Sziasztok!
De rég nem írtam! De azért olvaslak ám titeket!
Sanders, hát persze, hogy emlékszem rád! Örülök, hogy az én méreteim nyugtattak meg végül. Bori 3350 grammal és 55 centivel jött végül világra, úgyhogy az óriásinak tűnő méretektől nem kell egyből beparázni.
Ami a terhesség világrakürtölését illeti:
Én is csak a 3. hónapban mondtam meg, igaz, már előbb többé-kevésbé kiderült, mert rengeteget hánytam és emiatt táppénzre kerültem, a családban pedig anyósom terjesztette el határozott kérésünk ellenére
Szerintem ez önbizalom kérdése. Akinek sok az önbizalma, annak eszébe sem jut, hogy esetleg baj is lehet, ezért rögtön elmondja az örömhírt, hogy más is vele tudjon örülni.
Én nem dúskálok önbizalomban, ráadásul kb. 1,5 évet vártunk erre a terhességre, így aztán nem akartam addig elmondani, amíg nem biztos. Én is úgy voltam, mint Zsizsa: úgy gondoltam, sokkal rosszabb, ha az ember arra kényszerül, hogy újra meg újra átélje a fájdalmat azáltal, hogy az érdeklődőknek el kell mesélje a dolgot.
Kenguru téma:
Most vettünk a Madrinában (az árak egyébként máshol is kb. egyeznek) Bébé Confort terméket. 16990 Ft volt, mivel egy kevésbé divatos színt választottunk. Volt olcsóbb is, olyan 12000 körül, de ennek van merevítője, így biztosabban tartja a babát. Bár Bori már ügyesen tartja a fejét, de azért biztos, ami biztos.
Egyébként a doki is azt mondta nekem, hogy 2 hónapos kortól lehet használni, de én csak most tettem bele Borit (3 hónaposan), mert most éreztem úgy,hogy már elég erősek a nyakizmai. Szóval a két hónap szerintem nem szentírás, inkább később mint előbb.
Próbálkoztunk olyan hordozóval is, amibe belefektethető a baba, de Bori teljesen összecsúszott benne. ívben meggörbült a kis gerince, úgyhogy inkább vártunk még és ülős hordozót választottunk.
Ja, és 10 kilóig lehet hordani benne a csöppséget. AZaz kb. 1 éves koráig (már ha bírja az ember).
Keményedés:
Nekem olyan érzés volt, mintha 1-2 számmal összébb ment volna a méhem. Tudom, ez így elég hülyén hangzik, de nem tudom jobban leírni. Érezhető volt, hogy a babának is kevesebb lett a helye, mintha a méhfal rátapadt volna, mint egy kabát. És a hasam tök kemény lett. Ez nálam elég korán jelentkezettt, kb. 20. hét táján, úgyhogy nekem is Brycanylt írt fel Kósa doki, aztán meg is szűntek ezek a tünetek és csak a végén jöttek vissza, de akkor már teljes joggal
Na, megyek, megnézem a kis gyöngyömet, hogy alszik-e még.
Tegnap kapott DePerTe oltást és belázasodott tőle. Ráadásul nem is eszik rendesen mostanában. Ma reggel végre normálisan evett (150 gramm körül), de kis is hányt belőle valamennyit.
Apropó: nem tudom, hozzá tudtok-e szólni, de szerintetek hideg vagy meleg párásítót kell venni a babának? Eddig azt hittem, elég lesz egy vizes törölköző, de mégsem. Tegnap elaludtam szoptatás közben Borival együtt és úgy ébredtem, hogy teljesen ki volt száradva a szám. Hát még neki milyen rossz lehet!
Én úgy érzem, hogy a meleg lenne jobb, mert azt írják a hideg párásítóról, hogy olyan jó hűvös érzetet kelt a szobában, szerintem ez a babának nem jó.
De igazából nem tudom, azért kérdezem, hátha valakinek itt már van tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Üdv
Mackoo