Új privát üzeneted érkezett!

SZia Judy

Én KHPnél szűltem tavaly 5o e FT
ot adtam neki. Magánrendelésen megkérdeztem mennyit szokott kapni.

"Mellesleg" ügyeleti idejében aznap hárman szültünk (mindhármunkanak ő volt az orvosa és aznap korábban mindhármunkat megvizsgált) Akkor nem gondoltam semmi rosszra, csak most lett gyanus a dolog.
Dömdödöm
 


Kata,
talán félreérthető voltam. Úgy értettem, az 50e Ft nem is olyan sok, amikor van, aki 100e-t kap ugyanazért a munkáért.
drazsé
 


Drazsé,

Ami sok, az sokk...:-)

Szia,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 

 
 

Judy!

Én Petőnél szültem. Szerintem korrekt ember. Én meg voltam elégedve vele. (Ikerszülés, hüvelyi úton.)

ZSófi
szzsofia
 
 


Sziasztok!!!!!!!

Most olvastam végig az emileket és megdöbbenve látom, hogy hányan nem is tudjátok mik történnek a hátatok mögött az orvosok titkos kis játékaikban.Szerencsésnek mondhatjátok magatokat, akinek életben maradt a gyermeke, és az édesanya is.
Sajnos barátnőm szerencsétlenebbül járt, de remélem kiderül az igazság és megkapják méltó büntetésüket a bűnösök.A MÁV kórházból is tudnék neveket mondani, de sajnos csak pár betűt írhatok ki, mert ki tudja milyen hosszúak a kezek!!!Tehát: T.Zs.,K.I.-t semmiképp sem ajánlanám.Sőt hagyjátok ezt akórházat és inkább az ismerősök által ajánlott dokiknál próbálkozzatok.Vigyázzatok, mert többet értek, ha inkább olvastok a témáról és csak a végső esetben mentek el dokihoz. Régen sem volt semmi baj, mikor még nem voltunk ilyen "pénzcentrikus" világban....JÓL GONDOLJÁTOK MEG, hogy kihez fordultok a terhesség alatt.
Fontos lenne, ha összefogna pár szerencsétlanül járt anya, akinek bizonyítéka is van és bemenne a rendőrségre tanuskodni.Gondoljátok el hányan is vannak CSAK EBBEN az országban!!!!!!!
Fontos lenne, főleg most, hogy az Orvosi Kamara is kutatni fog az esetleges más "sztárszülészek" után.
Névtelen
 


Névtelen! Jó lenne, ha már valóban történne valami, és 1-2 gazember a börtönbe kerülne, hogy a többiek is lefékeződjenek már végre és ne nézzenek minket buta állatoknak, bár nem tudom, hogy a gazdák beindítják-e a tehenek ellését, vagy kivárják az időt és emberségesebbek velük.
Nekem ellett egyszer a kutyám, és bizony mi alkalmazkodtunk hozzá és nem fordítva, azonkívül csillapítani igyekeztünk a fájdalmát és nem fokozni. Vegyenek minket legalább kutyaszámba!
kati1
 


Kedves Névtelen!
Nagyon kiváncsivá tettél,esetleg tudsz valami konkrétumot is? Ugyanis én az egyik általad említett pár betűnél szültem.
Lalu
 


Névtelen,
én is kérlek, írj konkrétumot is! A K.I.-s különösen érdekelne, de a T.Zs-s is.

Virág
Virág
 


Szia Krisztina,

Te mikor szültél?

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


m
nalex
 
 


Sziasztok! Érdeklődtetek milyen ember Dr.Harsányi Lehel.Saját tapasztalatom,hogy figyelmes és megértő.Ami ennél fontosabb,hogy nagyon alapos.Plasztikázott ,ami után sikerült teherbe esnem.2001-ben született meg a fiam.Problémás kismama voltam,de mindig ellenőrzött és alapos volt.Megmondta ha valami nem tetszett neki,mert úgy érezte nem jó a babának.Végig ott volt a szülésemnél,segített azt tette amit elvártam tőle.Sajnos a vége császár lett,szépen varr.Szülés után többször bejött,volt,hogy be is ült egy picit beszélgetni,érdeklődni,babát nézni.Az átlagnál szégyenlősebb vagyok/nők és a férjem/elött is.Remeg kezem-lábam a vizsgálatoknál annyira ideges vagyok,ráadásul zavaromban még hülyeségeket is beszélek.Ő ezt tudja és tolerálja.Mindig nagyon kedves és próbálja oldani a feszültséget.Nagyon óvatos a vizsgálatoknál.Hát tömören ennyi. Üdv.Móni
nalex
 
 


Sziasztok!!!!!

Tegnap este én írtam a hosszú üzit,de látom azért páran felfigyeltetek rá.Igen jó lenne, ha azok is megírnák tapasztalataikat, akik esetleg már meg is szültek a 2 dokinál valamikor.Azt hiszem a T.Zsoltot ismeritek, de a 2. nevét is kiírom.K.István és ő az, akiről tudom, hogy nagyon vigyázni kell vele.Sajnos a barátnőmék ügyében már nyomoz a rendőrség, csak nagyon nehezen halad az ügy.Arra szeretnélek megkérni titeket, hogy aki 2003 májusa környékén valamelyik dokinál észrevett valami furcsát, az írja meg nekem.Oké???Olyan dolgot mint a Hercegnél is, vagy bármi mást, amit furcsált.Sajnos a mai napig nem világos, hogy a barátnőmék gyereke meghalt(?) e, vagy mi van vele....ez kicsit tragikus.Nem????Lassan már 1 év telet el és a rendőrség még semmire sem adott egyenes választ, és eközben azok az orvosok tovább praktizálnak.Ha bele gondolok, borsózik a hátam.Segítsetek kérlek!!!!!!Előre is köszönöm!!!!!
Névtelen
 


Névtelen,
az a szomorú hírem, hogy minden szülészorvosnak van pere. Kép Ez van.

Virág
Virág
 


Névtelen! Nem egészen értem, hogy "meghalt(?) e, vagy mi van vele" mit jelent. Meghalt, vagy nem?
kati1
 


Szóval az, hogy meghalt e(?), azt jelenti, hogy furcsa körülmények között a 9.hónap előtt megindult a szülés, és furcsa körülmények között a fogadott orvosa átirányította őt egy másik kórházba, ahol homályos dolgok kezdtek irányt venni!A fogadott orvosa K.Ákos volt, aki szintén ehhez a bagázshoz tartozik.Nem tudom mikor derül majd ki a dolog, de remélem minél előbb!!!Azért kértelek titeket, ha vmelyik dokiról is van vmi infótok írjátok meg nekem.A legjobb az lenne ha K.Á.-ról tudnék meg valami fontosat!!!
Névtelen
 


Kati1!
Kérdeztél a külföldi szülésekről!
A barátnőm Hollandiában szült,ott többnyire születésházak vannak,mert tudjuk,a terhesség nem betegség,miért kellene ezért kórházba járnunk?
Ezekben bábák(szülés segítők) vezetik(ott vannak,és csak akkor mennek be ,ill.avatkoznak be ha az anyának szüksége van rá,vagy ha bármiféle komplikáció merülne fel a szülés közben)le a szülést.Nincs kengyelbe felrakott láb,és a szülések 90%-a gátvédelemmel történik.(a barátnőmnek 4000g-os 58cm-es ,38-as fejkörf. babája született,mindenféle sérülés nélkül)Nem rángatják ki belőled a méhlepényt,ha 40 percet kell várni annyit várnak.Van mindenféle kényeztetés,fájáskönnyítő masszázs,illóolaj,homeopátia.Szülés után,ha minden rendben van 2 óra múlva hazamehetsz,és kimegy hozzád, a lakásodra egy segítő,aki 2 hétig mindennap megy,és mindenben segít.Ez ott jár,és senkinek,semmit nem kell fizetni ezért!Ha valami nagyon komoly probléma merülne fel a szülés közben,a bábák kapcsolatban állnak egy hozzájuk tartozó kórházzal és azonnal fogadják a szülő mamát,mindenféle szájhúzogatás nélkül,természetesen ingyen!
Ja!És a szülés alatti komplikációk minimumra csökkentek,mivel semmivel nem befolyásolják a szülés menetét,nem indítanak,nincs oxitocin,nincs vajúdás közbeni vizsgálat,kézzel tágítás!És érdekes mégsem születnek halva babák,vagy bármilyen károsodással!Azt gondolom,itthon azért is ilyen magas a szülés alatti komplikációk száma,mert egy túlterhelt,túlvállalt orvos egyetlen kismamájának sem tudja végig kísérni,ill.várni,amíg rendben lezajlana egy normális szülés!Csak azt nem értem,miért vannak a szülésznők?Miért a doki zsebeli be a nagy pénzt sokszor a semmiért?

Bocsi,hogy ilyen hosszú voltam!

Nanda
nanda
 


Névtelen,
most K. Á. vagy K. I.???
Virág
 


Virág!!Dr. Kulcsár Ákosról van szó, a barátnőm esetében!!!!!!!!!!Esetleg hozzá jársz?Ő a fogadott orvosod??
Névtelen
 


Nanda! Köszi a választ. Ezek szerint Hollandiában nem kell a nőknek attól tartaniuk, hogy megindítja az orvos a szülést vagy beavatkozik, ha nem muszáj. Csak azt nem tudom, hogy ott eleve ez volt a gyakorlat, vagy a nők harcolták ki?

Én csak abban látok egy kis hiányosságot, hogy miért nincs a születésházakban orvos, hogy mégis ott legyen, ha kell? A születésházak közel vannak a kórházakhoz, hamarabb oda lehet jutni, mint otthonról? Mert ha nem, akkor akár otthon is szülhetnének a kismamák.

El is hiszem, hogy kevesebb a komplikáció, mint Magyarországon.

A szülésznőkkel kapcsolatban: én szüléskor jöttem rá, hogy jobb lett volna szülésznőt fogadnom, mert úgyis ő csinálja meg a munka nagyrészét. Az orvos a végére jött be + összevarrt. Szerintem sem kapnak itt elég hangsúlyt a szülésznők.
kati1
 


kati1,
úgy tudom, Hollandiában az összes szülés 1/3-a otthonszülés! és a fent említett dolgok igazak rá, nemcsak a szülőotthonból, de az otthoni szülésnek indulóknál is. A háttérkórház-rendszer MŰKÖDIK és nem kell titkolózni, hogy mióta vajúdik a mama, csak azért, hogy kevésbé legyenek vele bunkók a kórházban... Kép
-Adrien
sadrien
 
 


Névtelen!
Egyszer K. I.-t, aztán K. Istvánt írtál. Egy ilyen van a MÁV-ban, ez pedig a Kisfalvi, és ő az én orvosom. Azért is érintett érzékenyen a dolog. (Légyszi, máskor figyelj jobban, még akkor is, ha egy embernek csak a kezdőbetűit írod le. Hírbehoztál olyanvalakit is, akiről eddig senki semmi rosszat nem írt. Mindamellett, hogy én is csak jókat tapasztaltam. Emellett, gondolom, ő sem angyal, téved és hibázik, de nem mindegy számomra, hogy kinek engedem meg, hogy a legintimebb szférámba kerüljön.)

Kulcsárról semmit nem tudok, Tidrenczelről pedig sok rosszat.

Virág
Virág
 


Kedves Kata!

2001. májusában szültem.

Üdv: Krisztina
krisztina
 
 


Kedves Virág!

Engem meg a Tidrenczel dolog érintett érzékenyen. Mi az a sok rossz, amit róla hallottál?

Noresz
noresz
 
 


Kedves Noresz!

(Mielőtt bármit írnék: én elfogadom (elfogadtam volna) hitetlenkedés nélkül, ha a dokimmal valaki nem elégedett. De fájt volna, talán mert újra el kellett volna veszítenem vkiben a bizalmat. Bízom benne, hogy te is így fogod olvasni azt a keveset, amit leírok.)

Közeli tapasztalat egy van csupán: a húgom ment be szülni a 2. gyerekét. Rendesen vajúdott. Ahhoz, hogy az akkor éppen ügyeletes Tidrenczel megvizsgálja (ugye amúgy is nagyon fájdalmas tud lenni a fájás közbeni vizsgálat, hogy mennyire nyitott a méhszáj), az ott jelenlévő szülésznő, Fazekasné Zsuzsa nyújtotta neki a zselét, hogy ne száraz kesztyűvel vizsgáljon, hogy kevésbé fájjon. Ő ezt egy laza kézmozdulatta, és egy "Nem kell"-el elutasította. Ez látszólag egy parányi dolog. De sokat elárul. Pl. hogy mit érdekli őt, hogy a kismama mit érez! Mit neki egy kicsivel több fájdalom! Darabáruk vagyunk, semmi több. De persze, aki fizet - neki - (márpedig úgy tudom, nála ez a szempont a döntő), azzal remélhetőleg kedves(ebb) lesz.

Nézd, volna még mit írnom, de belső infok. Talán magánban. Talán. Nagyon gusztustalanok...

Virág
Virág
 


Kedves Lányok!

A tágulást vizsgálni nem csak fájás közben lehet. Ez a fájás közbeni vizsgálat egy nagy baromság, semmi szükség rá. Én pl. nem engedtem annak idején, csak fájásszünetben. Felháborító, hogy mennyi szükségtelen zaklatás éri a vajúdó kismamákat!

Üdv: Krisztina
krisztina
 
 


TÉNYLEG NEM??????????????
Virág
 


Sziasztok Lányok !

Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, nekem nagyon úgy tűnik, hogy ha egy kismamának van fogadott orvosa (tehát perkál rendesen), akkor az esetek 90%-ában meg van vele elégedve. Viszont ha ugyanazzal az orvossal ügyeletesként találkozik, hát.... !

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Sziasztok,

Az előző üzenet félreérthető, úgy gondoltam, ha valaki más találkozik ugyanazzal az orvossal ügyeletesként...

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Pocaklakó váró,
egyelőre nekem sincs semmi kifogásom Harsányi ellen. Velem ráadásul egész beszédes volt, de nem adott UHs képet.

Egyébként, csak hogy Gabyt "védjem" Harsányi is kerek perec megmondta a szülés tarifáját, és természetesen ő sem ad egyetlen vizitről sem számlát, de még mindig korrektebb - ha ezt a szót lehet ebben a kontextusban használni - , mint szó nélkül eltenni a borítékot. Egy orvos részéről nem az a dötnés, hogy megmondja-e, hogy mennyit kér v. nem, hanem h. elteszi-e a borítékot. Még nem hallottam olyan szülészről, aki ne tenné el.

Kiss Krisztina,
Teljesen igazad van abban, hogy mindenkinek jár az ingyenes orvosi ellátás. Én olyannyira úgy gondoltam ezt, hogy egy ideig az SzTK-ba jártam. alkalmanként 2-4 óra várakozás, utána semmit nem magyaráztak el, mint kiderült egy fertőzés alkalmával normális tenyésztést sem csináltak. Aztán volt egy kis problémám, és akkor úgy döntöttem, hogy - bár elveimmel ellenkezik - magánrendelésre fogok járni.
DE: Pillanatnyilag az oly sokat hangoztatott "magas színvonalú ingyenes" orvosi ellátásnak Magyarországon nyoma sincs. Arról pedig nem mi és nem az orvosok tehetnek, hogy ilyen sz... a rendszer.
Kata,
az "ennyi" meg az "annyi" az nagyon szubjektív.
Kati1
A nyugat-európai nők pont ilyen dolgok miatt kezdtek el otthon szülni, és nyíltak egyre civil kezdeményezésekből a születésházak. A kórházakban pedig az orvosok nem hálapénzért dolgoznak - ugyanis azért kirúgnák őket.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Zsuzsó, tehát ott is hasonló dolgok történtek, mint itt, de azután valahogy kiharcolták a születésházakat. Csak azt nem tudom, itt miért nem lehetséges? A nőgyógyászoknak és a kórházaknak nyilván nem érdeke, de a hatalom és az egészségügy a nép érdekét kell(ene) nézze.

Nincs valamilyen kezdeményezés ez ügyben? Mertha a kórházak vagy az G. Ágival való otthonszülés közül kell választani, akkor én még mindig a kórház mellett fogok dönteni.
kati1
 


Sziasztok Lányok !

Kicsit bátortalanul fogok neki ennek a kérdésnek, de amióta napirenden van ez a "kézzel tágítás" dolog, nem hagy nyugodni valami:

A kislányom pár éve született, rendesen minden hónapban jártam terhesgondozásra. Egészen a 36. hétig minden a szokásos menetrend szerint zajlott (először uh., azután vizsgálat, kézzel is). Szóval a 36. héten uh. után vigyorogva fölpattantam a vizsgálóágyra, de akkor az orvos a szokásosnál jóval hosszabban és mélyebben "vizsgált". A fájdalomtól majdnem lefordultam, azt hittem ott helyben fogok megszülni. Utána nem történt semmi, de a köv. héten megismétlődött ugyanez a borzalom. Lehet, hogy ez kézzel tágítás volt?

Eddig nem beszéltem erről senkinek, de azóta sem tudok mit kezdeni ezzel.

Véleményeteket várom és előre is köszönöm,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
És van uez pepitában (17:50-es hsz-od). Nézzük pl. a Herczeghes eseteket. Ő volt az első 2 szülésnél az ügyeletes, nála szültem. Tökéletesen meg voltam vele elégedve. Lehetősége sem volt ilyen-olyan tablettákat felhelyezni, mivel már rendesen vajúdtam. KépKépKép Egy szülészeten dolgozó ismerősöm szerint sokszor jobban jár a kismama, ha az ügyeletesnél szül. (De sokszor nem!)

(javítsatok ki, ha tévedek) szerintem ez inkább szülésmegindítás volt. Velem is csinált ilyet a Harsányi. Meg is indultak utána a fájásaim. Tökéletsen szükségtelen beavatkozás. Csak az első 2 baba előtt volt részem ebben (aztán a 2. 2-nél már nem ő volt az orvosom. Érdekes, ő miért nem csinálta ezt?

Zsuzsó,
teljesen egyetértek veled.

Virág
Virág
 


Virág,

Gusztustalan??? Az a lényeg hogy igaz legyen, és akkor miért ne tudja meg mindenki?? Legyen az H.Sz. K.I. vagy T.Zs.
Névtelen
 


Igaz. De már nagyon a szennyese. Nem tudom megmondani, miért nem szívesen teszem ide fel. Ha vki akar, megtalál magánban, és megírom. Volt ma rá 2 példa.
Virág
 


Kedves Kata!

Egy biztos, a vizsgálatnak (de még a vajúdás közbeni vizsgálatra is igaz ez) nem szabadna fájdalommal járnia. Ha azzal jár, akkor az nem természetes! Kismamák, ne hagyjátok, hogy fájdalmasan vizsgáljanak benneteket, mert ez EGYÁLTALÁN NEM SZÜKSÉGES, sőt, szerintem FELHÁBORÍTÓ! Mellesleg az én dokim meg is sértődött annak idején, hogy pl. visszautasítottam a vajúdás közbeni kézzel tágítást, pedig az ugye lerövidíti a szülést. (De milyen áron?) Sajnos a szülészek legtöbbször nem hagynak választási lehetőséget a kismamáknak, azt hiszik, ők mindent jobban tudnak.

Üdv: Krisztina

Üdv: Krisztina
krisztina
 
 


Mellesleg a szülést legjobban az rövidíti le és könnyíti meg, ha a kismama békés, nyugodt, derűs környezetben, zaklatás nélkül szülhet.

Krisztina
krisztina
 
 


Kedves Virág és Krisztina !

Nagyon köszönöm a válaszaitokat.

Igen, ettől féltem, hogy ilyen véleményeket fogok kapni. Tegyük fel, hogy Virág, igazad van, ez valóban szülésmegindítás volt. Akkor viszont csak egy dolog marad tisztázatlan, ez pedig a következő:
mint írtam, én ezeknél a "borzalmas-vizsgálatoknál" (csak így hívom ezeket) 36-37 hetes terhes voltam. Csak nagyon-nagyon halovány kis jóslófájásaim voltak, tehát úgy tűnt, a kislányom még akart volna maradni. Ugye egy normál terhesség 40 hétig tart. Akkor mivel magyarázzátok ezt az egész szülésmegindítás dolgot? A 2. ilyen vizsgálatra kedden este került sor, szerdán reggeltől kezdtem görcsölgetni, majd csütörtök hajnalban megszültem. Mindenképpen hozzátartozik még, hogy az orvosom akkor nem volt ügyeletes. Na, erre "varrjatok gombot" !

Krisztina,
Írtam Neked, hogy csak jó dolgokat tudok írni a szülésemről és Banczik doktorról. Lehet, hogy ezen egy kicsit el kellene gondolkodnom??? Jaj, ne !!!

Kata

U.i. Ha van orvos, aki olvassa ezt a hozzászólást, kérem írjon véleményt.

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kedves Kata!

Csak most fogtam fel, hogy neked is B. az orvosod. Érdekes, nálam nem csinált ilyeneket, igaz, alig töltöttem be a 38. hetet, mikor megszültem (de a szülésem megindulásának semmi köze nem volt a dokihoz). Szerintem tágulást vizsgálhatott a doki akkor, amikor még nem voltál 1 ujjnyira sem kitágulva, érezhette, hogy valamennyire elkezdtél kitágulni (ez normális a terhesség vége felé), megpróbálta bedugni az ujját, hogy lemérje, és ez bizony lehetett fájdalmas. Szerintem ilyen esetben nyugtáznia kellett volna, hogy kevesebb, mint 1 ujjnyi a tágulás, nem pedig erőltetni a dolgot. Örülök, hogy én erről lemaradtam!

Üdv: Krisztina
krisztina
 
 


Szia Krisztina,

Köszi a választ, kicsit megnyugtattál. Úgy látszik, ez a dolog az én személyes "kiváltságom" volt :-))Mindenesetre most még nem fogok másik orvos után nézni, hurrá !

Üdv,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Sziasztok!
Én január elsején szültem a MÁV-ban, és mindennel meg voltam elégedve. Az orvosom Dr. Banczik Zoltán, akiben annyira kellemeset csalódtam, hogy csak na! Aki ismeri, vagy hallotta hírét, tudja, hogy eléggé érdekes stílusa van. NA a terhességem folyamán én is megtapasztalhattam sajátos humorát, kicsit flegma stílusát. DE! A szülésem alatt, és után nagyon emberi volt, mintha egy másik orvosom lenne. A kisbabám rosszul helyezkedett a pocakomba, bebicsaklott a nyaka, és fájások közben ijesztően leesett a szívhangja. A dokim kb. egy órát bent ült velem a szülőszobán, hátha visszaáll a szívhang, de mivel minden fájásnál leesett, így végül a császár mellett döntött. Természetesen elmondta, hogy mi a helyzet, partnerként tekintett. A csecsemősökről először nagyon rossz véleménnyel voltam, de aztán beszélgettem velük, és lett egy kis rálátásom az irígylésre nem méltó helyzetükre. Nagyon le vannak terhelve, az alapvető munkájukra, ami a csecsemőkkel való törődés lenne, kevés idejük jut. Nagy-nagy elismerés azoknak közülük, aki ilyen körülmények között is kedves, segítőkész, türelmes bír maradni. . .
Hát ennyi röviden a tapasztalatom a MÁV-ról. És még valami. Az elmúlt hetek botrányai ellenére sem éreztem magunkat egy pillanatig sem veszélyben.
Lehet, hogy egy kicsit off vagyok, de asszem ez a topik a tapasztalatokról szól, igyekeztem veletek megosztani.
Üdv: Judit
Judit
 


Judit, köszi az infokat, nekem még kb. egy hónapom van a szülésig, de jó hallani, hogy azért a MÁV-ban az élet megy tovább!
Jó babázást!Kép

Zafi
zafi
 
 


Fjore!Dagadt vagy. Meg öntelt.
Névtelen
 


Névtelen,te meg barom. Fiore dagi,naés??? Beképzelt.Naés?Mibe zavar téged?Mindenkinél mindig mindent jobban tud.azaz azthiszi.Sok az ilyen ember.minek foglalkozol vele?Egyépként meg inteligens csaj.
Rezeda
 


Jól elbeszélgettek? KépKépKép
Virág
 


Kata,
nem tudom elképzelni sem, hogy mire volt ez jó. Kép
Virág
 


Névtelen, Rezeda !
Ti most miről beszéltek ...?

Virág,
Mondom, ez az én "kiváltságom" volt. Egyébként terhesség alatt elég rendesen nyavalyogtam, hogy majd szülésnél mindenképpen kérek epidurális érzéstelenítést, mert a fájdalomküszöböm egyenlő a nullával. Lehet, hogy a doki arra gondolt, hogy "tréningezünk" előtte egy kicsit... Hehe..

Üdv,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kedves Névtelen,

jó lenne ha feleslegesen nem riogatnál senkit. Konkrétumokat nem írsz, csak nagy sejtelmességbe burkolózva vádolsz meg két orvost valószínűleg jogtalanul. Miért hiszem ezt?
Mert az egyiket ismerem, már sok ismerősőm járt hozzá, és ha valami elmondható róla, akkor az az, hogy nem pénzéhes. T.ZS.-ről van szó. Mindenki meg volt elégedve vele, és hogy nem a pénzért csinálja az azoknak egyértelmű akik ismerik.
És akkor jössze te "névtelenül" egy olyan topikban ahol elméletileg bármilyen nevet be lehet írni, és olyanokat állítasz, amiknek semmi jogalapja sincs. Nem azt mondom, hogy egy orvos nem kellhet ballábbal és soha semmilyen hibát nem követ el, de jó lenne az állandó vádaskodásokból kicsit visszafogni, mert nem hiszem hogy TI mindannyian tökéletesek vagytok, főleg te kedves "névtelen". Ha feltétlenül feszültséged akarsz kelteni, menj haza és ott tedd...

Mikes Katalin
mikeskati
 


Kata
nekem is BAnczik volt az ovosom. Biztos, hogy nem indítani akart a 36. héten, nyugi, csak azt nézte, hgoy ki vagy-e már tágulva ill. mennyire. Nekem is fájdalmatlanok voltak a vizsgálatok , aztán a 39. héten úgy istenigazából megvizsgált, akkor nézte a tágulást is, és az tényleg fájt kicsit.

Judit
gratulálok a babádhoz! örülök, hogy jó tapasztalataid voltak Kép a szülés alatt és után én is teljesen más emberként ismertem meg B-ot Kép

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

nanda, Kati1!
Hozzászolnék a Hollandiához, mivel mi is itt élünk, úgyan én inkább haza mentem szülni, pénzért...
Itt nincs UH, nincs AFP, sőt egy csomó pisi, és vér vizsgálat sem. Ha beteg lenne a gyerek is szüld meg. A szülésznőkkel nekem is jól voltak a tapasztalataim, de a többi ismerősöm rendesen panaszkodott rájuk. Nődokihoz ugyanis csak rajtuk keresztül juthat el az ember és ha ő úgy itéli meg neked nincs rá szükséget, akkor balhéznod kell érte.
Ha pedig kórházban szülsz, dokinál, itt is előfordulhat, hogy siet haza és inkább kirángatja belőled a gyereket.

Szóval nincs ideállis rendszer. Emberfüggő az egész!

Amcsi
Amcsi
 


Kedves Psandi,
Köszi a véleményedet, lelki békém teljesen helyreállt !

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?