Hetfon jo nagy butasagot irtam, en is hoviragot akartam mondani, es gyongyvirag lett belole. Mondjuk sokszor mar nagyon szeretnem, ha mar majus lenne es nyilnanak a gyongyviragok is.
Ildi: ugye milyen szep tud lenni ez a pici virag?
Jade: koszonom
Kata: a borostyant szerintem otthon is a legjobb osszel ultetni, csak arra kell figyelni hogy a gyokereit a faltol kifele dontsd (ne a fal fele vagy egyenesen) magat a novenyt meg a fal fele.
A hibiszkusz nagyon kenyes tud lenni, es az az evnek a legtobb reszeben szobanoveny, de nagyon szep, csak egy kicsit igenyes. Nem mast akartal mondani?
A csodatolcsert marciusban, az viszont biztos, hogy nagyon igenytelen, jo nagyra megno, lesz rajta jo sok virag, es ami jo amikor elkezdunk egy kertet, adni fog nagyon sok magot.
A levendulara mar egy kicsit keso.
Ami meg nagyon igenytelen es szep azok a viragmagok amit sziklakertre arulnak. Nem kell nagyon gorcsolni a fold asasaval, szeretik a jo sok kovet-kavicsot, en csak egy kicsit kiegyenesitettem a foldet es mar lehet is szorni, es egy zacsko szerintem csak 50-90 Ft volt.
Nem mindenki szereti, de az arvacska is szep es igenytelen, raadasul jol birja a hideget. A torpefuto rozsa gyorsan no es teljesen igenytelen, nem mint a nagy tesoja.
Majd meg keresek strapabiro, igenytelent.
Panka: kis palantakat ultetsz, vagy regibol teszed a hajtasokat? Vagy esetleg megprobaltad a magokrol? Az nagyon hosszu folyamat.
Az uj palantakat itt marciusban ultetem, otthon inkabb aprilis vege fele, mert a fagyokra eleg erzekeny.
Titkok:
> Mielott elulteted be kell oket aztatni
> Nagyon sok tapsot igenyel (1 ontozes sima vizzel+ 1 tapsoval
> Az elso kis bimbokat ha leszeded nagyon sok virag lesz rajta
> Hagyni kell egy kicsit szaradni a foldet, ez a virag szeret egy kicsit szenvedni
> Amikor a fold mar nagyon felrepedezett a tetejen akkor az egeszet jol fel kell kapargatni egy villaval pl.
> Deli oldal, rengeteg nappal
Na most tobb nem jut eszembe, de a futomuskatlit imadom, ugy mint a petuniat.
Suti: jol lattam, a cirmos az petunia volt. Fu nagyon szep. Ha az erkelyed deli akkor a muskatli nagyon jo. A Mamam is ugyanilyen barnauveges erkelyesben lakik, tavaly ultetett cserepbe epret, ezek mondjuk az enyemek, de erdemes megprobalni, neki nagyon sok volt rajta.
Gwen