Új privát üzeneted érkezett!

nalunk is nagyon bejott ez a paradicsomos kelbimbos trutyi:-)) felfalt mindent...borisznal ez alapbol nagy szam, meg akkor is, ha fozelek.

Kép
Kép
momoska
 
 


tényleg csajok! Edina merre lehet, már 3 óra és még nem írt semmit. pedig minden reggel az Ő hsz-sát olvasom először, ő volt a biztos pont. remélem nem történt semmi komoly.

amúgy megfigyeltétek, hogy délután 2-3 után már senki nem szokott írni? Akkor a legéberebbek a gyerkőcök? :)
Vendég
 


nalunk akkor van az ovi elotti seta, aztan mar itthon van aliz, na akkor mar tenyleg semmi...o nagyon eber:-)
most mar ebed utan hazajott az ovibol, s elment mindket kolok apaval piacra...
tenyleg hol vagy,edina???

Kép
Kép
momoska
 
 

 
 

köszi az aggódást, nincs semmi baj, csak egy kicsit besűrűsödött a napom, meg apa is itthon van.
délelőtt még a városba is bementem, gondoltam veszek anyagot bodynak, de baromi drágák a póló anyagok, uh. csak egyre valót vettem próbára. Aztá bementem egy kínais áruházba és ott vettem (magyar termék) bodykat 560,- 690,- forintért, meg melegítőnacit 850,-ért uh. megállapítottam hogy nem éri meg varrni!

Aztán meg befejeztem egy újabb kantáros nacit (bordó bársony) találtam itthon még egy nem használatos nadrágomat. Muszály volt megvarrni mert a bársony nagyon foszlik aztán mindenhol apró kis bolyhok vannak a szőnyegen és apa már a fejét fogja hogy hordom szanaszét a lakásba.

Ja és baromi sokat írtatok már egyszer itt voltam, de csak olvasni volt időm azt is csak félig.

Egyébként OLYAN JÓ ÉJSZAKÁM VOLT csajok!!!! :lol: Lili 1x kelt föl és mikor?????? reggel f5-kor. A fenét akkor én keltem föl. Mikor is??? 5.50-kor. uh. most alszik harmadszorra. Hogy mi ütött belé.

Egyébként Boldog hófordulót Kolinak, meg előre Annának, Borisznak is! Hú remélem nem hagytam ki senkit. Nincs meg a kinyomtatott táblám és most bajban vagyok, de most nincs időm megnézni.

Amit írtatok:
Lili már érzi valamelyest a veszélyt, pl. az ágyról már nem esik le, ha látja a szélét, lenéz és nem megy tovább, érzékeli a mélységet. És ő is imádja a babákat, odavan értük, mindegyiket megnyalná ha hagynám.

A mi evési napirendünk:
reggeli: f7-7 körül táp
tízórai: 10 körül gyümi joghurttal + pép
ebéd : 1 körül főzelék hússal
uzsi: 4 körül pép
vacsi: 7-f8 között táp

Szóval mi kb. 3-3,5 óránként eszünk.

KépKép
domidina
 
 


jóreggelt!

Nekem megint jó volt! Este 22-kor kellett újra altatnom, az is kb. 5 perc volt, aztán 6.15-kor kelt. Persze hallottam éjjel 2x is, de be sem kellett menni hozzá. Én 5-kor ébredtem és utána már nem tudtam megint elaludni. Nem szoktam hozzá ennyi alváshoz.

Ma du megyünk anyuékhoz, ráhagyom Lilit, mert megyek du. a csajokkal piknikre. Mondjuk így hogy az utazást is bele kell számolni jó ha lesz 1,5 órám velük, de legalább látom őket, valakit már évek óta nem láttam.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

örülök Edina, hogy ilyen jó estéitek vannak.
nekünk is nagyon jó éjszakánk volt, kolos megint 8ig aludt. és mi is az apjával. De most, hogy aludtunk egy csomót olyan nyomott vagyok. Túlaludtam magam. :)

Épp pogácsát gyúrok a mai összejövetelre...

...mennem kell, mert kolos már elég álmos, elaltatom.
Vendég
 


téves riasztás, kolos még sem annyira álmos.

BOLDOG 9. HÓNAPOT BORISZ ÉS NÓRI!! BOLDOG 7. HÓNAPOT ANNA!!
Kép
Vendég
 


Sziasztok! Most csak gyorsan kérdeznék egyet, majd ha több időm lesz írok is.

Orsi a banános sütibe nem kell cukor??? Vagy véletlenül kimaradt? holnap meg szeretném csinálni. :)

KépKép
kora
 
 


Jajj! És minden babucinak boldog hófordulót!!!! (Nóri, Anna, Kolos, Borisz)

Kép

KépKép
kora
 
 


de kell...100g, ez kiamradt :oops:
Vendég
 


jóreggelt!

csak gyorsan, takarítunk...
megint jó volt az éjszaka, f12-kor kelt csak föl és aludt 7-ig, de lehet aludt volna ha nem megyek be megnézni....

Tegnap vittem bébikaját anyuéknál voltunk, spenót hippes, hát valami borzalom, nem csodálom hogy még egy kanállal sem evett belőle. Még jó hogy vittem plusz kaját, igaz nem főzelék, az tegnap így kimaradt.
Jó volt egy kicsit kimozdulni, igaz csak 1,5 órára tudtam elszabadulni de az is valami.

És Orsi, neked milyen volt a délután?

És Boldog hófordulót NÓRINAK is.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

már gyöngyösről jelentkezem. az út viszonylag jó volt, kolos csak az utolsó 15 percben nyüglődött. aztán ki is kellett vennem a székéből.

én még nem vettem neki spenótos babakaját, de asszem ezek után sem fogok. viszont a sütőtökösnek van még iszonyat szaga, de azt szereti.

köszi Edina, jól sikerült, bár állandóan kolos járt a fejemben, hogyan bírja az apja. Szabi megtiltotta, hogy hívjam. de nem volt semmi gond. csináltam két cserepet - mert az volt a téma, cserépfestés. szerintem tök jó lett. a dédiknek csináltam.
Vendég
 


képzeljétek le mi történt. Kolos elaludt magától. el sem hiszem. elkezdtem ringatni, de nem akart aludni, ezért beraktam az ágyába, simiztem, de mikor felült és azt nézte mit szedhet szét, otthagytam. ránézek pár perc múlva mivel nagy volt a csend, hát alszik!!!!!!!!!!! :D :D :D
Vendég
 


kezdem újra, mert Lili egy gombnyomással kitörölte az egészet, még jó hogy nem írtam sokat.

Szóval Orsi, csak azt kívánom ezentúl csak így aludjon el Kolos! És biztos szép lett a műved. Fotó esetleg róla????

Reggel még írni akartam, hogy ahogy belegondolok azóta alszik Lili ilyen jól, amióta lehúzom teljesen a redőnyt és csak a jelzőfény világít a konnektorba. Eddig 3/4-ig húztam le, hogy az utcai világítás adjon némi fényt, ha éjjel bemegyek hozzá és lássak is valamit. Mindenesetre mostantól besötétítek.

Ja és tegnap az útunk hazafelé az szörnyű volt, már az elején ordított az ülésbe uh. egész úton apa fogta. Vagyis az utolsó 10 km-en nem, mert nála is elkezdett ordítani és "hát ha nálam is" címszóval ment az ülésbe aztán a mennyezeti lámpákkal szórakoztatta. Hozzáteszem már 3 órája fönt volt, uh. elég nyügösen indultunk el.

De anyuval tök jól elvoltak. Én mondjuk nem is tudtam volna hazaszólni, még ha akartam volna sem, mert erdős részen voltunk és ott aztán egy szál térerő sem volt. Erre mondjuk nem is gondoltam.

KépKép
domidina
 
 


Először is Orsi megcsináltm a sütit, osztatlan siker, köszi!

Voltam tesómmal pénteken Salgótarjánban(ügyvédi intéznivaló), először voltam Levitől ennyi ideig távol. Kibírtam, hogy 7! óra alatt csak 1x telefonáltam! A gyereknek meg fel sem tűnt hogy nem vagyok ott fél napig, nem is hiányolt, csak kaja legyen! Kép Pedig amikor itthon vagyok akkor meg tök anyás! Az sem tűnt fel neki, hogy kimaradt szopi. Azért ez olyan elszomorító, nem?

Csütörtök meg péntek éjjel rádásul elég jól is aludt, mind a két este be kellet kennem a fogát dologéllel úgy 23 körül. Onnan viszont aludt reggel 4ig, pénteken meg 5ig! Keztem örülni, erre most meg óránként kellt. :? :roll: A fene isem érti ezt.
Edina legalább már ti jól alszotok! Kép Orsi kiváncsi vagyok Kolos igy is fogja-e folytatni! Gratula! Kép

Na tessék, most látom, hogy amíg írtam addig beszerzett a fejére egy horzsolást!! :? :roll: Pedig egy hangot nem adott ki! Naon jó :roll:

A cserepekről tényleg rakhatnál fel Orsi képet kiváncsi vagyok!
Ti mennyi ideig nem voltatok otthon? (Orsi, Edina)

KépKép
kora
 
 


köszönöm mindkettőtöknek! Tényleg nagyon jó volt nem-altatni, mert már kezdett leszakadni a kezem. meg a derekam.

gondoltam már, a fotora, de anya még nem küldte át a képeket, mert ő fotózott.

Kora, örülök hogy legalább két éjszaka jól aludt. lesz még jobb is - kívánom neked.
7 órát távol? és mi lett a tejeddel addig? nem volt gond, hogy ilyen sokáig nem szopizott? vagy amúgy sem szopizott volna? ő hányszor eszik tejet, amikor ő akar?

én fél 3tól kb 18:20-ra értem haza. előtte még elaltattam, meg megcsináltam az uzsiját. (mert apára ezt sem mertem hagyni, mivel még sosem csinálta)

Edina, ctrl+Z -vel vissza lehet hozni az elveszett szöveget. próbáld ki. beírsz vlmit kitörlöd és visszajön. de azssem csak akkor ha közte nem volt más parancs.
Vendég
 


Tejcsi? Délben kapott gyümit sinlac-kal (mostanában van amikor szopi helyett ez van, próbáltam felvezetni, tudtam ez hosszú elmenetel lesz). Utánna meg simán gyümölcspépet. Banánosat, az laktatóbb legalábbis neki. Mielőtt elmentem előkészítettem a dolgokat meg volt szopi is. Mondtam kaphat babakekszet is, bár az nem túl nyerő. (Nem annyira csípi, pedig fincsi! :wink: )Az egyik mama eljött vigyázni rá, mert máshol nem hiszem, hogy kibírta volna + du-án már volt apa is. Én meg dagadtam ki a melltartóból kissé kínos volt, de azért nem volt vészes. Hazaértem utánna jó sokáig szopizott!

KépKép
kora
 
 


Ja, amúgy napi 2-3x (változó) kap vmi pépes cuccot a többi szopi.

KépKép
kora
 
 


nocsak, mivan a levegoben? minden kolok jo utra tert?!
(bar borisz nem, azaz maradt a mag kis bevett szokasianal kisebb kilengesekkel:-)).

hat akkor tessek sotetiteni, edina, s remelem, h. mar mindig igy marad!!:-)

orsi,
kolos eddig is csak azt csinalta az agyban, h. felallt-felult, tett-vett, ha betetted, vagy sirt??
mert borisz - miota kepes ra - felall-felul, foleg a delutani alvasanal, de en emiatt sose vettem ki, hanem bementem neha, s visszadontontottem-nem surun. aztan egyszercsak mar nem ul fel!

erdekelne engem is a cserep.
en meg ma elokerestem mar a jo kis joghurttorta receptemet, amit aliz kapott (marmint a tortat, nem receptet) elso eves szulinapjara, olyan hamar itt lesz mar a december:-)))

Kepzeljetek, itt elek mar kb 20 eve pesten, s meg nem voltam a budavari labirintusban...szombaton neztuk meg aliz kivansagara, nagyon tuti kis hely, a csajok nagyon birtak, borisz meg vegigcsodalkozta az egeszet...s bor folyik a szokokutbol!!!!
elotte meg beugrottunk a sziklakorhazba is, a csajoknak az is nagyon bejott, en kevesbe birom ezeket a panoptikumjellegu dolgokat!!! de azert jo volt az is!!!

nehany kep, ha mar igy raerek (kedvesem bement kicsit dolgozni az egyik mhelyere (na nem a fosulira:-)).

borisz arca a labirintusban:

Kép

aliz az oszben (diot gyujt a hatso udvaron)

Kép

borisz az oszben
(ez ma volt a ligetben)


Kép

s meg csak a napokban furodtek eloszor kozosen-


Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


jóreggelt!

megint a szokásos időben.

És azt hiszem egy kissé elkiabáltam magam ezzel a redőnyös elmélettel. Felkelt 10 órakor, de úgy, hogy 40 perc altatás után még mindig nyöszrgött az ölemben, de mondtam, lesz ami lesz én beteszem az ágyba és végül is nem ébredt fel. Aztán 3-kor bementem tettem rá még egy plédet és 4.15-kor kelt újra, akkor kaja. Most 2x-re altattam el és fölklet 6-kor.

Én nem voltam távol olyan sokáig, 3 órát, de engem sem hiányolt Lili. Anyu elaltatta, megetette amikor fölkelt, elmentek sétálni, meglátogatták uncsi tesóját, azzal is eljátszott uh. elvolt. Egyébként Kora a gyerekek általában ilyenek, talán Momoska, Évi megerősítenek, hogy ha látotávolságban van anya, akkor nagyon anyásak és állandóan csak az anya jó, hisztisek, amint anya nincs, minden ok. eljátszanak, szót fogadnak maminak is stb. Megértik ha valamint nem lehet pl. megvenni stb. Persze ez későbbre értendő. Mondjuk a keresztlányomnál ezt én tapasztaltam. Ha anya ott volt, akkor semmi nem volt jó neki. Bezzek nálunk mint a kisangyal. Nem nyafogott semmiért sem, megértő volt, szót fogadott.....

megyek csinálom a reggelijét.

Ja és amit még írni akartam, Lili is szereti a paradicsomos cuccokat. Ma sóska lesz, van elrakva a hűtőbe, uh. ma nem kell főznöm.


már nyügi, kezt álmosodni, kíváncsi leszek me ebből hány alvás lesz hogy fölkelt korán???

KépKép
domidina
 
 


Boldog 9. hó-NAP-ot Lili!
s tessek nagyokat aludni!!!

vki elmondana, miert szaraxik velem a szoveg szerkesztese (pl. szín) mar hetek óta. lehet, hogy a chrome bongeszot nem birja!!!

megprobalom mozillan!

Kép
Kép
momoska
 
 


na sikerul vajh???

Kép
Kép
momoska
 
 


akkor tenyleg a chrome-t nem birja, pedig en birom.

azt meseltem mar, h. b. 2 hete minden este lefekves utan 40-50 perccel felsir. megsimizem, oldalra fordul, s elhallgat.
s ilyent mar csinalt egyszer 3 hosan 1-2 hetig, egyszer 5-6 hosan 1-2 hetig. pont ugyanigy. elemzo elmem ilyenkor olyan, mint egy fuggo rejtvenyfejto. nemtom az okat, de keresem. otlet?? tapasztalat???

a paradicsomos kajat minden gyerek kedveli elobb utobb, najo, csak majdnem minden. a masik ilyen a teszta. ezert nyero naluk a bolognai v. milanoi makaroni, ezert adjak menzakon ezt olyan sokat. bar aliz a tonhalasat jobban birja. s szerencsere mindket gyerekem szereti az edesitetlen paradicsomos eteleket, azaz lehet nekik olaszosan csinalni a tesztakat, bar aliz megeszi a menzait is, de botranyos, h. itt magyarorszagon mit birunk csinalni a paradicsombol levesnek vagy paradicsomszosznak becezve.
b. a konzerves paradicsomos kajabol mindig csak max. a felet eszi meg, mert mar az is agyon van cukrozva. s a hipp spenotban is cukor van....amit lili nem evett meg, de miert???????????????????

kerdes: ti hallottatok mar olyan gyerekrol, aki feszt felkelt minden ejjel min. 1x, es egyszercsak magatol ataludta az ejjeleket hipphopp minden szuloi segedlet nelkul mondjuk meg masfel eves kora elott????
gyujtom az infokat. mert en meg ilyenrol nem hallottam. eddig. max.....ez a "csak kicsit sirt 2-3 ejjel"-valtozat! brrrrrrrr!!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

BOLDOG 9. HÓNAPOT LILI!

Sűrű volt a délelőttünk. reggeli után megint megpróbáltam altatni, de a frászt akart aludni. kipróbáltam a kiságyban hagyást, de csak sírt, aztán meg szétszedte az angelcare-t.
mivel aludni nem akart, hát felkerekedtünk és elkísértük apát a háziorvoshoz receptért. magamra kötöttem, mert szerettem volna ha alszik délelőtt. mire megérkezütnk a rendelőbe elaludt. sajna a doki házhoz ment, ezért vártunk egy órát, ezalatt kolos szépen aludt rajtam. utána még kiváltottuk a gyogyót, majd DM, aztán haza. most meg épp szétszedi a kiscipőjét. :)

hogy kérdésedre válaszoljak, Momoska, kolos sírt ha beraktam. még le sem ért a teste már bömbi volt. lepődtem meg tegnap h elaludt. de olyan szinten sír mintha nyúznám.

milyen hangulatosak az őszi képek. aranyosak nagyon.

lesz majd kép a cserépről de ezen a gépen nincs semmi fotoszerkesztő progi. majd letöltök egyet...

énis nagyon utálom a túl-cukros paradicsomos dolgokat.
Vendég
 


generaciovaltas:

szombaton a sziklakorhazban volt egy regi irogep is. aliz kerdi a baratnojet:
-szerinted mi lehet ez?
-nem tudom. szerintem ez volt regen a szamitogep.
-szerintem is. de hol lattak, amit jatszanak??

Kép
Kép
momoska
 
 


próbálok mininováról tölteni vlmit, de olyan lassú itt a net.

sógornőm meg mára van kiirva, hogy szül, de semmi jele, hogy a babuci ki akarna jönni. voltak ctg-n, tök nyugi van, + teljesen zárt a méhszája.

de édes szövegük van ezeknek a gyerkőcöknek. :lol: olyan találékonyak, és szárnyal a fantáziájuk.
Vendég
 


Köszönjük szépen. Tényleg kell is csinálnom egy képet róla!

A spenótban van cukor???? Hát én nem tudom, én nem éreztem ki belőle, inkább azt, hogy borzalom milyen ízetlen volt.

Hát én meg a paradicsomos kajákat cukrosan szeretem! :oops: Lilinek is tettem bele. Bár ahogy megfigyeltem a savanykás dolgok is bejönnek neki. A mai sóska is ilyen volt, és az egészet megette. Na persze ezt én csináltam.

megyek mert nem hagy békén. Egész délelőtt eljátszott magában, most meg másik rám.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok csajok!

Először is mindenkinek boldog hofordulot kivanok!
Sajna nem tudtam vegigolvasni amit irtatok,bocsi.

Szoval elkezdtem a sulit.Csutortok,pentek Nuncsi bolcsiben van,szombaton meg anyu vigyaz ra.Bolcsiben minden rendben van,o a legkisebb,de nincs vele tobb gond mint a nagyobbakkal.Egyenlore meg csak harman vannak a csopotban,de ez majd 17 lesz jovo nyarig.Jatszik a tobbiekkel meg a jatekokkal,megkajal mindent,poharbol iszik,nem sir es alszik is,ugyhogy meg rendesebb mint otthon.
Igy sokkal konnyebb,hogy latom tetszik neki.Amikor megyek erte annyira orul,ordit es mar turbozik hozzam.Nagyon aranyos.
Viszont az ejjeli kelesek meg mindig megvannak,kb 10x felebred.Nem tudom mit csinaljak vele.Napkozben ketszer alszik.Reggel es este kap tapot,delben fozelek husival,valami gyumolcs.Delutan meg kap valamit,gyumolcsot,kremturot aztan csak vacsizik kb 290ml tapot.Reggel 200at kajal.

Novemberben jon a Dani itt lesz velunk aztan ugy nez ki hogy visszamegy a hajora januartol juliusig,amig en a sulit el nem vegzem.
Azert kemeny ez a tanulas gyerek mellett.jol belevagtam.

Most mennem kell,mindegyikotoknek sok puszi.

Kép
mamice
 
 


Kép Kép

Kép
mamice
 
 


szia Réka, de jó újra hallani felőled! Gondolom, hogy kemény lehet, nekünk is nehéz néha pedig nem is járunk suliba.
örülök, hogy tetszik Nüncsinek a bölcsi, ez jó dolog.
gyere amilyen gyakran csak tudsz! Nüncsi még nem jár? miket csinál már?

én meg itt bénázok, hogy lekicsinyítsem a képet, de sehogy sem megy. még mindig nagyobb mint amit fel lehet tölteni. asszem majd otthon a jól bevált kis progimmal.

kolos megint magától aludt el. de nem volt egyszerű. ringattam negyed órát, alvásnak semmi jele. majd be az ágyba, negyed órát még eljátszott, sírt, felállt, ült, cumizta az ujját - már azt hittem elalszik. aztán kivettem mert nagyon hiányolt aminek bömbivel adott hangot, kis ringatás, majd újra az ágy. itt simi+éneklés, és alszik. ez azért emberibb megoldás, hogy nem kell 10 kg cipelnem, "csak" behajolni hozzá és simogatni a hátát. igaz, ettől meg az én hátam fog szétmenni. :?

Én is szoktam a paradicsomos dolgokba kolosnak tenni cukrot. sőt még a mai főzelékbe is (krumpli-karalábé, répa, husi) tettem mézet, ha édesebb megeszi.
ez is kb olyan mint a tej. megosztja az orvosokat, hogy lehet-e. az én dokim azt vallja nyugodtan. nem tudom mi lehet belőle, ha kap. idáig nem láttam semmi elváltozást.
Vendég
 


Sziasztok!
Megint kimaradt egy pár nap...

Réka!
De jó, hogy jöttél!
Minden elismerésem, hogy belemertél vágni a suliba. Biztos írrtad már, de most mi is az, amit tanulsz? :oops:
Nüncsi továbbra is egy tünemény, az meg külön jóhír, hogy jól érzi magát a bölcsiben. :)

Edina!
Mikor elöször olvastam, hogy hatásos volt a besötétítés, már azt hittem megvan a megoldás, de aztán láttam, hogy mégsem...Azért szerintem próbálkozz tovább. Nálunk Dávid könnyebben elalszik, ha sötét van.

Orsi!
Ez a mézes dolog, mint oly sok minden valóban megosztja a véleményeket. Mi úgy tanultuk, hogy 1 év alatt ne adjuk, mert egy clostridium botulinum nevű kórokozó van benne, ami idegrendszeri betegségeket okozhat.
Találtam egy cikket róla, bár már elég régi

http://209.85.135.104/search?q=cache:pv ... =clnk&cd=1

Nem tudom, hogy jól csináltam e a bemásolást

Képkicsinyítéssel kapcsolatban: ha esetleg regisztrálva vagy a tesz-veszen, akkor azon van egy képkicsinyítő program, amit tök könnyen lehet kezelni. Ha érdekel, leírom, hogy pontosan hogy találod meg. :)

Momoska!
Ezek az őszi képek annyira idilliek. Milyen jó lenne ott az Alíz hátterében lévő székben megpihenni, olvasgatni, hallgatni a madarak csicsergését...

Ja még nem is írtam. Megtörtént a keresztelő és nagyon jól sikerült minden! :D Egy étteremben ebédeltünk és Dávid ott is nagyon jól viselkedett. Kicsit izgultam előző nap, hogy Dávid, hogy fogja viselni az egészet, de egy kisangyal volt, mindenki csak dícsérte. :D

Kép
Kép
tina82
 
 


köszi a linket Tina.
és köszi a tippet, leírod hol/hogyan kell lekicsinyíteni? köszi.

Kolos ma több mint 2 órát aludt, 3/4 5kor ébredt! mondjuk többször felsír, nyüszörgött, már azt hittem felkel de jól nyomta.

mi is így szoktattuk kolost, hogy ha sötét van akkor alvás van. este már sötét szobába viszem be, és nappal is mindig be van húzva a függöny. főleg azért csináltuk így mert én nem tudok fényben aludni. meg van egy rituálé is este. ami szerintem elég fontos. nálatok van? vagy az elalvassál nincs gond, csak az éjjeli ébredésekkel?

nézzétek milyen aranyosat találtam! szerintetek ezt hány hónapostól lehet? momoska, te mondtad egyszer, hogy az a jó aminek van szülői karja. szerinted ez milyen? mondjuk úgyis csak karácsonyra szeretnék neki ilyet, vagy előbb is van értelme?
Kép
Kép
Vendég
 


Réka, örülök hogy hallok rólatok, és le a kalappal, hogy így bevállaltál egy sulit! És az külön jó, hogy Nüncsi meg elvan a bölcsiben, ez azért megnyugvás neked.


Orsi:
ehhez mit szólsz? Ezt később is tudja használni, amikor más maga hajtja, addig meg lehet tolni és le sem esik róla.

Kép
vagy valami hasonló....

KépKép
domidina
 
 


mennyi szabad időm van most, hogy itt a nyagyi és a nagypapa. :D imádnak kolossal foglalkozni. szerencsére nincs állandóan kézben, hanem játszanak vele a földön.

ez is jó, de ez majd csak akkor lesz neki érdekes ha nagyobb lesz, ha tudja pedállal hajtani. kb mint egy 3 kerekű bicikli. de amíg kisebb olyan kéne amit lábbal hajt, nincs pedálja.

jóéjt!!
Vendég
 


Sziasztok!

Orsi!

http://bluefive.pair.com/PIXresizer.zip

Kimásoltam egy linket, remélem így elérhető, mert egyébként kicsit bonyolult eljutni odáig.

Létezik olyan bicikli, aminek van kereke, de ha a gyerkőc hajtja, akkor nem forog így elvileg nem horzsolja le a gyerkőc lábát. Azt hiszem racsnisnak hívják, ha jól írtam le. Mi kaptunk egyet, de a gyakorlatban még próbáltuk.

Kép
Kép
tina82
 
 


jóreggelt!

Megint jó esténk volt, Lili f5-kor kelt először, addig semmi sírás, nyöszörgés. Az most bepótolja, itt ül most is az ölemben, uh. most hama-hama.

Orsi: ezt a triciklit 1 éves kortól ajánlják és van némi igazság abban amit írsz. Lilinek viszont már van egy ilyen lábbal hajtósa azért nem is néztünk ilyet. Bár amit Te felraktál sokkal jobban néz ki, de az ára is!

Bea: Ezt az elnevezést még nem is hallottam, majd megnézem milyen.

KépKép
domidina
 
 


jó reggelt,

köszönöm Tina. Már lementettem, mindjárt fel is rakom a gépre. (először nem tudtam kire mondja Edina, hogy Bea) :)

kolos n8kor kelt. egyszer sírt csak fel, mert beakadt a keze a rácsba.
nekem viszont rossz éjszakám volt, megint tökre fájt a fejem, meg annyira melegem volt. jól befűtöttek a nagyszülők. :(

megyek hajat szárítani amíg kolos a nagyapjával van.
Vendég
 


Sziasztok!

Koszi a jokivansagokat!

Boldog hofordulot visszamenoleg is Annanak, Lilinek, Kolinak, Borisznak!!!!

Vas. jottunk haza, hetvegen Miskolcon voltunk a nagyinal. Nori tok jokat aludt, de egyik naprol a masikra, egyre tovabb birja ebren, 9 helyett 11-kor, 13 helyett 15-16 kozott almosodik el. De igy elmarad a harmadik alvas. Na most, ma reggel ezt meghazudtolta, 8.42-kor elaludt…
Mi meg a regi autosulest hasznaljuk, nalatok akik mar az ujat hasznaljatok hogy jott be?
Kaptunk egy 9 kg-tol hasznalandot, de E1 van rairva, es mar nem emlekszem, hogy asszem E4-nek kell hogy rajta legyen ugye? Emlekszik valaki?

Koszi az evesi napirendeteket! Nagyi vasarnap reggel nem varta ki hogy kijojjek a furdoszobabol, norit elkezdte etetni vajas piritossal meg mittomen mivel, pedig reggel tapit szokott kapni, aztan jo keveset is evett tapibol. Na mindegy, osszessegeben sokat evett.

Edina,
en is mindig besotetitek Norinak, lehuzom a redonyt, nappali alvaskor is, nagyinal meg elaludt vilagosban is napkozben (mert ettol feltem hogy hozzaszokik a sotethez, de nem). Azt olvastam vhol hogy a teljes sotetsegben jobban tud aludni az ember, mellyebben. Aztan, ki tudja...

Orsi, tok jo hogy Kolos elaludt magatol, gratula neki! Majd en is kivancsi vagyok hogy mit keszitettel, ha esetleg van rola kep 

Kora,
nyugodj meg, most meg nem veszik eszre hogy ha elmegy a szeretett szemely, de ott van vele egy masik biztos pont. De gondolom amint meghallotta a hangod, megorult. Nori azt szokta ilyenkor hogy elkezd sirogatni, olyankor udvozlom es felkapom. Aztan persze visszateszem es jol elvan tovabb.

Momoska,
De draga Borisz ahogy a szajaban log a textilpelus!!!!!!!! Aliz meg egy tunderkisasszony.
a joghurttorta recept erdekelne... nagyon jo a generaciovaltos parbeszed.

Tina, Te mit tanultal hogy ennyi mindent tudsz a babas temakrol?
Tok jo hogy jol sikerult a keresztelo, gratulalok!!!

van egy beszelo-dalolo kutyank, “kek ful”, “pa-pa”, “zold kez” stb, ha ismeri valaki. Akkor vettem eszre hogy Nori elkezdi utanozni a beszedet, mondja hogy p-p, meg aztan mikor mutatom a cicat, es mondom cica, o mondja cc, mondom szia, o mondja szzzzz 

Nogyogyasz:
ugye irtam hogy talaltam egy masik nogyogyaszt, aki nem csak a klasszikus orvoslas hive hanem nyitott egy sajat rendelot ahol van termeszetgyogyasz, kineziologus, stb. Elmentem rakszuresre hozza, meg atbeszelni a kovetkezo babavaras eshetosegeit. A varo fala tele van jo idezetekkel (LaoCe, Popper Peter, stb.) meg mandala kepekkel. Egy orat vartam, de a mellettem ulo csaj mondta hogy o Spanyolorszagbol utazott haza direkt azert hogy ehhez a dokihoz jojjon. Vizsgalat kozben izraeli es amerikai munkatapasztalatairol sztorizott (pl. a feka, a sarga, a magyar nok szoveteinek kulonbozosegerol, a sajatos gatmetszeserol, meg hogy mi valtozott a csaszarmetszesben, hogy alig vagnak csak szethuzzak a szoveteket).
megallapitotta hogy jelen vizsgalat alapjan kutya bajom sincsen, a magas rizikoju hpv virus (amit bennem talaltak) ne aggasszon, ne szedjek gyogyszert, hanem erositsem az immunrendszeremet, tobbek kozott egy magnesterapiaval (promag). Szimpi volt, de a felesege nem, aki az asszisztense, es ugy tunt erosen orkodik felette. Oreg roka, 60 eves, de jol tartja magat.
Ugyhogy kicsit megnyugodtam, eldontottem hogy tobb idot fogok magammal is foglalkozni, elmegyek sportolni, ha kell felkelek otkor es megyek uszni aztan majd alszom amikor a baba is. Tegnap delelott el is mentem kozmetikushoz, mar csak fodraszhoz kellene vmikor...

Szia Reka!!!!!!!!!!!!!!! Nuncsi hihetetlen, hogy mar bolcsibe jar es tetszik neki!!! Aranyos a kepen! Mesz valamikor jogazni? Mikor? (gondolom most orulsz ha hazaersz es Nuncsizhetsz). Azert ha mesz, szolj!

bocs a hosszu hsz-ert.

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Sziasztok!
Anna elég sokszor ébredt éjjel, korán kelt, úh.már 8 után el is aludt.

Momoska, a labirintusban mi is voltunk, olyan 2-3 évvel ezelőtt, de a sziklakórház akkor még nem volt látogatható. Gerinek is tetszett, de ő félt egy kicsit.
Nagyon hangulatosak a képek és aranyosak a gyerekek.

Köszönjük a köszöntéseket! Utólag kívánunk mi is boldog hófordulót Borisznak, Nórinak és Lilinek!!!!!

Réka, jó hogy hallunk rólad, örvendek, hogy Nüncsi szereti a bölcsit. Így neked is könnyebb otthagyni, mintha sírna.

A natúr paradicsomos kajákat mi is szeretjük a párommal, Geri viszont nem. Neki a menzás paradicsomleves és mártás jön be. Gondolom, ha nagyobb lesz, majd változik az ízlése. Míg kicsi volt, imádta a paradicsomot magára. Étkezés előtt, közben tömte magába. Pár éve már mértékletesebb. :-)

Hát szabadidőm nekem nem sok van, talán ezért is szeretem az estéket, amikor a gyerkőcök már alszanak....
És valahogy mindig el vagyok maradva egy csomó dologgal, nem tudom utolérni magam.

További szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép

Hétvégén sünikölyköt találtunk, Geri mindenképp haza akarta hozni, de aztán szerencsére sikerült rábeszélni, hogy őt is várja az anyukája.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


örök hála Tina ezért a programért! sikerült megcsinálni. :)
Kép
Vendég
 


Orsi!

Szep lett a muved! jo lenne nekem is ha ilyeneket csinalnek...

KépKép
Kép
csillaz
 
 


gyerekkoromban volt egy konyvem tele baba kepekkel, Anna nagyon hasonlit az egyikre, nagyon cuki szep kislany!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


köszönöm Csilla.
azért az jó, hogy nincs semmi bajod, legalább is az orvos szerint.
ez az a fisher price kutya? ami mondja a testrészeket? ezt láttam egyik ismerősnél és annyira megtetszett mindenhol ezt keresem, ti hol vettétek??

tényleg nagyon helyes kislány Ancsa. és a sünis kép is jó. szeretem a süniket. :)

én is voltam már a labirintusban és annyira jó. mi sötétben, este 6 után és lámpással világítottunk.

kolos nem hagy...mennem kell.
Vendég
 


Orsi!
Gratulálok, nagyon tetszik az alkotásod. Én nem vagyok ennyire kreatív, nálunk is kimerül a közös összejövetel egy-egy sörözésben, dumálásban.

Csilla, örvendek, hogy sikerült megnyugodnod.

Tényleg Tina, én is szerettem volna már kérdezni, hogy szakmába vágó nálad, hogy ennyire tudod ezeket a dolgokat?
Ancsi is kapott már egy kevés mézet, mert a sütőtökre mi mézet csurgatunk, úgy esszük és abból kapott ő is, valamennyi óhatatlanul volt rajta.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok,
nalunk meg nagyon atterni latszik ez a gonosztevo a napkozbeni 1 alvasra. tegnap f1 utan ebredt (delutan), gondoltam, akkor meg f5 korul alszik egy rovidet a babakocsiban, mig elsetalunk a jatszora alizzal....francokat! (pedig meg 1 hete is bejott a babakocsi). nagyot setaltunk, keringtunk, f6 elott ertunk oda, ez a franya meg csak dumalt, s utana se volt semmi nyugosseg, 8kor furcsi, f9kor elaludt, mint szokott....persze az ejjeli kajalasa igy is megvolt.
ma reggel-nagyon nehezemre esett - de (es dicserjetek martiromsagom!!) a 7 oras evese utan mar nem raktam vissza az agyaba, hisz ugyis kelnem kelett f8 utan alizzal, hatha igy alszik 2x is. raferne!! (meg ram is). kivancsi vagyok. 10 elott mar elaludt, nemtom, meddig.

udv reka,
mar hianyoltalak.
nagy mazli, h. nuncsi igy birja a bolcsit (nekem nincs jo tapasztalatom aliznal), de ha csak 3-an vannak az tuti. milyen bolcsi ez? hogy jutottatok be??
meg mindig szepek vagytok.
en aliz 1.5 eves kora ota jartam folyamatosan ilyen-olyan suilba, az utolsot most dec 14.-en fejeztem be, akkor volt a zarovizsgam, dec 10.-en koltoztunk, aztan mar csak aliz szulinapi zsur, karacsony, s jott is borisz. ugyhogy, tudom, mirol beszelsz:-)

evi,
gyonyoru ez a kis hercegno!! meg a suni is:-))

orsi,
bizony van ez a botulizmus nevu betegseg, ami 1 ev alatt meg veszelyes, de azert kis %-ban kapjak csak. a mezben van a baci!

a jargany jo, csak aminek van ilyen gyerekvedoje korben, az bazi draga ahhoz kepest, hogy tavasszal (mikor mar kinn hasznalja), akkor nem lesz ra szukseg, mert a gyerek maga akar le es felszallni mar, s az jo, mert ezt is meg kell tanulni. a 2. félét neztem en is, s azt lattam vedoracs nelkul szulokarral, de ugy is 7-8E Ft.
jo a cserep nagyon. en gondban vagyok, mert aliz ovonoje nagyon kezmuveskedos, s itthon is kellene csinalnom alizzal, meg barhova megyunk, a kezmuves asztalhoz ul le, en meg eleg bena vagyok. multkor tojastartobol csinaltunk kincsesladat. aliz talalta ki...!! messzirol jol nez ki:-)

edina,
remelem, ti lesztek a remenysugar, h. hirtelen atalussza az ejjeleket lili mindigre (bar o azert mas, mert fel evig o aludt).

tina,
te egeszsegugyi fosulit vegeztel?? mit dolgoztal?
david magatol aludta at az ejszakakat egyszercsak hip-hopp?? nem kellett segitseg neki? s mindig???
keresztelorol jo lenne latni kepeket!!

csilla,
akkor en is megnyugodtam a hpv-mel. de az a magneses dolog ott a dokinal csinalhato??
amugy milyen arak vannak???
ugyes dumaban norika.
borisz az apjanak kiabal csak: ata vagy apa
meg megy szoban es nonverbalisan a pápá. de csak, ha o akarja.
meg nekem mondja, hogy: anya (anja) egyre gyakrabban.
s a tapsolas. asszem ennyi az ertelmes szokincse abbol a napi atlag 10 oras beszedfolyambol.

Kép
Kép
momoska
 
 


köszi mégegyszer a cserép-gratulációt.

képzeljétek, kolos elaludt a babakocsiban, amit már több hónapja nem csinált. elmentem vele sétálni, már visszfelé jöttünk aikor elkezdett nyűgös lenni, meg sírt. aztán bevette az ujját a szájába és mire hazaértem vele látom oldalra van billenve a feje és alszik. nem tudom mi van ebben a gyöngyösi levegőben, de bár ilyen lenne pesten is. meg ami az egyedül elalvást illeti délután, meg tudnám szokni. :)

megyek megnézem, mert kinnt hagytam az udvaron a kocsiban...
Vendég
 


ja. borisz kapott kiscipot! nem usztuk meg, mert a jatszokon mar mindig le kell rakni.
siesta. 18-as, a vateran lottem 4E Ft-ert, majd fele annyi, mint boltban, s tok uj, original csomagolasban! szep, de ugy tunik nagy laba van borsonak, mert 1-2 honap mulva mar nem lesz jo sztem, vastagzokniban mar most nehezen huzom fel, de o jokat nevet ilyenkor.
ja! ezaz! Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Lili már megint eltüntette amit írtam!!!!!! Ááááááááá

mit is írtam. hm. Cipő.... Lilinek is van új, anyukám vette, igaz ez nem márkás, de jó, 19-es uh. egy kicsit nagy, de még úgysem megy benne, jó lesz egy darabig.
Jól néz kis Borsó cipője!

Orsi, tetszik a műved, szép lett! Én ma kaptam meg a fantázia és forma teljes gyűjteményét postán, a vaterán vettem potom áron. Talán már írtam, akkor bocs. Ebben is vannak hasonló dolgok, meg nagyon sok haszonsítható ötlet.

Fodrász??? Oda nekem is nagyon kellene már mennem. A frizurát már ki is néztem, csak időt kellene rá szakítanom, amihez apa is kell!
Kép szóval ilyenre akarom levágatni.

Esti rutint írtátok korábban, nálunk is van. Fürdés apa viszi a szobába, amíg fölviszem neki a tápot, addig elköszönnek a játékoktól, (polcon a csacsitól, mackóktól, megnézik (ez most a favorit) a falon lévő ferraris képet, aztán kaja és alvás.

Lili többnyire csak a mammam, nemenem, bebe mondja, előfordul a gö, va, de azt még nem vettem észre, hogy tudatosan mondana valamit egy adott dologra.

Megyek összedobom az ebédjét, kaja, azt alvás.....

KépKép
domidina
 
 


12 utan ebredt. tan alszik majd f5 korul, ha nem babakocsiban kell neki, hanem itthon...

jo ez a haj, edina. van ennyire hosszu a hajad, h. meg tudnak hagyni tincseket...???

az elobb en is le akartam irni a joghurttortat csillanak,erre borisz kinyomta a gepet.
most odaadtam neki az apja féltett gyerekkori kincsesdobozat, hatha akkor nem a gep erdekli

no: babajoghurttorta
hozzavalók:

4 pohar natur joghurt (danone (brrr!) konnyu es finommal kiprobalva)
2 dl baba tej vagy sima tej, ha mar adsz.
1cs zselatin
6-8 evőkanál cukor (izles diktalja)
2-3 banan (meretfuggo)
8-10 babakeksz vagy babapiskota (ha tojast is adsz mar)

cukrot egy talban elkeverni a joghurtokkal.

(baba)tejbe belekeverni aprankent a csomag zselatint, aztan betenni mikorba, s kb. 60 fokra melegiteni (forralni nem szabad).
utana kivenni, megkeverni, lassan hozzakeverni a cukros joghurthoz, 10-15 percig allni hagyni.
kozben banant felkarikazni.

nekem van egy tupperwares kisebb kuglofalaku tortaformam, de - gondolom - mindenben mukodik, amibol kiontheto (jenai) vagy kiszedheto (kapcsos tortaforma), csak urtartalomfuggoen modositani kell a mennyisegeket. az en tortaformam kb. masfel literes.

-na allni hagytuk a cuccot.
-fogjuka tortaformat, s kb 1 evokanal (nagyobb formanal tobb) cuccot beleteszunk, annak tetejere surun banankarikakat, majd megint joghurt, megint banan, amig el nem fogy a cucc, de a tortaforma tetejen meg maradjon kb. 1 cm-es resz, mert az utolso joghurtretegre jon surun a babakeksz vagy piskota, szepen darabolva, muveszi mozaikmunkaval ki lehet tolteni, ez lesz ugyanis a torta alja. majd lefedjuk pl. folpackal, s min. fel napot, de akar 1 napot is hutoben dermesztjuk, s utana ugyesen kiforditjuk a formabol.

persze aki nem kionti, hanem kapcsos tortaformaban csinalja, az alulra rakja a babakekszet vagy piskotat!!!

megint kicsit korulmenyesen irtam le, de bazi ecceru. en meg sosem rontottam el. aliz az egy eves szulinapjan csak magaban kapta, de anyanak jart hozza tejszinhab es csokiszosz
:P :P

Kép
Kép
momoska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?