Új privát üzeneted érkezett!

Sissi, én is plusz 10-15-tel indultam, aztán már most megvan az öt másik, hát látod... :cry: Ezért akarnék reformálni, de ha az édesítő tabu, amivel legalább eddig néhány kg-tól megkíméltem magam, akkor mi lesz később? :shock:

Hja, uh hétfőn lesz :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

most megyek mert Márk felébredt és ebédelünk.De ha tudok még jövök.
Vendég

Nemlajos!
Szerintem ne egyél édesítőszert. Sokkal egészségetelenebb, mint egy kanál cukor.
És nem attól hízol.
Lehet elég lenne, ha vacsira csak gyümölcsöt, és fehérjét ennél.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Nagyon nehéz dolog ez a súlyprobléma.
Én is pici vagyok.
De nem szeretnék 20 kg hízni.
De koplalni nem fogok.
Sokmindentől függ ez az a baj.
Anyagcsere, és emésztés, valamint pajzsmirigy működés is befolyásolja.
Én úgy vagyok vele, majd ha megszületik utána györtöm magam. Addig meg egészségesen kajálok.

picimami

Pici: hát igen, csak éppen a vacsi az egyetlen, amit együtt töltök a párommal, ergo akkorra főzök. Na most vagy én nem eszem soha főtt ételt, vagy a párom melegítgeti azt, amiből én már délben ettem, és soha nem eszünk együtt. Ez sem megoldás.
Lehetne még, hogy estére ő is csak ilyeneket eszik, csak az a baj, hogy ő egész nap nem hajlandó enni, az ő egyszeri étkezése az esti vacsi, amitől azért nem fosztanám meg. :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hízás a terhesség alatt
Vida gi Az ideális hízás a terhesség alatt kb. 10-12 kiló, ennek a nagyrésze víz, a baba súlya, a lepény, a mellek megnövekedett mérete, meg némi zsírpárna a szoptatás elősegítésére.

Hatalmas egyéni eltérések lehetnek azonban a hízás mértéke, illetve a szülés utáni fogyás tekintetében. Aki eleve nagyobb súllyal vágott bele a babavárásba, annál előfordulhat, hogy csak 5-6 kilót hízik (vagy még annyit sem).

Aki az elején sokat hány, étvágytalan, az az első harmadban még fogyhat is, ez egyáltalán nem gond és a babára sem jelent veszélyt (csak persze a hányás miatt elvesztett folyadékot meg kell próbálni pótolni).

Aki világéletében hajlamos volt a hízásra, az ne lepődjön meg, ha minden erőfeszítése ellenére felszed 15-20 kilót, amit utána csak véres verítékkel fog tudni leadni.

Aki soha nem tudott meghízni, az a terhesség alatt hízhat keveset vagy sokat is, szinte biztos, hogy a szoptatás alatt lemegy róla az összes súlyfelesleg, sőt még a végére mínuszban is lesz.

A szoptatás alatt van, aki hízik, van aki fogy, van aki meg tartja a súlyát. Általában a hozzátáplálás megkezdésével és a szoptatások csökkenésével változás áll be, megkezdődik vagy éppen megáll a fogyás, az előzményektől függően. Vannak olyan anyukák is, akiknél csak a szoptatás teljes befejezése után indult meg a várva várt fogyás, függetlenül attól, mennyit sportoltak vagy, hogy mit és mennyit ettek.

A hízás mértéke tehát nagyban függ a genetikától, de azért nincs minden veszve. Mind a várandósság, mind a szoptatás alatt kerülni kell a felesleges nassolást, a túl sok édességet, és zöldséget, gyümölcsöt, husit, halat, tejterméket, teljes kiőrlésű kenyeret érdemes fogyasztani. Vannak olyan anyukák, akik esküsznek rá, hogy bizonyos üdítőitalok vagy gyümölcslevek több tejet csinálnak, de csak szájhagyomány, az viszont biztos, hogy a literszámra fogyasztott cukrozott, tartósítószerezett löttytől csak nagyobb lesz a fenekünk, de tej biztosan nem lesz több tőle (illetve áttételesen a több folyadékfogyasztástól nőhet a tejmennyiség, de ezt az eredményt vízzel is elérhettük volna).

picimami

én pl mostanában nagyon sok gyümölcslevet iszom, de már azon is elbizonytalanodtam, hogy bizonyára nem is jók (pl a 12%-osak biztosan nem, no de a 100%-os, ámde sűrítményből hígítottak?).
Azt hiszem, oda a napom, annyira nekikeseredtem :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na jó, olvastam egy csomó mindent az édesítőről... ha randizom a barátnőmmel, elcsalom valahová barna vagy nádcukorért.
Úgyis régi vágyam a barna kockacukor :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos:gyümilevek helyett igyál ásványvizet.Én az elején például sok kefirt ettem.
Vendég

Az nagyon finom! Nekem is van! Imádom nagyon.
Próbálj ásványvizet inni, az sokkal egészségesebb, nincs benne fölösleges cukor.

picimami

Én most is sok kefírt eszem!
Imádom.

picimami

fasza, a barna cukorról itt azt írják, hogy ugyanaz, mint a kristály, csak pepitába, de a nádcukorért sincsenek oda.
A méz meg... Bakker, tiszta hamisítvány az egész, baráti termelőtől vett apukám nekem akácmézet, tiszta kristályos, besűrűsödött, amit elvileg az akácméz sose :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

az ásványvizet meg csak szénsavasan szeretem, és azt se lehetne elvileg :cry:
Hát én semmi egészségeset nem eszem? :shock:
:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Találtam egy kis érdekességet.

Nagyon érdekes. Ne haragudjatok, de engem még foglalkoztat a téma.

http://www.habitu.extra.hu/index_elemei/Page699.htm

picimami

Inkább szénsavas ásványvíz, szerintem, mint cukros gyümi lé.

picimami

Köszi, hogy hiányoltatok! :wink: :oops:

Gabi!
Sajna a halászlé mind elfogyott!!
Mindketten inkább azt kívántuk, így a székelykáposztát még meg sem kóstoltuk. :roll: :lol:

Sissi!
Remélem hamarosan jó híreket fog nekem mondani a jósnő, és ígérem azonnal megosztom veletek!!

Én holnap borsólevest szándékozok főzni, meg talán valamit sütök, hiszen délután jönnek anyumék és anyósék is.
Hogy mit csinálunk a hétvégén? Nálunk megy a meló ezerrel az udvarban, igaz ma apa egy kis kimenőt kapott estére, mert megy Tatabányára Pókerversenyre. Remélem sikerrel jár! :roll: :lol:

Kép
oriandy

sziasztok!

mindenkinek jó étvágyat!

én itt ülök és burkolom egykézzel a tejfölös gomba pörit tésztával :!: :roll: :lol:

én a hízásról csak annyit, hogy.........
sz@rokrá................. :lol:
mert csakkiidegelem magam.most annyi vagyok mint a Hamzával a 36,.hétben :? :shock:
az Alpert meg kemény 95kg-val mentem szülni :shock:
most megegyeztünk a védőnővel, hogy 88-max. 90 lesz a vége :roll: :oops:

Kép Kép Kép
asiye

Andy!
Mikor lesz a jóslás?

Asyie!
Jó étvágyat!
Finomat eszel.
És nem vagy kövér. Csini vagy :D

picimami

csajok, nekem már olyan munka undorom van :twisted: :twisted:

picimami

Andy:A székelykáposzta eláll nem romlik meg könnyen. Holnap nem kell főznőd.

Nemlajos: Én úgyanigy voltam mikor a szabinát vártam mint te. Csak éna vérvétel után tudtammeg, hogy felment a cukrom. Nem nagyon csak kicsit. A határértéken volt. A védőnő fagatott mi lehet a baj.És egyszer csak rájött persze a teát és kv-t is édeskével ittam. A baba meg nem tudja azt lebontani. Tehát sok kismama azért használja mert azt hiszi jobb. Na én leálltam róla és a cukrom jó is lett. Aztán utána olvastam és kiderült a legjobb ha csak levegőt veszek.
Na azt se a nagykörúton:)

Én ma töltött csirkét csinálok most sül és kipróbálom a hercegnő burgonyát:)

Kép
csucsu05

sziasztok!

őőőőőőőőőőőőrült sokat írtatok...gyorsan átolvastam,de reagálni nem biztos,hogy mindenre tudok:

a kismamiknak gratula az újabb héthez!

Látom,ment a gondolkodás a cukorról,én mézpárti vagyok,de mostanra sikerült megszokni,hogy semmit se édesítsek. A Kinder Maxi Kingről viszont nem vagyok hajlandó lemondani :D :D :D

Andy, írd le majd, hogy mit jósolt Neked a jósmami...Cat, szerintem fejben dől el a dolog, ha tudatosítod magadban,hogy nincs baj, akkor nem is lesz.

Megyek,pakolok, aztán irány a Keleti...tudnék most is aludni,de sajnos nem lehet. Majd este,otthon...
Hétvégén bekukkantok majd, de nem lesz sajnos sok időm.

Puszi Mindenkinek!

Kép
arwen***

Nemlajos:azért ha tudsz inkább enyhén szénsavas ásvanyvizet igyál

Márk most eszi a főzeléket,irto maszatos, de gyönyörű.M,egpróbálok majd képet feltenni róla.
Vendég

hát ez a hízás fogyás téma én 103 kg-val lettem terhes és 115-el mentem szülni 95-el jöttem ki a kórházból vagyis 13 kg-t híztam és szülés után egyből 15 ment le majd még 5 egy hét alatt míg a kórházban voltam :) de ez sajnos nem ment tovább a szoptatássla pedig azt mondták a szopi fogyaszt ja lehet de nem engem :D:D

nika70
Salgótarján

Arwen:jó pihenést nektek.Várunk vissza.

Én a mézet egyáltalán nem szeretem,sőt még rá se birok nézni.Nagyon nagy betegnek kell lennem,ha azt eszem.
Vendég

Nika:a szoptatás nálam sem használt.Én amikor megszültem megmértem magam és annyi voltam mint a szülés előtt :D pedig reménykedtem,hogy több fog rólam lemenni.
Vendég

sajna nem tudtam a kedvenceimet feltölteni,mert azt irta,hogy hiba. Lehet,hogy az a baj,hogy telefonnal lett fényképezve.
Vendég

Ó de kár!
Olyan jó lett volna megnézni, kis maszat Marcit :wink: :roll:

Ugye nem haragszol, hogy ezt írtam róla?

picimami

Dehogy haragszom. :) Azért megpróbálok majd másokat feltenni.Sajna azokat a képeket még az iwiw-re sem tudtam feltenni.
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Na végül sikerült őket feltenni.Remélem majd tetszenek nektek.
Vendég

Merre vagytok?
Vendég

Itt vagyok.
Nagyon szépséges kis manó Márk!!

picimami

köszi
Vendég

Pici:meddig dolgozol?

Zsu mikor jön haza?
Vendég

Nem tudom mikor jönnek haza!
:shock: :cry:
18 óráig melózom.
:cry: :cry:
Még két óra.

picimami

De ma nem vittem túlzásba.

picimami

Sissi!

Márk nagyon édes! És azok a szemek! :shock: :D

Nemlajos!

Fogalmam sincs mivel lehetne édesíteni. Még nem főztem olyat amibe kellett volna. De majd csütörökön megkérdezem a dokornőt.

Én egyébként a juharszirupra szavaznék. Beninek is csak azzal ízesítettem mindent az első 2 évben. Nem allergizál és nagyon egészséges. A DM-ben találtam legolcsóbban.

Szerintem van olyan édesítő, amit terhesen is lehet.

Gyümölcslében nagyon sok a kalória és a CH. Ha mégis iszol, csak mértékel, és 100%-at, hozzáadott cukor nélkül. De valóban az ásványvíz a legjobb megoldás. (Nekem már a fülemen is az jön ki.)
Szénsavasat csak azért nem ajánlják, mert puffaszt. Inkább próbáld meg a közepesen szénsavsat, ami általában zöld kupakos.
Vendég

Zsuzskáék szerintem holnap jönnek haza.
Vendég

Én is úgy emlékszem. vagyis arra,, hogy 15-én megy a dokihoz az eredményeiért.

Szorítok neki.

Remélem nem kell inszemre mennie, hanem babásan jön haza :D

picimami

Zsuzska: én is nagyon bízom benne hogy abásan jössz haza és kipihenten :):):)

Sziszka nagyon édes Márk tényleg mekkora szemei vannak nagyon édes

nika70
Salgótarján

Nika!

Ha már a súlynál és a terhességnél tartunk.

Benivel 8 hetesen voltam először védőnőnél, és akkor voltam 88 kg. (Szerintem már akkor is híztam, de erről én nem veszek tudomást.) Így ez a kiinduló súly akkor. 98 kb körül voltam amikor szültem. Pontosan nem tudom, mert a kórházban senki sem mérte.
Két hét múlva már újra 90 kg.
Szoptatás végén, 15 hónappal később 105 kg. :shock: Fogyókúra, decemberre újra -15 kg, tehát 90 kg. Gondoltam innen kezdem újra majd a terhességet. De nem.
Amikor pozitív lett az első tesztem ráálltam a mérlegrem és sokkot kaptam. 104,9 kg. :shock:
Ma reggel már csak 101,6 kg. És nem fogyókúrázom, csak betartom a dietetikus által jónak tartott élelmiszermennyiséget és összetételt.

Terhesség után a cél, hogy szoptatás alatt is tartom ezt az ékezési formát, csak akkor már néha vétkezhetem is, és a szoptatás végére valahol az ideális súlyom környékén szeretnék lenni. (Aztán majd felébredek.)
A "Diétás tanácsok cukorbetegeknek" című füzetecske szerint az én ideális súlyom: 64 kg. Szélsőértékek: 58-72 kg.
Ha a felső szélsőértéket elérem, már akkor is nagyon boldog leszek. És csak akkor jöhet majd a harmadik baba.
Vendég

Horvátország kitűnő helyszín a baba-projectnek. :D
Vendég

Azt vettem észre, hogy nem is nagyon írogatok más topicba.
Ritkán az áprilisi babvárókba, de ott is inkább csak olvasok. Még azt sem tudják, hogy kétszer véreztem mostanában. Valahogy nem olyan a kapcsolatunk, hogy leírnám nekik.
Nekem ti vagytok az igaziak! :D
Vendég

Cat!
Én is így érzem, hogy Ti vagytok az igaziak.
Amikor rendeltem lh teszteket, akkor írtam oda. És nagyon ritkán benézek még.
De itt minden más!
Épp arra gondoltam, olyanok vagyunk, mint egy nagy család, akik összetartanak és szeretik egymást.

picimami

Ott is elvetélt Huncutka, sajnos. És Annus kismama, aki egy éve vetélt el. Miatta nézek be néha, hogy hogy érzi magát.

És küldött nekem lecitint is. :D

picimami

Én itt a babaneten néha irokgatok az óbudai topicba.De az egyáltalán nem pörög ennyire.
Még az nlcafen vagyok 2 topicban és ennyi.

Én 78-ról indultam a terhességkor 82-vel mentem szülni, majd újból 82 voltam.Kb 2 hónapja a bnőmnél megmértem magam akkor is 78-79 kg körül voltam.
Én kevesebb szeretnék lenni,de mint irtam nem emgy.

Én néha a túró rudiért vagyok megveszve.Ez a szerelem a terhsességem végén kezdődőtt de még most is tart. :D

Nekünk Márk Görögo-ban jött össze. Szóval elvilge Horváto. is úgyanugy hozhat babát Zsunak.Remélem összejön neki
Vendég

cat: nem is látszik rajtad hogy mennyi a súlyod de most engedélyed van rá :):):) de te magasabb vagy nálam ha jól tudom :):):) lehet azért nem látszik rajtad vagy jobban eloszlik :) nekem akkorra hasam maradt mintha hat hónapos terhes lennék :):):)

én sem járok már nagyon más topikba csak olvasni meg ha megszólitanak akkor válaszolok nekik de ti vagytok nekem az elők akikhez benézek :)

nika70
Salgótarján

Cat!
Tényleg nem látszik rajtad a súlyod.
Döbbenet. Tuti nem is jó a mérleged.
Csinos vagy nagyon!

Nika és Sissi!
Ti is nagyon szépek vagytok.

picimami

Köszi Pici,de én nem igy érzem.Főleg amióta elrontották a hajamat.

De Cat rajtad egyáltalán nem látszik.
Vendég

Mi lassan megyünk játszizni és boltba.Most már tuti,hogy csak este leszek.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?