsgálat+rákszűrés+váladékvizsgálat/: 10.000.- Ft
Évenkénti rákszűrő-vizsgálat /kolposzkópia+cytológia+emlőszűrés/ 8.000.- Ft
Ellenőrző nőgyógyászati vizsgálat: 5.000.- Ft
Cytológiai ellenőrzés: 7.000.- Ft
HPV-teszt: 15.000.- Ft
Váladék-tenyésztés: 2.000.- Ft
Terhességi teszt: 2.000.- Ft
Kismamák gondozásba vétele: 6.000.- Ft
Rendszeres kismama-gondozási ellenőrzés: 5.000.- Ft
CTG-vizsgálat: 1.500.- Ft
Tovabbi kezeleses arak: http://www.heteromed.gportal.hu/gindex.php?pg=4503783



Eva,
nem tudsz rakerdezni egy Geri osztalytarsanak a szulojenel? Azt tudom hogy en is voltam „csinytevo“, sztem ez korral jar, ahogy az ember no, valoban, nem fer a borebe idonkent. Sztem tuti tudja hogy miert kapta, csak nem akarja elmondani. En pl. azt csinaltam hogy terveztuk hogy kollektive ra fogunk gyujtani, persze a noverem bearult, es mikor otthon apukam leultetett es hozott cigit hogy na, akkor tessek probaljam ki, mar nem volt vmi vicces, es soha tobbet nem volt ilyen terv. Es jo gyerek voltam egyebkent, elotte is meg utana is. Szerintem ne vedd annyira komolyan. De ha meg idegesit, akkor hivd fel a tanart es kerdezd meg tole.

Ez a Kolos nagyon szepen tud mar allni!

Nori 3-kor ebredt, nem birta ki a szokasos 7 orasi furdetest (hamarabb mentunk), 7.15-kor mar el is aludt.

Udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Momoska,
a magnesterapiahoz venni kell egy matracot meg egy valamilyen gepet meg egy kisebb feltekerheto kisparna szerut, 250ezer ft, eleg sok, de allitolag tenyleg nagyon jo. allitolag a magnes egy bizonyos frekvenciaju sugarzasa kinyirja a bakikat meg a virusokat, jo hatassal van az izuletekre, izmokra, stresszre, alvasra es meg sorolhatnam. most jarok utana, hogy mi van, de lehet hogy valoban megeri...

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok!

Évi!
Anna annyira szép kislány és már nem is olyan kicsi. :)

Orsi!
Igazán nincs mit. Nagyon jó ez a cserép. Pont ma ültettem át az ibolyákat, hmm, mennyire másképp mutatnának ilyenben... :)
Köszönjük a receptet!

Edina!
Hú nagyon jó ez a frizura! Én is nagyon gondolkodom rajta, hogy lekéne vágatni, bár azért sajnálnám is, mert már a hátam közepéig ér. Csak az a baj, hogy nagyon hullik... :(

Csilla!
Így első hallásra nekem kicsit soknak tűnnek ezek az árak, de ha valóban hatásos...Egy kicsit szkeptikus vagyok, mert mostanában elég sok becsapós dologról hallani (pl. méregtelenítő lábfürdő)
Szerintem mindenképpen járd jól körül a témát, mielőtt beruháztok.

Momoska!
Dávid 3 hónapos koráig 2-3 alkalommal ébredt szopizni, aztán 3 hó után 1x kelt és kb 4 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Akkor még 6 körül ébredt, mostanában f8 körül. Semmit nem csináltam másképp, mint azelőtt. Az volt a változás, hogy 3 hónapos volt, mikor mi kiköltöztünk a kisszobából (ahol Ő alszik)

Szakmámat tekintve lebuktam... :oops: :lol:
Eü. főiskolát végeztem, védőnő szakon. Elméletet a fősulin tanultam, most töltöm a gyakorlati időmet :lol:

Képeket mindjárt próbálok felrakni

Kép
Kép
tina82
 
 


Megihletett a Kolosról készített kép :)

Séta közbe egyszercsak látom, hogy Dávid feje előre bukik... :lol:

Kép
Még keresztelés előtt

Kép
A keresztvízzel való leöntés után
Kép

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Nori 6.45-kor felebresztett, aztan mire felkeltem kavet meg tapit csinalni, 7 korul visszaaludt. most csend van. ejjel meg haromkor felebredt, megivott 280 ml teat, visszatettem az agyba, sirt 2 percet es v.aludt. Remelem nem lesz beteg.

Tina, akkor mostantol lehet hozzad fordulni, dompingezni kerdesekkel. A magas arakon a nogyogyaszati vizsgalati arakat is erted vagy a magnesterapias cuccot? En eddig mikor kismama voltam egy tizest elkert a doktor ahova jartam, most ennel a dokinal 5ezer lesz.
Ja, beszeltunk babavarasrol is, azt javasolta az orvos hogy januarban kezdjunk "dolgozni" rajta. :roll:

jajaj megyek

sziasztok!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


jóreggelt!

Csilla megelőztél!!! Lili is ekkor kelt föl! Na az éjszaka most nem volt ideális, visszatértünk a régi kelésekhez, 11 és f3, akkor adtam neki enni, mert már korábban is nyöszörgött, csak nem mentem be hozzá.

Szerintem Tina a mágnesre gondolta a magas árat, mivel a nőgyogyi árak nem mondhatók nagyon magasnak. Gondozásra én is többet fizettem ennél, igaz az Bp-n volt, itt a városba szerintem kb. ennyi lett volna. De a másik az tényleg drága és én is egy kicsit szkeptikus vagyok ezekkel a dolgokkal, szerintem Tinának igaza van amikor azt írja hogy jól járd körül.

Tina: mennyire rövidre szeretnéd levágni a hajadat? Jól gondold meg, nehogy később megbánjad. Én így jártam és azóta se tudom megnöveszteni, nagyon megbántam, de nekem jól áll a rövid haj. Ennek ellenére többször próbálkoztam, de mivel nekem a félhosszú meg nem áll jól így mindig a fodrásznál kötöttem ki. Egyébként vannak ilyen programok a neten, ahol a saját arcodat hozzápróbálhatod különböző frizurákhoz, megnézheted melyik fazon áll jól, színeket is lehet választani. Én is ott találtam ezt a hajat, és olyan jókat nevettem, mert szörnyű dolgokat is lát az ember hogy néz ki egy-egy hajjal......

megkaptuk a kompot is, Lilinek nagyon tetszik és már rájött arra is hogyan kell menni vele. Ő nem megy a lábujjhegyén, rendesen megy benne úy hogy támaszkodik a vázra. Bár az igaz hogy ha odaér valamihez ki akarna szállni belőle, de élvezi. Nemsokára megjön a bicikli is, talán még ki tudjuk próbálni kint az utcán, lesz még jó idő....

KépKép
domidina
 
 


Kép
9 hónaposan csináltam, mostanában nem ő ül a hintában, hanem ő hintáztatja a hintát, belekapaszkodik aztán dől előre, hátra...

nagyon elfáradt estére, sziesztázik egy kicsit a párnák között...
Kép

KépKép
domidina
 
 


Nori most aludt el.
Milyen nagylany mar Lili! ugyesen all es nagyon szep a kis body-ja. kengurus?
en a multkor vettem par hosszu ujju body-t, erre ketto nem jo, az egyiknek a nyaka oriasi (kinn van neha a cicko), a masikat meg lehet varrni mert a varras menten megy szet.
Igen, valoban draga ez a magneses dolog, ezert korbe is jarom a dolgot.
hetvegen utazunk Bekescsabara. nem tudom hogy fogjuk kibirni a 2,5 h-s utat. remelem aludni fog....

KépKép
Kép
csillaz
 
 


sziasztok,
orulok, h. tetszik a recept, s tenyleg nagyon egyszeru, ugyhogy csak ajanlani tudom.
evi,
en ugy tudom, a zselatinnal nincs gond, de majd utana nezek!
edesek az alvos fiuk, en is allandoan fenykepezgetem alva. gyerek alva jo:-)
lili meg egy kis huncut mano:-)

hat nekem annyira fura, hogy ez a kolyok neha 1 orat vagy tobbet is elvan azzal, hogy bejarja a lakast, tesz vesz, felfedez, pakol, zorget. csak onnan tudom, hol van, mert a szaja be nem all kozben.
aliz soha soha nem jatszott is igy maga. 3-4 eves koraig 10 perc onallo jateknak orultunk.

evi,
nekem also tagozatban minden evben osszejott egy.ket-harom stb figyelmezteto, into. tehetetlen tanarok eszkoze! anyukam csak nevetett rajta (szinten tanar), hisz amugy ismert, ha latod gerin, h. ot is bantja, akkor nincs gond.
most eppen itt acsorog mellettem, s rohogcsel valamin, ami a fuggonnyel lehet kapcsolatos, mert azt razza!! marmint borisz, nem geri.

prevenarrol mit tudtok??

edina hol vannak olyan hajkiprobalos programok????????,

Kép
Kép
momoska
 
 


Lili meg akkor kelt fel, amikor Nori elaludt, aludt vagy 40 percet.
Valóban nagyon huncut kiscsaj.

Body meg nem kengurus, igaz vettem babaoltba is kettőt, de ez pont nem onnan van. Kínai áruházba vettem, de a cimke szerint (ami nem jelent semmit sem manapság) magyar termék. És a méret sem jelent semmit úgy látszik mert ami rajta látható 80-as és pont jó, nem szorítja, de nem is lötyög. Egy másik fazon meg lóg rajta. Egyébként itt féláron kaptam a bababoltihoz képest, uh. nekem ez is megfelel. Csak még kellene venni. Én is jártam az egyikkel úgy hogy nagy lett a kivágás, annak olyan áthajtós a válla, na azok nem jók.
Voltak olyan feliratosak is, hogy "apukám-anyukám büszkesége vagyok" meg hasonlók, csak méretben nem voltak.

Hajak, utánanézek..... addig ezt elküldöm

KépKép
domidina
 
 


jut eszembe, tina,
teged aztan jol bedobtak a melyvizbe a gyakorlattal :wink:

szepek vagytok a keresztelon!
es irigylesremelto, h. david ilyen rendes gyerek ejjelente!
aliz volt ilyen csodagyerek, h. 2 hetes koratol ataludt kivetel nelkul minden ejjelt, de o aztan egy energiavampir volt, ha ebren volt, ugyhogy meg mindig borisz a szulobaratabb, aliz meg szulonevelobb:-)

msot epepn atvandorolt borisz a gyerekszobaba, es berreg, gondolom a matchboxai kozott ul (meg az apjae es a nagybatyae voltak). nemtom, honnan veszi ezt a berregest, mert mi nem tanitottuk neki, vagy max. egyszer csinalta aliz, de nagyon megjegyezte, ha autozik. most kezdtek el erdekelni a jatekautok, tegnapa homokozobol a jatszon is kiasott egyet, s fel oraig el vol csendben vele, en beszelgettem, el is feledkeztem rola kozben:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


sziasztok,

jó sok idő volt mire elolvastam a hsz-kat. :)
tegnap meg én lüke nem néztem följebb, hogy évi beelőzött... szerintem sem kell komolyan venni ezeket a dolgokat.

kolosnál elkezdtem a nem-altatást. ringatom egy kicsit, majd lerakom. ez ellen nagyon tiltakozik, rögtön felül, feláll és ha kimegyek a szobából sír. picit várok, megnézem mit csinál. ha nagyon sír, felveszem, megnyugtatom, majd ismét ágy. ez eltartott vagy 3/4 órát, de végül úgy aludt el, hogy énekeltem neki és simogattam a hátát.

Edina, nekem is volt idő mikor rövid hajam volt, mert azt hittem az áll jó. aztán meguntam, hogy minden reggel "be kellett lőne" - ugye az alvás nem tesz jót neki, lelapul - és megnövesztettem. de én is kötöttem már ki fodrásznál mikor félhosszú volt, hogy nem bírom tovább. aztán egyszer kitartó voltam. azt sokkal jobban szeretem, mert csak össze kell hátul fogni és kész. én januárban voltam fodrásznál amikor levágták a végét, és akkor ért a nyakamig.
szerintem próbáld meg növeszteni, ha tényleg azt szeretnéd. nekem épp ebben a 9 hónapban nőtt meg, mert nem foglalkoztam a hajammal. úgy sem mentem bálba, max vásárolni, sétálni oda meg tök mind1 milyen. majd karácsonyra szeretném azt a frizurát.

momoska, én is talákoztam már ilyen programmal, mindjárt utána nézek neked...

kolos először 6 hetesen aludta át az éjszakát, aztán volt pár felébredése, de két hónaposan már reggel 8-9ig aludt (este fél 10kor tettük le) és én sem csináltam semmit másként. máig nem értem mitől lett ilyen "jó" baba. (mert ugye nincs se jó se rossz baba. :))

Dávid is nagyon aranyosan alszik a kocsiban. :)

igazad van momoska, Lili tényleg nagyon huncutul néz!

én meg abból tudom, épp merre jár kolos, hogy követem a szanaszét hagyott dologkat a lakásban! mint egy hurrikán.
Vendég
 


látom most is beelőztek ketten, lassan írok. :wink:
Vendég
 


http://www.hairfinder.com/hair_imaging.htm

http://www.stellure.com/

hát, én találtam kettőt, de itt regisztrálni kell, hogy feltölthetsd a fotód.
Vendég
 


na letettem aludni. fozok egy kis tarkonyos karalabe levest. jomagamnak tejfollel, borisz kapja joghurttal!
a frankfurti leves is bejott neki, pedig virslit nem is adtam bele, helyette kapott jo kis csirkehust hozza!!!

ja, es ugy tunik, nagyon birja a tengeri halat. tegnapelott csianltam maganak zoldseges rizzsel, s o is azt kapta. eszegetett darabokat az enyembol is, de azert a gyorsasag kedveert az ovet leturmixoltam.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!
Nem tudom, mit csináltam, de elszállt minden, uh. kezdhetem elölről.

Edina, Orsi, tetszenek a frizurák, kitartás, hogy megnőjön.
Momoska, nem semmi, milyen sűrű volt a tavaly december. Nem csoda, hogy Borisz korábban jött. Külön-külön is megért volna vizsga is és a költözés is egy misét, de így együtt, plusz még a család. Le a kalappal, hogy ezt így végigcsináltad. Akkor ezek szerint nemrég laktok ebben a lakásban.
Ügyes vagy, hogy még olyan sokat tanultál, így legalább biztos lehetsz az állásodban.
Nekem is kellett volna valamit csinálni, mert így elég bizonytalan a dolog, anno, amikor még nyelvvizsgával is felvették az embereket tanítani, nem gondoltam volna, hogy egyszer majd a német oktatás is zátonyra fut(hat).

Orsi, Momoska, köszi, hogy segítetek Geri ügyben. A családdal is átbeszéltük és én is arra a következtetésre jutottam, hogy nem foglalkozom ezzel többet.
Csilla, tényleg nem tudja, miért kapta, ő egyedül. természetesen rosszalkodott, de csak mint a többi. Sok a fiú az osztályban, az ének óra kedden az 5., a tanárnő nem mindig megy be időben, na ennyi elég is, hogy olyanok legyenek, mint a kölyökkutyák. Itt még nincs szó cigizésről vagy hasonló kitervelt csínytevésről. Azt is elmondaná, mert soha nem hazudik. Szép is lenne! Mi sem szoktunk neki hazudni.

Edina, Lili nagyon aranyos és milyen sokat nőtt!!!

Tina, szépek vagytok a keresztelőn, és hát gratula az éjszakákhoz. Nekem egyik gyerekkel sem volt részem átaludt éjszakában. Ill. Ancsi 5 hós koráig aludt 5-6 órát egyhuzamban, de azóta nem és mostanában egyre rosszabb, nem csak felébred éjjel, hanem sír is és néha nehezen tudom visszaaltatni. Gondolom a foga miatt lehet, mert a kis nyelve mindig az ínyénél van.
Ezt elküldöm, nehogy elszálljon megint.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Prevenarról még semmi infóm nincs, amit a neten olvasgattam, annyi.

Akartam kérdezni Momoska, csak mindig elfelejtettem, te honnan tanultál ennyiféle fűszerrel főzni. Ezeket én is használom, de a környezetemben nagyon kevesen, főleg a lestyánt nem vagy nem szeretik (egyik tanítványom hozott egyszer, amikor bográcsoztunk és vegetának hívta). Egyébként a német ételízesítők fő alkotórésze, fel is van tüntetve.
Ja, örömhír: tegnap megkaptam végre a gyedet, július-augusztusra visszamenőleg. Ugye időben??? :-(

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


jaja. csak december 10.-e ota lakunk itt, egy utcaval arrebb, mint eddig. abba a lakasba, meg 2002 dec. 4.-en koltoztunk, s 20.-an szuletett aliz, de o 1 hettel kesobb, s en kvazi nov 10. ota korhazban voltam (csak hazajartam aludni meg koltozkodni:-))
jo terhesen koltozkodni, meguszod a nehez reszet a pakolasnak.

haaat! az en helyem se biztos, mert sajna nem azt tanultam, ami oraszamban fontos, hanem azt, ami erdekelt. masfe ev gyed utan mar nagyon vagytam valami szellemi ujra es uj emberekre, ezert kezdtem el, aztan meg nem birtam abbahagyni, de rengeteg haverom lett...!

fuszerek:
sosem tanultam fozni, mert anyukam nagy suto-fozo, nalam meg ez nem azt hozta, h. melle alltam es tanultam, hanem elkenyelmesedtem. 22-23 evesen foztem eletem elso meleg etelet(milanoi).
a fozesben azt nem szeretem, ha rutin,de kiserletezgetni nagyon. ahhoz meg hozzatartoznak a fuszerek. a tarkony alap, mert a savanykas leveseket szeretem. a lestyant tenyleg hivjak vegetafuszernek is. anyukamek termesztik a kertben.


gratu a gyedhez!!!! :wink: :wink: :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
momoska
 
 


lehet nekik halat adni?? ez tök jó, mert én annyira szeretem a halat. és milyen formában ehetik?

Évi, hát tényleg nem siettek a gyed kifizetéssel.

És ha szabad kérdeznem momoska, miért költöztetek egy utcával arrébb? nem volt jó a régi lakás?

mi márciusban kötöztünk össze Szabival, de már nagy pocokom volt mikor vettünk magunknak normális ágyat, meg a gyereknek is, sőt bútorok sem nagyon voltak. én imádom összeszerelni ezeket a dolgokat. :lol: de még jobban elrendezni a szobában.
Vendég
 


en mar megkajaltam, ofelsege meg alszik, fincsi lett az o kajaja is, csak elfelejtettem, h. a magamet utolag sozzam jobban, ezert neki tan kisse sos lesz a megszokotthoz kepest.

orsi,
sose akartunk nagy hitelekbe belemenni, ezert kb 4 evente uj lakast veszunk, mikor van ra mar tartalek... 22 evesen az elso lakasunk 25 nm volt, mint most a gyerekszoba, de nagyon jo beosztasu, apukam meg nagyon jo galerias agyat csinalt, szerettuk nagyon, kulon udvarresz volt hozza. meg obudan volt. aztan atjottunk zugloba. a 2. lakas mar 46 nm. zuglobol nehezen menekul az ember. a 3. lakasunk is itt volt, erre vettunk fel eloszor hitelt, mert fontosabb volt a kornyek, mint a meret, de a kornyeket meg meg kell fizetni, az mar 59 nm-es volt, de aliznak volt kulon szobaja, viszont azt a szobat mar egyedul is kinotte (most a hatso erkelyunk akkora), koltoztunk volna mindenkepp, de borisz jovetele felgyorsitotta. nagyon kozel akartunk maradni, az ovi miatt is. ez mar 91 nm. szivesen maradnank itt, par ev mulva, ha levalasztjuk a gyerekszobat, akkor nem is kell koltoznunk.

hal!
nem ehetnek meg, mert allergen lehet a tengeri hal, de en ebben vagyok engedekenyebb:-)
natur adtam neki, kis olivaolajjal soval kakukkfuvel sutoben sutve.

Kép
Kép
momoska
 
 


na talaltam csomo helyet, ahol azt irjak, h. 8 hos kortol mar ehet halat, csak vizsgald meg szalkaugyben!!:-)
mindig azt a tanacsot fogadom meg, ami bejon nekem!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


Húha! Itt aztán zajlik az élat! :D

Mindig annyit írtok, hogy mire végigolvasom addira írni már nincs idő. :D

Nagyon jó nektek, hogy Dávid meg Kolos így végigalussza az éjszakát! Levente vajon miért nem képes erre? :wink: Most teljesen rá van kattanva a konektorokra. Még jó, hogy már rég vettünk bele dugót. Az egeret is állandóan használni szeretné.

Orsi nagyon jó lett a cserép, tényleg jobban mutatnak ilyenekben a virágok!

Nagyon szépek a gyerkőcök, milyen nagy már mindenki! Édesek ahogy alszanak, hogy nem tekeredik ki a nyakuk? (Levi is ezt csinálja). Olyan jól tud aludni a levegőn, gondolom a tieitek is.

Utólag boldog hóforgulót Lilinek, remélem nem hagytam ki senkit!

Én pont azon gondolkodom, hogy levágatom a hajam. Nagyon elkezdett hullani + levi sem képes leszállni róla akármit csinálok! Hasonló régen voltam én is fodrásznál, mint Orsi!

Csilla az nagyon jó, ha komoly probléma nincs! A dokid egyébként szerintem is átlagáras, de ez a mágnesterápia nem semmi pénz! Miért kell megvenni mindent? Azt hittem hozzá kell menni és ő kezel....

Momoska ismerős a karácsonyközeli költözés terhesen, pont így voltunk mi is. :wink:

Olyan édes volt este Levente! Már meg volt ágyazva, elkezdett fetrengeni az ágyunkban egy textil pelussal, aztán megállapodott apa párnáján és kukucskát játszott egyedül! :D

Hihetetlen mennyit eszik mostanában! Fél üveg meggybefőtt (fél literes, lé nélkül) egy banánnal simán lecsúszik! Cukkini is hasonló adag (egy közepes méretű) répával meg sinlackal dúsítva! :shock: :)

KépKép
kora
 
 


mi is így vagyunk vele, nem szeretnénk túl nagy hitelt felvenni mert aztán fizethetjük életünk végéig. pedig előbb-utóbb innen költöznünk kell. még jó hogy párom szülei anno 10 éve gondoltak arra, hogy vesznek pesten lakást, így van hol laknunk. különben maradna az albérlet.
de milyen mázlitok volt, hogy találtatok lakást a közelben.

nekem szerencsére már nem hullik, de vagy a fele kijött. azóta jobb hogy nem szoptatok. biztos neked is abbamarad ha már nem szopik levi.

kolos meg hihetetlen milyen keveset eszik mostanában. bár ha úgy falna mint azelőtt 1 évesen 15 kg lenne.
Vendég
 


Hát az biztos, hogy Koloson nem látszik, hogy keveset eszik! :) Levin meg az nem látszik, hog sokat, bár elkezdett pocakosodni! :wink: A lényeg hogy szépen fejlődjenek!

Gondolod a szopi miatt kezdett így hullani a hajam? Kb 1 hónapja kezdte el. Még szülés után sem hullot! Mostmeg lassan kopasz leszek! :?

Már jópár napja nézem, ez új kép a vonalzón Kolosról? Van vmi a szájában?

KépKép
kora
 
 


szerintem biztos a szopi miatt van. utána is néztem neten, meg mondták is, hogy ált. szokott hullani a nők haja a szoptatástól. ja, meg attól, hogy ugye a terhesség alatt a szervezet nem engedte kihullani a felesleges hajszálakat, ezért van minden kismamának szép dús haja. és most a szervezet fokozott igénybevétele miatt, kihullik ami amúgy is kihullott volna. én is majdnem szívrohamot kaptam mennyi kihullott, de ez tök normális. majd abbamarad.

igen, kaja van a szájába. :)

de nehéz kivitelezni ezt a nem-altatást. már egy fél órája küszködök vele, talán most úgy néz ki elalszik. de úgy tud ordítani mintha nyúznám. csilla asszem te csináltad ezt végig nórival, vlmi ötlet/jótanács/tapasztalat??
Vendég
 


Hát tényleg felgyorsult itt mindenki. Valóban van úgy hogy csak elolvasni van idő válaszra meg nem. Én is így voltam most vele! Aztán meg emlékezzek rá kitől mit is olvastam. Na ez nem panaszkodás ám!! :lol:

Látom orsi megelőztél a hajas linkekkel. Én nem ezeken találtam, azt nekem is úgy küldte valaki, aztán kitöröltem a levelet azért írtam hogy utána kell néznem. Persze rá lehet keresni a neten, több is van, magyar, angol.... De mindegyikre be kell jelentkezni, ha a programot használni akarod Momoska.

Lili valóban nő rendesen, most pl. egy hét alatt 20 dkg. Már 9 kg fölött van valamennyivel.

mennem kell, megjött apa. lilit meg 1 óra után visszaaltattam, mert akkor estére megint nem bír magával a hosszú fentlét miatt aztán f8-kor már alszik mint Nóri.

KépKép
domidina
 
 


majd egy óra volt mire elaludt. :x jó sokat kell mindkettőnknek szenvedni mire megtanulja ha lerakom az ágyba nem rosszat akarok neki hanem, hogy aludjon. 15:40kor aludt el és 4kor nálunk uzsi van. de akkor már olyan fáradt volt, mivel fél 12kor kelt és jó lett volna ha alszik, ezért hagytam. majd eszik ha felébred.

ezért lennék kíváncsi mások tapasztalatára akik végigcsinálták ezt. már régen volt erről szó, de akkor még kolos elaludt magától. de mára olyan nehéz lett, hogy leszakad a kezem. mert neki nem jó ha ülök, és az ölemben van, járkálni kell vele. :evil:
Vendég
 


Orsi az a szerencsém akkor, hogy Lilivel nem kell csak járkálnom, hanem én az ölembe tudom fektetni.

Tudod én is írtam korábban hogy megpróbáltam amit Te. Ma is betettem délután 4 óra fentlét után, de ő csak feláll, leszedegeti a takarókat, szétdobálja a játékokat, mindent csinál, csak nem alszik. Hiába megyek be fektetem le, simizem egy kicsit, csak vigyorog rám huncutul. Mondjuk ez a jobbik eset, ha nem sír, de olyan is van. És akkor én kivettem fél óra után aztán 5 perc alatt elaludt.

Sokszor azért nem csinálom ezt, mert ha egy órát így szenvednék vele, akkor már jön a köv. kajaidő, akkor vehetem ki, adhatok neki enni, mert tuti azért nem alszik el, mert már kezd éhes lenni, vagy már az is.

Délelőtt is ez volt, igaz, akkor még lett volna egy fél óra a kajáig, de inkább adtam neki enni, és könnyebben aludt el.

Nem tudom Orsi hogy mit és hogyan kellene rávenni hogy aludjon, mert így tényleg elég nehéz lehet cipelni, pláne ha sokáig kell. Azt mondtam anno, hogy talán ha már megérti hogy mit kérek tőle könnyebb lesz, csak az még ugye odébb van.

Pedig Lili tudja hogy mit kellene szerintem csinálnia hiszem ha mondom neki hogy megyünk csicsikázni, húzom le a redőnyt, vagy hogy tessék csicsikázni már fúrja is bele a fejét a vállamba, csak a kiságyba hiába modnom én ezt neki.

Szóval nekem is ez a dilámmám, csak én megint feladtam és altatom tovább.

Még annyit, hogy most hogy 2x alszik csak könnyebben meg tudnám csinálni hogy berakom a kiságyba és hagyom, mert van idő rá, de ha 3x alszik, akkor ezekre a plusz egy órás huzavonákra nincs.

Hú most aztán jó hosszú lettem....

Lili ma is nagyot evett délben májas brokkolis cuccot csináltam. Aztán 4 órakor amikor meglátta hogy csinálom a pépjét, majd kivette a tányért a kezemből úgy megörült amikor meglátta mit csinálok neki. Imádja!

Na most már tényleg lelövövm magam :lol:

KépKép
domidina
 
 


5kor ébredt, most apja próbálja tömni.

igen, elég nehéz így, hogy járkálnom kell. de abban bízom, hogy előbb-utóbb megtanulja, hogy az ágy alvásra való. 1 évesen már értik amit mondok nekik? momoska, évi - akinek már tapasztalata.
meg az is rossz, hogy ő egyből sír. ha mégsem, akkor pár perc után kezdi. ilyenkro vagy abbahagyja magától és elkezdi szétszedni ami a keze ügyébe kerül (pl. a falvédőjét), vagy még hangosabban sír és ha meglát nyújtja a kezét felém, hogy vegyem fel.
kíváncsi vagyok meddig fogom bírni.

ti mennyi kaját esztek? vagyis a bébik? mert kolos átlagban 100-120. jó van mikor benyom 160-180at de ez a ritkább. reggelire mindig 80at hajlandó enni.
Vendég
 


reggelire: átlagba 170 tápot eszik,

tízóraira: ami gyümi+joghurt+pép megeszik egy olyan aventos pohárral, amibe 180-200 fér,

ebéd: itt nem nagyon szoktam mérni, csinálok kaját az kb. 200 körül jön ki, abból kb. átlatba 150-160-at eszik meg. Ha nem ízlik neki akkor 80-100 körül.

tízórai: pépet kap 1 adaggal( 140ml víz)

vacsi: 180-230 táp mikor mennyi

Bár nem hiszem hogy aggódnod kellene a mennyiség miatt, mert ha éhes lenne enne többet is.

Szerinem 1 évesen már nagyjából értik amit mondunk nekik, de 1,5 évesen már tuti. Már most is értenek bizonyos dolgokat.

KépKép
domidina
 
 


Orsi: Ancsi sem eszik sokat, ő is 80-120 között. Egy üveges bébiétel változatlanul 2x elég neki. Az esti tejpép sokszor még kevesebb. Kb. 100-at csinálok neki, de mindig meghagy belőle. Pedig ő is nagyon örül, amikor meglátja a bögréjét. Uzsi, tízórai nem mindig van, ill. nem mindkettő, mert nem mindig úgy alszik, hogy beleférjen. Natúr joghurtot turmixolok banánnal, almával, barackkal, egy kevés tehéntúróval is esetleg, de ez változó. Ma pl. csak sima joghurtot kapott.
És súlyra sztem ő viszi a pálmát, mert már jócskán 10 kg fölött van.

Altatás: bármi is van, nem bírom hagyni sírni, inkább altatom. Mivel nincsenek elvárásaim, nem nehéz, hogy mindig ezt csinálom. Geri sem aludta át az éjszakát, csak 4 hós koráig, mert neki akkor kezdtek jönni a fogai. Egyszer aztán átaludta, de nem tudom már, hogy mikor. És az is biztos, hogy sokáig altattam, mert pl. 15 hónapig szoptattam, a végén már csak este és reggel, de utána is énekelgettem neki, amíg elaludt.
Tudom, mindenki másként áll ehhez a dologhoz, de nálunk ez van. Mindketten azt valljuk, hogy egy gyerek ne aludjon el sírva, mert az kihat a pihenésére.
Ancsi is szoptatás közben alszik el, napközben is, de ha mégsem és már nincs tejem, akkor magamra fektetem, kicsit ringatom (én is fekszem) és nagyon hamar elalszik. Amióta éjjel ennyiszer ébred én is mindig szunyálok vele együtt egy kicsit. Aztán nyugodtam felkelhetek mellőle, már mélyen alszik.
Azért sem csinálnám másként, mint Gerinél, még ha időigényes is, mert Geri egy nagyon jó alvó gyermek és az a fixa ideám, hogy ez alapozza meg a későbbi jó alvást.
Napközben nem szoktam teljesen besötétíteni, kb. 3/4-ig engedem le a redőnyöket, de ha borús az idő, még azt sem. Úgy látszik , ezt szokta meg, mert jól alszik. Este és éjjel viszont teljes sötétség van.
Már csak 2x alszik egy nap, már jó ideje, de akkor 1,5-2 órát. Most, hogy rosszak az éjjelek, még többet is.
Bocs, ha túl hosszú lettem.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


A nagy dilemmához sajnos nem tudok hozzászólni, Levente csak ringatva (szigorúan állva) vagy cicin hajlandó elaludni. Ha előbb rakom a kiságyba képes teljesen éberré válni, rádásul éjjel sem alszik rendesen. :( Ma aludt 1x 50percet, meg 1x 10! percet. :x

Legalább kajával nincs gond! 200gnál kevesebbet soha nem eszik, de az átlag 230-250g között van. (Én már régóta mérem a kis súlya miatt) Szóval nem tudom hova lesz az a sok étel amit megeszik..?

Szerintem igenis megértik amit mondunk nekik. Levi is ha megkérdezem pl hol van a maci, simán és egyértelműen ránéz majd csinálja amit addig (ált pakolás). A világ minden kincséért rá nem mutatna vagy oda nem menne és úgy mutatni!!! :roll:

KépKép
kora
 
 


Bocsi, még 1 képet feldobok, kolos az asztal alatt. imád ott játszani.

Kép
Vendég
 


jóreggelt

ma megint altatnom kellett f1kor, meg 4.15kor egy kis kaja után, de igy is 6kor kelt és már ásitozik uh kia p kaját aztán megy az ágyba. ma akkor 3x alszunk valszeg.

momoska én is ide másolom a linket a hajakról.
http://www.thehairstyler.com/salon_hairstyles.asp
ezeket is nézegettem
tedivatod.hu
hazaidivat.hu

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

kolos 7:20kor kelt. most épp próbálja megkaparintani a billentyűzetet.

nagyon tetszik ez az oldal Edina! máris találtam vagy 3 frizurát amit el tudnék képzelni magamnak. :)

kíváncsi leszek mikor tudom majd ágyba dugni?? attól félek, hogy mire elaludna magától jön az ebéd. :?
Vendég
 


hát, hát...talán álomba szenderül a kismanó, de már 3/4 órája küzdök vele. ja! mégsem...sír!

köszi hogy leírtátok mennyit esznek a lányok. nekem csak azért volt furcsa, mert régebben kolos még a 240ml után is sírt, hogy kell még.

megyk kiveszem...
Vendég
 


Nekem f7-kor először, aztán 8-kor elaltattam és f10-ig aludt. Ez igy nem rossz, mert 1 körül megint altatás lesz és akkor estig el tud fáradni. Nem az lesz, mint az este, amikor 10-ig fent volt, mert előtte f7-ig aludt :-(

Most meg elmegyünk dokinénihez, mert egyrészt van 2-3 kiütés (csípés????) az arcán és azt meg akarom mutatni, másrészt vigantolt kell felíratnom, mert fogyóban van.

Szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


koszi a hajas oldalakat!
megkuksolom majd!

vege a jo vilagnak! tegnap megjott a voros nagyneni!
a legjobb dolog a szoptatasban, h. felem se nezett eddig! meg az ejjelekhez is ez adott erot...!!!
:twisted: :twisted: :roll: :x :x

hajam mar nekem is kevesbe hullik, de azert ha soprok fel, meg mindig latom, hogy a hajhullast csak a padlo tudja megallitani.

en meg mar ki vagyok borulva boriszra. ejjel a szokasos ket idoben (2, 6 korul) mar egyre eroszakosabban ebred. eleinte csak dumalgatott, majd kesobb forgolodott, aztan felsirt es elhallgatott, majd mar csak akkor hallgatott el, mikor kiemeltem, most par napja mar nem is forgolodik, rogton visit. nem lesz ennek jo vege.

borisz 1.2 hete vlag jol eszik. gr-okat nemtok, de erzesre kb 1 bebietelnyi adagot megeszik mindharomszor, gyumibol kevesebbet, de joghurttal potolja.
de annal tobbet soha! amikor 1 hetig - a fogzas miatt - nem evett, akkor max. fele ennyiket, vagy annyit se.
nala a szopcsi sose sok, max 140, de inkabb kevesebb. most sincs tobb sztem.

Kép
Kép
momoska
 
 


megint egykezezek...

aludt 8-f9-ig, nem is volt neki elég, mert olyan nyügi :x Azt hiszem ebből hamar alvás lesz, mondjuk nem baj, mert akkor a 3. nem lesz olyan későn. Jó lenne ha aludna legalább 7ig reggel, akkor elég a 2x-i alvás is, de így....

Tízóraira sütőtököt sütöttem, almával kapta, ízlett neki.

nem hagy békén uh. megyek. örülök h használható a hajas oldal...

KépKép
domidina
 
 


végül 1óra 10 percbe tellett mire elaludt. a végén már ahogy betettem egyből sírt. és én még azt hittem, hogy fél óra után aludni fog, mivel már csukta a szemét, és cumizott. annyira felpörgeti magát... és megivott vagy 100 ml vizet. nem tudom hogyan fogom ezt bírni. egyre több idő kell, hogy aludjon. most mázlim volt, mert korán kelt, és belefér a 2 alvás, de ha később ébredt, mondjuk 8, akkor mire álmos lesz az kb fél10-10. ha akkor kezdem ezt az egészet, mire elalszik 11-fél12 és akkor már nem kéne aludnia, hanem ebédelni és csak utána alvás... jaj, de nehéz!!!

Momoska, kolos is már jó ideje nem úgy kel, hogy dumálgat, hanem egyből nyöszörög, majd sír.
Vendég
 


n nem is ertem, hogyan almosodnak el ezek a kolykok (anna, lili, kolos) 1.5-2 ora fentlet utan. jo lenne, ha borsonal is esrevennem ezt, de o ilyent utoljara 4 honapos koraban produkalt, pedig hat most mar azert farasztja magat o is. egyszer volt mostanaban, h. 2.5 ora utan elaludt, de akkor egesz nap nyugos volt, azaz lehetett vmi baja.
sajna mar abbol is latszik, h. eleg neki az egy alvas, h. az utobbi ket nap sikerult elaludnia delutan, de mindketszer nyugosen ebredt, amikor meg fenn van 7-8 orat, akkor semmi baja.
lehet, hogy le kellene porognom arrol, h. sok ez a 7-8 ora ebrenlet egy 9 honaposnak, s akkor semmi gond nem lenne, mert ugyis jobban jonne ki a delutanunk a programok miatt, ha nem aludna, foleg hogy babakocsiban mar nem alszik el.

bar a vicces az, h. delelott pontban 3 ora fentlet utan mar csukja is a szemet, ahogy beteszem az agyba, akkoris, ha elotte semmi nyugosseg, almossag nem latszott rajta. delutan meg 4-4.5 ora ebrenlet utan is vissza kell fektetnem tobbszor.

ezekszerint kolos sirogatva ebred? mert o nem kel ejjel. borisz ezt a sirva ebredest csak az ejjeli es hajnali ebredesenel csinalja, mikor szopcsit ker, amugy meg mindig nem lehet eszrevenni, h. felebredt. reggel es napkozban max. elereszt 5-10 perc fentlet utan egy "ata"-t!!! olyankor bezzeg nem visit...! aza a baj ezzel a visitassal, hogy - szegyen, nem szegyen - de megharagszom ra, ahelyett, h. megsajnalnam, s mar azon is gondolkodtam, h. nem kap szopcsit, csak simit, mert egyre eroszakosabb lesz, pedig ki van nyalva a feneke...!!! ugrok elso szoranyikkra!!! de lassan mar foleg aliz miatt, bar ejjel nem ebred fel ra, de reggel 6-7-es szopcsinal mar sanszos lenne.

Kép
Kép
momoska
 
 


ja. orsi. mikor borisz 4-5 honapos kora kozott elkezdte, hogy sirt mihelyt betettem az agyaba (o is csak a napkozbeni alvasainal csinalta), akkor egyreszt azt csinaltam, h. nem rogton tetetm le, mikor nyugos lett (azaz az akkoriban megszokott 2 ora ebrenletnel), hanem akkor meg kicsit csendes, de aktiv kozos jatekba kezdtunk egy fel orat, de meg igy is sirt, ha leraktam, viszont o ringatasra se aludt el (bar - oszinten - azt csak ket nap probaltam, de elg volt!). 2-3 hetig csinalta, hogy sirt. en mellette ultem, simiztem, ha elhallgatott, kimentem, felsirt bejottem stb. de semmifele exponencialisan javulo tendenciiat nem lattam, volt 50 perc nyuglodes es 5 perc is, felvaltva...az okat se tudtam, mar akkoriban is a delutani alvas(ok) voltak nehezkesebbek, aztan egyszer - meseltem akkoriban - megkaparintotta ebben a csendes fel oras jatekban a haloingemet, s mikor raktam be az agyaba, kezebe hagytam, magahoz szoritotta, s elaludt rogton, s azota is igy van...minden heten a szennyes tarto helyett o kapja az aktualisan levetett haloruhamat, eleve vonzodik a rongyokhoz, de most, hogy mar mozgokepes, gyakran odamaszik a kisagyahoz, kihalassza az alvos kutyajat es a haloingemet, kicsit szopcsizza, megragcsalja oket, s megy tovabb...megvan a helyettesito targy, aliznak sosem volt (csak az ujja).
szoval borisz nem arra jott ra, h. ha lerakom, akkor alvas, hanem kellett valami segitseg neki egyszercsak, a kutya mar megvolt neki, de nem volt eleg, az anyaszag segitett.

persze ez mas helyzet, mert kolosnak ott az ujja, s o mar fel tud allni-ulni. mas taktika kell!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


ige, sajnos. :cry: felébred, rádöbben, hogy egyedül van (csak erre tudok gondolin) és egyből meg a bömbi, vagyis inkább ordítás mint akit nyúznak. én persze egy mp alatt ott vagyok, de alig lehet megnyugtatni és utána is még ölelgetni kell, nem lehet egyből lerakni játszani különben már görbül a szája.

szerintem ez azért lehet, mert ugye rajtam alszik el, és mikor felébred konstatálja, hogy oopsz-anya sehol-bömbi...

épp most rohantam be hozzá, mert megint sírt. :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Eloszor is Eva, bocsanatot kerek, ha egy tul remes tortenetet irtam neked egy kisgyermekkori esetemrol, nem akartalak megijeszteni.

Nori 8-kor ebredt, 12 es fel orat aludt. Meg ilyen sem volt! … 10.50kor aludt el. Neha, ha latom hogy kezd almos lenni de meg nem tudom letenni az agyba, akkor hintaztatom es eneklek neki es akkor elalmosodik. ilyenkor szokott bohockodni, nyujtogatja a nyelvet, ide-oda teszi, csorikezik a szajaval (osszeszivja ketoldalt es az ajka olyan mint egy csor), ilyenkor jokat nevetek rajta, akkor o is nevet.

Orsi,
en 4,5 hos koraban kezdtem Norit a kisagyaban altatni, elotte velem aludt. Abban a korban meg nagyon “hamar” meg lehet tanitani a felvesz-letesz modszerrel. Nori meg nem all, mindenben kicsit lassabban halad mint a ti babaitok, ezert ha beteszem az agyba, akkor fekve marad... szoval eleinte nagyon szepen elaludt, majd kezdtek jonni a visszaesesek, ringatassal elalvasok. Aztan megint probaltam visszaszoktatni, es most egesz ok a dolog. De mindig ugy van, hogy amik tortennek veletek, azok kb. egy honap kesessel nalunk is tortenik.

Edina, Lili nagyon jol eszik
Nori reggelire keveset, (bar valtozo, 80-170 ml tapi), tizoraira ma pl. csak piritost volt hajlando ragcsalni, ebedre tegnap evett 170-et, uzsira is alig, este meg 180-200 korul szokott tapit enni. Tegnap nagyon sokat ivott (500 ml teat), ma meg eddig szinte semmit nem ivott.

Kora, a haj problema nekem is megvan, en kb. majusig szoptattam, julius korul elkezdtem hasznalni a banfi hajszeszt. Most attol vagy amugy is, visszanott a hajam, ha hatrafogom copfba, latszik hogy egnek allnak a ket-harom centis uj haszalak. De mivel nekem amugy is keves egy vekony szalu a hajam, eleg szarul erzem magam, hogy nem tudok mit tenni. Most vettem egy kapszulat, ami allitolag erositi a hajgyokerek szovetet es az ereket vagy hogyisvanez. Remelem segiteni fog.
Holnap megyek fodraszhoz delelott, szokere szoktam festetni a hajam (amugy barna), de azt is csak azert mert akkor kevesbe latszik hogy olyan keves...

Borso jo sokaig kibirja ebren!!! Ejjel hany orat szokott aludni?
A suttogo azt irja (bar tudom hogy neked nem nagyon jon be...) hogy ha mindig ugyanakkor ebred ejjel a baba, akkor ez egy rossz szokas, hagyni kell hogy visszaaludjon, nem rogton rohanni kikapni, ha meg mindig mas idopontban akkor ehes. mondjuk ez eleg kivitelezhetetlen ha ott egy teso aki aludna...
sajnalom hogy itt a voros nagyneni, jo lett volna meg ha pihen egy kicsit, ugye?

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


ja. ezt hallottam mar a suttogorol, bar erdekes modon, en pont forditva kepzelnem. mar ha napkozben kb. ugyanakkor es ugyanannyit eszik a gyerek, akkor miert ne lenne ejjel is ugyanakkor ehes, miert kelne akkor mindig maskor. de ezesetben egyet ertek a suttogoval, marmint abban, h. borisznal ez egy rossz szokas, mert ezekben az idopontokban akkor is ker szopcsit, ha pl. fogzas miatt tobbszor felebred, de altalaban csak megsimizni kell, vagy azt se, mert csak felsir!
a hajnali szopcsinal (6-7 korul) meg nem probaltam ki, h. mi lenne, ha nem vennem ki szopcsizni, mert az nekem is megfelel, ugyanis igy tokeletes a napunk, mert visszaalszik meg, s mikor tizoraira megehezik (10 korul), akkor meg nem almos, tehat azt meg tartanam egy ideig.
a f2-f3 kozottirol lemondanek szivesen, s egyszer agy ketszer mar meg is probaltuk, hogy en vagy az apja megsimizgetjuk, es borso el is hallgat ilyenkor, sot neha elkezd dumalgatni, majd vissza is laszik 5-10-20 percekre, de olyankor ujra es ujra felebred, majd elunjuk, s kap szopcsit, s alszik 6-7ig.
lehet, hogy tul kenyelmes vagyok, ezert magam miatt se csinalnam tobb este egymas utan, aliz miatt sem, a kedvesem azt mondja, o kibirja, menjek at aliz szobajaba aludni, majd o simizgeti, de ekkor jon a masik dillemmam: jo az nekem??? mert borisznak biztos rossz akkor es ott (a hosszutavu hatasait nem tudom, sot nem is hiszek bennuk, mert lehet kompenzalni ennel sulyosabb dolgokat is a gyerekeknel), de akkor es ott rossz neki es mindannyiunknak!!!! az tuti!! az ejjeli szoptatas meg csak nekem az:-)))
varok hat varok.....

ejjel f9-9-tol alszik kb 8ig (tovabb mar nem nagyon engednem, de fel is ebred arra, h. keszulodunk aliz miatt). s kb 11-13 kozott lenyom meg ket orat. delutan mar nagyon regota csak kis rovid feltoltodesre van szuksege (neki 5 perc is eleg lenne), olyan 30-50 perceket alszik, ha 5 elott bealszik, mert 5 utan mar nem engedem elaludni (bar ha nyugos lenne, biztos engednem:-)), max autoban hazafele vhonnan, mert akkor ugyis felebred rogton, ahogy megallunk.
szoval megvan neki az ekkora ATLAG gyereknek eloirt napi 14 ora alvasa min. sot az ATLAG gyereknek eloirt 3-4 oras ebrenletet is hozza, csak a delutani 4-4esfel oras ebrenlettel mar nagyon belecsuszunk az estebe, mivel delelott hosszabban alszik.

ja csilla,
aliz volt igy mozgasban, mint lili. 8 hos koratol kezdett kuszni, s 10 hosan meg 4 nap alatt produkalta a maszast-felulest-felallast.
borisz 8 hosan meg semmit nem csinalt, aztan a kuszast kihagyva, nem egy klasszikus sorrendben, de vegul ket het alatt tokelyre vitte a felallas-felules-maszas tudomanyat, nagyon hamar -sajna - mar lepcsore is)

Kép
Kép
momoska
 
 


ebed fo, borso alszik, felmosnom kellene es vasalnom, inkabb toltok fel kepeket, s meselek a napunkrol....igy telik!

1. tegnap, mikor felebredt a delelotti alvasbol, igy fogadott. az ott a haloingem, amivel alszik, a fejen. s meg azt is megvarta, mig hozom a fenykepezot:-)

Kép

1. igy teregetunk egyutt a mosokonyhaban:

Kép

2. igy autozik hosszu perceken at (itt is eppen berreg)


Kép

3. s a legjobb szorakozas az erkelyen acsorogni es uvoltozni a nagy vilagba. s ezt barmeddig birja...
(ez tegnapi kep, mar 20 perce igy allt es kiabalt)




Kép

Kép
Kép
momoska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?