Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi! mit mondtak, lehetsz donor?

Gabi! Kérdeztem nem lehetne-e várni vele, azt mondta most már tényleg kockázatos lehet, igy inkább befekszek. De majd csak elszalad az idö, már tényleg nem sokat kell várni!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri! ÍRtam neked mélt!

Húú, lányok szerencsések vagytok, nekem annyira, de annyira fájt csaszi után, hogy még most is vissza tudom idézni. PEdig én jól viselem a fájdalmat, általában, de most egyszer még el is ájultam a zuhany alatt, pedig életemben ezelőtt még nem. De ne izgulj KArmen, ha a Sári tényleg a Misgaw LAdach félét csinálja, az tényleg sokkal jobb. HA nekem lesz még 1 császárom véletlen, már megbeszéltük, h nekem is az leszKép

BAnita! Minden szavaddal egyet értekKép). AZ a nehéz, h minden baba más. Mindenkinek igaza van, csak az lehet, hogy nem szabály más gyerekére. VAn egy ikres ismerősöm, akinek az ikrek előtt volt már egy nagyfia. NAgyon érdekes dolgokat mondott. AZ egyik baba zabagép volt, állandóan csüngött volna a mellen. A kisfiú pedig képes lett volna egés nap kaja nélkül kakában feküdni, nézelődni. Minden gyerek más, és meg kell próbálni hallgatni az ösztönökre, és a tanácsokat nem készpénznek, csak egy lehetőségként kezelniKép. AMúgy Ágcival értek egyet, én is felkelteném nappal, éjjel pedig hagynám, de ez is csak egy vélemány. AZért a Pic után minden kicsit más szvsz.

.:Angi:.
angiszeged

Közhirré Tétetik!
2004.01.13-án 17:17-kor megszülettem! A nevem:Kontár Bercel.Egy kis segítség:a testvérem Márton,ő 2001.07.27-én született.A szüleimmel nemrégen költöztünk(én anyu hasában)Makóról-Csornára.Sári bácsi volt Szegeden,Polgár bácsi Csornán az orvosunk.Anyunak tudom vannak ismerősei itt a "forumon".Most Apu segít irni,mivel Anita még Győrben van a kórházban.SZURKOLÓ TÁBORRA VAN SZÜKSÉGEM!!!
28 hétre születtem,szűk 1kg-mal.Ez teljesen váratlanul ért bennünket,nem volt semmi előjel,eddig minden simán ment.Ki kellet,hogy vegyenek,mivel kint jobbak az esélyeim,mint bent.(Köszi)A körülményekhez képest jól vagyok,várok minden pozitív,negatív tapasztalatot,tanácsokat stb.Kicsi a bors,de erős!
Névtelen

Angéla! Én minden alkalommal megkérdeztem eddig, már nevet rajtam, hogy tényleg ugy császároz-e. Megy hogy nem lehet hogy menet közben derül ki hogy nekem nem lehet, mert pl. hogy feljebb van a baba és keresztben, tehát nem alul ahol vágna. Mindig nevet hogy nyugi, ugy vágjuk. Hát remélem. Én is birom a fájdalmakat, de eddig csak laparjaim voltak.

FAnitának, apukának és a babának nagy gratula és kivánom mielöbb megerösödjön!!! Sok boldogságot!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Névtelen!

Felleg Anita vagy?
Már megszületett a csöpség?
Remélem mindenki jól van azért.
Én is Makói vagyok Anitával csevegtünk egy párszor.
Mi volt a gond?
Üdvözlöm Anitát és a babát is és mielőbbi felépülést kívánok.

Szilvi
szedem

Kedves Kontár Bercel!
Isten hozott ezen a szép világon.

Kívánunk neked minden szépet és jót, nőjj nagyra és legyél nagyon okos!

Szia
Babamama
Babamama

Sziasztok!

Először is, Anitának, és a kis Bercelnek állandó drukk megy tőlünk. Kívánom, hogy minden rendben legyen nálatok!!! A kicsi Bercel ugyanaznap született mint én, csak két perccel későbbKépKépKép Biztos vagyok benne, hogy minden rendbe jön!!!

Karmen, még nem tudom, kaptam egy csomó beutalót, majd a vizsgálatok után kiderül.

Lányok van valami jó ötletetek, mit tegyek Bencével? Mióta fel tud állni, mindig mindenhol feláll, és nagyon sokszor vágódik hanyatt. Ilyenkor akkorákat koppan a feje, hogy félek, előbb-utóbb vmi baja lesz!
Szerintetek?
Már arra is gondoltam, beszerzek neki vmi bukósisak-félétKépKépKép

Gigi!
Megy a drukk!!!

Karmen, neked is!!!

Nóri, majd írj, ha már fogadsz látogatót, szívesen meglesnénk LénátKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Igen mostmár látom hogy Fanita apuka vagy.
Nagy nagy gratula!!!!!

Szilvi
szedem

KEdves BErcel Apu! Először is gratulálok! Másodjára pedig tudd, a 28.hétre született, 1kg körüli babáknak ma már kiváló esélyeik vannakKép.
A mi babánk 800grammal, 27.hétre született, szívesen segítek bármiben, eléggé kikupálódtunk, szóval kérdezzetek nyugodtan.
Nézz el ide: www.koraszulott.hu
illetve az index fórumaiban, a Szülői Munkaközösségben van egy koraszülés, korababák című topic, ahol sorstársakkal, velünk beszélgethettek. Sokat tudunk segíteni. (az index most nem működik, azért nem linketletem, ha nem találod, jelezz, és megadom a közvetlen elérést: angimailja@freemail.hu )
Sok sikert, és kitatrtást kívánunk!
Angéla, AApuka, Virág

angiszeged

Fanita: Nagy-nagy gratula, Bercelhez. De kicsit később is jöhetett volna. Úgy terveztük együtt szülünk, csak más kórházban és városban! Kép Éppen valamelyik nap gondoltam Rátok, hogy hogy vagytok. Hát már külön...Nagyon sok erőt kívánok nektek, hogy kibírjátok azt a jó néhány hetet. Sok-sok tejcsit és egészséget, mind a négyőtöknek! Ha tudsz írd meg mi volt a baj, és hogy van Bercel, aki nagyon szép és különleges nevet kapott!!!

Most teljesen le vagyok taglózva. Kép

Gabi3 Kép
inecsg

Sziasztok

FAnita, szurkolok, hogy gyorsan megerősödjön a kislegény, és behozza lemardást. Jó egészséget Nektek. Kép +++

Gigi
gigi1

FAnita és családja, mi is nagyon szurkolunk nektek, hogy gyorsan rendbejőjjön minden!

Örülök neki, hogy Ágci és Angi is a dokinővel (Kovács Mariann) értenek egyet, hogy nappal max. 3 óra alvás egyhuzamban, és, hogy éjjel lehet kicsit több is. Mondjuk egyelőre nálunk éjjel 2-kor kezdődik az éjjel és kb. 10-11-ig tart. Vagyis 2-szer "szokott" Léna 4-4 órát aludni, és aztán inkább 2-3 órát, vagy van, amikor 1 óra múlva kér újra, akkor általában ugyanabból a ciciből adok neki, amit nem sokkal előtte otthagyott. Kép

Ági!
Örülök, hogy leírtad, hogy neked se volt az eleje olyan egyszerű. Én is sokszor feszült vagyok, izgulok mindenen, félek, hogy nem veszem észre, ha újra baja lesz, stb... Szóval most látom, hogy egyáltalán nem voltam felkészülve, hogy ennyire nehéz lesz.

Angi!
Köszönöm, a meleg hangú leveled, nagyon szükségem volt/van rá!

Nóri
norcee

Nori,

erre senki sem tud elore felkeszulni szerintem. Senki sem gondolja, hogy milyen rossz kialvatlannak, fardatnak , stb. lenni. En nagy alvo voltam mindig hetvegen alt. delig aludtam. Most pedig 26 honapja nemaludtam at 1 jszakat sem, v. talan 2-3-at. Simon 2-3x szopizik ejszaka, pedig 2-3 het es 1 eves. Jazmin 1-2x eszik tapot. Van program ejszaka. Kép Szerintem is ebreszteni kell a szopihoz. Meg en is ebresztettem Simont, pedig nem volt gond a sulyaval. Kép En sokx ugy csinaltam, hogy amikor felebredt, szopizott Simon, utana amikor lattam, hogy aludni fog fel ill. 1 ora mulva, akkor ujra szopival altatam el. Ez nagyon bevalt nekem es sokx ebreszteni sem kellett, mert ujra kezdodott a 3 ora. Par het alatt ugyis elmulik az aluszekonysag....(sajna Kép) En is rengeteget sirtam amikor Jazmin mexuletett. Foleg, amikor 3 het korhaz utan hazakerult. En szabalyosan feltem attol, hogy hazakerult. Feltem, hogy ha baja tortenik, mit csinalok. Persze nem tortent semmi, 1 ido utan meg is nyugodtam. Pedig jazmin is hatrannyal kezdte az eletet, arrol nem is beszelve , hogy most mutottek oktoberben a szivet.
Na szoval fel a fejjel, minden rendben lesz. Ja es sajnos jazmin mexuletesekor meg nekeunk nem nagyon volt netunk, igy teljesen tudatlan volta minden teren. De ti lanyok nagyon szerencsesek vagytok. Mert sok segitseget kaptok, kapunk. Simonnal mar minden ment, mint a karikacsapas. Eddig. Bar matol biztos megvaltozik, mert ugy szokott lenni, ha vmit megirok, akkor valtozik fenekestul adolog....
Rohanok furdetni..

g.gabomamo
gabomamo

Kicsi Bercel!

Kívánom, hogy anyukáddal együtt erősödjetek meg mielőbb!!! Biztosan minden rendben lesz.

Gabici
gabici

Nori,
meg azt akartam irni, hogy senki sincs arra felkeszulve, hogy milyen nagyon nehez anyanak lenni. Mert ha az elejen jo a baboka, akkor kessob jonnek gondok. Nekem Jazminnal mindig vannak gondjaim, dehat ezert vagyok, nem? Kép

g.
gabomamo

Sziasztok!
Nóra!
Nagyon jó, hogy Léna otthon van veletek. Én a problémáidhoz egylőre hozzászólni nem tudok (még van kb.1,5 hónapom), de nagyon drukkolok Nektek.

Karmen!
Nem irigyellek, hogy be kell feküdnöd, én nagyon nem bírom a kórházat. Persze ha az orvos tanácsolja, mindenképp ezt kell tenni. Kitartás! Szorítok, hogy minden rendben legyen!

Anitáéknak gratulálok, és kívánom, hogy gyorsan erősödjön meg a baba!

Én egyébként jól bagyok, bár az alvás egyre nehezebb. Meg azért egyre lassúbb vagyok. Ma végre vasaltam!!! Egy csomó dolgot. És lehet ülve is! Persze a szülésre felkészítő tanfolyamra ma sem jutottam el, mert elszakadt a kocsinkban az ékszíj, és szerelőhöz kellett szaladni. Lehet, hogy most már nem is fogok elmenni. Pedig kíváncsi lennék rá, hogy hogy néz ki a szülőszoba stb.a klinikán, de valahogy nem akar összejönni a dolog.
A fogamról már nem akartam többet írni, de mire lassan rendeződnének a problémák, mindig van valami újabb. Ma kiesett egy tömés a fogamból. Már attól félek, hogy a szülésig nem lesznek rendben a fogaim.

Jó éjszakát mindenkinek!
PTünde
ptünde

Kedves Bercel! Kívánom, hogy minden rendben legyen veled, erősödj meg szépen az anyatejtől és sok boldogságot kívánok az egész családodnak.

Zsófi! Lottus a mai napig esik akkorákat, mint az ólajtó, szerintem nem nagyon lehet kivédeni, mindig ugyanott kékül be a feje, bár most az arcán van egy fekete csík.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Fanita! Sok boldogságot kívánok nektek! A kis Bercelnek pedig sok tejcsit, és erőt,egészséget! Szorítunk nektek!Kép
Ha lesz egy kis időd megírod mi volt a gond?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Fanita!

Nagy-nagy gratula Bercelhez! Kép Nagyon szép neve van. Kép És nagy drukk, nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen.

Ildianyu
ildianyu

Tünde,
a klinikán van 2 szép felújított szülőszoba, a többi fapados

nekem szerencsém volt, bár meg kell mondanom, mire bejutottam, addigra már ráfeküdtem volna a kis kertajtóra is, nem izgatott mi van körülöttem :-)

egyébként a védőnők sok olyan dolgot mondanak (amit persze ők is a klinikától hallanak), aminek nincs értelme

én pl. bevásároltam 2 hálóinget, de amit ott adnak, azt sokkal célszerűbb használni, úgyhogy szerintem elég, ha 1 db-ot beviszel, aztán majd látod
ugyanez a betétre
"vegyük meg azt, amit inkontinencia ellen ajánlanak"
hát az allways, amit a menstruáció első napjaiban használtam, tökéletesen elég volt
meg a bugyi: jó, hát persze ne tangát, de a kényelmes kismamabugyik kiválóan alkalmasak a célra

szőlőcukrot ne vigyél, nekem sem hagyták, hogy egyek
kérd meg a férjedet, hogy borotváljon le, mert a klinikán nem is tudom milyen vacakkal karmizsálnak végig

most ennyi jut eszembe

Lányok, mit hagytam ki?

Babamama
Babamama

Napsuagaras szep jo napot Mindenkinek!

A kicsi Bercelnek nagyon gyors fejlodest, a szuleinek pedig sok kitartast, es minel tobb oromteli pillanatot kivanok!

Gabi3, koszonom a tanacsot, madj kiprobalom, viszont mostanaban Kristof felekel enni 5-6 kozott. Ennek most nagyon orulok, mert igy megoldodott a fejjek, ne fejjek, mikor es mennyit fejjek problemam.

Nori, kitartas! Szules utan komolyan elgondolkoztam, hogy vajon miert akarnak az emberek masodik gyereket, most mar tudom! Kép Szerintem senki sincs elore felkeszulve az anyasagra, meg ha van is kicsi gyerek a kozelben, mert ugye a felelosseg most a Tied. Es persze Zolie, de nem neki kell azon izgulnia, hogy van-e eleg teje, es hogy mit eszik. Kép Tonival jokat vitaztunk errol, o meg most is ugy gondolja, hogy 50-50 %. Bizonyos szempontbol igaza van, de egy anyanak tobb mindenre oda kell figyelnie. No es persze egy apanak nincs olyan erzese, hogy atment rajta az uthenger. Kép Amugy Zoli tud segiteni Neked, vagy dolgoznia kell?
Ja es a telekhez is gratulalok!
Mikorra tervetitek az elso setat?

Udv: Agi
agi77

Tunde es Babamama, tenyleg jok a klinikai haloingek, viszont volt, hogy elfogyott, es kenytelen voltam a sajatomat hordani (meg jo, hogy nem vitettem haza! Kép )
Ami szerintem fontos, a kaja! Ehenhaltam volna, ha a ferjem nem hoz valamit!
Nem tudom hogy szulsz Tunde, de gatmetszes utan engem nagyon nyomott a libresse, sokkal jobb volt az allways.
most mas nem jut eszembe, majd meg gondolkozom.

Agi
agi77

Nóri! MI is Kovács MAriannához járunk! Említs meg nekiKép, nagyon szeretjük. Ő is Virágot!

angiszeged

Sziasztok!

FAnita, Apuka és Bercel!
Mi is csatlakozunk a jókivánságainkkal a többiekhez!!! Ha tudjátok írjátok meg a részleteket is!

vevike(Lili, Anna)
vevike

Klinikai hálóingek: Az még hagyján, hogy elfogyhat,de én találkoztam olyannal is aminek egy gombja volt. A benti betét teljesen megfelel a célnak, utána elég volt nekem az Allways night, amit éjjelre ajánlanak. Én 2 hálóinget varrtam magamnak és anyósommal is vetettem 3-mat azóta is ott várnak a szekrényben, talán egyszer felpróbáltam őket.

Képzeljétek hogy jártam a Corában vásároltam az akciós lepedőkből a Flóra új ágyára, 3-mat. Ebből a 3-ból mindnek van valami hibája, pedig első osztályú termék. folots, amit nem tudtam még fehérítővel sem kivenni, lyukas is, de nem egy helyen, hanem vagy 2-3-on.

Gabi3
inecsg

Csajok,

a Coraban 1 csomo gyerkocjatek akcios. Pl. babatornaztato 2000 Ft, kisagyra szerelheto forgo 1500 Ft. ezek legalabb 4-5 ezer forintok amugy de akar 10 ezer is. Ajandeknak is nagyon jo. Akik nemsokara szulni fognak erdemes megvenni....

g.
gabomamo

Mi tavaly ilyenkor vásároltunk a Coraban a babahetek alkalmával

jól meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember
a 6000 ft-os fa babaágyat 3 órán keresztül szerelte a férjem, pedig elvileg 20 perc alatt is össze lehetne rakni :-)))

és az akciós babakocsi is szívás volt, mert 2-3 hónap múlva 10000 Ft-tal olcsóbban, "nem akciósan" árulták

de a babakád tényleg olcsó volt

Gabomamo, milyen az a babatornáztató?
kishintát nem láttatok?
nekem az kellene

Babamama
Babamama

Sziasztok!
Babamama, Ági!
Köszi a hasznos infókat! Nekem a védőnő nem sokat mondott a klinikáról, neki sincsnek igazán konkrét információi.
De mutatta, hogy a Vasas Szt. Péterben van egy lista, amit a klinikával egyezteve írtak, hogy mit kell bevinni.
Azzal kezdődik, hogy 4(!) db. hálóing. Hát én ezt kicsit sokallom. Én 2 darabra gondoltam (1 már van, egyet meg vesz az anyukám). A szülőszobát meg majd meglátom. Mert hiába van két szép, ha éppen nem fér be oda az ember. Szerintem akkor már nekem is mindegy lesz. Hogy hogyan fogok szülni, majd még kiderül. Ha minden rendben lesz, normálisan, ha a baba feje pont a lepény előtt lesz, akkor esetleg császárral. Ez csak ott fog eldőlni.

Én is szereztem egy tapasztalatot a terheségem alatt: fogászati szempontból annak jó a terhesség, akinek nincs egy darab foga sem, mert nincs velük gondja. Mert tegnap este ugye kiesett egy fogtömésem. Ma reggel meg a mellette lévő. Most várom, hogy a doki hívjon, mikor mehetek. Ennek már soha nem lesz vége!

További szép napot!
PTünde
ptünde

Angi!
Ennek nagyon örülök, hogy ugyanaz a dokinénink. Nekünk Katona doktornő ajánlotta őt. Nádháziné (a védőnőnk) egy kicsit meg is sértődött, mert anélkül, hogy én igent mondtam volna, ő már be is szervezte a Rosa-t, és aztán mondhatta le, sőt küldött recepteket, majd vissza is kérte, ha már nem az ő dokinénijét választjuk. Kép

Klinika: Aszem nekem vannak most a legfrissebb élményeim, és én jártam a legtöbb osztályán. Kép(3. emelet patológia, szülőszoba melletti megfigyelő, 2. emelet mindkét fele a postoperatív és a nőosztály is, szép szülőszoba (Igen ott is voltam vagy 10 percet.), műtő.
Én is úgy akartam menni, hogy frissen legyek otthon borotválva, de sajnos nem jött össze. Viszont szvsz a szülésznők (Csilla és Enikő) egyszerhasználatos borotvával borotválnak, és nagyon profin. (Jobban, gyorsabban ügyesebben, mint a férjem.) Engem először borotváltak ugye sima szüléshez, majd hipp-hopp a császárhoz is.
Hálóing: szerintem is nagyon praktikus a kórházi, persze nálam is volt bent saját a biztonság kedvéért, sőt pizsama is (mert pl. a 3-on nem divat a kórházi, ott mindenki a sajátjában fekszik bent heteket).
Kaja: Nekem terhesség alatt kb. elég volt, csak gyümölccsel pótoltam, de amikor már szoptatni kezdtem bizony kevés volt.

Ági!
Nagyon örülök, hogy itt vagy nekem példának, hogy azok a gondolatok, amik most eszembe jutnak (testvérprobléma, van-e elég tejem, stb...) nagyon is mindennapi gondolatok, és más anyukának is megfordultak a fejében. Egyébként úgy érzem, hogy nekem az fog a legtöbbet segíteni feldolgozni ezt az új szitut, ha kibeszélem magamból nektek. Bocs!
Zoli egyelőre itthon van, kérdezgetem is minden nap, hogy szerinte nem túl hóka-e a gyerek, nincsennek-e rajta kékes-lilás foltok, mert az anyai szem egyelőre túlaggódja magát.

Nóri
norcee

Babamama,

a tornaztato, az 1 olyan ize, ami ala befexik a babuci es 1 allvanyon vannak kulonfele dolgok, amiket utogethet, stb... Remelem ertheto. En sem tudtam regen, hogy ez a neve, innen tudtam meg en is. En jatek allvanynak is nevezem.

Nori,

Nadhazine valszeg jutalekot kap Rosa dokitol. Nekem is meg volt serodve, hogy nem ot valasztottam. Mondjuk hulye lettem volna elmaszni a Kalvariara, amikor a Kossuthon lakom es a Miniklinik 10 percre van gyalog. Nagyon utalatos tud lenni Nadhatine. Azt is utaltam mindig benne, hogy mindig mas gyerekeirol beszelt, az enyemekre meg mindig megjegyzeseket tett. Nori, ha ugy erzed vmi nem stimmel Lenaval, nyugodtan hivd fel a dokitokat. Most majdnem azt irtam, hogy bizz az osztoneidben. De nekem nagyon sokaig nem volt ilyenem. En Jazminnal sosem tudtam miert sir? Az en dokimat este 7-ig lehet hivni hetkoznap, hetvegen delig. En sokx hivtam az elejen, kesobb mar volt, hogy elmondta mit csinaljak.

g.
gabomamo

Ma Lotti a délutáni alvásából ordítva kelt, tüzelt a kis arca. Megmértem a lázát, 38.6 volt popsiban. Adtam neki kúpot, aludt egy bő félórát tőle, utána jobban volt. Viszont este megint lázas lett - újabb kúp. Félek az éjszakától, ha így megy, az ügyeleten fogunk kikötni. Nem tóm mi baja lehet, nem taknyos, nem köhög.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Klinikai beöntés, borotválás. Szeritnem egyik sem egy nagy durranás. A borotválást észre sem vettem a beöntést meg ki lehet bírni, bár Gigi azt írta nekem, hogy már nem beöntés van hanem kúpot kapnak a zsülő nőcik. A borotva tényleg eldobhatós és biztos nem használják fel újra.

Gabi3
inecsg

Nori, hidd el, minden kismamanak ugyanazok a problemai, legalabbis nagyon hasonloak. Nyugodtan ird ki Magadbol, ha ez segit. Ha mas nem is, mi biztosan megertun! Fizikailag hogy erzed Magad? Lena meg mindig olyan jo kislany? Nalunk kb fel napig tartott a josag. Kép Azota szerencsere megtanult kulturaltan viselkedni a fiatalember. Kép Kb 3-4 honapos kora ota mar nem ordit a babakocsiban. Mar ez is valami. Kép
A babaszoba.hu-n most az ujszulottekrol irnak, ha erdekel.

Angi, a dokinokrol es a vedonokrol jutott eszembe, hogy hozzank ugyanaz a vedoneni jar. Mi nagyon szeretjuk, szerintem mar Kristof is megismeri. Amugy kb 50 meterre lakunk egymastol.

Melinda, remelem Lottival minden rendben lesz, es nem kell az ugyeletre mennetek!

Udv: Agi
agi77

Tenyleg nincs mar beontes, hanem kup, es a borotvalast is nagyon jol csinlaltak. E miatt kar aggodni!

Agi
agi77

Jó, hogy nincs beöntés, akkor bátrabban vállalkozom egy második gyerekre:-))

Gabomamo, már tudom, mi az a játék, de gyanítom, lekéstünk róla, Cicamaca lassan betölti a 10 hónapot, úgy ül, mint a cövek és kiabál, ha feküdni kell (utóbbit értsd a kiságyra is:-))

Nóri, mesélek neked valamit:
amikor hazajöttünk a klinikáról 2 hónapon keresztül mással sem foglalkoztam, csak a tejjel. Ittam ezeket a teákat (napi 4 liter), gyümölcsleveket, Urtica Urens, még a fene tudja mi mindent.

Valahogy mégis mindig ideges voltam.

Aztán beelégeltem és nem ittam tovább ezeket a vackokat. Gyümölcslé, víz, ez volt a folyadék, a mennyiség nem változott.
Egyszer csak már nem voltam ideges, a lányomnak is elég volt.

Le kell szűrni a valóságot: ha a te lelked rendben van, akkor a babával is minden rendben. (itt most nem beszélek betegségről, csak a hétköznapi állapotokról)

Többször észrevettem, hogy ha én zavart voltam, a gyerek is gyakrabban nyűgösködött. Akkor pedig ugrott a béke és a nyugalom.

Egyszóval hajrá, amint ideges vagy, írj ide, valaki biztos válaszolni fog és Léna babával is minden rendben lesz.

Babamama
Babamama

Nekem beöntést csináltakKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ági! Én is nagyon szeretem ÉvátKép. NAgyon jó fej. Egyszerűen meglepődöm, mikor olyanokat írnak mások, más védőnőkről, hogy kioktat, utasít, stb... Éva legfeljebb tanácsol. MEGdícsér, ami nagyon jól esik, és véletlenül sem bizonytalanít el, inkább megerősít. Fontos szvsz, h egy kezdő kismamának megsimizzék a buksiját, h milyen ügyesKép
Viszont az tényleg inkorrekt dolog Nóri a védőnődtől, hogy emiatt megsértődik. Bár az tény, h rossz a rendszer, mert úgy kellene, h a védőnőnek se körzete legyen, hanem vagy egy orvos mellett dolgozzon, vagy legyen szabad védőnőválasztás is.
BAbamama! NAgyon 1et értekKép! NEkem is egy csapásra, dacból múlt el az idegesség. AZóta inkább már a másik oldalon vagyokKép, mindent nagyon lazán veszek.

angiszeged

Sziasztok!
Ma hajnalban megszületett a kolléganőm kisfia a klinikán! Jól vannak, bár a végén császár lett belőle. Én is nagyon szeretnék már ott tartani!
Mi ma teljesen elrendeztük a babaszobát: fölraktuk a képeket + a falilámpát. Nagyon jópofa lett. Meg gyakoroltam a babakocsi össze- és szétnyitását, mert mindig elfelejtem, hogy működik.

Nekünk szerencsénk van a védőnővel: aranyos, közvetlen, ráadásul kutyabarát, ami nálunk fontos szempont a családi kedvenc Bella kutya miatt.

Lassan én is összepakolom a csomagot + a mózeskosárba való dolgokat. Bár van még időm március 3-ig, de akkor vagyok nyugodt, ha minden rendben van.

Mindenkinek további jó hétvégét kivánok!
PTünde
ptünde

PTünde: Én is diőben elintéztem mindent, kivéve a klinikai csomag összepakolását, az maradt az uccsó percre, férjem csomagolt én soroltam mit tegyen bele a táskába.

Ma a Corában visszaváltották a rossz lepedőket, le is vásároltuk az árát.

Melinda: Remélem Lottinaknincs komoly baja.

Én azt hiszem, hogy ásványvizet fogok inni, meg egy kicsi Laktoherb teát, de semmi egyéb kóficot. A tejecske a sok folyadéktól és a sok szopitól indul be. Az ilyen csoda kekszekben és ételekben nem hiszek.

Ha nem bízik valaki a klikikai borotvában vigyen be saját eldobhatót.

Nekem nagyon jó védőnőm van mindent meg tudok vele beszélni, szerencsére van tapasztalata, 3 gyerkőce van. Nem cumi párti és szopi barát. Elég napra kész is.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok! egyre jobban izgulok a holnapi befekvés miatt. Remélem a baba még tényleg nem akar ott se kibujni egy ideig.

Gabi! Örülök hogy visszaváltották, én tök kiakadtam hogy egy nagy kupacból kivettél 3at és mind hibás! Akkor a többi is nagy eséllyel ilyen volt!

Én ugy döntöttem meglátom mennyi tej lesz, mert ha jut elég a babának, akkor csak azért hogy eladhassak nem iszok Lactoherb-et. Meg semmi más csodaszert nem szedek. Igy nem is veszek elöre.

Tünde! Szegény, én már majdnem sirtam amikor 1 honapja megint bedurranta a fogam, lelkileg már ugy készültem hogy amig nem szülök bármikor visszajöhet. De remélem nem igy lesz. AMugy is világ életemben utáltam fogorvoshoz menni! Igaz ez a mostani jo fej.

Karmen 37+3

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Ne izgulj, tuti minden rendben lesz. Kép
Drukk-drukk! Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Karmen, kívánom, hogy minden rendben, terv szerint mejen a befekvéssel kapcsolatban.

Gabi3, hát ez a lepedős sztori nem semmi.

Lányok, kérdezni szeretném, hogy ti mikor kezdetetek bevásárolni a babának? Lassan úgy érzem már, hogy itt lenne az ideje nálunk is, nehogy fekvésre legyek ítélve az utolsó hetekben, és aztán elvesszen a férjem a babacucc vásárlásban.

Bébiágyunk és bele való matracunk már van, a többit még nem szereztenm be.

Szerintetetek mennyi rugdalózót és hasonlókat vegyek? Babakrémekből, pelusból stb. milyent ajánlatok?

Szép napot!
Gabici (29+0)
gabici

Gabici,

en mire megvolt Jazmin, mindent megvettem. Minden honapban vmit, hogy ne egyszerre kelljen. Babapopsi kremet ir fel a doki , meg furdetot is. Rugdalozobol szerintem 4 kell, bar sokan csak 2-ot ajanlanak. Kombidressz. Simcit eleinte naponta tobbszor kellett oltoztetni, mert a pisi mindig kifolyt. 2 lepedo a kisagyba. Agynemu garniturat szerintem tok folosleges venni. Nalunk mindket gyerkoc halozsakban alszik es en nagyon szeretem. Kb. 3 honapos koruk ota. Addig 1 pled is megteszi.
Ja es 56-os meretet ne vegyel, mert nagyon hamar kinovi a baba. Egybol 62-est. Kiskad szerintem a legegyszerubb, kb 1000 Ft, vizhomero. Kapucnis torolkozo. A pelenkak kozul mind jo, ami nevesebb, ki kell tapasztalni, melyik teccik. En alt. azt veszem ami a legolcsobb. Bundazsak, sapka. Na nekem ennyi jut eszembe, a tobbiek majd irnak meg.

g.
gabomamo

Gabici! Mi dec. vásároltunk, vagyis 1 honappal hamarabb. Nekem tesom és barátnöim a Liberot és a Pamperst ajánlották, én a Newborn-t vettem, mert tudom nem lesz nagy baba. Textilpenelkát ill. a kifogot tudsz venni a Cserepesen a hátsó sorban jo minöségü és nem drága. Alkudni is lehet. Én pipere holmit nem vettem semmi, hintöporom van csak, meg gyogyszertári fürdökrémem, de ezt szokták gyereknek is felirni. Popsikrém meg van a kismama csomagban.

Amugy a La Halle-ban leértékelések vannak, mi vettünk jövö télre (mert kisméret volt itthon) 2500 Ft-ért overállt. Van ami akciosan is drága, de sok szép holmi van megfizethetö áron.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, nagyon szoritok,hogy minden rendben legyen, majd nezem a delmagyart! Kép

Gabici, Gabomano listaja jo, annyit tennek hozza, hogy nekunk keves lenne a 4 tipego, mert van, hogy 2x kakis lesz es 2x bukik (ez ritka),es akkor el is hasznltunk 4-et egy nap. Nekunk atlag 6 van egy meretbol. Furdolepedonek mi pelenkaanyagut hasznalunk. Es mi vettunk 56-os rucikat is, meg ezek is nagyok voltak ra. Halozsakbol viszont erdemes nagyobbat venni. Ja es a harisnya! Mi nagyon szeretjuk. Adunk Kristofra polot is a body es a tipego koze. A babakocsinal vigyazzatok, hogy lasd a babucit, mikozben tolod, vagy megfordithato legyen. Mas nekem sem jut most eszembe. Ha van kedved egyszer atugorhatsz hozzank!

Tunde, meg a haloingre visszaterve, nekem nagyon sokra volt szuksegem, mert ugy izzadtam azon a vacak gumilepedon, mint egy lo. Volt, hogy 3-mat is lecsereltem egy ejszaka. Legkozelebb tutira kiveszem magam alol, es csak akkor teszem vissza, ha cserelik az agynemut. Amugy en nem vettem kulonleges haloingeket, kinai boltban, es a piacon vettem oket.

udv: Agi
agi77

Gabomamo, bocsi az elirasert! Kép

Agi
agi77

Gabici,

meg eszembe jutott , hogy 1 kardigan is jol jon a setahoz, es en pl. vettem 1 nagyon vastag kisnadragot, amit a tipegore tudtam huzni. De persez a harisnya is jo, de az bonyolultabb, mert akkor nem kell seta elott le is vetkoztetni, csak feloltoztetni.

Agi,

nem te vagy az elso, aki gabomanonak ir. Kép

g.
gabomamo

Tegnap még egyszer belázasodott, nem evett szinte semmit, egy kis tejbegrízt tudtam csak belediktálni. Éjjel már nem ébredt fel, jókedvűen kelt. Ma már kutya baja se volt. Evett rendesen és vidám nagyon. Szerintetek ez lehetett az ún. 3napos láz?

Ma először ivott Lotti szívószállal, egyszer mutattuk meg neki, hogy kell, azóta megy.
Babakocsi nélkül mentünk el a boltba, jó érzés volt.

Nálunk Lottinak a mai napig van olyan kombidressze ami 62-es és jó rá, pedig kedden lesz 17 hónapos. Szerintem nem ugyanúgy számozzák a rucikat.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ági! A férjem hamarabb hozza nektek a hirt, mint a Délmagyarban olvashatnád!

El is köszönök, már nem nézek be, pár hét mulva ujra ugyanitt! Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Lányok szülés után kenegettétek valamivela poci bőrét, hogy könyebben visszahúzódjon, vagy van valami praktika?

PTünde, majd csak vége lesz ennek a fogrémálomnak.

GAbici, mi a decembertől kezdtünk el vásárolni. Szerintem ti is "belevethetitek" magatokat. Kép Pelenkát és kifogót mi is ott vettünk, ahol Karmen is írta, és adott kedvezményt a pasi. Kép

Kúp van a klinikán, nem beöntés szerencsére.

Ági, én csak egy hálóinget viszek be (nincs is több elől gombos), inkább a klinikait használom, a gumilepedőhöz meg köszi a tippet, lehet kiveszem én is. Kép

Melinda, remélem most már meggyógyult Lotti. Kép

Türelmetlen Gigi
39+6
gigi1

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?