Új privát üzeneted érkezett!

Boniko: engem is érdekelne!! csak h tudjak róla véleményt mondani, hiszen lehet, h mégis levetetjük.
és szerintem sokan vannak így!! szerintem nem terhelnétek vele a topikot!! :wink:
jól vagytok??? további képek???

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Boni,
szerintem is nyugodtan írd meg itt, mert engem is érdekel. Nincs benne semmi titok, nem?

i.kata
 
 


Kata,

én úgy tudom, hogy ezért a pénzért amit szüléskor befizetsz tárolják 20 évig, és szerintem 20 év után kell fizetni majd a további tárolásért.

Boni anyu,

jól emlékeztem veletek kapcsolatban akkor :wink:
Mivel a többiek is kíváncsiak rá ezért itt kérdezem, hogy előtte kellett valamilyen vérvizsgálat ugye? Ami végül neked valami baki miatt ingyenes lett? Jól emlékszem?

Czinki,

nagyon fogsz hiányozni hétfőn és kedden!
Nagyon sok boldog szülinapot az öcsédnek!

Linácska,

a téjékoztatón is van szó erről a 45-50 kg-os súlyhatárról, de bízom benne, hogy fejlődik annyit az orvostudomány, hogy ez a határ feljebb megy majd.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 

 
 

hú-ha , jó nagy a pangás!!! hol van mindenki???

én most alukáltam egy kicsit az asztalra borulva. felraktam magamnak egy kis nyugis baba-mama zenét, és úgy aludtam, h csak na, a szemfestékemet úgy kellett most összeszednem! állítólag jött a gonosz főnönknőm pecsétet kérni, és nem is volt halk , én meg sem hallottam! :lol: :lol:
zárás után annyira nincs meló. most meg, h én már nem is könyvelhetek, így meg végképp!! erre a gonosz főnöknő 5,30-kor mondja, h hazamehetünk, nagyon nagylelkű :shock: ezt megtehette volna kb 1,5-2 órával ezelőtt!! :twisted: :twisted:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


sziasztok, mentem haza!!!!

mindenkinek jó hétvégét, jó pihit, jó huncutkodást!!!

csak szerdán jövök!!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Hú de sokat termeltetek!
Na ilyenkor érezhető hogy pörög a topic amikor nincs időm olvasni!
Megjöttem a fodrásztól hát nem tetszik a végeredmény. Mondtam, hogy legyen most egy picit rövidebb hátul, de nem ennyire, és azt sem szeretem ha elől hosszú, most olyan mintha elöl kleopátra hajam lenne hátul meg felnyírt. Vannak csajok akiknek ez jól áll, hát én nem tartozom közéjük, még jó hogy jön a sapkaszezon, és alatta majd megnőhet a hajam. Alig várom szörnyű így! :roll:
Ez a csajé különben jó fodrász, csak már annyira elkanászodott, mindig újítani akar, én meg szeretem a rég bevált dolgokat. :?

CSIBI
Kár hogy nem leszel! Öcsinek boldog szülinapot!

Fogalmam sincs mi volt már az előző oldalon, de leginkább a köldökzsínóros dologról írtatok sokat, ehhez pedig nem igazán tudom még hozzászólni ,majd ha mi is odakerülünk eldöntjük, hogy érdemes-e vagy sem!

A fodrásznál annyira kényelmetlen volt már a nacim, hogy le kellett húznom a cipzárt. Remélem a babó helyezkedik! :wink: :D

Kép

Szupi lesz ez a hétvége remélem kettecskén! Még ha dolgozunk is!

dita75
 
 


monic: Annyira nem forognak minden pillanatban a gondolataim a tüszőim körül, csak egy kicsit dühíteni fog, ha most sem lesz inszem. Ez már a második ilyen lenne.

desviki: Nem aggódom az 1 tüszőm miatt, legutóbb a 1/2-től egy se volt, még csak be sem indultak. Aztán meg az inszemre lett egy csomó.

dita: Csak nem lehet a hajad olyan rossz.

OK, bízok ebben a hónapban. Várom a keddet. Viszont ez a 3/4 adag elég nehézkes. A tegnapi olyan 0,7 volt a mai meg 0,9. Nem nagyon izgat, de hogy létezik, hogy nem pont 1 milli van benne? Bár átlagban jó vagyok. :?



vicky79
 
 


VICKY
12. cn van még csak, ilyenkor nekem sincs semmi jó tüszőm még!
Neked is hosszabb a ciklusod így később alakulnak a dolgok.
Egy másik doki mondta nekem, hogy ne hallgassak a saját dokimra mert fölösleges a 9. napon mennem uhura nekem elég a 14-15. nap és tényleg csak akkorra van normális tüszőm! Akármennyit is szúrkálok!
Pár nap múlva minden tökéletes lesz, no para!

De tényleg szar a hajam, és azt utálom még amikor akkorára tupirozzák, hgoy Tina Turner megirigyelné! Egész úton hazafelé húzkodtam, meg nyálaztam a hajam próbáltam kicsit lapítani, mert olyan volt a fejem mint egy UFO! :shock:

dita75
 
 


Megpróbálok nem parázni ezen a tüsző dolgon. Ne izgulj, az én hajam meg olyan, mintha átment volna rajta egy tehén. És ráadásul a fejem tetején olyan szinten ki van ritkulva, hogy látni a fejbőrömet. Mostanában kevesebb hullik ki, de amíg el nem kezdtem szedni a gyógyszert, addig nagyon hullt. Nekem is valami rövidebb kéne, de nem visz rá a lélek, nekem mindig hosszú hajam volt, most olyan félhosszú és tépett.



vicky79
 
 


Dita,
biztos túlzol. Magunkkal szemben sokkal kritikusabbak vagyunk. Régen győlöltem, amikor telenyomták habbal a hajamat, így otthon az volt az első, hogy megmostam. Most szerencsére normális a fodrászom, már 9 éve hozzá járok.

Vicky,
nekem is kevés hajam van és még vékony szálú is. De nekem még sok hajam van tesómhoz képest :roll: Most csak melírra fogk már járni, mert ha világosabb a hajam, akkor talán nem feltűnő a fejbőröm.

Teljesen kész vagyok. Ma márvolt 38,8 fok is a lázam. Nehezen viselem, mert még hőemelkedésem is nagyon ritkán van. Alig bírtam egész nap ébren maradni, mindenem olyan, mintha ólomsúlyok lennének rajtam.
Ja, és ma megírtam 4 esszét, már csak 3 hiányzik :lol:
Unokahugimat ma nézte meg egy Jövő SC-s edző, és hétfőtől már náluk fog edzeni :lol: Én már azon agyalok, hol lesz 12 év múlva olimpia :lol: :lol:

i.kata
 
 


Dita,
nekem Lilivel ez volt a legelső tünetem, hogy állandóan húzgáltam le a cipzárt. Szóval ez jó jel :lol:

Ja, ami a jó jeleket illeti...

Monic
ugye jól emlékszem, hogy az jó jelnek számít, hogy ma hanyatt estem. Lili rámtámaszkodott, mikor gatyót akartam rá adni, erre úgy ahogy volt, hátraborultam, ő meg rám.

Czinki,
jó szülinapozást nektek. Mi is megyünk holnap, bár nem tudom milyen lesz. A keresztapám 50. szülinapja van, jönnek a haverjai, családja, elég hangos társaság. Ráadásul a nagypapám meg nagyon rosszul van a kórházban, sajnos már bármi megtörténhet, de reméljük nem fog.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


monic80 írta:Kata,

én úgy tudom, hogy ezért a pénzért amit szüléskor befizetsz tárolják 20 évig, és szerintem 20 év után kell fizetni majd a további tárolásért.

Boni anyu,

jól emlékeztem veletek kapcsolatban akkor :wink:
Mivel a többiek is kíváncsiak rá ezért itt kérdezem, hogy előtte kellett valamilyen vérvizsgálat ugye? Ami végül neked valami baki miatt ingyenes lett? Jól emlékszem?

Czinki,

nagyon fogsz hiányozni hétfőn és kedden!
Nagyon sok boldog szülinapot az öcsédnek!

Linácska,

a tájékoztatón is van szó erről a 45-50 kg-os súlyhatárról, de bízom benne, hogy fejlődik annyit az orvostudomány, hogy ez a határ feljebb megy majd.


igen, előtte levették a vért ez 15000Fba került Kriónál, ÁNTSZ-nél több rákérdeztem. de a kiskönyvben a Hepatitisz és a szifilisz megvan, elfogadják így csak 3 vérvétel van 9000F

igen jelenleg alacsony a testsúly 20-30 kgig viszont nem tudni hová fejlődik a tudomány.

sokmindent lehet vele gyógyítani leukémia, szívbetegség, Alzheimer kór.

igaz eléggé elmaradott még ezen a térena tudomány de mi úgy döntöttünk megcsináltatjuk... nem költünk másra nem dohányzunk, nem iszunk és a abba dolgait is úgy kaptuk ajcsiba...

azt érdemes tudni, hogy nem mindig sikerül levenni a kzsv -t többféle tényező befolyásolja. NEKem pl a lepény darabokban vált le szüléskor, nehezen tudták levenni, de profi volt dottore 50 ml-t sikerült(40ml kell fagyihoz) egy lánynak pedig 42 .héten szült nem volt elég a mennyiség....

nem tudom mit irjak még....
Vendég
 


Boni,
köszi az infót! Én most úgy vagyok vele, ha lesz pénzünk, akkor levetetjük. Ha esetleg mégis szükség van egy gyereknél ilyen kezelésre, akkor nem fogom azon tépni magam, hogy lett volna erre is lehetőségemésmégsem éltem vele.

i.kata
 
 


Mindenki el van tűnve :cry:

Nellikéről és Szezsoról tudunk valamit?

i.kata
 
 


Jó reggelt!

Kata!

Hogy vagy? Tudtál aludni? JObbulást Neked!

Kép

Ditusom!
Cipzár lehúzás? Kép
20150601134430
 
 


VIKIMAMI
Lackó korán kelt?

KATA
Jobbulást!

LINACSKA
Monic és Zsuzska is dobott egy-egy tripla szaltót, mindketten babásak lettek! wink:
Hát ha ezen múlna én már rég összetörtem volna az összes csontom! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


Ditám!
Szokásos módon fél 6kor, evett, aludt, most ébredezik. :D
20150601134430
 
 


VIKI
Kár hogy az apukáknak nincs teje, mert az én páromnak hajnalban kinyilik a csipája akármikor is fexik le! Megetetné Bébi Bogyót én addig bubukálhatnék.
:lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


Jó reggelt csajok!


Tegnap csak olvasgattalak Benneteket de nem volt kedvem irni, elég szar napom volt. Hivott a kardiológusom hogy van egy kis gáz a szivemmel. Annyira megijesztett hogy egésznap nem szóltam senkihez. Tudni kell hogy nekem van születésem óta egy pitvari tachycardiám. Ami persze kezelhető és teljesen normális életet lehet mellette élni és nem lehet benne meghalni, csak néha kellemetlen ha pont egy tárgyalás közepén jön rád. Mindig attól félt a kardiológusom és én is mi lesz majd ha bébi lesz a pocakomban. Hát most van és itt a gixer. Mivel a bébi megviselni a szivemet sokkal erősebbek ezek a beverések többször van egy nap és továbbig is tart. Bár gyógyszert most is szedek rá, de ezt már tovább nem tudják emelni mert terhesen ez a csúcs. Úgyhogy a dokinőm azt mondta tegnap a 29 hétig nem tudnak semmit tenni, csak figyelni holterrel meg EKG-ni gyógyó mellett, de utána mivel a baba nagyobb lesz és ez eldurvulna sajna kórház és katéterezni fogják a szivemet. Teljesen lemerevedtem amikor mondta. Mondta hogy próbáljak meg lightosabban élni, mert én egy elég határozott, pörgös ember vagyok és most ebből le kell adnom. Kedden fogok tartani egy rendkivüli meetinget ahol befogom jelenteni hogy van ez a gondom és minden gondot okt-1-től az aszisztensem lát el. Bejárogatok még dolgozni, de nem viszem tovább ezt az egészet. Befejeztem. Beszéltem a férjemmel is erről tegnap reggel azt mondta hogy egyértelmű a döntésem. Első a bébi és én. Gondolom Ti is igy döntöttetek volna a helyemben. :cry:



Dita, a Monicnak és nekem azért volt szükség a szaltóra hogy a bébi a helyére kerüljön, mert akkor még csak tanakodott hogy maradjon vagy nem!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
pgsuska
 
 


Sziasztok!

Tegnap este megjöttünk, de csak ma olvasgattam vissza.

Viki, Boni,
Nagyon édesek a kisfickók! :D

Dita,
Nálatok a munkahelyen mindig történik valami. :evil:
Biztos nem olyan szörnyű a hajad! Nem raksz fel képet?

Czinke,
Jó pihenést!

Kata,
Sajnálom, hogy megfáztál, de ebben az időben 12 órát kint mászkálni, így nem is csoda. :?

Zsuzska,
Köszönöm a telefonszámot, szerintem én a 24. hét körül fogok csak menni.
Sajnálom, hogy rosszabbul van a szíved! Tényleg vegyél vissza a tempóból, most TI vagytok a legfontosabbak!

Vicky,
Biztos rendben lesznek a tüszőid, de ha csak 1 marad, az sem gond, akkor csak 1 babád lesz most!

Látom itt sem volt jó idő, na Krakkóban még ennél is rosszabb volt. :? Úgy felöltöztem mintha tél lenne, minden nap volt rajtam trikó, hosszú poló, és 2 db polár pulcsi, és egy kabát, és amilyen előrelátó vagyok az utolsó pillanatban raktam be egy harisnyát is, és jól is jött. Sajnos végig esett az eső, de szerencsére nem zuhogott! Illetve csütörtökön csak 1-2-szer kezdett el csepegni.
Amúgy Krakkó nagyon szép, de szebb is lehetett volna, ha sütött volna picit a napocska4! :) Voltunk Auschwitz-Birkenauban, hát én tuti nem éltem volna túl azokat a körülményeket... Majd azért rakok fel képeket,sőt, még az erdélyivel is adós vagyok!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Zsuzska,
nagyon sajnálom, hogy gond van a szíveddel. Biztos nem lesz egyszerű lelassítanod az életviteledet, de neked ez is sikerülni fog! :wink: Ha most lassítasz, akkor még elkerülhető a műtét?

Némóka,
örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás. Csak kikapcsolódni mentetek, vagy volt valami konkrétum?

Köszi, ma már 100x jobban vagyok. Este még 38,5-tel feküdtem le, ma meg hőemelkedésem sincs szerencsére. Mondjuk egész éjjel izzadtam, meg most is :roll: Utálom, de biztos ez segített.

i.kata
 
 


Sziasztok,

Linácska,

jó jel, ha hanyatt estél, nálam babát okozott :lol: :lol: De azért remélem nem ütötted meg magad nagyon.

Kata,

jobbulást kívánok neked, örülök, hogy ma már nincs lázad. Az izzadás tényleg sokat segít a gyógyulásban. :wink:
Gratulálok Lilinek, nagyon tehetséges úszó. :wink: Én sem tudom, hogy hol lesz 12 év múlva az olimpia :roll:

Dita,

nekem is nagyon jó fodrászom van, de néha ő is elragadtatja magát ha olló kerül a kezébe, és akkor hetekig tart amíg vissza tudom növeszteni amit művelt.
Kellemes hétvégét apával kettecsként. Tegyél meg mindent, hogy jól sikerüljön és hátha máskor is belemegy, hogy hétvégén csak ketten legyetek. :wink:

Boni mami,

nagyon szépen köszönöm az információt :wink: Levetetjük mi is, nálunk is ugyanazok a szempontok, nem iszunk, nem dohányzunk, áldozunk erre a dologra, nem tudni mikor vesszük hasznát.

Viki mami,

Lackó fickó áldott jó kisbaba :wink:

Nemone,

üdv újra itthon, sajnálom, hogy hideg volt Krakkóban. Én itthon is téli kabátban és csizmában járok, nem akarok megfázni semmiképp. Főleg, hogy a családban mindenki beteg körülöttünk, egyenlőre valami csoda folytán csak mi ketten a férjemmel vagyunk egészségesek.

Zsuzska,

sajnálom a szívedet :cry: Elhiszem, hogy teljesen ledöbbentél attól amit az orvos mondott.
Nagyon jól döntöttél, hogy lassítasz a tempón, vigyázz nagyon magatokra, és bízom benne, hogy a katéterezés elkerülhető lesz.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Most nézem a vonalzóm, hogy holnap megint kerek hetes leszek, úgyhogy pocakfotó lesz. :lol: :lol: :lol: Tényleg nagyon gyorsan tellik az idő.
Október 14-én kezdjük a szülésfelkészítő tanfolyamot, karácsonyig tart, légzésgyakorlattól kezdve terhestornáig minden lesz, továbbá szülőszoba látogatás és elméleti felkészítés a szülésre és a csecsemő gondozásra.
A párom egyenlőre nem örül, hogy jönnie kell velem, de a védőnő azt mondta, hogyha bent szeretne lenni a szülésnél akkor fontos, hogy ő is végigcsinálja a tanfolyamot, mert akkor tud nekem felkészülten segíteni a szülőszobán. :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic,
azért nem estem nagyot, guggoltam, Lili állt a kis trambulinján, úgy támaszkodott nekem, és guggolásból hanyattdőltem. De úgy éreztem, ez még biztonságosabb, mint valahogy megtartani magam, vagy felállni, mert az már nem biztos, hogy összejött volna.

Képzeljétek, jövő vasárnap megyünk egy rendezvényre. Na most a férjem reggel mondta, hogy nem akarjuk-e meghívni az anyósomékat, vagy anyukámékat. Én meg húztam egy kicsit a számat, majd közöltem, hogy "miért, nem jó négyesben?...ja, háromasban.". Majd apa közölte, hogy most már mindegy, elszóltam magamat. Bárcsak igaza lenne.

Zsuzska,
tényleg lassíts, ha elkerülhető bárhogy is a kórházasdi, mindenképpen az a fontos.

Kata,
maradt a "jobbanlét"?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,

lehet, hogy a tudat alattid tud valamit amit ti még nem? :wink:
Nagyon drukkolok nektek! Lili esetleg nem beszél a hasadról? Most már akar kistesót ugye?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic,
nem, Lili nem beszél semmi kistesóféléről. Igazából mostanában nem is volt téma itthon. Ezt az inszemet én is úgy fogom fel, hogy ha akarja az a baba/babák, akkor szépen megfogannak, beágyazódnak.... majd leérettségiznek, családot alapítanak :lol: Különösebben nem figyelek oda magamra, nem maradtam itthon, járok dolgozni... remélem ez lesz a siker kulcsa. Amúgy a hasam folyamatosan fáj, Lilinél is valami ilyesmi volt, de nem akarok tüneteket gyártani. Majd jövő pénteken kiderül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,
remélem, hogy tényleg bejön ez az elterelős taktika :wink:
Köszi, tök jól vagyok, a lázam mintha elfújták volna, egyedül a torkom fáj nagyon, alig tudok nyelni.

Monic,
ez nagyon komoly tanfolyam lesz, amire mentek. Ha párod ezt is végigcsinálja, akkor tényleg kitűntetheted :wink:

i.kata
 
 


Linácska,

ne is gyárts tüneteket, de a lombik után nekem is fájt a hasam :wink:

Kata,

szedsz valamit a torokfájásra? Remélem hamar meggyógyulsz majd.
Azt mondta a védőnő, hogy a páromra a szülésnél nagy feladat hárul, mert neki kell segíteni engem abban, hogy helyesen lélegezzek, továbbá megtanítják, hogy mit kell tennie, hogy lelkileg jobban viseljem a szülést.
Ha nem is jön majd el az összes előadásra és tornára, boldog leszek ha néhányon megjelenik. :wink: :lol: És ha ezt végigcsinálja velem meg persze a szülést is, biztos, hogy kitüntetem :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic,
nálunk is volt szülésfelkészítő, elvileg 3 alkalom, de nekünk közbejött a november 1-i ünnep, úgyhogy két hosszabb volt. Szerintem nagyon hasznos volt. Légzés, meg ilyesmi nem volt, azt mondták, nem is szeretik, ha a kismama megtanulja, mert ha esetleg szülés közben nem úgy megy, nem úgy figyel rá, sokan bestresszelik magukat rajta, hogy most miért nem megy. Inkább szülés közben szépen mondják. Én semmi ilyen jellegűn nem voltam, de így utólag szerintem a nő jól van összerakva, tudja, hogy kell gyereket szülni, tök ösztönösen jött az egész.
Nálunk volt újszülöttrészleg látogatás is. Sajnos pont etetési időben, de azért egy-két baba-bébi volt fent. Olyan édik voltak, olvadt mindenki. Meg levetítettek egy szülést, meg egy császármetszést. És az apukának azért kellett ottlenni, hogy ha gondolja, még ott gondolja meg magát apás szülést illetően, ne a szülőszobában kezdjen rosszul lenni...

Kata,
torokfájás nagyon nem jó. Nekem hét elején volt, anyósnál nagyon hideg volt vasárnap, de szerencsére már elmúlt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,

mi 10 alkalmas tanfolyamra fogunk járni, melynek nagy részét a terhestorna teszi ki. Ezért is kell minden alkalommal melegítőben menni, és poliformot vinni magunkal. A terhes torna nagyon hasznos szerintem, mert már én is szívesen mozognék valamit, de fogalmam sincs, hogy mit lehet és mit nem, ott pedig mindezt megtudom.
Az én párom bent volt a lánya születésénél is, de ha nálunk meggondolja magát én azt is tiszteletben tartom, anyukám úgyis ott lesz velem, ő nagyon sokáig szülésznőként dolgozott.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


ZSUZSKA
Szegénykém! Még jó hogy nem érzel fájdalmat vagy ilyesmi.
Sztem is itt az ideje annak hogy otthon maradj, pihizz és magaddal foglalkozz meg Oroszlánnal! Vigyázz nagyon magatokra! Fel a fejjel. Ha nem pörögsz már mint TAZ a mesében akkor minden rendbejön.
Most én is pörgök, de jövő hét vége felé ha kiderül - remélhetőleg - hogy babás vagyok akkor igaz még nem megyek rögtön tp-re de nagyon lightosan fogok csak dolgozni. (ezt is csak év végéig, utána tp)

NÉMÓCSKA
De jó hogy itthon vagy! Krakkóban még ennél is hidegebb van??? Oda se megyek, majd megvesz az Isten hidege itthon is! Még jó hogy nem fáztatok meg NagyNémóval és KisNémóval.
Dehogy dobok képet! Még az hiányzik! :oops:
Tőled viszont várom a képeket!

KATA
Jól haladsz! Holnapra már a torkod is rendbejön! Izzadj csak ilyenkor azt kell!

LINÁCSKA
Remélem nem négyen, hanem 5-en lesztek! :wink: Ennyi csodás tüszővel! :D

MONIC
Hát a napunk pont nem úgy alakult ahogy kellett volna, de hát sejtenem kellenne, hogy apa utál vásárolni. Elmentünk a postára, mondta, hogy ha végzek csörgessem meg, ő addig feladja a lottót. Persze a telefonom meg otthon maradt. Aztán amikor beálltam a sorba eszembe jutott, hogy pénzt sem adott az autóbefizetésre, és nálam csak 20 ezer körül volt, de 40 a törlesztő.
Ott vártam a posta előtt, gondoltam lesz annyi esze, hogy odajön ha látja, hogy nem veszem fel a telefont. Már fél órája vártam rá. 11-ig van posta és 10.58kor végre megjelent, hgoy hol a fenében vagyok már!
Aztán elindultunk fehérvárra a Jysk - be mert láttam egy nagyon sirály tükröt. Persze lebeszélt róla, mert 15ezer ft, és hogy ezt olcsóbban meg tudná csináltatni. Mondom jó legyen, de azért csak ne menjünk haza üres kézzel.
Kinéztem a konyhába egy sok fiókos elemet, újságoknak, szakácskönyveknek..... és két komódot a hálóba. Mondom az eladónak hogy akkor ez a három bútor lesz. Elmentem egy méterrel odébb erre a férjemmel kezdett diskurálni a nő, és végül csak a konyhai bútort hozták ki, mert a párom meg csak azt kérte. Az eladón is ki voltam akadva, a páromon meg főleg. Nagyon ideges lettem, hogy miért szól bele! Erre nekiállt vitatkozni velem, hogy mert elmentem onnan, és azért kérdezte őt a nő. Egy méterrel mentem odébb.
Tomboltam! Egész idáig nem is beszéltünk egymással. Mondjuk 13-16 óráig aludt. De hát az éhség nagy úr, így megkérdezte van-e valami ebéd! :lol: :lol: :lol:

Jól hangzik ez a szülésfelkészítő! Én is szívesen járnék már ilyenekre!

Írok neked privit Ancsiról, mert írt nekem sms-t és.......... na mindjár írom!

dita75
 
 


Dita,

a párodról csak annyit tudom írni, hogy férfi... :? Ez a szitu akár nálunk is törtnéhetett volna...
Remélem, hogy jövő hét végén kiderül, hogy babás vagy és ti is indulhattok a szülésfelkészítő tanfolyamon.
Biztos szép lett a konyhai bútor :wink: Legalább azt sikerült megvenni :lol: :lol: Mostmár beszélj a pároddal és töltsetek el egy nagyon kellemes hétvégét együtt!

Köszi a privit, kedves tőled, hogy gondoltál rám. :wink:

Olvastalak ma titeket a sikeres inszemes topicban, és olvastam, hogy két velem kb egyidős kismama is majd megveszik a főzelékért. Ezzel én is így vagyok, kiskoromban utáltam, mióta a párommal vagyok néha főztem, de mióta terhes vagyok állandóan főzeléket ennék főzelékkel. Teljesen mindegy, hogy milyen csak főzelék legyen, tegnap is főzelék volt ebédre, másfél kg borsóból főztem, apunak fagyasztottam belőle de nem sokat, a többit meg mi ketten ettük meg. :oops: Érdekes dolog ez...

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Kata,
Örülök, hogy jobban vagy!
Krakkóba városnézés miatt mentünk, mert mi egy sima nyaraláson is állandóan mászkálunk, nem tudunk nyugton ülni a fenekünkön, és "csak" pihenni. Bár, ez most az elkövetkező pár évben meg fog változni, mert babával nem lehet majd fél napos városnézéseket beiktatni. Amúgy ez az egész út azért volt, mert Anyukám évek óta el akart menni Auschwitzba, de mondtam neki, hogy max. akkor megyünk, ha legalább Krakkót megnézzük. Pont beszélgettünk is a férjemmel, hogy magunktól valószínűleg soha nem megyünk el Auschwitzba, de útólag azt mondom, hogy nem bántam meg. Igaz, hogy voltak szörnyű képek is, de ezeket a barakokat akkor is látni kellett élőben, hogy egy pici fogalmam legyen arról, hogy milyen körülmények voltak ott.

Linácska,
Biztos nem estél nagyot, csak a helyükre huppantak a babák! :wink:

Monic,
Neked ki mondta ezt a szülésfelkészítőt? Én is szeretnék menni. Hol érdeklődjek? Neked nem mondta a védőnő, hogy a terhestornára csak akkor lehet menni, ha az orvosod ad igazolást? Nekem azt mondta, hogy kell, és most, hogy lesz amniom biztos egy jó darabig nem mozoghatok...

Dita,
Akkor nekem tényleg nagy szerencsém van a férjemmel, mert ha elmegyünk vásárolni, akkor nagyon türelmesen végig várja, amíg én mindent megnézek, és szinte mindent megenged megvenni.
Azért a hétvége többi részében ne haragudjatok egymásra, használjátok ki, hogy kettesben vagytok! :lol:

Tegnap amikor jöttünk a Szlovákokon keresztül a férjem megemlítette, hogy edzőtáborokon milyen fincsi sztrapacskát szoktak enni, és úgy megkívántam, hogy mondtam neki ma, hogy nem akar elvinni a Szlovák Étterembe egy sztrapacskára? Erre elment vásárolni, és megcsinálta nekem, és isteni fincsi lett! Mondjuk jobb is így, mert addig tudtam mosni, és elkezdtem kipakolni a téli ruhákat, és szanáltam is jó sokat.
Na, és akkor most megnézem a képeket, amiket csináltam, és nemsokára rakok is fel nektek párat.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Kép Wawel
Kép Mária Bazilika
Kép
Kép Auschwitz
Kép Birkenau - fa barakkok
Kép Birkenau - kő barakkok

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Pgsuska sajnálom vigyázz magatokra kérlek! jól döntöttél naná!

Nemone szépp a Wawel és a Bazilika... oda elmennék.. utóbbi kettőhöz nem tudom lenne e erőm...
:?
Vendég
 


Dita,
ok, legyen igazad, legyünk ötösben, csak hogy a bosziságod ne szenvedjen csorbát :lol: Jövő pénteken tesztelek, vasárnapra már tudni fogjuk, igaz azt nem, hogy hányan vagyunk, csak akkor ha valami bibi útján 3-an mennénk.

Monic,
az más, ha van terhestorna is. Az biztos nagyon kellemes. Azért anyukádnak nem lehet semmi, hogy akár világra is segítheti az unokáját (nem tudom, megengednék-e amúgy). Én anyunak nem engedtem meg, hogy bejöjjön, persze benézett azért. Fényképezni sem engedtem, csak mikor már kint volt Lili.
Lehet, hogy legközelebb már nem lennék ennyire ilyen, és anyunak is részt engednék. Bár akkor ki vigyáz Lilire? Na mindegy.
A doki meg hajnal 3/4 2-kor varrás közben közölte (azt 45 percig csinálta, Lili annyira szétszedett), hogy mi az, hogy még nem hívtam fel anyut, és hagyom idegeskedni (ismerik egymást). Úgyhogy egyik kezemben a lányom, másikban a mobil, a doki amúgy még varrt, végül is érdekes volt. De jó is nosztalgiázni.
Ez a lányom első, második képe:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


nemone: Jók a képek, de azt hiszem, hogy ezekhez a barakkokhoz nekem sem lenne lelkierőm. A nagyapám zsidó volt és ugyan nem ismertem és nem is nagyon beszél róla a mamám, de azért még nem tudnék végigmenni egy ilyen helyen. Minden tiszteletem a tiétek. Mikorra várható az amnio? Már biztos, hogy nem úszod meg? Remélem legalább megnyugtat az eredménye.

linácska: Ez a Lili baba gyönyörű volt kicsinek. Mondjuk nagynak sem utolsó. :D

dita: Sajnálom, hogy csak az egyik bútort vettétek meg, de az legalább már meg van. Majd legközelebb a többit. :)

kata: Jobbulást, az én párom is beteg.

Úgy látom a tesztekből, hogy a jövő hét elég sűrű lesz. Nekem inszem (remélem), többieknek tesztek.



vicky79
 
 


Nemone,

nekem a védőnőm ajánlotta a tanfolyamot, adott róla szórólapot is. Azt nem mondta, hogy orvosi igazolás kellene hozzá. Amúgy úgy tudom, hogy orvosok fogják az egészet tartani, úgyhogy szigorú felügyelet alatt leszek végig.
Krakkóban én már háromszor is voltam, de mindig éjszaka valamelyik kamion defektje vagy büntetése miatt. Úgyhogy fogalmam sincs hogy néz ki nappal.

Linácska,

Lili már újszülöttnek is nagyon aranyos volt. :wink: Szerintem anyu nem akarná a világra segíteni az unokáját, arra viszont nagyon jó lesz, hogy lerángasson a valóságba ha nagyon kétségbe esnék.

Vicky,

nagyon drukkolok, hogy jövő héten minden rendben legyen és meglegyen az inszem++++++++++++++++++++++++++++++

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Kép (helyett az eső :roll: )

NEMONE
Jók a képek! Én is megnéztem volna mindent amit csak lehet, érdekel a régmúlt, a történelem, még ha szörnyű is volt. Ezt is meg kell ismerni.

LINACSKA
Nagyon aranyos volt Lili baba. A nővéreim 5 gyereke közü. a Briginek volt kb. olyan szép fekete haja mint Lilinek a többi kopasz volt asszem. A Brigi annyira tetszett, olyan szép sűrű volt a haja. A másik nővéremnek meg a Robi fia, egy lány megirigyelte volna annyira hosszú és sűrű szempillái voltak, sőt vannak, nagyon szép!

VICKY
Lesz inszem, no para! ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Képzeljétek beteg a párom, bement a gyerek szobájába és rendet rak éppen! :shock:
Délután jönnek a barátaink (az aki hasonlít a Scofieldra) :), meg a családja, addigra talán végez is, mert irdatlan kupleráj van!
Hallom ahogy szentségel, meg hordja ki folyamatosan a szennyest, meg a szemetet! :P

dita75
 
 


Jó reggelt csajok


Látom mindenki pihizik.


Nemone, tök jók a képek, én is megnéztem volna, sajna még nem jártam ott, de ami késik nem múlik.


Linácska, nagyon cuki volt Lili baba, tök látszott rajtad a boldogság.


Dita, a párodnál mértél lázat??? Nekem ha ilyet tesz szoktam :shock:


Holnap megyek az AFP eredményért, aztán kedden lesz a rendkivüli meetingem, egyet tartok egyre megyek. Szerdán megyek uh-ra a Sotéra. Megnézik Oroszlánt megvan-e mindene. Az AFP eredménytől teszem függővé hogy elmegyek-e még erre a négyes tesztre vagy sem. Mert azt is akkor megtudom csináltatni. Aztán elég volt ezekből a tesztekből.


Tényleg Nemone, neked mikor lesz az amnio??


Ma is megyek melózni, de már stresszmentesen. Ahogy meghoztam a döntést hogy mit szeretnék és hogy hogyan tovább azonnal egy kő leesett a szivemről és már sokkal jobban érzem magam a bőrömben. :P

Kép
pgsuska
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Dita,

nálunk süt a napocska. :wink:
A párod nem semmi, legalább szembesül vele, hogy milyen kupi van a gyrekszobában.
Az én párom viszont tényleg beteg, fáj a torka, folyik az orra és fekszik mint egy darab fa. Holnap szerintem orvos lesz belőle, mert ő csak akkor szokott feküdni ha tényleg nagyon beteg. Ha félebred szerintem megmérjük, hogy lázas-e.
Pont tegnap írtam, hogy eddig megúsztuk a betegséget...

Zsuzska,

drukkokok az AFP-hez, én kedden fogom csináltatni.
Kitartás a meetingekhez, jól döntötttél. :wink:

Én főzőcskézek, bár nem is vagyok éhes... A testvérem sütött nagyon finom lángost, abból ettem, de a kis beteg férjecském rá sem nézett, úgyhogy az ő kedvéért készítek baconba göngyölt csirkemellet orosz hússalátával.
Remélem fog majd enni belőle...
A forró teát szerencsére szó nélkül elfogadja, a férfiak nagyon nehéz esetek tudnak lenni ha betegek...

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Pocakfotó 16+0:

Kép

és a beteg férjemmel együtt érez Maya kutya:

Kép

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Zsuzska,
hát persze, hogy boldog voltam, főleg, hogy olyan símán ment az egész. Nagyon gyorsan megvolt Lili. Mikor mondták, hogy a következő nyomásra meglesz, én megkérdeztem, hogy máris?

Monic,
a fejed miért hagyod le mindig a pocakfotókról????? OK, pocakfotó, nem fejfotó, na dehát azért kérem, csak ott lenne a helye. :lol:

Sajnos szegény nagypapám meghalt délelőtt. Pár napja már tudni lehetett, hogy nagyon nincs jól, eddig tudtak segíteni valamelyest az orvosok. De nagyon remélem, hogy ha babás is vagyok, nem ez kellett hozzá. Ugye Lili is a másik nagypapám halála után fogant, pedig már egy éve szerettük volna.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,

őszinte részvétem a nagypapád miatt :cry:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic,
köszönöm. Igazából olyan fura ez az egész, így hogy jó előre lehetett tudni, hogy csak idő kérdése a dolog, jobban fel lehet rá készülni. Ez egy éve húzódik, amióta nyugdíjba ment, és nyakló nélkül elkezdett inni. Előtte is ivott, de legalább napi 8 órát nem. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy részeges volt, valószínű annyitól, amit ő megivott, nekem még bajom sem lett volna, de ő nem bírta, nem bontotta a mája, és nem értette meg. Most is azt hitte, hogy ez úgy fog működni, hogy 1-2 havonta bemegy a kórházba, leszívják a vizet róla, aztán hazamegy, és iszogat tovább. Ezt 2-szer el lehetett játszani, sajnos harmadjára már nem. Nagymamámat nagyon sajnálom, már második férjét veszti el így (én az igazi, vér szerinti nagypapámat nem is ismertem már, csak őt, a második férjet.)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska!
Részvétem.

Moncsi!
Jobbulást a párodnak!!!! Csini a pocid ;)

Ditus!

Apa szép rendet csinált?

Katka!
Hogy vagy?

Némóka!
Nagyon szép helyen jártatok! [/i]
20150601134430
 
 


Linácska
Részvétem a papád miatt.
Nagyon édes volt Lili baba. Most is az.
Szerintem babás vagy. Sok ismerősöm akkor lett terhes hosszú idő után, mikor meghalt a családjában valaki. Sajnos.

Monic
Csini a pocid. A kutyus meg jól ráfészkelte magát a párocskádra. :lol:
p__lilla
 
 


Pgsuska
Te még ma is dolgozol :?:

Dita
Az én párom is ma rendrakó volt. :lol: Csak ő a saját kupiját. Szokott ám szitkozódni ő is. :lol:
p__lilla
 
 


Linácska
Mikor kell tesztelned? Érzel már valamit? Vannak tüneteid?

És a többi inszemesnek?
Nem tudom mi van, de lehetséges, hogy utró mellett semmi tünetem sincs? Se mensis, se babás? Becsapós ez a cucc.
p__lilla
 
 


Viki,

a párom még nincs jobban, ráadásul szerintem lázas lesz és átment nyűgösbe. Nagyon nehéz eset ilyenkor...

Linácska,

szerintem nem lehet az ilyesmire előre felkészülni... :cry: Sajnálom a nagymamádat is.

Lilla,

nekem nem volt semmi babás tünetem, inkább mensisen fájdogált a pocakom.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: