Új privát üzeneted érkezett!

Szőlő!
Mit főzöl? Ügyi vagy, hogy erre is van időd! :P

Én úgy rendelek Gastroyal-tól.

Kép
gabo001
 
 


Én is régen jártam erre, de ha lesz időm, visszaolvasok.

Gabo: Úgy látom, sikerült elkészíteni a vonalzódat! Most jut eszembe, hogy talán te kérdezted, igen, te, hogy miért nem Zsófi lett a mi lányunk is (vagyis a második neve). Hát, sajnos apának nem tetszett... :? Pedig dédim Zsófia volt, és engem is majdnem úgy neveztek el, de apámnak sem tetszett.

Gumimaci: Bennem és Bogiban is bújkál valami, tegnap is ki kellett szívnom az orrát, és jó nagy fikuszok voltak benne.

Ollem: Ügyes Bogid, hogy elaludt hason. Megjegyzem, lányom is elaludt egyszer majdnem hason, méghozzá rajtam. Aztán inkább letettem és rögtön bealudt, csak sajna háton.

Forgás: Bogim még nem forog, pedig sokszor teszem hasra, de csak begurul és elégedetlenkedik, nem szereti továbbra sem azt a pózt. :(
Lehet, hogy egyszer úgy bedühödik, hogy mérgében megfordul? :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Gabo, jó a vonalzód. Nem lehet, hogy képet is akartál elé csatolni és amiatt csúszott? Először én is babafalvás vonalzó elé akartam képet tenni, de sehogy sem akart sikerülni. Ezt a mostanit pedig elsőre összehoztam (ami nálam ritkaság...) Zsófinak biztos nincs semmi komoly baja, mert akkor biztos lenne más tünete is. Ha megtudsz valamit, majd írd le!

Adri!
Jó hogy jelentkeztél, gyere többször, ha tudsz. Lilike nagyon édes ebben az őszi szerkóban.

Ollem, mit adtok ti annak a szegény gyereknek? :lol:

Mindjárt indulunk a védőnőhöz (talán a gyerekorvos is megnézi Emmát) mérlegelni, mert a múltkorjában nem nagyon akart enni, és a mérleget már visszavittük a kölcsönzőbe. Most persze elaludt, így ébreszthetem fel szegényt. Most már tuti nyűgös lesz :cry:

Néhány kép tőlünk:
Együtt a család:
Kép

Utazás:
Kép

"Csukd be szemed, nyisd ki szád, adok bele barikát!"
Kép

"Köszi anya, jól laktam!"
Kép

KépKép
KépKép
atizka
 
 

 
 

Gabo: Nem tudom, miért van középen a vonalzód, a kód beírása előtt nem nyomtál space-eket (szóközöket)? Ha nem, passz. Egy tipp volt.
Sajnálom, hogy beteg Zsófi baba és még nem kaphat oltást, biztos hamar megoldást talál a doki, ha meglesz a tenyésztés eredménye és pik-pak meggyógyul.

Kéregetők: Néha adok, néha nem, inkább nem, mert úgysem kajára költik, csak elisszák vagy a "főnökünknek" adják, mert maffiában vannak.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


bolygó!
Szia! Emlékszel mikor még hárman (te, Szőlő, én) vártuk a nagy napot, mert már mindhármunknak idő volt? El sem hiszem úgy repül az idő! :lol:
A Zsófit lehet, hogy még én kérdeztem anno...

Köszi Atizka! Majd beszámolok! Emma szépen eszi a barackot! :D Zsófim még annyira nem..... :? De nem erőltetem, lehet, hogy az ő ideje még nem jött el a gyümi evésre!

Kép
gabo001
 
 


Atizka: Nagyon aranyos kis családod van. Tök édes Emma, ahogy összeette magát! :D

Megyek is, majd elolvasom azt a pár száz oldalt, amit írtatok délután. Most hív a lányom.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Gabo: Igen, emlékszem! A régi "szép" idők!!! Most sokkal-sokkal jobb!!!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Na kész az ebéd, takarítás, mosogatás, és még sütit is sütöttem. Bár nem tudok, de lett valamilyen....egyébként finom, csak kinézetre nem olyan mint szerettem volna. a főzés jobban megy sokkal....

köszi lányok Bogi nevében is a dicséreteket.

kéregetés: nem szeretem azokat, akik a kocsit szeretnék visszavinni...nekem van egy pénzem, ami a kocsiba való. nem szeretem az aprót de egyet 100-ast, 20-ast, 10-est mindig tartok magamnál, hogy legyen. meg pofátlanok. hát nem tudom...szívesen adok a szegényeknek, de ők nem hiszem, hogy csak a 100-ast akarják. múltkor cigit kért tőlünk egy férfi..

Atizka!

Emma nagyon szép kislány! :D
Hogy mit adunk Boginak??? Hát....tetszett neki a sörös doboz, ha elvettük tőle, üvöltött... :lol:

Bolygó!

A kezemben mindig hason alszik el Bogi. Így egyszer megpróbáltam így letenni, mert még soha nem aludt hason. hát aludt tovább...de aztán figyeltem, mert úgy fordult, hogy nem igen kapott levegőt. így megfordítottam. Amúgy álmában meg amúgy is oldalra fordul, úgy szeret aludni.

Forgás: mióta megtanult forogni az a mániája, hogy hátáról a hasára fordul. A pelenkázón is csinálja ezt és elég nehéz így pelenkázni. ma reggel pl. a naciját is nehezen adtam rá. mire egyik lába bent volt megfordult félig hasra....hú nehéz... :shock:

Gaboo!

szorítok , hogy ne legyen semmi baj Zsófival.

Adri!

Én is emlékszem rád! Lili nagyon édes. az a szerelés meg. csini. :D

Gumimaci!

Köszi. Én már most elolvadok Bogi mosolyától.....köszi...pont olyan mint én....múltkor tettem fel kiskori képeket magamról...te azokat nem láttad??? Férjem azt hitte az Bogi... :lol:

Bogi ma csak fél 6kor sirdogált először. de jó lenne, ha csak nyolc fele sirdogálna először....de csak fél kilenckor regglizett két részletben, mert inkább játszani akart...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


[quote="gabo001"][ írta:gabo001b]Szőlő!
Mit főzöl? Ügyi vagy, hogy erre is van időd! :P

Én úgy rendelek Gastroyal-tól.


Neeeem, a "főzést" úgy értettem hogy fejek :lol: Azért tettem idézőjelbe. Én is rendelek, Interfoodot, nagyritkán főzök. Igazából Jani eszik a melóhelyén meleg kaját, nekem ad a cég melegétkezési utalványt, úgyhogy csak akkor főzök ha mindketten itthon vagyunk.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Mary! Ügyes vagy, hogy ennyi mindent elintéztél délelőtt. Én sokszor még wc-re sem tudok menni, ha épen nem akar aludni. Igényli, hogy foglalkozzam vele. Most alszik, ma délelőtt már másodjára, így össze tudtam szedni a házat, mosogattam, most főzök, és persze babanetre is jut idő ilyenkor. :oops: :lol:
Emlékszem a gyerekkori fényképedre is. Tényleg olyan, mintha Bogi lenne. :D Én ritkán tudom megmondani egy gyerekről, hogy kire hasonlít jobban, de nálatok ez olyan könnyen megy. :wink:

Gabo! Szorítok, hogy Zsófinak ne legyen komoly baja.

Bolygó! Remélem nem lesztek ti is betegek.
Forgás: Nimród sem szereti még most sem hason. Egyszer aludt úgy, még pár hetes korában. Már régóta meg tud fordulni hasról hátra és fordítva, de valahogy nem hajlandó gyakorolni. :? Az az érdekes, hogy ha egy olyan helyre rakom le, ahol azelőtt nem volt, rögtön forgolódik, de utána ismét fekszik nyugisan.
Pelenkázásnál viszont nekem is résen kell lennem, mert mindenféle mutatványra képes: oldalra, hasra fordul, hátra nyomja magát, a lábát a szájába veszi, stb. :D :lol:

Atizka! Szépek vagytok! :D Húúú... mi vár rám, mikor barackot eszünk majd. :lol: :lol: :lol:
Nagyon szép szeme van Emmának!:D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Gabo - Én megpróbálnám, hogy ami a vonalzó előtt van, meg utána "felesleges kódrész", azt kitörlöm .. hátha akkor jó helyre kerül .. aztán az is lehet, hogy nem .. próba-szerencse.

Na .. Alízozom .. majd jövök visszaolvasni, meg reagálni.

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak időm nincs nagyon, holnap hajnalban megyünk Benivel kettesben Sopronba 5 napra, ráadásul vonattal, mert a kocsinkban még mindig nem jó a szervo! :( :( :(
Kiváncsi vagyok hogy fogja viselni, edddig csak egyszer vonatozott, de az csak fél óra volt, nem három... :roll:

A múltkori barackevés után most almát kóstoltunk, hát ez klasszisokkal jobban ízlett neki, azóta is eszik minden nap egy kicsit! De nem kaja helyett, mert van elég tejci hál' ég, csak úgy két kajcsi között amikor megunja a játékot kap pár falattal!

Atizka: szép család vagytok és nagyon édesen eszik Emma!

Mary: Bogi nem semmi azzal a sörösdobozzal.... :lol: :lol: :lol:

Gabo: remélem Zsófinak nincs semmi komoly baja!

A betegeknek továbbra is jobbulást!

Na, most csak ennyi, megyek főzni! Én a szó szoros értelmében... :wink: Pontosabban inkább sütni, mert pizza lesz az ebéd...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Csajok, aki már igénylet GYED-et... Hol kell igényelni? Az OEP honalpja azt írja hogy az OEP-nél, melóhelyem azt mondja hogy a MÁK-nál. namostakkor?

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: nálunk a bérszámfejtő intézi, de ő mintha azt mondta volna tegnap, hogy az OEP-be megy ma a papírommal... :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Zita, nagyon szép Emma, gyönyörű meleg barna szemei vannak :)

Gabo, szerintem kódügyileg a megoldás Szössznél van :) Sajnálom Zsófit, remélem minden rendben lesz!

Szőlő, én úgy tudom OEP, MÁK-nál csak az anyasági, és a családi van!

Oltáűst szerintem mi sem fogunk holnap kapni, mert Barbo továbbra is köhög, és tiszta takony :? Éjjel szegénykém úgy szuszogott, alig kapott levegőt, meg többször köhögött is, viszont ezt leszámítva jól aludt, este fél10-től majdnem délelőtt 11-ig :shock: :lol: Van alvókája, az tuti :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Mary, aranyosak Bogiék, és jó a "sörözős" kép is :D

Zita, akartam még írni, hogy szép calád vagytok :)

Bogi, sok szerencsét a vonatozáshoz, remélem minden rendben lesz!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


[quote="gabo001"][ írta:gabo001b]bolygó!
Szia! Emlékszel mikor még hárman (te, Szőlő, én) vártuk a nagy napot, mert már mindhármunknak idő volt? El sem hiszem úgy repül az idő! :lol:
A Zsófit lehet, hogy még én kérdeztem anno...


Én is emlékszem :D Az utolsó hét az már nagyon nem volt jó....

Kép Kép
szõlõ
 
 


Képzeljétek, ledöbbentem....

Múltkor mikor a Heim Pálban voltunk Mazsival, a fül-orr-gégésztől kérdeztem, hogy ezt a Haberman cumit nem lehetne-e receptre kiváltani, mert baromi drága. Azt mondta utánakérdez és felhív. utána ugrott be, hogy a számomat se kérte el... :lol:

Erre ma, csörög a telefonom, és ő hív... :o (ezek szerint valamikor egyszer mégis megadtam) Annyira meglepődtem, nagyon kedves hogy így emlékszik és foglalkozik velünk! Jó hogy vannak még ilyen orvosok.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Atizka, nagyon jók a képek, szép család vagytok. Az utolsó kép jaaaj :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szupi, elszállt a hsz-em...

Szőlő: Igen, nagyon nehéz volt már az a várakozás, feszültség, én már iszonyú türelmetlen voltam, és alig vártam, hogy magától beinduljon a szülés... Persze hiába...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Szőlő: Tényleg ritka az ilyen orvos. A minap gondolkodtam pont ezen, hogy sztem örül a legtöbb doki, hogy gyorsan "letudja" a beteget, oda sem figyel rád igazán, meg sem hallgat, vagy csak a felét hallja, amit mondassz neki, gyorsan felír vmi gyógyszert, aztán - jöhet a következő - ...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Egy régebben megfogalmazott hsz-em, amit ideje elküldenem: :oops: :roll:

Bambi: Nem tudom, talán olvasod, talán már nem. Nagyon sajnálom, hogy nem jössz ide többet. Nekem személy szerint szimpi voltál/vagy. Az tuti, hogy megváltozott a topic, márcsak azért is, ahogy írtad, anyák lettünk! Nincs annyi időnk, mint anno állapotosan, lefoglal/leköt a babázás, a család. Új élet, új gondok, hozzá kell szokni, alkalmazkodni, megoldani az új helyzetet. Nehéz, de gyönyörű feladat egyben a miénk.
Ha mégis lenne egy ici-pici időd jó lenne, ha mégis jönnél…

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Kék szem: Szerintetek, ha még mindig nagyon kék Bogi szeme színe, akkor már az is marad? Lehet, hogy hülye kérdés, de mostanában ez foglalkoztat egyebek között, mert mindenki azt mondja, hogy már kék is marad, de vhol olvastam, hogy a babák szeme színe 1 éves korig változik. Szval még 8 hónap alatt változhat vagy már látszana valamilyen irányba változás?

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


sziasztok

Szőlő
ma intéztem gázost állitólag holnap 5óra fele jön.jó lenne mert picit hűs van :cry: :cry:

én tegnap a mi gyerekdokinkon lepődtem meg.kihivtam mert 2gyerekkel szakadó esőbe el nem indultam volna.mikor ment el akartam neki pénzt adni és nem fogadta el. :shock: :shock:
nekem ez furi.a régi szinte el várta.

vasárnap este vettem a teszveszen egy elektromos orrszivót,de irtam a csajnak,hogy csak szerda csütörtökön tudok utalni mert ilyen idöben nem megyek a fiukkal sehova.

erre tegnap este irt a csaj,hogy feladta az orrszivót majd utalok ha tudok .nagyon meglepödtem mert azért csak 4140ftról van szó.

nagyon megörültem neki mert akkor ma már azt használom Kikónak.eddig porszivóztam.

holnap meg utalom a pénzt mert ugynéz ki apa itthon lesz.végre mehetünk babakocsit is venni



mi éjszakánk elég jó volt.

elaludt 19.45kor 70g-al a hasában és 2.15kor kelt.evett vissza aludt volna de bekakilt.igy tisztába tettem.volt 3.15 mire végleg elaludt.addig is pihengetett csak néha be kellett menni hozzá.

6.20kor kelt legközelebb enni.

de a délelött már ugy voltam,hogy megnézem a garancia jegyét hátha kicserélik még vagy kiveszem belőle az elemet . tiszta zizis :( :(

babák egytől egyig helyesek :lol: :lol:
Vendég
 


Bolygó, jó kérdés... Én nem értek hozzá, meg nem is foglalkoztam vele, mert Mazsi eleve fekete szemmel született, azóta világosodott neki picit zöldesbarnára, mivel mindkettőnknek ilyen iszapszínű a szeme, az tuti hogy be nem kékül neki :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Lekri maj írd meg milyen az orrszívó, mert mi is elég sokat használjuk a porszívósat és macera folyton elővenni. Jani szerint tuti nem olyan hatékony a elektromos mint a porszívós....

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő: Igen, gondolom, az már nem vált át kékbe (nekem is olyan színű a szemem). :lol:
Csak olyan jó lenne, ha az apja kékeszöld szemét örökölné, nem az én barnás-zöldes szememet.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Lekri, én is intéztem ma gázost, hozzánk is holnap jön. Jó lenne már, mert szétfagyok.... Már begyújtottam a sűtőt hogy valahonnan jöjjön meleg. :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok,

vagyok még én is :)

Nicinek, Niccinek és Sirkici Nikijének utólag is boldog névnapot kívánok és én is köszönöm a köszöntéseket!

Még nem volt időm visszaolvasni, mert egy hétig szegeden voltunk, tegnap meg elkezdődött a beszoktatás a bölcsiben... még jó, hogy legendásan nagy a túljelentkezés, mégis hárman visszamondják a helyet...

Bolygó, Csengének nagyon későn barnult be a szeme, titokban reméltem,h. kék marad, pedig nálunk nagyon kicsi az esély ilyesmire :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Mindenkinek nagyon közönjük a képdicséreteket, aranyosak vagytok.
Hát igen, a baracevés nálunk (is) külön procedúra. Igyekszem az egész ruháját letakarni pelussal, plussz a pihenőszéket papírtőrlővel, mert azt ugye kölcsönbe kaptuk és jó lenne úgy visszaadni majd, hogy nem csupa folt. Aztán, ha olyan ruhában vagyok, akkor magamra veszek egy köntöst, amit nem sajnálok, mert ha Emma elkezd köpködni, akkor tuti én is kapok belőle. :D Utána meg jön a takarítás...

Nici! Emma szeme egyébként kék, csak a kép minősége rossz, nem állítottam be jól, és igazából csak a szabadban készült fotókon jók a szinek.
Nem tudom változik-e még a szine (én is olvastam az 1 éves kort), de nálunk apának is és nekem is kék a szemünk, sztem Emmának sem változik már.

Szőlő, Lekri! Ezek szerint vannak még lelkiismeretes, rendes orvosok is.

Most ennyi, vár egy halom vasalni való.

Zorróné,
ha még olvasod, jó utat nektek és szép napokat Sopronban!

El is felejtettem a mérlegelést... Hááát, nem hízott a Kisasszony valami sokat, a két hét alatt csak 190-et. Mindegy, egyenlőre ugyanígy kap enni, mint eddig, aztán két hét múlva újra vissza és majd meglátjuk akkor mit mond a doktornéni!

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Sziasztok!
Igaz, hogy múlt hétre ígértem, de csak most jutott rá időm, hogy feltegyem az elmúlt hónap fényképeit.
Ma 5 hónaposan 5350g és 65cm a méretek.
Hála a tápszer váltásnak (Milupa Milimil 1) újból van napi kétszer kaksink. És ízlik neki, de szerencsére még mindig csak 250ml a napi adagunk elosztva. Viszont a gyümi, tejpép, főzelékféle továbbra sem kell neki, úgyhogy újabb két hetet várunk vele.

Boldog hófordulót Marjan Dávidjának!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Megvan a keresztelőnk dátuma is végre: 09.28.

Elég sok családi ünnep van nálunk, és nem akartuk egyikkel sem összevonni. Például most 13.-án volt a 11. házassági évfordulónk, most lesz Felikém és az én szülinapom (Felikém volt az egyik ajándékom, csak két nappal hamarabb jött). Utána a lányom névnapi és szülinapi zsúrját kell tartani a barátoknak, majd a párom szülinapja jön, amire nagy banzájt kell összehoznom. Majd a keresztszülők esküvője lesz. Eseményből nem üres a listánk. És közben suli, óvi, na meg dolgozni is kell.

Már nem tudom ki kérdezte, csak láttam. A GYED-et az OEP-nél kell intézni (ahol nem a cég intézi).

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Zsuzsa, köszi, én kérdeztem, közben beszéltem a céggel és kiderült hogy tényleg az OEP-nél kell intézni.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Nagyon jók a képek, szépek a lányaid! Micsoda hatalmas szemek!!! :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Zorroné! Jó utat nektek! Beni biztos élvezni fogja a vonatozást. :)

Nici! Szegény Barbi. :( Remélem hamar meggyógyul.
De jó, hogy ti alvással töltitek az éjszakákat. :)

Szőlő! Rendes doki. És fel lehet íratni receptre?

Bolygó! Én úgy tudtam, fél éves korukig változhat a szemük színe, de lehet, hogy tovább.
A keresztlányomnak 6 hós korára változott meg, a kicsi kék szeméből gyönyörű nagy még szebb kék szempár lett. :)

Lekri! Az elektromos orrszívó engem is érdekelne. Sokszor használjuk, és nagyon körülményes mindig elővenni a porszívót. De mindenki ezt ajánlotta, ezért nem vettünk anno elektromost.

Mango! És tetszik a bölcsi Csengének, így 1 nap után?

Atizka! 3 hónapos kora után, Nimród is "össze-vissza" hízott. Volt olyan, hogy 1 hétig alíg szedett magára, másik héten meg negyed kilót szedett fel. Nem tudom pontosan mikortól, de egy idő után már a havi hízást nézik. Úgy tudom. :roll:

Zsuzsa! Nagyon szépek a lányaid! És kívánok sok örömöt, minden jót a sok szép évfordulóhoz. Bocs, hogy nem sorolom fel, de tényleg sok van. :oops: :lol:
Nekünk is a héten lesz a 10. házassági évfordulónk.

Most mennem kell...

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Szőlő,Gumimaci

hát sokkal jobb a porszivos orrszivás mert az erősebben szivja.nekem az elektromos éjszakára kellett inkább mert nem akartuk,hogy még szivom az egyiknek az orrát addig a másik megébredjen.na meg az se ébredjen meg nagyon akinek szivom :lol: :lol:
sokkal gyengébben sziv az elektromos.

Kerekes
nagyon szépek a lányok :) :)
és az a pizza is tetszik,most nagyon megkivántam :P :P

Atizka
jó vasalást :lol:
Vendég
 


ja ,viszont volt olyan,hogy a porszivos annyira erőssen szivta(pedig kicsire volt állitva),hogy Kikónak megpattant egy ér az orrában és ez miatt jött a szivástól egy kis vér is :? :?
Vendég
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert jönnek a nagyszüleim (a dédik) Orosházáról, és nemsoká beér a busz. Szóval:

Bolygó: Lizának világosodott a szeme, talán egy árnyalatnyival sötétebb mint Katáé, de van mikor tök ugyanúgy néz ki. Szerintem őneki kék marad. De egy kékszemű apával és anyával nem olyan nehéz :)

Gyed, ajjaj, azt is kéne. Még jó, hogy a Tgyás-ról sincs határozatom....
Nem küldték ki, jó, mi???

Hétvégéről szeretnék majd feltenni képeket, szombaton csodák palotáűja, vasárnap rendvédelmi nap volt a program. Jó volt, nagyok élvezték, Liza egész nap elvolt a kocsiban :) Vele nagyon jó kimozdulni...

Na most megyek is, mert ott fognak állni szegények így is már...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Köszi lányok a drukkolást, remélem én is, hogy nem komoly. Holnap elvileg meglesz a torok tenyésztés eredménye. De mondom továbbra is se láz, se hőemelkedés. Hát kíváncsi vagyok!

kerekes! látom a te kislányod sem egy husi! így most megnyugodtam!!! :D Zsófim 65 cm szintén és 6250 gramm. Csak most volt egy hét, hogy stagnál a súlya (eddig minden héten ment rá 10-15 deka) Így a doki néni berezeltetett engem, hogy biztos a torka...stb írjam mennyit eszik! Nem tudom miért baj,hogy most éppen stagnál, ráadásul jön a foga is. Szerintem meg amiatt....
úgy utálom, mert úgy meg tudják ijeszteni az embert!

Hú lányok! 8 fok volt amikor sétáltam Zsófival! :shock:
Vettem neki a Brendonban termo overált. Így csak beleteszem az itthoni ruhájában, és már indulhatunk is!

Kép
gabo001
 
 


Csajok, nézzétek :wink:

http://2008aprilis-majus.freeblog.hu/

ja, és mostmár tudtok képet feltölteni, ha bejelentkeztek a blogszerkesztőbe, lesz egy olyan hogy Intéző, Feltöltés. Csak aki feltölt képet, először kicsinyítse le légyszi, különben nagyon hamar betelik a tárhely.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Csajok, ha TGYÁS-t kaptam eddig, akkor külön kell intéznem a GYED-et is? Vagy automatikusan kapom majd? Megőrülök ha azzal kell csinálnom valamit .. mert teljesen el vagyok késve vele. Jövő hónapban nekem már GYED jönne ...

Kép
szösszenet
 
 


Kerekes, Atizka nagyon szép kis családotok van!!

Szőlő, Lekri tök jó, hogy ilyen pozitív dolgok is történnek mostanság, jó hogy leírtátok

Bolygó, én is nagyon kíváncsi vagyok a szem színének változására, én is nagyon izgulok, h kék maradjon Bálint szeme, bár van esély a barnulásra..Férjemnek barna szeme van, nekem pedig kékeszöld.
Mangó, Csengének mikor barnult be? (írtad, hogy későn)

Gumimaci, remélem jobban vagy!

Adri, örülök, hogy jöttél és mutattál képet a leányzódról!!Nagyon helyes!!

Szösszenet, ha nincs munkáltatód, akkor neked kell az OEP-nél intézni a GYED-et, nekem a munkahelyem intézi, így sajna részleteket nem tudok. Annyit tudok, hogy szül. kivonat, taj kártya kell, és még vmi kérelmi... nyomtatvány? (talán) Engem is ma hívtak fel, hogy be kell mennem. (Nagyon nem örülök ebben a jó időben)

Zorróné, jó utat holnap!!Kíváncsi leszek, Beni hogy bírja a vonatozást!

Hú, nagyon kemény hideg van!! Még jó, hogy vettünk pár ruhát a múlt héten. Azt hiszem zsákot is mielőbb be kell szerezni.

Lányok, kérdésem lenne: Ti műanyag kanállal etettek? És azt nem lehet kifőzni, ugye?

Kép
tim27
 
 


Szössz, sajnos neked kell intézni a gyed-et... az OEP-hez kell bevionni a papírokat és a nyomtatványt.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Timi, köszi! Hát izé .. papíron van munkáltatóm .. de végülis a TGYÁS papírokat is nekem kellett bevinnem .. basszus.
És azt is ki kell töltse a munkáltató meg ilyenek??

Szőlő - Nem vagy msn ..

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok lanyok!

Teje fejlesztos cikkehez fuznek hozza.

En Zolit hordom Helen Doron-ra is es hasznaljuk az okos babat is.

Szerintem nagyo szuper mind a ketto. Zoli imadja. Okosbaba modszert szamitogepen csinaljuk reggel es este. Imadja es ha nincs keri, ha nem csinaljuk verig sertodik rajta.

Okos babaval tanultuk az angolt is. Most meg Helen Doron is van mellette. Zoli jol tud angolul. Szepen mondja es szereti.

Nem akarom bantani ezt a pszichologust aki irta a cikket, de szerintem valamiert nagyon nem partolja, de ennek ellenere nem biztos, hogy rossz. A korzeti orvosunk sem szereti az uszast, ennek ellenere nem gondolom, hogy rossz.

Sokan mondjak, hogy ket nyelv osszezavarja a gyereket es nem tanulja meg rendesen az anyanyelvet.

Gondoljuk vegig: Egy nyelvet 4 eves korara tanul meg a gyerek, akkor sem tokeletesen. Akkor miert varjuk el, hogy ket nyelvet is ennyi ido alatt tanuljon meg. Evidens, hogy a ket nyelvet nem fogja tokeletesen beszelni 4-5 evesen. De lehet, hogy hat evesen sem. De egy biztos, hogy 10 evesen mar igen.
Azert nem mindegy, hogy 10 evesen kezdheti el tanulni a harmadik nyelvet. Szerintem ez hatalmas elony.

Az okosbaba amugy nem zsenikepzo, hanem csak a gyerekkort hosszabitja meg. Mert ha jatekosan megtanul a gyerek olvasni es a nyelvet is, akkor mikor iskolaba megy a gyerek, nem kell estig gyakorolnia hanem iskola utan jatszat. Tehat meghosszabodik a gyerekkor.

Nalunk Zolinal eddig bejott az okosbaba es Helen Doron is.

Katicaval is kezdem az okosbabat jovohonaptol, Helen Doront meg majd csak ha kezd beszelni.

Magi
Vendég
 


Szőlő! De szuper! Nagyon ügyesen megszépítetted a blogot! Köszi.

Tim, szerintem a műanyag kanalat is lehet főzni. Én mondjuk mikrós sterilizálót használok, semmi bajuk nem lesz a kanalaknak.

Gabo! Zsófinak boldog névnapot! (ha van még Zsófi más is, nekik is boldog névnapot kívánok.)

Kerekes, szépek a lányaid! És így utólag is boldog hófordulót.

Magika! én nem vagyok a korai nyelvtanulásnak híve. Ha egy gyereknek jó a nyelvérzéke, az később is könnyen tanul nyelvet, akinek viszont gyengébb, azt összezavarja a két nyelv. Persze más az, ha a szülők kétnyelvűek, ott anyanyelvi szinten hallja és tanulja mindkét nyelvet. Ha csak heti néhány alkalommal rövid ideig "tanul" egy kisgyerek idegen nyelvet, az nem elég ahhoz, hogy valóban jól el is sajátítsa. Írtad, hogy Zoli jól tud angolul. Félre ne értsd, de mit jelent az, hogy jól? Megérti? Szavakat, mondatokat, mondókákat tud? Neki biztos van érzéke hozzá, szerintem akkor is jól menne neki, ha csak iskolában kezdené el tanulni.
az olvasás előre tanításával sem értek egyet. Írtam már régebben, hogy más az, ha egy gyerek magától megtanul, mert érdekli. De hogy tanítani kellene az iskola előtt??? Játékosan? Elvileg az elsősök is játékosan tanulnak olvasni (tanító néni függő, ezért kell inkább jó pedagógust keresni, mint szuper iskolát). Nem véletlen az sem, hogy 6 éves kor körül kezdődik az olvasás, írás tanítás. Egyszerűen akkorra érnek meg rá a gyerekek. Pl. a kéz csonjai akkorra kezdenek alkalmassá válni arra, hogy a ceruzával finom, apró részleteket is ki tudjanak dolgozni. Vagy addigra már tisztában van az irányokkal, jól differenciál vizuálisan, jó beszédhang hallása, stb. Óvodás korban meg inkább fessen, gyurmázzon, rajzoljon, maszatoljon az a gyerek sokat, (tuti szebb lesz az írása), hallgasson (és ne csak tv-ben) sok-sok mesét, mondókát, éneket.
Én azt gondolom, hogy a kisgyerek játszon, de ne akarjuk a játékát folyamatosan irányítani, ők tudják leginkább mire van szükségük, ezért van az, hogy játék közben olyan sok mindent megtanulnak maguktól is. Más kérdés az, ha egy gyerek fantáziátlan, ott irányítani, segíteni kell a játékát.
Na, de nem kritika akart ez lenni részemről (legalábbis nem annak szántam), csak leírtam a véleményemet, és azt amit tanultam erről.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


[quote="bolygó"]K írta:bolygóék szem: Szerintetek, ha még mindig nagyon kék Bogi szeme színe, akkor már az is marad? Lehet, hogy hülye kérdés, de mostanában ez foglalkoztat egyebek között, mert mindenki azt mondja, hogy már kék is marad, de vhol olvastam, hogy a babák szeme színe 1 éves korig változik. Szval még 8 hónap alatt változhat vagy már látszana valamilyen irányba változás?


Sziasztok :)

ú ez a hideg...kicsinál. Utálom :?
Mire két gyerekkel nekiindulok, rámizzad a ruha.
Nade lesz ez még rosszabb is. :lol:

bolygó, a babák szeme 1 éves korig változik-változhat. Azt mondják akkorra azért kialakul a tuti végleges szemszín. Elvileg. Namost Domkának 1 éves kora körül olyan rikiítóan világos kék szeme volt, hogy csak na, 2 éves korára pedig bezöldült. Szóval még 1 éves kor után is változhat simán...

Tim, én sosem főztem ki a műanyag babakanalakat, csak elmostam és kész.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok!

Némi életjel rólunk!

Nyaralás megvolt, jó rövid és még pont jó idő volt!
Én jelen pillanatban szinte semmit nem érzékelek a lintihidegből, mert a lakásban teljesen jó idő van, és mivel verik a teraszunkon a követ, az eső miatt le vagyunk ponyvázva!
Tuti depis lesz ettől az ember, de legalább nincs hideg!

BAbaképek nagyon édes, olyan nagyok már ezek a babák!! :D

Korai fejlesztés:
Hát most jól össze vagyok zavarva, mert eddig én is úgy gondoltam, h jót tenne nekünk, ha járnánk Helen Doronra vagy Okosbabáznánk. Viszont van megint érv-ellenérv..
Most legyek én okos, h mi is lenne jó Masztnak. Jegelem a témát, és idővel kiderül, h mire van szüksége, mit kell nála erősíteni!

Egy biztos, kezd az emberem iszonyat erőszakos-akaratos lenni.
És nálunk is elindult a fogacska, ennek örömére tegnap hőemelkedése volt.
Én meg tiszta takony, fáj a torokom is, remélem nem ezt kapta el.

Mivel jó rossz szokásomhoz híven megint csak olvasóban voltam, nem tudok nagyon reagálni semmire, mert mire a végére érek az olvasásnak elfelejtem az elejét.

Sajnos nekünk hétfőn menni kell neurológiára, mert Maszat egyik kajálása közben, félálomban, beremegett-begörcsölt. Kb. olyan volt mint akit nagyon ráz a hideg, nagyon ilyesztő volt.
Dokinéni kijött, de ő nem látott rajta semmit, azért kaptunk beutalót.
Hétfőn megyünk és remélem nem fognak bennt tartani a vizsgálatok miatt. Bár az éhgyomri vérvétel miatt ez máris necces.

Na, hát röviden önző módon velünk ennyi van.

Blog nagyon jól néz ki, KÖSZI SZŐLŐ és persze ERCSINEK is KÖSZI!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Magika! Most megnéztem az okosbaba honlapját. Ott nagyon sok jó dolgot leírnak, pl. "Olvass a gyerekednek", fejlesztési lehetőségek 0-3 évs korig, modókagyűjtemény...
De gondolom nem ennyiből áll az egész. Írnál arról, hogy mi az, amit amit számítógépen lehet "tanulni"? És az olvasástanításról, azt hogy csinálja a módszer?

Ja, és nem akarok senkit öszezavarni, csak a véleményemet írtam le, mindenki maga dönti el, hogy mit gondol jónak. Erről rengeteget lehetne vitatkozni, a szakemberek is mondanak minden félét.

Kiscica, mindjárt írok privit!

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Szössz, bocs, tegnap miután írtam a hsz-t lefeküdtem aludni, ezért nem voltm msn-en sem.

Elvileg a munkáltatónak ki kell tölteni valami papírt, én talán holnap kapom meg. Gondolom ezt már elolvastad:
http://www.oep.hu/portal/page?_dad=port ... ema=PORTAL

Egyéként szerintem is idiótaság, hogy újra igányelni kell, mert ugyanazok az adatok, az összegek meg minden, ami alapján GYED-et számolják mint a TGYÁS-nál... Tudom, valahogy jelezni kell hogy az ember kér GYED-et, de miért kell ehhez megint minden bevinni? Egébként valahol azt írja hogy postán is be lehet nyújtani, de akkor is kell az eredeti születési anyakönyvi kivonat... Ja, valószínű postázom nekik, hátha elkeverik.

Gabó és Pumpi Zsófijának és Lolkának is boldog névnapot kívánok! És ha vlaki még Zsófi, akkor neki is :wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?