tudod mit pici?
most leülök és leírom!
mindig csak majd-majd...
Szóval a tegnapi süti nagyon könnyű, gyors.(10 perc alatt kikevered a tésztát, aztán a sütőbe vágod kb.40 percre.én ha vendégek jönnek mindig ezt csinálom,mert amíg sül,elkészülök és mikor kész, csak kiveszem, 10 perc múlva ki is hül).
Ami kell hozzá, az vagy kuglóf forma vagy őzgerinc forma a sütéshez,meg robotgép.(kézzel is kilehet keverni, de akkor lassan megy és elsorvad a kezed!)
Hozzávalók:a vizes pohár kb,2.5dl-es ésminden hozzávalót azzal számolunk)
-4 egész tojás
-1pohár cukor
-1 vaniliás cukor
-1 sütőpor
-1.5pohár finom liszt
-fél pohár étolaj
-1/3pohár tej
-félpohár kakaópor(édesített,pl.nesqick)
keverő tálban a 4 tojást apohár cukorral és a vaniliás cukorral géppel kikeverem kb.2 perc alatt.
hozzá rakom a sütőport, a lisztet,az olajat,majd ismét 2-3 percig keverem a géppel.
hozzárakom a tejcsit éskeverem még 2 percig
a sütőt előmelegítem 160-170fokra.
a formát kivajazom.
a tészta 3/4ét beleöntöm a formába,a maradék negyed részhez ami a tálban van hozzá rakom a kakaóport és keverem 1-2 percig
most ezt a tésztát lassan körörösen hozzá öntöm a "fehér" tésztához, dea forma belseje felé, mármint nem minden hova, csak kis körben,lassan lassan(ettőllesz olyan szép csiga mintás a tészta)
bevágom a sütőbeés kb. 40 percig sütöm.félidőben letakarom a tetejét sütőpapírral,hogy ne barnuljon túl
akkor van teljesen kész,mikor beleszórsz egy vékony kést és az ugy jön ki a tésztából hogy nem ragadt rá tészta.
remélem nem voltam bonyolult,mert a süti tök egyszerrű csak én magyarázom túl
ez lesz belőlle:
vendégeknek teával, a fiaimnak tejjel adom
vacsira szereti a Hamza!