Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.
Én voltam, aki 6 hete kérdezősködött amnió témában.
Olvasgatlak azóta is titeket, gyönyörködöm a fotókban, de nem írtam, mert nem szerettem volna ismét közétek furakodni. Bár írtátok többen, hogy majd jöjjek, számoljak be az eredményről.

Dűlőre még nem jutottam a kérdésben.
Sőt, minél előrébb halad az idő, annál jobban bizonytalanodom el.
Az integrált tesztet megcsináltattam, holnap megyek a második fordulóra, csütörtökön lesz eredmény.
Nem tudom mit tegyek, nagyon félek az amniótól, nem szeretnék emiatt elveszíteni egy babát, hiába mondja az orvosom, a védőnő is, hogy az ő praxisukban nem fordult elő emiatt vetélés.
Viszont attól is félek, hogy netán betegen megszüljem.
Szóval nem egyszerű kérdés ez....
A integrált első fordulóján beíjesztettek a tarkó redővel, 2,4 lett az eredményem, amit az ottani doki kissé emelkedettnek tartott, ezért kért egy részeredményt. 2 napig nem aludtam az idegességtől, aztán felhívtak, hogy megérkezett, és jó lett. A saját dokim meg azt mondta (utólag, mert szabin volt), hogy nem érti, ők 3 alatt nem foglalkoznak ezzel, addig jó.
Most is nagyon ideges vagyok már a holnapi miatt, illetve a csütörtöki végeredmény miatt.

Lányok, aki volt integrálton, és 37-38 év felett volt akkor, megírná, hogy mi lett az ereménye? Úgy értem az arányszám, az 1:xxx-hez.
Jó lenne, ha tudnám az enyémet viszonyítani, úgy vélem segítene a döntésben.

Köszi mindenkinek!

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andus! Én kombinált tesztet csináltattam, a down kór 1:4150-hez, a 13 és 18-as kromoszóma pedig 1:34142. A kombinált teszt annyiban különbözik, hogy egyszer vesznek vért a 12. héten és akkor van egy ultrahang is. Nekem holnaputánra van időpontom a szúrásra, de azt hiszem holnap lemondom. Tényleg nehéz döntés. Amióta terhes vagyok ezen agyalok:) Azért én reménykedem benne, hogy ennyi vizsgálat nem adhat téves eredményt.

Kép
kikati
 
 


Andus!
Mindig örülünk az ujaknak, nem "furakodsz" hidd el!
Én most ebben a késői órában nem akarok turni, de az eredményem 1:24.. lett, négyszámjegyü. Én akkor 39 éves elmultam. A másik kromoszómás pedig 5 számjegyü lett. Nekem meg alacsony volt az AFP-m ezek után, ugyhogy engem is felidegesitettek de szerencsére a Kaális orvosom az áldott EMBER segitett ebben is és nem hagytam magam szuratni.
De mi eldöntöttük hogy mindenképp a miénk, ha minket választott...
Én sajnos ismerek olyat, aki az amnio után begörcsölt és tartották tartották, aztán felemás vége lett (3-as ikrek, tehát 3x szurták meg mindegyiknek külön burka volt!) egy meghalt, 1 beteg, 1 egészséges. Persze sose mondták ki, dehát 2 nappal amnio után vajon mi mástól görcsölhetett be?
Kikati!
Támogatlak igy a pálya széléről, én se szuratnék, 40-en tul sem!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Melcsi!
Ahol a két gyerek elmélyülten figyel, az valami szenzációs kép. A többi is remek, de nekem ez mindenek felett tetszik.
Én nagyon nem értek a rajzhoz, de szerintem Emese alkotásai nagyon jók. Teljes mértékben beazonosíthatók a figurák.

Az iskolában nagyon jól érzem magam, a kollégák szimpatikusak, a gyerekek meg egyszerűen gyerekek. Kamaszok, a koruknak megfelelő sajátosságokkal. Minden osztályban úgy kezdtem, hogy felolvastam nekik a Kis bicebócát. Gondoltam, hogy így egy kicsit megteremthető a hangulata a közös munkánknak. Rendesen meglepődtek a gyerekek, ezt azért nem várták egy matek tanártól.
Nagyon élvezem a felnőttek tanítását. Itt tényleg csak a tanítással kell foglalkozni, s nem a fegyelmezéssel. Bár a fegyelmezés leghatékonyabb eszköze amúgy is az, hogy ne hagyjuk unatkozni a gyereket, minden pillanatban legyen feladata. S legfőképpen az, hogy én a diákokat partnernek tekintem. Nagyon zavar például, hogy a legtöbb teremben katedra van. Én szeretek a gyerekek közelében lenni, így ez kicsit nehézkes. Kíváncsi vagyok, hogy mikor fogok figyelmetlenségből először mellélépni.
A tárgyi feltételek egyébként nem a legrózsásabbak. Beolvasztottak egy budai szakközepet ide és most annyi gyerek van, hogy nincs elég terem. Eleve az iskola két épületből áll, az udvaron kell átmenni egyikből a másikba (ez télen elég érdekes lesz) Eredetileg az „új” épületben csak szakmai órák folytak, de már jó ideje ott is vannak közismereti órák. Úgyhogy a tanárok és a gyerekek is ingáznak a két épület között. Idén ez annyival bonyolódott, hogy az iskolától 200m-re egy bérelt épületben is vannak órák. Ez még kalandosabb, mint az előző szitu. Majd a gyakorlatban kiderül, hogy ez a helyzet mennyire viselhető el.
Benji ma reggel végre nem sírt az oviban. Múlt héten sajnos mind a négy reggelen sírt, nem is akárhogy. Pénteken a középiskolásokkal a Természettudományi Múzeumba mentünk. Benjit is vittem magammal. Nagyon élvezte, az összes kiállítást meg kellett vele nézni. Holnap az ovival Szentendrére mennek. Tegnap még teljesen elzárkózott az ötlettől, hogy ő is menjen, de ma este már lelkesen készülődött velem. Megbeszéltük, hogy mit visz enni, inni.
Bencének egyelőre tetszik a gimi (remélem így is marad). „Meglepő módon” egy gimnáziumban is akadnak jó fejek és jó „csajok”. A tanárok szimpatikusak. Az iskola a Microsoft referencia iskolája. Az informatika tagozatosok rendkívül korszerű gépeken dolgoznak. Ez is nagyon tetszik neki.

Regina!
Tényleg nagyon elfogadható volt az iskolakezdés költsége. Bencének csak a tankönyvei több mint 30000 Ft- ba kerültek. Nem beszélve az iskolatáskáról, bár igazán nem egy drága darabot vettünk (4000 Ft volt). Kellett még tornazsák, teremcipő (a tavalyi tönkrement). Füzetekből és egyéb tanszerekből nem sok kellett, mert már itthon is volt korábbról jó néhány.

Nika!
A fiókos Gege fantasztikus! Az utolsó képen mit nézett olyan elmélyülten?

Éva!
Benji jele az oviban zászló. Újabban az itthoni alkotásaira is fel kell rajzolni. Képet majd teszek fel, még fel kell tölteni a gépre.

Nem is írtam, hogy Péterrel milyen közös programunk volt szombaton. A gyermekvasút un. családi nosztalgianapot szervezett. Ez azt jelenti, hogy olyanok teljesítettek szolgálatot, akik rokoni kapcsolatban állnak és valaha voltak úttörő vagy gyermekvasutasok. Mivel anno én voltam úttörővasutas, így Péter nagyon boldog volt, hogy mehetünk szolgálatba. Egyetlen kikötésem volt, hogy pénztáros legyek valahol, mert a forgalmi részhez már nem igazán értek és az az igazság, hogy nem is nagyon érdekel. A pénztárosságot viszont nagyon élveztem. Szépjuhászné állomáson voltunk, Péter volt a rendelkező. Reggel hétkor gyülekeztünk Hűvösvölgyben, átöltöztünk, reggeliztünk, aztán szépen menetelve, zászlófelvonás után vonultunk az állomásra. Onnan vonattal mentünk és mindenki leszállt ott, ahol szolgálatban volt. Persze napközben meglátogatott minket a család is. Benji lelkesen ütögette a bélyegzőt.
Visszafelé ugyanúgy volt zászlólevonás, menetelés. Nagyon jól sikerült nap volt, egyetlen zavaró tényező az allergiám volt, az erdőben jobban kijött, mint a városban.

Mandula! Ugye nincs semmi baj? Régen írtál.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok! Melcsi, köszönöm ez tényleg sokat számít nekem. Már le is mondtam a szúrást, kicsit megkönnyebbültem:) Igaz az orvosom még nem tudja, ő azt mondta minden 35 év feletti kismamát elküldene, de teljesen megért ha nem akarok elmenni.

Kép
kikati
 
 


Sziasztok!

Melcsi!

Tudtam, hogy benned lehet "bízni", - már a hozzászólások hosszúsága és a képek mennyisége terén. Az ugráló asztalos kép otthon készült? Szerintem is a korához képest nagyon jól rajzol Emese.

Melinda!

Neked most jó változatosak a napjaid. Azért azon csodálkozom, hogy Benji sírt, de remélhetőleg most már élvezni fogja az ovit.
Elképesztő, hogy Ti mi mindenben benne vagytok ( üttörővasút). Én alig várom már hogy Hanna odanőjjön, hogy ilyen programokat lehessen vele csinálni.

Regi!

Nagyon ritkán jelentkezel, pedig olyan kiváncsi vagyok rád! Én nem is emlékszem, hogy UH képet tettél fel? Mekkora most a baba?

Nika!

A fiókos kép tényleg nagyon édes!

Andus, Kikati!

Amniós témához továbbra sem tudok hozzászólni, de nagyon drukkolok, gyertek gyakrabban beszámolni, hogy mi újság.

Icus, Mandula!

nagyon eltűntetek! Főleg Mandulával nem tudom mi lehet, talán elromlott a gépük...

Nálunk is elkezdődött a suli ( negyideket kezdte a kisebbik fiam), túl nagy hajcihőt nem csapott, utolsó vasárnap elment "bevásárolni", ami abból állt, hogy vett egy oldaltáskát ( végre olyat amibe egy spirál füzet is belefér) 6000 Ft-ért, 3 komolyabb spirálfüzetet, meg egy-két tollat. Ennyi. ja, és a tankönyvek 12000 körül vannak.
Viszont olyan jó érzés, hogy kezd "beérni" a gyerekem, meséltem biztos,hogy föciből, meg angolból előrehozott érettségit tett, így ezekre az órákra nem is kéne bejárnia, de ő megbeszélte a tanárnővel, hogy az angol nyelvizsga előkészítős csoportba be fog járni. Úgy örülök neki!

Megyek dolgomra!
Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltok! Ne haragudjatok, hogy nem jövök mostanában. rengeteg a dolgom a sulikezdés a nagyoknak, festés stb.

Ígérem ha lesz időm írok bővebben!!


Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


kikati én nem csináltattam meg az amniót de a genetikai tanácsadáson voltam ahol mindent rendben találtak nem csináltattam vérvételből sem integrált tesztet :)
Aki viszont megcsináltattja az integrált tesztet és jó az eredmény annak nem is ajánlják fel úgy tudom az amniót csak akkor ha rossz az eredmény.

nika70
Salgótarján
 
 


Melinda Hát a tv-t :oops: :oops: :oops: közben meg almát evett :) de mentségemre legyen szólva a minimaxot nézte :D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Melinda!
Az enyémek videót néztek olyan elmélyülten :oops: Süsüt. 3 film forog megunhatatlanul, Micimackó régi sorozatban, Süsü régi sorozatban, és egy delfinbemutatós film.
Te nagyon érdekesen kezdted a tanévet... Régen is hasonló módszereket alkalmaztál?
Örülök hogy mindenki szépen beilleszkedett. És kicsit irigyellek a vasuti program miatt, nekünk persze tavasz óta nem jött össze a vonatozás. Talán majd ősszel.
Nika!
Méghogy nem ajánlják fel? Nekem pl a "genetikus" a Schöpiben egyenesen azt mondta, hogy a markeres vizsgálat az aztán csak egy humbug, na nehogy elhiggyem már hogy egy arányszám az orvosilag tuti, csak az amnio lehet az! :evil: Nagyon rá akart beszélni és ki tudja mi állt mögötte...
Kikati!
Az orvost meg lehet érteni, ebben a hibáztatós világban kapaszkodik mindenbe, amibe csak lehet. Mert ugye ha beteg a gyerek, a szülők esetleg rögtön mühibát sejtenek és akkor ki a felelős? Ezért is van ráirva minden UH leletre, hogy "megértettem hogy a vizsgálat nem 100% biztosságu". De én azt gondolom, hogy ez az amnio leletre is rá kell hogy irva legyen, hiszen ez arra is igaz. Icus, Mandula, Melinda? Emlékeztek rá esetleg?
Máskülönben a 35 alattiakat is figyelmesebben kéne szürni, hiszen nagy többségben sajnos tőlük születnek beteg babák, épp mert nem szürik őket.
Örülök hogy tulvagy a döntésen, akkor most nagy levegő és növeszstgesd a babát nyugalomban.
Mandulácska!
Gondoltam, hogy az év eleje Téged is "megviselt". Kittit?
Fanny!
Igen, itthon van ugrálónk, akcióban vettem nyár elején, 3 méteres, és ebben veszélytelenül tudnak gyakorlatozni. Azaz nem, mert Luku mostanában azzal van elfoglalva, hogy huzogatja a cipzárt :evil: Aztán amikor megunom és kiveszem belőle a megfelelő magyarázó szöveggel, kapálózik visszafelé. És kezdi előlről :?
Viszont ha éppen nem macerálja, akkor remekül szórakoznak benne. Emese hatalmasakat ugrik, Luku próbál egyensulyozva állva maradni a dülöngélés közepette, persze elesik, akkor dőlnek a nevetéstől, aztán feláll a hajuk benne, de Emese csak a Lukuét látja akkor meg azon nevet, szóval nagyon jó móka és kiszámoltam, hogy 8 órányi ugrálóvárban ugrálásba került (35 ezer Ft volt), hát ezt már régen tulteljesitettük. Esténként Mátéék használják sokszor, na akkor pláne visszajött már az ára...
Érdekes a rajz, mert csakis ilyen nagy felületre "tud" rajzolni, papirra csak csikokat huzgál vagy firkálgat. Persze nekem különféle müveket kell bemutatnom, tigristől hóemberig mindent le kéne tudnom rajzolni :shock:
Holnap Emeséevel allergiavizsgálatra megyünk. Kb május óta reggelente tüsszögve kezdődött a napunk, az utóbbi 3-4 hétben viszont komolyra fordult a helyzet, egész nap ment a tüsszögés, orrvakarás, és már éjjel is felébredt mindennap. A vasárnapi eső óta viszont minden tünet elmult. Nem tudom mi zavarja, remélem holnap kiderül, mert nagyon szenvedett szegény.
Apa pedig holnap horgászhétre megy a barátaival, és mi támasz nélkül maradunk itten 4 teljes estére... Kapom ám vissza a kis görög kiruccanásomat :wink: :lol: Hiszen mindig Apa fürdet, na jó, 90%-ban... + most lenne még a fogékony hetünk is, de máris tettünk (elő)lépéseket és még ma este is...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi szerintem ezt is orvosa válogatja mert akinél én voltam az meg annyit mondott hogy neki kötelessége felajánlani de láttam rajta hogy baromira ellene van az amniónak sőt még helyeselte is hogy nem vállaltam be:):):)
Melcsi szerintem parlagfű én is meghalok miatta viszket a szemem folyik az orrom stb most egy kicsit jobb de ez altart sajnos addig amíg nem jönnek a nappali hűvösebb napok és sok eső ami kimossa a levegőből

Hát apa is várja már nagyona költözést mert aki van ott nekünk ismerős annak a férje sokat horgászik majd mehete horgászni már régóta szeretne igazán megtanulni horgászni majd most megtehetei persze ha nem dolgozik.mert most annyt dolgozik szegényke hogy 4. hete nem volt itthon egy napot sem .

nika70
Salgótarján
 
 


Andus
Nekem az integrált teszt eredménye 1:8900 lett, tarkóredő pedig 1,8. (40 évesen) Az egyik barátnőmnek mindkét gyerekkel 1: 5200 körül (35, 37 évesen).
Az én dokim 2,5 éve, amikor kismama voltam (és vetélés lett a vége), még azt mondta, hogy nem kell félni az amniotól, az ő praxisában nem volt még amiatt gond. Szóval akkor javasolta volna, de nem került rá sor. Aztán a mostani babánál viszont én mondtam rögtön, hogy integrált tesztet fogok választani és azt mondta, hogy teljesen egyetért, és úgy érzi, hogy a tudomány végre affelé halad, hogy egyre inkább a vértesztet fogják javasolni a szurkálás helyett. És csak a rossz eredmény ismeretében a szúrást. És ahogy mondta, nagyon őszintének tűnt.

Fanny
Jövő szerdán megyek UH-ra. Képet már korábban gondoltam, hogy tennék fel, de ebben nem vagyok valami ügyes :oops: Azért majd próbálkozom. Sőt, akár a DVD-ről is tennék be részletet, ahol jól látszik, de azt végképp nem tudom, hogy lehetséges-e ilyesmit beszúrni ide. :shock:
Amúgy jól vagyok, van energiám pakolni, most van is mit. A pocim nagy, kerek, olyan mintha egy dinnyét dugtam volna a blúzom alá :lol: De nem érzem sem nagynak, sem nehéznek (még) és ez nagyon jó.

Kép
regina3
 
 


Regina!
Már a korábbi irásaidból és a mostaniból is ugy érzem, Neked nagyon jó dokit sikerült kifognod!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok lányok, köszi az eredményeket és véleményeket.
Az integrált tesztem eredménye 1:590 lett, ami negatív, viszont a tiétekhez képest nem túl fényes.
Sikerült felhívnom Hajdú doktornőt, aki nagyon jó genetikus, és kedden megyek hozzá, átbeszéljük az eredményeket, és ha úgy döntünk, akkor meg is csinálja délutána a amniót.
Ha nekem is legalább ilyen 6-8 ezres arány jött volna ki, akkor elvetném a gondolatot, hogy megcsináltassam.
De így azt hiszem, hogy célszerű lesz, hogy biztosat tudjunk.
Totál kivagyok, nagyon félek.. .majd meglátjuk mi lesz, jelentkezem.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andi!
Hát ez valóban kisebb arány mint amieink, de valami 150 alatti a gyanus azt hiszem.
Hajdu doktornő nagyon jó választás, nekem mindkét kicsinél ő csinálta a tarkóredőt és már akkor átbeszéltük a dolgot, és az előzmények ismeretében ő is azt mondta, hogy itt semmi szükség a szurásra. Neki lett igaza. Ugyhogy remélem Nálad is rendben lesz minden.
A Szabolcs utcában van még, hogy kedd? Létezik még az a kórház?
Mi a helyzet mindenki?
Mi apátlanok vagyunk, ami tul.képp ma tudatosult Emesében (már 2 éjjel egyedül voltunk). Este elkezdte kérdezgetni, hogy mit csinál Apa, mikor jön haza? A meglepetés erejével hatott Rá, hogy még 2-t alszunk nélküle. "De miért nem jön haza, PEDIG ÉN VÁROM?" Ma van az uram születésnapja, telcsiben fel is köszöntöttük, Emese pedig azt mondta nekem: "Mit csináljunk Apának? Tortát! Biztos a csokitortát szereti legjobban!" :lol: Nyilván nem eshetett messze a fájától a lány... :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi, 300 alatt javasolják az amniót úgy tudom, pozitívnak 250 alatt számít az eredmény.
Nekem erre az 590-re azt modta, hoyg egy teljesen átlagos eredmény, ma Magyarországon átlag minden 600. szülésre jut egy downos baba, és ebben benne van mindenki, 20 évestől egészen a plafonig.
A Szabolcs utcát bezárták, most a doktornő a Máv kórházban van.
Már kezdetm megnyugodni, erre ma megint beíjesztett valaki, hogy az amnio koraszülsét is okozhat, ti hallottatok ilyenről?
Jajj, bárcsak lennék egy hónappal öregebb már.....

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andi!
Én koraszülésről nem hallottam, csak a vetélés kockázatáról. Miközülünk senkinek nem jött előbb és mástól sem hallottam, hamár tulélte azt a bizonyos egy hónapot, akkor mindenki kihordta.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi, köszi.
Megpróbálok mostmár megnyugodni valahogy és nem a rémségekre gondolni.
Remélem minden rendben lesz, küldjetek kedden déltől pozitív energiákat lécci. :)

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andus!
Meglesz!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A kislányom ma próbálgatta a kis biciklijét, ami valami miatt nem hajtható rendesen, és már hetek óta arra vár, hogy Apa szerelőhöz vigye. Szegény, mikor ráült, rögtön mondtam is Neki, hogy na mostmár megmondom Apának, holnap vigye el, mert különben nagyon mérges leszek Rá. "Sőt, meg is haraphatod! Harapd meg, mama!" bizatott a drága :lol: :lol: :lol: (Ő Lukut neveli ily módon többek között :twisted: )

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Akkor teszek fel néhány képet a gyermekvasutas nosztalgianapról. Az utolsó kép egy héttel korábban készült, akkor csak Péter volt szolgálatban a vasutas ballagás miatt.

Melinda

Kép Kép Kép
fermel
 
 


Sziasztok

Én is nagyon régen jártam erre :oops: de egyszerűen semmire sincs időm. Olvastam is az időbeosztásotokat, és tőletek is csak azt kérdezem, amit magamtól: mikor fér be a takarítás, vasalás stb??? A takarítással nagyon hadilábon állok, mert állandóan pakolok a gyerekek után, ablak, függönymosás idejét se tudom, mikor volt. Na talán most, hogy a nagyok mennek suli, ovi.

Valaki írta a start kártyát, talán Melinda. Te még gyesen voltál hivatalosan? Az is kaphat ilyet, aki nem munkanélküli? Nekem is mennem kell vissza melózni anyagi helyzetünk miatt, és úgy néz ki, a munkáltatóm jogellenesen felmondja a jogviszonyomat. (GYes folyósítása mellett védelem alatt áll mindenki, akkor is, ha nem vagy fizetésnélküli szabin, a régi munkáltatódnak pedig kötelessége visszavenni, és 3 éves koráig a gyereknek nem küldhet el). Szóval most valószínű perelni fogom őket, viszont munkát muszáj keresnem. Ezért érdeklődnék, hiszen így lényegesen nagyobb esélyem lenne, ha lenne start kártya.

Amniotéma: én sem csináltattam meg, mégpedig azért, mert semmilyen vizsgálat nincs, ami 100%-ra kimondaná, hogy egészséges a gyerek. Ha lenne ilyen, akkor lehetséges, hogy megcsináltattam volna, de ez nem így van. Most nem tudom előkukázni a leletemet, de ha el nem felejtem, beírom majd.

Regina: ha meglesz a picurka, akkor csak fele kaját kell fizetni, ez is nagy segítség azért. (Bár annak idején a választásokkor az volt a fáma, hogy nagycsaládosoknak nem kell fizetni).
Tankönyvért pedig valóban nem kell fizetni, ami megint csak nagy segítség. Általános iskolában nem annyira vészes, de szakközepekben nagyon húzós. Sógornőm retteg ilyenkor, egyedül neveli a gyerekeit, és a lányának 40 ezer szokott lenni a tankönyve. Az egyedülállóktól megvonták már ezt a támogatást. Szerintem ez is durva, persze állítólag sokan elváltak csak ezért háááát.... :?

Nagyon nőnek ezek a kis gyerkőcök, ahogyan az enyéim is.... Levi kb. 3 hét alatt teljesen folyékonyan kezdett beszélni, eszméletlen aranyos, nagyon sokat nevetünk rajta. Múltkor apja mondja neki, most megmosom a hajad. Erre ő: JAJ NETEM!

Nika én a dunántúlon lakom, de itt nagyon szr a munkaerőpiac!!! Persze én délen vagyok, északon lehet, hogy jobb, de itt minden rossz, sokkal drágább az élet, meg fogsz lepődni!! De nem akarlak elkeseríteni :lol: :lol:

Megyek is, sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Rég nem voltam, bocs, azért olvasgatok de írni csak ilyentájt lenne időm, de inkább az alvást szoktam választani... illetve mostanában esténként varrok, itt az ősz, rengeteg átalakítani való cucc van Annának. Szinte bármit veszek, találok benne „hibát” az újban is, a használtban is, olyat ami jobb lenne másként, a férjem szerint a hiba bennem van mert nekem semmi sem jó úgy ahogy van... :wink: Viszont ezzel az átalakítgatással nagyon sok minden újra használhatóvá válik pl. aminek megnyúlt a nyaka azon kicserélem a passzét, vagy ha rövid az ujja, a dereka, keresek egy hozzáillő darabot és lesz belőle divatos „dupla ujjas” fazon és még egy méretet kibír. Újakat is varrtam: felsőket, nadrágokat Annának, mert mindig oda lyukadok ki hogy kár érte sok pénzt kiadni, mikor ilyet én is tudok varrni :P . Csak idő kéne több...

Levike gyorsan fejlődik, édes kis csibész, sokat gagyog, mosolyog, olyan kifejezően beszélget, szinte még a szemével is mondja... :D Sokáig elnézegeti a játszóállványát, nyúl a lelógó játékért, megfogja, rángatja. Eleinte azt hittem véletlen, de egyre gyakrabban látom. Ma a kezeit nézegette nagy elmélyülten, ezekben is egy hónappal előbbre van mint Anna volt.
Az utóbbi hetekben olyan kis angyal volt, ébren is sokáig csendben nézelődött, ha álmos volt elaludt, nem kellett ringatni, nem sírt csak ha éhes volt. Sajnos ez most a múlté, a hétvégénk nagyon rosszul telt, sokat sírt, folyton felébredt az alvásból, nyűgös :cry: , szerintem már jön a foga, az ínye fehéredik és kemény. És a legrosszabb, hogy 2 napja szopizni se nagyon akar (kivéve éjjel), ordítva löki el magát a cicitől, pedig éhes... ez szörnyű érzés, még sírtam is... :cry: :cry: :cry: Olvastam hogy a fogzási fájdalom is okozhat szopisztrájkot. Lefejt tejet üvegből megissza, de minden evéshez fejni az rengeteg idő, így hogy fogok Annával lejutni a játszótérre, vagy leülni hozzá játszani? :shock:

Móni
Gondoltam rád, nálatok egy hétig tartott a szopisztrájk ugye? Hogyan oldódott meg?

Melcsi
Olvastam a hibaüzenetet a helyesírási hibákról.. hát én még ilyet nem láttam. Lehet hogy angolra volt állítva a helyesírásellenőrző, ezt kapcsold ki.
Kérdezted az amnio leletet, nekem kb. az volt ráírva hogy kromoszómarendellenesség nem látható.
Nagyon jó a fenyőfás rajz. Te tanítod rajzolni vagy magától rajzolta ezt Emese? A nagy ugrálótokat nagyon irigylem...
Anna is szokott néha így „kérni”: tejcsit! Erre gyorsan visszakérdezünk: hogy mondod??? Ilyenkor mindjárt korrigál: légyszíves...
A Piroska mesét Anna így meséli: nagymama, miért olyan nagy a szemed? Hogy jobban halljalak :lol: :lol: :lol:

Andus
Én támogatlak az amnio gondolatában, mennek a ++++++++++++++++++++++++++++.
Én mind két gyereknél megcsináltattam és nem lett baj, pihenj sokat utána és házasélet nuku 2 hétig :lol: :P , aztán minden rendben lesz.

Melinda
A wc lepisilése az oviban is állandó probléma... állandóan mondani kell a fiúknak hogy figyeljenek oda, de legtöbben csak pisilnek a vakvilágba ahelyett hogy „céloznának”. Az oviban próbáljuk erre szoktatni őket de nagyon nehéz, mert nem állhatunk mindig a hátuk mögött hisz a dolog intimitását is biztosítani kell.
Hogy tetszett Benjinek az ovis kirándulás?
Nagyon édes Benji ahogy tiszteleg a vasútnak :D

True
Tényleg rég voltál...
Időbeosztás... nehéz ügy, nagytakarítás nálunk is kéne, de egyenlőre örülök ha a mindennapi rutin dolgokkal végzek. Este szoktam rendet rakni, felmosni, vasalni, illetve pakolok egész nap, hol a főzés romjait, hol a ruhákat, hol a játékokat, és a rend mégis csak igen gyorsan múló állapot... :roll: Vasalni csak azt szoktam amit muszáj, viszont nagy hangsúlyt fektetek arra hogy lehetőleg csak jó minőségű anyagokat, ruhákat vegyek (varrok), az ilyenek ha szépen kihúzkodva, szépen teregetve száradnak, többnyire nem igényelnek vasalást és ennek én nagyon örülök... :P
Bár ezen Fanny lehet elborzad... :lol:

Fanny
Ugye Te szoktad írni hogy szeretsz vasalni? :shock: :lol:
Nagyon édes a kalapos Kishölgy :lol:

Regi
Olyan jó olvasni ahogy írsz magatokról :D nagyon aktív vagy,
és ez tényleg egy klassz időszak amikor a rosszullétek már elmúltak de a pocak még nem túl nehéz. Hogy megy neked a Teszvesz, el tudod adni amit szeretnél? Én is sokmindent raktam fel, néha hetekig semmi, aztán egyszerre többet is elvisznek. Viszont vásárolni sokat szoktam, Levivel illetve a 2 gyerekkel még nehezen mozdulok, így nagy segítség nekem otthonról vásárolni.

Nika
A zöld pólós képen mi van Gege lábán? Anna a mamánál végigpróbálta az összes családtag lábbelijét :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Icus!

Imádooooooookkkkkkkk,... mármint vasalni, főleg ilyenkor, hogy már nincs az az őrült meleg, akkor én is hanyagolom a vasalást! Most pénteken is egy hatalmas ruháskosárral vasaltam, majd egyszer lefényképezem, hogy hogy néz ki a nappali egy vasalás után! ( csak az a baj, hogy olyan hamar elfogynak a ruhák.)
Viszont a varrásért meg én irigyellek!
Képzeld el, egy kolleganőm ment nyaralni és vett egy új gatyát és kesergett, hogy le kéne vágni belőle és felhajtani, mondtam add ide, majd az én ügyes uram megcsinálja. Na, persze teljesen elfelejtette és az utolsó reggel én keltem fel, hogy megcsináljam ( nem akartam szégyenben maradni). Igaz, hogy másfél órámba került, szappannal mindent előrajzoltam, férceltem, levasaltam, remegett a kezem mikor belevágtam az anyagba, de sikerült! Olyan sikerélményem volt!( Bezzeg a férjem szombat reggel indulás előtt 5 perccel, egy darab tűvel megjelölte, behajtotta, lenyisszantotta a farmerom hosszát, előkapta a gépet dirr-durr felvarrta és már indultunk is)

Melinda!

Benji nagyon édes a vasutas kalapban és a "palacsintasütővel" a kezében. ( és Te sem nézel ki rosszul, mint pénztáros néni)


Melcsi!

Akartalak hívni, csak gondoltam, hogy még egyedül vagy, így nem akartalak zavarni ( gondolom van épp eleged)

Tru!

Gyere gyakrabban, engem is érdekel a vidéki élet!

Andus!

Nagyon drukkolok a jó eredményhez!

Mandula!


Nagyon szűk szavú voltál!!! Tudom, hogy írtad, hogy zűrös az évkezdés, de azért próbálj meg jönni!


Mi szombat-vasárnap Balatonalmádin voltunk a Hotel Ramadában, üzleti hétvégén, nagyon jól éreztük magunkat, érdekes előadásokat hallgattunk, jókat beszélgettünk, kezd egy új társaságunk kialakulni, amit nagyon élvezünk.
Pénteken unokáztam, teszek fel egy pár képet.

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:16-kor.
fanny01
 
 


Icus az én papucsom :) így lápett bele a drága :):):):)

True: nem tudom de aki nekünk szerzi a munkát azt mondta mindig van munka csak akarni kell de a nógrád megyéhez képest bárhol máshol sokkal jobb hiszen tudjuk az országban itt a legrosszabb a foglalkoztatási helyzet pedig tarján megyeszékhely és mégsincs minden rendben

Fanny: nagyon ügyes a kicsi lányka :)

Fermelinda: szépek vagytok és milyen ügyes a nagyfiú :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Van egy kis időm, hát végre írok pár sort!

Nagyon sűrű volt a szeptember eleje. A nagyoknak iskolakezdés, mindent (amit bírtunk) beszerezni, elkészíteni most sokkal "nehezebb" feladat volt mint eddig (öregszem :lol: ).
Azt írtam ha jól emlékszem, hogy konyhabútort kellett vennünk. De ha már úgyis üres a konyha két hétig akkor gondoltam kifestek. Nem volt könnyű, de mostmár készen van, és ma már a csöveket is lefestettem (jó büdös van ). Persze, Emesét elvittem a Nagyijához, ott volt két nap reggeltől estig + egy délutánt. Hát olyan kis nyűgöske lett a drágám, pedig szeret ott lenni, de gondolom ez sok volt neki.
A másik dolog amitől teljesen kikészültem: elsején felhívtam az egyetemet és mondták, hogy nem vettek fel, mert 196 pontom van, és 240 a ponthatár. Csak ahogy én számoltam úgy 286 pont. Megint felhívtam az egyetemet, mondta a hölgy, hogy úgy tűnik nekem van igazam, fellebbezzek. OK., gyorsan megírtam, kinyomtattam, sorban álltam igazolásért az OEP-nél újra (a GYED miatt jár + 50 pont), beadtam 3.-án. Aztán telefonáltam minden nap, de sosem kaptam választ (illetve az ügyintéző nem kapott választ az Oktatási Hivataltól) Már nagyon idegesített, mert nehezen bírom a bizonytalanságot, és közben már megvolt az első két előadás is.
Végre ma reggel felhívott az ügyintéző és mondta, hogy felvettek, ne haragudjak, hogy ilyen lassan ment a dolog, de nem ő tehet róla. Mostmár csak be kell íratkoznom, és kezdhetek tanulni. A sógornőm volt az első előadáson és azt mondta, hogy nagyon nehéz lesz.....
És képzeljétek, sikerült végre megszabadulnom a felesleges kilóimtól, két hónap fogyókúra alatt :) :)!
Kittinek tetszik az új iskola, nagyon szeret oda járni. Ma voltam szülőin, de mivel még csak két hete járnak így semmi különös nem volt. Egyébként elég erős iskola, remélem bírni fogja a lány.
Alex már hozott egy ötöst és egy négyest, remélem így folytatja. Igaz, vagy két hete jár egy lánnyal, nagy a szerelem, remélem most meg nem ez fog a tanulás rovására menni....

Andus! Ez az amnio sok kismamának nagy dilemma, de bárhogy döntessz, jól döntessz!! Én megcsináltattam, mert úgy érezte, hogy nehezebben tudnám elviselni, hogy egy beteg babát szüljek, mint esetleg a vetélést. Kíváncsi vagyok mit mondanak kedden!

Most csak a fotókra reagálok, mert kevés az időm.

Melcsi! Annyira szép ez a két gyerek, imádnivalóak :lol: :lol:

Melinda! Nagyon jó az a kép amin mind a hárman rajta vagytok!!

Fanny! Hanna is milyen nagy lett már :shock: :shock: . Nagyon szép kislány, az első képen az az okos tekintet tetszik!

Remélem a héten már lesz időm többször is jönni!

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Szia Mandula! Nem tudom mennyire olvastál vissza. Emlékszel esetleg rám? Kata 34 névvel voltam fent 2005 októberében. Akkor volt nekem is egy vetélésem. Azóta is néha olvasgattalak Titeket.
Nagyon aranyos a kislányod:)

Kép
kikati
 
 


Fanny!
Hanna teljesen nagylányos lett!
Hivjál nyugodtan, de nem lesz Számodra jó hirem, nem teljesitjük a tervet. Én a várható terhesség reményében ugy döntöttem, nem kockáztatok, és igy Dezső maradt a palettán.
Na hozzánk egyszer eljöhetsz 1 teljes napra, és biztosithatlak, hogy estig tudnék vasalnivalót adni :oops: :lol: A nyáron a férjem inget hordott állandóan, de végre bejött a hideg és visszaállt a pólóra, az ingek meg a vasalóban... ugy kb 30 db, meg még az egyebek, amik "ráérnek".
True!
Végre hogy előkerültél.
Bevallom, hozzám jár egy csaj heti 1x takaritani, én nem is tudom mikor csinálnám meg ha nem lenne. Igy is állandóan pakolok, mint Icus, aztán mégis örökké szalad a nappali. Vállalna vasalást is, volt is hogy odaadtam, de azzal nagyon pepecselt, és ugy döntöttem inkább vasalok (vagy nem) én.
Icus!
Gondolom el vagy havazva...
Majd meglátod, másban is hamarabb fog fejlődni, látja a nagyobbacskát és Ő is akar mindent csinálni majd. Szerintem ez már ilyen mini korban is igy van, valami vonzza Őt a másik gyerekhez.
Emesét rajzolni nem tudom tanitani, vagyis mindig kivánságmüsor van, hogy én rajzoljak ezt-azt. Tigristől kezdve hóemberig, a tehetségem nem valami fényes, de igyekszem. A falra viszont Ő szeret rajzolni, és a tenger nagyon megragadhatta, mert van egy hosszu kék vonalunk, az a tenger, a fenyők meg a partján... a valóságban is igy volt. És labdáztunk is persze. Csodálkoztam azon a fenyős rajzon, ilyet sose produkált azelőtt, inkább csak firkák voltak.
Nagyon jól oszthatod be az idődet, ha varrásra is jut, én 3 éve nem öltöttem egy gobelin sort sem :? Pedig lehet hogy 10 is van himzésre várva...
Melinda!
Ilyen képe azt hiszem kevés családnak van, hogy igy összedolgoznak :D És Te pénztárosnak nagyon csinos vagy!
Mandulácska!
Szóval kezdesz... Nagyon sok sikert kivánok, ügyes legyél! (Én már nem lennék képes ilyesmire).
Remélem a gyerekek továbbra is jól fognak teljesiteni!
Nálunk örvendetes változás állt be, Luku átszokott az 1x alvásra, egyetlen nap alatt, minden probléma nélkül, igy sokkal jobban irányitható a nap, este viszont 8-kor béke és csönd van, és a Barátokat végre koncentráltan tudom élvezni.
A hétvégén Luku keresztszüleivel találkoztam, és érdekes dolgot hallottam. Logopédus a csaj, nev.tan.-ban dolgozik, szóval lát 1-2 dolgot. Oviról és alvásrül beszélgettünk, és szerinte ha lenyomják a gyereket, aki nem akar aludni (márpedig ott aludni kell du.), akkor előjön a maszturbáció, mert valahogy el kell altatnia magát. Tehát ha nem, akkor erőltetni nem kell szerinte. Állitólag ma már más a világ, a mai gyerekek közül nem mindenki igénye a délutáni alvás.
Egyébként az óvónéni barátnőm mesélt nekem hasonlót, ő megfigyelte ezt, bár napközben is, kérdés, hogy szoktak rá a gyerekek?
Icus, Neked mi a véleményed erről?
Én ezek után ugy döntöttem, Emesére bizom, alszik-e napközben (általában nem), de este legalább kidől és akkor nincs vita.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Előre bocs, de most csak Icusnak!
Nálunk 1 hónapos volt a cicisztrájk! (Általában max. 2 hétig szokott- állítólag!) És nálunk csak az idő hozta meg az eredményt! (Én egy idő után már nem is minden alkalommal raktam cicire. Aztán egyszercsak újra mohón szopizott! A mai napig nem tom mi történt!) És kitartás... és tényleg nagyon sok idő a fejés... Varrogatás... Mikor jutok el odáig?
(Éva! Nálunk Mont Blanc nagyságú vasalnivaló hegy van! Én is szeretek, csak időm nincs! Nem jársz erre?) :wink:
Rólunk annyit, h Janka mendegél, 7-8 lépés simán megy! Kinéztünk egy házat... Szal zajlik az élet! Majd jövökés mesélek!

Kép
ermoni
 
 


Kati!

Igen, emlékszem, azt hiszem talán valami oldalon fel is vettük egymást ismerősnek! Gratulálok a babához :lol: . Akkor nem lesz amnió? Biztos, hogy jól döntöttél!!!!! Igaz én megcsináltattam, de szerintem pontosan azért sem kötelező ez a vizsgálat, hogy mindenki maga mérlegeljen! Egyébként meg biztos,hogy nem lesz semmi baj!!! Élvezd mostmár ezt a csodálatos dolgot :lol: :lol: !

Melcsi! Érdekes amit a délutáni alvásról írtál! Egyébként tényleg sokkal könnyebb beosztani az időt, ha már csak egyszer alszik a gyermek.

Icus! Én is azt tapasztaltam, hogy ilyen kis korkülönbségnél a második gyerek hamarabb csinál mindent. Ha van időd egy-két képet tegyél légyszi.

Nika! Nagy izgalmak és változások várnak rátok, de biztos jobb lesz :lol: :lol: !

Regi! Nagyon örülök, hogy ilyen jól érzed magad :lol: :lol: ! Amit a múltkor írtál a ballagásról, hát szerintem az egy óriási túlzás, mi majd esetleg a diplomaosztón csinálunk ilyen kisebb lagzit :lol: :lol: . Lehet, hogy már írtad, tudjátok már a pici nemét? És a nevét?

Voltam ma az egyetemen beíratkozni. Még kell egy-két kérelem és igazolás nameg fénykép, és kész is vagyok :lol: :lol: . Persze, amilyen én vagyok, nagyon stresszelek, egyrészt, hogy bírjam, mert azért elég sok pénzbe kerül, másrészt, hogy ne menjen Emese "rovására" a tanulás. De remélem megbírkózom a feladattal :lol: :lol: .

Rakok fel én is pár képet.

Kép
Emese a Papával

Kép
Levágattam a haját :lol:

Kép

Kép

Nem tudom miért csak ilyen kicsi formátumban lehet képet feltölteni, így olyan rosszak lesznek végül :(

Sziasztok

KépKép
mandula35
 
 


Ők lemaradtak :lol: :

Kép
Emmakutya :lol:

Kép
Marcikutya :lol:

KépKép
mandula35
 
 


sziasztok
Túl vagyok a hasbaszúráson. Mit mondjak, nem a kedvenc élményeim közé fog tartozni, elég kellemetlen érzés, főleg mikor érzed, hogy a méhedet bökik át. Kb 1-1,5 perc , mert vékony a tű és lassan lehet szívni a vizet vele, de ez kb 15 percnek tünt, alig vártam, hogy kivegyék.
Előtte megnézte a doktornő a babát, azt mondta, hogy szép hosszú a combcsontja, normális a tarkó, szerinte nincs itt gond. De azért, hogy biztosra menjünk, bevállaltam a szúrást.
Utána nem éreztem semmit, nem fáj a pocim, bár mikor menni kell, akkor érzem, hogy húz.
megyek, pihenek tovább, sziasztok.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Mandula! Nem emlékszem, hogy felvettük egymást ismerősnek, de lehet, bár azt hiszem én akkor még nem voltam fent ilyen oldalakon:)
Milyen kis mosolygós a kislányod:) Az amniot végül is nem csináltattam meg.

Andus! Hogy-hogy végül is megcsinálta a doktornő az szúrást? Ő javasolta, vagy Te kérted? Azért kérdezem, mert ők csinálják a vérvizsgálatot, és ha jó az eredmény nem szokták javasolni. Azért jó, hogy túl vagy rajta.

Kép
kikati
 
 


A doktornő megnézett, elmondta, hogy ezek a tesztek elég jól működnek, igaz, ha a teszt ezres nagyságrendű lenne, jobb lenne, de ez és az UH alapján ő is azt mondja, hogy 99%, hogy nincs baja a babának.
Azt mondta azt mérlegeljük, hogy 1 % esély marad a beteg babára, ugyanennyi az esély a vetélésre, melyik számunkra hosszútávon az elviselhetőbb.
Úgy voltam, hogy semmiképpen nem akarom megkockáztatni, hogy esetleg down-os baba szülessen, főleg a meglévő lkislányomra való tekintettel, így úgy döntöttem, hogy bevállalom. A férjem azt mondta, hogy szerinte ne, de mondtam, hogy ha nem, és mégis baja lesz, sosem fogom megbocsájtani magamnak, hogy gyáváságból nem vállaltam be.
Ha a tesztem nekem is ilyen 8-10 ezres nagyságrendű lett volna, akkor azt hiszem nem vállalom, de így ezt éreztem jobb döntésnek. Remélem nem lesz semmi baj.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem!
Én a két kislányomat a régi MÁV kórházban szültem (Podmaniczky u).
A kórházzal meg voltam elégedve, szívesen szülnék újra ott.A régi dokim már nincs ott és nem is tudom hogy mi változott az átalakítások óta...Van-e még egyátalán Máv kórház, és kit ajánlanátok?
Ha jól értelmeztem valami köze van az Állami Egészségügyi Központhoz.....
Mivel vidéki vagyok nem igazán ismerem a mostani pesti kórház viszonyokat.Ráadásul az utolsó szülésem óta eltelt 9 év.....
Sűrgős lenne dokit keresnem mert 36 éves vagyok és számomra rémisztő vizsgálatok várnak rám, ezért jó lenne valami kedves dokit találnom!!!
Fogalmam sincs, hogy kell intézni a magzatboholy vagy az amino vizsgálatot, egyátalan hol csinálják?
Eléggé el vagyok keseredve, hogy merre induljak....most vagyok a 9. hetemben és 1-2 hét múlva kellene a magzatboholyt csináltatni.. :cry: :cry: :cry: :cry:

Segítsetek!!!!
tasin
 
 


Szia!
Van még Máv kórház, azt hívják most ÁEK-nak, én ott voltam tegnap, ott csinálták az amniót.
Szülész orvost sajnos nem ismerek ott, gondolom először azt kellene kiderítened, hogy kihez lenne érdemes ott menned, és akkor ha elvállal ő küld ezekre a vizsgálatokra. Ott helyben van genetikai UH, genetikus, és ezeket a szúrásos viszgálatokat is megcsinálják.
Ha gondolod, priviben megadom neked a Hajdú doktornő számát, hívd fel és kérdezd meg őt, hogy tudna-e neked szülész-nógyógyász orvost ajánlani ott a Máv kórházban, biztosan fog segíteni.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Köszi szépen!!!
Akkor ezek szerint még Te sem válsztottál orvost?
A beutalót a terhestanácsadáson adják?

Olyan segítség kellene még, hogy aminot vagy magzatboholy vizsgálatot célszrű-e csinálni??

Megköszönöm a telefonszámot!
Tudtok-e abban segíteni (mivel régen voltam érintett benne) hogy most milyen tarifák vannak vizsgálatonként és szülésenként ?Hallottam borzasztó nagy számokat is és elégé elrettentő...
tasin
 
 


Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, hogy 36 alattian ide szemtelenkedem. Hajdu doktornőről írtatok, és az érdekelne, hogy ő ugyanaz a PIC-es doktornő, aki a SOTE-n van? Hogy lehet vele találkozni?

A történet annyi, hogy 30 éves a terhességemben szívnagyobbodást találtak a kisfiamnál, a SOTE-re jártam nőgyógyászhoz és rögtön küldött amniora. (AFP rendben volt, ugyanakkora mint a 2 évvel idősebb nővérénél, elmenten 4d-s uh-ra ahol az úr arca ugyanúgy nézett ki mint a nagytesóé születéskor - de az uh-s orvos 4 adatot is talált, hogy miért down kóros). Pocaklakó-úriember rendben volt, de a 36. héten pulzuszavart találtak nála, lehívták Hajdu doktornőt aki mondta, hogy ilyen adatokkal az amniot ki lehetett volna hagyni. Ha nekem valaki akkor azt mondja, biztos kihagyom.

Tudom, hogy Hajdu doktornő nem nőgyógyász, de most keresek olyan nőgyógyászt, aki egy 35 éves nőt nem küld el lendületből amnio-ra a kora alpján. Az integrált tesztet szívesen megcsináltatom.

Köszönöm a segítségedetket:

MManya

Kép


Kép
mmanya
 
 


tasin:
Nekem van választott orvosom, magánrendelésre járok hozzá, nála 8 ezer ft egy alkalom a terhesgondozásra. A szülés általában a tízszerese ennek az összegnek, de ez persze orvosonként és kórházanként változó. Én Kistarcsán fogok szülni, most csak a genetika és az amnió miatt kerestem meg a Hajdú Krisztina doktornőt.
A gondozó orvosod küld általában amnióra vagy kronionra.
Az én orvosom azt mondta, hogy inkább az amniót ajánlja. A boholymintavétel előnye, hogy korábban végzik el, így hamarabb tudsz eredményt, de nagyobb a vetélési kockázata, és rossz eredmény esetén meg kell csináltatni az amniót is, mert adódhat abból rossz eredmény, hogy a magzati sejtekhez hozzákerül anyai sejt is.

Mindjárt írom a telefonszámot.



mmanya: Én két Hajdú doktornőről tudok. A Krisztina, akinél én voltam egy nagyon nagyon jó genetikus, ultrahangozik és mintavételt csinál, ő a Máv kórházban van, és az Istenhegyi klinikán magánban. http://www.gendiagnosztika.hu/ Itt ezen a klinikán csinálnak integrált tesztet, és a Hajdú doktornő genetikai UH-t, és ő tényleg nem küld el a korod miatt. Mikor én felhívtam, azt mondta, hogy a kor önmagában még nem indok az amnióra. Egyébként a saját orvosod is azért küld el, mert neki kötelessége a 35 feletti nőket genetikára irányítani, a genetikán meg rábeszélnek általában. Nekem azt mondta a dokim, hogy az én döntésem, ha nem vállalom, nem megyek, akkor csináltassam meg az integrált tesztet. Ha így döntesz, megcsináltatod a tesztet, az eredmény ismeretében elmész a genetikushoz, és ott azt húzod alá, hogy nem egyezel bele a vizsgálatba.

Van egy másik doktornó, ő Hajdú Júlia, és úgy tudom, hogy ő a magzati szív UH specialista. Róla csak annyit tudok, hogy a Bolgárkerék utcában megtalálható, nézd: http://www.ultrahangvizsgalat.hu/index_ ... 2&que=3#a3

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Andus70!

Köszi szépen, nagyon aranyos vagy!!!
Egy másik topikon is őt ajánlották, úgyhogy megpróbálom!!!!
Dr Szabó Györgyöt ajánlották (szülésznek) még sokan a MÁV-ból, azt hiszem felhívom telefonon......ráadásul azt is írták , hogy Ő is a Hajdú doktornőhöz szokott továbbküldeni..
tasin
 
 


Sziasztok!Megint csak gyors hozzászólás....
Tasin! Én a MÁV-ban szültem! Mi érdekel? Sztem priviben beszéljük meg...!!!

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok! Szia Nika! :)

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topikra. Jelenleg 37 éves vagyok, és május 19-re várom az 5. kisbabámat! :)

Bár nagyon örülök a kicsinek, de egy csomó félelemmel küszködök. :(
Már voltam dokinál, aki mindent rendben talált, azonban az UH egy cisztát mutatott. Mivel az eddigi 4 terhességem alatt még nem volt, aggódom kicsit, bár a doki nyugtatott, hogy ez nagyon sokszor előfordul, kaptam Utrogestánt, amit a 12. hétig szedek majd.

Lányok, akiknek már megvan a kisbabája :) ! Utólag visszagondolva mennyire volt nehéz a terhességetek? Mik azok a vizsgálatok, amiket tényleg fontos elvégeztetni?
Valóban nehéz volt szülés után a regenerálódás?

Remélem nem bánjátok, hogy ennyi kérdéssel bombázlak benneteket, de azt hiszem tőletek várhatom a legmegbízhatóbb válaszokat! :)

Mindenkinek jó egészséget kívánok! :)

Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziasztok!


Örömmel üdvözlök minden új kismamit!


Eve!
gratula az 5. babához! Mesélj magadról, ez egy bőbeszédű csapat, csak mostanában a babások kicsit ritkábban jönnek, mert szeptember lévén mindenhol zajlik az élet, én itt vagyok, ám engem hiába bombázol,mivel az utóbbi 19 évben nem szültem,így nagyon friss válaszaim nincsenek, de majd biztos jönnek a többiek és minden kérdésedre válaszolnak.( bár ezt a kérdésedet nem nagyon értem:Valóban nehéz volt szülés után a regenerálódás? Miért neked mekkora a legkisebb?)

Mandula!

Sok sikert a tanuláshoz és azért ne feledkezz meg rólunk! Emese milyen nagylány! Nagyon sokat változott! Kivel lesz mikor suliban leszel, hányszor kell menni, mesélj már valamit!

Andus!

Kinél fogsz Kistartcsán szülni? Környékbeli vagy?



Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Andi, hogy jó irányba állítottál, akkor el voltam tájolódva.
Szerintem megkeresem a doktornődet, mert egy vizsgálat már időszerű.

Írnál róla privátban ppribus@yahoo.com címre?

Köszönöm:

mmanya

Kép


Kép
mmanya
 
 


Éva, igen, Csömörön lakom, és a Surányi doktornál fogok szülni.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


mmanya: sajnos nem tudok róla mit írni, nem a doktornőm, én is csak itt a fórumon olvastam róla sok jót, így felhívtam, és vele csináltattam meg az amniocentézist.
Kedves, aranyos és hozzáértő, többet nem tudok róla írni.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Sziasztok!

Én is üdvözlök minden új "tagot" :lol: . Remélem mindenkinek sikerül jó orvost találni, és dönteni, hogy milyen vizsgálatot csináltat meg.

Fanny! Egy héten kétszer kell menni általában, péntek délután és szombat egész nap. El sem tudom képzelni, hogy fogok kibírni ennyit egy helyben :roll: . Emese Apával lesz nagyrészt, de ha neki dolgozni kell akkor a nagyinál. Nagyon izgulok, hogy hogy fogok belerázódni a tanulásba. Félek, mert olyan feledékeny vagyok a hétköznapi életben.... nem tudom hogy fogok így megjegyezni annyi mindent. Ja, a tantárgyaink : Alkotmányjog, A munkaügyi kapcsolatok alanyai, szereplői; A szociális jog kialakulása és alapjai, Polgári jogi alapismeretek, Politikai szociológia, Számítástechnika, Társadalomtörténet. Na, ezt amikor végigolvastam, majdnem meg is futamodtam.... :oops: :oops: :? Azért remélem el tudom végezni....

Szép napot mindenkinek (ebben a ronda esőben)!

KépKép
mandula35
 
 


Minden uj tagot szeretettel üdvözlök!
Eve!
Téged külön is! Te vagy az én emberem! Bár már nekem 5 valszeg sose lesz, de a negyedikre jelenleg koncentrálunk erőteljesen :wink:
Engem kérdezz! Én szültem 2-t is gyors egymásutánban, 38 és majdnem 40 éves koromban. Azt mondhatom, engem nem vislet meg a szülés (bár császár volt mindkettő), és a terhesség sem, nagyon energikusnak éreztem magam a kezdeti rosszullétek után. Pedig mikor Lukut vártam, akkor Emese még 1 év körül volt, nagyon sokat kellett emelgetni, futni utána, de még az utolsó napon is könnyen játszottam Vele. Mostanában azért van olyan érzésem, hogy 10 évvel ezelőtt biztos könnyebben vettem volna az akadályokat kettővel mint most, de ugy hiszem ez átmeneti érzés, és nem tántorit el a következő (utolsó) gyerek világrahozatalától.
Szerintem a markeres vizsgálatot el kell végeztetni, ez a 12. héten egy kombinált teszt, vérvételből és UH-ból áll, a down kór szürését végzik vele. Én az amniót nem vállaltam, egy korábbi vetélés fájdalmas emléke miatt, a vizsgálatórl rendszeresen mindenki megirja itt a magáét, legutóbb néhány hete volt szó róla. A többi ugyanugy zajlik mint a 25 éveseknél.
Mandulácska!
Hát ezektől a tantárgyaktól én meg is futamodtam volna. Mit szól hozzá az urad, hogy tanulásra adtad a fejed?
Emeséd is milyen nagylány lett! A frizura pedig jól áll Neki! :D
Andus!
Örülök hogy tulvagy rajta, tehát elvégeztetted. Igy legalább nagyrészt megnyugodhatsz!
Hajdu Kriszta most az Istenhegyin rendel? Tavaly még a Praxisban volt a XI.ker-ben... Meg a Szabolcs u-ban. Hogy változnak az idők...
Ermoni!
A ház már fix? Majd irjál róla, ha tényleg konkrét! Ebben az esetben irigyellek.
Na és Janka elindult! Nagy gratula, most aztán versenysulyodba kerülsz ujra
:D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Bocsánat, de most csak Évinek írok.
Én is üdvözöllek közöttünk. Én 42 évesen szültem a 3. fiamat (11 év kihagyás után). Semmi gondom nem volt (na jó, az elején az émelygés, de ez nem gond). A chorionbiopsziát ugyan megcsináltattam, de egyébként jobban viseltem a terhességet, mint némelyik „fiatal”. Nagyon élveztem, bármikor újra vállalnám, csak ugye azt a gyereket még fel is kell nevelni és már 46 éves leszek. A kisfiam spontán módon született, utána a regenerálódás is nagyon gyorsan ment. Szoptatni is sokáig tudtam. Úgyhogy abszolút ne izgulj, a te korod még egyáltalán nem kor. Manapság sokan csak ekkor szülik az első gyereküket.

Melinda
fermel
 
 


Szia Évi!Én is 37 éves vagyok, most vagyok a 22. hétben. Nem mondanám, hogy nehezebb, most mint 21 évesen:) Két fiam van. 16 és 12 évesek. Beszélgetek más fórumokon kismamákkal, akik fiatalabbak sokkal nálam, és szegényeknek néha sokkal több problémájuk van a terhességükkel, mint nekem.
Mandula! Nagyon jó, hogy belevágsz a tanulásba, biztos nem lesz könnyű, de ennél alkalmasabb időpont nem nagyon lesz a közeljövőben a tanulásra. Én is gondolkodom rajta, hogy amíg itthon leszek tanulni kellene valami nyelvet legalább.

Kép
kikati
 
 


Sziasztok!
Most gyorsan egy kép a piciről. Csütörtökön voltunk UH-n és megint nagyon szégyenlősnek mutatkozott, mindig a kis arca elé tette a kezecskéit. Ez a kép mondható a legjobbnak. A minősége viszont lehetne jobb is, de csak így tudom berakni ide, még így is örülök, hogy egyáltalán sikerült.
Amúgy minden rendben velünk. Szépen fejlődik, a paraméterei nagyon jók, és sokát ficánkol. Kicsit furcsa, hogy még több mint 2 hónapom van, mert már annyira itt van velünk a kis pocaklakó. Évi is állandóan simogatja a hasamat és beszél a kicsiről és persze mi is. Nekem egyébként még mindig hihetetlen egy kicsit, úgyhogy reggel mindig megtapogatom gyorsan és megnézem a tükörben a pocimat. :lol: Jó látni, hogy szép gömbölyű! Majd megpróbálok megint képet feltenni róla.
Kép

Kép
regina3
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?