Új privát üzeneted érkezett!

Ménem láttam az uccsó jópár hsz-t?! Nem most íródtak... Ehh.

Zsófinak gyógypuszák! :( Csini a kantáros nacijában :) Télleg jó ez a fari!

Judit, műkörmökre gondolsz? Vagy lakkozásra?

Judit
Kép

Kép
balwin

Micsoda nagylány Zsófi! :shock: Én nem tudom, de mintha ezek a gyerekek nőnének :lol: :lol: :lol: A naci meg bőven megérte annyiért!

Judit, mindig elfelejtem mondani, hogy végül bordó szőnyeget rendeltünk, péntekre lesz meg. A Zuradnak meg boldog névnapot! :lol: Műkörmöm sose volt, de ha így haladunk, nem is lesz... :roll: Csak mindig csodálom, hogy másnak milyen szép... meg irigykedem...picit... :oops:

Úgy olvasom, sokan betegeskedtek... mindenkinek jobbulást... én egy hét amoxicillin után se vagyok sokkal jobban... a szauna időszakosan segít, de hát nem ülhetek bent mindig, meg tegnap piri is beköszöntött... :roll: :twisted: Jázminnak szerencsére csak az orra folyik, bár mostanában csak egyszer hajlandó egy nap kifújni, aztán közli, hogy "nem, eggegy el" (= nem, engedj el). Úgyhogy mi is beüzemeltük újra az orrszívót, de attól meg úgy tud ordítani, mint akit nyúznak :roll:

Balwin, épp csak magatokról nem írtál... :lol: Nincsenek új képek?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

BBJ, a másik topicban van egy csaj, aki benne van a börze szervezésben... szerintem nem kell asztalt vinni, mert biztosítanak! Vagy keresd meg az iwiw-en az ismerőseim között Körmendi Editet, ő az egyik fő szervező!
És kinn lesz a Vöröskereszt, egyúttal viheted a ruhákat is!!!

Betegeknek jobbulást, én is érzem a torkom...

Ditke, Zsófi nagggyon hasonlít rád!

Mi szombaton ugye a suli focicsapatával voltunk a Tiszaligeti napokon. Hm... szedett-vedett kis csapat, életükben együtt nem fociztak, 2-3-an ismerték egymást, egy apukát neveztünk ki edzőnek ééééés MÁSODIKOK lettek a gyerekek. Laughing
Mondjuk volt nagy sírás-rívás, mert egy gólon múlt az aranyérem. Aztán a végén csak megnyugodtak, hogy szép hely az a második is.

Anyuéknál meg kukoricatörés volt (kicsit nem bántam, hogy lemaradtunk, de azért bántott a lelkiismeret, hogy anyámék küzdenek vele). Tegnap átmentünk fosztani, Csongiék ugráltak a kukociafosztásba, elvoltunk. Persze estére jött az allergia, meg szeritnem én meg is fáztam szombaton, úgyhogy kapar a torkom. :(

Évi és
Kép
csongianya

Hali, atyaég, nem tudlak követni benenteket! :oops:
Csak kulcssszavakban:

Ditke: Zsófinak jobbulást, jól tűrte? És ti?
Szabi mikor meglátta, kiabálni kezdett, hoyg ZSÓZSI, ZSÓZSI!!!
Kiskönyvet (nénósat, repcsiset) meg fa kirakót vettünk Szabinak, álltafarmosat.

Judit, porcelán tartósabb, mint a zselés, picit drágább is.

Anikó, én sem hallottam jókat az elemesről, a "humánussága" szól mellette... Nekünk nincs.

Niki, Katával mi hír? Dorka hogy viseli az ovit?

Judit, hallottad a rablást? Az komoly!!! Megvan a betörő?

Szilbee, mizu veletek? Anyáék holnap jönnek! (Hah, a felmentősereg! :)) Egy-két du. bizti megkérem, jöjjön be, kutyaszarul vagyok...

Évi, könyv??? Mikor adhatom? Gratula Csongiéknak!!!

Szami, kajáról most nem bírok írni.... :? de bizti fini lesz!!!

Betegeknek pedig jobbulást!!!

Rólunk: Szabi megkapta a 15 hósat, amint beléptünk a rendelőbe 3 kézzel és 5 lábbal kapaszkodott belém, és végig sírt.. (hmmm, inkább telitorokból üvöltött :cry: ), alig bírtam megnyugtatni utána...
Én pedig küzdök ezerrel, egész nap émelygés, rendszeres a hányás, szédelgek, és egyelőre fogggalmam sincs, hogy élem túl az első 3 hónapot.... :? :roll: Ha lehetne, csak feküdnék, erőm semmi, húúú, most nagyon nehezen viselem... :cry:

elnézést, akit kihagytam...

Kép
Kép
dorkáék

Judit, van tip+porcelán építés, tip+zselés építés, saját körömre építés (ehhez kell 1-3 mm saját fehér - lenőtt - körömrész) porcelánnal is, zselével is. Asszem ennyi :) A porcelán valóban tartósabb, viszont a zselés szebb egy fokkal (a porcelán idővel sárgul). Én most porcelánt csinálgatok magamnak, de előtte 2 évig zselés körmöm volt...vigyázni ugyanúgy kell mindkettőre :mrgreen: Úgyis a lakkozás a pont az i-re :wink:

Dorka :( Pihenj, amennyit csak tudsz...
Betörő? Nemtom...ott, akkor nem fogták el, ha jól hallottam. De ha műxik a térfigyelő kamera, meglesznek.

Kata??

Szamóca, fotók nem nagyon vannak, mostanában filmeztünk :oops: A kisasszony újabban pörög-forog, időnként beiktat egy kis táncit (lábrogyasztás, vállak "rázása"), meg eltanulta tőlem a kiabálást :oops: Már minden nap meglep minket valamimel, amire egyáltalán nem számítunk :shock: Ragaszkodóbb is lett; eddig nem tartott az idegenektől - monnyuk most sem :mrgreen: , de már nem mozdul mellőlünk, ha idegent lát :)

Uhh...vásárolni kő...

Judit
Kép

Kép
balwin

Hjaigen, a 15 hósat mi is megkaptuk múlthét kedden. Vagy már írtam? :oops: :oops: :oops: Mindegy, szita az agyam :? De kérdés: ha valaminek ki kellett volna jönni az oltás hatására, az már kijött volna Huncin, ugye?...

Judit
Kép

Kép
balwin

Dorka! :( :( Hát remélem nem fog 3 hónapig se tartani... Dávid most be van náthásodva... Levente is még kicsit.. én meg megint. Ha nem lennénk takonykórosak, akkor szívesen átvenném Szabit...
:idea: Ill. ha gondolod, du-án lent szoktunk lenni. Szabad levegőn nem tudjuk átadni a kórságot! :D NA? Lehet akár minden du-án is!!!
szilbee

Balwin! Valóban nyúlik! :mrgreen: Súlyra most nem gyarapodot. De majd teszek egy kis pu-cerkás képet. Ott jobban látszik. ;)
szilbee

Kép Kép
szilbee

Babók nagyon szépek mint mindíg!!

Minket Berád Éva nem tudott válalni mert soka kártyás betege!

Rólunk!
Ügyeleten voltunk a hétvégén a rjtése lázés már a végén kiütés,révén ami véletlenül kiderült hogy a 15hós oltás hatása,vírusos kiütés de az oltás mellékhatása lehet,úgy mint a szemkönnyezés és a láz is

Majd még jövök...

Kép

Kép
katlina

Hűű, Szilvi, még jó, hogy Réka alszik, be kellene fognom a szemét. :lol: :lol: :lol: Gyönyörűűűű!
jaimee1

Mi meg Gyulán voltunk szombaton, íme: Kép

Ditke: Zsófi imádnivaló a kis gatyeszában! :P :P :P Szereti a járgányt, amit szülinapjára kapott?

Dorka: Veled érzek ((((Dorka))))) Kitartás! És csak reggel émelyegsz/hánysz vagy egész nap?

Évi: Nagy nagy gratula Csongiéknak! :P :P

Judit: Misinek boldogságos névnapot! :)

Kata: Energia árad még?

Balwin: Melyik ruhás boltot? :shock: Mi egyszer elgurultunk a húsbolt mellett, ami a lakásunk alatt működött, 10 centire nyitva volt az ajtaja, benn pisláskolt némi fény....Másnap kiderült, hogy feltörték és elvittek mindent. :shock: :shock: Valszleg pont akkor rámolták ki, amikor mi lazán elvonultunk előtte. :roll: :roll:

Rólunk: Őőőőő....mi jól vagyunk, semmi különös.
jaimee1

Szilbee, nekünk is kéne vagy 80 képet megen előhívatni, a rossmannál van akció, 100 db 2000 Ft, de lusta vagyok ehhez is....
KÖszi a segítséget, biztos élek vele, ha már naon kész leszek....
A kis pucccérka, nagyon drága!!!! :)

Jaimee, sajna egész nap tart az émelygés, csak akkor nem, ha alszok. Ezért aztán egész álló nap inkább csak alunnék... Rókakoma meg bármikor... :( na de majdcsak elmúlik! :)
De drága Réka, szuper ez a poncsó rajta!!! MIt csináltatok Gyulán? kirándulás? Rokonlátogatás?

Katlina, mostmár akkor kilábaltok belőle hamarosan, biztos az oltás is befolyásolta erősen a lázat is!

Judit, azt mondják, 10. nap jön ki, ha kijön valami....

Kép
Kép
dorkáék

Ditke: Jobbulást Zsófi babának!

Balwin Judit: Hát, egy hetet mondanak, Kata épp rá 1 hétre lett beteg, de Nálatok biztos semmi baj nem lesz.

Ringató: Dominóban nem lesz végül, de 10-kor a Hemo-ban is lesz. Az nekünk jónak tűnik.

Niki

Kép
Kép
csni

Jaimee, nemtom a nevét...Dolce Anna van az üvegekre írva :oops: :D A fűtőmű helyén.
Igen, micsináltatok Gyulán? :) Popi nagyon cuki ebben a kapucnis poncsóban! :D Nem tűri a babakocsibaszíjazást? :wink:

Niki, remélem...
A Dominóban csak most szerdán nem lesz ringató, vagy sose? A Hemoban is ez a Szilvi fogja tartani? És a Hemoban rendszeresen lesz? Bocs a sok kérdésért :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin

Igen nálunk is pont 1hétre kezdődött a láz,és az volt a bosszantó hogy ahhoz az orvoshoz vittem aki beadta neki az oltást!!

Dorka!
eggyütt érzek veled,habár én 9hónap alatt csak egyszer hánytam

Kép

Kép
katlina

Szilbee, azért még így is vasgyúró Dávid :lol: De télleg kevesebb a hurkácska :) Növeszti hátul a copfnakvalót, nehogy lemaradjon apától? :lol:

Katlina, erre nemtok mit mondani :shock: Azért fasza, hogy az az orvos az oltás "mellékhatását" nem tudja kiszűrni... És mit mondott a másik? Gyógyit kaptatok?

Judit
Kép

Kép
balwin

Dorka! Én Rosmannba nem adom le a képeket... 3x próbálkoztam, de mind a 3 alkalommal elb.szták... :evil: De ha a DM is jó, akkor oda elkűdöm. (Majd írd ki cd-re.) És ne várd meg míg otál kipircansz!!!!

Erika! Hja! "Cerkás" képet épp ezért nem is tettem! :P :lol: Pedig van ám egy frankó "matyizós". Olyan elméllyült tud olyankor lenni... :lol:
De TündérBogyó a csajszid! :D (Már a blogban is megsasoltam.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szilbee 2008.09.29 19:57-kor.
szilbee

Jaaaaaaj :oops:

Ildi, ha még olvasol minket, én is Nagyon Boldog Születésnapot kívánok Neked!

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin! Ne is mond.. apjuk le akarja vágatni a haját. :roll: :( :cry: Egyébként pont olyan bongyor-loknis lesz Dávid is mint az apja. :D
szilbee

Húú olyan sokat írtatok, hogy reagálni sem tudok, de először is nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket! (apa most mondja, hogy feltétlen köszönjem meg a nevében is!)

köszönöm a műkörmös hozzászólásokat! most már legalább nem úgy megyek oda mint a birka! nem nagyot akarok, mert azzal nem tudnék semmit csinálni, csak ami éppen az ujjam hegyéig ér. hyog na mégis, és francia festést, az megy mindenhez.

mit értesz azon Judit, hyog vigyázni kell rá, vízbe azért mehetek, mármint hogy strandra.

Évi!
igen, már megvan a csajszi, a babaszobán írta, hyog kell asztal, de nekem még jutott ottani is! de aztán gyertek vásárolni!

Szilbee!
ezek nagyon szupi fotók!!!! én oylat jót nevettem azon a kopasz csán! olyan édes kis keményhúsú popójuk van!
és tényleg nyúlt Dév!

Miért akarja apa levágatni a haját?

matyizós! :lol:

Judit!
7-10 nap, és nálunk is gyógyi lett a vége, remélhetőleg Annalucusnak nem jön ki.

na majd még jövök, de lehet holnap apa szerint vannak kötelességeim
:wink: :oops: :oops: :oops:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaimee!
tündéri Réka, és mit csináltatok Gyulán?

na ennyi voltam

Judit,
Kép
Kép
bbj

Óbakker, akkor még nem nyugodhatok meg :| De reménykedem benne, hogy nem lesz semmi baj...

Várjá Szilbee...Apa a saját haját akarja levágatni, vagy Dávidét? :oops: Bármelyik is: mijé?
Enyim Apa is szokta mondogatni, hogy letúratja, de még nem jutottunk el odáig 8) Pedig mán eléggé fel van szedve hátul...

Judit, vigyázni a törésre kell :) Főleg akkor kell jobban óvni, ha először van valakin...nekem is az elején (jó pár hónapig) többször kellett körmöshöz mennem, mint már később (amikor már rendesen megszoktam). Nah, azé nem kell rá úgy vigyázni, mint a hímes tojásra, de ugyanúgy törhet, beszakadhat 1-1 óvatlan mozdulatra, mint a saját köröm. De ha hozzászokik az ember, bármit lehet vele büntetlenül csinálni :mrgreen: Egy dolgot kivéve: pénzérmét képtelenség felszedni vele :?
A francia festést is lehet turbózni, nagyon tuti variációi vannak! Egy valamirevaló műkörmösnek rengeteg lakkozási mintája van, érdemes átlesegetni őket :) Vagy akár neten is kutakodhatsz képek után.

Hoppá, bocsi, belemelegedtem a témába :oops:

Nade Judiiit :mrgreen:

Jóccak lányok :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit!
Köszi a részletes beszámolót! engem érdekelt, néztem a neten is szét, tényleg szépek vannak, na majd meglátjuka csajszi is it mutat, vagy ajánl.

Dorka!
hátha hamarabb elmúlik! Letivel én is voltam rosszul, a hányásig nem fajult sosem a dolog, de akkor mondtam Grétinek, hogy akkor most lefekszünk, és lekucorodtunk a földre, úgy játszottunk, vagy csak az ágyra egymás mellé...aludni meg mindig aludtam, mikor Ő is.

Katlina!
na akkor megvan a bűnös! hát gáz, hogy a doki nem gondolt rá, pedig adta magát!

Judit, Jaimee!
miylen sztorijaitok vannak!

Délután megyünk Pestre a barátnőmhöz, meg a bátyjához, aki Ausztráliában él már 10 éve és évente egyzser jön haza, augusztusban. a jövő hét után pedig már megy is vissza, Tőle köszönünk el.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Balwin! Apjuk a sajátjától akar megválni... :( Elvékonyodott, meg ilyesmi... aztán úgy érzi így már nem olyan szép (a haja).... és hogy nem mutat sehogy. :? Pedig olyan szép loknijai vanak.
szilbee

Sziasztok!

Misinek utólag nagyon boldog névnapot kívánok!

Lányok! A GYES-t igényleni kell, vagy automatikusan küldik? Nekem a munkahely fizeti a Gyed-et, a családit kapom csak a kincstártól.

Dorka! Hát akkor jobbulgatást! :cry:

Robikának és a többi kis- és nagybetegnek is jobbulást kívánok!

Judit! balwin Judit már vázolta a helyzetet műköröm ügyben. Ezek már tényleg tartósak. És valóban az első pár hónapban többször kell javítganti őket, mint utánna. Meg érdemes őket 3 hetente feltölteni, vagy cseréltetni (én mindíg cseréltettem).

Balwin Judit! Te tán kitanultad a műkörmös szakmát? :shock: Csak mert írtad, hogy magadnak csinálod.

Ja igen! Akkor prevenárra behívnak?

Olga

Kép
juhaszolga

Jó reggelt!

Tegnap elfelejtettem megdícsérni a fiatalokat: Zsófi, Popi és Dávid is nagyon édesek.

Kata tegnap már elég jól termelt, úgyhogy egyelőre adnom kell Neki a Levolac-ot tovább.

Judit: Prevenalból 2 év alatt kettő kell, megkérdeztem.

Mi is kapnánk valamikor a 18 hós oltást, de Katának 1 hónapja folyik az orra. Még mindig szívom kb. 5-ször egy nap és jön is belőle. Dokinéni azt mondta, hogy egy kis nátha nem baj. Hát, nem tudom. Katának az utóbbi két oltás után mandulagyuszija lett, úgyhogy egészségesen lett beoltva. Szóval, én megvárom, hogy ne legyen taknyos.

Niki

Kép
Kép
csni

Balwin Judit: Dominóban nem lesz, nem egyeztek az elveik Szilvinek és a Dominó vezetőinek. Hemó-ban rendszeres lesz és Szilvi tartja. De a holnapi valami különleges lesz, mert a zene világnapja lesz, lehet a tv is jön.

Niki

Kép
Kép
csni

Olga! Igen, igényelni kell a GYES-t.
szilbee

Még mindig csak ennyi:

majd, ha esik az eső, olvasok, addig takarítok, mint a gép... energy ezerrel

jól vagyunk, B. is

bocsi, pussz, letelt a reggelizésre szánt időm

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Bár nem tudlako olvasni titeket idő hiáníában, azért mindenkinek köszönöm a köszöntést! :lol: Nóri mondta, hogy nem felejtettetek el teljesen! :lol:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Jaóreggelt :)

Dorka, csak nem fog 3 hónapig tartani ez az állapot... Teljesen átérzem, milyen szar lehet rókakomákkal együtt élni :( Én nagyon rosszul tűröm a hányingert/hányást...szerencsére eddigi életem során nem is volt nagyon részem benne.

Szilbee, nem szokta 2-3 havonta visszavágatni kicsit? Hát nemtom, a képeitek alapján nem tűnik egészségtelennek a haja :) Megértem, hogy szomorkodsz miatta...én is szeretem Atti hosszú fürtjeit :oops:

Olga, nem tanultam oskolában, csak 10 év alatt volt alkalmam megjegyezni a technikákat :lol: Aztán amikor a legutóbbi műkörmösöm abbahagyta a körmözést, úgy gondoltam megpróbálom sk...úgyhogy karácsony óta magamnak csinálom :)

Niki, köszi az infót! TV? Hm, lehet akkó holnap mi nem menünk?! :mrgreen: Lányok, most akkor ti hova jártok/fogtok járni?... Meg hányra?

Kata, nagyon beindultál :shock: :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Hali,

köszi az együttérzést, jah, majdcsak elmúlik...

Ditke, jövő hétre csak szerdán fél 9-re kaptunk időpontot, dugig van a naptárja Ildinek! Úgyhogy majd eldöntjük, hogy Höcögtető vagy játszóbölcsi...
Én a holnapi Höcögtető kihagyom sztem, addig mán nem visz el a lábam.... :cry:

Szilbee, milyenre vágatja Ed?
Cd-re kiírom akkor, ha lesz enregiám!

Babaruhabörze: azt tudjátok, hogy a gimi sportcsarnokában lesz? Így már hátah nem lesz az a tömegnyomor! Már az összes asztaljegy elkelt!

Műköröm: arról meg letehetsz, hogya corás bevásárlókocsiból ki tudod operálni a százast... :wink: Egyébként nagyon gyorsan megszokja az ember, a sajátjának érzi!

Kép
Kép
dorkáék

Olga!
a tied is mű? nem gondoltam volna! azt hittem az igazi!

igényelni kell a gyest az államkincstártól. készülj fel, sok aszinkronizált hegyi olasz!

Köszi a köszöntést apjuk nevében is!

Kata!
honnan ez a sok energia? vagy már a fészekrakó ösztön dolgozik? nem korai ez még?

Szilbee!
tényleg milyenre akarja vágatni?

Dorka!
honnan tudod, hogy nincs már asztaljegy? azta! remélem vásárló is sok lesz! keresni akarok!!!!!!
aztán nehogy többel jöjjek haza, mint amennyivel kimentem!

nem akarok hosszú körmöket, csak ami az ujjam végéig ér, azt is nehéz lesz megszokni.... :roll: jaj nagyon felcsigáztatok, alifg várom, hogy kész legyen holnap!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hali!

Ditke! Zsófi de szép! És mekkora! Látszanak a gyöngyöcskék is. :D

Szilbee! Tényleg nyúlt Dávid, na de maradt még ott hurka bőven! :wink: Édi nagyon.

Jaimee! Teccik Popiról ez a kép IS! :D

Katlina! Végre megvan a lázt kiváltó ok! Hogy vagytok azóta? Azért elég érdekes, hogy nem jutott a doki eszébe... :shock: Ennyi bajt okozhat a 15 hós oltás? :shock:

Balwin! Tégy már képet plíz az sk.-műkörmökről! Kíváncsi vagyok!

Judit! Majd Te is fotózd le, milyen lett a kacsód!

Dorka! Kitartás!!!! Sós mogyoró esetleg? Én úgy a 10-12. hétig voltam rosszul, állandóan émelyegtem, reggel meg egyenesen szörnyű volt. Nem sokszor hánytam, de talán ezt az állandó émelygést, mindentől öklendezést még nehezebben viseltem, mint magát a hányást. Húsra pl.rá se tudtam nézni még a boltban se. :oops: Akkor 2-án doki? Olyan izgi, sokat eszembe jutsz, hogy növekszik nálatok a kis pocaklakó!!! :D

donkoaniko

Sziasztok!

Most csak magunkról, később jövök bővebben:

No, és akkor dicsekszem Laughing Tegnap volt szülői az év eleji kompetencia felmérésről! Ééééés, Csongi szinte mindenben a 90-100%-os tartományban van......kivéve az írást (az "csak" 40%). Na, mondjuk én ezt tudtam, nem lepett meg. Olyanokat mértek, hogy íráskészség, elemi számolás, beszédhallás, tapasztalati összefüggés, szocializáció, hm... volt még valami de már nem is tudom. Szóval az írástól eltekintve teljesen elégedett vagyok. Beszéltem a tanítónénivel, mondta, hogy nem kell megijjedni, okos, ügyes, és látszik, hogy magának akarja megtanulni, és menni is fog az.
Mondjuk a hétvégén már magától kérte, hogy rajzolni akar, meg írkált az otthoni füzetébe. És tényleg látom rajta, hogy nem azért csinálja, mert kötelezem rá, hanem a saját igénye, hogy ő azt megtanulja, tudja.
Meg hát egyébként is, valamiért úgy is kell suliba járni...ha már az elsős anyag nagy részét tudja Wink

Egyébként főleg a tapasztalati összefüggésnek örültem nagyon, mert ott nagyon kevés százalék érte el a 100%-ot, és abból látszott mennyire tisztában van a világgal, és hogy mennyire átlátja az összefüggéseket. Hm, na jó a másik a szocializáció volt, abban meg nekem sok az érdemem Wink

Évi és
Kép
csongianya

Évi! Már igaz, annyiszor leírtuk, de nem lehet elégszer: nagyon ügyes Csongi és te is nagyon jó anyuka vagy! Igazán büszke lehetsz rá!

bbj Judit! Kell-e nektek valami az árzuhanásról? Csakmert írt a nőci, lassan utalok én is neki. (Szülés előtt 1-2 hónappal szedettem le a műkörmöm, azóta nincs. De előtte 7 évig volt nekem is). És köszi szépen az infót gyes ügyben. Megpróbálok valami honlapfélét találni, hogy milyen papírokat kell vinni, és mikor kell menni (már úgy értem gyed lejárta előtt mennyivel).

Anikó! Terhesség alatt én is így voltam: újságot sem tudtam nézni, mert megláttam a nyers húst, és....

Olga

Kép
juhaszolga

Évi! Nagyon ügyes fiacskátok van! A tapasztalati összefüggés és a szocializáció tényleg nagggyon fontosak! Persze a többi is, de ezek különösen.

Az előbb lemaradt: :oops: Köszönöm az orrszívós-véleményeket. Arra jutottunk, hogy nem veszünk, marad a harc, ezzel legalább kijön a trutyi. Megütne a guta, ha megvennénk, és sz.rt se érne, nem szedné ki.

Tegnap Dorka nagyon csendben volt, kezdett gyanús lenni, hogy nem hallom a játék hevét... Ránézek, hát mivel játszott? A légzésfigyelő angyalkája " glóriáját" rágta ezerrel. :shock: Kiakadtam . Hogy hogyan vette le, talány. :? Az ágya szélén van, illetve a sarkában, a pelenkázó és az ágy közt. Gondolom, felkapaszkodott, és lecibálta. :roll:

donkoaniko

Sziasztok!

Anikó, épp akartam már írni a múltkor is, mikor azt a kiságyas képet feltetted-de ne vedd tolakodásnak-hogy szerintem már ideje lenne lejjebb engedni Dorka kiságyát. Hiszen pörög-forog, felkapaszkodik-és hupp...nehogy kiessen!

Évi, gratula Csonginak! Ez tök jó. Szimpatikus ez az új tanító néni is? És miért ment el a másik?

Dorka, kitartást ezekhez a rosszullétekhez... :( öröm az ürömben, hogy tényleg erős Kistörpire utal. Hátha enyhül majd. Nekem úgy volt, hogy amikor elkezdődött, kb. 2 hétig nagyon szarul voltam, aztán minden héten enyhüt egy kicsit, mígnem elmúlt...hátha Neked is enyhül majd. (vagy elmúlik) Gondolom, már alig várjátok a holnapot!
Akkor végül Ildikó beírt jöv. szerdára?És milyen volt, hányan voltatok?

Ringató: szerintem mi váltogatni fogjuk a helyszínt, hogy ne legyen unalmas. :mrgreen: De holnap még nem megyünk.

Jaimee, nagyon cuki Réka, csinos ez a poncsó nagyon. Igen, Zsófi szereti a triciklit, és egyre több triciklistát látunk, nagyon divatba jött.

Balwin Judit: és hogy csinálod magadnak a körmöt, mármint mivel? Lehet venni hozzá zselét..?

Olga, szerintem egy hónnapl előbb-vagy akár már most is-adhatod be az igényt, hogy zökkenőmentes legyen az átállás gyedről a gyesre. A kincstár honlapján biztos van nyomtatvány is,a mit ki kell tölteni hozzá.

Kép

Kép
ditke2007

Dorka! Du-án anyud bejön? (Ádám behozza őket Rudi végett.)
Hát gyerek mellett sokkal rosszabb a várandósság. Én ezért is örültem annyira, hogy Levente már tök önálló volt, mikor el/beterveztük a kistesót. Bár így is csak feküdni tudtam, de nekem legalább nem volt róka koma... csak a fofós nyavaja miatt. (Na az is elég kemény vót.)
szilbee

Judit, biztos naon szép lesz a körmöd! :D

Évi, okkal vagy büszke a fiadra, Csongi belevaló, okos srác :D Noés jóképű! :lol:

Olga, neked olyan szépek a saját körmeid, mijé volt műkörmöd? :shock:

Anikó, ismerős a szitu; a legnagyobb disznóságokat csendben végzik :mrgreen: Hm, az egyik körmöm épp reggel tört le, de majd leképfényezem a kacsóimat :wink:

Ditke, igen, lehet venni alapanyagokat, eszközöket (fodrászkellékes üzletben pl.), de porcelánt használok, nem zselét :) Így megspóroltam egy UV-lámpát (a zselé UV fényre köt) :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

A nagy körmözések közepette nem is írtam, hogy a kicsijányom a napokban megvígasztalt :shock: Sikerült a kobakja hátsó részével lefejelnie engem (homlokon) az ágyon fekve; qr...ra fájt (nem értem, neki miért nem...), felültem, fogtam a fejem, meg halkan nyöszörögtem...Hunci meg odajött hozzám, az egyik kezét rátette, a bukiját meg ráhajtotta a vállamra, és így ültünk/álltunk csendben :D Aztán persze megölelgettem, puszilgattam :) Én teljesen megdöbbentem, nem gondoltam volna, hogy ebben a korban már tudnak ilyet... együttérezni, bűnbánni, vígasztalni...

Judit
Kép

Kép
balwin

Ditke! Dehogy vagy tolakodó! Igen, még tegnap meg is beszéltük Apával, hogy ma ha hazaér, leengedi az ágyat. Olyan ütemben fejlődik Dorci mozgása, hogy nem árt az óvatosság... Persze felállni még nem egyhamar fog, de igen, az ágy szélébe kapaszkodás is rejt veszélyeket...

Balwin! Vigasztal... :lol: Édes lehetett. Sokmindenre képesek. :D Apa is ki van akadva, mikor a lánya "simizi" az arcát, tapogatja, közben néz mélyen a szemébe... Aztán derült égből megrántja az orrát. :lol:

donkoaniko

No, ideértem...

De már el is felejtettem többnyire, mit akartam :oops: Még ennyi írást :wink:

Műköröm. Anno hm... vagy 15 évvel ezelőtt az egyik barátnőm rakatott fel műkörmöt. Még akkor jött divatba. Annyit mondott, hogy jó-jó, csak éppen orrot fújni és feneket törölni nem tud vele :lol: :lol: :lol:
Életemben egyszer volt, az esküvőnkre. Hát sokszor eszembe jutott...de tényleg meg lehet szokni....ja és gépelni is tök furcsa volt akkora "karmokkal", meg gombot begombolni-kigombolni. De mostanság én is gondolkodtam rajta, mert nagyon csúnyák a körmeim.

Balwin, az ilyen dolgok annyira édesek! Úgy tudtam én is élvezni, mikor Csongi vígasztalt, simogatta a fejem, ahogy én szoktam neki. Hát igen...nőnek és okosodnak a gyerekek!

Dorka, köszi a könyvet. Nem is látszik rajtad, hogy rosszul lennél :wink: Elfelejtettem mondani, hogy tök jó színe van a hajadnak! Pihentél?

Niki, veled is csak összefutunk egyszer :wink:

Ditke, nekem szimpi az új tanítónénink. Van benne egy egészséges szigorúság, és úgy látom, ő lesz az aki többet fog követelni a gyerekektől.
Hát hallottam pletykát az extanítónéniről.... hm... azt hiszem nem is írnám ide, hátha olvassa valaki illetékes is...
Maradjunk annyiban, nem is bánom, hogy így alakult!

Anikó, Csongi is irtózott mindig az orrszívótól. Volt hogy alig tudtam lefogni. De muszáj, irtó sok trutyit kiszív, és mindig úgy voltam vele, inkább üvöltsön pár percet, minthogy a fülét szúrják fel! Még mindig náthás a kisasszony?
Hát igen, a gyerekek nagyon leleményesek! Tényleg jobban jártok, ha lentebb teszitek a kiságyat!

BBJ Judit asszonyi kötelsségről beszélni itt nekem, akinek 3 hete oda az ura :wink: Ejnye-ejnye :lol:
Egyébként holnap este jön haza (ha minden jól megy), úgyhogy nekem is lesz egy hetem vele! :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Szilbee, anya azt mondta, nem jönnek be, hanem Apa meg Ed elviszi a kutyust... Vagy nem??? Nekem ez az utcsó infóm, mi úgy terveztük, kimegyünk ma du.

Évi, :wink: csak a szám nagy, nem is vagyok rosszul ... ÁÁÁÁÁ, sajna nem így van, de azért megnyugtató, hogy kívülről nem az látszik, hogy ez a nő mingyá összeesik!
Csonginak nagy-nagy gratula, nagyon ügyes fiacskátok van!!! Lesz mivel büszkélkedni apának!

Anikó, köszi az együttérzést, amúgy télleg jobb, ha róka a vége.... (Már bocsi a témáért) Az legalább megkönnyebbülés! Ez a sós mogyoró spec. nem jönne be... Vajas zsömlén, banánon élek leginkább, és még a vitamint sem naon tudom szedni, annak is mindig rossz vége van... :? PEdig muszáj nyomatni a tápanyagokat!!
Dorci költözik egy szinttel lejjebb?? Hi-hi, a kis drága örökmozgó!!!

Judit, Hunci nagyon empatikus, megdöbbentő, hogy milyen érzésekre, és azok kimutatására képesek!!

Ditke, enyhülésben bízom naon! Doki majd csüt.ön lesz, kezdek izgulósodni miatta!
Ildikó beírt, most 4-en voltunk, megen az ismerős gyerekekkel játszott talán többet, de mondjuk Szabit még nem köti le annyira egy-egy játék, mint a kétéveseket. MOst csinált gyurmát, azt is kipróbáltuk.

Judit, a játszóbölcsibe jött pont a börze egy szervezője, adott szórólapot, de mondtam, hogy nem hiszem, hoyg megyek, a múltkori tömegnyomorra nem vágyom... És akkor mondta, hogy a csarnokban lez, és már nincs asztaljegy sem, biztos sokan lesznek!

Kép
Kép
dorkáék

Dorka! Na akkor Ed kutymászol már megen vmit... :lol: Nekem még azt mondta, hogy Anyud is bejön. De szerintem csak hozzágondolta a dolgot és úgy vette, hogy vki mondta is neki. :lol:
szilbee

Balwin!
Lázkúp Fenistil csepp a kiütésre
És ezt találtam neked!!

Oltás tizenöt hónaposoknak
Az oltás elnevezése (MMR) azoknak a betegségeknek a kezdőbetűiből áll össze, amelyek ellen az oltóanyag véd: kanyaró–rubeola–mumpsz, azaz morbilli–rubeola–parotitis.
A kanyaró súlyos, kellemetlen tünetekkel és gyakori szövődményekkel járó kiütéses, vírusos fertőző megbetegedés. Szövődményei: tüdőgyulladás, középfülgyulladás, valamint agyvelőgyulladás. Különösen csecsemőkorban súlyos lefolyású, korábban a kanyaróban meghaltak harmada csecsemő volt. A fejlődő országokban napjainkban is öt-tíz százalékos a halálozási arány.
A rubeola szintén vírus okozta kiütéses fertőző megbetegedés, gyermekkorban általában enyhe lefolyású, jóindulatú. Az oltás célja a fogamzóképes nők védelme, ugyanis a fertőzés a terhesség első hónapjában 50, a másodikban 25, a harmadikban 9 százalékos valószínűséggel okozhat magzati ártalmat.
A mumpsz vagy járványos fültőmirigylob jellegzetes tünete az egy vagy kétoldali fültőmirigy-duzzanat. Az esetek tíz százalékában agyhártyagyulladás tünetei is jelentkezhetnek. Jóindulatú, magától gyógyuló betegség. Felnőtt férfiaknál gyakran heregyulladás követheti a mumpszot, de serdülőkor előtt igen ritkán fordul elő.
Az oltóanyag élő, gyengített vírusokat tartalmaz. Egyadagos kiszerelésben kerül forgalomba. Tizenegy éves korban újra oltják a gyerekeket, mivel a védettség csökken.
Az MMR-oltás után hat-tizenkét nappal láz, kiütés, hurutos tünetek, átmeneti nyirokcsomó-duzzanat jelentkezhet. A tünetek három-négy nap alatt megszűnnek.

Anikó!
Dorci,egy igazi kis örökmozgó!!:)

Kép

Kép
katlina

Halló!

Jaj, csúnya idő van.

Tegnap megvolt a költöztetés:
Kép

Mint a mellékelt ábra is mutatja, Dorci nem emelt kifogást az új helyzet ellen. :lol:

Nem is meséltem, lányok: több, mint 1 hete önállóan alszik el. :D Amióta cumizik. Ennek mondjuk storyja van. Én alapból cumiellenes voltam, aztán a nagy hasfájósság közepette mégis próbálkoztunk, nem fogadta el sosem. Illetve egyszer úgy 3 este azzal aludt el. :? Amúgy néha az ujját szopizta.
Volt 2 cumija, a kiságyban, néha rágókának használta, nézegette őket, de nem cumizott velük. Most tesómtól kapott egyet, amit én szintén beraktam az ágyába, és képzeljétek: betette a szájába, és azóta használja a másik kettőt is, amik csak jelzem, dettó ugyanolyanok, márkára, alakra, minden. :roll: Lehet az, hogy most jött rá, hogy kell?? Örülök is meg nem is. Nyugodtabb, az biztos. Főként elalváshoz teszi be magának, aztán ki is köpi, meg ha megyünk vhová, útközben cumózik. Szóval bő egy hete nem kell babakocsi a szunyához, nincsenek fél-egy órás sírások, mielőtt beájul. A hátsimizés és a puszik persze elengedhetetlenek. :lol: Az más kérdés, milyenek az éjjelek, :oops: bár most 2 napja szavam se lehet.

Évi! Kérdezted, igen, még náthás, többször kell szívni az orrát egy nap, de más tünet egyelőre nincs kopp kopp kopp.

Láttátok már a Prevenár reklámját?

Jaimee! Ti hogy vagytok?

Katlina! Robika hogysmint?

donkoaniko

Sziasztok!
tegnap szupi volt, még barátnőzés előtt bementünk a cundába, de nem volt semmi. 44-es nacikat próbáltam, éppen be tudom gombolni, de az a kategória, na ez se tudja hanyas a mérete! szóval még nem az igazi...de a 46-os már leesik... :? :lol: :oops:

isteni kaját ettünk, majd bemásolom a receptet, kínai, de mégsem...egy kcsiit babramunka, de vendégvárónak az egekig magasztalnak....

1/2 10-re értünk haza, Grétivel végigjátszottuk az utat, így nem aludt be, Letit nem nagyon érdekelte a barchoba, ő már Monornál húzta így itthon "gyors pizsicsere, és szunya tovább" volt.

gyógypuccok a betegeknek..

Gréti is taknyos, ma még ment oviba, holnap oviszünet, meg marad pénteken is, hyog meggyógyuljon...

Csonginak gratu az eredményekhez, nagyon ügyi! Évi, remélem most már megnyugodtál! A fiúk meg amúgy sem írnak szépen! bár én sem... :oops:

Dorka! de ha egy kcisit jobban érzed magad, akkor csak gyere ki, hátha feldob egy kicsit, meg hátha nem lesz tömegnyomor, a nagyobb hely miatt vagy inkébb nekem a tömegnyomorra kellene vágynom? 8) Kép Kép Kép a "zsákmáynom" felett

Judit,
Kép
Kép
bbj

Cumi:
A nyáron voltunk egy kertipartyba, ahol több fogdoki is volt...
az egyik közülük fogszabályozással is foglalkozik. mondja, hyog ő nagyon haragszik a cumira, merthoyg látja, sé csinálja a sok gyerek fogát emiatt... én nem értek hozzá, de a Gréti foga már egy kicsit deformálódott amikor cumizott, és ahoyg elvitte egyszer a télapó, szinte szemmel láthatóan helyrebillent, pár hét alatt...

aztán pát perc múlva látom, hyog ez a doki rágyújt egy cigarettára... hát a helyében meg sem szólaltam volna, mert a cigi mennyivel különb? akartam volna megkérdezni, de nem akartam bunkónak tűnni.

Én is cumiztam, 4 éves koromig, semmi fogszabályozós cumi, és egyéb modern társai, de nem volt fogorvos, aki nem jegyezte volna meg, hyog szép, szabályosak a fogaim Bár én találok egy-kettőben kifogást, de úgy látszik a nagy átlaghoz képest, nem is oylan rosszak!

Fanna!
elvettem a kenyeredet...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?