Új privát üzeneted érkezett!

LILLY: nekem igen, de szerntem a többieknek is.. Ő lesz a bébiszitter? honnan ismered személyesen? vagy leinfoztad vhonnan? nekem is kellene majd vki, de foglalmam sincs honnan szerezzek olyat, aki kijön Diósdra és megbízható, szimpatikus, stb... :?
Vendég
 


Anett, Nadimo nekem is mond :D

Én is hulla vagyok, sok anatómia órát ültem ma végig, rém okos lettem :lol: Kisbaba folyamatosan tudtomra adja jelenlétét jó ksi émelygés és hányás formájában. Na meg mindig tudnék aludni :roll: :roll:

Most kicsit besűrűsödtek a dolgok, sok beadandó lett a főiskolán is, egyetemen is, szóval fel kell kötni a gatyát. Hétvégén szülinapozunk (mi hármasban persze a napján, csütörtökön), jövő pénteken meg pár órára délután/este Zsófira vigyáz a szomszédunk, mi meg céges buliba megyünk :)

És köhögök ezerrel :(
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi: Nem irigyellek a hányás, émelygés miatt (viszont az okozója miatt igen :lol: ). Remélem neked nem lesz olyan brutális, mint nekem volt Vivinél :? Kipróbáltál már néhány trükköt? Pl. éhgyomorra, felkelés előtt elmajszolni egy-két háztartási kekszet, inni egy kevés szénsavas vizet, stb.

Lilly: Nekem is mond valamit a Nadimo név :lol: Tényleg, hogy szervezted be? :D Vizuális vagyok, elképzeltem a kekszet majszolgató rózsaszín törpöcskédet, annyira aranyos lehet :D

Tücsi: Igen, láttam már én is a papírbilit, de horror áron van szerintem :? Nekünk is ez a technikánk, hogy indulás előtt pisilés van :D

Kutyfül: Könnyen is ment, meg nehezen ez a bilizés. Igazából már hónapok óta tartott az átszokás, a pisi már jól ment, de a kaki semmi pénzért nem ment a bilibe, illetve kb. 3-4 alkalommal. Akkor mindig nagyon büszke volt magára, de utána kész, nem akart oda, inkább visszatartotta. Aztán a papa mondta neki, hogyha bilibe kakil végre rendesen, akkor kap egy ugrálós labdát. Néhány napig rágódott a dolgon :D:D, mondogatta, hogy mit is mondott a papa, aztán egyszercsak oda inézte a dolgát :D:D Azóta is emlegeti, hogy megvette neki a papa az ugrálós "badát" :D:D Meg, hogy már mehet oviba :D:D

Magunkról most nem is tudom, hogy mit írjak. Ma kicsit izé napom van, mert ma lenne anyukám 60 éves :( Gyújtottam egy mécsest nemrég, és egyik nap kimegyünk a temetőbe a héten :( Csajok jól vannak, Niki mindenhol feláll, ahol valami kis kapaszkodót talál :D Meg egy csomót dumál :D És annyira aranyos, mert az az egyik kedvenc szokása, hogy ringatja a fejét, majd ránk néz, és várja, hogy utánozzuk :D De ha mi kezdjük, akkor meg vigyorogva utánoz ő :D Vivikém ügyesen veszi a pelusmentességet, már csak éjszakára van pelusa :D Megint rákattant a gyerekdalokra, táncol, énekel, egyre több dalt tud, bár sokszor csak egy-egy mondatot kiabál bele :D :D
lamme
 
 

 
 

Teszek fel képeket :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.02.11 20:41-kor.
lamme
 
 


Jó reggelt :)

lamme: szépek a lányok :)

Hányás még nem annyira gáz, mint Zsófival volt, bár vele is a 7. héten durvult be, akkor fogytam vele öt kilót, most még csak egyet, remélem többet nem is fogok...

És álmooooooos vagyok és Zsófi valamiért nem alszik jól a kiságyban, csak a nagyon, a miénken. Ott akkor is jól alszik, ha mi nem vagyunk ott. Szerintetek? Kicsi neki a kiságy, vagy mi baj lehet?
Vendég
 


Lamme!
Nagyon szép lányaid vannak és tök jó nagyok már! :lol:

Panndi!
Nálunk is Lilla napközben a szobájában az én szivacsomon alszik :lol: , de éjjelre nem merem még, mert ha felébred nekifog kószálni. Mondjuk neki 70x140-es ágya van, jól elfér. Csak a hülye takarókat rúgja állandóan le. :shock: Te tudod mennyire vagy bátor egy nagy ágyhoz, én még várnék, de Zsófit te ismered.
Olyan jó, hogy mindjárt egy éves lányod van, anyukámnak is aznap lesz a szülinapja, mondjuk kicsit több gyertya kell majd. :wink:
A hányinger nem jó, de az állapotod vígasz legalább rá, hátha enyhébb módon mutatkozik, mint Zsófinál volt. Azt, hogy mit egyél rád bízom, én Lilluval mindentől hánytam és semmi nem segített, ha rám jött. :lol: Egyszer jártam csak jól, vendégségben mindenki gyomorrontást kapott az egyik kajától, kivéve én, mert rögtön kihánytam. :wink:

Lilly!
Bébiszittyó kérdésről. Nadimo lesz? Én még akkor szültem, amikor ott volt a kórházban, nekem is segített. Én pont a napokban gondolkoztam rajta, mondjuk nekem alapjáraton a család segít, de néha, mint pl. a fogorvos sajna nagyon aktuális, jó volna. Férjem szerint amíg bírjuk ne adjuk Lillut, de pl. olyan nehéz állandóan estére szervezni kozmetikust, fogorvost stb., így inkább csak halogatom. Szóval néha nekem is jól jönne, a gondom ugyanaz mint, Babettnek, Monorra ki jön ki? Inkább itt nézek szét, de itt ugye meg nem igen ismerek senkit, csak olyat, aki maga megoldja. Sok ismerősünk szívesen besegít, de őket a saját gyerekeik mellett nem terhelhetem, csak extra sürgős dologra, szóval az nem ugyanaz. De valami tartalék bébicsőszt nekem is néznem kell... addig marad a család. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Zsófival volt olyan, hogy napkig csak hideg tejfölt ettem :lol:

Nagy ágyat kap majd mindenképp februárban, mert akkor ürül ki az ő leendő szobája, de én addig nem bírom ki.
Szerintem leköltöztetjük a földre, hátha így nem ébred. Az nem zavar, ha kószál, mert az emeleten csak az ő meg a mi szobánk ajtaja lesz nyitva, így csak hozzánk tud jönni :lol: Na ez lesz, éjjel kipróbáljuk :D
Vendég
 


És tényleg Kistesóval egy vagy külön szobában lesznek? :lol:

Eperke nálatok hogy van most?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Külön szobában lesznek, a legkisebb szobánk kifejezetten baba-szoba, úgy gondoltuk, az összes gyerekünk ott kezdi itthoni életét :lol:
Vendég
 


Mi ha lesz második baba szobát cserélünk majd, ők jönnek a hálóba, mert az nagyobb. Ha meg nagyok lesznek, fel mindenki az emeletre, de addig nem akarjuk beépíteni, 90 nm elég kell, hogy legyen lent...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hűű, bőven elég :) Nekünk a földszinten csak a nappali van (jó, meg konyha, meg ilyenek), de több szoba nincs.
Vendég
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak kicsit elkiabáltam, hogy Eszti eszik-alszik. Sajnos ő is elég hasfájós, így megy a nyűglődés órákon át hol éjszaka, hol napközben. De aztán ha kicsit megnyugszik és nincs semmi baja, akkor alszik 3-4 órát a sok sírás után. Reméljük hamar elmúlik neki. Amúgy Eszti egyelőre velünk alszik, aztán pár hónap múlva megy Zsófival egy szobába. Egyelőre helyhiány miatt ez tűnik jó megoldásnak.

Panndi: Én szerencsére megúsztam mindkét terhességet hányás nélkül, csak az émelygés, hányinger volt meg. Bár Zsófinál az sem volt olyan vészes, viszont most Esztinél annál inkább. Hátha nálatok fordítva lesz! :wink: Amúgy már most irigyellek a Pocaklakó miatt. :wink: Még egy kisfiú jó lenne nálunk is a családba, de valószínű nem mostanában fog érkezni. Leghamarabb 4-5 év múlva.

Lamme: Nagyon helyesek a lányok! :D

Még egy történettel adósotok vagyok, de azt egy következőben, hogy ne legyen egyszerre olyan hosszú a hozzászólásom.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Anett: Nadimora én is emlékszem innen a fórumról, nagyon segítőkész és kedves!! Az tök jó, ha ő fog Esztire vigyázni!

Lamme: Lányok nagyon édesek! És ügyesek! :wink:

Barnabás kicsit megfázott ebben a hülye időben :cry: Éjjel arra ábredtünk, hogy köhög, aztán porszívóztuk az orrát. Én sem érzem magam túl jól, fáj a hátam meg a melkasom :cry:

Eperke: remélem Eszti hamar túl lesz ezen a hasfájós időszakon. Tényleg annira más 2 gyerek, mint egy? Azt mondják nem duplázódik a dolog hanem sokadik hatvány :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Húúú nagyon szép lett Eszter vonalzója :lol: Reméljük hasfájás múlóban, mi főleg este szenvedtünk vele.
Zsófi jobban van már?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jaj de jó, szinte mindenki ismeri Nadimot! :lol: Amikor Eszti megszületett, párszor volt nálunk, főleg nekem segíteni a szoptatásban, a babagondozásban. És jövő héttől két délután részben ő fog Esztivel foglalkozni. Mivel nincs a közelben mozgósítható rokonság, ez tűnt a legpraktikusabb megoldásnak. Képtelen lennék mindent Esztivel intézni, hiszen hétközben a férjem dolgozik, szombatonként suliban vagyok, vasárnap meg minden zárva... Meg szerintem Esztinek se árt, ha egy mással is összeismerkedik, új játékokat, dalokat, mondókákat, meséket tanul tőle.



Lamme, de cukik a lányok! És úgy hasonlítanak! Fejringatás nálunk is megvan, olyan cuki! De az igazi behalás az, amikor zenére rázza a fejét, komolyan, be kell tőle pisilni!!! És állathangokat utánoz, hát fergeteges, amikor a malacnál tartunk...

Eperke, jaj, ez a hasfájás olyan szörnyű! Olyan tehetetlennek érzi magát az ember! Gondolom, nálad is egy rakat kaja kilőve... Az én Eszterkém is hihetetlen sokat bömbölt az első 3 hétben, máig nem tudom, honnét volt energiája annyi síráshoz! De aztán két hónapos korára meg igazi kis hétalvó lett, és azóta is tartja ezt a szokását! :lol: Mindjárt 1 éves, de pl. ma is még összesen 4 és fél órát aludt napközben.

Ez az időjárás nagyon ramaty, ma sem tudtunk kimenni, még vásárolni sem.

Kép
waterlilly
 
 


Jó reggelt!

Mi voltunk kinn, három hányás után úgy éreztem, megzakkanok, ha nem mehetek ki a levegőre, szóval sapka, kapucnis kabát, és mentünk sétálni. Minden kis követ, diót és falevelet fel kellett szedni a földről, de legalább levegőn voltunk :lol: Közben picit esett, de láthatóan ez Zsófit sem zavarta, élvezettel rohangált :lol:

Kezdődik a nosztalgia, egy éve ilyenkor már be kellett feküdnöm a kórházba... :D
Vendég
 


panndi: amúgy hogy készülsz két hányás között a szülinapra? :lol: (torta, stb? ) várom az ötleteket, lassan nálunk is eljön a nagy nap... :lol:

én megint nem tudom hogy kell öltöztetni a gyerkőcöt...olyan egyszerű volt nyáron... :? pl ha kocsival megyünk, és csak pár perc van kint sztem hülyeség a vastag cucc...most mondjuk babaúszásra sem tudom miben menjünk.. :? Előző tél végén sztem 9-10 fokban még a téli overált használtuk, most már az ugye nincsen...
Vendég
 


Á Panndi, te úgy látszik most is kifogod rendesen ezt a hányós babavárós időszakot. :cry: Már kezdelek lassan nem irigyelni:wink: , na jó azért egy kicsit...
Nekem a háziorvos, amikor már nem tudott erre a hányásra mit mondani, azt mondta az jó jel, mert magas hormonszint miatt borul meg a szervezet, az meg a terhesség kimenetele és babamegkapaszkodása szempontjából jó jel :lol:

Mi is voltunk kint, okmányirodát intéztünk, bár kocsival, de így is eláztunk... és slusz ponénként délután mehetünk vissza. Hű de utálom a bürökráciát :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hát ezzel az öltöztetéssel én is bajban vagyok. :?
Szegény Barna még mindig tiszta nátha, éjjel nem nagyon tudott aludni, szerintem kb. óránként szívtuk az orrát :cry: Úgyhogy ma mi sem megyünk ki tuti.

Eperke: Esztinek boldog 1 hetes mini-mini-szülinapot :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Most látom csak, hogy Zsófi nap van, mind a két Zsófikának boldog névnapot kívánunk :lol:
(már ha most tartják :lol: )

Ezt az öltöztetést szerintem sem lehet jól megoldani, most örülök csak, hogy tavaly kaptunk egy téli dzsekit, akkor nem használtuk, most jól jön... nekünk hálózsák/pizsama hiány lett itt a hidegben.

Kutyfül, Barnának gyógypuszik mennek :lol: remélem túl lesztek hamar rajta :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hát lesz torta, joghurtos-túró torta, de csak hétvégén, amikor vendégség is lezs, holnap csak hármasban (tesóval négyesben) ünnepeljük Zsófit :) A névnapját nem ma tartjuk, hanem májusban, hogy ne legyen túl közel egymáshoz a kettő :)

És lesz zenélő gyertyája, életemben nem láttam ilyet, ma vettem :lol:

Áááááá, tanulnom kéne, de már szédelgek a hányástól, most nyomtam be egy fél tábla csokit, legalább valamivel működjek.
Vendég
 


Zsófikáknak mi is nagyon sok boldog névnapot kiivánunk!!!! :D

Barnuskának pedig jobbulást! Gábornak is kicsit folyik az orra, de már lecsengőben van, szerencsére. Tegnap beszéltem a doktorbácsink asszisztensnőjével oltás ügyben, és ő ajánlotta a CalciumKid szirupot, amit ilyenkor megfázások esetén javasolt adni. Ez sokkal jobban felsziivódik, mint a Calcimusc.

Panndi! Nemsokára ti is egy szál gyertyás tortácskával ünnepeltek.... :D A hányinger, hányás kevésbé iriigylésreméltó, de sztem még iigy is sokan lennének, akik sziivesen cserélnének. Ezzel viigasztaltam magamat én is, amikor Gabókával a pocakomban hánytam napjában többször is. A tisztába tevésnél nem vagy rosszul?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Jajj, tücsi, dehogynem... ráadásul sokáig tart, mert Zsófi lelép közben :roll:

De nem akarok panaszkodni, tudom, hogy sokan lennének a helyemben, csak a tegnapi nap kicsit sok volt :?
Vendég
 


Panndi, két hányás között jár egy kis panaszkodás is, állandóan okádva nehéz a dolog jó oldalát nézni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


tücsi: a kalciumkid nem allergiás tünetekre való? én azt hittem. A múltkor vettem, amikor a 3 napos láztól kiütéses volt Boti. De ez jó lenne a megfázásra is? Cebiont Ti adtok egészséges időben? én most egy csökkentett adagot minden nap adok Botinak, hátha ér vmit megfázások előtt/ellen.

Még egy kérdés: milyen teát lehet adni ilyen korban? rendes gyümölcsteát mikortól főzhetek Botinak? és milyent? egyenlőre csak a hippes instantot adtam neki, de az annyira nem tetszik (nekem)...
Vendég
 


Itt az ígért történet, csak tegnap a gyerkőcök közbeszóltak, nem tudtam befejezni.
Szóval! Elméletben szeptember 3ra voltam kiírva, 10én reggel még semmi nyoma nem volt Esztinek. Felhívtam az orvosomat, hogy még mindig semmi, ő meg mondta, hogy délelőtt közbejött neki egy műtét, de délután menjek be a rendelőbe, csinál CTGt és megnézi hogy állunk.
De erre már nem volt szükség, mert dél körül éreztem, hogy elindult valami. Egyelőre enyhe menzeszes görcsökhöz hasonlítottak, de úgy 10-12 perces rendszerességgel jöttek (ahogy írtam is nektek még gyorsan délben). Ebéd után Zsófit letettem aludni, elbúcsúztam tőle, majd kicsit lepihentem, de a görcsök erősödtek, ezért gondoltam veszek egy fürdőt, meglátjuk tényleg menni kell-e. Fürdés alatt csillapodott a dolog, ritkábbak is lettek a fájások, de a fürdő megtette hatását, mert utána felerősödtek és 7-8 percesek lettek, úgyhogy nem volt kétség, indulni kell!! Közben beszéltem a Doktornővel, hogy beindult a dolog, hamarosan indulunk a kórházba. Ő is mondta, hogy ha megnéztek a kórházban még jelentkezzünk és indul. Háromnegyed3 körül indultunk itthonról, kb 3ra értünk be (végül ide a SOTE IIre). Ott megvizsgáltak, ekkor már bő 3 ujjnyi volt a méhszáj és a burok is feszült, azt mondták akármikor megrepedhet. Közben egyre erősödtek a fájások, ekkor (4körül) már 3-4 percesek voltak, de valahogy nem fájt annyira mint Zsófinál. Mikor a Doktornő beért (negyed5 körül és megvizsgált, már jó 4 ujjnyi volt a tágulás és 2 percesek a fájások. Háromnegyed 5 után aztán jöttek már a tolófájások és 17:10kor már kinn is volt Esztike. Olyan jó érzés volt ott megtudni, hogy kislányunk született  Megható volt, hogy mikor a pocimra tették a születése után, rögtön elhallgatott, megnyugodott.
Szülésznőm nem volt, de az épp ügyeletes is nagyon rendes, kedves volt. Doktornővel megbeszéltük, hogy ha lehet megpróbáljuk a gátvédelmet és Neki és a szülésznőnek hála sikerült is. Csak 1-2 kisebb öltésre volt szükség, amivel már a szülés után rögtön úgy tudtam közlekedni, mint előtte, a saját lábamon mentem fel a szülőszobáról az osztályra.
Végül ez a szülés is csodálatos, szép élmény volt, a fájdalmak ellenére. Ehhez nagyban hozzájárult a Párom jelenléte, bíztatása is és az orvosom segítsége, együttérzése. Jó volt, hogy a Páromon kívül csak nők voltak körülöttem, akik átélték, átérezték min megyek keresztül. Ez nekem nagyon sokat segített, jelentett.
Zsófi, miután megébredt a délutáni pihiből, a nagyszülőkkel bejött a kórházba és ott várták a fejleményeket. A szülőszobák ahol vannak, annak a bejárata önműködő üveg ajtó, Apa oda kivitte Esztikét, miután felöltöztették, hogy ők is láthassák az üvegen keresztül. Zsófika kicsit meglepődött először, de aztán később már hallottuk benn a szülőszobán ha az ajtó nyílott, ahogy a folyosón mondogatja, hogy Anya, Apa, Ette (=Eszter). Megható volt, kezemben az újszülött kislányommal, hallani, ahogy a nagyobbik a kicsi nevét mondogatja már. El is érzékenyültem. .
Este 7 körül kerültünk fel az osztályra. Hát, ezzel a részével a dolognak nem igazán voltam megelégedve. A szobával, fürdővel még nem is volt annyira gond, inkább a rendszerrel, az ápolók (főleg a csecsemősök) hozzáállásával. Lenn még azt mondták, hogy Esztit felviszik, megnézi az orvos, és fürdés után kihozzák, mint a többieket. Utána pedig eldönthetem, hogy marad-e velem éjszaka. Ehhez képest este 10ig nem tudtam róla semmit, akkor is Nekem kellett átmenni az újszülött-osztályra. Ott közölték, hogy a doktornő még nem látta és addig nem is adhatják ki nekem. Nem is tudják megmondani, mikorra ér fel a doki, mikor menjek vissza érte. Úgyhogy ott megnézhettem, vele lehettem pár percet és utána reggelig nem is láthattam. Persze pihenni, aludni egész éjjel nem tudtam, mert a szülés élménye után elég rossz érzés volt, hogy van két szép kislányom és egyik sem lehet ott velem.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a beszámoló!
:oops:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kutyfül: Köszönjük a köszöntést! :D

Babett: Mi Zsófinak a DMben szoktunk venni Alnatura Gyerekteát, gyümölcsöset. Filteres, elvileg bio cuccokból készül, a csomagolásán az áll, hogy 9 hónapos kortól adható. Zsófinak ízlik, ezt kap minden reggel a reggelihez.

CalciumKid: Mi a fogakra kaptuk, hogy meggyorsítja, könnyíti a hátsó fogak kibújását. Ezek szerint ennyi mindenre jó...

Zsófi napot mi is májusban tartunk, de azért köszönjük a köszöntéseket!

Amúgy Zsófinak azóta a láz óta szerencsére semmi baja. Azt mondták az ügyeleten, hog nem látnak semmit, de azért figyeljük. A sok változás, izgalom is kiválthatta, amit Eszti születése okozott.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!
Én 2006 nyarán szültem Végh doktornál a Szabolcs utcában.
Mi a helyzet most ott?Teljesen bezárták,vagy rendelések vannak?
gabi76
 
 


eperke: szép volt a születéstörténeted, köszi, hogy leírtad :) Amúgy otthon Zsófi milyen Eszterrel? Mennyire vesz részt az ellátásában? Ott van, mikor pelenkázod, szoptatod, ilyesmi?

Gabi: a Szabolcs utcai kórház már az ÁEK része, rendelés sincs a Szabolcs utcában, hanem a Honvéd kórházban van, ha jól tudom (jól tudom?). Meg a MÁV-ban is.

Apa nemrég ért haza, hozott tesónak meg nekem egy bigmacet, sajtburgertm sültkrumplit, mind megettem :lol: Közben eszembe jutott, hogy egy évvel ezeleőtt ezt hozott nekem a kórházba is, gondoltuk szülés előtti nap még jól teleeszem magam :lol:
Vendég
 


Na jól nem tudok ma gépelni... picit fáradt vagyok, bocsi :)
Vendég
 


Eperke, köszi a történetet.:lol: Olyan jó ilyen szép szüléseket olvasni. Ilyenkor mindig én is, én is akarok :wink:
Kár, hogy ilyen szép szülés után ilyen csecsemősök jöttek. :twisted:

Calcium jó megfázásra, is mert segíti a gyógyulást ill. allergiára is, enyhíti a tüneteket, izomgörcsre, stb. Nálunk a felnőtt doki is alapból ajánlja betegen. :lol: Az allergiám miatt meg sajna nagy kalcium fogyasztó vagyok. Csípésnél is azért ajánlják, mert az allergiás tüneteket csökkenti (bizonyos esetben életet menthet :lol: )

Panndi, egészségetekre :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: Reméljük Nálatok is hamarosan érkezik a kistesó!!!!
A csecsemősökről még tudnék mesélni, csak nem akartalak terhelni ezzel Benneteket. Egészen más volt a hozzáállás mint anno a MÁVban. Próbáltam inkább a szép dolgokat leírni, a rosszat meg minél előbb elfelejtem. :D

Panndi: Zsófi eddig nagyon aranyos, jól fogadta Eszterkét. Mikor hazajöttünk, annyira izgatott volt, úgy örült neki, puszilgatta, ki akarta venni a hordozóból. Ez azóta is így van. Egyfolytában a nevét mondja, puszilgatja. Folyamatosan mászna be hozzá a kiságyba. Segít pelenkázni is, hozza-viszi a pelusokat. Szóval eddig alapvetően jól viszonyul hozzá. Van azért kis hiszti is, mikor Eszti nyűgösebb és többet van ölben, és Zsófi is fáradtabb. De ez még kezelhető.

Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Eperke: Zsófinak boldog névnapot kívánunk!! Fantasztikus ez a kép a lányokról!!! Én is teljesen a szüléstörténet hatása alá kerültem :oops: :D Örülök, hogy minden rendben volt!! A csecsemősők hozzáállása elég gáz :( Egyszer én is jártam úgy Nikinél, hogy kétszer kellett érte mennem, mert elfelejtették visszahozni hozzám :(

Panndi: Igaz, ti májusban ünnepeltek, de azért most is boldog névnapot kívánunk Zsófidnak :D
lamme
 
 


Zsófinak nagyon boldog első szülinapot kívánunk! Panndi jó ünneplést nektek!

Eperke, terhelhetsz minket nyugodtan, de ha nincs kedved írni és inkább felejted a hülye csecsemősöket úgyis jó! :lol: Nagyon édes a két kis törpi együtt! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


A ma 1 éves Zsófikának nagyon sok boldog születésnapot kiivánunk!!!

Eperke! Szép szülésed volt! sztem a többedik babánál már tudjuk, hogy mire számiithatunk, iigy talán nem annyira fájdalmas, mint a legelső babánál.
Nagyon édesek, szépek a babáid! :D
Egyébként az ottani csecsemősökről én is hallottam, hogy nem mindig vannak a helyzet magaslatán. Lehet, hogy nagyüzem van náluk is, mint az összevonások idején a Szabolcsban volt. Többen is voltak a szülőszobán veletek egy időben?

Gabi76! Már nincsen Szabolcs u.! ÁEK van helyette a régi MÁV-ban, de az Állami Egészségügyi Központ topikban több információhoz juthatsz a fejleményeket illetően.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


eperke: helyesek a lányok így együtt!!

ZSÓFINAK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK Botival együtt

és várjuk a tortás fotókat!!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Panndi: Sok szeretettel köszöntjük Zsófit első szülinapján! :lol:
lamme
 
 


Zsófinak mi is boldog szülinapot kívánunk! :lol:

A lányok köszönik szépen a sok dicséretet!! :lol:

Tücsi: Megmondom őszintén nem tudom mennyire volt tele a szülőszoba, mikor mi mentünk. Annyira gyorsan történt minden, hogy nem volt időnk körbenézni. Az biztos, hogy nekünk nem kellett várni, hogy kiürüljön egy, tehát akkor még volt szabad kapacitás. De a következő napokban nagyüzem volt, az biztos, mert az osztályon a szülésznők panaszkodtak, hogy tele van minden, nem tudják hová tenni a betegeket. Mikor minket kiengedtek, akkor is 20an :shock: vártak ágyra. Szóval elég futószalag módon működnek.
Ez érződött biztos a csecsemősökön is. Ami engem legjobban kiakasztott (az első estét leszámítva), hogy utolsó reggel, mikor elvitték Esztit megvizsgálni, oltásra, akkor úgy vitték el, hogy még aludt, előtte nem szopizott. Nekik benn elkezdett ordítani és gyorsan megtömték valamivel, mert mikor visszahozták fehér volt körben a szája. Mikor rámertem kérdezni, hogy mit kapott benn, még ők voltak felháborodva, hogy ordított a gyerek. :twisted: Mondom, ha tudtam volna, hogy egyáltalán elviszik, meg hogy mikor, akkor felébresztem előtte és megetetem, de szólni nem szólt senki. :twisted:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Köszönjük szépen a köszöntéseket :)

Majd hozok képet is, ha lesz, de egyelőre most besokalltam a két sulitól egyszerre, most pár hétig iszonyatosan sokat kell tanulnom, de szakítok rá időt, ígérem :)
Vendég
 


Panndi, nekem az egy is sok, megértem nagyon :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Andi: Zsófinak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!! Bocsánat a késésért, tegnap nem voltunk :oops:

Eperke: nagyon édesek a lányok így együtt! A szüléstörténet meg annyira megható volt, borzongtam. A szabolcsban nekem is voltak rossz tapasztalataim is a csecsemősökkel, de mikor belegondoltam, milyen kevesen vannak és mennyi baba-mama..hát nem irígyeltem őket.

Lamme: Vivi ennyire menni akar oviba? Mikortől fog járni?

Oltás: (bocsi, szokás szerint jövök az oltásos kérdésemmel :oops: ) Ti beadattátok/adatjátok az agyhártya elleni menjugate oltást? Én felírattam a dokinénivel, de még nem adattuk be.

Barna már jobban van, bár picit még mindig folyik az orra. Ma este apával elmegyünk és anyósék lesznek itt vele. Kicsit izgulok, mi lesz ha felébred :? Ma éjjel is volt egy 3/4 órás szeánsz :shock: Nem tudom ilyenkor mi a baja, ordít, olyan mint aki nem egészen van magánál és nem igazán lehet megnyugtatni.

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül!
Mi nem ezt, hanem a pneumo-s oltást adattuk be!

Menjetek este nyugodtan, nekem is elbírt Anyu a 6 hónapos Lilluval a karácsonyi céges party alatt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kutyfül: Igen, mi beadattuk Vivinek, és be fogjuk adatni Nikinek is a meningococcus elleni oltást. Mi a Neis-Vac nevűt kaptuk Vivinél. A régi dokinénink szerint ez sokkal reálisabb veszély, mint a pneumo-s. A mostani dokinénink pedig élharcosa a pneumo elleni oltásnak, szóval sajnos a szülőnek kell okosnak lenni :? Egyik oltástól sem tartok úgy, mint a pneumo ellenitől, de nem tudom megmagyarázni miért. Láthattátok ti is, hogy mit össze agyaltam, hogy Vivinek beadassuk-e, aztán még hónapokig rossz érzésem volt. Szóval ismét agyalok, hogy Nikinek beadassuk-e. De most ugye az is mellette szól, hogy megy a Vivi oviba, ő egy év múlva bölcsibe, szóval ki lesznek téve a veszélynek :?
Igen, nagyon várja Vivi az ovit :D De azt sajnos nem tudom lemérni, hogy mennyire érti meg azokat, amiket mondunk neki. Szóval azért felkészülök néhány sírós napra, de tudom, hogy megfogja ő ezt hamar érteni és ügyes lesz. Eddig mindig mindent megoldott ő maga, egyedül, ez is sikerülni fog neki :wink: Mindenesetre rengeteget szóba hozzuk, ill. jópár hete ő az, aki kéri, hogy beszéljünk az oviról, sokszor naponta négyszer-ötször is :D Próbáljuk mindig más területre fektetni a hangsúlyt pl. hol a játékot, a mondókákat, meséket, a sok gyereket emeljük ki, hol a finom ételeket, hol a sokféle jó programot, kirándulást, hol azt, hogy erre miért is van szükség (dolgoznak az anyukák, apukák), hol pedig azt, hogy az óvónénik fognak segíteni neki, ha bármi kérdése, gondja lenne, hogy megbízhat bennük.
lamme
 
 


Pandi, Zsófikának boldog 1. születésnapot kívánunk! Neked meg sok-sok energiát a tanuláshoz!

Eperke, olyan idillien szép az a kép, amit feltettél a kislányaidról! Gyönyörűek! Nagyon meghatódtam a szülsétröténeteden, Én is úgy gondlom, szülni jó! :D A csecsmősnővérek viszont szégyellhetik magukat. :evil:

Lamme, ahogy ismerlek Téged meg Vivit, szerintem az ovival sem lesz gond! Pont ma beszéltem az egyik ismerősömmel, akinek a kislánya 3 hete jár oviba, és nagyon szereti. Jó, hogy beszélgettek róla, meg gondolom beszoktatás is lesz, hogy még inkább fel tudjon készülni Vivi (meg Te :D ).

Az oltás nálunk is nagy dilemma, 3 hetem van eldönteni, hogy kérjük-e az agyhártya ellenit, vagy sem... Ha beadatom, a férjem fog rám haragudnni, ha nem, akkor a doktornőnk... :?

Képzeljétek, Nadimo mégsem tudja vállalni Esztit, hát nem tudom, mi lesz velünk! :( Az interneten, teljesen ismeretlen emberek között nem akarok keresgélni. Valahogy megpróbálok boldogulni egyedül... :(

Mi december 12-én vagyunk hivatalosak karácsonyi partira, Londonba... Tehát eleve 2 napos kiruccanás lenne. De szerintem nem megyünk. :( Tavaly sem mentünk, most már nagyon hülyén fogja kivenni magát, de ez van. :(

Kép
waterlilly
 
 


Bocsánat a sok gépelési hibáért... :oops:

Kép
waterlilly
 
 


:!: OFF TOPIC :!:
Két könyvet keresek, esetleg nincs meg valakinek, aki HR-t és/vagy közgázt tanult?
1. Bakacsi gyula: Szervezeti magatartás és vezetés
2. Rappai Gábor: Üzleti statisztika Excellel

Kép
waterlilly
 
 


Lilly!
Ott a környéken nem tudnak valakit ajánlani? Vagy esetleg arra nem gondoltál (nekem több ismerősöm csinálja), hogy inkább takarítás, házimunkában kérj segítséget. Nem egészen ugyanaz mint a bébicsősz, de talán így is nyerhetsz időt magadnak és akkor nem kell Esztit másra bízni.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi, Ti nem mostanában mentek valamikor uh-ra?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, én is gondoltam már erre. De Eszti még délelőtt is, délután is alszik, nem tudám megmondani a bejárónőnek, hogy mikor jöhet. Bár nem nagy a lakásunk, azért kell 4-5 óra egyben a kitakarításához. Meg azt sem szeretném, hogy én otthon vagyok, valaki meg utánam takarít... Szerintem bejárónőnk max. akkor lesz, ha már dolgozom ismét.

Kép
waterlilly
 
 


Mi is magunk takarítunk, meg pakolunk én össze Lillu szét :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: