Új privát üzeneted érkezett!

Orsi: sztem csak azért aludt így el, mert nagyon álmos volt. Éjjel nagyon sokszor ébredt. De ami a pláne, du. is elaludt így 1x. Délelőtt 2 órát aludt, du. 1-et.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok...

az én lánykám sem aludna el így, talán csak ha egész nap nem aludna semmit sem.

Nálunk is fordítva van, Lili egyre több főzit nem akar megenni. Ma tökfőzit csináltam, de talán 100-at evett belőle azt is nagy nemtetszéssel.... Az édes kaja jön be...

megyek jött apa.....

KépKép
domidina
 
 


jóreggelt

csak röviden megint, nem tudok a lánykámtól írni, ha alszik akkor meg sajna dolgoznom kell mert már szalad a ház....

Ma ablakokat akartam pucolni, persze most esik az eső, de muszály mert már nagyon koszosak...
Az éjjel 2x keltünk 22.40- és 2.40 utána meg f7-kor kelt csak. 5-kor 1x felsírt, de aludt tovább, uh. most 7-kor kajált ahogy egyébként szokott, vagyis amire beálltunk.

Ma csinálok zöldéségleves és abból fog kapni.

ennyi voltam, nem hagy tovább, itt bőg a lábamnál.... meg dörgöli a szemét és ásít uh viszem aludni is....

nektek mégmindig annyit dumálgatnak a gyerkőcök? Lili inkább most hümmög csak...

KépKép
domidina
 
 

 
 

sziasztok,

most aludt el. de jó lenne egy 1 órás alvás!
tegnap ugye írtam, hogy elaludt a kenguruban, de felébredt fél óra után. felvettem, de még kómás volt és lenyomott még egy órát! nagyon ritkán tudom csak visszaaltatni - szóval ez meglepett.

Kolos meg 22.48-kor sírt fel álmában, de rögtön vissza is aludt.

megint egy elég érdekes cikket küldött vida ági. most legalább értem, hogy egyszerre a sok fejlődés, a szeparációs félelem és fel nem dolgozott hatások miatt ébredhet fel fél óra után/ zavarhatják meg az álmát.
(amúgy tudja vlki ki ez a vida ági?? vlmi szakértő, vagy "csak egy átlagos" anya. - nem sértésnek. mert én szeretem a dolgokat amit ír)

zöldségleves - ez nagyon jó ötlet Edina. úgyis régen főztem már levest, ma meg is csinálom.

ti használtok csúszásgátlód a kádban? mert kolos rendszeres elcsúszik benne, persze ott vagyunk mellette, megfogjuk de tegnap nem volt olyan jó a reflexünk és beverte a száját. az a baj, hogy állandóan feláll a kádban, egy percig nem marad meg ülve és állva kell mosdatni is. :roll:

Nálunk is pont úgy van mint Lilinél. kolos inkább az édes ízeket részesíti előnyben, de ha van a főzelékben sajt akkor megeszi.
Vendég
 


[quote]N írta:álunk is pont úgy van mint Lilinél. kolos inkább az édes ízeket részesíti előnyben,


hat ugy tudom, ez a normalis!!!
en ma mar nem is probalkoztam tizoraira gyumivel. a konnyebb uton haladunk.

en tegnap vettem eszre eloszor konkretan, h. boriszt zavarja a fognovekedes. delutan ebredt nyugosen, ingerlekeny volt, eves kozben magahoz huzta a kezem es megharapta...megkapta a tanulo fogkefejet, s 20 percet ult vele a foldon, s elmelyulten ragta, kozben adtam neki chamomillat, aztan 20 perc utan mintha elfujtak volna...

es a bugocsiga az uj kedvenc...sztem elolenynek nezi, de nagyon sokaig elvan vele ugy is, h. csak ugy forgatgatja a kezebe, s mar megprobalja beinditani is...nulla sikerrel persze:-)

ja! S borzaszto, de meg csak 4 napja maszik, s all fel mindenutt, de mar megtanulta, hogyan kell a lepcsore felmaszni, legalabbis az elso fokon tuljutott....on-es kozveszelyes:-) :-( :roll: :roll:

mi megmostansag ugy elunk mint az olaszok. minden delutan van itt egy-ket baratno aliznal, sikitoznak, rohangalnak, s a szembeszomszedok si itt vannak brusszelbol, ezert a mi ajtonk, s az ovek allandoan nyitva (van ott is egy nyolc eves kiscsaj), s ki be rohangalnak a csajok, de tegnap jott haza a kedvesem, epp itt volt aliznal ket baratno+ a szembesszomszed lany, a ket baratnoert jott az apja, a szembe szomszed apja meg eppen jott be az ajtonkon, s leult a lenti szamitogephez netezni (megvan neki engedve, h. barmikor hasznalhatja). a kedvesem meg rohogott, h. sose gondolta volna, h. igy bir elni, de most mar elvezi...!

borisz meg ehhez szokott, o igy erzi biztonsagban magat, ha egyszerre 4-en ugralnak at a feje felett, cipelgetik, gyurogetik, sikitoznak mellette.


[quote]n írta:ektek mégmindig annyit dumálgatnak a gyerkőcök?


borisz is mashogy dumal mar, ritkabb lett a monoton ismetelgetese a szotagoknak, inkabb egy-egy szotagot, vagy rovid "szot" mond, de azt sokkal valtozatosabban, kifejezobben (kerdoen, kovetelve, kivancsian, meglepodve, buszken stb.), mintha tenyleg mondana valamit, s bizonyos helyzetekben (pl. mikor setalni indulunk, s kierunk a lepcsohazba, vagy megjon aliz, vagy meglatja az apjat stb.) ugyanazokat mondja, ugyanolyan hangsullyal. de csendebn most se nagyon van. :roll:

Kép
Kép
momoska
 
 



Kép
Kép
momoska
 
 


40 perc után fölébredt! Brrrrrr Ja és mikor aludt el, ahhoz képest amikor itt voltam???? Na??? 9.10-kor bár ez nem ringatással telt, be-be tettem a kiságyba és közben tette-vettem. Előkészítettem a levest, mosogattam, stb.

A leves az kész, a 7 abalakból egyet sikerült megpucolnom, uh. Vasalnom is kéne, szóval lenne mit csinálnom.

Kora: nektek nincs járókátok???? Nálunk is az a helyzet, hogy a nappaliban baromi hideg a kő, ott nem rakom le mászni, így rövid időre beteszem a járókába ha valami sürgős dolog van lent, egyébként mi azt lehet mondani hogy az emeleten élünk. Pedi könnyebb lenne ha lent is mászkálhatna több mindent tudnék csinálni.... Félek hogy fölfázik...

Momoska tök jól megfogalmaztad hogy hogyan beszél borisz. Tényleg ez van, ha meglát valamit mintha mondani akaran valamit mindig ugyanaz a hümmögésszerú "SZÓ"

Csúszásgátló nekünk sincs, és Lili is állandóan föáll a kádba, de én nem szoktam elmenni a kád mellől egy pillanatra sem. Igaz ő még a kiskádban fürdik.

Ízek: Persze jó hogy szereti az édeset, de lassan már nem tudom mit adjak neki amit szívesen megeszik. NEm szeretném ha finnyás lenne és olyan aki semmit nem hajlandó megenni.

Képzeljétek nemrég mesélte egy ismerős, hogy az unokájának a mindennapi menüje az alábbi:
Reggeli: bundáskenyér
Ebéd: paradicsomleves
Vagyora: sültkrumpli kechup (nem tudom hogy kell írni :oops: )

Na és eszik még gyümölcsöt, de ezen kívül ahogy írom SEMMIT sem. Na ez azért elég gáz. Hozzátartozik, hogy nagyon sokáig csak anyatejet kapott kizárólag, talán 1,5 évesig....
Ja és az anyaja nem egy "analfabéta" 8 osztálytvégzett (remélem nem sértek meg senkit) hanem pedagógus.

Kisütött a nap, asszem megyünk egyet sétálni, veszek egy kis husit Lilinek, elfogyott.
Bár most elég jól elvan magában, lehet hogy megpucolok még egy ablakot itt a szobában....

KépKép
domidina
 
 


Nem, nekünk nincs járókánk. Nem is lesz, nincs neki hely. Pestről egy garzonból költöztünk ide, igaz, hogy van kert ( fő szempont volt), a lakás úgy 43nm körül van, ami nem lenne olyan rossz (persze el tudnék képzelni jobbat is!), de az elosztás pont olyan, hogy több kisebb helység van. :roll: Igazából egyenlőre erre volt pénzünk (naná hogy hitellel), majd később hozzá szeretnénk építeni. Ez az idő sajnos még nincs itt. Mindenhol kő van, a 2 szobában és az ebédlőben +a közlekedőben van szőnyeg, de természetesen neki az kevés. A konyhában pont nincs és eredetileg nem is szerettem volna. :?

Orsi én most nem kaptam levelet vidától, ha van időd felraknád a linket? Érdekelne, de most nincs időm/kedvem keresgélni. :oops:

Levi ha már kezd fáradni vagy panaszkodni akar inkább csak akkor "beszél", egyébként ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ van, de abból sok! :wink:

Elég durva ha egy gyerek sült krumplit kap ketchuppal és semmi mást vacsira! Szerintem legalábbis.

Az éjszakánkról már nem is írok, bár tegnap mintha kicsit nyugodtabb lett volna. Majd meglátom ma, hogy alakul, eddig egész jó. Igaz voltunk a Bricoba faházat venni és imádja ha megyünk vhova.
Na megtalálta a cd állványt úgyhogy megyek!

KépKép
kora
 
 


ebéd után elrohantunk a tescoba csúszásgátlőért, persze nem volt. asszem egy bababoltot kell néznem vlhol it a környéken.
megint rajtam aludt el. annyira szeretem ha rám van kötve, olyan közel van hozzám. :oops: persze rohadt nehéz egy idő után.

kolos ma egész nap olyan nyűgös és nem hajlandó enni. reggel is csak az ébredést követően 1.5 órával sikerül egy kis joghurtot beletukmálnom, de végigsírta. majd ebédnél ugyan ez. már ha rakom be az etetőszékben, sír, odarakja a szája elé a kezét, rázza a fejét, hogy nem kell és tolja el a kezemet. ha meg kiveszem és lerakom a földre, hogy játszon sírni kezd. most nem tudom, hgy nem ehés, vagy igen, csak utolja a kaját amit máskor semmi gond nélkül megeszik?? nem értem ezt a gyereket. elfogyni nem fog, de szerintem azért ilyen nyűgös mert éhes csak enni nem akar.

Kora, nekünk 10 nm-rel nagyobb a lakásunk, de én is el tudnék képzelni nagyobbat. viszont mai jó, hgy gyorsan lehet végezni a takarítással. :)
nálunk parketta van a két szobában, amúgy kő. nem tudom, hogy én vagyok-e felelőtlen anya, de sosem paráztam amiatt, hogy kolos felfázik. rajta itthon van zokni, meg hosszú nadrág, így nem a csupasz popsiján ül a kövön. és megoldhatatlan lenne, hogy mindig visszavigyem a nappaliba, ha mi mondjuk a konyhában vagynk, vagy vacsizunk az étkezőben. mindig ott akar lenni ahol mi - érhető.

kolos nagyon sokat dumál, de csak a vavava - babababa - apapapa - és ilyenekem mennek. az "a" betű konstans és a mássalhangzók változnak.

köszi momoska.
ez tök jó, lehet egy hangulata a dolognak. én szeretem a nyüzsit, míg otthon laktam, kb mi is így éltünk. :) öcsémnak majdnem midnig ott egy haverja, s szomszédok is be-benéznek...
Vendég
 


hjgfc
Vendég
 


kolos nem hagy írni... mindig beleír aabba amit én írok...

kora, ez az a link:
http://www.kismamablog.hu/babazas/alvas ... aba-alvasa
Vendég
 


Sziasztok!
Ma délelőtt Ancsi is csak kb. 50 percet aludt, csak néztem, hogy már fent van. El kellett mennem, gondoltam aludni fog, dehát így is elvolt a fiúkkal. Gerinek ma nem volt tanítás.
Délután f2-kor aludt el, de amikor f3-kor felsírt, magam mellé vettem, kicsit szoptattam és aludtunk mind2-en 4-ig. Nekem is nagyon jól esett pihenni. :)

Megjelentek a felső középső fogai, ma felvette a mászó pózt, de csak egy-két mozdulatot tett, utána úgy elterült, mint egy ausztrál mászóbéka.

Edina, az emberi hülyeség nem mérhető iskolai végzettséggel. Habár ha nekem mesél vki vmit (ami nem vele esett meg) én sokszor "népmese" kategóriába sorolom. Nem feltétlenül hiszem el. Amúgy így látatlanban befizetek arra, hogy ennek az ismerősödnek az unokája, nem a lányának a gyereke, hanem a fiáé és nem ért egyet a nevelési elveivel. Amúgy nem ildomos kibeszélni a családot ismerősöknek. Nagyon utáltam volna, ha anyósom ilyen.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


ja, Vida Ági nekem nem küld anyagokat, sem senki.
Orsi, köszi a linket.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Úgy értettem, hogy a menye nevelési és etetési elveivel nem ért egyet.
Az, hogy finnyás lesz-e egy gyerek vagy sem, nem mindig függ össze azzal, ahogyan babakorában etették.
Geri oviskorában még mindent megevett, az iskolában meg lassacskán válogatós lett. Azért is nem eszik most bent, mert mindig otthagyta az ebédet.
Egy ideig én is ebédeltem a suliban a menzán, de nem nagyon ízlett hosszú távon. Pedig nem tartom magam válogatósnak.
Geri pl. évekig nem ette meg a zöldbabot, a zöldséget, lecsót stb, Idén nyáron rokonoknál volt, ahol egyik nap zöldbableves volt az ebéd. Mivel nagyon éhes volt, megette, és azóta is. Ma pl. lecsót ebédelt és nagyon ízlett neki. Igaz, hogy eddig úgy utasította el, hogy meg sem kóstolta.
De ha őszintén belegondoltok, ti mindent szerettek? Én pl. a belsőségeket ki nem állhatom, tüdő stb. Ha zsíros húsokat kellene sütnöm brrrrr! Nem egyszerű. Szerintem.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Orsi köszi a linket! Pár napja nem csinálok sokmindent itthon. Pórszívózom, de ott van ő is, csak 2x főztem nagyon gyors kajákat, de mást nem igazán csinálok (persze a gép egyedül is kimos, azt meg szereti nézni ahogy teregetek). Szóval úgy döntöttem ha rám most ilyen nagy szüksége van akkor főleg vele foglalkozom, ott vagyok vele mindig. Úgy tűnik ez be fog válni. Sokkal nyugodtabb már második napja, és az éjszaka elejét ismét a kiságyban töltötte tegnap és most is ott alszik! :D

Cucinál akkor nézünk nagyokat ha alszik nappal 1 órát ne adj isten többet. :wink:
Én kifejezetten finnyás vagyok, de az fontos volt számomra, hogy Levi szeresse a gyümölcsöket. Hát abban nincs is semmi hiba! Amit eddig kóstólt azt hiszem mindet szereti (alma, áfonya, banán, őszibarack a fő kedvenc, sárgabarack, szőllő, körte). A zöldség szeretetével van gond. Emiatt nem aggódom, én kiskoromban megettem a túrót például, aztán kifejezetten utáltam egészen a terhességig. Akkor meg voltam veszve a körözöttért amit előtte a számhoz nem vettem volna! Most is megeszem, igaz nem olyan nagy lelkesedéssel mint akkor. Pedig hogy égett tőle a gyomrom! Így volt az alma is. Megeszem, de ritkán terhesen viszont ha nem ettem meg 30kg-t, akkor 1 grammot sem! :) Nem is ettem szülés óta két szemnél többet. :wink:

Annának gratulálok az újabb fejlődéshez!!! Neki alul kijöttek már?

KépKép
kora
 
 


Kora: köszönjük, az alsó középsők már több, mint 1 hónapja kint vannak.

Igazad van, jobb mindkettőtöknek, ha Levi nyugodt. Ezt az időt semmi nem hozza vissza. Ha megszokja, megnyugszik, lassacskán el lesz magában. Ma alig kellett Ancsival pl. foglalkozni, csak néztünk nagyokat, hogy másfél óráig is elmolyolt, matatott a játékos dobozával. Aztán rágta az előkéje tépőzárját, címkéjét. Ezzel is eltelt további 20 perc. Ritka alkalmak. :-)

Több olyan étel is van, amit gyerekkoromban ki nem állhattam, de most szeretek. Ilyen pl. a töltött paprika. De pl. a tüdő, vese, hurkafélék, ezekkel ki lehetne üldözni engem a világból.

Kora, én is rengeteg almát ettem terhességem alatt, és más gyümölcsöt is. Én a tejet fogyasztottam sokkal nagyobb intenzitással, mint bármikor máskor. Ebből is gondoltam (és mondták mások is), hogy más nemű gyerek lesz, mint ami van, mert Gerivel sokáig csak rozskenyeret kívántam vajjal és savanyú uborkával. Most pedig tej és gyümölcs. Amúgy nem voltam kívánós, csak éppen ezt kívántam enni.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Évi: ha a menye helyében lennék én is utálnám gondolom.... ezt a barátunk tapasztalatból is mondta, mert 1 hétig velük "nyaralt" a kisfiú és nem tudtak vele mást megetetni....

Ezekben a korábban szerettem, később nem és fordítva igazatok van, ilyen szerintem mindenkinél van, az ember ízlése változik élete során. Én is említhetnék jópár dolgot amit gyerekkén nem ettem meg, felnőttként pedig igen.
csak szélsőségek ne legyenek!

nem hagy tovább írni......

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
egy infarnalis ejszakan tul vagyunk, de legalabb megvan az 5. fog, most varjuk a hatodikat.

orsi,
rovid tavon en is jol viselem az olaszos eletmodot, alapvetoen belefer a mentalitasomba, de csak rovid tavon, mert az extrovertalt kulsom, introvertalt belsot takar meghat anno evtizedekkel ezelott a kollegiumban igencsak hozaszoktam. sose tudtam, ki alszik eppen az agyamban, mire ejjel hazaerek.
DE! 5 eve nekem is a legnagyobb hianycikk az eletemben: A CSEND. viszont, mikor a kolykok ebren vannak, ugysincs csend soha, akkor meg mar nekem mindegy hanyan jonnek mennek, aliznak nagy igenye van a tarsasagra, nem egy magaban jatszos, annal meg nincs rosszabb, mikor unatkozik de ha aludni mennek, akkor neha meg a kedvesemnek se szabad megszolalni, s a TV-t is neman nezem:-)

kajak,
nekem sose volt celom, hogy megszeretessem veluk egyik vagy masik kajat, szeles skalat kinalok, es mintat mutatok, bar ez utobbi nem jon be, mert en pl. gyumolcsfuggo vagyok (foleg szoloidoszakban),es nalunk aliz is azt mondja, hogy "a kedvenc gyumolcsom a repa es a savanyu kaposzta" o se eszik meg semmilyen gyumolcsos izesitesu szarsagot (suti, turo, joghurt, ital stb.), de az edessegigenye azert rendesen potolodik, mert csokifuggo, mint az anyja....ami csoki, az johet. borisz meg nem kostolt csokisat, lehet, h. arra az edes izre o is rakattanna....hm.
aliz viszont - amugy - mindenevo.

egyebkent ma borisznal megprobaltam megint a gyumolcsot, de egy kefir lett belole:-)

edina,
nemtom, mennyi idos az a kisfiu, de a gyerekeknek gyakran van ilyn monoman korszakuk, mikor hetekig, sot honapokig csak ugyanazokat eszik meg. meg aliznak is van neha, bar neki ccsak a reggelinel jon elo...neha hetekig nestle csokis gabonagolyo tejjel, aztan csak kenomajas kenyer, vagy csak kakaos kalacs tejjel stb.
olyankor nem szabad elllenallni, persze fel kell sorolni alternativakat, de eroltetni nem lehet.
a bundas kenyer ugyan olajos, de ha jol keszitik el, keves olajjal, akkor egeszseges, mert a kolykoknek a gabonara, feherjere es a nagyon ertekes tojassargajara is szukseguk van.
paradicsom meg pont feldolgozva es nem nyersen a legeszsegesebb, a ketchup az szar, az csak adalekanyagok tomege, az tenyleg gaz!
a kedvesem azert volt nagyon konzervativ es nagyon rossz izlesu etelekben, amig velem nem talalkozott, mert otthon eroltettek az "egeszseges" es uj eteleket is....ezert o is csak nehany kajat szeretett. most meg rarepul minden ujdonsagra, mert en meg nem egy konzervativ konyhat vezetek!

Kép
Kép
momoska
 
 


ja. en szalloigeszeruen rossz evo gyerek voltam 7 eves koromig. 18 kg-al mentem iskolaba. nem utaltam en semmit, de semmit nem ettem. nem is eroltettek, adtak, amit meg leginkabb megettem, ha csak egy-ket falatot is. aztan elkezdtem enni, ha nem is sokat, de valogatas nelkul, azaz en mindent megeszek, max. nehany etelt nem tartok eleg izgalmasnak ahhoz, h. megegyem, ha nem muszaj (pl. grizes teszta). terhesseg es szoptatas idejen meg - sajna - mar SOKAT is eszem.

Kép
Kép
momoska
 
 


marpedig leteznek szellemek... Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

gratulálok Borisznak az új foghoz.

kolos délelőtt megint 1,5 órát aludt pont mint tegnap. Így elég elviselhető a gyerek ha kialuszza magát. enni még midnig nem hajlandó, max 100ml-t tudok belekanalazni. ja, és el is felejtettem említeni, hogy már 2 napja nem szopik. nem volt hajlanó bevenni a szájába a cicit mintha vlmi gusztustalan dolog lenne, hát nem erőltettem.

én is rossz evő voltam mindig és még talán mindig az vagyok. sok mindent nem eszek meg, és amit szeretek abból sem tudok tömérdek mennyiséget megenni. ezért is örültem anno mikor kolos tök jól evett - legalább nem rám ütött. aztán tessék eltelt pár hónap és pont olyan mint én.
aztán a terhesség+szoptatás alatt állandóan éhes vagyok, de egyszerre nem bírok sokat enni.
Vendég
 


elmentünk sétálni egy kicsit 3masban. Mivel már fél 3 volt mire elindultunk, kolost magamra kötöttem, hogy tudjon aludni rajtam. ez így is lett - 3/4 órát aludt amíg mi sétáltunk. mindenki megnézte a buszon/villamoson - és mosolyogtak rá. ha gyerekkel vagyok midnig olyan kedvesek az emberek. (pl. a postán előre engedett egy néni, mondván ő nem siet - igaz, én sem, de kolos utál sorban állni, azt szereti ha mozog a babakocsi).
útközben betértünk egy bababoltba és vettünk csúszásgátlót. meg visszafelé engedélyezve volt nekem egy mcdonalds-os capuccino. ezt jól tudják csinálni. úgyis tök rég ittam jó kávét. itthon elég rossz kávéfőzőm van + ritkán jutok el odáig, hogy főzök is magamnak.

4 után értünk haza - a vállam megint kikészült kolos súlya alatt. rögtön adtam neki uzsit, és láss csodát megette mindet, plussz még bevágott egy fél natúr joghurtot.

holnap megyünk anyáékhoz, mert ma este jönnek meg párizsból és már egy hete nem látták az unokájukat.
Vendég
 


jóreggelt

Látom nem csak én "hiányoztam" tegnap, mindenkinek dolga volt.
Anyukámékhoz mentünk tegnap, búcsú volt, Lili kapott egy lufit, meg volt őrülve érte!

Ma elég jól aludtunk, csak 2-kor kelt fel, aztán persze 6-kor mint mindig. Ma már melegebb hálózsákot is adtam rá, a vékony már nem volt elég. Tegnap vettem azt is Fehérváron a bababoltba, meg még jópár dolgot így hogy eljött már a hideg idő.

Ja és a búcsúba vetem neki egy melegítőt is (nadrág, hosszúújjú, kapucnis mellény) és 1500 Ft volt, néztem a boltban is ott 2 részes volt 5700 Ft. Uh. elmondhatom hogy igen jól jártam vele....... :D
És a mamitól kaptt egy edzőcipőt is, haláli....!!!

Sőt be kell szerezni valami kabátfélét is, vagy valamit ha ilyen hidegek lesznek. Nektek van? Érdemes együttest venni? nadrág-dzseki, vagy majd későbbre anorák????

És ami még új, most aztán tényleg jön ki Lili foga fölül, már látszik az egyiknek a helye, még nem törte át az ínyét, csak ki van dudorodva. Úgy látszik Lilinél fordított arányban van a fog kibújás és az alvás milyensége. Ő valahogy jobban alszik ebben az időszakban. Egyáltalán nem viseli meg, mondjuk így volt az alsókkal is. Nem nyügös, nem sír.

Új szokást vett fel, állandóan fölhúzza az orrát és úgy nevet, ill. már akkor is ha csak rácsodálkozik valamire, vagy szól hozzá valaki. Mondtam neki ha állandóan ezt csinálja gyűrött lesz az orra.

És hogy ki ne maradjon, igaz egy kicsit megkésve, de
BOLDOG HÓFORDULÓT DÁVIDNAK!
Kép

KépKép
domidina
 
 


Jó reggelt.

de undorító idő van! fújjj. még jó, hogy nem kell sehova sem mennem.

Tényleg jól jártál Edina azzal a melegítővel. a gyerek ruhák néha drágábbak mint a felnőtt cuccok.
nekünk sincs kabátunk, meg meleg naci is kéne. De van télire egy overálunk. Még anyósom vette mikor kolos még a hasamban volt, hogy majd abban hozzuk haza a kórházból. Még mindig nagy rá :) nem tudom mit hitt, mekkora gyereket fogok szülni??

Kolos tegnap csak egyszer aludt. mikor átmegyünk anyáékhoz mindig felborul a napja, fel van pörögve és nem hajlandó délelött aludni. Végül 3/4 1kor aludt el - az apján!!
íme:
Kép

ja, tényleg... boldog hófordulót Dávid!
Vendég
 


most hogy mondod Orsi, overál nekünk is van, mi is kaptuk, mondjuk használtan valakitől és én is így vagyok vele, hogy még most is jó lesz télen. Belül prémes. Hm...
Meleg nacija is van, bélelt, azt is ajándékba kaptuk még januárba talán, és most jó, uh. ennek most örülök.

Lilinek is megváltozik az alvása ha anyuékhoz megyünk, na nem kevesebbszer alszik, hanem max fél órát, ennél többet még soha nem aludt náluk, és hosszabb időt van fönt.

Bár most is alud 40 percet úgy hogy már 1,5 óra után vittem altatni, mert álmos volt, de 20 perc után beraktam az ágyba és fölébredt. Otthagytam, gondoltam hátha elalszik. Közben tettem-vettem, de hallottam hogy jön a kaki, na akkor pelenkázás, aztán újra altatás, így eltelt 1 óra mire végre aludt.

Hétvégén a rács is elkészült a lécsőlejáróra és a korlátra uh. most már bejárhatja az egész emeletet, nem kell attól félnem hogy kiszökik a szobából és leesik.

KépKép
domidina
 
 


overál-anorák, mi a különbség?? (lehet, hogy hülye kérdés, de fogalmam sincs :oops: )

kolos is 1,5 órát volt fönn reggel (9kor vittem ágyba-még alszik). vlhogy reggel mindig kevesebbet bír fenn lenni, mint a nap többi részében. tegnap délőtt 5,5 óra, délután meg 6-ot. és nem volt extrém nyűgös. szaladgált össze vissza a lakásban, egyik szobából ki másikba be. :) még a hálóba is bement (ahol tök sötét volt), és onnan szólongatott. :)
Vendég
 


sziasztok,
hat nalunk visszatert a szokasos keles ejjel, ami 5-6 oraval az esti szopcsi utan van, aztan ra 4 orara. ma az uccso f8kor volt, de meg abbol is visszaaludt.
azaz az 5. fog teljesen kinn van, a 6. meg nem annyira feheredik, nyugis napok kovetkeznek. mar, ami az ejjeleket illeti, mert ilyen idoben nappal nem talalja a helyet.

nalunk is van kulonbseg a delelott es a delutan kozott, de en 2 es fel ora fentletnel hamarabb nemtom letenni aludni, de inkabb 3 delelelott is, de akkor viszont alszik, ahogy beteszem az agyaba. delutan meg mar inkabb 3 es fel-4 ora, de mostanaban ilyenkor is be-bemegyek visszafektetni, mert az ujdonsag hatasa miatt meg felall es felul allandoan, s most mar fifikasan, meg se szolal, csendben acsorog. tegnap bementem 20 perccel azutan, h. beraktam az agyaba, mondvan nem hallok dumalast (ez ritka nala), betakarom, s ott vigyorog allva, de kifardhatott benne, mert ahogy lefektettem, csukta le a szemet.

bar orulok neki, h. borisz kisagyfuggo, de irigykedem azert, h. kolos igy el tud aludni rajtatok. neha jo lenne!

tenyleg nekem is fel kellene hozatnom aliz 5 evvel ezelotti teli-oszi cuccait fertodrol (azoknak a nagy resze meg unisex volt szerencsere, de 1.5 eves koratol mar csak lanyos ruhakat volt hajlando felvenni), meg azokat is, amiket anyukam mar borisznak gyujtogetett telre. anyukam ugyanis turkalo-manias (en meg nem tudok turkalni), es ez nekunk nagyon jol jon, mert szinte egyik gyerekemnek se vettem meg ruhakat (borisznak eddig 1 db napsapkat). igy is van, amit egyaltalan nem hordott esmar kinotte, mert kaptunk ujonnan is es orokoltunk is mindket kolokkel.
raadasul anyukamnak mar 3-4 turkaloban is felrerakjak a jobb cuccokat, mert tudjak, milyeneket keres. pelenkat meg egyelore anyos hozza, s meg igy is kifogyunk a penzbol nagyreszt ho vegere...hm!

Kép
Kép
momoska
 
 


boldoghofordulot,david!
csilla,
eltuntel. mi van norival? mit tud mar? meggyogyult?? s a nyaralasrol sem irtal.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! :D
Nálunk tegnap este óta esik az eső. Észre is veszem Dávidon, mert nagyon nyűgös. Most de. csak rajtam volt hajlandó elaludni, meg korábban is ébredt, mint szokott (n7-kor) Nálatok is ilyen pocsék idő van? :(

Kabátot nekünk is kell beszereznünk, mert tényleg elég hűvös van. Én nem tudok különbséget tenni anorák és overál között. Talán az anorák az inkább csak olyan kabátszerűség, bár babaruhában lehet, hogy az olyan levegőztetőzsák-szerűség., az overál meg mint a kezes-lábas. Kaptunk mi is egyet, amit vastag, bélelt, de az olyan zsákos és én most azon gondolkodom, hogy télen már menni fog és abban meg ugye nem tud. Szóval kell vennünk egyet. Na remélem érthető voltam.

Orsi!
Azt, hogy Kolos szaladgál, úgy kell érteni, hogy a lábán? (mármint, hogy nem mászik)

Edina!
Nagyon ügyesen megoldottad ezt a pizsi kérdést, jó, hogy ilyen ügyes vagy! :)

A Vida Ágitól Ti hogyhogy kaptok leveleket? Regisztráltatok valahol? Én nem szoktam kapni, pedig ahogy így írtatok róla biztos jókat ír.

Nálunk a lakásban sehol nincs szőnyeg, csak laminált padló és járólap. Dávid szobájába pakoltunk le egy nagy plédet, alá polifoamot hogy ne csússzon el, mert azért ott van a legtöbbet. Egyébként kiszokott jönni konyhába, nagyszobába de csak egy zokni, kisnadrág, body volt rajta a nagy melegben. Általában azért próbáltam úgy csinálni a dolgokat, hogy a járólapon ne sokat csücsüljön. Ha egy kicsit hűvösebb volt, akkor adtam rá harisnyát, most meg mindenképpen adok rá.

El kell mennem ma körülnézni kabátot, meg keresztelőruhát venni, de nem sok kedvem van ilyen ramaty időben. Azt sem tudom pontosan, hogy fiúnak milyen keresztelő ruhát szokás... :roll:

Megyek megnézem Dávid ebédjét.

Kép
Kép
tina82
 
 


hat ezt a szar idot itt a lakasban csak annyibol erezni, h. borisz nem talalja a helyet (bar most igen, mert alszik), en meg mar napkozben elkezdtem csokit zabalni, pedig csak a gyerekek elalvasa utan estenkent szoktam egy tabla milka noisette-t bevagni, a masikat csak azert nem, mert a kedvesem eleszi elole. o neha masfel tablaval is lenyom.

Kép
Kép
momoska
 
 


Kolos is elég nyűgös - gondolom az idő miatt. igaz aludt 1 óra 20 percet, de olyan kis... sírós. most is itt áll mellettem a combomba kapaszkodik és sír. vagyis inkább nyafog.

Momoska, én is meg tudnám számolni egy kezemen mennyi ruhát vettem kolosnak. főleg anya szokott neki venni, meg régebben anyós. volt olyan nyár elején, hogy anya lement a tescóba vlmiért, és épp leárazás volt babaruhákból és hozott egy rakat ruhát, mondván majd belenő. :) tényleg bele is nőtt, volt közte kisnadrág, meg ujjatlan polók... nyárra meglett a ruhatára.
én is szoktam turkálóba járni, épp itt van egy elég jó angol hazsnáltruhás a közelünkben.
plussz anya barátnője szintén használt gyerekruhaüzletet üzemeltet. onnan is kaptunk már jó pár dolgot.

[quote]d írta:e akkor viszont alszik, ahogy beteszem az agyaba.


én meg ezt irigylem tőled. elég nehéz dolog egy majd' 10 kilós kölyköt altatni. szerintem Edina is mesélhetne.

Tina: még nem tartunk ott. kolos még "csak" mászik. de olyan gyorsan tud menni, mintha szaladna. :)

igen, én regisztráltam a honlapján, és azóta küldözget mail-eket.
Vendég
 


voltam itt korábban is, csak Lili kikapcsolta a gépet, aztán már nem jöttem újra... :x

jó nektek Orsi, Momoska hogy valaki gondoskodik a gyerkőcök ruhatáráról. Sajnos itt ilyen turkis lehetőség nincs, a városba van egy használt babaruha bolt, ott jó minőségű ruhák vannak, néha voltam ott. Na meg az utcában van egy csajszi akinek van egy 1,5 éves kislánya tőle szoktam kapni ruhákat, de keveset tudtam eddig hasznosítani belőle. Jó is legyen, ne is legyen elnyűtt stb....

Orsi: Valóban tudom miről beszélsz altatás ügyben, de én max 5 percet sétálok vele, aztán rakom az ölembe, úgy mégis kényelmesebb. Én 20 percet nem tudok vele sétálni, az azért elég megterhelő....

Már gondoltam rá kipróbálom mi lenne ha betenném a kiságyba amikor látom hogy álmos, meddig bírná, mikor aludna el, de aztán csak elaltatom mindig. Tudom ezt már mondtam máskor is, csak még nem valósítottam meg eddig. Mindig abban reménykedem, hogy amikor már megérti mit mondok neki, akkor könnyebb lesz alvásra bírni, mármint egyedül.... álom, álom???? hát nem tudom.

Ma megint nem volt ínyére az ebéd. Borsós főzit csináltam tápszerrel, gondoltam így ízleni fog neki. A francokat. Eleinte még elég jól ette, de aztán 80-nál szájzár és kész.
Persze aztán marha éhes volt már 2,5 óra után adtam neki, elalvás előtt pépet. Majd kiugrott a székből amikor meglátta a tányérját....

Bezzeg tegnap bébéikaját vittem anyuhoz, paradicsomos tésztás cucc volt, azt meg ette. Nem akarom hogy áttérjen a bébikajára, baromi drága!

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
2 es fel orasra sikeredett a setank az esoben, pedig csak posta volt betervezve es aliz elhozasa az ovibol .de aztan bolttal es aliz kivansagara cukraszdaval es pocsolyabalepgetessel megtuzdelve. borisz ketszer be is aludt. egyszer az elejen, egyszer a vegen. most ertunk haza. most maya a mehecsket neznek es almat ragcsalnak pledbe burkolozva. nekem meg keszul a csipketeam. egyebkent meg jol is esett a seta, s az allergiam is jol birja ezt az idot. azaz en az allergiamat ilyenkor.

edina,
en orulnek, ha borisz a fel adag kajaig ugyesen nyitogatna a szajat!:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!
Szeptembertől sok helyen újra indul a Süni zenebölcsi-zeneovi. Várlak Titeket szeretettel!!!!! Részleteket, helyszíneket a www.sunizene.hu címen találtok.
Szép estét. :)
Nóri
norkini
 
 


jóreggelt!

Ma nem volt olyan jó az éjjelünk, kelt 9, 11, 1, 1.50 ekkor kaja nehogy már a hasa miatt keljen megint. Biztos a foga miatt. és 6kor kelt.

este bekentem az ínyét, de mivel utálja ha az újammal a szájába nyúlok, ezért a fogtörlő kendőre teszem a gélt, annak íze is van és vérzett az ínye. Na mondom akkor biztos áttörte az ínyét :lol:
Egyébként meg csikorgatta a fogait, gondoltam ezzel feldörzsölte, segített kibújni.

Aztán reggel nézem a fogát, hát semmi, most még a hegyét sem látom kint, csak jól meg van dagadva.
De mivel nem sír, nem látom rajta hogy fájna neki, gondolom nem baj hogy ilyen nehezn jön ki. Bár kicsit azért már aggodom, hogy ennyi idő kell hogy kibújjon??? Már olyan régóta dagadt neki. Aztán a párom mondja hogy van olyan akinek annyira vastag az ínye, hogy nem tud a fog áttörni és segítni kell neki. Na ezt külön jó volt hallani, de mivel mint íram nem nyűgös, azért nem gond.

Momoska
ez a szépen nyitogatja a száját egy-két kanálig igaz, aztán ha nem is erőltetni kell, de azért megy közben a hol a lámpa, hol vannak apa poharai a polcon, hol a Lili baba(kint vannak képek róla a lépcsőfordulóban, és baromira tetszik neki) és így szépen eszik.
Egyébként mivel tegnap kicsit több sikeredett a kajából és ugye nem is ette meg az adagját ma is ezt fogja kapni.

Kép talán látszódik ahogy fölhúzza az orrát

Kép Lili manó

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

hát a mi éjszakáink változatlanok! :( Levente kiköveteli a cicit, elképzelni sem tudom amit ti írtok, hogy nem szopizik.

Tegnap abban a "szuperjó időben" bement a család Pestre. a Baby outlet-be. Nagyon jó kis hely lenne, ha lett volna Levire való ruha. Olyan volt ami most pont jó lett volna, de olyat minek vegyek amit lehet 2 hét múlva már nem tudok ráadni. Nagy nehezen találtunk 1 azaz egy db 80as hosszú bodyt. Vettünk még benti mamuszt meg egy kocsi cipőt és annyi. A friss zsákmánnyal elmentünk nekem is venni cipőt télre. :wink: Kaptam ugyan ismerőstől rucikat, de azt csak itthon tudom ráadni játszóruhának (amit kiválogattam közüle), mert azt már pár gyerek végighorta. Tényleg jó nektek, hogy van aki gondoskodik a ruhákról.

Lili nagyon édes! Levi is így szokta húzogatni az orrát. zabálnivalók, nem? :D Cucinak is nagyon nehezen jöttek ki a felső középső fogai. Gyulladtnak láttam és napokon keresztül szenvedett vele, neki fájt is. Már vinni akartam dokihoz amikor lement a gyulladás és másnap át is törte az ínyt. Szóval előbb-utóbb kibújt az is bár nagy szenvedések árrán.

Levi ha barackról van szó még akkor is lelkesen tátog ha már 2 óriási barackot bevágott sinlac-kal! Bezzeg a répás-husis-cukkinit azt csak másodjára volt hajlandó megenni, akkor is minden más érdekesebb volt (úgyhogy eltartott egy darabig) :roll:

Ez az idő egyszerűen borzasztó! Mostmár ilyen lesz egy darabig! Mi meg alapozni akarunk! :?

Ma meg jön a hitelügyintézőnk. Vajon mit akar? Biztos Levire akar vmit köttetni, mert anno szó volt róla, dehát ez most le lesz fújva!

KépKép
kora
 
 


.-.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2008.09.16 09:05-kor.

Kép
Kép
momoska
 
 


mi meg mar megjartuk az ovit. toltottunk benn vagy fel orat! mire aliz vegre elhatarozza, h. bemegy a szobaba, addigra megjon egy-ket baratnoje, akiket meg meg kell varni, h. atoltozzenek. hosszu program ez. borisz meg ilyenkor nem is eszik elotte, csak az uccso hajnali szopcsi van benne (ma 6kor).
hat az ejszakank alapjan nekunk is kellene jonni a masik fognak, de - erdekes modon - en azt veszem eszre, h. meg mindig az a franya 5. fog (bar mar teljes szelessegeben attort) az erzekeny. (ugye az 5. az nalunk a felso kozepso, mert a felso kettes metszok jottek ki leghamarabb. ugyhogy van benne valami, h. az kinzobb a tobbinel, de hat az a legnagyobb!

egyebkent vki mondta, h. fogzaskor nem csak etvagytalanabbak a kolykok, hanem bizonyos eteleket teljesen visszautasitanak. nalunk bejott, mert miota attort a fog, a gyumikbol megint eszik keveset, olyan majdnem fel adagot, s utana meg fel joghurtot. a fozelekeket majdnemm teljesen megeszi, de a lelkesedese semminel nem lathato.

holnaptol javul az ido am!!!!!!
nagyon cuki lili a huncut fejevel.
volt amikor borso is csinalt ilyent, de o fujtatott is kozben, aztan rajottunk, csak akkor csinalja, ha van vmi az orraban. pl. nathas, szabalyosan kifujja az orrat.
elkezdodott az ovi, szamitok en is hazacipelt virusra hamar, foleg, hogy amugyi sok csecsemo beteg mostansag.

Kép
Kép
momoska
 
 


Edina: Lili nagyon aranyos, Ancsi is szokta így felhúzni az orrát. Mindenki nevet ilyenkor és ezt nagyon élvezi.

Boldog hófordulót Dávidnak!

Nekem a délelőtt 2 óra, délután másfél óra alvást tartja a lányom. Este 9 körül alszik el és 7 körül kel.
DE, többször ébred éjjel. Kora ne aggódj, nálunk is ez van, többször szopik még éjjel. Éjfélig mindig ébred 2-3x, ritka amikor csak 1x, aztán alszik 6-ig. De ma éjjel f3-kor ébresztett, annyira kómás voltam, hirtelen nem is tudtam, hol vagyok.
Sírni viszont soha nem hagyom. Ahogy meghallom, hogy nyekeg, azonnal bújok mellé és altatom vissza. Nem lenne jó, ha Gerit is felébresztené.
Habár annak idején Gerivel is hasonlóan jártam el. Nem szeretem, ha sírnak. Az van a fejemben, ha sírva alszik el, nem lesz nyugodt az álma. Igaz, a párom sem támogatta/támogatná a sírni hagyom módszert.
Általában 10 perc alatt elalszik, az meg nem sok idő. Olyan még nem nagyon volt (egy-két kivételtől eltekintve), hogy leteszem és alszik. Na, ezt a műfajt ő nem ismeri!!! Úgyhogy jó, akinek a gyereke így elalszik.

Momoska, most is mint mindig fején találtad a szöget az etetéssel kapcsolatos témában, nagyon frappánsan leírtad.

Mi is rengeteg ruhát kaptunk-örököltünk, úgyhogy ilyen gondom most nincs, csak épp sapka-gondom van. Ami jó, azt épp növi kifele és nem kapok olyat ami tetszik is és jó is.
Mindig van valamilyen divat, aztán 2-3 féléből csinálnak sok variációt. Ha végképp nem kapok, elviszem a varrónőhöz a meglévőt és varratok neki nagyobbat.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


A natúr joghurt önmagában nem jön be, barackkal annál inkább.
A főzelék azóta nyerő, amióta azt turmixolom neki, amit mi eszünk. Most épp húslevest eszik grízgaluskával.
Habár 100-nál többet ő még semmiből nem evett meg egyszerre, inkább átlag 80 az adagja, esti tejpépből is.

Olvastam valahol, hogy ha egy ekkora gyerek éjjel is ébred, akkor adjunk neki nappal többet enni. Hát ez nálunk nem jönne be.

Amíg kell neki, addig vígan tátja a száját, de ha már nem... akkor szorosan csukva marad. Én akkor leállok az etetéssel, mert úgysem lehet semmivel sem rábírni a további evésre, és erőltetni sem akarom.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


[quote]A írta: főzelék azóta nyerő, amióta azt turmixolom neki, amit mi eszünk. Most épp húslevest eszik grízgaluskával.


ezt mar en is varom, azaz mar azt, h. allagban is ugyanazt egye. bar en pl. huslevest sos fozok. ram semmi nem jellemzo, amit mar eves elott tobb, mint 1 oraval el kell kezdeni, de inkabb afel oras etelek a specialitasaim. aliz viszont nagyon szereti a huslevest (en is!!), ezert mindegyik nagyanyja azzal varja mindig. de a borsolevesembol grizgaluskaval (csak a sargajat tettem bele a tojasnak.) borisz is kapott egy jo adagot. s mar a resztelt csirkemajbol is kerult az o kajajaba, de pl. a rakott karfiol lebutitott (joghurtos!) valtozata, ami aliznak az elso igazan felnottes etele volt, es nagyon szerette, borisznak nem jott be!
bar az az igazsag, h. en az o fozelekeit is ugy fuszerezem, ahogy mi szeretjuk. ma kelkaposzta fozeleket kap majorannaval es fokhagymaval, de en megiscsak az olivas paradicsomos tesztamat kivantam meg, ugyhogy kulonbozot eszunk.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

ma megint anyáék vendégszeretetét élvezzük két napig. Szabinak sok zenekari programja van ezért átjöttem, különben tök egyedül lennék két napig.

ha vlmit elírnék, az a húgom kismacskája volt, mert itt sündörög körüllöttem és imád a billentyűzeten mászkálni. :)

Tegnap megint megpróbáltuk, hogy az apja fekteti le este, de megint nagy sírás lett a vége, meg az, hogy nekem kellett megnyugtatni, de mivel fel volt zaklatva alig akart megnyugodni. Ja, hogy értsétek: pár napja próbálkozunk vele, hogy este amikor ált. magától el szokott aludni, Szabi viszi aludni, hogy ne csak hozzám ragaszkodjon. De elég nehéz, mert kialakítottam egy rituálét elalvás előtt, és hiába mondom el mit szoktam csinálni, az apja nem jó neki, csak én.

Lili nagyon édes ahogy felhúzza a nóziját. Kolos nem szokott ilyet csinálni.
amit szpkott az a fogcsikorgatás. és olyan rossz hallani. :?
sajnálom a sok ébredést, meg téged is Kora.
Kolosnak is a barack a kedvence. csak azt nem tudom mit fogok csinálni ha már nem lesz barack?!

nálunk is max 100at eszik kolos. A reggeli és vacsi ami joghurt, abból megeszik többet is, de főzelékből nem hajlandó ennél többet. néha van egy 120ml aminek nagyon örülök.
én is már azt turmixolom neki amit mi eszünk. ma pl. töltött karalábé lesz.
ha ő nem kér vlmit, akkor rázz a fejét, hogy "nem" és a szája elé teszi a kezét, hogy még véletlenül se tudjak a kanállal vlmi kis kaját beletenni. Ennek néha az az eredménye, hogy nyújtom a kanalat, és mivel közben hadonászik, hogy nem kéri, kiveri a kezemből a kanalat és mindent összeken vele. :x
Vendég
 


Karfiol, kelkáposzta nálunk nem megy, úh. nagyon ritkán főzök.
Miért nem adsz Borisznak is olivás paradicsomos tésztát? Az nálam is nagyon nyerő, egyszerűen imádom!!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


mert egesz paradicsombol csinalom, esetleg hamozottbol, s nem vacakolnek a magok kimazsolazasaval. ha meg nem muszaj, nem terhelem az emeszteset hejjal/maggal. egyebkent ezt csak ilyenkor csinalhatom, ha egyedul eszem itthon, max. alizzal, mert apjuk a paradicsomot fottt eteleken csak edesitve tudja elkepzelni! en meg szeretem erezni a paradicsom izet!

Kép
Kép
momoska
 
 


Értem, én is így szeretem a paradicsomot. Arra gondolnék viszont, hogy a kelkáposztát sem könnyebb emészteni, mint a paradicsomot. A magok, héjak úgy jönnek ki, ahogy bemennek, nem emésztődik.

Mikortól ehetik állagában azt, amit mi?
Én már nem emlékszem.

Orsi: Én is jártam már úgy, hogy kiverte a kezemből a kanalat és az arcán landolt a tartalma :D Na azóta komolyan veszem, ha nem tátja a száját. Ennyi volt és kész.
Én csak azért írtam, hogy csak ennyit eszik, hogy nem tudom akkor mitől ilyen husi???

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Nemrég ébredt fel, 2,5 órát aludt!!!
Most meg játszik a doboza mellett.
Orsi, jó nektek, hogy ennyit vagytok szüleiddel.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


hát kolos sem panaszkodhat ami a hurkáit illeti. én sem tudom mitől hízik, mert egyre nehezebb viszont a kajamennyiség amit bevisz csökkent. ?? és még mozog is hozzá.

[quote]A írta: magok, héjak úgy jönnek ki, ahogy bemennek, nem emésztődik.

én ezt a kukuricára (is) tudtam - mármint hogy úgy jön ki ahogy bemegy.
Vendég
 


Orsi, ugyanez van nálunk is. Én az anyatejre gyanakszom, mert ugye fogalmam sincs, mennyit eszik belőle. :-)

Nem csak a kukorica, hanem a gomba, a paprika héja. Ha jól megrágjuk a kukoricát, akkor hasznosul valami a belsejéből, ha valaki csak belapátolja, szinte nulla. a gyomor nem tud mit kezdeni a héjba zárt tápanyagokkal.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


[quote]A írta: magok, héjak úgy jönnek ki, ahogy bemennek, nem emésztődik.


ez igy van, csak irritaljak a belbolyhokat allitolag. kukoricat mar szemezgetett, mert azzal nem kellett pepecselnem:-) ja meg nagy kedvenc a csaladban ugyan az olivabogyo (olivabogyo, fokhagyma ugy van nalunk itthon, mint masnal a kenyer, ahogy elfogy, hozunk helyette gyorsan, ha kell, ha nem azonnal.), de azert meg elobb erezze meg az enyhebb izeket, mielott szetroncsolnam - az egyebkent tuti kis - olivaval, s foleg a sossagaval az izlelobimboit! (bar sokat nem varhatok, mert aliz pl. mar 1 evesen ugy ette, mint mas gyerek az cseresznyet (mert o azt ugye nem).


[quote]M írta:ikortól ehetik állagában azt, amit mi?
Én már nem emlékszem.

amikortol elfogadjak, ugy gondolnam:-) most mar, ha akar meg tud kuzdeni a darabossal, sot a kezben levot szivesen eszi, de a rakott karfiolt nem komalta. ezert meg kanalas-darabost nem etetek vele.
ami biztos: ali 10 honaposan mar csak azt ette pepesen, amit mi is: spenot! sot a legtobb etelt mar nem is kanallal, hanem o csipegette kezzel.

[quote]N írta:emrég ébredt fel, 2,5 órát aludt!!!


hat eddig nalunk is tuti volt a delelotti kb. 2 ora, de tegnap is es ma is 50 perc utan felebredt, felallt az agyaba, s vigyorgott a rongyaval a szajaba, s valszeg csak arra vart, h. visszafektessem, mert visszadontottem fekvo pozicioba, aztan lenyomta meg a maradek egy orajat, de remelem, nem teszi ezt rossz szokasava. bar igaz-igaz, pont 2 napja itt mellette netezgetek alvas idoben, mert a lenti laptopot az apjuk becipelgeti orajara. holnap mar nem fogja, megnezzuk, ugy mi lesz!

Kép
Kép
momoska
 
 


Elment a hitelügyintézőnk. Csak vmi szervízlátogatásra jött. Jó fej egyébként, kissé hadarós, de bárkinek szíből ajánlanám.

Kaja: Levi már undorral elhajítja a kenyérhéjat, pedig az első két alkalommal csócsálgatta, szopizta. A babakeksztől hányt egy poicit, gondolom lecsúszott egy nagyobb darab.
Nem éretem én sem, hogy akkor mitől olyan hurkásak nálatok a gyerkőcök! Levi ezekszerint sokkal többet eszik, mégsem akar hízni! Bár szerintem most végre sikerült felkapnia egy kicsit, csütörtökön megyünk tanácsadásra ( nekünk pont a súlya miatt még mindig rendszeresen kell járni) , majd meglátjuk.

Levente még életében nem aludt el úgy, hogy beraktam a kiságyba! :?
Ordít úgyogy megyek!

KépKép
kora
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?