Új privát üzeneted érkezett!

Állítólag nagyon jó a koraszülött részleg, én egy olyan emberrel beszéltem, akinek a munkahelyén ilyen babákkal foglalkoztak és gyakran vittek Kistarcsára máshonnan beteg, koraszülött gyerekeket. Szerencsére tényleg nagyon kevés ilyen eset van, mármint a születések számát tekintve és sokszor dohányos anya, vagy valami előre látható probléma áll a háttérben.
xadri
 
 


Én is jókat hallottam a tarcsai koraszülött-részlegről.
Mi pelenkát kuyneráltunk onnan, mert amit a csecsemő-osztályon adtak (standard newborn méret) az majdnem ciciig ért a csajszinak, és apának 1 napba tellt, mire felhajtott a városban ilyen extra-kisméretű pelust és be tudta hozni a kh-ba. Addig meg minden kifolyt a newborn-ból, úgyhogy megsajnált az egyik nővérke és mondta hogy menjek át a koraszülöttesekhez pelusért...

Ja, Xadri: konkrétan kidobtak minketaz ágyból, mert olyan tumultus volt, hogy már a nőgyógyászatra fektették a kismamákat. a csecsemőrészlegen 22 db babatologató kiskocsi van, és erre jutott 46 baba...
redwings
 
 


Anyám, meddig lehet ezt még fokozni?! Hány helyről kell még ideterelni az embereket?? Ez nagyon gáz!!

Amúgy mit szóltok, hogy megvan az m0-ás? Használta már valaki a kórházba menet? Nekem nagyon jól jött, mert hamarabb be fogok érni, és sokkal jobb az út minősége. Igaz, még nem próbáltam :roll:

Andi
andreat
 
 

 
 

Sziasztok!
Megvolt a tegnap esti nst is, de este hattól háromnegyed kilencig ott dekkoltunk a kórházban :? Iszonyú tumultus volt a szülészeten... Az nst feltételre egy kicsit várnom kellett, de az csak kb. 10 perc volt , szóval semmi, na de mivel az összes szülőszoba tele volt, és még közben császároztak is, így gyakorlatilag a dokira fél kilencig várni kellett... :? Nem mondom erejükön felül teljesítettek ők is, mert a szülőszobából ki műtőbe be rohangálás ment és még közben akik vártak az ambulancián rájuk tőlük is sűrű elnézéseket kértek., odajöttek megnézték az nst -s papírt , hogy nyugodjak meg ez jó, jönnek mindjárt, mindezt két varrás között ! Hárman voltunk akik vártunk így az ambulancián és ugye a doki kijött megvizsgálta az első csajszit, aztán visszament kikapni egy babát az anyukájából, bejefezte és jött vissza hozzánk, de még vagy ötször elnézést kért ő is , pedig hát nem rendelési időben voltunk, meg nem is magánbetegei, meg nem időpontra szóval értitek...
No de én nem ismertem a Toldi dokit, de komolyan fontolgatom, hogy ő lesz dokim a következőnél, igaz még csak szakorvos jelölt, , de nekem nagyon bejött. Még viccelődni is volt "kedve", meg kedves is volt, bár valószínűleg alapból az... Meg mindenről alaposan kikérdezett, merthogy még nem volt egymáshoz szerencsénk, azt mondta, ha nincs se görcs, se semmi panasz akkor most nem vizsgál meg , mert akkor nagy változás nem lehet odabent, mondom jó! :wink: Ja és még mondta , hogy front előtt tessék szülni lehetőleg ! :D

Kép
angie81
 
 


Andi ! Mi használtuk már az M0-ást, tényleg tök jó! Bár nekünk itthonról tök mindegy , de akkor pont jól jött , mert vizsgálat után át kellett mennünk a praktikerbe és így nem kellett "körbe" menni!

Kép
angie81
 
 


Hű, hát nem semmi ez a zsúfoltság a kórházban. :? Félve olvasom, mi lesz így velem? Az ambulanciához képest, ha szembe állunk vele balra vannak a műtők, jobbra meg egy osztály. Az a nőgyógyászati osztály, nőgyógyászati szobák? Merre vannak a gyermekágyas szobák? A szülőszoba tudom a lifttől jobbra majd megint jobbra a végén.. De a gyermekágyas szobák.. Pedig ott a nőgyógyászati osztályon is jönnek-mennek mindig a babát tologató kismamik. Nem teljesen tudok eligazodni. Amikor mi bent voltunk eddig, mindig azt vártam hogy ide-oda rohangáló orvosok meg kiabáló szülő nők meg éppen kórházba érkező vajúdók de sajnos semmi ilyesmit nem tapasztaltam még. :( Szombaton amikor ügyeleten voltunk, az ügyeletes orvos halál nyugisan sétálgatott ott és így sétikált oda hozzánk is..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


aida: a gyermekágyas osztály arra van, amerre a szülőszobák csak nem jobbra a végén, hanem balra. A nőgyógyászati osztályra is el szoktak helyezni kismamákat, ha nics hely a másikban, de hátulról át lehet járni egy folyosón egyik osztályról a másikra.

Kép
borek.ancsa
 
 


M0-ás tényleg jó, bár konkrétan nekünk sem kell ahhoz, hogy bejussunk a kórházba. Viszont a babakocsiért arra mentünk, és sokkal jobb volt, mintha egész Pesten át kellett volna vergődni :)

Igen, erről a tömegről meg a kevés babatologatóról a szülésfelkészítőn is beszéltek, hogy sajnos probléma...

Aida: én abban bízom, hogy decemberben mindenki a karácsonyra fog készülni, nem pedig szülni fog :)
"Az ambulanciához képest, ha szembe állunk vele balra vannak a műtők, jobbra meg egy osztály. Az a nőgyógyászati osztály, nőgyógyászati szobák? Igen, a múltkor vérvételnél én is láttam kismamát onnan kitolni a babát "láthatásra". A gyerekágyas szobák pedig szerintem azzal párhuzamosan a szülőszobába vezető folyosón és az azzal szembeni folyosón is vannak. Vagy rosszul gondolom :? ? Na, már látom, hogy nagyjából jól...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Hát én már szeretnék itthon karácsonyozni, úgyhogy lehet, hogy egymásnak adjuk majd át a kilincset a kétágyas szobában :D

Kép
borek.ancsa
 
 


Én is szeretnék itthon karácsonyozni.. Noli nagy baba én kicsi vagyok, koraszülés veszély van. :D Megvan rá az esély.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Én se bánnám, ha mondjuk nem a Jézuska hozná, hanem a Mikulás... Hát még apa! Szegény nagyon nem szeretne egyedül lenni Szenteste.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Hát nálunk nem nagy az esély, hogy túlhordjam, hacsak valami miatt bent kell maradni. Inkább az az érzésem, hogy hamarabb fog jönni. Pl. nálunk is a Mikulás hozza (lesz virgács is :D ). Úgyhogy a karácsonyfát már hárman fogjuk öltöztetni.

Kép
borek.ancsa
 
 


aida!bocs ha írtad már de miért gondolod hogy nagy baba pici te valószínű a koraszülés?Lehet írtad már de olyan a fejem mostanság mint a szita.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Tegnap beszélgettem egy itteni csajszival,3,5 éve szült Kerepesen azt modnja nem volt olyan rossz a 6 ágyasba (pedig van pénzük mégse akart 2ágyasba menni) meg valami lemosást is mondott(alul)hogy szülés után csinált neki a szülésznő meg másnap is mert nagyon fájt neki és hogy milyen jó volt,meg hogy ilyet már nem is csinálnak (15éves a lánya akkor még volt ilyen)valami mangános vagy nem tudom milyen vízzel.Ti hallottatok ilyesmiről?

Kép
Kép
ilda82
 
 


[quote]A írta: varratszedés után pedig otthon fertőtlenítő lemosás (kálium-permanganát, Neomagnol, kamillafőzet és orbáncfűolaj segíti a gyors, szövődménymentes gyógyulást.
Na ezt találtam most,azért maj megkérdem orvostól is vegyek-e itthonra.Milánnál a barátnőm a körömvirágkrémet ajánlotzta hogy neki jó volt mert húzódott(én nem használtam akkor semmit,nem fájt,meg Nivea intimó törlőkendőkket használtam az első napokba,lehet abba volt valami gyulladásgátló,már nem emlékszem).Ja és akkor mondtam a dokimnak a körömvirágot,ő fölöslegesnek tartotta.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Ilda! Én nem hallottam semmi "jó" tanácsot ezekről a dolgokról még egyelőre, bár nem is kérdezősködtem róla, ugyhogy nekem jól jön minden praktikus tanács :wink:

Kép
angie81
 
 


Ja és ilyen lemosásról nem hallottam egyáltalán...

Kép
angie81
 
 


Nem tudja valaki, hogy a keddi rendelési idő a 3-as vizsgálóban meddig tart?

Kép
borek.ancsa
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatnék én is hozzátok?

Elvileg december 20.-án fogok szülni Tarcsán, a Dr Kovács Rékánál



Kép
Kép
Kép
habe
 
 


Szia habe!
Nekem is ő a fogadott dokim. Te már beszéltél vele az anyagiakról?

Kép
borek.ancsa
 
 


habe: egyébként nála mennyi a magánrendelés díja?

Kép
borek.ancsa
 
 


Szia!

Én az első alkalommal rákérdeztem, akkor annyit mondott, hogy a magánrendelésen megmondja, hogy mennyit kér, de arról számlát ad, a szülésről nem tud, ezért nem is mond összeget, ránk bízza.
A magánrendelés most 7 ezer nála.

A szülésznő választásról te nem beszéltél vele véletlenül?

Kép
Kép
Kép
habe
 
 


Holnap akarom felhívni telefonon, hogy mikor mehetek hozzá konzultálni, mert egy-két dolgot meg akarok beszélni vele. Akkor akarok arra is rákérdezni.

Kép
borek.ancsa
 
 


A csajok azt mondják, hogy a kórházban az a szokás, hogy a magánrendelési díjának 10szeresét adod a dokinak, de nálam a 70ezer durva lenne.

Kép
borek.ancsa
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatom? Én elvileg okt. 22-én fogok szülni. Várkonyi Péternél ha minden jól megy.
macskamama
 
 


Szia macskamama!

Akkor neked már nincs olyan sok a végéig. Kisfiú vagy kislány lesz? Hogy érzed magad?

Kép
borek.ancsa
 
 


Kislány lesz Anna lesz a neve. Nagyon jól viselem, semmi panaszom nem volt egész idő alatt. A doki szerint már akár most is szülhetek, mert kevesebb a magzatvizem, és keményedik a lepény...
macskamama
 
 


Akkor te a szerencsések közé tartozol. Nekem sem volt igazából semmi baj. Viszont 1 hónapig nagyon fájt valami, a doki szerint a baba nyomta a szerveimet, bár én kétlem. Most meg 26 hetes kortól nagyon sokat keményedik a pocak is, de remélem azért kibírjuk legalább december elejéig.

Kép
borek.ancsa
 
 


A keményedésre Magnéziumot szoktak ajánlani. Nekem azzal sem volt gond. Vizes sem vagyok. A dokinak lehet igaza, mert előfordulhat hogy egy ideget nyomott és az fájt.
macskamama
 
 


Az is lehet, viszont a keményedésekre a nap 6 magneb6 sem használ. Mindegy neki, ha be akar keményedni, akkor bekeményedik. Teljesen mindegy, hogy mennyit pihenek.

Kép
borek.ancsa
 
 


A doki nem mondott rá semmit? Elég rossz érzés lehet... Amúgy minden rendben a babáddal? Sokat mocorog? Nekem egyre többet, pedig mindenkitől azt hallom, hogy a végefelé nem igazán fog csak max. 1X. De ahhoz képest szinte folyamatosan, bár panaszra nincs okom, mert élvezem, h mozog. Furcsa lesz ha megszületik. Annyira hozzászoktam, hogy bent van, szinte várom mikor hol rugdos...

Kép
macskamama
 
 


Nem mondott rá mást, csak hogy pihenjek. De jövő héten úgyis talizok vele, és majd szólok, hogy sűrűsödtek a keményedések, mert akkor nem voltak ennyire jellemzőek, mikor utoljára beszéltünk. A babucival nincs gond (remélem), nagyon sokat mocorog. Az tuti, hogy én is hiányolni fogom, ha már kint lesz, hogy nincs aki mocorogjon a pocakban.:(

Kép
borek.ancsa
 
 


Egyébként már nagyon várom, hogy megérkezzen. Nehezen jött baba... De félni nem félek a szüléstől, mindenképpen természetesen szeretném megszülni. Át szeretném élni teljesen, fájdalomcsillapítót nem szeretnék. Inkább az foglalkoztat lesz-e elég tejem.
Te mennyit híztál?
Én szinte semmit 8 kg-ot, pedig molett az alkatom. Mindenki ki van akadva, hogy lehet, pedig szinte mindent felfalok, folyamatosan :D
macskamama
 
 


A tejkérdés engem is aggaszt. Viszont a szüléssel úgy vagyok, hogy nekem mindegy, csak a babának legyen jó, bár én is inkább természetesen szülnék.
Én sem híztam sokat, a terhességet 62 kg-al kezdtem, aztán lement 2 kg és most vagyok 68,5 kg-nál. A védőnő azt mondta, hogy olyan mint a nagykönyvben.

Kép
borek.ancsa
 
 


Sziasztok,

Az új M0-ás szerintem is nagyon jó, mi rögtön az átadás után azon mentünk be a kh-ba, Dunaharasztiból konkrétan 18-20 perc alatt bent voltunk.

A hízás egy egy érdekes kérdés, mondanak róla mindent, de szerencsére az orvosok is egyre liberálisabbak ezzel kapcsolatban is. Az első gyerekkel 16 kg-ot híztam, de én elég vékony voltam, és csak egy pár kiló maradt belőle. Most a 37. héten 13 kg-nál tartok, szerintem már nem nagyon lesz belőle több, de jól érzem magam így és szerintem ez a fontos. Eleinte mindig aggódtam a mérleg miatt, de ezt ne tegye senki! ez egy áldott állapot és úgy kell felfogni a kilókat, mint szükséges pluszt.

Redwings, köszönöm az infót, bár nem hangzott a legjobban a 46 baba! kicsit durva lehetett a helyzet. remélem sikerül valami frontmenetes időszakot kifognom megint :)
xadri
 
 


Sziasztok!
Én is olvaslak titeket rendszeresen, csak nem szoktam irogatni, nekem még sok van hátra a szülésig.

A kórházi zsúfoltság sajnos igaz, nekem egy barátnőm ott dolgozik, ő szokta az NST-t csinálni.
Tegnap is panaszkodott, hogy egész nap nincs megállás, iszonyú sokan vannak, egyik nap is tizen voltak egyszerre a szülőszobán, azt sem tudták hová rakják őket...
Azért ez nem túl jó, hogy mindenhonnan ide jönnek szülni, nem csak a vonzáskörzetekből, hanem pl. Érdről, Budaörsről is sokan....
7 és fél éve, mikor a kislányomat szültem, még sokkal jobb volt a helyzet, az utóbbi 2 évben a krház összevonások óta van ez a kaotikus helyzet.
Az orvosok, nővérek túlterheltek, fáradtak... nagyon kár érte, mert tényleg nagyon jó színvonalú itt a szülészet.

Írtátok többen a keményedést... sajnos én is iszonyúan keményedek, főleg most az utóbbi egy hétben. Voltam amniocentézisen, lehet, hogy ez is rátett :(
Én a kezdetektől fogva keményedtem, hol jobban, hol kevésbe, de az elmúlt héten katasztrófa volt, szinte egész nap kőkemény a hasam, alig tudok menni :(
Dokihoz nem tudtam elmenni, 3 napja hiába próbálom elérni a dokimat ( ő is a kórházban dolgozik )
Szedek napi 3*2 Magne B6-ot, mellé tegnap vettem két homeós készítményt, az egyik a Sedatif Pc nevű, ami nyugtató, lazító hatású, a másik pedig a MAGNESIA PHOSPHORICA 9 CH nevű bogyó, ami méhösszehúzódásra van.
Ma jobb volt a helyzet sokkal, nem tudom, hogy ez most a homeós bogyóknak, vagy a pihenésnek köszönhető, de igazán nagy megkönnyebbülés volt.

M0-ás.. .engem csak azért nem tesz boldoggá, mert itt húzódik 150 méterre a házunktól, ma is iszonyú zaj volt egész nap tőle :(

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Angie: Én csak ajánlani tudom a dokit, nála szültem a lányom, a kistesót is nála fogom!

Tumultus: legalább nem fektetik be az embert potyára :))))
Vendég
 


Gyomorégésre tudtok valamit?Már napok óta ég.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Salvus víz, Rennie, szódabikarbona...
Vendég
 


Salvus víznél nincs jobb. Rennie nekem olyan mint ha egy nagyon rossz ízű cukorkát szopogatnék.. mármint annyira "hatásos". Salvus víz íze megszokható és onnantól kezdve hányingerre, gyomorégésre, teltségérzetre stb. tökéletesen beválik!!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Andi, nekem a 15. héttől kezdve napi akár 30-szor is keményedett a pocim.. ;) Nekem az elős gyökeres megoldást a MagneB6 leváltása jelentette. Most 3*1 Magnesii Citrisit szedek. Sokkal jobb!! Azóta már sokkal jobb a helyzet. Csak sok "ugrálás", séta vagy egyéb után keményedik kővé. De ált. napi 10-nél biztosan nem többet. Sőt van nap, amikor 3-4szer csupán.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ancsa, napi 6 MagneB6? Hát azt bizony szedheted is a keményedésekre, nem is fog semmit használni. Nekem sem használt.. Az napi 6*48mg magnézium, ami ugye kb. 864 mg. Egy nap. Nekem majdnem ennyi az egyszeri adagom. A Magnesii Citrici-ben 500mg van. Én ebből szedek napi 3-at. Hidd el nincs ennél jobb. Ráadásul én tabiban szedem, de van por is az meg még jobb azt mondják! A MagneB6 nekem sem ért semmit.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ilda, gyomorégésre jó a Rennie, én még refluxra is azt szedem, amikor rosszul vagyok , illetve pár darab keksz (sima háztartási) és egy kis víz, nekem ez jött be a legjobban. Szerintem megelőzni nem lehet semmivel, így marad a tűzoltás.
Írtátok a szódabik-t, terhesen nem lehet szedni, állítólag.
xadri
 
 


aida: köszi a tippet, jövő héten ki is próbálom. Recept nélkül lehet kapni?

Kép
borek.ancsa
 
 


Igen, recept nélkül kapható, de úgy drágább. Recept nélkül kb. 300 Ft, receptre 150 Ft. És csupán 10 darab van egy csomiban, így mi egyszerre 10 dobozzal iratunk fel és azt váltjuk ki. Remélem Neked is az lesz a jó megoldás. Bár a 29. hétben már magnézium mellett is normális a keményedés. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida, köszi a tippet, el is megyek délután a patikába, veszek. Ha bejön iratok fel jövő héten a dokival.


Lányok, gyomorégésre próbáljátok meg a ROBINIA PSEUDOACACIA 9 CH nevű homeopátiás bogyót. Napi 3*5 golyócska az adagja. Nincs mellékhatás, nyugodtan lehet szedni, direkt kismamáknak ajánlják.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Köszi a tippeket!Eddig nem voltam az a gyomorégős de úgy látszik most ez is utolért.Voltam a ma a bőrzén hát jól kifáradtam,de mostmár van egy csomó kis csajszis rucink.Meg beszereztem egy szopipárnát amin itthon a párom kiakadt hogy minek,ráadásul büdös is (új) zsákon keresztül ugye az ember nem érzi a szagát de mikor itthon kibontottam megcspott engem is,ki is raktam a teraszra a huzatja nélkül de még mindig büdi,azért remélem kiszellőzik belőle ez a hungarocell szag.Aztán itthon vettem észre hogy vettem 3 sapit is a kiscsajnak,pedig csak 1-et akartam.Meg képzeljétek láttam olyan pici pelust ami 1-2kilós babának való,még eddig nem is láttam ilyen picit.(a pelenkafutárnál van ilyen pelenka.com)én minit vettem 28/db áron( Berni ).Milánnál még eleinte nem is tudtam hogy vannak olcsóbb pelusok is,de nálunk a gazdaságos fajták is beválltak.Na mostmár lefekszem jó hosszú volt ez a nap.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Ilda, sokan voltak a börzén? Most láttam, hogy csak egy napos, és csak 4-ig volt nyitva... Máskor vasárnap is szokott lenni.
Amúgy novemberben lesz még a kismamás, de az is csak egy nap lesz:(

Andi
andreat
 
 


A gyomorégéssel kapcsolatban, én is úgy tudom, hogy szódabikarbónát kismamáknak nem szabad szedni! Inkább mellőze mindenki az a biztos.

Bár a patikában az eladó (ugyan más készítménnyel kapcsolatban voltam) azt mondta, hogy fokozottan az első 3 hónapban kell vigyázni a gyógyszerekkel.

Én is szenvedek tőle kb. a 32. héttől folyamatosan, mindig más étel váltja ki, eddig volt benne rendszer, csak bizonyos dolgok hozták elő, mostmár szinte minden. Főleg éjszaka tapasztalom! De nekem a Rennie teljesen bevált 1 tabletta és 5 perc múlva semmi bajom!

Kitartás!

Kép
macskamama
 
 


Skacok... azért olvassatok utána a dolgoknak néha. Ahogy én látom, a szódabikarbona egyetlen bűne, hogy ugye nátrium van benne így hasonló reakciót válthat ki mint a só... (ld. az arra érzékenyeknél magas vérnyomás és folyadékvisszatartás... mást nem találtam eddig). Nem kell ész nélkül bevinni (csak úgy mint a sót sem) és akkor nincs gond. Csak nem kell bepánikolni... (megjegyzem én általában kiakadok amikor még a tanácsadói rovatokban sem indokolják meg miért nem szabad csak simán leírják, hogy tilos... így még a mérlegelés lehetőségét is elveszik...)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?