Új privát üzeneted érkezett!

LAPTETŐ
dezsina

Dezsi, a Mensbe jártam én is az IR miatt de a leident a Biovitalban csináltattam, huh én is mondtam a tel-ba a hölgyikének hogy leiden, de az nem volt képbe, aztán kiderült, hogy ezt trombózis hajlam szűrésnek nevezik és akkor asszem 18 ezret fizettem az V és II-es faktort vizsgálták... ha addig nem írják a lányok este megnézem a papírom!
a genetikát pedig az Istenhegyi úton csináltattam, nem messze van a Kaálitól!
Vendég

A lapaljára is találjunk már ki valami pozitívumot, mert nekem sorozatosan a lapalja jut! :P :lol:
Vendég

Sziasztok.

dezsi:nekem sok tapasztalatom van a felfázásról.Ha az ugyan felfázás???? :roll:
Ugyanis:megismerkedtem a frjemmel és mindig "felfázós" lettem.Iszonyú fájdalmakat éltem át.Percenkénti pisilés,hasfájás stb.Ami vele jár.Tiszta felfázós tünetek.Ezt mindig kikezelték antibigyók stb,de mindig visszajött.
Összeházasodtunk babát akartunk.jöttek a kivizsgálások.Nos gondolj vissza hogy a "felfázás"elött volál-e együtt apával? Elötte nap v. akár pár órával elötte?
Szóval kivizsgáláskor kiderült hogy a páromnál vannak olyan bacik amikre én így reagálok.Tehát mindig elkapom tölle. Adtak rá mindkettőnknek Antbigyót és azóta Tünetmentes vagyok.Ha esetleg újra előjön akkor tudom hogy a Ciprobay gyógyszer segít. De olyat is mondtak nekünk hogy van "mézesheti felfázás" is.
Na az olyan hogy apa egy kicsit olyankor kicsit hevesebb és megsért odabent,erre jelentkezhetnek ezek a tünetek
Persze lehet hogy nálatok nincs ilyen gond de hátha segítettem.

Kép
Kép
melánia

szia lányok,nagyon sok a melóm,mert ma jöttem vissza betegácsiból,annyi,hogy visszajött a férjem,és csináljuk a lombikot is......
lezárta a kapcsolatát.ennyi.nem tudom,lehet hogy hülye vagyok,hogy megbocsátok neki.de 14 év az 14 év.ehhez a hülye 1,5 hónaphoz képest!
lola29

dezsi:neknk a Kaáis dokinő adta a beutalót genetikára.Ők mindent megnéztek a vérnkből.Így derült ki hogy nekem Clexan kell.

Kép
Kép
melánia

dezsi:neknk a Kaáis dokinő adta a beutalót genetikára.Ők mindent megnéztek a vérnkből.Így derült ki hogy nekem Clexan kell.

Kép
Kép
melánia

Kép
Kép
melánia

Dezsi!
Kérdezd meg a mensmentisben,hogy trombózis hajlamot szűrnek-e(apc rezisztencia vagy leiden),mert nem látom a honlapjukon,de elképzelhető.És igen,felhívod,megmondod mit szeretnél,és adnak időpontot.Megkérdezik,kérsz-e orvosi kiértékelést,én a lányok tanácsára nem kértem,bár ne tudom mennyibe kerül,nekem a Kaális orvosom,illetve itt a lányok értékelték ki.Még szokták javasolni,hogy 3 vagy 5 pontos IR vizsgálatot kérj,mert abból több minden kiderül,én nem szóltam,így alapból csak két pontosat írtak.De úgy készülj,hogy két órát ott kell eltöltened!
Vendég

Na hogy lett nekem 3 ugyanolyan hozzászólásom? :roll:

Kép
Kép
melánia

Kép
Kép
melánia

Kép
Kép
melánia

Nyulasz!
ha nem kérek orvosi kiértékelést, akkor ki írja fel nekem a gyogyit? :roll: :?:
én a saját fejemből megyek el, nem a doki küldött... akkor ilyenkor mi van?
köszi ezt a leiden lefordítást...

Melani!
:) ezen már én is gondolkodtam, de sajnos nem mindig van összefüggés... akkor is van bajom, ha nem vagyok együtt apával... és tudom, hogy nem felfázás, mert az urológus mondta, hogy ezek bacik.
és neked mi a bajod amire a Clexan kell :roll: :?: vagy az maga a baj :shock: :?:

Tücsi!
lövésem sincs hol a Kaáli. :shock: :D nem ismerem arra környéket...
dezsina

lányok,annyira köszönöm,hogy ennyien aggódtok értem!aranyosak vagytok!
annyi,hogy a leident csinálják a kaáliban is.nem is sok(sszem 5,vagy 8 ezer)nekem is most csinálták meg!
lola29

Lola!
de jó :D Örülök nagyon!!!!

Melani!
a Ciprobay-t ismerem... csak az receptes...
dezsina

Sziasztok,

Nyulasz
ölelelés
Dokinkkal beszéltél már.

Csibe, Tobi, Krisz
+++++++++++++

Lola,
Ebbe senki sem szólhat bele te érzed neked kell eldönteni. 14 év az 14 év. Szerintem minden házasságban vannak mélypontok.
Vendég

Lola!
Ó,nagyon örülök nektek! :D :D :D ...ezek szerint hamar rájött a férjed,hogy mit veszít...hajrá lombik :D
Dezsi!
Engem sem az orvosom küldött el,én mondtam neki,hogy elmegyek.Azt is lehet csinálni,hogy megírod ide a tapasztalt lányoknak az eredményt,és ha gond van,akkor kérsz a háziorvosodtól beutalót endokrinológushoz,és ő ír fel gyógyszert,és ad javaslatot a házidokinak,ami alapján már ő is fel tudja írni.
Vendég

Bella!
Ragacsok!!!Tegnap beszéltem vele telefonon,de még nem volt benn,de azt mondta bolondokháza lesz,de szerdára van egy lemondott időpontja,és hívjam fel a recepciót.Így holnap délután megyek.
Meli!
Van ilyen,hogy 3x elküldi.
Vendég

Meli! :D :D :D

Lola! Nem vagy hülye, biztosan jól végiggondoltad és bölcsen döntöttél! :)

Rana! Nem parázom, és tényleg szőke fehérbőrű vagyok, de az a pár szál valóban fekete. Ha és ha éhes vagyok ájuldozom. Szerinted?

Ezenkívül meg csodálatosan süt a nap :D , és útálok ilyen gyönyörű időbenn itt benn ücsörögni. Így aztán most elmegyek egy nagyot sétálni. Holnap este pedig elutazom párocskámmal, és csak vasárnap este jövök. Sajnos ezekre a napokra esőt igérnek, így aztán úgy tünik hozzuk a formánkat. De! Legalább sokat bújhatunk, mert nekem peteérésem lesz, az is igaz, hogy nem nagyon van mi megtermékenyítse. Én akkor is nagyon jól fogom érezni magam! :D

Ja és Nyulaszkám!

Teccik ám nagyon, amit kreáltál nekem.

Kép
estike66

Estike!
Napsütéses időt kívánok nektek!...vagy inkább esőset? :roll: ...mert akkor kedvetek sem lesz kibújni az ágyikóból...csodák pedig vannak!!!
Vendég

Lola,
örülök, hogy itt vagy és ezekszerint valamennyire tudtátok rendezni a dolgokat. :)
Lehet, hogy ez kellett nektek ahhoz, hogy jobban összekovácsolódjatok.
Nem lelombozni akarlak, de azért az ördög nem alszik és benned is ott lesz még a tüske jóidejig ... de eljön majd az a nap, pillanat amikor már semmi nem fog emlékeztetni téged ezekre a napokra.

Látod milyen jó, hogy nem hagytad abba a szurikat. :)
Igaz, ez az én szerény véleményem - és remélem nem bántalak meg vele - , hogy 'nagyon bevállalós vagy és merész".
Én biztos most hanyagoltam volna a lombikot amíg nem érzem, hogy tuti bízok benne és neadj isten nem maradok szalma, 'csupasz popsira", netán gömbölyödő pocakkal.
Tudom sokat dob a 14 év ... mi anno 10 éve voltunk együtt.

Emelem kalapom elötted!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Melani,
biztos tutira leptetőzni illetve lapaljázni akarsz tudatalatt!! :lol: :lol: :lol: :lol:

hajnoca
Dunakeszi

Nyulasz!
most egy kicsit lefagytam, hogy ilyen körülményes ez az egész. azt gondoltam, hogy ott mindjárt orvosolják a bajom... Ha bajom van, akkor azzal eredménnyel amit a kezembe kapok, akkor hova megyek :roll: :?: házi doki?
és tisztázzunk valamit... ez az IR, ez egy sima terheléses cukorvizsgálat :?: :roll: :?:
dezsina

és hagy kérdezzek még :oops:
a genetikánál is betelefonálok az Istenhegyibe, kérek időpontot és mondom, hogy kérek egy genetikai szűrést, mert ugye apát is viszem :roll: vagy mit kell mondani? és miket fognak megállapítani? :?:
sajnálom :oops: :oops: :oops:
dezsina

Dezsi!
Genetikás dologhoz nem értek,nekünk annó a Kaáliban vettek le vért...de szerintem igen,így működik,odatelefonálsz,elmondod,hogy ismeretlen eredetű meddőséggel lombikoztok,és szeretnétek genetikai vizsgálatot végeztetni.
IR,nem bonyolult,ha rászánsz még egy kis pénzt,akkor ott orvosolják is a dolgot,én nem tudom,mert nem kértem kiértékelést.Ha spórolni akarsz,akkor megírod ide az eredményt,csajok kiértékelik,ha gond van,elmész a házidokidhoz,és kérsz beutalót az endokrinológushoz.Mi ebben a bonyolult?
Vesznek vért éhgyomorra,amiből nézik a 0 perces cukrot és az inzulint.Majd megitatnak veled egy cukros löttyöt,és leültetnek,hogy várjál 2 órát.Akkor megint vesznek vért,és megint nézik a cukrot meg az inzulint.Ha 2 pontosat néznek,az azt jelenti,hogy kétszer vesznek vért,először éhgyomorra,majd 120 perc múlva megint,ha hárompontos,akkor 60 perc után is vesznek vért,ha ötpontos,akkor ötször vesznek,0perc,30.perc,60.perc,90.perc és a végén a 120 perces.
Ezért kell a két órát ott eltöltened :D Na???
Vendég

Dezsi, az istenhegyi genetikán nagyon kedvesek voltak mert én is csak annyit tudtam, hogy apát is szertném vizsgáltatni, azt montda a nő, hogy azt citigenetikai vizsgálatnak hívják és külön-külön nézik a genetikai állományunkat, de azt hogy összeférhetetlenség lenne nálunk azt ők nem vizsgálják!

Lola, örülök hogy rendeződtek a dolgok (a lombikot én most nem mertem volna bevállalni, most is nagyon kérettem magam: apa jobban szeretném, bennem még mindig bennem van, hogy az utolsó lombik után cserbenhagyott...)
Vendég

Na, jó sok hibám lett: citogenetikai vizsgálat
Vendég

Lola!
Szerintem jó döntést hoztál, mindenkivel megesik, hogy elbotlik, és a megbocsájtás nagy erény! Szerintem ha tényleg úgy döntesz, hogy megbocsájtasz és már így is érzel, akkor utána soha többet ne emlegesd neki, mert az viszont megronthatja a kapcsolatodat. És persze nem muszáj már most megbocsájtanod, lehet megérdemel egy kis büntetést és attól még visszafogadhatod. :wink: Valószínű most rájött, hogy mit is veszíthet. Drukkolok Nektek! :wink:

KépKép
zsófikukac

lassan lapalja!!!!! :lol: :D :D

hajnoca
Dunakeszi

Nyulasz!
ok :D :D :D értem. Sajnos nekem ilyen szájbarágósan lehet...

Tücsi!
nahát! és akkor igazából minek megyünk ha a közös dolgokat nem is tudják nézni :roll: :?: mármint a genetikát? Mi tud egyáltalán kiderülni egy genetikai vérvételből?

köszi köszi köszi
dezsina

Dezsi, sajnos van olyan genetikai probléma ami gondot jelenthet akkor is ha csak egyik félnél van gond, talán a száni klubban olvastam ilyenről (Junko?) Azért annak én is jobban örülnék ha megnézné valaki, hogy nincs-e nálunk összeférhetetlenség (tudom, hogy teljesen alaptalan amit most írok, de mi annyira egyformák vagyunk a párommal, totál egyrugóra jár az agyunk is meg minden, mi van ha annyira egyformák a génjeink, hogy nem lehet közös babánk..)huh, ez annyira tudománytalan volt (letagadom, hogy 2 diplomám van! :oops: )
Vendég

Lányok esetleg, nem lehetne-e hogy a laptető, lapalja és a lapközép is szerencsét hozna???? :wink: :) :lol:

Nyulasz,
le a kalappal előtted!!!! Te egy nagyon ...asza csaj vagy!! (elnézést a megfogalmazásért)

Bella, Csibe
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lola,
kívánok sok boldogságot sok-sok gyereket Nektek! Legyetek boldog család!!!! Drukk Nektek!!!!!

Mindenkinek drukk!!!
puszi Nektek!!!!

KépKép
tobi

Estike! Én úgy tudom, hogy az éhesen ájuldozós jelenség a vércukoringadozástól is lehet. Nem akarlak megijeszteni, de a cukorbetegséget jobb kivizsgáltatni és kezelni, nehogy szövődménye legyen.

Dezsi, többiek! Engem az itteni meddőségi centrumba beutalt a nőgyógyászom, és megcsinálták azokat a szűréseket, amiket kértem (APC-rezisztenciát is, az összes faktort, kiértékeléssel együtt), INGYEN! Ezekkel mentem aztán ahova kellett (háziorvosi beutalóval): IR-rel diabetológushoz, Leidennel hematológiára (hemosztázis szakrendelés), pajzsmiriggyel endokrinomlógiára. Persze ezek is ingyen.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2008.09.30 11:37-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Tücsi! Mi az a JUNKO??? :shock: Tudod, engem minden betegség érdekel... :oops:

Ja, Lola gratulálok! A te döntésed, tehát csakis jó lehet! :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

sziasztok!

nyuszi: nagyon sajnálom :cry: nem is tudom, hogy mit írjak. tudom, mit érzel. örülök, hogy ilyen erős vagy, nem adjuk fel, és lesz babánk! vérvételre nem fogsz elmenni?

bella, csibe: drukk++++++

szezso, kisbuta, meli, krisz: hajrá szurik! drukk+++++

lola: nagy ölelést küldök neked.

mindjárt rakok táblát.

rólam: ma megyünk a kaáliba, megbeszélni a férjem eredményét.

katica
katica30

Rana,
nekem is a háziorvosom írta a beutalókat:
pajzsmirigy, haematológia (Nemes doki-Máv kórház) itt levettek 13 fiola vért és mindenféle dolgot néztek (lisztérzékenység, trombózis hajlam....)

KépKép
tobi

szóljatok, ha vmit javítsak. köszi. :wink: többiek nem szeretnének táblában szerepelni?

Kép

Kép

Kép

katica
katica30

köszi csajok! 8)
dezsina

Katica!
köszönjük a táblát!
légyszi nálam kijavítani, hogy kezdés január :D
dezsina

dezsi: javítottam. :wink: együtt megyünk? :wink:

katica
katica30

Rana, a Junko a lány nickneve akinél genetikai problémát találtak (eddig próbáltam visszakeresni végre megvan:, remélem nem baj, hogy bemásolok egy részletet az írásából!):
"Sziasztok!
Ezt Junko kérésére hoztam nektek:

Sziasztok!

Bár vissza egyenlőre nem térek, de leírom a szerdai napot tanúlságként, meg hogy tudjátok mi van:

Tegnap megjártuk a géndiagnosztikát. A helyzet szar, szarabb mint az alaphelyzet, de nem reménytelen.
Szóval a 13-as és a 14 -es kromoszómáimmal van probléma. Az egyik DNS szál nem bírt a seggén maradni és hozzáragadt egy másikhoz, amit meg nem kellett volna. Vagy valami ilyesmi...Állitólag ez a leggyakoribb
Arra az esélyem, hogy egészséges babám szülessen, 20-40 %. Vagyis az embriók/petesejtek 60-80 %-a annyira hibás, hogy életképtelen, vetést eredményez.
Ami "jó", hogy ebből életképes, de nagyon beteg nem fog születni, mert előbb elhal legkésőbb a 12-i hétig.
Hogy ezt örököltem-e a szüleimtől, vagy bennem alakult ki nem lehet tudni. Erre választ adna talán az ha tesóm is elmenne erre a vizsgálatra, vagy anyukám.
Minden esetre a természetes fogantatás sem kizárt, csak nagy az esélye a vetélésnek.

Két lehetőség van, vagy mindent csinálunk így tovább ahogy eddig és bevállaljuk a kockázatot, hogy elvetélek-, vagy PGD.

És miért mondom azt hogy nem jutottunk előrébb. A kromoszóma eltérés nem magyarázat a majd 4 éves sikertelenségre, mert attól vetélésnek kellett volna lennie legalább. Nem is rétik, hogy-hoyg elmentem úgy-hogy nem volt soha terhesség...Szóval most ott tartunk, hogy az amúgy is kis esélyeink még tovább csökkentek és ha sikerülne PGD nélkül lombikkal, vagy természetesen teherbe esnem még számolnom kell azzal, hogy jó esetben 40 % rosszabb esetben mindössze 20 % esélyem van arra hogy a baba meg is születik.
"

Katica, én majd hétfőn kérnék javítást (remélem akkor kezdődik a stimu) és akkor majd egyúttal írd át az IR-t ismeretlen eredetűre, köszi! Drukkolok, hogy jó híreket mondjon a dokid!
Vendég

Katica!
Köszi a táblát.És nem megyek vv-re.Ha holnap a dokim azt mondja menjek,akkor igen,de amúgy nem...és valószínű nem mondja,a Kaáliban bíznak a tesztekben...nem erősödik,nincs baba.
Dezsi!
Lassan összeáll a kép,mi? :lol:
Tobi!
Most veled mi van?Már megy a supre,nem?Nem értem a vonalzód :roll:
Vendég

katica!
igen együtt! A sítáborosok :D

Tücsi!
szupi, hogy leírtad,kicsit tisztul... és mi az a PDG?

Nyulasz!
:D
dezsina

mindenkinek nagyon köszönöm a szurkolást és a biztatást!
lola29

Dezsi, annak meg most néztem utánna (jó hogy dolgoznom is kéne, na nem baj majd holnap bepótolom! :P ) az ET előtt vesznek valami mintát a preembriókból és abból megtudják állapítani van-e valami genetikai hibája+ vannak betegségek amiket ezzel a vizsgálatal ki lehet mutatni...
Vendég

Lola!
ezért vagyunk :D szurkolásban pedig profik :lol:
dezsina

Vendég

Katica!
Nekem légyszi írd át, hogy kezdés november. Köszi :lol:

Már 3X írom ezt az üzit és nem küldi el! :evil:

KépKép
zsófikukac

Mindjárt jön a laptető! :lol:

KépKép
zsófikukac

Ezen egy kicsit elgondolkoztam: "Bizonyos életkor felett (nőknél általában 35 év) szintén szükséges lenne az embrió vizsgálata."
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?