Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Boldog névnapot Edi!

Nagyon hideg van nálunk is.
Bundazsákot Ti hol vetetek?

Sziasztok Timi

Kép
xytimi

Emesedoraanyu!
Sománál anno Nekem is 14 hótól 2 évesig altatás volt napi 2-szer, kiságy fölé görnyedve, mesélve, énekelve, utána csendben, de ott maradva... iszonyat fárasztó volt! Utána a rendes ágynál ezért keményítettem be! Persze nagyon jó volt odabújni akkor is!

Edi!
Ha ilyen aktív Kata, akkor tuti nem álmos- de ezt gondolom Nélkülem is tudtad! :lol:

Timi!
Én láttam pici bundazsákot a Gálon a Kínaiban (nem vízlepergetős anyagból, de egész újszülött méretű is volt), meg a CundA-ban, de ott csak kezes-lábas volt asszem pár hete, azóta nem jártam arra.
De vaterán, tesz-veszen is vannak alig-használtak, érdemes!

Oltás: itt olvastam a babanet főoldalán, hogy okt-től lesz új kötelező oltás, de már nem tudom melyik, de nem a rota tuti, ha ilyen szép ára van!
Én csak az agyhártyagyuszi ellenit, meg most a kullancs ellenit adattam/adatom be sz.tem!

Gabrielldaniel!
Gratula a kispöcsöshöz és üdv a 2fiúsanyukák táborába. Nagyon édi a pofija tényleg, nálunk is már a 4D-n is tiszta bátyus volt!
Ráérsz még a kisruha mosással a fűtésszezont megvárni! (Mi meg majd "koszosan" ráadjuk a lurkókra a ruhát!-na ez vicc volt).

Amúgy köszi V.erika+Cirmike a felajánlást, ha jövő hétig nem javul az idő, aki közelebb lakik, ahhoz viszem a vizes ruhákat! :)
Cirmike, ez tényleg tök jó, hogy fűtik az ovit! Somáék meg most járnak a Dózsa suliba úszni, gondolhatjátok hogy fáznak a vízben is, hiába meleg elvileg a víz, de mivel nincs fűtés, tök hamar kihűl+mikor kijönnek és mire egy 5 éves felöltözik... na ma már szurtyog is az orra! :evil: Így most kénytelen vagyok tíltani Neki,hogy Noé arcát puszilgassa!

Na lépek Dr. Houset nézni, meg talán a Szül.Feleségek egy részét is látom még, ha el nem alszom!

lola77

Sziasztok!

Hát igen ruhamosással várok míg beindul a fűtés. Ma mostam két adagot és olyan hideg lett a fürdőbe, hogy estére oda is be kellett vinni a melegítőt egy kicsit.
Én örülök, hogy két fiam lesz. Dani is jobban eljátszik fiúval. Elég akaratos! Néha a macskát kergeti, de a macska is partner a fogocskában.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy fog kinézni a 2. fiunk. Abban biztos vagyok, hogy megint tiszta apja lesz.
Oltás: Mi beadadtuk Daninak a Rota vírus ellenit. Hát tényleg nem volt olcsó. 2 havi részletben valami 17-18 000 Ft volt. Eddig hál istennek semmi ilyesmi betegséget nem észleltünk.
Pneumococus oltás lesz októbertól ingyenes 2 év alatt. Én ezt is szeretném beadatni Daninak.
Szerintem a picur is fog kapni Rota ellenit. De majd ahogy az anyagiak engedik.
Mindenkinek jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

cirmike77
Köszi a felajánlást,nekünk egyenlőre nem kell etetőszék, de lehet gondolkodom rajta,mert nemsokára aktuális lessz majd.
Majd akkor írok privit.

Edit
Tündériek a gyerekeid :lol:
Nekem is nagyon tetszik a kis csizma :D
Tanács?Hát anno nekem is ilyen volt a lányom és nagyon nehezen szoktattam le erről. És bizony nekem is rossz volt, mert az egyik elvárta hogy altassam, és csak én voltam neki jó,apa nem :shock:
a másikat meg szoptattam, szoval nehéz volt.
Én eleinte befeküdtem mellé az ágyikójába,amíg elaludt,de az nem volt jó,mert ha megébredt és nem voltam mellette,akkor ment a balhé.
Utána már csak az ágya mellé ültem,amíg elaludt.És így szép lassan leszokott és a végén már egyedül mennt el lefeküdni.

gabrielldaniell
Gratula a kisfiuhoz! :D
Tündéri a pofija :D

xytimi
Bundazsákot most láttam a Tescoban,3400-ért azt hiszem és ahogy lola is írta, a Gálon a kínaiba van 2500-ért,de az nem olyan meleg mint a tescos. Amugy én a tesz-veszen nézegettem,de az a helyzet,hogy mire ideér és kifizetem a postaköltséget+ az árát, akkor már nem igazán éri meg így megvenni. Bár ez szerencse kérdése is persze.

lola
Hogy vagytok?
Köszi a felajánlást,aranyos vagy,de én már megvettem előre,így nem kell. Meg aztán ha a dokimnak igaza van,lehet az enyémből se fogok a 36 hét után már inni :oops:

Ma megyek Uh-ra az sztk-ba :lol: Remélem nem dobnak ki gyorsan :? és megnézik rendesen a babót. Amilyen harapós kedvem van,ma nem fogom szó nélkül hagyni az ilyen kidobálósdni UH-kat :x
Majd jövök a hírekkel. :)
Megyek eszem,meg készölődök lassan.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Cirmike!
Az oviba a Máktól kapott levelet kell bevinni,amin rajta van hogy,Te az emelt családit kapod,nekünk kellett kérni a vesegondin egy papírt miszerint "egészséges"és közösségbe mehet,és én évente kapok a melóhelyemről egy papírt amit a vesegondin kell kitöltetni,és ők igazolják hogy tartósan beteg a gyerek,ennyi az egész,és 100% vagy 50%-os támogatást kapsz az étkezésre.
Hogy megy Réknának az ovi?Hát igen a falusi ovik a legjobbak,én is oda vittem volna Dorkát,ha viszamentem volna melózni,az tuti!

Tgabi!
Már nagyon a finisben vagy :) !
Hogy oldod meg az elővizsgát?Tanulni tudsz még?
Én még minidg nem kaptam semmit a sulitól,de azt mondták,hogy tuti indul szept.30-ig lehet jelentkezni,és utánna lesz egy "évnyitó" ahol elmondanak mindnet...
Utánna mész még továbbtanulni?(mérlegképes vagy másra)?

Edi!
Én azt tanácsolnám hogy tudom nem egyszerű,de próbáld Katát minnél jobban elfárasztani,és akkor tuti nem fog este 10-ig fönt ugrálni neked.Férjed esetleg emló után nem tud vele lemenni mocizni,vagy játszózni,vagy esetleg csak sétálni?Dávidra nem kel fel éjjel Kata?

Ancsa2727!
Na mi volt az uh-on?Ki kelett eresztened a hangod ,hogy rendesen megnézzenek? :x

Ruhaügyileg én mindig csak ajánlani tudom unokatesómat,aki nem ismerné,ő babaruhákat varr,vannak bedolgozói is,és nagyon rugalmas,kinek milyen elképzelése van,ja és olcsóbb mint a boltban vett ruhák!!!!Volt hogy 800g-os babára varrt ruhákat!

nem semmi ez a hideg,ki hogy van,kismamik remélem a front nem inditotta be a szülést senkinél!!
Tegnap elött este már mi is bekapcsoltuk a radiátort Dorkánál...

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok

Megjöttem UH-ról. Idáig ott voltam, azt hittem elájulok az éhségtől-szomjuságtól,de megérte :lol:
Ugy néz ki a saját dokim kicsit elnézte a dolgokat,vagy hatott a tanácsa,miszerint is napi 2 kávét meg kellett innom.
A kisasszony jól van, nem tetszett neki az UH,folyton lerugdosta.
A doki szerint 2200-2300 gramm :lol: ,ha így folytatja a kisasszony, és kihuznánk végig, akkor azt mondta a doki számítsak egy 4 kg-os gyerekre :shock:
Méhlepényt,áramlást nem nézett.A mensim szerint mondta a doki hogy 33 hetes vagyok,de a baba simán megfelel már 34-35 hetesnek. :lol:
Még jó hogy nem huzom ki a végéig :D
Ja és a fejmérete már 36 hetesnek felel meg :shock: :oops:
De a hasa is 35 hetesnek :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Most csak gyorsan, épp tanulok Emesével.

Hideg: távhős ismerős mondta, hogy a napokban beindítják a fűtést. Reméljük, igaza van...

Ancsa: tök jó, hogy nagyobb, akkor ne izgulj, szerintem ha bent lesz még legalább 3 hétig, akkor lesz kb. 3 kiló, 3,20. De az a lényeg, hogy minden rendben legyen, majd megnő itt kint.

Cirmike: ma arra mentem és meglestem lánykádat. Épp motoron ült és beszélgetett hozzá valami gyerek. Azt hallgatta. Aranyos volt Réka...

Ma voltunk hallás vizsgálaton Bencével, hál istennek, minden rendben vele. Nem volt egyszerű Dórikával és vele. Gyalog mentünk és jöttünk. Babakocsival. Mondjuk ma jobb idő volt.
Dórim ma még csak egyszer kakilt. Hígabbat, de nem vizeset. Picit még nyákos, bár az lehet a náthától is. Szóval csak túl leszünk rajta....

Na sziasztok, megyek nyüstölni Emesét.

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

De jó, hogy felhoztátok a védőoltásokat, pont erről akartam kérdezni. Most, hogy azt híresztelik, hogy kemlény influ járvány lesz, gondolkozom rajta, hogy beoltatjuk magunkat. Azt nem tudom, hogy Áront (nyolc hetes) be oltják-e, vagy hogy egyáltalán merjem-e beoltani... Jövőhéten kapja az első védőoltását, a BCG-n kívül. Remélem nem fog pánikba esni,elég hogy én abban leszek..ráadásul egyedül kell vinnem... :roll:
Mi is fűtünk-vettünk ventilátoros melegítőt, hát egész jó...jobb mint a semmi. Mondjuk Áronom nem olyan fázós, szegénykém olyan sokszor izzadt amikor kicsit melegebb volt.
Olvasom, hogy nem csak nekem vannak gondjaim az altatással :)
ez kicsit megnyutató. Most még el sem tudom képzelni hogy valaha Áron egyedül fog elaludni...na azt meg pláne nem, hogy egyszer lesz egy tesója...Olyan ügyesek vagytok Ti, több picúros anyukák!
Lola! Irigyellek, hogy nézed a Dr House-t...én is néztem eddig, és a született feleségeket is, de mióta megvan Áron...pffff....akkor már alszik, és ha alszik, akkor azonnal fürdök és fekszem is le..kihasználok minden percet az alvásra. Olyan rossz felkelni éjjel...főleg most hogy hideg van. Kibújni a jó meleg ágyikóból :?
Kicsit szégyenlem magam, hogy nem tudok mindenkihez írni személy szerint, de olyan kevés időm van amikor Ári alszik...úgyhogy ezúton is elnézést...
Most megyek is, harapok pár falatot :)
Szép napot,
Szilvia
és egy kép az én kis húsgombócomról :D
Kép
szilvia1981

Kép
szilvia1981

Szilvia1981!
Eltérőek az influ elleni védőoltások tapasztalatai, van aki utána jól elkapta (val.szeg. épp legyengültebb immunrendszerre kapta), valakinek bejött. Mindenesetre ne nagyon higgy a szenzációhajhász tv-nek, tavaly is jósolták az újfajta brutált, aztán nemigen volt különlegesebb, mint máskor.Bár én dumálok, még SOHA nem voltam influs...
Nektek látszik már v.mi a BCG-ből? Nekünk semmi...
Nagyon sokat nőttetek, tényleg!
Ne légy pánikban az oltás miatt, semmiség az egész ám! Ahogy hazaértek asszem rögtön kell majd germicid kúp, de a dokitok bizti mondja majd! A mellékhatások sem ennél durvák, hanem a későbbieknél, amit 1 év körül kapnak... asszem!

Emesedorabenceanyu!
A Kodály oviban+Kodály rendelőben délben már volt fűtés, itthon még nincs, de már várom nagyon!
Emese még mindig lelkes a sulival kapcs?

Ancsa!
Köszi, jól vagyunk! :P Várom a jobb időt azért....
Ezt a kávés dolgot nem értem! Most jó, hogy ittál 2 kávét és mire hatott, hogy jól mozgolódott a baba az Uh-n, vagy úgy általában a vérnyomásra?
Olyan jól bírod, tényleg még 1-2 hét és már kibújhat a kicsi, továbbra is pihizz azért, legalább készülsz az éjszakázásokra!

Ági, Lívia!
Tőletek akartam kérdezni, hogy Dorka ill. Timi 4 évet fognak ugye járni oviba! De már most tudjátok, hogy melyik csoportot járják majd 2-szer?
Na megyek zuhizni, utána a fiúk jönnek, Noé most nagyon alszik még....

lola77

Szilvia
Áron tündéri baba :lol: :lol: :lol:

Lola
Azért kellett kávét innom a doki javaslatára,mert annyira alacsony a vérnyomásom,hogy a doki szerint azért nem fejlődött rendesen a babó eddig ,mivel a tul alacsony vérnyomás esetében nem megfelelő az áramlás. :roll: aztán hogy ez igaz-e vagy sem,azt nem tudom,de nekem ezt mondta. :roll:
Ezért kiadta nekem, hogy a napi 2 kávét,persze tejjel,igyam meg,hogy legalább 100-110 legyen a vérnyomásom,hogy ezáltal jobb legyen az áramlás és tudjon fejlődni a babó. :roll:
Lehet hogy igaz a dolog,mert a multkori UH eredményhez képest most nagyon sokat fejlődött a kisasszony, amióta megittam a napi 2 kávét :roll: Ugyhogy eztán is megiszom,csak a babónak jó legyen.

Jól bírom?
Áhhhh, nem , én már nagyon félek,mert napok óta josló fájásaim vannak :shock: és ezt korainak tartom nagyon :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Lola: nem olyan lelkes, speciel már utálja. Korán kell feküdni, korán kell kelni, mindennap gyakorolunk, ami nem jön be neki. Egyre több a házi... úgyhogy... de inkább így akarja, mint napköziben. De azért ma is bőgött rendesen :( Legbelül sajnálom nagyon, de muszály nyüstölni. Két óra izzadás után tök szépre sikerült a házija :)

Nekünk már elkezdett bedurrani a bcg-je Bencének. Egy hete piros lett, most kezd már duzzadni.

Na megyek, Bence éhes, Dóra nyüglődik...

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

ági01
Nem tudom, hogy mi lesz az elővizsgával, mert tuti nem érek be... :?
Ha szerencsém lesz eltekintenek tőle, ha nem akkor talán megírhatom máskor.
Nem készülök mostanság, mert szerintem úgysem tudok bemenni vizsgázni, és nem is töröm magam össze.
Most fontosabb a gyerek!

Majd levizsgázom tavasszal, ha minden kötél szakad.

Másik suliba nem készülök, mert sajna már nem ingyenes a gyes alatt a fősuli, így meg nem tudom vállalni, hogy kifizetem a 160.000 Ft-ot félévente.
Talán jövőre költségtérítésesre beadom a jelentkezést.
Mert ugye a mérlegképest már ahhoz kötik :evil:

Olyan sok kisbabát látok, hogy viszik hallásvizsgálatra...
Régen ez nem volt divat, vagy ők mind problémásak lehetnek?
Hogy van ez?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Amióta azt mondta valaki, hogy mostanában nem nőtt a pocim látványosan tiszta stressz vagyok... :?
Szerintem sem nőtt olyan intenzíven, dehát csak rendben van minden nem????? :cry:
Az orvos észrevenné, ha valami nem stimmelne ugye?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak az ovi miatt nemigen tudok géphez jutni.
Most a héten meg vettünk új szekrényt a csajoknak, sajna a régit kinőtték. Régit kipakolni, újat lemosni meg szépen bepakolni két kicsi mellett nem volt könnyű.

Lola!
Védőoltások vannak 2-3-4 hónapos korban. Ez a Di-per-te+ Hib.
Semmi mellékhatásuk nincs. Nem kell kupot adni. Nem csomosodnak mint régebben. Most miota ez az ujfajta van semmi gond sincs.
Utána a következő 15 hósan van. Az a MMR. Ennek elég durva mellékhatásai lehetnek a szuri után 1 héttel. Minden kijöhet ami a mumpssza, rozsahimlővel il szamárköhögéssel jár. Lehet pötty, magas láz, influenza szerű megbetegedés. Zsoci jővőhéten kapja! Dórinál nagyon magas láz volt ( 39,5 )
Következő 18 honaposan van. Az a Di-per-te + Hib. Itt se nagyon van mellékhatás.
Ezután már csak 6 évesen a suli előtt kapnak. A 3 éves kimarad!!!!!!!!!!
Azt nem tudom, hogy amit most vezetnek be pneumococcus elleni, azt mikor adják. De 2 éves kor alatt kötelező!
Mi beadatuk a kullancs ellenit, meg a bárányhimlő ellenit.
Most nagyon csunyák és veszélyesek a bárányhimlők és a dr néninél rákérdeztem és nagyon ajánlotta. Mondta hogy kijöhetnek pöttyök, de nem olyan sok és nincs szővődmény.

Gabi!
Ne agodj, hogy most a végén nem nő a hasad. Ilyenkor a babák a sulyukat nőveszti nem pedig a nagyságukat! Meg inkább szerintem lejjebb csuszik a has!
Ha az orvos mindent rendben talál akkor ne izgulj! Mások véleménye nem mindig jo! Most azért több ruha van rajtad és nem ugy látják, mint a nagy melegben!

Most ennyi jutott gyorsan az eszembe!
Megyek nézem a barátokat!

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Mi is megvagyunk,bár elég fura ami mostanában Vikivel van......a héten tiszta zizi volt du-ként :?
Egyik nap azt mondja,hogy korábban menjek érte,másik nap meg később,persze mire eljön az a bizonyos délután,soha nem jókor megyek......eddig szinte minden délután sírt :cry:
ESte elkezdte a torkát fájlalni,szeme picit piros,puncija nagyon ki van csípve,de mitől????? :(
Elkezdtem minden baját kezelni,majd meglátjuk.........remélem sikerül minden nyavalyát időben elcsípni!!!!!!!!!

Edi
boldog névanpot utólag!!!!!!!!!!!!!
szombaton mikor jössz a tortáért?
Priviben megírom a címemet,tel.számmal együtt,jó? :wink:

MOncsi
Zsófinak nagyon boldog névnapot kívánunk/ha most tartjátok/.
Mi lett a végeredménye a szépségversenynek?
Csajokról rég láttunk képeket :P
Milyen szekrényt vettetek?Fenyő.....?

Ancsa
de jó,hogy ilyen jó hírekkel jöttél az uh-ról!!!!!!!Kitartás már nincs sok hátra!!!!

Szilvia
nagyon szép,formás baba Áron.

Nekem Viki 21 hónapos volt mikor megtanítottam egyedül elaludni,igaz 3 hétbe került,de sikerült.
én több szakkönyvet elolvastam ezzel kapcsolatban,aztán kiválasztottam azt,amit jónak tartottam.
Suttogó mindent megold az egy nagyon hasznos könyv,nagyon szerettem.

Állítólag a fűtés pénteken beindul,de dózsakertben már ma is fűtöttek :P

Szép hétvégét mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Köszi az infót az oltásokról :)
Lola,
nekünk nem látszik a BCG, nem is volt vele gond. Gondolom mostmár akkor nem is lesz....vagy igen?

Gabi,
ne aggódj a pocid miatt, nekem az utolsó hónapban semmit nem nőtt, és Áron is alig... Néhány dekát híztam csak az utolsó hónapban. Szerintem nincsen semmi gond :D

Köszönöm Áron nevében is a bókokat :oops:
sziasztok,
Szilvia
szilvia1981

Tgabi
Ne aggódj!
Látod nekem se nőtt a hasam 1cm-ert sem az elmult 4 hétben,ennek ellenére a babóm szépen fejlődött odabennt a pocakban! :D
Biztosan a te babód is szépen fejlődik,nyugi :D

cseriviola
Köszi ,bár én már nagyon szeretnék a végefelé tartani,megnyugtatóbb lenne :roll:
Viki remélem nem betegedett le!

Az én kisfiam is tegnap este fájlalta a torkát,így este már kapta is a mézet meg a citromot :D na meg majd ma este is :D

Nálunk nincs fütés :? Komolyan mondom én fázom a lakásban :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Szilvia: az a jó, ha látszik az oltás :), régen újra adták, ha negatív volt. Van akinek 6 hetesen kezd el bedurrani, tavaly Dórának is úgy volt.

Megyek, éhes a kiskirályfi.

Szilvia
emesedora

Sziasztok csajok!

Mindenkinek köszi a megnyugtató szavakat!

Annyira de annyira be van dagadva a kezem, hogy elzsibbad néha, és alig bírok fogni. A lábam nem dagad ennyire, sőt szinte nagyon minimálisat.
A gyógyszertárba azt mondják egyek teljesen sószegényen, de azt hogy kell? Mit egyek? hát mindenben van valamennyi só nem?
Valaki azt mondja igyak sört, de azt meg nem szeretem... :?
Olvastam azt is , hogy jó a gyümölcs nap is (alma, banán, narancs).
No meg az ásványvíz...

Nem gondoltam, hogy ilyen nyűgi leszek a végére :evil:

Néztem a császárról videókat.
Hát van egy gyönyörű a youtube-on...elbőgtem magam :oops:
Apukának odaadják a babát (Péterfi kórház Pesten)és dajkálja.
Hát beszarás :oops: :cry:

Nem irigyellek benneteket kisgyerkőcös anyukákat, mennyi gondotok van. Vagy nekem volt ez már nagyon régen, vagy nekem nem voltak ilyen problémáim...(de inkább az előbbi :))

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Sikerült kapni bundazsékot itt a Gáli kínaiban de ezt tegnap hozták nagyon aranyos fehéret vettem mert lehet hogy megkukacosodik annyi embertől hallottam hogy biztos és még sem úgy lett maci van az elején vizlepergetős és ha nagyobb overállá lehet cipzározni csizma kesztyű is van hozzá. mindenkitől köszi az infót!

Ancsa
Megkérdezted a dokit hogy mekkora a baba?
Én amikor voltam akkor csak hetekben beszélt még senki nem mondta hogy hány kg lehet.

Nálunk már van fűtés de csak langyos a radiátor.

Jó éjszakát!

Kép
xytimi

xytimi
Nem kérdeztem,magától mondta kb mennyi a sulya :roll:
Aranyos az a bundazsák, :D én is láttam,gondolkoztam is rajta,de végülis nem vettem meg :roll:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk, igaz nagyon ritkán .. :(
A Matyi az előző héten beteg volt, itthon voltam vele 1/2 hetet, majd hétfőtől ment bölibe, ma már hőemelkedése volt :oops: kezdek összeomlani :( :( hihetetlen hogy minden betegséget elkapunk..
ráadásul én is mindig megfertőződöm, még az előzőből sem gyógyultam ki rendesen :(
nade nem panaszkodom tovább :)
amúgy jól vagyunk, nem jövök gyarkan mert estére nagyon elfáradok és csak fekszek :)

A kismamiknak kitartás! Lasssan egyszerrre szültök!! :)
Ancsa, büszkék vagyunk rád, ügyes vagy hogy így kitartasz! Érdekes ez a kávé dolog, hogy a többi doki nem mondta!
Néha nem értem, hogy ennyire különböző a szaktudásuk, vagy csak hanyagok?!

Erika,
Bakonyszombathelyen mi is szedtünk már almát, jó ötlet szerintem kimegyünk! Az éttermet pedig kipróbáljuk, szeretem az ilyen infokat! Nagyon tetszik az a kép, amin a Viki az apukájával almát eszik!

Szilvi,
nagyon szépek a kicsik és a nagylány! :) Emeséhez pedig kitartás, az egyik ismerősöm is "szenved" a gyakorlással rendesen!

Edi,
az altatáshoz nem szólok hozzá, mint "gyermeke alvását elrontó anyuka" Nálunk a Máté a mai napig úgy alszik, hogy valakihez hozzábújva. :roll: Az általában én vagyok. Mondjuk mostanában csibészkedik, mert megvárja hogy elfogyjon a türelmem (kb 3/4 óra) aztán hívja az apját, akivel elalszik 10 perc alatt :) :)
Néha gondolom hogy át kellene szoktatni egyedül alvásra, de olyan keveset vagyunk együtt a meló / böli miatt, hogy ilyenkor jó hozzábújni! ----> Na akkor ez volt az ellenpélda!!! :) :) :) :) :)

Gangi, tényleg mizu veletek?

na lépek még pakolok a héten nagyon tré voltam :)

Zsani

Kép

Kép
zsanka

A névnapozóknak ill. születésnaposoknak Sok boldogságot kívánunk!

Hallod Farkas Lackó ez neked is szól!!!! :) :)

puszi
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Timi: tudnál rakni egy képet arról a bunazsákról??????? Érdekelne hogy néz ki!
Köszönöm!
Jó éjt mindenkinek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Timi,

engem is érdeklne a bundazsák, légyszi tegyél fel egy képet. :D Köszönöm!
Voltunk a tescoba, de nem találtunk :( egy volt, ami vajszínű, tiszta szőrme "rugi", nagyyon szép volt, de sajnos csak newborn-méretben...és hát az nekünk nem jó.... Így hát Apa kívánságára vettünk egy terespszínű :evil: overált... De én szeretnék egy bundazsákot, egyszerűbb.

Olyan hülye vagyok...ma reggel Apa elment angolra, gondoltam lemegyünk Áronnal sétálni. Jól beöltöztettem szegykémet, és a lépcsőház előtt szembesültem a ténnyel, hogy ESIK AZ ESŐ!!!
Pedig még el is húztam a függönyöket :oops:
Ígyhát rátettem az esővédőt a babakocsira, és mentünk egy házkört...én totál eláztam... Áron meg csak nézett, hogy minek jöttünk tíz perc után haza...jól el is kezdett sírni...

Gabi,
nemsokára újra átélheted a mi gondjainkat :D :D :D és majd eszedbe jutnak a régi emlékek :D De ezek édes gondok :wink:

A suttogó című könyvet én is kiolvastam, és hát nagyon szép és jó amit leír, és jó is lenne ha minden úgy lenne, ahogyan le van írva...de nem hiszem, hogy minden része minden babánál alkalmazható...igazából az lenne a legjobb, ha a nőci aki írta idejönne, és megmondaná mit hogyan...

A fűtésről... már itt is van fűtés az Előd vezéren, de olyan idegesítő, hogy egész télen langyos a radiátor, és mégis olyan @ !%@ sokat fizetünk a fűtésre.... egyes lakásokban meg nem lehet hozzáérni a radiátorhoz. Agyrém.

Van egy vadonatúj babahordozóm, ha valakit érdekel. Ajándékba kaptuk, csakhogy olyan babakocsit vettünk, amihez ez is tartozott...úgyhogy most becsomagolva hever az előszobaszekrénybe... ha valakit érdekel, teszek fel róla képet. Ha jól emlékszem kék alapon macik vannak rajta.

Szép hétvégét mindenkinek :D
Szilvia

Áron Apával :D
Kép
szilvia1981

Sziasztok!

Edi
hogy sikerült a szülinap?Miket kapott Kata?Képek lesznek? :lol:
A gumicsizmát neki hol vettétek és mennyiért?

Mnzsani,Zsanka
Mátéknak nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!
Kép

még pár kép rólunk aztán megyek aludni,holnap meló :cry:
Dkertben sétáltunk.....
Kép
Kata tortája :P
Kép Kép
KIs balerinám :lol:
Kép Kép
anyósom tortája :D
Kép Kép

Sziasztok,további szép hétvégét,jó éjt:Erika

cseriviola

Sziasztok!

cseriviola

Ezeket a tortákat is te sütötted?
Fantasztikusan néznek ki!!!
Ha nem vagy cukrász, pályát tévesztettél...
Ha nem nagy kérés leírnád nekem priviben, hogy kb mennyibe vannak ezek a torták, és nagy vonalakban, hogy miként csinálod?

Nagyon szeretek én is sütni, de már vagy egy éve nincs sütőm sajna...( úgy néz ki karácsonyra azért kapok egyet...:))

Néha már most olyan a hangulatom, nagyon közelednek az ünnepek is...

JAJJJJ CSAJOK 10 NAP !!! :roll:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Megmondom őszintén a családban sem mindíg tudom nyomonkövetni, hogy kinek mikor van szülinap, névnap.
Ezért elnézést kérek azoktól akiket nem köszöntök időben...

Mindenkit Isten Éltessen Sokáig !!!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

A bundazsák épp a mosógépben van de ha megszárad lefényképezem. ez olyan hogy zsák is meg overállá cipzározható.
4000ft volt.

A szülinaposoknak és névnaposoknak sok boldogságot!

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Kép
xytimi

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap olyan fantasztikus volt a kisfiam. Tegnap fél 12-kor evett, utána legközelebb 4-kor, utána este fél 10-kor! Féltem az éjjeltől, hogy most biztos keveset fog akkor aludni, de nem, 4 óránként felkelt, egyszer volt fent egy fél órát pluszban. Ma is azért inkább 3,5-4 óránként kér enni. Azért nekem már ez is nagy könnyebbség...

Erika: tényleg gyönyörűek a torták! Szerintem majd valamikor mi is befizetünk valamilyenre. Nagyon különlegesek! Hogy lehet ennyi türelmed és kézügyességed és főleg fantáziád???

Kismamik:
Nem irigyellek titeket ezért a hidegért... olyan jó volt melegben kismama lenni. Én azt jobban bírom....

Zsanka:
Máténak boldog szüli és névnapot.

És mindenki másnak, akinek van valamije. Nekünk holnap lesz a 7. házassági évfordulónk! Amúgy 10 éve vagyunk együtt :)

További jó hétvégét

Szilvia

UI: ja, kinőttük totál a 2-es pelust is, hármasat vettem már. Hihetetlen, hogy még csak 6 hetes lesz! Tudom, kilóban sok választja el, de a 14 hós kislányom 4-set hord!:)
emesedora

Cseriviola!
A Viki puncijához jutott eszembe: lehet, hogy az ovis wc a ludas, azért gondolom itt is 3-4 wc jut a huszonvalahány gyerekre és hát ugye a bacik.... mások mint a bölcsiben!Remélem már javultok!
A képek jók megint, tetszik a balerinás!
Az anyósod tortáját hány tojásból sütötted, hogy ilyen jó magas, vagy 2 külön tortát csinálsz?

Szilvia1981!
Ez az esős-séta jó lehetett, én is gondolkodtam már, hogy még esőben is kimegyek, esővédővel, mert iszonyat,hogy hiába tervezem, hogy mikor hova megyünk séta/ügyintézés, mindig közbeszól ez az idióta időjárás!:twisted:
A BCG-helyének tényleg látszódnia kell, bal vállon, nézdd meg, tapogasdd meg, mert lehet hogy csak csomós.... Én is megnéztem, csomót érzek, látni nem látszik még semmi!

Edi:
Boldog szülinapot Katának, várjuk a képeket!

Zsanka!
Boldog névnapot Máténak és jobbulást, tanácsot nem tudok adni, hogy mit tegyél, hogy ne legyen ilyen beteges... nálunk az első közösségi év sem volt gáz, nemhogy a 2.!Kitartás!

Emeseanyu!
a 3-as pelus az már a midi?Hány kg-tól van, mert mi még csak 4,2 kg-osok vagyunk, most használom el a Pampers 2-t (ajándékba kaptuk), de mintha néha túl rövid lenne... 2 hete még az 1-es liberót hajtottam.... Hogy vannak ezek a pelusok? :shock:

Gabi!
Ne aggódj szerintem se a has miatt, biztos nincsmár helye nőni!

Ancsa!
Ugye egyben vagy még?

Lányok v.ki írta, hogy a youtube-on látott császárt....belinkelné, mert kíváncsi vagyok mit működtek velem, úgyse láttam még ilyet!

Moncsi!
Köszi az infót oltás ügyben, valahogy így emlékeztem, csak közben voltak változások, de a mostani új változásokkal hasonlóak lettek, mint annó 5-6 éve!A 3 éves kimarad- ennek örülök. Soma 3 napig mászott, nem tudott lábra állni az izomba kapott oltástól, a régiek emlékeznek, pont Cirmikééknél volt babatali, ott mászott! :P

lola77

http://www.youtube.com/watch?v=Q4eN7ACB-q4&feature=related
a császáros videó

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Lola: hát ez a pelus dolog!! Én még Emesénél azt vettem észre, hogy kb. egy kilót rászámolhatsz és olyat vegyél neki.... A 3-6 kilósnak még jónak kéne lennie Bencének, múlt héten volt 5,10 deka, és mégis alig bírtam a hasán becsatolni (libero).
Most már rossmann-t vettem, Dórinál is bevált nagyon. 4-9 kilósat és nagyon jó!! Méretben meg mindenhogy!
Tényleg, ti a héten mentek az első szurira?
Nekünk tök jó lesz, mert a 15 hós oltását is akkor kapja Dóri, plusz a bárányhimlőset. Mondtam apának, akkor maradjon itthon, mert két kicsit oltásra vinni kicsit durva :(

Na megyek, felmosok, meg hajat mosok amíg alszik Bence. Dóri itt rosszalkodik mellettem:)

Szilvia

UI: már a bcg kezd gennyesedni.
emesedora

Sziasztok

Lola
Igen,egyben vagyok még! Nem mentem szülni :lol:
Csak tegnap kora reggel,6-kor elmentünk anyukámékhoz Naszályra, aztán 9:30 körül elindultunk Pestre a Tropicáriumba :D
Meglepi volt apa részéről, mivel imádom a cápákat és mert hónapok óta fekvésre vagyok ítélve,a 4 fal között lassan kezdek begubózni,vagyis már begubóztam, így kibérelt egy autót/ mivel nekünk nincs most/ hogy kitudjak én is mozdulni egy kicsit itthonról :lol: Nagyon élveztem :D Gyönyörüek voltak a cápák és már el is döntöttem,ha meglessz a kisasszony és letelik a gyermekágyas időszak, elmegyünk búvárkodni a cápákkal egy vízben :D Vagyis csak én,apa majd levideóz,mert ő nem mer bemenni a vízbe a cápákhoz.
Jajj,már nagyon várom lányok.
Sok-sok képet készítettünk,nem tudom sikerültek-e,de majd megnézem,és ha igen,teszek fel képet is majd :)

Szilvia
Örülök a jó hírnek! :D

tgabi80
10 nap? :D vagyis már csak 9? :shock:
Az itt van egy -kettőre :D
Nyugi,rendben lessz minden!Dukkolok neked!

cseriviola
Nagyon jók a képek! :D Kislányod tündéri!
És a torta! csucsszuperül néz ki :D biztosan fincsi is volt!

szilvia1981
Nálunk a gálon is csak langyos a radiátor egész télen :? és nincs több sose 21 foknál,pedig szigeteltek az ablakok is :?
Kisfiad tündéri :D

zsanka
Köszi :D ezen már én is megvagyok lepődve h így vagyok még egyben :shock:
Olyan kismamik szülnek a 32-33-34 héten,akiknek elötte semmi bajuk nem volt,se nyitott méhszáj,se semmi :shock:
Ezért is félek én minden nappal jobban :( mert ha ők megszültek ilyen korán,velem mi lessz ennyi problémával a hátam mögött :?
Azt hiszem már minden nap ajándék nekem, és minden nap este örülök,hogy azt is megértük egyben :D
Azért nem adom fel és bizakodom továbbra is,hogy kihuzzuk legalább a 37+1 napra :D ez most a célom.

Most mennem kell,kisfiam beteg,viszem orvoshoz :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

sziasztok!

Ancsa,
köszi :D
Mi is nemrég voltunk a topicáriumba...fúú tényleg szuper. Ott űcsörögtünk a cápák előtt egy órát :D Én is lemennék közéjük.

Lola,
megnéztem jobban Áron karját, hááát, egy ici pici piros folt van ott, és egy ici pici csomó(cska)...remélem az elég...bár se a védőnő, se a doki nem nézte meg idáig..... :shock:

Pelenka ügy...háát, mi eddig pamperst használtunk, a kettes már nem jó..de még van néhány db, elhasználjuk...
Áron már több mint hat kg...és nagyon rövidnek tűnik a kettes. Csak azt nem tudom milyet vegyek, mert a pocija nagy...de nem akarom hogy a térdéig érjen a pelus... :lol:
Olyat akarok, aminek gumis a dereka...A libero és a huggies olyan, ugye?

Sziasztok,
Szilvia
szilvia1981

Sziasztok,

az előbb elfelejtettem a legfontosabbat...

Ma hajnalban Áron nagyon megijesztett, ugyanis a légzésfigyelő elkezdett riasztani. Eddig is volt olyan, hogy sípolt, de az első vagy legkésőbb a második sípolás után felkelt és nem riasztott be a figyelő. De most hármat sípolt és semmi....jött a riasztás...én meg rohantam át a szobájába, majd beestem az ajtón, a gép üvölt...Áron meg alszik... fel sem kelt rá. De vette a levegőt. Nem tudom, hogy akkor kezdett lélegezni, vagy addig is lélegzett...Azt viszont észrevettem amikor napközben itt alszik a szobánkban, hogy néha kimarad egy-egy lélegzés és utána egy hatalmasat lélegzik...
Nagyon fosok, hogy valami baj lesz... :roll:
Néha olyan mélyen alszik, hogy teljesen mindegy mit csinálok vele, nem ébred fel...
Volt hasonló "élményetek"? Vigyem orvoshoz?

köszi
szilvia1981

Szilvia

Nekem a lányommal voltak ugyanilyen gondok :(
Többnyire a babákat felébreszti a sípoló hang, ezért is van az,hogy mire odaér a szülő, már lélegzik a baba.

Nálunk súlyos vérszegénység miatt voltak légzéskimaradásai a lányomnak.
Ha észreveszed,hogy nehéz felébreszteni,vagy nem eszik annyit,mint elötte, esetleg sápadt,akkor érdemes a vérképét megnézetni.
Nekem se jutott volna eszembe álmomban sem,hogy a vérszegénység képes ilyen légzéskimaradást okozni.
Szerintem egy vérvételt megér, és gyógyszerrel kezelhető és akkor pár hónap alatt /mert ugye a vas raktárak feltöltődéséhez idő kell/ rendbe jön.

De az a legjobb ha megbeszéled ezt a gyerekorvossal.
Mert nálunk a vérszegénység okozta,de lehet más is. Jobb ha gyerekorvossal beszélsz erről és esetleg ki is vizsgálják a picit.

Most nehogy félreértsd, nem megijeszteni akartalak,csak leírtam,hogy nálunk miért volt gond a légzéssel.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Tegnap írtam,egy csomót,azt most nézem,hogy eltünt :twisted:

Lola!
Igen 4 évet jár,majd oviba,de hogy melyiket fogja 2* járni,még nem is gondolkoztam rajta.. :? Sőt már az sem biztos hogy most kezdi az ovit.Nagyon megváltozott Dorka,mióta mondogatom neki hogy oviba fog járni,meg néha be is megyünk az oviba.Állandóan rajtam lóg,az apját elzavarja,már eléggé durván is...Játszón sem megy a többi gyerek közé játszani,komolyan olyan mintha "depis lenne"jó ez kicsit durva,de eléggé magába forduló lett,és mi lesz akkor ha ovis lesz???huu nagyon félek tőle...

Erika!
Tortáidra nem is írok semmit,szépek gusztik,mint mindig :P :D
Viki jár Neked balettra?
Dorkát vittük már párszor,de sztem még túl kicsi hozzá,vagy lehet hogy az a baj,hogy a kislány akivel járunk ő mindig eltereli Dorka figyelmét,és csak futkosnak rosszalkodnak :roll: .De érdekes mert ha meg hazajövünk,és kérdem tőle hogy is van a spicc,pipa azt tudja.

Tgabi!
huu már csak 9 nap,aztaa,izgis :P .
Nem is kérdeztem,hogy pénteken megtudtad írni az elővizsgát?

Cirmike!
El tudtad intézni Rékának az étkezéshez szükséges papirokat?

Szilvi!
Nálunk is volt hasonló a légzésfigyelővel,eléggé sokszor besipolt,volt hogy már folyamatosan sipolt.Nem ébredt fel Dorka rá,volt hog yeléggé határozottan meg kelett ráznom hog yfelkeljen,már ott kiabáltam rá hog ykelj már fel,huu az durva volt,azt vett egy nagy levegőt,és aludt tovább...Sztem is beszélj a háziorvossal,hátha mond valami okosat...

Zsanka!
Dorka is beteg volt a múlt héten én is mindig elkapok tőle minden nyavalyát,ráadásul ő már rég jól van én még mindig a halálomon vagyok... :) Mi lesz ha oviba megy,hu haza hoz majd minden nyavalyát....

Szép napot,
Ági

Kép

Kép
ági01

Ancsa!
Örülök, hogy még mindig jól vagy és egyben!Továbbra is tarts ki! Mi baja lett a fiadnak? Jobbulást neki!!
Légzéskimaradás nálunk is volt. Olyan mint amit írtatok. Kimaradt egy levegővét, majd jött egy nagy. Nálunk hál istennek nem volt riasztás, sem téves.
3 napja esténként keményedéseim vannak. 5 percenként jönnek. Ez Daninál is volt, csak úgy emlékszem, hogy később.
Ma voltam az ellenanyagszűréses eredményért. Ez már a második (kontroll) volt. A dokinő még javasolt még egy kontrollt olyan 6 hét múlva a biztonság kedvéért.
Ma olyan szétszórt vagyok. Majdnem búcsút inthettem az összes leletemnek kiskönyvemnek, a fiam egészségügyi kiskönyvének. De hál istennek meglett. A gyógyszertárba hagytam a mappát.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szisztok,

Hirtelen nem is tudom kinek mit írjak...
Kicsit lusti voltam, nem jöttem, elszaladtak a napok, jó sokat írtatok!

Mi jól vagyunk.
Semmi különös.

Erika,
Megint nagyon tuti a torta!!! :lol: :lol:

Ági,
Még nem intéztem el a kaját. Mindig elfelejtek rákérdezni az oviban. Bár itt mindenki tartósan beteg. Nekünk most októberben jár le erről a papír. Majd kell menni újért Pestre a neurológiára.
Azt tudom, hogy az ovi teljes árat fizet a bölinek ahol főznek neki diétásat és az ovi igényi az önkormányzattól a támogatást. Így fizetek 250-et az ebédért. De ugye ez egyedi, diétás...
Azért majd rákérdezek. Ugyis van még más kérdésem is...
Jobbulást Neked!!!

Szilvi,
Nekem a lányom légzése hagyott ki, volt hogy 15mp-t is. Ezért került sor a mandulák kivételére. De ugye ez nem pici baba korban volt, hanem 2 évesen.
Szóval sokminden okozhatja. De aztán visszatér a légzés többnyire rázás nélkül is, de nagyon ijesztő tud lenni, főleg ha tényleg megfigyeled hány mp telik el, figyelted már ezt?

Szilvi (Emesedórabenceanyu :lol: )
Jó kis progi ez az oltásosdi kettőjükkel. Sok sikert. Inkább elmenni, vetkőztetni, rányomi, öltözni a macera mint sem maga a fájdalom és vígasztalás.
Nekem gyakran kaptak egyszerre oltást, de nagyon ritka volt hogy sírtak és ugye nekünk kijár a dokinő. Így egyszerűbb.

Mennem kell, itt rángat Réka.
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Hoztam 1-2 képeket a Tropicáriumról

Cápa
http://kepfeltoltes.hu/080922/K_p_077_w ... es.hu_.jpg
Cápa
http://kepfeltoltes.hu/080922/K_p_071_w ... es.hu_.jpg
Párom és a kisfiam
http://kepfeltoltes.hu/080922/K_p_090_w ... es.hu_.jpg
Gyerekek
http://kepfeltoltes.hu/080922/K_p_093_w ... es.hu_.jpg
Gyerekek
http://kepfeltoltes.hu/080922/K_p_096_w ... es.hu_.jpg

Pocakfotó
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/ ... _p+042.jpg

A csíkjaimat ne nézzétek :oops:
Csak 1 cm-ert nőtt az elmult 4-5 hétben :?

Gabrieldaniell
Vigyázz magadra! Szedsz magnéziumot? Mert az jó ilyenkor.
Kisfiam megfázott,meg vírusos a torka :(
Oviba könnyen összeszedi a bacikat,mert sajnos elég sokan viszik a gyereket,akkor is ha beteg :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Cirmike: épp azt beszéltük apával, hogy lehet, hogy kihívjuk akkor mi is így a két gyerekhez, mert olcsóbb még így is, mintha apa nem menne egy napot dolgozni. Itthon elbírok velük, talán... majd megkérdezem, mennyiért jönne ki.

Lola:
na... Pláza. Írok, ahogy ígértem. A nagy body-s "akvárium" nagyon üres, abban egyet találtam Dórimnak, inkább egyszínű fehér volt. Bencének ott nem találtam. Felakasztva kaptam két darab hosszú ujjút, egy csíkos, egy nyuszis, de fiús, ez a bio pamut téma, a kettő volt 1190. 62-set vettem. Kaptam Emesének is nadrágot, meg Dórinak pulcsit 890-ért.

Szilvi: az a bcg az már kezd beindulni, az jó. Hogy miért nem mondta a doki? Ki tudja.. de általában a két hónapos oltásnál ezt megnézik.
Légzésfigyelő: nálunk is volt Dórinál ilyen. Lehet, hogy elmocorgott kicsit, volt olyan is, de volt, hogy egy helyben feküdt és akkor. Ez kb. 2-3 hós koráig előfordult kb. 4-5-ször, utána már nem. Bencénél most 2szer sípolt, de nem volt semmi. Tényleg jobb azért rákérdezni a dokira, mert lehet, hogy ártalmatlan dolog, de lehet komolyabb is. Én a neten tavaly sokat olvastam a témáról, ha van egy kis időd, keress rá... (de ne túl sokat olvass, mert hajlamos az ember beparázni hülyeségektől :)).

Ancsa: vigyázz magadra továbbra is!! Jók a képek! Remélem nem zötykölödtél túl sokat!

A többi kismaminak is kitartást és vigyázzatok magatokra! Tgabi vágd a centit :).

Sziasztok, Szilvia

UI: megyek vacsit adni apának. Mire hazajött, megtanultam Emesével és gyakoroltunk is (ma tök jól ment neki) és megfürdettem a három gyereket!! Kezdek belejönni, nem?
:)
emesedora

Sziasztok!

Köszi a szurkolást lányok:)

ági

Nem mentem be a vizsgára, fél 12-re értem volna be kb. akkor meg már fölösleges lett volna.
Egyébként kissé kiakadtam, mert azt mondta a csaj a suliban, hogy nem kell semmilyen igazolás, erre most mondja az osztálytársam, hogy vigyek valami papírt, hogy ágynyugalmat javasolt a doki, és azért nem mentem mostanában.
Olyan jó lett volna, ha ezt nem utólag kell közölni a dokival, hogy adjon ilyen papírt... :?

Ma elég rossz napom volt, depis voltam.., kiakasztott a lányom..., és a pici fiam alig akart mozogni.
Úgy aggódtam, hogy mi baj lehet...
Most estefelé azért intenzívebb volt egy kicsit, de fele annyit sem mozgott mint pl. tegnap :cry:

ancsa

ezekkel a kis édes cápucikkal akarsz te úszkálni?????
Be lehet menni közéjük?????
Mibe kerül?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Ancsa!

Igen szedek magnéziumot, meg Panangint is, abban is van valamennyi magnézium. Azt vettem észre, hogy csak lefekvéskor van ez a keményedés csak egy kicsit, aztán semmi. Jót tesz az alvás. Hiába csak éjszaka van idő pihenni. Napközben ha van egy kis lélekjelenlétem és Dani alszik inkább takarítok vagy egyéb. Nagy ritkán ha tényleg szükségét érzem pihenek én is.
Jók a fotók!

Tgabi!

Tessék jókedvűnek lenni. Kihasználni a kis napsütéseket és feltöltődni lelkileg. Kitartás!!!

Szilvia!

Nagyon ügyi vagy, hogy ennyi mindent megcsinálsz egy nap. Én még gondba vagyok, hogy két gyereket hogy fogok megfürdetni. Te pedig hármat is egyszerre.
Leírnád, hogy osztod be este az időt ha nincs otthon a férjed!???
Ötletet gyüjtök, mert nekem is lesz olyan hogy délutánra csak én maradok majd nekik.
Persze tudom, az ember feltalálja magát, de mégis kíváncsi vagyok Te hogy csinálod!???

Jó éjt mindenkinek!!!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvia1981!
Most sípolt be 3-szor egymás után Nálunk a légz.figyu, ezért vagyok fennt így hajnalban. Pedig vett levegőt Noé.
Nálunk az elején nagyon sokat besípolt, én már nem parázok, de rohanok mindig persze. Nekem nem kel fel a hangra... de ha megrázom, olyan mély álomból ébred, összerezzen (Moro-reflex szerűen, karját csapkodja, tudod!)
A koraosztályon a kórházban Angelcare volt, így mi is ilyet vettünk, pedig Én nem akartam, csak így hogy ugye lélegeztetés volt Nálunk, ezért vettünk...
Sokat olvastam Én is, másik topikban azt mondta a forgalmazó, hogy 3-4 kg alatt nem a szivacs alá kell tenni, csak a lepedő alá, mert kis súlyú a baba....de azt ugye Ti már elértétek.
Amúgy assszem 15 mp után jelez. És igen sok babánál előfordul, állítólag "normális", hogy nem vesznek levegőt ennyi ideig, aztán sok nagyot kapkodva. De ha Nálatok eddig nem volt ilyen, szerintem is figyeldd és esetleg mozgasd át az érzékelő lapokat, hátha...
Remélem többet nem lesz. Egyébként nálunk, mióta ugye elhagytuk mi is a 3,5 kg-ot ritkábban sípolt be, most nem tudom miért....
Ja egyik ismerős a gyerekoszt. dolgozik, ott is ilyen van, sokszor tévesen riaszt, mondja Ő is....

Tgabi!
Köszi a linket, ez durva, szinte fél szemmel tudtam csak nézni ezt a csaszis videót, nem semmi.... asszem megmutatom férjemnek is majd.... :shock:

Ági!
Sz.tem Dorka az ismeretlentől fél, hisz nem tudja mi az az ovi, amit sűrűn emlegettek Neki. Szóval sz.tem egy próbát megér azért egy pár hétig vigyed, mondjuk Én nem vagyok híve annak, ha elkezdünk v.mit, hogy abbahagyjam, de ha nagyon durván reagál és ugye Te nem dolgozol, biztos Én is felfüggeszteném a helyedben. Úgyis jönnek a betegségek, lehet hogy hiányozna sokat, utána dec. téli szünet.... aztán jan. közepén újra próbálkoztok esetleg...

Emesedorabenceanyu!
Köszi a bodyval kapcs. Tescoban is csak fehér hosszú ujjú van még... majd akkor csak jövő héten nézek, hátha addigra lesz, azért a kiakasztós is jó árban volt, múltkor 1 db volt annyiért...
Dokinő (K.T.) úgy tudom nemigen jár ki, csak 3 gyereknél, szóval kérdezz rá a Magdi biztos megmondja...

Folyt. köv.

lola77

ANcsa!
Jók a képek,mi is voltunk már 2-szer Somával, alig várom hogy ilyen progikra menjünk Noéval is, Én is tök élveztem, de BE NEM MENNÉK közéjük.... hogy Neked milyen vágyaid vannak.... :P

Gabrielldaniel!
azért ne csak este pihizz... amúgy a lefekvéskori keményedés úgy tudom nem baj, ha nem tart percekig. Nekem is mindig háton fekve volt, de csak 15-20 mp-ig!
Esti fürcsi: Én is kíváncsi vagyok 3 gyereknél hogy megy, bár biztos bele lehet jönni...
Nálunk néha a 2 közül Noé ordít, míg Somát törlöm, rendezem... úgy sajnálom, de nem tudom felvenni. szerencsére csak párszor volt így... Meg nem tudom egyformára csinálni az estéket, egyszer S. fürdik előbb, egyszer Noé, attól függ, hogy jön ki az esti szopi, mennyire türelmes, nyugodt éppen Noé. Na de a hosszú téli estéken könnyű elkezdeni időben. Én amúgy 18.30 felé kezdek hozzá (vacsi készítés Somának, Nekem) és mire Somától kijövök (meseolvasás után) kábé 20.00 jó esetben. Na ekkorra már legtöbbször Én is lezuhanyoztam, de fürdés már nem fér bele, ha egyedül vagyok Velük.

Tegnap olyan jó idő volt, remélem lesz még ilyen...

Ma megyünk reggel logopédiára, kíváncsi vagyok...

Szép Napot!

lola77

Sziasztok!

Lola:
nekem van ismerősöm, akihez mindig úgy járt ki K.T. oltásra, két gyereknél. Pedig nem volt annyira kicsi a korkülönbség, mint nálunk. Jó, fizetett érte. De talán nekem is megérné, minthogy apa ne menjen, náluk nincs szabadság. Ha nem megy, nem kap pénzt.
Én vettem tescoban fehér h.ujjút is, mindkettőnek. Nagyon tetszik, nagyon jó, vastag anyaga van. Ja, Lola, nekem nem három gyerekem van? :) Igaz, Emese suliban lenne, de hát akkor is... Ma is viszem Dórit le megmutatni, elég körülményes így egyedül. Múltkor is én vittem be Dórit, az aszisztens meg Bencét, mert ugyebár a rendelőbe nem lehet babakocsit bevinni, az előtérbe meg nem hagyom kint egyedül a fiamat...

Ancsa: tényleg, hogy gondoltad ezt a cápákkal úszkálást??? Nagyon bátor vagy... főleg három gyerek mellett :)

Gabi: nem egyszerű a dolog, de én olyan típus vagyok, hogy utolsó erőmmel is azon vagyok, hogy ők rendben legyenek, utána jöhetek én. Most komoly. Ez hozzáállás kérdése is. Pihenni semmit nem pihenek, csak amikor ők már rendben vannak, ez is éjjel van egy picit. Rendszer igazán nincs az estéinkben, ki hogy milyen sorrendben fürdik. Van, hogy a legnagyobb, Emese fürdik először, mert ő még filmet akar nézni este és korán fekszik, korán nézhesse. Ő már megfürdik egyedül, de hátat, hajat nekem kell mosnom, meg megtörölnöm és kisegíteni. Öltözni egyedül öltözik. Ha Bence megfürdik a kiskádban, akkor utána az ő vízében, vagy a kiskádban megfürdik Dórika. Fordítva nem szoktam, azért Dórika már mászik, mocorog, nyúlkál minden hova. Így tudok kicsit vizet spórolni, meg nem kell kétszer kádat rendbe rakni stb.
Vacsizni általában Emese a nagy és mi eszünk utoljára. Dórika az első, mert ő hamar fekszik, 7-1/2 8 körül. Bence meg épp mikor...

Először lesz nehéz, hidd el, de én már kezdem megszokni. Már jut időm játszani is a naggyal meg ilyesmi. Inkább valahogy őt kell felkészíteni, hogy kevesebb időd lesz rá. Azért csak 2-3 óránként tesó az első...

Ma voltunk méreckedni, 5400 gramm és 58 centi a hercegem. 9 centit nőtt 6 hét alatt és 2 kiló 20 dekát hízott. Kicsit sok, az igaz, de nálunk megszokta a védőnéni. Emese pont ilyen volt.
Dórim két napja megint belázasodik este, kúptól lemegy. Védőnéni szerint lehet még a szalmonella, de azért leviszem a dokihoz délután.

Na megyek, Dórim alszik, addig elmosogatok, már megfőztem, és felmosok. Kettőre megyünk ma Emeséért, rajzszakkör van.

Szilvia
emesedora

Köszönöm az infókat! Biztos én is bele fogok rázódni, csak még így elméletben nem tudom, hogy lesz, de majd minden elrendeződik gyakorlatban.
Nálunk is úgy van, hogy én vagyok az utolsó! Fürdés szempontjából első a gyerek, ha itthon van a férjem, akkor van, hogy napközben valamikor letudom magam. De ha egyedül vagyok rá, mint a héten is, van hogy este 10 mire fürdeni tudok.
Őt 7-7:30 körül fürdetem, 8 körül vacsi, majd 9, negyed 10, de van hogy később mire aludni tudjuk "küldeni".
Kaja szempontjából is a gyerek és a férjem az első. Én vagyok az utolsó és már van hogy a rosszullét kerülget annyira éhes vagyok. Van mikor "együtt" eszek a fiammal. Egy "falat" a babának, egy az anyának. Sajna még mindig csak pépeset eszik. A darabostól bokákol és hány. Volt olyan hét mikor 3-szor sikerült hánynia a kajától!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Az eső elvitte az írási kedveteket?? :)

Lola: feliratkoztunk az oltásra. K.T. magától ajánlotta Dórim betegessége miatt. Bence is megkapja. Meg Dórim a bárányhimlő ellenit is. Tavasszal a két nagyobbnak beadatjuk a kullancsosat... Szegény gyerekek ... a hülye szülők élvezik, ha szenvednek :)

Amúgy minden ok. Kapott sumamedet Dórim a torkára-lázra-szalmonellára, így remélem, hamar meggyógyul már. Nyűgös továbbra is :(

Szilvia
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?