Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ma ismét védőnőnél voltam, mert ma jött a főorvos, már van 1 pecsétem.
59kg vagyok, 2 hét mulva megint menni kell. Jövö7 belgyogyászat, aztán 12 hetes uh.
Úristen hogy telik az idő!!!

Niki ma már ott alszik az oviban, nagyon várta ezt a pillanatot.
encike 2

Enci ügyesek vagytok.

Kép

Kép
napsugár035

Köszi.

Te hogy vagy?
encike 2

Egyben, még néhány napig.

Kép

Kép
napsugár035

Félsz a szüléstől? vagyis izgulsz?
encike 2

Nappal nem, de éjszaka néha rám jön.
Császár lesz, hamar túl leszek rajta, CSütörtök reggel 6-ra kell mennem, beöntés zuhi, 1 órán keresztül kapok infúziót, 8,9 körül már a műtőben leszek, csak az bánt hogy éppen hétvégén kell bent lennem, A párom már megigérte, hogy a fiammal majd eggyütt moziznak, nyugodjak meg, meg anyósék is biztos elviszik, nagyon szeret ott lenni.
Ha hazaértem jön majd anyós ameddig szükséges lesz, szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk, örülök, hogy ő lesz itt velünk.

Kép

Kép
napsugár035

Ú már igy be van progizva?
De jo!!!
Én sose kaptam beöntést, nem tudom milyen az.
Miért kell csaszizni?
És látom Balázs lesz, szép név.
encike 2

Kétszarvú a méhem, és még emellé faros is. Igy biztonságosabb, sztem szüléskor is jár a beöntés, nekem emellé még jön egy kis katéterezés, na ettől tartok a legjobban.

Kép

Kép
napsugár035

Sziasztok csajok!

Szülésnél nem jár beöntés, szerintem már császárnál sem, hanem kúpot adnak, amit talán 20 percig vagy fél óráig kell bent tartani a popsiban aztán el kell menni wc-re és utána zuhanyozni. Most szültem május végén és így csinálták.
Üdv. mindenkinek

Kép
skoperdane

Bárcsak így lenne, nekem mondták hogy beöntés lesz, itt szülésnél is az van.

Kép

Kép
napsugár035

Tényleg? Az elég gáz. Én Szegeden szültem itt már nem divat a beöntés.
Látom nem sok van már hátra neked a szülésig, kitartás, az utolsó hónap a legnehezebb tudom, mikor már sehogy sem jó, se feküdni, se állni, se ülni. De a baba kárpótol mindenért.

Kép
skoperdane

Sugi!

Beöntést én sem kaptam, az Istvánban nem rutin eljárás már. Katéter volt, de akkor rakták be, amikor már megkaptam az EDA-t, így nem éreztem belőle semmit. A kivétele egy pillanat csak, utána két napig fájt egy kicsit pisilni, de ennyi volt. Nagyon drukkolok!

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

skoperdane nem akarok okoskodni de szülésnél a legtöbb helyen adnak beöntést..én is kaptam...
encike nem fáj a beöntés ha majd fogsz kapni..inkább kicsit kellemetlen de ennyi... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

nitacska007

Én nem is mondtam, hogy nem adnak valahol beöntést, itt Szegeden már nem divat, itt kúpot adnak ami hashajtó jellegű, kitisztitja a beleket. Én 3 és fél hónapja szültem én ezt kaptam, mintahogy mindenki más rajtam kívül aki ott volt. Lehet, hogy máshol még adnak én azt nemtudom, én sem akartam okoskodni, csak elmondtam a véleményemet.
Fel a fejjel akkor akik beöntést kapnak! Bitzos nem kellemes, de szerintem ki lehet azért bírni, megéri.

Kép
skoperdane

skoperdane remélem nem bántottalak meg?nem volt szándékom.. :roll: :wink:
akkor lehet szerencsésebbek akik kupot kapnak?! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Skoperdane,
én 3 éve szültem, már akkor is kúp volt itt Kecskeméten. Az áprilisiak még beöntést kaptak, én decemberben már kúpot. Műtét előtt is.

Sugi,
jövő héten ilyenkor akkor már babázol. De jó!!!! Nekem meg kb. akkor derülhet ki, hogy sikerült-e ez a hónap, vagy sem. De úgyis sikerült :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na ezzel a beöntés dologgal én tudnék vitatkozni hogy kell e vagy sem. Nekem tutira nem kell hiszen 3-a szültem enélkül hiper sebességgel. de sajna ahol most fogok szülni van. Báár lehet kiharcolom hogy nem kell.

harivera
Budapest XXI. kerület

sajna a délpestibe ott kell ..szerintem akkor is adnak beöntést ha akarsz..ha nem :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szerintem a beöntés vagy kúp jó dolog,. Hisz az izgalomtól nem igen érezzük kell e esetleg nagydolgozni. Na meg nyomásnál is jobb ha üres a vastagbél. Tehát én azt mondom jó dolog az. Nem fáj, talán nem is kellemetlen. Max az, hogy ki vagy szolgáltatva mikor a beöntést adják. nem kell tőle félni.
A kúp is jó bár szerintem mindegy hogy kúp vagy beöntés. Akkro úgyis az lebeg a szemeink előtt, hoyg nemsokára meglátjuk a kicsinket.

Sugi: Kitartás pár nap és meglesz a várva várt kisfiad:)
Emlékszem mikor még féltél, hogy minnél tovább bent maradjon. Nem kell félni a császártól hamar túl leszel rajta. Max a felülés egy pár napig kellemetlen lesz.
De ennyi. Aketétertől se félj hidd el más fog ott az eszedben lenni . Majd felpörögnek az események és mire észbe kapsz már nyomják is a babát a kezedbe.
Sok sikert irj ha megvan a Balázska:)
Puszi.

Kép
csucsu05

lányok csucsu jol irja tényleg nem kell félni a beöntéstől :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én is kaptam beöntést, de kértem is volna, az egyik ismerősöm szó szerint össze... magát, miközben nyomta kis a babát, így alig tudták elkapni a kicsit, nehogy fertőződjön. Szóval leizzadt a személyzet, inkább kapjatok, mint ilyen legyen! Kellemetlen egy pár percig, de nem fáj, és szerintem szülésnél ez a legkisebb dolog.

Katétereztek is egyszer, amikor steril vizeletet akart nyerni a doki (szóval ami biztos nem fertőződhetett a hüvelynél), egy kicsit csíp, de aztán semmi. Vagyis ez is kibírható.

Sugi,
nagyon-nagyon jó lesz neked jövő héten! Ne is gondolj a műtétre, csak a CÉL legyeb előtted! Irigykedem, de jóindulatúan, nagyon szorítok nektek!

Vera,
mekkora már a pocid?

Lányok,
létezik olyan, hogy nekem a műszeres befejezés és a vetéléses szülés után éppen 28 napra jöjjön meg a menzim? Ráadásul úgy, hogy tiszta kiborulás-hónap volt, beindult a tejcsim újra a nagy terhesség miatt, és Bence kihasználva ezt, újra szopizik? Holnap lesz 28 napja a dolognak, és rendesen úgy fájok, mint menziknél szoktam.

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly: Lehetséges bár ha elindult a tej akkor meg fúra. Bár lehet ez is természetes. Örülj neki ha mensizel mert akkor hamarabb jön minden rendbe

Kép
csucsu05

nitacska007!

Nem bántottál meg, én csak leírtam a véleményemet, hogy itt nálunk már nem divat, de ahogy olvasom van még egy pár hely ahol már nem beöntést adnak, hanem kúpot, de a lényeg biztosan ugyanaz, csak a kúpnál valóban nem vagy úgy kiszolgáltatva, te felhelyezed magadnak, tartogatod, aztán rohanás a célpont. :D
Fájni nem fáj, gondolom a beöntés sem, a szülési fájásoknál nem hiszem hogy rosszabb.

Kép
skoperdane

lyly az tényleg jó ha időbe jön meg a műtét után..akkor nagyon szerencsés vagy... :wink:
skoperdane örülök,hogy nem bánottalak meg... :lol:
az tény hogy egyik fajta változat se fáj ...nemugy mint a szülési fájások... :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

napsugi:ne is gondolj semmi másra csak hogy meglesz Balázska hamarosan.Nagyon kár filózni rajta mit fognak csinálni veled a kórházban.Tereld el a gondolataidat és meglátod,minden olyan gyorsan fog történni.Egy hét és minden szenvedés és fájdalom értelmet nyer :wink:

KépKép
lyndee

lyndee ti hogy álltok a babacucokkal? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kösz mindenkinek, beöntésem már volt, egyáltalán nem tartok tőle, én így nyugodtabb is vagyok, mert tudom hogy nem történik kellemetlen dolog miközben el vagyok zsibbadva és kontrolálni sem tudom magam.
Tegnap voltam nst-n , hétfőn kell menjek utoljára, el sem hiszem hogy a végére érünk.
Nagyon izgi a helyzet, Két napja hányingerem van, nagyon erős, nem fér már a gyomrom sehogysem.
Tavirózsáról nem tudtok semmit?

Kép

Kép
napsugár035

tavirózsa szerintem dolgozik... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Napsugár, most már tényleg nincs sok hátra, szorítok Neked, hogy minden rendben legyen!!!!

Lyly, szerintem szuper, hogy ilyen pontosan megjött! Hú, de irigy vagyok, én sose működtem normálisan, nem is tudom, milyen az, hogy pontosan megjön (meg egyáltalán megjön) :twisted: Na, de most nem is hiányolom a dolgot. :lol:

Ma voltam háziorvosnál, de nem jártam sikerrel, mert nem csinált ekg-t (mert rossz a gép - haha, hát igen, egy kicsi faluban lakom), majd mehetek Gödöllőre az sztk-ba. :x
És védőnő se volt ma, mert munkaértekezleten van. :?
Amúgy most főleg azért jöttem, mert segítséget kérek. Annyira fáj a fejem, hogy ihaj. :shock: Már ha megmozdulok, az is rossz. Nincs valami tippetek, hogy mit lehet terhesen is bevenni? Többen értetetek a homeopátiás szerekhez...én még sose szedtem, nem is láttam ilyet, de ezek közt nincs esetleg vmi, ami nem árt? És recept nélkül kapható? Ha tudtok, légyszi, adjatok tanácsot.
Köszönöm!

Szép napot Nektek!

Kép
Kép
ggica

én ugyan homeos bogyot nem tudok ..de nekem a szülésznőm anno azt mondta 1 algopirint nyugodtan be lehet venni.. :wink: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nekem a Panadolt ajánlották, hogy azt terhesek is szedhetik ha fáj a fejük. Én abból vettem be néha egy-egy szemet de csak akkor, amikor már nagyon fájt, úgyhogy egész terhesség alatt talán kétszer ha kellett bevenni, ha csak kicsit fájt, akkor lefeküdtem aludni egyet, meg borogattam a fejemet.
De azt is úgy kell kérni a patikában, hogy kismamák részére, hogy nehogy véletelnül is az erősebbet adják, ami valami Panadol Extra, az piros dobozos, ez meg kék.

Kép
skoperdane

Gica,
az Algopyrinnel nagyobbak a tapasztalatok, mint a többivel, a betöltött 8 hetes kor után napi egy szemet alkalomadtán be lehet venni minden nyugtalanság nélkül. Több orvos is mondta. A lényeg: a koffeintartalmú, tehár értágító hatású fájdalomcsilapítókat kell kerülni!!! De ezeket egész terhesség alatt!
Még nem jött meg, de erős érzésem van, szerintem meglesz a piri. Az én szervezetem sem egy szuper, lásd az előzményeket...

A homeósok nagyon jók, de amíg egy szakember nem állapította meg, hogy te milyen típus vagy, addig szerintem csak vaktában szedegetni nem túl jó ezeket sem. Lehet, hogy a kapott homeós nem a te eseted, és semmit nem használ, hát, ártani sem árt valszeg, de akkor minek terhelni vele a szervezetet, nem? Szóval, ha tudod a típusodat, akkorannak megfelelőt!

Kép

Kép

Kép
lyly

Nita:Még semmit nem vettünk meg,2db kisbody-nk van amit éppen tegnap vettem,mert már annyira nem bírtam ki :lol:
Most nézegetjük a babakocsikat,hogy milyet is vegyünk.Szerintem októberben mindent megveszünk mert aztán karácsony környékén dugig lesznek a boltok vásárlókkal és azt mi alapból sem szertjük.
Addig próbálok mindent összeírni ,hogy mik kellenek.

Gica:10 hét van közöttünk :D
sajna én nem tudok tanácsot adni mert nekem fejfájás helyett róka volt.És az egész terhesség alatt nem kellett gyógyszert szednem,de reméljük neked sem lesz rá szükség,pihizz sokat,hátha elmúlik magától :roll:

KépKép
lyndee

lyndee ha kell segítek mi kell nagyjából a listába... :roll: :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

nita:köszi,lehet jól jönne egy kis segítség.Próbálom összegyűjteni,de biztos valami kimarad :?
Mikor a legideálisabb bevásárolni?
Szerintetek a 2 vagy a 3 funkciós babakocsi a jobb?
Tegnap néztünk egyet az csak 2 funkciós volt.(Rider)Az a baj hogy nem nagyon értünk hozzá.Vagyonokat nem szeretnénk kiadni érte....és a babyhordozóról is azt hallottam hogy januártól más lesz a követelmény. :shock:

KépKép
lyndee

a babkocsit szerintem érdemes a 3 vagy 4 funkciósat választani...vásárolni nyugodtan elkezdhest..mert későb már nehezebb lesz neked mozogni... :wink:
szépen lassan a korházi cuccod is kezd összerakni azt se az utolsó pillanatba kelljen... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Vendég

Vendég

Lyndee,
a babaülésekre már most is új szabályozás van, de a lényeg, hogy amit most veszel az már tuti jó. Az ülések alján általában van egy szám, ha 2-es, az már nem használható július 1 óta, már büntetnek is érte. A 3-as, 4-es már jó. A bekötés módján szigorítottak. Nekünk van egy 2-esünk, a barátnőm hagyományozta ránk, 7 éve vette, na az tényleg épp, hogy csak valahogy rögzítve van. A nagypapa kocsijában van, arra használjuk csak, hogy az oviból hazahozza Lilit, kb. 1.5 km.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska jó hogy ezeket leírtad..ezt én nem is tudtam... :oops: :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat a gyógyszerrel kapcsolatban, egyelőre küzdöttem. Most már jobb, de az az érzésem, hogy egy elefántcsorda vonult át napközben a fejemen. (Végül ittam egy kávét + citrom levét, bár lehet, hogy ez a másnaposság ellenszere? :wink: + kaptam egy masszázst is.) Még élek. :lol:
Ha már másnaposság: azt olvastam, hogy amikor az ember másnapos, akkor két feje van, s a nagyobbik van belül. Na, én pont így éreztem magam... 8) :oops: :twisted: :D
Az autósülésünknek meg utánanézek, mert mi egy akkora gagyit vettünk annó 40 ezerért, hogy ennél bénábbat már nem is választhattunk volna, pedig meg voltunk győződve, hogy valami szuper cuccot fogtunk ki. Nyugodtan el tudom képzelni, hogy 2-est fogok az alján találni, már az sem lepne meg...
Jó éjszakát! :)

Kép
Kép
ggica

Ggica,
milyen gyerekülésetek van? Nekünk van kettő is (két autó, nem akartuk szerelgetni), szóval az egyik Maxi Cosi Tobi, nagyon szuper, olyan erősen be lehet rögzíteni, hogy a 120 kilós férjem nem tudja megrángatni. Ráadásul kicsit magasított, így Lili símán kilát az ablakon, és nem olyan uncsi az utazás, tud nézelődni. Na meg a pántjában van némi fém merevítés, így ha kikapcsoljuk, szétpattan, és csak ki kell venni a gyereket, nem kell a pántokkal bajlódni. Anno 70.000 körül vettük Ausztriában, most már Magyarországon is olyan 60.000 körül van, de isteni, tényleg.
Aztán vettünk 35.000-ért egy Concordot (pedig ugye az is márka), és olyan bénán lehet bekötni, hogy dől össze-vissza, majdnem vissza is vittük.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hát nekünk Pierre Cardin autósülés van. Na az nagyon rossz. Nem olyan magasitott igy a Szabina alig lát ki. HIába a márkát sem szabad nézni. Illetve a nevét. Egy a fő állitólag már nem is szabad olyat forgalmazni ami 2-es. És nálunk már volt rá példa, hoyg a rendőr megnézta mi van ráírva. DE legalább egy kicsit megdolgozott :) mert mire kiköti illetve rájön az ember, hogy miként lehet hát leizzad:) Pláne akinek nincs kicsi gyereke.

Kép
csucsu05

linacska!A rendes gyerekülésről vagy a babahordozóról beszéltek, hogy ha 2-es van az aljára írva nem jó? Mert nekünk még csak babahordónk van, arra van valami szám írva az aljára valami ECE R44/03, de gondolom a babahordozó mindegy, vagy annál sem mindegy már?

Kép
skoperdane

Köszi csajok az infókat!mostmár mindennek meg kell nézni az alját is :D

Zsuzsi:egyben vagy még?

KépKép
lyndee

Skoperdane,
na az a 03-as a végen a lényeg. A babahordozóra ugyanúgy vonatkozik. A tietek jó ez alapján.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Skoperdane: A babahordózóra is érvényes hisz mig kicsi abba teszed be a kocsiba. A gyerekülést később használod majd.
De a 3-as az jó:)

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Linácska, de, pont Concord van nekünk :twisted: :cry:
Őszintén szólva nem tudtam, hogy márka, de a boltban (Brendon...), olyan frankón nézett ki, a rögzítés is jónak tűnt. Mondjuk legalább puha és szerintem kényelmes is, de semmi egyéb előnyét nem tudnám felsorolni. Azért vettük, mert az volt aláírva, hogy 36 kg-ig jó. Azt hittem, majd vhogy szét lehet szerelni, az eladó meg bólogatott, hogy igen, ez egy ilyen univerzális cucc. De nem az, pár hónapja vettük észre rajta a matricát, hogy 9-18 kg-ig jó! :twisted: :twisted: :twisted:
Írtam már, hogy utálok vásárolni? Most már az is egyértelmű, hogy nem is tudok.

Na, most írok vmi vidámat. Képzeljétek, csütörtökön éreztem először a babánkat mocorogni, s azóta mindegyik nap mozgott egy kicsit. Hát, nagyon örülök, ez legalább jó jel. Most már csak másfél hét az uh-ig + akkor tudom meg az eredményeket is.
Lyndee, igen, sietek utánad! :lol:

Jó éjszakát és további szép hétvégét Nektek!

Kép
Kép
ggica

Gica,
nekünk volt/van Concord ülésünk, én szeretem nagyon.
Most új autónk van, így Römer Isofixest vettünk, mert úgyis kellett már a nagyobb, ez is szuper.

Ha 9-36kg-ig van a Concordotok, az valóban jó 36kg-ig, csak a háttámlát le kell szedni 18kg után. A háttámlán van a 18kg-ig matrica, az ülés részén meg ott kell lennie a 36kg-ig matricának :!:

Prividet megkaptam, válaszolok is, csak tegnap jöttünk meg, még nem jutottam odáig ... :oops: :)

KépKép
dreika

Sziasztok!!

Minden rendben velünk, semmi jele, h szülnénk. Bence 10.14-ét tűzte ki szülési időpontnak, így van időnk bőven. A dokimmal két hete nem beszéltem, csak a CTG-met irja alá hetente. Remélem kistesó befurdult, elég sokat "dajdajozik" odabent. Csuklik is, szóval éli viágát :D :D

Ábel jól van, bár családilag megfáztunk. Örülnék a 20 fok körüli időnek, egyre nehezebb az öltözködés, öltöztetés..... Bence segít, de még mindig nagyon sok a munkája, így keveset van itthon.

Képzeljétek megszületett az októberi topicban az első két baba, egészségesek, örültünk nagyon. Azt hittem Napsugi lesz az első, de Balázs megtréfál mindenkit! :) :)

Linusnak megy az sms, amint van valami, addig pedig próbálok minnél sűrűbben életjelet adni.

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A DRUKKOKAT, NAGYON JÓL ESIK!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?