Új privát üzeneted érkezett!

Orsi

Te hét közben sokszor vagy egyekül a gyerkőcökkel?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Jó tanácsokat köszi! Most nézem a született feleségeket, mert mikor terhes voltam, mindig elaludtam, és most aztán képbe hozom magam - no, innen az ötlet, épp ma született, hogy én bizony ellopom az egyik szomszéd bébiszitterét (mint Linett)! :lol: Ugyanis képzeld, amilyen morc vagyok, még egyetlen anyukával se sikerült összebandáznom (pedig 2 éve itt lakunk) az utcából, kivéve egyet... aki nagyon kedves volt a gyerekkel (meg az enyémmel is). Hát kiderült, hogy Ő a bébiszitter! :lol: :lol: :lol: Ma, amikor találkoztunk, esküszöm, megfordult a fejemben...

Orsi! Enyém nőgyógyásznál se lehet több a kenetvétel, viszont annyi páciense van, hogy azt egyedül se tudnám kivárni, nemhogy gyerekkel. Mikor még csak terveztük Bálintot, volt hogy este 10kor még ott ültem a rendelőben... :? Vagy mikor odaértem, voltak előttem 13an. :cry: Most azon gondolkodtam, keresni kellene egy mini-pacientúrával rendelkező dokit (legalább a kenetvétel erejéig). :lol:

Apa otthonlét: nálunk ez minimális, leginkább az éjszakai órákra korlátozódik. Amikor meg itthon van, nyilvánvalóan hulla. Ekkor én először irtó toleránsan úgy teszek, mintha nem lenne otthon (hagyom pihenni), aztán egy idő után kiborulok, hogyha itthon van, akkor se beszámítható. Vagyis akár itthon van akár nincs - nekünk olyan mint a kincs ami nincs. Ez nem akart ám vicc lenni. :?

dkata
 
 


Sziasztok

Zsuzsi
önveszélyesség: talán pár év múlva jobb lesz, most talán még jobb mint később lesz, pl. nálunk Ákos mióta motorozni tud azóta ő jóformán csak az extrém motorozást szereti, hegyről - lépcsőről lefelé száguldani, vagy most kb. fél éve mióta tud biciklizni (4 keréken) tudja a féket használni de sokszor direkt nem fékezik, és szegény apja meg rohan utána mint a félőrült, vagy pl. tavasszal Egomban a Dunaparton úgy motorozott hogy apja ott is úgy száguldott utána hogy szegény zuhant egy jó nagyot közben pedig arra vigyázott hogy a gyerekre se essen rá, és a sárba se zuhanjon.
Úgyhogy szerintem még várj ezzel pár évet, hátha nem lesz kaszkadőr nagy korában!

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 

 
 

Zsuzsi! Önveszélyesség még sokáig lesz (talán 3 éves korra kialakul a veszélyérzet), de függ a gyerek vérmérsékletétől is! Vannak óvatosabb és vannak "kamikáze" gyerekek. Ezért nem lesz könnyebb szegény Fanninak sem (hiába reméli), mert a szemeinek és neki is kétfelé kell szaladnia, mert kétfelé fognak rosszalkodni.
Orsi, virtuális irgum burgum elfogadva, és a héten letámadom a dokit, tud-e fogadni valami kiváltságos időben.

dkata
 
 


Katyerina!
Igen ezek az idilli és nem idilli időszakok ismerősek nálunk is így van hogy hol jó hol rosszabb de hát az élet területén mindenhol így van. Azért a reggel 8-ig alvásért irigyellek. Nálunk most hét körül mennek aludni (legkésőbb fél nyolc) és reggel 6-7 között kellnek. De ha véletlen tovább aludnának akkor apa miatt kellek ilyen a sorsom. :)
Jaja a száj harapást ne is mond... nálunk Balázs már egyszer a fogából is letört egy picike mert rosszul esett :(
ÜGyes vagy hogy egyedül mentél velük. :) Látod jó ez a jogsi :):)

Jud!
Aranyos nagyon a kisfiad.
Alagut az ikeában már nem kapható. Az áruzhanás.comon igen de sok helyen van a két sátor és egy alagut ez ugyan annyiba kerül mint az arzuhanason a csak alagut.
http://vega-impex.addel.hu/products.php ... gory=21172 itt most akciósak a sátrak és mindhez van alagút

Fanni!
Nekem mindkét gyerekem iszonyú sokat bukot és egészen addig míg a szilárd étel nem került bevezetésr és ettek mennyiséget úgyhogy sajnos tudom mit küzdesz velük.

Digitális van nekünk és én azt vettem észre hogy ha nem dugod be eléggé a fenekébe (az érzékelőig akkor nem mér jól)

Kata!
Fiad nagyon aranyos. Látom nektek is van olyan viziparkos játékotok. Nálunk nyáron nagy sláger volt most behoztam az erkélyről hogy elcsomagolom erre két napig azzal vegzáltak hogy vizet tegyek bele. :)

Zsuzsi!
Bár nem sokkal idősebbek a gyerekeim, de én azt vettem észre hogy olyan másfél éves koruk körül igaz veszélyérzetük marhára nincs de legalább megtanulnak esni. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

Te hét közben sokszor vagy egyekül a gyerkőcökkel?

mindig :wink:
na jó ez így enyhe túlzás
h - K. pesten
k - mi utazunk ovi után Pestre
sze - gyógytorna délelőtt ca. 12re érek haza a 3mal, este K utánunk haza
cs - K. pestre fel
p - K. pestről haza
haza ált. 4-8 között ér, mikor hogy. Van, hogy hozza a fiúkat az oviból, de van, hogy fürdésre sincs itthon.


Kata :D
enyém doki is ilyen, de amikor Lilivel megyek mindig megsajnál és bepaszíroz mindenki elé :D 20 percnél többet még nem vártunk.
apával kapcsolatos tolerancia majd kiborulás ismerős, ebben nálunk ca. fél éve nagy változások lettek pl. hétvégén min. 1 nap ő kel reggel a gyerekekkel és én aludhatok.

az önveszélyesség nálunk kimaradt mind a 3nál, vagy nem értem mire gondoltok.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


kata,
orvos: nahát, témánál vagyunk! Hónapok óta szeretnék eljutni rákszűrésre, bőrgyógyászhoz, ma elindultunk a folydogáló fülemmel az SZTK-ba (ami nyár közepe óta nem jött rendbe, mert nem tudok naponta bejárni gézcserére), de félúton visszafordultunk, mert még ott sem voltunk, már annyira nyűgösek voltak, hogy mondom mi lesz itt az egy órás várakozás alatt?!?
A derekammal viszont jártam, és ajánlom neked is! Nem hittem, hogy hatni fog a 20 perces gyógytorna meg a mágneses kezelés, amit nem is érzek, de azóta még nem tért vissza a fájdalom! Pedig ugyanúgy emelgetem Bencsit, aki már 13,5 kg! Ajánlom neked is, mert csak egyre rosszabb lesz!
Csütörtökön van a GEKKO felmérés. Majd értesítelek, ha eljutottunk! Egy kicsit viszolygok attól, hogy adatokat diktáljak be, és erre idegenek lyól megmondják, hogy Bencsi fiam hány százalék. Olyan sz... érzés valahogy...
Én a szomszéd szobában alszom, nyitott ajtónál. Valahogy nem merném becsukni.

orsi,
én is 62! Ez a "még 5 kg" viszont nem telhetetlenség???

nagyon jók a képek, alvó Olivér és fotelos Balázs nagyon tecc! jókat nevettem!

KépKép
pompomlány
 
 


bandika,
nahát, nincs privim??? Ajjaj...
Lécci, SOS, ha lehet, küldd már el a tesztet szerdán legkésőbb, jó? Előre is köszi: Pompi

KépKép
pompomlány
 
 


Emma,
Áááá, dehogy van meg a napi 1-2 óra. Van, hogy 3 napig se látja, ha felvétel van. Pedig irtó későn fekszik, kelni későn szokott, pont elkerülik egymást… :( A hétvége se kivétel.:(

Fanni,
Mi még mindig egy ágyban alszunk… 8) :lol:

Orsi,
Én is annyi körül szeretek/nék lenni. :-)
Gyereknek mindig ezt mondom. Már a játéktelefonon is az apját hívja… De látom, Neked sincs kiváltságos helyzeted.
Most, hogy írtad a rákszűrést, én is megfontolom apa javaslatát a punkció idejére...:oops: Csak olyanoktól félek pl. hogy mi van ha belenyúl vmi konnektorba, míg apa „munkálkodik”? Bár gyorsan el tudja intézni…:oops:8)

Zsuzsi,
Csak sokan nem akartok tesót, abból gondoltam.:roll:

Kata,
Akkor hasonló apáink vannak! :? :lol: A dokitéma nekem is gáz. Bár enyém apa azért olyan, hogyha ráparancsolok, hogy ide v. oda el kell menni, akkor megyünk. Persze, ha nincs felvétel, vagy értekezlet vagy…... Én mindig baszogatom apát, ha itthon van, mert nagyon hajlamos leülni a gépe elé pókerezni!

Pompi,
Kösz, ha tecc. :wink:

Vmit elrontottam, mert olyan nagyok lettek a betűk, az ikonok meg tök homály! Sos, min kéne állítanom? :?: :?:
20140901102739
 
 


Hajni

szerintem rajtam kívül mindenki akar tesót :D
amúgy meg imádom ezt olvasni, még a végén tényleg kedvet kapok.
tök jó, hogy Emma terhes, izgulhatunk majd érte, várhatjuk a baba nemét, a 4D fotókat stb.

Kata

nálunk a nőgyógyász időpontra dolgozik, én mindig elsőnek jelentkezek be, így még a csúszás is ki van zárva.
a rákszűréssel én simán elmennék az SZTK-ba is, ahol ingyen van, egy kenetet bármelyik doki le tudja venni.
Amit írtál a bébiszitterrel kapcsolatban, hát ugyanebben a helyzetben vagyok. Van egy bébiszitter, már régebben kinéztem, nagyon aranyos, kedves, bármikor rá merném bízni Olivért (ismerik is egymást jól), csak meg kell várnom, hogy a mostani munkaadójánál vége legyen.

Orsi

hát, nem irigyellek, így Te nem sűrűn jutsz el egyedül sehova.
Nálunk már kialakult a menetrend, apa kedd-csüt-szombat csak este 8 körül van, a többi nap 4 körül. ezeken a napokon, legalább kétszer egy héten csinálok magamnak 1-2 órás programot, ez általában sport.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni, Kata
Akkor le a kalappal ,ti tényleg egyedül kell, hogy megoldjátok a gyereknevelést.
Nálunk sokkal jobb a helyzet, reggel fél óra-óra apával, aki fél 8kor indul, aztán 6-f7között hazaér, így kb 2 óra van apa-fia "szerelmeskedés". Én nem megyek el, imádom őket nézni, meg hallgatni a nagy kacajokat :D
és hát a hétvége a családé!
havonta-kéthavonta van 3 nap külföld, az éppen elég...

Zsuzsi
jó lenne, ha kedvet kapnál :D

Orsi
én úgy tudtam hétfőtől péntekig egyedül vagy, na annál egy fokkal jobb :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


tanulnom kéne....,szombaton vizsga!

Pompi,
húúú,Bencsi jól megnőtt!Norina hány kiló?

Orsi,
az új ház hol épül?Félúton? :lol:

Fanni,
dr.Theiss tengervizes orrspray-t használok minden nap,mert beleszárad az orrukba a csiga így fűtésszezonban és nyáron is,és kihozza a port meg a homokot is.Nekünk a dokinőnk javasolta ezt és az orrszívó porszívót is,mert főleg ha szörcsögnek,azt ki kell szívni rendesen és erre a porszívó a legjobb!Jobb,ha már most hozzászoktatod őket,mert enyémek még most sem tugják papírzspibe kifújni az orrukat.Ők nem félnek a porszívótol,most már egyedül bekapcsolják és kiszívják az orrukat!
Fülhőmérő nekünk nem jött be.Én sosem dugtam a fenekükbe a lázmérőt,mindig a hónuk alá szorítom.

Andi
Kép
aanda
 
 


Lányok :P
A hőmérővel kapcsolatban nem lettem okosabb :lol: Tényleg mindenki mást írt.
Apa témában szerencsés vagyok. 5 hetes korukig itthon volt velünk és már azóta is 2x volt egy hét szabin. Na és eddig az egyik gyerekkel aludt. Szóval nekem nincs okom panaszra :D

A pihenés megvolt, Apa volt éjszaka a gyerekekkel, én a másik szobában. Azt persze nem állíthatnám, hogy mélyen és jól aludtam :? mert a fele fülem ott volt. Hiába, Anya vagyok :lol: 8)
Hogy van az, hogy ma még fáradtabb vagyok, mint mikor csak 2-3 órát alszom? :shock:

Zsuzsi :P
Milcsi változóan bukik. Van, hogy még a következő kajcsi előtt is :shock: MÁr sír, hogy éhes és még bukik. És nem törvényszerű, hogy a következő kaja után is. Ma pl. éjszaka csak 2x bukott, utána pedig a reggeli kajcsi után 1x sem. Vannak olyan napok is, amikor szinte semmi... már kezdek reménykedni, hogy elmúlt, de akkor másnap "bepótolja".

Andi :P
Utánanézek ennek a gyógyvizes spray-nek.
Én is hónaljhoz szorítok, de miután nekem is fals adatot mutatott, amikor magamnak mértem, akkor még a kapálózó gyereknek mennyire félremérhet :shock:

Kata :P
Akkor számon kérjük rajtad a nőgyógyászt elsősorban, mert az mindennél fontosabb!!! és másodsorban a gerincvizsgálatot.

Zsebi :P
Tényleg, a Te gyerekeid is bukósak voltak? Szilárd kaja... mikortól ettek mennyiségi szilárd kaját? S ha nem voltál a szobában és éjszaka buktak, nem idegesített, hogy a hányásukban fekszenek és esetleg megfáznak tőle? Vagy éjszaka nem buktak, vagy ezt hogy oldottad meg?

Hajni :P
Nekem is nehéz volt az első éjszaka Milcsi nélkül :lol: Ő vidáman aludt az ágyában én meg sírdogáltam, hogy nincs mellettem :oops: 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni

a legolcsóbb és legtutibb lázmérő a higanyos.
nemsokára darabosat esznek a fiúk és akkor sokkal jobb lesz ez a bukás téma.
Olivér is bukott éjszaka és én őriztem etetés után, amíg nem aludt el jó mélyen.

Kép
zsuzsi73
 
 


Fanni

a legolcsóbb és legtutibb lázmérő a higanyos.
nemsokára darabosat esznek a fiúk és akkor sokkal jobb lesz ez a bukás téma.
Olivér is bukott éjszaka és én őriztem etetés után, amíg nem aludt el jó mélyen.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :P
Tudom én azt, de a gyerekek így is üvöltenek ha mérünk, közelharcot vívok velük, pedig ez a digitális csak fél perc...
Azért a bukás és a reflux más ám... legalábbis mennyiségileg mindeképp...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Ja és a megfázást úgy lehet "elkapni", hogy az embernek olyankor legyengül az immunrendszere és mindenféle baci ami addig szunnyadt benne, felélénkül. S ezt egy hapcival a levegőbe lőve máris kész a baj. Na persze csak ha van egy másik legyengült szervezet a közelben, amelyik vevő rá...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni! Hihihi.... akkor mégis a bacit vagy vírust lehet elkapni. :lol:
Ez a hányás nagyon gáz, tényleg javul sokaknak a szilárd kaja bevezetésével, de nekünk semmi sem változott (pedig sűrítettem a gyümölcsöt is Sinlaccal), csak színesek és kimoshatatlanok lettek a foltok. Bőven elmúlt Bálint 1 éves, mire javult a helyzet, emlékeim szerint olyan április körül (szerintem a függőleges testhelyzet és a záróizom erősödése is benne volt). Kitartás!

dkata
 
 


Fanni

hát igen, a homlok-fül lázmérő 5 másodperc lenne, ha megbízható lenne. Tefal márkát ne vegyél, nekem az van, 12000 volt és nem használom. inkább dikicselek, hogy a fenekében mérem meg. közben próbálom szórakoztatni, figyelmét elterelni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Fanni, nekem a higanyos vált be egyedül...

Van valakinek olyan táblija v valami infója, amiben benne van, melyikek a választható oltások, mikor kell/lehet beadatni, meddig jók a hatásuk, mennyibe kerülnek????
Én nagyjából mindent szeretnék beadatni, de nem tudom, mik vannak...
ami eddig volt a kötelezőkön kívül:
rota és meningitisz elleni...
Vendég
 



Kép
zsuzsi73
 
 


köszönöm! :lol:
Vendég
 


zsuzsi73 írta:hát, nem irigyellek, így Te nem sűrűn jutsz el egyedül sehova.

de az irodába :D :D
h-k-csüt délelőtt, amikor Lili a bölcsiben van :) :)

emma1976 írta:Orsi
én úgy tudtam hétfőtől péntekig egyedül vagy, na annál egy fokkal jobb :D

ha sok a munka igen, most épp kicsit jobb, így többet van itthon.
de ez a sok utazás sem egyszerűsíti le az életem...

aanda írta:Orsi,
az új ház hol épül?Félúton? :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
nem :) még 10 km-rel arébb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni!
De figyeltem is rá hogy kicseréljem a feje alatti pelenkát is ha odabukott. De nekem amíg éjjel ettek ugye fejtem is és a sorrend az volt ettek a gyerekek és utána fejtem és ált a bukósabbal kezdtem így mire mindennel végeztem és le tudtam feküdni elmúlt az az idő amikor nagyot buktak.
Én kivártam a 6 hónapos kort a szilárd ételel és egy jó hónap volt mire eljutottunk igazán mennyiségig. De ahogy Kata is írta akkor is buktak de már közel sem annyit (bár igen a foltok viszont kezelhetetlenek letek).
Ez tényleg egy nehéz időszak.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Pompi,
Sajna nincs még meg a kérdőív. :( Apa bevitte a mhelyre, mert itthon nincs szkenner. Tegnap átküldte mailen, de olvashatatlan, ma meg elfelejtette újraküldeni. Bocsi! :? :roll:

Kép
bandika
 
 


Sziasztok

Aanda - Zsebi
3 napos láz = az lehetséges hogy vasárnap este óta még tegnap - 3. este lázas - illetve a 4. reggel is még hőemelkedése van 37,6? és már most a felső teste (kivéve kar, arc, lábak) piros pöttyös, a hátán még nagyon halványan látszik???????????????????????????

válaszaitokat előre is nagyon köszi bárkinek!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika

Olivérnek is a mellkasán voltak először a piros pöttyök, aztán a hátán.
Bár nálunk 3. nap estére elmúlt a láz, egyik pillanatról a másikra.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Zsuzsi
köszi szépen

még az volna a kérdésem, hogy ezek a pöttyök mennyi idő alatt múlnak el?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Igen majd szépen elmúlik a hőemelkedés is a pöttyök meg pár nap alatt múlnak el teljesen. (De nem viszket nekik).

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zsebi
köszi szépen

amúgy a vérvételi eredménye --- ért hozzá valaki?
ami rossz (1csillagos) Haemoglobin 96 135-170
Fehérvérsejt 3,1 4,0-11,0
Haematokrit 30 39-50
MCV 65 80-100
CCH 21 25-34 helyett
a többi eredménye mind jó,
a dokinéni szerint ezek alapján nincs gyulladás a szervezetében, stb. hát remélem, hogy tényleg csak olyan 3 napos láz!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Én nem vagyok ugyan laborszakértő, de úgy tudom, hogy az alacsony haemoglobin és haematokrit vérszegénységet ill. vashiányt szokott jelezni. Gondolom Áronnak azért az immunrendszere is legyengült most, dokinéni nem értékelte ki az eredményt? :shock: A gyulladást a vv. süllyedés és a CRP jelzi.

Zsebi!
Köszi, meg is rendeltem már az egyik sátras variációt, remélem nálunk azért be fog jönni. :D

Zsuzsi!
Én sem tervezek több gyereket. :oops: Nem tudom megmondani az igazi okát, hogy miért. Egyszerűen így érzem jól magam. Ha kérdezik mindig azzal takarózom, hogy már 37 éves vagyok. Igazából egy dolog bánt, hogy jobb lenne neki, ha lenne testvére. Na ez az egy amiért még meggondolhatom magam. Mert igaz, hogy van egy féltestvére, de ő már 14 éves és csak ritkán van nálunk.

Hát apa hiány nálunk is van, örülünk, ha hétvégén pár órát együtt lehetünk... ez van. ill. A heti két angol órám alatt muszály, hogy apa ráérjen, ebben nincs más választása. :lol:
Ja, két hét múlva keresztelő lesz apa lebeszélte a pappal, én nem akartam volna , na most meg csini ruhát kereshetek.

Kép
jud71
 
 


Sziasztok

Jud
a dokinéni azt mondta hogy ha már nem lesz még hőemelkedése sem akkor adni kell napi 15-15 csepp Maltofer és Cebion cseppet

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!

Én Maltofert szedtem a terhesség alatt vashiányra! :D

Kép
jud71
 
 


Jud!
Nálunk nagyon nagy sláger az alagút a sátor is de azt hol előveszem hol elrakom mikor már látom hogy nem annyira elrakom aztán kis idő után megint nagyon érdekes. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Pompi! Na, jól megmérték Bencsit? Mennyi az annyi? Norinát nem méretted? Milyen volt? Te tudsz küldeni felmérés eredményt? Megköszönném...

Jól eltűntetek... Enyém gyerek tiszta takony, még jó hogy most írtam valamelyik nap, hogy még soha nem volt beteg. :twisted: Szerencsére csak hőemelkedése volt eddig, mondjuk most estére inkább adtam neki lázcsillapítót, holnap megkérdezem a doktornőt, mi lehet ez. Pont szerdán délelőtt nézte, akkor még oké volt minden, estére meg takony+hőemelkedés. És olyan hülye szél van, ki se lehet menni. :twisted:

Jud! Bálint is nagyon szereti az alagutat (a sátrakat nem igazán), mi dobozzal kezdtük, sztem alagút vétel előtt érdemes kipróbálni, ha szívesen bújkál át egy "alagutasított" vis szétnyitott kartondobozon, akkor az alagút is bejön majd neki. :lol:

dkata
 
 


Kérdések: Mikor lehet mézet, hüvelyeseket (bab, lencse), diót, mogyorót, mandulát adni? Most jön ugye a sütiszezon :lol: , jó kis mézes puszedli meg diós süti receptem van...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.09.25 20:44-kor.

dkata
 
 


Kata,
Ti is ma voltatok, nem? Tetszett? Mi volt?
20140901102739
 
 


Hajni! Át kellett tennem a jövő hétre, mert reggel is hőemelkedése volt, és hiába törlöm vagy szívom az orrát, fél pillanat múlva a ruháján csurog. Én nem tudom, mi ez...
Ettől persze még jobban érdekel a dolog, azért is firtatom Pompit, csak sehol senki.

dkata
 
 


Kata,
megnéztem a táblit, azt írja, hogy olajos magvak darálva 12 hó, egészben 2 év. :shock: Földimogyoró 3 év, a mézet nem írja. Az durva még, hogy a nyers répa is 2 év... Osztan mééé'?
20140901102739
 
 


Kata,
értem.

Találtam egy tökjó oldalt, nem túl ócsó, de szerintem nagyon jópofák. Az a baj, hogy Olivér méretében már nincs sok cucc...
http://www.hudebaba.hu/index.php
20140901102739
 
 


hali :)

pommost olvastam v.melyik lapban, hogy dió, mogyoró, stb. magvak 3 éves kortól, mert v.mi összefüggés van az asztma meg e között
A méz mehet 12 hótól
Én meg a lekvárt nemtom :?:

Na, megvolt a GEKKO! Bandika, jössz 5 E Ft-tal! :? 8) Tényleg gagyi! Bencsi persze nagyon jól érezte magát, és a nőci is nagyon tetszett neki, aki foglalkozott velünk, pedig a tornán az edző csajnak meg még mindig nem hagyja, hogy hozzányúljon! Most meg olyan tündibündi volt, hogy elájultam!
Na jó, tom, nem erre vagytok kíváncsiak!
Szóval 4 készséget vizsgálnak:
1. nagymozgások - mikor fordult meg, mikor állt föl, mikor kezdett el járni
2. finommozgások: segít-e öltözködni, láttam-e már hátrafelé menni v. forogni
(de lehet, h már keverem a kérdéscsoportokat, bocs)
3. beszéd- és halláskészség - hány szót mond, gagyog-e, keveri-e a szavakat
4. szociális készség - más gyerekekkel milyen, iszik-e már pohárból

Amiért nem tartom jónak a felmérést, az az, hogy leginkább a szülő elmondására hagyatkoznak, nem a gyereket vizsgálják, pedig mutassatok egy szülőt, aki nem elfogult! A másik, amin kiakadtam, hogy a pohárhasználatot a szoc.készséghez sorolták, és így az csak 85 % lett, pedig Bencsi nagyon barátságos és kezdeményező mindenkivel, poharat viszont tud a szájához emelni és letenni, csak éppen magára önti a vizet, ezért nem adok még a kezébe poharat.
A nagymozgások pedig 95 %-os lett, pedig még mondtam is, hogy elég sokat esik. Aztán néhány dolog nem is került terítékre, pl. hogy szerintem elég figyelmetlen, illetve ezzel annyi volt, hogy életkori sajátosság.
A másik kettő amúgy 100 % lett, bibííí.

Na, szóval a játszóház jónak néz ki, csak mondjuk kár, h havi 18 E, a felmérés meg hülyeség.

Még egy hír, dokinál is voltam, fülészeten. Felbuzdulva az írásaitokon betoltam a babakocsit, családi rendelést tartottam egy igen kimért dokinak, aki tette szegény fiamra a megjegyzéseket, mert szegény végigordította, hogy kiszívták a fülemet. Megvédte a mamit. A hülye doki meg ilyet szól, h nem hisztis kicsit ez a gyerek? Anyád! (miután persze egy órát vártunk, h sorra kerüljünk) Na ezek után asszem nem fogok kenetvételre gyerekekkel menni.

Bencsi már simán rááll a digit.mérlegre, azé' tudom követni, mennyi.
Norina 9,30 körül van.

ja és hajni,
engem is érdekel a tesó project. Nehogymá ne írjál róla! Tök bírtam, mikor feltetted a tesztet... :D

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi,
a gyereknek nem is kellett semmit se csinálnia? Vagy azért neki is voltak feladatok? Utálom az olyat, amikor egy csomót kell gondolkodnom, hogy vajon volt-e, hogy volt.... Nekem pl. fogalmam sincs, hogy megy-e hátrafelé v. megfordul-e. Sose figyeltem. (Azé' lehet, hogy elviszem én is :roll: )
20140901102739
 
 


Kata!
Jobbulást nektek. Mi most gyógyultunk meg de ez az egy hét alatt 10 évet öregedtem (éjszakázás és az egész napos nyafogás).

Dió mogyi két év alatt nem de egészben három év méz 12 hós :)

Pompi!
Én lekvárt már tök rég adok nekik házi így amúgy is tudom mi van benne de boltit is lehet szeritnem a mieink már az apró magvast kivéve minden gyümit ehetnek így epret nem kap de mást simán. :)

Érdekes ez a felmérés tényleg. Én lemaradtam hogy miért is mentél el ide?

Fülészet elég durva:( :(

Hajni!
Engem is érdekel a tesóprojektetek és drukkolok is a spontán csodához. :) Egyre jobban hiszek benne egy sokgyerekes ismerősöm akinek elvágták a petevezetékét az ikrek születése után (négy gyereke van) spontán TERHES szóval ezek után már bármikor jöhet a gólya. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata,
Jobbulást Bálintnak!
Persze, emlékszem a gatyóra, jól ki tudjátok használni! A 90 centivel Bálint elég magasnak számít, nem? Nehezen tudom elképzelni, hogy Balu 10 centit nőljön 3 hónap alatt.
Nem irigyellek, hogy ilyen keveset van otthon a férjed! Mi már megszoktuk a jót és mindig nagyon várjuk Apát esténként! Szerencsére az ő munkaköre olyan, hogy nemigen van túlóra, rendszerint már 6kor itthon van.
Nagyszülők nincsenek a közelben, hogy néha ők besegítenének?
Én már adtam babot Balunak, de nem tudom, hogy mehet-e már, mindenesetre ízlett Neki!
Jó recepteket feltehetnéd a receptesre, pl. a puszedli érdekelne nagyon!

Hajni,
Most már mindig ilyen elfoglalt lesz Apa, vagy ez csak a műsor indulásakor ilyen durva? Melyik az övé? Lemaradtam. Engem sem zavar egyáltalán a tesó projekt, sőt..várom, hogy kezdjétek, izgi!

Fanni, Erika,
Nektek is jobbulást!

Anda,
Drukk szombatra!

Pompi,
Tessék: Kép :D :D

Most már át tudom küldeni a miénket is! Eső után...
Azé’ nagyon ne keseredj el, hogy nem lett csupa 100 Bencsi! Balu semmiben nem volt százas, pedig már majd 15 hós votl, amikor voltunk. Nálunk a mozgásos dolgokat többnyire megnézte a csajszi, kiprovokálta, hogy megcsinálja a feladatokat. Volt amire csak azért kaptunk kevesebbet, mert akkor nem csinálta amit kellett, én meg nem erősködtem, hogy otthon pedig tudja.
A fülész elég s.ggfej volt! A füled most már OK?

Zsebi,
Gondolom, az ismerősöd nem kicsit lepődött meg a pozitív teszten.


Én tegnap egy rossz mozdulattal tönkrevágtam a derekam, reggel alig bírtam felállni az ágyból. Balu meg csak röhögött rajtam, azt hitte, hogy viccből nyögök. Bekentem Fastummal, most már jobb kicsit.
Tegnap megvolt a 15 hós szuri is. Doki azt mondta, hogy okt. 1-én kapnak tájékoztatót a pneumoról.

Kép
bandika
 
 


Pompi, Hajni, Kata,
Nem tudom priviben küldeni a gekko felmérést, mert túl nagy, de küldjetek emil címet és arra átküldöm.

Kép
bandika
 
 


Bandika! E-mailcímem a privát üzenet gomb mellett! És köszi! :lol:
No, akkor Bálint ezen a felmérésen megbukik, mert pl. mindent megért, de nem beszél. Ennek ellenére érdekel, keresztfiamék is mennek valamikor, majd őket is beszámoltatom. Meg hát Emma is írja (meg ezt tudjuk is), hogy úgyis leginkább attól függ, milyen szakemberhez illetve EMBERhez kerülünk - szerintem nálunk ez dönt majd, hogy kipróbáljuk-e (gondolom az eszköz és módszerpark azonos kell legyen - csak az emberi tényező a szűk keresztmetszet).

dkata
 
 


Bandika,
kűttem, köszi. :D

Kata,
Szerintem az én fiam is. Ő meg annyira konok, hogy csak azt csinálja, amit Ő akar. Ráadásul minden idegenre visít, meg csapkodja. :? A boltban is szt veszem észre, hogy a gyerek ütlegel vmi arcot, mert mellettünk állt. Meg akárki ránéz vagy kedveskedik neki, mindig leüvölti a haját... Hiába no, kedves kisgyerek, az én nevelésem... :? :roll:
20140901102739
 
 


Bandika, köszi!
Vendég
 


Sziasztok

köszi szépen mindenkinek a segítséget
Áronkámnak tegnap este volt utoljára hőemelkedése, és a pöttyök is reggelre sokkal halványabbak voltak mint tegnap délután, remélem ezek is gyorsan el fognak múlni

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Bandika,
hozzám még nem ért ide az iromány.
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: