Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olvasgatlak ám benneteket, csak hozzászólni nem jut időm. Kép

Liza: neked külön szia! KépKépKép Kedd?
shine
 
 


Shine!

Szia Neked is, gondoltam, beköszönök ide is!:-)

Kedd egyelőre OK-nak tűnik, mindenképpen szeretnék menni, mert mint itt is látszik, tele vagyok kérdésekkel!

Pirus!:-)

Örülök, hogy másokban is hasonló gondolatok merültek fel, pláne annak, hogy választ is kaptak rájuk. Őszintén szólva ha apuka úgysem jöhet be, akkor én nem is látom értelmét az egyágyas szobának. Esetleg egy kétágyast kipróbálnék, de hallgatok a tapasztaltabbakra, ha mást mondanak!:-)
Te végül ezek szerint ötösben voltál.
Azt jól tudom, hogy az ötös szobékház van külön mosdó meg zuhany?

Liza
bay
 
 


Sziasztok!

Irtó rég jártam erre, de látom, rajtam kívül mindenki hűséges Kép!

Mennyi új "arc" KépKépKép! Tök jó! És nagyon irigy vagyok rátok, mert ti babát vártok Kép! Igaz, nekem már van kettő, de akkor is Kép.

Láttam, volt szó az UH-ról, hogy mennyi ideig tart. Én csak az első terhességem első UH-jánál voltam picit csalódott, mert az tényleg nagyon rövid volt, de utána nem. Főleg másodszorra, akkor többször is volt viszonylag hosszú mozizás. A 19. héten pl. Szabó dr. egy csomó orvostanhallgatónak minden látható dolgot részletesen elmagyarázott, volt, amit kétszer is, úgyhogy még én is tudtam, mit kell látni Kép: Aztán az a másik eset, mikor egy fiatal orvos(srác, orvostanhallgató, valaki...) nem találta Ádám fejét Kép, az is sokáig tartott, de akkor nagyon szenvedtem.

Liza!
Én először nem kértem magam mellé éjszakára a babát (más se kérte, és nem akrtam, hogy zavarja őket az én gyerekem), ennek ellenére minden éjjel többször is felkeltem, hogy vajon mi lehet vele. Másodszorra éjjel-nappal velem volt Ádám, csak fürdetni vitték el, és egy cseppet sem voltam fáradtabb, mint először.
Igazándiból szerintem nem a baba fárasztja ki az embert (nagyon sokat alszik), hanem az, ha csőstül jönnek hozzá a látogatók. Mivel nem jöhetnek be a kórterembe (szvsz, ez így jó Kép), ezért neked kell kijárkálni hozzájuk, ami gátsebbel/császársebbel nem túl egyszerű (nekem mindettővel van tapasztalatom).
Igen, az ötösökhöz van zuhanyzó + WC.

Közben egy kedves barátnőm is szült a Klinikán, dec.28-án. A szülőszobáról szuperlatívuszokban beszélt, ellenben a csecsemősökkel nem voltak jó tapasztalatai. Mármint, ahogy a babákkal bántak.
Szegénynek besárgult a kisfia, de azért hazaengedték, csak kontrollra vissza kellett vinni. A konroll vérkép rossz lett, de már nem tudták felvenni újra az osztályra, mert kiadták a zárójelentését, így átküldték az I. Klinikára. Ott meg nem maradhatott a 6 napos gyerekével éjszakára, 9-kor hazaküldték, és csak másnap 8-ra mehetett vissza, mert a fizetős szoba tele volt, más lehetőseége meg nem volt.

Most megyek, mert ezt is vagy 2 órűája írom, mert mindig van valamelyik gyerkőcnek valami baja, úgyhogy félpercenként ugrálnom kell hozzájuk.

Panda

panda
Halásztelek
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Ha jól értettem szavaitokat, szerintetek be kellene vezetni, hogy a TB úgymond szabadáras legyen. Tehát ha valaki úgy érzi, hogy nem beteges típus, az fizessen kevesebb adót, ha valaki viszont gyakran betegeskedik, az fizessen többet, s ezért magasabb szintű ellátást kapna. Ez részben jó ötlet, de gondoljunk bele milyen a magyar mentalítás. Kép Ez szerintem további irigységet és féltékenységet szülne.
Gondoljatok bele, hogy van két kismamánk, akik SZTK alapon fekszenek a szülőszobán. Az egyik minimális adót fizet, a másik maximális összeget. Szerintetek a minimális összeget fizető kismamában nem fogalmazódna meg a kérdés,-miután látja, hogy sorstársa több törődést és odafigyelést kap-, hogy az ő gyermeke miért ér kevesebbet? Hogy megint az jár jól, aki anyagilag megteheti? Azt a kismamát abban a helyzetben nem az fogja érdekelni, hogy vajon te mennyi TB-t fizetsz, hanem az, hogy ő és gyermeke miért nem kapja meg ugyanazt az ellátást.

A fő probléma szerintem az egészségügy mai katasztrófális helyzete. Sokan kudarcot vallottak már az SZTK alapon történő ellátásukkal, többek között én is.
Egy apró történet:
Jelenlegi orvosomat 8 évvel ezelőtt ismertem meg. Előtte 6 évig küzdöttem krónikus petefészek-gyulladással. SZTK alapon jártam kezeltetni magam, az egyik gyulladásból ki, a másikba be. A poklok-poklát jártam be. Az ottani orvos, volt, hogy meg sem vizsgált. Meglátott és már írta is fel az egyik antibiotikumot a másik után. Egyik nagyobb lórúgás volt mint a másik. Napokig semmit sem tudtam csinálni a gyógyszerek szedésének ideje alatt, csak kóvályogtam.
Majd miután rájöttem, hogy reménytelen a helyzet, más orvos után néztem, így találtam rá jelenlegi orvosomra, amiért hálát adok az égnek.
Mindezt SZTK alapon..
Dr. B. aztán természetesen foglalkozott a problémámmal, és neki köszönhetem, hogy most itt lehetek köztetek.
Egyébként vállalkozóként 2 éve a maximumra vagyok bejelentve, így TB-ből is a maximumot fizetem, aminek semmi pozitív előnyét nem élvezem, de fizetni azért fizetni kell. Nem mondhatom az Apehnak, hogy én nem fizetek TB-t, mert nyolc éve SZTK-ba be nem tettem a lábam. Kép

Bocsi, ha túl hosszúra sikerült. Kép

Gabi
Kosza Gabriella
 


Gabi,
miért, ma megkapja két egymás mellett fekvpő beteg ugyanazt az ellátást? Kép
És a sávos TB fizetést én nem úgy értettem, hogy az fizessen kevesebbet, aki kevesebbet beteg. Mindenki szuverénjoga lehetne, hogy eldöntse, milyen biztosítást kíván kötni. (Egyébként vmi hasonló kezdődött a MÁVban, ahol van egy olsztály, amire a kül. biztosítottak kerülnek. itt nincs hálapénz, viszont jó a fizetésük.

Biztos láttál már német kórházsorozatot? Kép pl. anno a Klinikát? ott is látszott, hogy a kül. biztosítással rendelkező ill. nem rendelkező betegek máshová kerülnek. Alapokban kapnak mást. PL. 1-x ágyas kórteremben helyezik el őket. De egy szobába csak (közel) azonos ellátást kapó betegeket tesznek. Esetleg más étkezést biztosítanak nekik, más a látogatási lehetőség, hotelszolgáltatást kapnak, sorolhatnám. Más nővérhez és orvoshoz tartoznak, Biz. ellátásokra a biztosításuk nem jogosítja őket, csak mondjuk alapszinten. stb. A gondolattal el lehet játszani. persze Magyarországon sosem azt nézik az emberek, hogy mi a jó nekik, hanem, hogy a másik mit kapKép

Panda,
tényleg jó régen jártál erre! De mostmár jössz majd, ugye? Kép

szió
Solya
solya
 
 


Solya!

Az neméppen új kezdeményezés. Minden biztosítónak van olyan biztosítási csomagja, amivel akár a Telkiben is "ingyen" kezelnek (menedzser-biztosítás", satöbbi), hát a MÁV-ban az NN biztosítónak van egy ilyen külön osztálya.
Csak tudod, mi a gáz: ha valami műtétet kell végezni a VIP betegen, azt az alacsony fizetésű orvosok végzik a nemVIP műtőben és utána a nemVIP örzőben helyezik el a VIP beteget, aki ott a nemVIP menüt kapja.
Tehát ha igazán beteg a beteg, akkor hiába fizeti a borsos biztosítási díjat, nem kap érte VIP ellátást. Ha pedig nem igazán beteg, akkor hülye lesz kórházba menni.

Annamari
muter
 
 


Annamari,
igen, bocsi félreérthető voltamKép. Nem is gondoltam, hogy új. Kép
OK, ma így van. De ha nem kezdi el vki a reformot, még a gyeekeink is így járnak majd orvoshoz! Kép
Nem mintha én hivatott lennék erre. Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, láttátok-e a tegnapi Szülőszobát a TV2-n. Lenne ezzel kapcs. egy kérdésem. Szerintetek normális az, hogy mikor az apuka vágja el a köldökzsinórt, akkor nem is várják meg, míg abbahagyja alüktetést és az anyuka felől el sem kötik? Én tegnap bizony kis híján rosszul lettem a sugárban kifröccsenő és mindent beterítő vér látványától, pedig bírom a látványt. Az, hogy ezzel az anyuka mennyi plusz vért veszített, megintcsak megér egy misét.
Nálunk azonnal elvágták a kzsinórt, nálatok hogy volt ez? Tényleg ennyire kell ennek véreznie?
Vojőr, szerinted?

Annamari
muter
 
 


Vojor: ezexerint ha bennfekszik vlaki, akkormar nem a balkani alagsorban levo uh-ra kell lecsattognia? Es telleg lesznek 1-2 agyas szobak? Huhaaa, jovo nyarra kell utemeznem a kistesot.Kép Ja es en lattam a ctg-s folyoson levo uh-t, haaat, szivesebben jarnek oda.

Solya: a feti uh-n genetikait csinal a laborvezeto, nekem a vesetagulat miatt irtak elo. De ott csak ez van, ugy tudom. Ja es ott nem latod a monitort (most), ugyhogy en is hiaba vartam, hogy megint mozizok egyetKép

Kukacz: Lacko 12 hos mult, mar javult a helyzet giszti-ugyben, valszinu telleg a foga voltKép

orsoly
orsoly
 
 


Szisztok Lányok!
Szerintem előnye és hátránya is van az 1 ágyas kórteremnek.A II.nőin bemehet a papa az 1ágyasba,mert az nem a gyermekágyas osztályon van,hanem a másodikon,a nőgyógyászaton.(1éve még így volt az biztos.)Ha azóta még nincs átalakítás akkor még most is.Oda pedig be lehet menni,és addig marad a papa amíg akar.Bizonyos egészséges határokon belül.Én mind a két babánál 1ágyasban voltam.Mint mondtam,előnye és hátránya is volt.Nyugis volt,nem kellett senkinek a nyűgjét elviselnem.Viszont ha nem volt ott a férjem,egyedül voltam,nem volt segítségem.Ha pl.wc-re kellett mennem,v.bárhová,nem volt aki figyel a babára.De meghitten tudtunk babázni a férjemmel.A 2.baba korára került.Nem volt velem.Rettenetes volt.Egyébként is szülés után egy kicsit megkattan az ember,de én tiszta depi voltam.Nem volt kihez szólnom,nem volt ami elterelje a figyelmemet.Egyébként klaustrofobiás rohamot lehet benne kapni,olyan kicsi.Ha több ágyasba kerülsz,(nem 2,ink.3)több az esélye,hogy találj olyat,akivel 1 hullámhosszon vagy.

Én nem tolnám ki a babámat a folyosóra látogatási időben,hogy lássa a család minden tagja.Nem hiszem,hogy a baba immunr.szüks.van erre.Nem ér annyit,hogy a 20.nagynéni is lássa.(mert ilyenkor ő is megjelenik.)Érjék be az élm.besz.Majd otthon megnézik,ahogy illik.Plusz a többiek látog.

Liza!
A papás szülés fantasztikus dolog! Vannak felk.tanfoly.Vegyetek részt rajta,hogy a férjed ne legyen bizonytalan.

Annamari!
Biztosan jól láttad?

Más!
Nekem tul.mindegy,hogy ki is a Vojőr,csak Eredendően kíváncsi vagyok.(ÉVA)
Még annyit hadd kérdezzek,hogy nő vagy,vagy férfi?
(A szövegek jellege,hangvétele nőre utal.)
Na akkor ezt a Vojőr témát Befejeztem.
Bocsi a hosszú szövegért.
Liza!
Ja!Én 24órásra kérném a babát.Nem hogy nem tudsz majd aludni,de sokkal nyugodtabban alszol,hogy ott szuszog melletted.
Orsi
 


Sziasztok,
először is, egy barátnőm orvost keres, a II. SOTÉn szeretne szülni. Én a Valent dokit ajánlanám neki, van tapasztalat vele? És esetleg valaki meg tudná adni a magánrendelése paramétereit? Köszi előre is.

Az egyágyasról:
ha úgy van, ahogy nyáron volt, és semmiképp nem ajánlanám. Az egyágyas szobák fenn vannak a női osztályon, ott is hátul, tehát odáig el kell tolni a babát, és a női osztályra akárki bejöhet (tényleg akárki, egy korábbi vendégeskedésem idején egy többszörös besurranó tolvajt kaptunk el), és így a higiénia nehezen biztosítható. Továbbá az anyuka teljesen el van vágva a többi anyukától, ha jól tudom, mérleg sincs, meg egyebek, a fertőtlenített üvegekről nem is beszélve, ezekért frankón le kell baktatni egy emeletet. Egyébként is jobb, ha ott vannak a többiek, akik segíthetnek.

Lola
lola
 
 


Sziasztok!

Solya! Nékem tetszik a TB-s ötleted. Kép

Kismamik! De jó, hogy ilyen sokan vagytok! KépKép Vigyázzatok nagyon magatokra és a kis pocaklakótokra!

Benő
beno
 
 


Sziasztok!

Solya,
pont erről beszélek, hogy egy beteg nem azt nézi, hogy ő milyen ellátást kap, hanem azt, hogy a másiknak miért jobb?
Úgy már én is egyet értek veled, hogy elkülönítik a két "tábor" betegeit. De nálunk ez megvalósítható? Amikor gyakran hallunk olyat, hogy nincs üres szoba egy kórházban?
Egyébként a Fekete Erdő Klinika a kedvencem volt. Kép Nem akarok butaságot mondani, de ha jól tudom nyugati országokban ez úgy működik, hogy fizetsz egy alapdíjat, amiért kapsz egy alap ellátást. (Mellékesen megjegyzem, az ottani alapellátás össze sem hasonlítható a miénkkel.)
Ha további igényeid vannak, pl. külön szoba, étkezés stb. azért pedig fizetni kell. Ez ott már működik.
Nálunk ez mivel járna. Átszervezni a kórházi rendszereket, az egész egészségügyet reformálni, no és az emberek hozzáállását, berögződését megváltoztatni. Attól félek én is, hogy tényleg még gyermekeink is ebben a rendszerben kapnak orvosi ellátást.

Annamari,
de jó, hogy te láttad a Szülőszobát. Én addigra mindig elalszom. Kép

Orsoly,
nem akarlak elkeseríteni, de szerintem aki bennt fexik, annak is az alagsorba kell mennie UH-ra. Legalábbis amikor 7-én voltam, 3 hálóinges-köntösös kismama ücsörgött az alagsorban a többi kismamával együtt. Persze lehet, hogy valami kivételes alkalomból, mert máskor nem fordult elő.

Gabi
Kosza Gabriella
 


Sziasztok!

Te jó ég!!!!Most már el sem bírom olvasni, annyit írtatok! KépKép

Annamari: nem nem normális, hogy ilyen korán vágták el. Arról fogalmam sincs, hogy miért vérzett ennyire, meg, hogy kell-e vérezni, de az a jó, ha már nem lüktet a köldkzsinór.
Szülni készülő lányok: a múltkori felkészítőn valaki rákérdezett erre konkrétan, és azt mondták, hogy ma már minden doki megvárja, hogy abbamaradjo na lüktetés, és csak akkor vágják el. (én azért majd külön szólok V. dokinak, mert ezt nagyon fontosnak tartom.)

Lola: nekem ő csinálta a genetikai uh-ot. Én nagyon ki voltam bukva utána, mert fél perc alatt lerendezett, és féltem, hogy valamit kihagyott, vagy nem nézett meg alaposan. De aztán sokan megnyugtattak, hogy nagyon jó doki, és nagyon ért az uh-hoz is. Köztük a saját dokim is ezt mondta, akiben teljesen megbízok. Így ha ő azt mondja profi, akkor profi. Kép
Képzeljétek, annyira megviselt az uh , hogy azt álmodtam, hogy meg akarnak ölni, és ezért bújkáltam, de megtaláltak. És ki talált meg? Hát az uh-s doki! (Ráadásul valami katonai cuccban volt.) Kép Úgyhogy nekem Valent doktorról ez fog ezentúl eszembe jutni! Kép

Panda: akkor legközelebb én is kérek egy pár orvostanhallgatót az uh-ra. Kép

Erről jut eszembe, a felkészítőn azt mondták, hogy nagyon diszkréten kezelik az orvostanhallgató-beteg találkozást. Én csak arra emlékszem, hogy engem a műtét előtti vizsgálatnál találtak meg egy csapatnyian, és én annyira nem éreztem diszkrétnek, hogy én ott szétterítve, bennem egy doki matat, ők meg ott állnak ,és feltehetően nem a szép pofimat nézik. (Gondolhatjátok, milyen nagy egy vizsgáló). A nővérke, meg simogatta a kezem közben, és megjegyzésemre, hogy hú, milyen sokan vagyunk, csak annyit mondott, hogy dehogy, most kevesen vannak. Kép Egyébként nem volt nagyon megrázó a dolog, csak úgy eszembe jutott. Műtét előtt egyébként is már annyi vizsgálaton átesik az ember, hogy már úgy tettem szét a lábam,mint egy profi. Kép

Gabi: én is elalszom a Szülőszobáig, de felveszem videóra és másnap megnézem.

Lányok: szerintem egészségügyi reformokat (legalábbis olyat, ami nekünk jó) a közeljövőben ne várjatok.- Lehet, hogy túl pesszimista vagyok, akkor ne figyeljetek rám, de én nem vagyok valami bizakodó ezen a téren.

OrsolyKép Szia! De régen láttalak! Úristen, már 1 éves a kis Lackó! Hihetetlen! Kép

Benő: szia! Kép Hogy vagytok? Kép

Képzeljétek, Pocaklakóm nem bírja a mobilomat. Úgy sajnáltam szegényt. A kocsiban az ölemben volt a táska, amikor megszólalt a telefonom, és ráadásul vibrált is. na olyan műsort rendezett! Aztán ugyanezt csinálta, amikor a vállamon lógott. Úgyhogy levettem a vibrálást, hátha így elviselhetőbb neki.
Drukkoljatok, hogy szombaton mutasson magából valamit a Praxisban, hamár kiadjuk azt a sok pénzt!

sziasztok, shine
shine
 
 


Sziasztok!

Orsoly! Hát, én bent voltam tavaly májustól novemberig ötször egy hetet, és még november ötödikén is le kellett menni a "balkáni" ultrahangra... Nem is hallottam még senkiről, akit ott vizsgáltak, illetve egyszer a dokikámmal a folyosón ültünk, ott beszéltük meg a vizsgálatok eredményét, amikor jött a Xantus Barbara a dokijával, és ők oda mentek be... Erről ennyit.

Shine! Majd tegyél fel "fényképet"!

A TV2 honlapján is meg lehet nézni a Szülőszobát, bár persze nem az igazi egy tízszer-tizenötös kockában, de több a semminél.

Jövő héten elutazunk a szüleimhez! Úgy izgulok...
Fulescsacsi
 


Shine,
megkérhetlek egy szívességre? Ha van elég kazettátok eltettnéd márciusig a Szülőszobákat?

FCS,
miért vagy ilyen? Biztos a laborvezető az orvosa, vagy genetikai UH-t kellett neki csinálni! Kép

Orsi,
és ha nem lehetett veled másodszor a baba, akkor miért nem kérted magad át a gyermekágyra?

Bennem fel sem merült, pont a miatt, hogy a másodikon van, hogy megpróbáljam odakérni magam. Meg az első szülésem utáni első csapat annyira jó, vidám szoba volt!
solya
 
 


Ezt olvastátok?
http://www.origo.hu/itthon/20040116soka.html
Elszomorító. Nem is tudtyam, hogy ilyen rosszul állunk!
solya
 
 


Solya, vegyük úgy, hogy ezt én most nem olvastam.:-(

Köszi Mindenkinek a válaszokat, azt hiszem, meggyőztetek és mindenképpen a többágyas kórterem mellett teszem le a voksom. (Úgyis júni 7.-re vagyok kiírva, Shine meg egy barátnőm pedig mindketten júni 6-ra - kis szerencsével akkor már csak össze kell kavarnunk magunkat, és mi leszünk az ötágyasban a többség.:-)))

Apás szülés dologban is kezdünk meggyőződésesek lenni.:-) A férjem igazából leginkább attól fél, hogy nem bírná esetleg jól a látványt, és nem segítene, hanem hátráltatna. Ezt onnan veszi, hogy a TV-ben néha premier plan-ban nyomatott véresebb jeleneteket nemigen csipázza. De kezd rájönni, hogy ha rólunk lesz szó, az eléggé más lesz, és úgyis egész más köti majd le a figyelmét. (Olyan vicces és aranyos egyébként, ahogy egy 190 centi feletti "izomtibor" ilyeneken aggódik:-))) - most hülyén hangzik, de én emiatt olyan aranyosnak találom pl.)

Shine, engem a HIETE-n a Parxisos Hajdú Krisztina nézett meg, és még a rendes UH-n is tök jól végigmutogatott mindent. Nekem is ő mondta, hogy valószínleg kislány, bár őszintén szólva ezt én éppen nem láttam! (De minden mást tényleg végigmutizott: kezecskék, lábacskák, gerinc stb.) Ráadásul pont olyan volt, amilyet szeretek orvosba: kedves, türelmes, de nem kedveskedő vagy túl tenyérbemászó. Korrekten végigmutogatta, mondta, hogy "szép" (abszolút nem gügyögve, csak mintegy megjegyzésként), aztán kész. Jófej volt.

A SOTE-n engem is a Valent doki UH-zott meg, velem nem rohant annyira mint Shine-al (nekem a saját dokim is ott volt egyébként), de őszintén szólva velem sem volt annyira kedves, mint a korábbi UH-sok (Mericli meg talán Szarvas Andrea) , és nem éreztem azt, hogy annyira odafigyelt volna. Mutatni semmit nem mutatott, a saját dokim mondta, hogy nézzem a gerincét a babának, most azt láthatom. - Ettől függetlenül rosszat nem tudnék róla mondani, és az én dokim szerint is nagyon hozzáértő. Szóval baj nem volt vele, nem volt ellenszenves, vagy ilyesmi, de én nem választanám őt, azt hiszem. (Ez stílus kérdése is, kinek mi jön be. Nekem leginkább a türelmes, elmagyarázós, de nem túl kedveskedő dokik. Akinél érzem, hogy ha baj lenne, rögtön szólna, de nem kell végighallgatnom tőle 1,5 óra gügyörészést.)

Üdv Mindenkinek,

Liza
bay
 
 


Liza,
bocsi!

Kismamiknak TILOS elolvasni amit belinkeltem!!!
solya
 
 


Sziasztok!

Megvolt a hordozókendő utcai teszteléseKép. Elmentünk a boltba Szabolcs, meg én. (Apa sajnos gyógyult lévén ma már dolgozni ment. Pedig olyan klassz volt, hat napot volt itthon egyben, ami már legalább másfél éve nem fordult elő.) A fiam végig aludt, most még kicsit kitettem az erkélyre, olyan szép idő van.

Solya! Jól van, jól van, de ha egyszer tényleg így volt...
Cikk: tényleg durva, én sem gondoltam volna. De kezdek nem bízni a médiában. Bár a Népszabadság szerintem a legmegbízhatóbb napilap M.o.-n... hát nem is tudom. Ha belegondolok, csak ezt a topikot nézve lehet, hogy igaz? Van köztünk bárki, akinek csak úgy szépen lezajlott a szülése, semmi probléma, semmi mulasztás? Szinte mindenkinek volt valami - kisebb-nagyobb - zűr, nem? De mi ezt nem kezeljük bajként, hiszen a gyerek végül egészséges, mi is túléltük, és különben is ezek már szinte bevett dolgok...

Liza! A Vallenthez azért fűznék pár szót. Én ultrahangon sosem találkoztam vele. Viszont egyrészt sok szobatársamnak volt ő az orvosa. (legalább ötnek a cirka huszonháromból.) Mindenki szuperlatívuszokban beszélt róla, és amikor bejött hozzájuk (mindennap), nagyon kedves volt, figyelmes, stb. Ráadásul ő is ügyelt aznap, amikor Szabolcsom született, és tényleg nagyon aranyos volt velem is, pedig nem voltam a betege.

Viszont én meg Mericlivel jártam úgy párszor, hogy elég flegma volt, nem is köszönt, épphogy végigrohant rajtam a készülékkel. De volt amikor meg nagyon kedves, beszédes volt.

Egyszerűen ők is emberek, van amikor fáradtabbak, vagy valamiért rossz kedvűek, ez a saját orvosoddal is megtörténhet.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Tapasztalatokra, infókra lenne szükségem.
JÖvő hétre vagyok kiírva, s én is a II. sz. Klinikán fogok szülni.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre az egyágyas szobákról.
Van-e ilyen? FT/nap?
Zuhanyzós-e?, Mikor/kitől kell/lehet igényelni? stb...

Előre is köszönöm a válaszokat!
pankó
 
 


Solya, semmi gond.:-) Az biztos, hogy nem a Te hibád, legfeljebb most épp nem nekemvaló ez. Kinyitottam, beleolvastam, aztán eldöntöttem, hogy későbbre halasztom az ezen való elmélkedést.:-)

Fülescsacsi: Félreértettél, semmi esetre sem akartam a Valent doktort bántani, direkt írtam, hogy nem volt vele semmi baj, abszolót nem haragszom rá, vagy ilyesmi. Valószínűleg mindent nagyon tisztességesen megnézett, meg minden. És lehet, hogy tényleg csak a fáradtság miatt volt kicsit "morcosabb". 10.30 körül mentem be, és vagy 50 mami ült a folyosón.:-(((
Mericli velem kedves volt, és remélem, hogy ő is jól mér (bár kétségtelen, hogy a Valentet többen dícsérték), mert nekem ő mérte a baba tarkóredőjét, éshát annál elég elkerülhetetlenül szükséges a pontosság. (Nekem pl. 0,9 mm-et mért ő. Ennyit szvsz nem is lehet lemérni. Ígyhát csak az bíztat, hogy még ha 1 mm-el kisebbet is mért, akkor is jó méretű volt:-))))

Teljesen igazad van, az 1-1 vizsgálaton tapasztalt hangulatukból soha nem lehet megítélni, hogy összességében milyenek.:-) (Csakhát ugye nekik van kismillió terhesük, nekünk viszont egyszerre csak 1 terhességünk, és önmagával szemben mindenki elfogult.)
bay
 
 


Akkor én is Valent doktorról, mert eszembe jutott vmiKép
Amikor Sárát szültem, akkor jelent meg a H. Potter előző része. És Andris nagyuon boldogan hozta nekem, én pedig elkezdtem olvasni. Aztán az egyik soron kívüli vizsgálatomnál Kép ő jött,mivel ő ügyelt. És megjegyezte, hogy az ő gyermeke is ezt olvassa. KépKépKép Én akkor hirtelen nem tudtam, hogy ezzel mit akar közölni? Vajon tényleg csak a tényt, vagy pedig csendben lehülyézett? KépKép A mai napig nem tudom. Kép Viszont arany keze van neki is!
Na ennyit az orvosokról.

Fcs,
a link az origoról van. De erttől még jól teszed, ha nem hiszel el mindent gondolkodás nélkül. Csak annyi mindennek hopgy jár utána az ember? Kép

Én nem tudtam használni a hordozókendőt, csak egyszer, amikor a öthetes Mátéval kórházban voltunk és nem tudott máshogy megnyugodni, elaludni, csak rajtam és mozgás közben, a kezem pedig már nem bírta. De sosem éreztem őket biztonságban benne. Tudom, hogy én vagyok a hibás! Kép

Olyan jó lenne, ha szép idő lenne, mert akkor mehetnénk a játszóra és nem kéne ennyit csacsognom nektek! KépKépKép
solya
 
 


Bocsi! Totál úgy emlékeztem, hogy az volt benne, hogy a Népszabi a forrás, de megnéztem és tényleg nem. Lehet, hogy nem alszom eleget mostanában?Kép

Harry Potter? Ez kicsit Off, de engem is szoktak miatta cikizni. Másrészt az összes kedvenc barátném is imádja.(10-50-ig). Én nem vittem be a kórházba, meg az ötödik kötet már akkor jelent meg, amikor hazajöttünk. Úgy tűnik, ez bölcsésznyavalyaKép.

Amúgy itthon ragyogó napsütés van...
Fulescsacsi
 


Sziasztok megint, most beszéltem a védőnővel. Pedzegettem, hogy én szívesen elmegyek Szabolccsal a tanácsadásra, nem kell "kifáradnia", de mindenáron jönni akarKép. Van a tömbünkben egy még kisebb baba, ahhoz úgyis jön. Jövő héten nem leszünk itthon, úgyhogy azután jön legközelebb. Én megpróbáltam!
Fulescsacsi
 


Sziasztok lányok!

Ha jól tudom van szülésre felkészítő foglalkozás. Ide mikortól érdemes elmenni, illetve kinél és hol kell jelentkezni?

Fcsacsi,
valószínűleg, amíg a házban pici a baba, nem kell bemennetek Szabolccsal. Kép Egyébként egy ilyen látogatáson mit csinál a védőnő?

Gabi
Kosza Gabriella
 


Sziasztok!

Már régóta olvasgatom az oldalt de csak most sikerült bekapcsolódni.infókat szeretnék a klinikáról mivel én is ott fogok szülni májusban.Szerintetek érdemes szülésznőt fogadni?
theo
 
 


Sziasztok!

Gabi!

Van kiírás elvileg az alagsorban, nekem anno a dokim adta meg a telefonszámot, de már nincs meg. Nem is jártam, mert nekem nyáron volt a várandósságom nagy része, és akkor szünet volt. Asszem Shine jár, de mindensetre már kinyomozta a dolgot.

Védőnő: szerintem az a dolga, hogy megnézze, rendben van-e a baba, fejlődik-e rendesen, tiszta-e, a lakás rendben van-e, meg a mama lelkiállapotát is figyeli, nem depressziós-e a bezártságtól, eszik-e rendesen, ilyenek. Nálunk szinte sosem nézi meg a babát, mert Szabolcs általában alszik, amikor jön, de amikor nem aludt, akkor sem nézte meg... Lehet tőle kérdezni, de mindig úgy kell kiagyalnom kérdéseket, hogy ne üljünk kukán. Amúgy a miénk nagyon aranyos védőnéni, csak olyan feleslegesnek érzem, hogy jön. Ha van valami, akkor úgyis felhívom, vagy megyek dokihoz.

Pocahontas!

Hát jobb, ha fogadsz, nekem nem volt, és aranyos volt, aki éppen volt, de azért jó, ha van valaki nő is akivel meg tudod beszélni a nyűgjeidet. Mert a fogadott szülésznő nem csak a szülésnél van ott, hanem megnézi a CTG-idet, meg bármikor felhívhatod, megmutatja a szülőszobát, ilyesmi. Ki az orvosod?
Fulescsacsi
 


Sziasztok,
annak idején engem is a Valent doki UH-zott meg genetikailag, és nekem sem volt túl szimpatikus, sőt, egyenesen bosszantó volt, olyan gyorsan végzett és annyira nem mondott semmit.
De a szülésfelkészítőn már egész más volt a véleményem róla, ott ő adta elő az UH-s részt. Nagyon meggyőző voltKép Azóta voltam nála pár UH-n és mindig nagyon korrekt volt.

Senki sincs itt, aki az ő betege lenne?
lola
 
 


Fülescsacsi!

Az orvosom Dr.Pajor akivel nagyon elégedett vagyok ezidáig.Szóval azt mondod hogy inkább fogadjunk egy szülésznőt?
theo
 
 


Szia Solya!
Off

Minden rendben van. A vizsgálat negatív lett.
Köszönöm még1x a segítséged.
Lisa
lisa
 
 


Sziasztok!

Panka! Én az általad feltett kérdésekre nem tudok választ adni, de mivel számodra sürget az idő, szerintem hívd fel ezzel a témával kapcsolatban a dokidat. Ő biztosan a legtutibb választ tudja adni rá.

Gabi! A szülésfelkészítőt Németh Éva védőnő intézi. Elérhetősége: 30/850-9965, v. a 210-0290/3246-os mellék. Egy kurzus 12 alkalomból áll, 4 havonta kezdik újra, most januárban indult megint. Minden kedden fél3-tól a könyvtárban tartják. Közvetlenül utána 4-től terhestornán vehetsz részt.

Lola Drága! Kép Hogy vagy, és Ákos?? Valent dokiról sajna nekem sincs jó véleményem. Én először és (eddig) utoljára a szülésfelkészítőn találkoztam. Bennem más benyomást keltett, mint benned. Szerintem nagyon ilyesztő orvos, ezért nem lennék a "betege". Nagyon sok szomorú és tragikus eseményről beszélt a felkészítőn. Nem hiszem, hogy az ott ülő kismamik lelkének erre volt szükségük, köztük az enyémnek sem. Még jó, hogy ott volt a párom, aki folyamatosan nyugtatott engem. Kép
Nekem van egy ismerősöm, aki az Ő páciense. Nála szült 2003.02.04-én. Ha gondolod,kikérdezhetem a magánrendelőjéről (cím, időpont, telszám).

FCS! Gyönyörű baba Szabolcs!
Ági! Dani is egy Angyal!

Védőnő: hozzánk minden hónapban kijön, nem egyeztet időpontot. Úgy van vele, hogy próba szerencse... KépKép Én kedvelem őt, elég jól el szoktunk beszélgetni.

Ja és a Nándi?! Ő egy álom kiskrapek! Ma (ill. tegnap) megkapta az 5. havi oltását is. Olyan jól tűte a 3 injekciót, hogy a váróban el sem hitték, hogy megszúrták. Kép Onnantól kezdve, ő volt ott mindenki szemében a kis hős, az én kis hősöm. KépKép
Átfordulás már minden irányból megy. Először (01.04-én) a hátáról fordult át a hasára, majd (01.14-én) a hasáról sikerült átpördülnie a hátára. Úgy veszem észre, hogy a kúszással sincs gond és lassan megindul a teprés a szőnyegen. Kép
A mai vizit alkalmával a dokinéni is nagyon meglepett. Állítása szerint Pocoknak megrepedt az alsó ínye, kibúvófélben van két kis fogacska. Igen, egyszerre kettő is. Kép Juhéjjj!
Még mindig csak anyatejen nevelkedik. Napi fejadagja eléri az 1 litert. Én nem is értettem, hogy ekkora mennyiségtől az utóbbi 3 hétben miért nem hízik olyan nagy ütemmel, mint eddig. A védőnő viszont megnyugtatott, hogy a kislegény az új tudások megszerzésére, ill. gyakorlására hasznosítja fel a tejcsit.
A héten Apával voltunk már moziban is. Este a fél10-es Gyűrűk Úrát néztük meg. Nagyon klassz volt kimozdulni az éjszakába. Nándit 9-kor ágyba dugtuk, reggel fél hétig a hangját sem lehetett hallani (már 2 hónapos kora óta így tesz). Mi tagadás, nagyon jó gyerek a lelkem. Sőt, kincset ér! Kép

Friss képek itt:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1321
Vannak képek a babaúszásról is. Kép

Üdv: Benő
beno
 
 


Sziasztok!

Nah túl vagyok két nap nyüglődésen, most kivételesen nem manó volt hisztis hanem az anyjaKép Két napig 38,5 ös lázam volt, mert bedurrant a bal mellem, ma reggelre ment le. Dani nagyon rendi volt, nem lehet rá egy szavam se, evett és aludt, de ma amint látom bepotólja a kimélő módotKép

V. Panka
Van egy ágyas lehetőség, de azok a szobák a 2. emeketen vannak, zuhanyzó nincs beenük, külön át kell menni a nőgyógyászatos betegekhez. Minden babakiszolgáló rész az elsőn van, igy ha kell valami mindig ingázni kell. Ha csak nem egy remete tipus vagy, szerintem nem a legjobb tök egyedül. Magam részéről én örültem, hogy tudtam kitől kérdezni, meg kivel dumcsizni az ötágyasban, és nem utolsó szempont, hogy bent volt a szobában a vizesblokk (wc,zuhanyzó).

Pochahontas
Saját tapasztalatomból mondom, hogy érdemes szülésznőt fogadni. Csak veled van végig, figyel rád, nem kell attól félni, hogy műszakváltás, és más jön és kezdheted elmesélni újra a dolgokat. És már a szülés elött is foglalkozik veled, bemutatja a szülőszobát, megnézi a ctgidet, bármilyen kérdéssel fordulhatsz hozzá.

Benő
Tündéri a gyerkőcödKép)

Fülescsacsi
Nost jön egy hét nyaralás nekünk, papamaci végre megkapta az apaszabit, amit tavaly nem tudott kivenni az ünnepi hajtás miatt, igy vasárnaptól jövő hét vasárnapig itthon lesz velünk, el se hiszem, hogy ennyit velünk lesz. Azt sajnálom, hogy a következő hétre pocsék időt jósoltak, remélem nem jön be, mert akkor sokat sétálhatunk kint együttKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ágiboszi!
Szerinted is jó szülésznőt fogadni.Van esetleg valaki akit kifejezetten tudnál ajánlani vagy mindegy hogy kivel veszem fel a kapcsolatot?
Köszi
theo
 
 


Lisa
OFF
Nagyon örülök, hogy így alakult! Természetes volt. Kép
ON

Pocahontas,
kérdezd meg az orvosodat, ő kit ajánl, hiszen ő ismer mindenkit és nálam nem utolsó szempont volt, hogy tudjon vele dolgozni, megbízzon benne... Tehát egy telefont megér, vagy a következő találkozáskor kérdezz rá. Ha nem ad választ, akkor ha jól tudom 3 szülésznőt biztos választhatsz. Zsoldosné Etát, Tóth Annát és Dömötör Margitot. (Vojőr, mást is lehet? Kép)
Mi Margittal szültünk és nekem nagyon megnyugtató volt a jelenléte. De a többiek, akik mással szültek ugyanerről számoltak beKép. Ha elmész felkészítőre, ott is tudnak neked tanácsot adni szerintem.
Sok sikert!

Benő!
Végre! A képek szuperek! A málhás szamár tündéri! Kép

Ági,
de irigyellek! Bár nekünk most telt le egy hosszú szabiKép

Kellemes hétvégét!
solya
 
 


Szia Solya!
Köszi az infót.A Zsoldosnéról már hallottam egyébként csak kíváncsi voltam a véleményekre.Azt hiszem akkor őt fogom választani mert a dokim is vele van jó kontaktusban.
Köszike!
theo
 
 


Pocahontas!

Én is az Etánál szültem, és csak azt tudom mondani, hogy tündéri, lelkiismeretes nő. Ha a dokid is vele dolgozna szívesen, akkor nyert ügyed vanKép
Manó végre beájult, gyorsan kihasználom és rendbeszedem a lakást és magamKép
További szép napot!

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Solya: felveszem, persze. De az eddigi két adást már letöröltem, nem baj? A többit viszont majd felveszem és odaadom, oké? Kép

Ági: jobbulást kívánok! Kép

Én járok előkészítőre, úgyhogy ha van még valami kérdés, szívesen segítek ! Kép

Húha, mindenki egyszerre fog szülni, látom! Kép Legalább lesz ismerős! Kép

Képzeljétek, most jöttünk vissza a Praxisból, és kiderült, hogy FÜTYIS! Kép Egy tündér volt! Csak nem ovlt hajlandó megfordulni, és adokinéni csak nagyon oldalról tudta venni, úgyhogy nem lettek olyan klassz képek. De azért így is nagyon szuper volt: cumizott, meg piszkálta a noziját, meg rugdosott meg mozgott össze-vissza (persze előrefelé nem). Ja, és egyszer ki is nyújtotta a kis nyelvét! Kép Utána meg édesdeden elszundított! Kép Imádom! Kép

Fcs: hazahozták végre a fényképezőgépet, úgyhogy hétvégén készül pocis kép is.
Jó hétvégét mindenkinek! shine
shine
 
 


Ja, van fenn egy kép Ádámról a fotóalbumomban. Kép
shine
 


szőke pocahontas,
na végre valaki, aki az én dokimnál szülKép Még nem sok ilyesvalakivel találkoztam... Igaz a szülés nekem is ügyeletesnél történt, annyira gyors volt, hogy a Pajor nem ért be, de a terhesgondozás alatt nagyon meg voltam vele elégedveKép

Benő,
jajj de jó, hogy rólatok is hallaniKép Nándi gyönyörű, és ahogy nézem egy az egyben tiszta apjaKép Látom, ti is a Rubinba jártok babaúszni.
Megtennéd, hogy megkérdezed a Valent elérhetőségét? Köszi, előre is.
Ákos jól van, köszi, nagyon eleven kiskölök. Egyszer összefuthatnánk talira valamikor, ha jobb az idő, nem?

Lola
lola
 
 


Sziasztok!

Újabb jól sikerült boltbamenésKép. Kellene vennem egy bővebb kabátot, mert éppenhogy csak be tudom gombolni egy gombját, ha Szabolcs rám van kötözve.

Ági! Menjetek csak sétálni! (Persze ha nem szakad az eső...) Én még a -9 fokos hidegben is kivittem a fiam, na nem a szokásos másfél-két órára, csak kb 45 percre, de az égvilágon semmi baja nem lett. Jól felöltöztök mind, és készKép. (És ti nem is a város kellős közepén, a Könyves Kálmán körúttól három percre laktok, szóval a rossz levegőtől sem kell tartanod.)

Shine! Nagyon klassz a kép Ádámról! Újabb fiúKép. És még mondja valaki, hogy a világon több nő van, mint férfi...
Fulescsacsi
 


Beno, Ágiboszi!

Köszönöm a segítséget, azt hiszem akkor marad a gyerekágy.
Hihetetlen amúgy, van tájékoztató füzetem a Klinikáról, abban azt írják az összes baba-mama szoba zuhanyzós... :-(

Nem vagyok remete, csk volt szerencsém benn feküdni már többször, a általában olyanokkal voltam egy szobában, hogy sírva jöttem mindig haza.
Egész éjjel horkoltak, hangoskodtak, stb...
Nem bírtam idegekkel.
Ezért érdekelt ez a lehetőség, de akkor ez ugrott.
Panka
 


Panka! A babától szerinted mennyit fogsz aludni?Kép Amúgy ha nagyon gázosak a szobatársaid, és van hely máshol - ami azért ritkaKép - , akkor átkérheted magad máshová. Tőlünk is kiköltözött egy csaj, amikor beköltözött egy roma asszony (már említettem, nekem a Szabolcs után a legnagyobb poz. élményem a gyerekágyrólKép).
Fulescsacsi
 


Lola!
Hát most megörültem én is hogy végre valakivel közös a dokim de hát így mégsem teljes a kép.Neked volt választott szülésznőd?
theo
 
 


Fulescsacsi!

Gondolom majdnem semmit, ez igaz!Kép
Panka
 


Sziasztok!

Shine,
nagyon irigyelllek, hogy te már tudod, hogy fiad lesz. Kép
Én is tervbe vettem a 4D-s mozit, de azért előbb beszélek még a dokival. Gondolom milyen nagy élmény lehetett. Apa is veled volt?
Egyébként az előkészítőről én érdeklődtem. Az érdekelne, hogy mikortól érdemes elkezdeni, de erre már sejtem a választ, mivel te jársz. Kép
Szülésznőt is választottál?
Ha jól számoltam már négyen vagyunk júniusiak. Kép

Lányok!
Hogy bírjátok ezt az időjárást? Az egyik nap -8 és hóesés, a másik nap +5 és eső. Mindez januárban.

Gabi
Kosza Gabriella
 


Fulescsacsi: nem mondod, valaki kikoltozott, amikor roma no kerult a szobaba? En a vegen mar 3 romaval voltam egy szobaban (most ne a legalacsonyabb szinten levoket kepzeljetek elKép), de semmi baj nem volt veluk (az intelligencia szintjuk hagyott maga utan nemi kivannivalot, de ez elofordul magyarnal is ugyebar).

Valent: en is a felkesziton talalkoztam vele, de Benovel ellentetben, abszolute nem meselt akkor problemas esetekrol. Sot nagyon kedves volt, stb. MIkor kiderult Lacko vesetagulata a 4d-s uh-n, dokineni kifejezetten azt mondta, akkor menjek kontroll uh-ra a korhazba, amikor Valent van (es kerjem hozza magam), mert o a legjobb uh-s.

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly! Pedig kiköltözött... Nem a kettesen szült a lány, hanem a gyerkőjét ide hozták a PIC-re. Aznap végre úgy volt, hogy kikaphatja a szobába. Akkor megérkezett a roma asszonyka, kicsit csapzottan, nyilván, hiszen akkor szült... Erre a lány arra hivatkozva, hogy nehogy elkapjon valamit a babája, átkérte magát. A történethez hozzátartozik, hogy ezek után a Juli naponta kétszer-háromszor zuhanyzott, és teljesen tiszta volt. Benne se az IQ-ja volt az érdekes: nagyon régen találkoztam emberrel, akiben ennyi szeretet lett volna. Sütött belőle valami természetes melegség. (Amúgy éppen a nevét le tudta írni...)
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Mindjárt megyünk Apával újra megnézni a Gyűrűk Ura 3. részét! Hallod, Lola??? KépKép
Nekünk eddig nagyon jól telik a hétvége: tegnap megvolt az első lakógyűlés, utána buli, ma nagymamámnál ebéd, most meg mindjárt megyünk moziba.

Shine!
Na, akkor legalább nem kell tartani a számat hétfőig! Kép Gratulálok, megsasoltam Ádámka képét, nagyon helyes kiskölök!!!

Lola!
Én éppen mélezek Benővel tali-ügyben, akkor csatlakozzatok Ti is Ákossal!

Fcsacsi!
Nálunk iskiköltözött egy lány, mikor beköltözött 2 cigány, de ők kegyetlen büdösek voltak. Én nem költöztem ki, de csak azért, mert másnap már mentünk haza KépKép

Annamari
muter
 
 


Shine Kép


Megkaptam az sms-ed, és válaszoltam is rá, csak azt írta ki 2x a telefonom (mert 2x küldtem), hogy küldés folyamatban, így sztem meg sem kaptad.
Szóval nagy gratula és én gondoltam, hogy fiatok lesz. Kép
Kukk a profilomba, férjuram szerkesztett egy szép kis tablót. És Áááááááá egyáltalán nem hasonlít rám a "hercegnő" Kép).

Puszi
Noémi és Liliána (ma 2 hetes!!!)
noémi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?