Hahó!
Végre van egy kis időm netezni, bár a szemem majd leragad, olyan álmos vagyok, ezért senki ne haragudjon, de tuti, hogy nem írok mindenkinek, egyszerűen nem megy.
Mindenkinek köszi a játszós leírásokat, végül is én is ilyesmiket csinálok, csak gondoltam, hátha van valami, amit lehet még. Egyébként legutóbbi mesém lényege, amiben Gabi játékai szerepeltek: Okoska (hupikék törpike, eredetileg szemüveges, de leszedtem róla, mert már majdnem leesett) elvesztette a szemüvegét, nyuszi segített keresni, nem találták, végül Keljfel Jancsi tanácsára csináltatott lézeres szemműtétet, és most tökéletesen lát.
Szegény Gabi ilyen hülye anyával van megáldva.
A Baba-móka című könyvet meg éppen most rendeltem meg a tesómtól.
Van játszószőnyegünk!
Képzeljétek 1690-be került csak (fóti Cora), de hiányzik róla a felhő, szóval lehet, hogy ezért olcsóbb.
Gabinak főleg a zörgős bokor tetszik. Erről jut eszembe, ti hogyan mostátok ki? Kimostátok egyáltalán? Én kimosnám, mert Gabi mindent a szájába dug, és megszagoltam a szőnyeget, és olyan új, műanyagos szaga van.
Szülésről még egyszer: én szoptathattam, ugyan nem rögtön ugye, de amikor egy órásan visszahozták, akkor meg lehetett próbálni, és Gabi már akkor nagyon ügyi volt.
Olyan furcsa így visszagondolni, hogy akkor a csecsemőosztályon hagytam nappal, és csak három óránként hozták ki első nap, mert sok vért vesztettem, és nem tudtam volna ellátni, és éjjelre szintén ott hagytam, mert én éjjel vajúdtam, és aludni kellett. Másnap mondjuk nappal már végig velem volt, de éjszakára megint beadtam (bár éjjel vihar volt, felébredtem, és sírtam, hogy nincsen velem). Aztán harmadik naptól végig velem volt, éjjel is (egyik nővér megkérdezte, hogy már ott tartom éjjelre, nem korai, mire mondtam, hogy ez már a harmadik éjjel, meg aztán otthon is együtt leszünk). Most visszagondolva már nem értem, hogyan hagyhattam, hogy akár egy pillanatig is máshol legyen, mint nálam (leszámítva persze a kötelező orvosi vizsgálatokat). A következő babám biztosan mindig magamnál tartom, ha lehet.
Pelenka: Gabi túllépte a hat kilót, de a Libero 3-as mérete még irtó nagy rá, ezért mi még 2-est használunk, ami elvileg 6kg-ig jó, míg a 3-as 5-9kg-ig. Nagyon buták a méretezések. Nekünk a Pampers 2 nem jött be, mindig Gabi hátán volt a kaki, egy csomag után le is cseréltük. Ez olyan érdekes, hogy minden babának más válik be.
Barbi,
jó, hogy nem hagytad ki a korrekciót Ádám bólogatásával kapcsolatban (nem Fanni
), ugyanis két percig folyamatosan röhögtem, hogy milyen hülye vagyok.
Vera,
milyen autót vettetek?
D vitamin: egy cseppet adok, kicsi tejcsit fejek kanálba, abba csöppentem, és úgy. Gabi egész jól elfogadja.
Fagyitejcsi: én úgy tudom, hogy ami külön hűtőládában van, az 6 hónapig, ami a hűtőszekrény különajtós felső részében, az 4 hónapig használható.
Sötétben alvás: mi az elején lámpával aludtunk, mert kicsit aggódós vagyok, és látni akartam, hogy Gabi mit csinál, de már sötétben alszunk (kislámpa elromlott
), meg amúgy is szűrődik be fény kintről. Szerintem jobb sötétben altatni, mert különben csak lámpánál tud majd később, arról nem is beszélve, hogy olvastam régen valami tanulmányt arról, hogy a fényben altatott gyerekeknek gyakrabban lesz rossz a szeme később.
Babamasszázs: én fürcsi előtt szoktam, azért, mert olyankor fűtjük fel a szobát. Ti milyen hőmérsékleten szoktátok, és mennyi ideig? Nálunk 22-23 fok körül van a szoba nappal, és abban nem merem sokáig meztelenül hagyni, ezért nappal nem masszírozok, pedig délelőtt jobb lenne, mert olyankor nagyon nyugis a kedve. Egyébként én is napraforgóolajjal csinálom.
Anita,
nem lehet, hogy most van nála a hat hónapos fejlődési ugrás, és ezért cicizik állandóan? Nálunk a vas csak azért merült fel, mert a neurológus doki szerint kicsit sápadt Gabi, de mi sem adunk neki. Én mondjuk szedek, mert azt mondta a védőnő, hogy fontos, hogy nekem legyen elég, hogy legyen, ami átmegy a tejcsibe. Bár ezt a szopistopicban megcáfolták. Azért én szedem, aztán majd meglátjuk.
Képzeljétek, nem akarom elkiabálni, de Gabi öt napja nem ébred fel egy óra körül, szóval a tíz körüli szopi után csak 5 körül ébred. Ki tudnám bírni hosszú távon is.
És tegnap beszabadultam egy bababoltba, és vettem a fürdővízbe kacsát és halakat, és Gabi imádja!
Az én kislányom, aki három hónapig üvöltött fürdés közben, ma kacagott!
Most futok feküdni, mert hiába nem kel Gabi, ha én meg nem fekszem le.
Jó éjt mindenkinek!
Zsizsa