Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom délután volt egy kis csevej már. Mi nem voltunk itthon a szüleimnél voltunk. Előbb jöttünk haza.

tünci

Az a helyzet hogy a Barcit eddig is annyira féltettem hogy ennél már jobban nem lehet. Mert igazából már úgy rendezkedtünk be hogy Ő lesz csak nekünk. A Bogicka csak egy kis véletlen kis csoda volt, van, lesz.


Képzeljétek ma hogy jöttünk haza és a Barcikám azt mondta - anya képzeld előbb a felhők mögül láttam a Bogikát kivillanni. Mondtam neki biztos azért mert vigyáz ránk mert esik az eső és csúszos az út és nehogy bajunk legyen út közben. Utána mondta ha hazaérünk akkor biztos az ablakba kukucskál majd. CSak le ne essen onnan. Mondtam neki ő nem tud leesni, mert szárnyacskái vannak. Akkor azt mondta de ha most esik az eső elázik a szárnya, mondtam neki hogy nem tud mert az Angyalka szárnyak nem áznak el. És akkor mondta ja tényleg, mert azoknak átlátszó szárnyacskáik vannak. Hát gondolhatjátok ezek után alig tudtam lenyelni a gombócot a torkomon akadt.


Egyik nap nekem is volt egy álmom most nem tudom melyik nap, még a Bogikámnak meséltem is a gyertyagyújtáson. Az volt az érdekes hogy előtte este mondtam a kicsimnek hogy látogasson meg mert nagyon ki voltam akkor is bukva. Na szóval azt álmodtam, hogy a kórházban voltunk és de nem az a igazi kórházi osztály volt. Feküdt a kislányom és akkor mondták, hogy......... elment. És én néztem csak és egyszer csak megmozdult. És akkor én fogtam és felvettem és mondtam hogy most elviszem. Akkor mondta az orvos, hogy ez valami véletlen lehet, de ne éljem bele magam mert ez csak pár óráig tarthat, hogy él. Én meg fogtam és hazavittem, és egész álmomban otthon az ágyon dédelgettem, pelenkáztam, öltöztettem beszéltem neki.De akkor nem tünt olyan kicsinek mint valójában volt. És volt hogy megébredtem, de utána ugyanúgy visszajött az álmom.És azért voltam benne hogy itt volt nálam a kicsi lányom. Mert ugyanugy folytattam az álmom. És nagyon boldognak éreztem magam. Másnap meg is köszöntem neki mert tényleg nagy szükségem volt rá akkor és Ő ezt tudta.

Én a b. jegyzőkönyvvel kapcsolatosan képzeljétek el, még én sem kaptam meg, de a temetkezési vállalat küldött egy határozatot, melyen felvolt tüntetve hogy mi a ............... oka, alap betegsége mi volt, persze arra csak az volt irva hogy éretlenség, hu de nagy betegség nem?- de hát valamire csak rá kell fogni. És ezt a bunkó főorvos is aláirta, és igazából azt nem értem ha ezek a korbonctanról ezt kitudják kérni már egy hét után akkor miért nem kaptam én még egy zárójelentést sem eddig. Amikor telefonáltam nem rég azt mondták hogy hetekbe telik. De mi telik hetekbe? Amit abban a határozatban kiküldtek, ők ahhoz már nem tudnak mit hozzá fűzni, tehát már akkor megvolt az eredmény. Mi kerül hetekben? Mintha nem is számitana mert ő ilyen kicsi volt? Ez engem felháborit.

Ja tünci


Az az udvar az a ház az a szoba még ki lesz használva biztosan.Tudom nekem hihetsz a megérzéseimbe. Mert én azt érzem.És köszönöm az öleléseket jól esett nagyon. Majd még bekukkantok, most vacsi, fürdés lesz mert holnap iskola. Pussz mindenkinek.
melcsike70
 
 


Ezt én sem értem, hogy mi telik ilyenkor hetekbe!!! Mintha direkt játszanának az ember idegeivel.
Mondjuk nálunk csütörtökön ment el a Kicsikém, és ha jól emlékszem, rá következő héten csütörtökön mehettünk az eredményért.
(Az agyam szerintem blokkolt valamit, mert nem emlékszem, hogy melyik nap...)
Engem csak az bosszantott, hogy a temetkezési vállalkozóhoz csak pénteken tudtunk menni, az meg még újabb pár hét csúszást okozott a temetést illetően. Olyan rossz volt belegondolni, hogy Ő ott van azon a helyen és egyedül van és én nem helyezhetem még végső nyugalomba.
Akkor nyugodtam meg egy picikét, mikor már jó helyen volt .

Most jöttünk haza Lackótól. Teli volt látogatóval a bazilika. Egy kártyával lehet bemenni a kis urnákhoz. Ahogy egy kínai nő meglátta, hogy mi oda bemehetünk, azonnal uzsgyi utánunk, és elkezdte rángatni az ajtót. Hát azt hittem visszamegyek és leteremtem :roll:


Betti, majd jelentkezz, hogy hogy vagy

Meg persze Kisanyácskától is várjuk a híreket
Vendég
 


Tünci, pont a Csákány beszél a TV2-n
Vendég
 

 
 

melcsike!

Amit Barcikáról írsz az olyan gyönyörű!!Látod az ő kis gyermek, ártatlan szíve milyen jól tudja..
És az álmaink..Amikor legjobban fáj, amikor legjobban hiányoznak..Kicsit eljönnek hozzánk, a karjainkba,hogy élhessünk tovább.
Én igazán hiszem ezt!!!


Ne haragudj, most néhány tényt írok, de ezeket ,nem lehet finoman megfogalmazni, nekem is mindig összeszorul a szívem tőle..
amit a temetkezési vállalkozó ad, az a halottvizsgálati jegyzőkönyv, amin valóban az alapbetegség(Babácskáinknak, éretlenség,extrém kis születési súly) és az áll, hogy legkorábban mikor temethető és hogy boncolás történik..
Zárójelentést viszont akkor kellett kapnod, amikor kijöttél a kórházból,elvileg...
a boncolási jegyzőkönyv azért készül ilyen sokáig, mert minden kis szervecskéjéből vesznek mintát a szövettani vizsgálathoz és az tart sokáig..nekem 4-6 hetet mondtak..


boboka!
Én ilyet még nem is hallottam, hogy lehet a Bazilikába temetni..jó lehet hogy Isten házában van..
tünci28
 
 
 


Tünci olvastam a cikket, amit elküldtél. Igen, úgyanez volt az én dokim hozzáálása is, csak tudod nekem nem adhatnak érzéstelenítőt egyéb okok miatt, ezért kaptam a nagyoon jó kábítóbogyót :).

Manomano!! Nagyon gratulálok, szívemből!. Amikor nekünk is pozitív lett a teszt, annnyira féltünk, de annyira. Mindig kitűztűnk egy adott hetet célul, pl. érjük el 12 hetet, aztán a 16ot, 20at stb... Közben aggodtunk, de élveztük nagyon és ahogy telt az idő egyre kevesebb volt az aggodalom. Végig fogod csinálni és öröm is lesz benne hidd el!! És szerintem gyere, mert Te vagy a példa itt most a lányoknak.

Mindenkinek nagyon szép vasárnap estét!

Kép
leda2002
 
 


Még nem kaptam zárójelentést és ki is akadtam azért hivogattam az orvost de azt mondták hetek kellenek ahhoz is és nem értem miért?
Majd holnap megint csörgök és rákérdezek, mert szemetek ugy csinálnak mintha ő nem is lett volna ott szinte. De miért? Szét tudnám őket vágni.
melcsike70
 
 


Tünci, én is úgy érzem, hogy ott van a legszebb helyen.

Melcsike, kicsit ma már szebb napod volt? Lehet, jót tett egy kicsit, hogy anyudéknál voltatok, kicsit valamennyire elterelődött talán a figyelmed.

Barbika olyan szépen beszél a kistestvéréről :P
Vendég
 


Leda!
Persze értem az esetedet, csak olvastam olyanról, hogy embertelen kínokkal kellett világra hozni a babát..és amit Csákány doktor írt az elgondolkodtató..

Boboka!
Miről beszélt a doki?
a neten nem találtam..

Melcsike!
akkor nem értem.. :shock:
Velünk úgy volt, hogy addig el se jöhettem,együtt kaptam meg az enyémmel..
mondjuk én meg onnan tudtam meg, hogy lesz boncolás, hogy a záróra rá volt írva:a diagnózis a patológiai vizsgálat lezárultával változhat...meg azt is onnan tudtam meg hogy agyvérzése volt... :cry:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Melcsi azért nem kaphatta meg az övével, mert a picike máshol volt mint ő.

Az otthon szülésről volt szó a tényekben, de én is már csak a végét láttam. Szerintem a tv2 honlapján vissza lehet nézni.

Utána meg volt egy riport azzal az apukával, akinek a gyermekét meg a nagymamát ütötték el pécsett.
A szívem majd megszakadt. Ráadásul az anyuka részéről a nagymama szülésznő, az anyuka meg koraszülötteket ment. Hogy milyen az élet :cry:
Még nem volt két éves a kisfiú.

Látjátok lányok, legalább minket az valamennyire "megnyugtat", hogy a mi Picikéink azért nincsenek velünk, hogy ne szenvejenek, és jobb a jó Istenkénél nekik. Persze nehéz ezt is elfogadni, de, hogy egy makk egészséges gyermeket valami idióta figyelmetlensége miatt veszítsenek el???!!! az elfogadhatatlan
Vendég
 


Holnap azt hiszem kemény leszek a telefonba, mert most hogy ezt irjátok komolyan kinyilik a bicska a zsebembe, mi nem voltunk egy helyen mert én Mosonmagyaróváron voltam a kórházba Bogikám meg Győrbe. De már tényleg azt gondolom hogy semmibe veszik a kicsi lányom, talán rontaná a statisztikát, ha hivatalosan bejegyzik vagy mi?
Azt hiszem nem kimélem az orvost holnap ha felhivom. Mondom nekem azt mondták hetek mire elkészül a záró igazából csodálkoztam is de aztán meg azt gondoltam, hogy talán nem merik megirni, mert tudják hogy hibáztak vagy gondolkodnak még mit találjanak ki?
melcsike70
 
 


Boboka!
én meg a naplóban kerestem..
ott meg arról a családról volt szó, akiket már láttam a gyartyagyújtós oldalon..meghalt a 9 hónapos magzatuk..aztán kivették a méhét az anyukának..ebbe már bele lehet őrülni.. :(

Tényleg Melcsiéknél a babát átszállították..

Félek ha lesz majd Kistestvér, Őt betegesen félteni fogom..
tünci28
 
 
 


Továbbra is azt gondolom hogy a zárójelentést és azt a hülye elszámolási nyilatkozatot kötelesek távozáskor odaadni!!
tünci28
 
 
 


Tünci, bocsi, a naplóban volt :oops:
Vendég
 


Csak az anyuka zárójelentését stb. kötelesek szerintem odaadni.

Nálunk mondta a gyermekklinikán a doki (aki a legemberségesebb volt, akivel a tragédiánk során találkoztam, velünk együtt sírt), hogy hétvégén úgysem történik semmi, majd a jövő héten telefonáljunk. Szerdáig telóztunk minden nap, aztán következő nap mehettünk a klinikára a zárójelentésért, aztán pedig a Picikém .... jegyzőkönyvéért egy másik épületbe. De mondom, egy hét alatt meg volt minden eredmény. Ez a SOTE-n volt, máshol nem tudom, hogy mennyi idő alatt van meg.
Vendég
 


Hát akkor már nem tudom..bocs hogy így fogalmazok de szerintem azért kötelesek odaadni a babák zárójelentését,mert én vagyok a hozzátartozó..ha mondjuk én meghalok, akkor szerintem a férjem kap,nem??
De talán még akkor is készül záró, amikor rendben van minden...már úgy értem, ha szülnek és a babát haza lehet vinni,akkor is kapnak..pl:oltás, vagy valami vizsgálat, vagy a kék fény ha volt a babánál..ilyesmire gondolok..
tünci28
 
 
 


Még annyit szerettem volna mondani,hogy kiváncsi vagyok a véleményetekre:szerintetek férfiak nem nagyon babaneteznek...??

időnként eszembe jut, ha írna néha férfi is közénk,akkor talán az is segíthetne nekünk..hiszen mind tudjuk, hogy a férfiak másképp éreznek..

és végülis mindőnk mellett van férfi,aki ugyanugy küzd a veszteséggel..
tünci28
 
 
 


Tünci, úgy értettem, hogy mi is kaptunk, csak mivel nálunk is átszállították a gyermekklinikára, a tragédia után kaptuk meg 6 nappal a zárójelentést.
A kórház, ahol szültem, az enyémet adta csak ki, melyben részletezik a szülést (persze nem a valóságot írták bele, mert a dokinőm, csak úgy gépelte a dolgokat: elírták a születési súlyt, a cm-t (mert ott helyben nem mérték meg, meg volt benne infó, hogy van e tejem, pedig egy szóval nem kérdezte a dokinő, hogy van e...).

Lackó zárójelentésén, amit a gy.klinika állított ki, rajta van minden, a születésétől fogva.
Vendég
 


A férjem néha próbál beleolvasni, hogy miket írunk, de szerintem, ha vasvillával a fenekében próbálnám meg ide toszigálni, hogy írjon, az nem menne :roll:

De tök jó az ötlet Tünci, jó lenne, ha ők is elmondanák az érzéseiket itt.
Vendég
 


boboka


én még arról sem kaptam zárót hogy egyáltalán ott volt náluk a kis babám. azért vagyok dühös mert ez majdnem olyan mintha nem is vennék ember számba nem? vagy én nekem van ilyen hülye gondolatom csak? de ez majdnem ugy jön ki szerintem.



Ja hogy anyáméknál voltunk két háznyira laknak a nővéremék oda is át mentem és ott kibuktam nagyon. Ott volt a nővérem barátnője és mesélte hogy az egyik csaj - én is ismerem- terhes volt ikrekkel és 6 hónaposan elhalltak a babák és azt mondta a csaj örül neki mert ugysem akartak gyereket. Azt hisz talán belerugtam volna ha nekem mondja. Micsoda rohadék nem ? 28 évesen ilyet mondd, ha nála is telik az idő majd később rájön. Én már 34 vagyok szerintem már nincs nagyon időm még egy csodára várni éveket.
melcsike70
 
 


szörnyű időnként hallani, hogy valaki mennyire nem kötődik a babájához..számunkra ez hihetetlen..
tünci28
 
 
 


Túléltem a mai napot.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziaaaaaaaa!

Na ,ne tessék ezt mondani!!4Nagyon fárasztó volt???
tünci28
 
 
 


Igazából nem volt fárasztó, este után még volt egy vacsora is a "családdal', mert hazavittük a kislányt és nem engedtek el anélkül.
Érdekes program volt mára, de jól éreztük magunkat, de már jó itthon.
Tényleg, lelkileg sok ez, de majd CSernus doki kedden kibeszéli belőlem. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Kisanyácska
Engedd meg nekem, hogy én ellendrukker legyek. :D
Nem az életed boldogsága ellen, csak eme férfi ellen.
Bár ha ő a nagy Ő, akkor egye fene.

Tünci
Csak mestert ne engedjen az ember a házába, jóhogy nem kutyabejárót csináltak nem?

Angyalokszüleit még nem is láttam. Már le is mondtam róla, azért csináltam a másikat. Meglepetés. Megnézem mindjárt.
Ti hogy voltatok ma?

Betti
Kép
betti0412
 
 


És ma már elővett az a torokszorító érzés, hogy menni kell dolgozni hamarosan.

Betti
Kép
betti0412
 
 


én még erősen nem gondolok a munkára..ma mikor mentem ki a temetőbe, arra gondoltam hogy tudok legalább 5 idiótát a munkahelyemen, akik biztos mondanak majd valami olyat amitől bemásznék az arcukba..és ahogy erre gondoltam, el is kezdtem pityeregni, mert azt hiszem nem fogom tudni megvédeni magam..egyszerűen nem érzem olyan erősnek magam..biztos lesz néhány olyan helyzet amiből nagyon rosszul jövök ki..

Betti, remélem, neked jobb lesz..(sajnos nekem nem éppen magasan kvalifikált munkatársaim vannak..legfőképpen nulla érzelmi intelligencia..)!
tünci28
 
 
 


Én igazán azt nem várom, hogy hajnalban keljek, bevezessek, csomó határidő, elszámolások, félbehagyott dolgok, küzdés megint és utána sötétben hajtás haza.
Megint feszült leszek, ideges, türelmetlen.
Megint halmozódni fog a házimunka stb...

Szeretem nagyon, amit csinálok, csak azért nem váltottam ide Szegedre, hogy babát terveztünk és hogy jössz el két hónap után egy új munkahelyről, hogy sziasztok, most kezdtem, de megyek is táppénzre, utána nézhetem, hogy visszavegyenek.
Ezért maradtam, tartottam ki, hogy már nem sok van ebből az életformából és most itt van újra.
Szép.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Olyan érzésem van, hogy szinte hihetetlen, hogy voltam várandós.
Emlékszem április elejére, hogy Istenem, soha nem lesz augusztus, hogy látszódjön már, és milyen messze még a december.
Most kicsit úgy érzem, hogy hihetetlen, hogy ez nekem volt, alig érzékeltem belőle valamit és már nincs is.
A rugdalózást onnan bentről, az nagyon szerettem. Az olyan érdekes volt, mindig, mikor lefeküdtem vízszintesbe.
Az hiányzik.

Szép az angyalos oldal.

Tünci, Violának van-e gyertyája esetleg?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Meg attól kikészülök, hogy ha decemberben lesz olyan a sors, hogy sikerülne újra, hogy nem fogok megbolondulni jövő szeptemberig?
Nekem ez most vállalhatatlan feladatnak tűnik picit.

Elhatároztam, hogy novembertől leszokok a kv-ról, száműzöm a szinezékes, mesterséges kajákat, nem fogok hajlakkot használni, sem egyéb kemikáliát, tisztítót is csak kesztyűben.
Üdítő, egyéb pancs szóba sem jöhet majd.
Talán így sikerül csökkenteni majd a mérgeket, amik körülvesznek, hátha tudok egészséges gyermeket kinevelni magamból.
Most is szedem a vitaminokat folyamatosan, azzal nem lesz gond azt hiszem.

Kicsit kudarcosnak érzem magam, nőként, anyaként elsőosztályúan leszerepeltem. Gondolom ezzel nem érzem itt magam egyedül...

Betti
Kép
betti0412
 
 


Ahogy elnézem, rámjött az írhatnék.
Lassan teleírom a lapot. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Szia Betti!

Dehogy szerepeltél le!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó, nekem is néha eszembe jut, de ez hülyeség!!!

A kávéról nem kell leszokni, csak sok tejjel kell inni, mondják az okosok. Én imádom a kv-t, szerintem ezután is megiszom a napi light-os adagomat :oops:

De jó, hogy túl vagytok a tesó témán :wink:
Ezek után már tényleg csak azt csináld, ami neked, a kis lelkednek jól esik.

Csináltatok pocakos fotókat anno?

Én olyan hülye voltam, elhatároztam még az elején, hogy minden hónapban csinálok, aztán végül is csak pár darab készült. Meg az esküvői fotók, ahol 17 hetesek voltunk.

Ne érezd úgy, hogy olyan, mintha nem is lettél volna áldott állapotban!

Életed egyik legszebb pár hónapja volt, és ezt sosem tudod kitörölni.
Vendég
 


Betti, tudom, hogy írtad már, de tök hülye vagyok :oops:

A folsavat minden nap szeded?
És mellette milyen vitamint kezdtél még el szedni?

Melcsi, bocsi, akkor én félreértettem valamit. Azt hittem a kórház, ahol szültél, a te zárójelentésedben közölte, hogy megszületett, és, hogy milyen módon született Bogikád.

Azt hittem, csak ahol Bogi volt, Győrből nem kaptad még meg a zárójelentést.

Akkor tényleg verd ki a balhét, de azért vigyázz magadra, nehogy nagyon felidegesítsd magad
Vendég
 


Szia betti!

Néha én is előbukkanok.

Én is gondolkodtam ilyeneken mi lesz majd szeptemberben ha lesz szülinapom, mekkora lesz a hasam.Mert igazából nem volt olyan nagy nekem sem. Aztán meg le is ment. Persze biztos közre játszódott hogy még enni sem volt kedvem hetekig mondhatom azt. Meg milyen lesz mikuláskor meg lesz a kicsi babám. dec. 3-án Barbara 4-én férjem névnapja 5.-re voltam kiirva 6-án apám és öcsém névnapja Miklósok és mikulás.
melcsike70
 
 


boboka


nem értetted félre arról a fél óráról amit M.móváron töltött arról kaptam zárót, arról nem hogy 10 napot Győrben töltött arról nem . És én azt gondolom hogy már azt is meg kellett volna kapnom. Vagy rosszul gondolom. aug. 27-én ment el és már 3 hét eltelt. Vagy arról még nem kellett volna kapnom hogy 10 napig ott volt.Lehet hogy én gondolom rosszul mondjátok ám mert nem tudom.
melcsike70
 
 


De arról mindenképp kellene kapjál.
Benne van, hogy milyen állapotban született a baba, mit csináltak vele, amikor oda érkeztek vele a mentősök, melyik nap milyen gyógyszereket kapott, milyen rendszerességgel, milyen vizsgálatokon ment keresztül, a tragédia bekövetkezésének napja, órája stb.

Mi 13 napot voltunk a gyermekklinikán, és részletesen le van írva minden.

Ez jár nektek, mindenképpen harcoljátok ki!!!
Vendég
 


És 3 hét alatt már régen ki kellett volna állítaniuk!
Vendég
 


Még semmit nem kaptunk. És ezt nem értem.
melcsike70
 
 


Pedig sok gondjuk nem volt a kicsi lányommal. Az első éjszaka amikor oda került vérnyomására kapott gyógyszert, aztán attó beállt neki. Meg egyszer kapott vért. Ennyi képzeljétek el. És ez hihetetlen a nőgyógyászom azt mondta hogy ez csoda és semmi nem is volt vele 10 napig.
melcsike70
 
 


a zárót mindenképp meg kell kapnod..a három hét nagyon sok idő..
tünci28
 
 
 


Hello Melcsi!
Ha esetleg nem érnél el ereményt:
Petz Aladár kórház betegjogi képviselő:Dr Gerbert Ottóné
0620/4899563
Fogadónap Kedd 10:30-13:30 Vasvári Pu "A" épület Iemelet szociális iroda
Hátha....
madamrekamé
 
 


madamrekamé


Ok köszönöm!
melcsike70
 
 


Szívesen.Hátha hasznos.
madamrekamé
 
 


Melcsi, majd holnap írd meg, hogy mit sikerült intézni.

Tünci, tényleg, macskusz eltakarodott a kis sír környékéről? Használt a spray?

Kisanyácska? Vagy?
Vendég
 


Madamrekamé, van kedved egy kicsit írni magadról?
Vendég
 


Tünci, most néztem meg a citromailemet, most láttam csak, hogy anno, a doki, akinek írtam egy kérdést a sok magzatvízzel meg Lackó kis fejlődési rendellenességével, az a Csákány doki volt.

Le a kalappal előtte, még aznap válaszolt nekem, pedig úgy írtam meg a levelem, hogy úgyse válaszol senki. Nagyon szimpatikus.
Vendég
 


Van még valaki? Mert ha nincs, lassan megyek aludni
Vendég
 


én még vagyogatok
melcsike70
 
 


Írhatok magamról. Teljesen véletlen keveredtem ide és a kezdetektől olvasom ezt a topikot. Nem tudom miért. Volt rossz időszak az életembe, de ilyen dolog mint veletek nem történt.
Azzal tudnám magyarázni, hogy számomra miért hasznos olvasni titeket, hogy soha ne kerüljön rá sor, esetleg nekem is lesz ilyen ismerősöm mit ne mondjak soha neki.
madamrekamé
 
 


Melcsi, és azon a csajon, akivel a nővérednél találkoztál, egyáltalán nem is láttál semmi bánatot az ikrek elvesztése miatt?
Vendég
 


Madamrekamé, örülök, hogy neked nem kellett átélni hasonlót (és ne is kelljen sosem).
Látod, tök jó, hogy ide jöttél, mert ha már Melcsinek pl. tudtál segíteni a betegjogi képviselővel, akkor máris sokat tettél.

Meg a vers is nagyon szép volt, amit írtál a legelején.

És tényleg ne kerüljön rá sor, de az ismerős hidd el hálás lesz neked, ha csak annyit mondasz neki, hogy sajnálom :wink:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?