Új privát üzeneted érkezett!

csucsu: simán :):):):):) de lehet hogy baba is van a pocidban :):):):)

nekem piri még sehol de a vonalzóm szerint ma kellenne jönnie a pé szerint meg tegnap voltam a 14. dpo-n na majd meglátjuke stére mit mond a méhecském kidobja azt a petécskét vagy bent tartja még vagy 8 hónapig :):):):)

nika70
Salgótarján

wow laptetőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő

nika70
Salgótarján

andi: tegnap a jósnő elment hogy megy fürödni éls siet vissza de utána már nem volt bejelentkezve én 11 kor mentem aludni :):):):)

Cat : akkor most remélem megnyugodtál hogy minden rendben van :):):):) áprilisban szeretnénk sok sok fotót látni a kicsi lányodról +++++++++++++++++++++++++++++++

nika70
Salgótarján

Andy!
Türelem, én is vártam pár napot, mire sikerült jósolni.
Biztosan sikerül majd.

Fotót majd küldök mms, mert melóban, nem tudom föltenni.

Nika!
Örülök, hogy még nincsen piri.
nem is lesz már!!
és úgy legyen.

Csucsu!
Remélem babás vagy, azért érzed így magad.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Andy: Nika: Édesek vagytok , hogy őszintén leirtátok. Akkor ne nagyonéljem még bele magam. az igazság az, hoyg az émelygést gondoltam lehet pszichésen produkálni de a mensi érzést is?
Na akkro nem gondolok semmire. Igaz én is egy csoda vagyok. Hisz eddig még a mensi érzést nem produkáltam. Lehet fejlődők:) :)

Kép
csucsu05

Hát lányok, engem nem fogadott ma a védőnő, mégis oda kellett volna telefonálni előtte. De holnap reggel fél 10-kor vár. 8)
Még egy nap kiskönyv nélkül, viszont a hely szuper, három hét múlva csatlakozhatok a kismamajógára is, ami a héten indul :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Hú az jó ha van nálatok kismama jóga. állitólag az szuper.

Kép
csucsu05

nemlajos az tök jó hogy lesz jóga:)::)

nika70
Salgótarján

Befolyásolhatjuk-e a gyermek nemét?

A Shettles-módszer

A különféle technikák és praktikák közül talán az egyik legismertebb az ún. Shettles-módszer. Ez a következő elgondoláson alapul: az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek (melyek közül ha egy megtermékenyíti a petesejtet a baba fiú lesz) kisebbek és gyorsabbak, s csak lúgos környezetben maradnak hosszabb távon is életképesek. Az X-kromoszómás (női) spermiumsejtek bár lomhábbak, de jóval kitartóbbak, s jól tűrik a savas kémhatás kedvezőtlen hatásait. Azoknak a párok tehát, akik fiú gyermekre vágynak, javasolt, hogy az együttlétet az ovuláció idejére időzítsék. Fürgeségük miatt ugyanis az Y-spermiumsejteknek van nagyobb esélyük arra, hogy megtermékenyítsék a petesejtet. (Várakozni maximum 2 napot tudnak, utána elpusztulnak.) Számukra ajánlottak még azok a pózok, melyek során a férfi mélyebbre tud hatolni a hüvelyben, így a spermiumok közelebb kerülnek a méhnyakhoz, s kevesebb időt kell eltölteniük a számukra igen kedvezőtlen savas kémhatású hüvelyben. Javítja az esélyeket, ha az aktus során a nőnek is van orgazmusa, mivel az ilyenkor termelődő váladék fokozza a méhnyak lúgosságát.

Azok számára, akik kislányt szeretnének, a Shettles-módszer leginkább a misszionárius pózt ajánlja: a kevésbé mély behatolás következtében ugyanis az Y-spermiumok java része a savas kémhatású hüvelyben elhal, s főként a női kromoszómákat hordozó spermiumsejtek maradnak életben és jutnak tovább a petesejt felé. Az is fontos, hogy a szeretkezés 2 nappal megelőzze az ovulációt, így a peteérés időpontjára többnyire már csak az ellenállóbb, X-kromoszómás spermiumok maradnak tettre készek.

E módszer hívei azt állítják, hogy az estek 75-95%-ában beváltja a hozzá fűzött reményeket, ugyanakkor a szakma véleménye igencsak megosztott e téren. Egyes orvosok tapasztalatai azt támasztják alá, hogy a fentiekben állítottaknak épp az ellenkezője igaz, vagyis nagyobb eséllyel fogan lány, ha a szeretkezés ideje egybeesik az ovulációval, és nagyobb a valószínűsége fiúgyermek születésének, ha kicsivel a tüszőrepedés előtt vagy után bújunk ágyba kedvesünkkel.

MicroSort

Az Egyesült Államokban egy mesterséges megtermékenyítő állomáson különleges technika segítségével lehetőség nyílik arra, hogy olyan nemű utódja szülessen egy párnak, amilyet szeretne. A MicroSort nevű módszert eredetileg azért fejlesztették ki, hogy kiküszöböljék a nemhez kötődő örökletes betegségeket, mint pl. a vérzékenység vagy az izomsorvadás, amelyeket csak a fiúk örökölhetnek. A módszer lényege, hogy osztályozza a leendő apa spermiumait attól függően, hogy azok férfi, vagy női kromoszómákat hordoznak-e, így befolyásolni lehet a születendő utód nemét. Az eljárást a magyar orvosok nem tartják korrektnek, többek között azért, mert eredményessége nem 100%-os, illetve a párok többsége egyre inkább arra használja fel, hogy tudatosan határozza meg születendő gyermeke nemét.

Kínai fogamzásnaptár

A táblázat adatai egy XIII. századi kínai tudós megfigyelésein nyugszanak. Szerinte egy tetszőlegesen kiválasztott női ciklus során csupán az egyik nemű magzat fogantatása lehetséges.

Például: Ha az anya 22 éves, szeptemberben csakis lány gyermeke foganhat.

A táblázat találati arányát 67 és 99% közé teszik.

A fogamzás Az anya életkora
hónapja
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Január L F L F L F F L F L F L F F F L F F L F L F L F L F F L
Február F L F L F F L F L F L F L L L F L F F L F L F L F L F F
Március L F L L F L F F F L F L L F F F F L F F L F L F L F L F
Április F L F L L F F L L F L L L L L F L F L F F F F L F L F L
Május F L F L F F L L L L L F L L L L L L F L F F L F L F F L
Június F F F L L L F F F L L F L L L L L L L F L L F L F L F L
Július F F F L L F F L L F F F L L L L L L L L F L F F L F L F
Augusztus F F F L F L L F F F F F L L L F L F L F L F L F F L F L
Szeptember F F F L L F L F L F F F L L L L L L F L F L F L F F L F
Október F F L L L F L F L F F L L L L L L L F F L F L F L F F L
November F L F L L F L F L L L L F L L L F F F L F L F L F F L F
December F L F L L L L F L L L L F F F F F F F F L L L F L F L F

picimami

Egy hely, ahol segítenek a gyermeket akaró pároknak
Hallottatok már az Országos Gyermekegészségügyi Intézetről? Ha igen, ez a cikk nem lesz érdekes számotokra. Én azonban azt tapasztaltam, hogy sokan nem ismerik ezt az intézetet, hozzám hasonlóan nem is hallottak róla. Holott 2003. óta létezik ez az állami fenntartású intézmény, és sok egyéb fontos feladata mellett optimális családtervezési programmal segíti a gyermeket akaró párokat. Ezzel a kis írással egy kicsit szeretném megismertetni veletek az intézetet, ahol sok-sok kedvességgel és segítőkészséggel találkoztam.

A párommal már egy éve próbálkozunk, hogy legyen kisbabánk. Számtalan fórumban láttam, hogy hány lány, asszony jár ugyanebben a cipőben. Számoljuk a menstruációs napokat, figyelünk a peteérésre, van, aki hőemelkedés táblázatot is vezet. Lelkesen vásároljuk az ovulációs teszteket, és nem értjük, miért nincs kék csík rajta. Vagy ugyanilyen lelkesen és repeső örömmel vásároljuk a terhességi tesztet. Majd csalódunk, hogy nincs csík. Ezt az utat én is bejártam. Lelki szemeimmel már azt vizionáltam, hogy nincs tüszőrepedésem, peteérésem, nem jól vagy nem jó helyen áll a méhem stb. Gondolom, ez másoknak is ismerős lehet.

Már-már azon gondolkodtam, hogy felveszem a kapcsolatot egy meddőségi centrummal. Csak valahogy riasztott, hogy egy olyan helyre kellene mennem, aminek már a nevében is benne van a meddő szó. Szerencsémre a sors összehozott egy olyan nőgyógyásszal, aki azt ajánlotta, hogy keressük fel az Országos Gyermekegészségügyi Intézetet, és jelentkezzünk a családtervezési programra.

Szóval felvettük a kapcsolatot az intézettel. Már a telefonban is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. A rendelést egyébként bármely családtervező pár igénybe veheti, akik gyermeket szeretnének, függetlenül attól, hogy hányadik gyermekről van szó, függetlenül attól, hogy milyen az esetleges korábbi terhességek előtörténete, függetlenül attól, hogy hány éves a pár, és függetlenül attól, hogy házasok-e vagy sem. Az első alkalommal a pároknak 3000 Ft regisztrációs díjat kell fizetniük, a tanácsadás többi része térítésmentes. (A vizitdíjat ki kll fizetni a laborvizsgálatoknál stb.)

A családtervezési program célja, hogy felmérje a szülők egészségi állapotát, a megelőzés módszerének alkalmazásával biztosítsa a szülők és a leendő baba jó egészségi állapotát, az optimális fogantatást. Az intézet munkája a WHO ajánlásának megfelelően tanácsadásból, szűrővizsgálatokból, és szükség esetén genetikai vizsgálatokból áll. A párokat védőnők fogadják, akik első alkalommal egy közel egy órás beszélgetés alkalmával felveszik a szükséges adatokat, és előzetesen felmérik a pár egészségügyi állapotát. Különböző kérdőívek segítségével mérik fel, hogy milyen vizsgálatokra lehet szükség. A program keretében elvégzik a nőgyógyászati rákszűrést, a hüvelykenet vizsgálatát és a vérvizsgálatot annak érdekében, hogy kiderüljön: hormonálisan rendben van-e a leendő anyuka. Azaz a hormonszint elegendő-e a tüszőrepedéshez, a beágyazódáshoz, a megtapadáshoz. Férfiak esetében pedig a spermavizsgálatot végzik el. Ha ezekkel bármi gond van, további vizsgálatokkal, tanácsadással segítik a párokat. Megvizsgálják azt is, hogy a leendő kismama védett-e rubeola és a bárányhimlő ellen. Ha nem, gondoskodnak a megfelelő védőoltásról. Hiszen, ha a váradós kismama kap ilyen fertőzést, az a magzat károsodását eredményezheti. Beutalják a leendő kismamát szájhigiéniás vizsgálatra is. Ugyanis a különböző fogágy-betegségekről néha nincs is tudomásunk. Ám az ott jelenlévő kórokozók - ahogyan azt az elmúlt évek vizsgálatai kimutatták - átszűrődnek a méhlepényen, és szintén károsítják a magzatot. Emellett még javasolnak allergia-szűrést, toxoplazma-szűrést is, amire szintén van lehetőség az intézetben.

Szükség esetén a párokat genetikai tanácsadásra és vizsgálatra is beutalják. Erre leginkább akkor kerül sor, ha
- a családban előfordult genetikai megbetegedés vagy fejlődési rendellenesség,
- vérrokonság
- a pár túl van több sikertelen terhességen,
- a leendő kismama elmúlt 35 éves.
A párok részt vehetnek teratológiai tanácsadáson is. Ez a tudományág a külső hatások következtében kialakuló fejlődési rendellenességgel foglalkozik. A tanácsadás keretében a párok választ kaphatnak arra, hogy a kozmetikumok, a gyógyszerek, a mindennapi elfoglaltság, a munka, az utazás vagy bármely más külső ártalom hogyan hat a magzatra, és mindezen hatások hogyan csökkenthetők vagy hogyan kerülhetők el.

Persze az intézet nem csak a családtervező pároknak nyújt segítséget, hanem azoknak is, akik már a szülői hivatásra készülnek. Különböző tanácsadásokkal, tanfolyamokkal nyújtanak segítség. De erről én egyelőre sajnos nem tudok beszámolni.

Minket nagyon kellemes meglepetés ért a tanácsadáson. Kedves, lelkiismeretes és segítőkész védőnő várt minket. Én például nagyon tartottam attól, mit mond arra, hogy némi túlsúllyal rendelkezem. Megértő volt velem, és azt mondta, hogy ezen ne izguljak, mert az többet árt, mint a túlsúly. Próbáljak meg odafigyelni az étkezére, jó ötletnek tartotta a 90 napos kúrát. De azt mondta, nem kell árgus szemmel vizslatni a mérleget. Mert az csak stresszt okoz. Minden kilónak örülni kell, ami lemegy. És ha nem megy le egy kiló sem, akkor sincs nagy vész, hiszen 80 kilósan is lehetek kismama.
Minden tanácsán érződött, hogy nem a tankönyvek szigorához, hanem a mindennapi élethez igazodik. Pl. elmondta, hogy az előírások szerint már a fogantatás előtti 3 hónapban is tilos az alkohol. De ez egyáltalán nem életszerű. A töményt valóban kerüljük, de hetente egy pohár bor vagy sör a vacsora mellé, nem okoz gondot. Ugyanez volt a véleménye az üdítők vagy a kóla fogyasztásáról, a hajfestésről. Az ovulációs tesztek alkalmazásáról is lebeszélt minket. Tapasztalatuk ugyanis azt mutatja, hogy nem mindenki tudja kimutatni a teszttel az ovulációt. És nem azért, mert nincs peteérése... Egyszerűen nem jól, vagy nem megfelelő körülmények között használja a tesztet. A sikertelen tesztelések pedig csak fölösleges aggodalommal töltik el a párokat. A tesztek helyett a hőmérsékleti görbe vezetését javasolják. Ehhez segítséget is adnak egy nagyon profi táblázat képében. Egyébként minden pár kap egy kis mappát, ami tartalmazza a szükséges vizsgálatokat, azok leírását, a legfontosabb telefonszámokat stb. És a mappába a párok le tudják fűzni a különböző leleteket is, így minden egy helyen tárolható.

Összességében nagyon jó érzéssel jöttem el a tanácsadásról, és minden babát akaró párnak csak javasolni tudom, hogy keressék fel az intézetet! Bár csak Budapesten "rendelnek", vidéki pároknak is merem ajánlani, mivel nem jelent mindennapi elfoglaltságot a programban való részvétel.

Az intézet elérhetősége:
Országos Gyermekegészségügyi Intézet
1148 Budapest, Bolgárkerék u. 3.
Családtervezési program rendelési ideje:
A rendelésre előjegyzéssel kell bejelentkezni.
Telefonszám:(06-1) 363 22 29, (06 -1) 363 52 72

Hétfő: 14-17
Kedd: 14-17
Szerda: 9-12
Csütörtök: 14-17
Péntek: 9-12

honlap: www.ogyei.hu

Sok sikert mindenkinek!

picimami

Sziasztok!

Már aludtam egy órát. :)
De a fejem rettenetesen fáj. Olyan migrén szerű.
A vérnyomásom rendben 120/77, de a pulzusom 93. :shock: Lehet, hogy attól van? ha nem múlik hamarosan, akkor beveszek egy Algopyrint.

Csucsu!

Ilyen tüneteket lehet pszihésen is produkálni. Nekem három hónapon keresztül sikerült, mielőtt Kistesó összejöt volna.
De az is lehet, hogy tényleg baba van a dologban.

Nemlajos!

Nekem is fel kellene hívnom a védőnőmet. De akor van tanácsadás, amikor Beni alszik délután. Így hogy menjek?
Vendég

Szia!
Jól tetted, hogy aludtál. Legalább pihensz.
Mit ebédeltetek ma?
És milyen a cukrod?

picimami

Most már valaki hozhatna egy ++++++++++ tesztet :shock: :shock: :shock:

picimami

Most beszéltem a védőnővel.
Hétfőn 12-re megyek. Majd később ebédel egy kicsit Beni.
Vendég

Beni csak disznósajtot hajlandó enni, nekem pedig nincs erőm vele vitatkozni most. Nekem pedig még volt egy kicsi töltött káposzta.
Vendég

Cat!
Örülök, hogy kaptál időpontot.

Képzeljétek el lányok.
A háziorvosom, elküld hormon vérvételre.
És teljesen ki volt akadva, hogy a nőgyógyászok, miért nem teszik meg?
Ezzel az a bibi, hogy így fizetnem kell érte.
De sebaj.
Nem számít.
Miért könyörögjek egy nőgyógyásznak, hogy küldjön már el? Még ő nézett hülyének. S mondta semmi szükségem rá.
Na mindegy.
Mit veszít vele, ha megnézzük? :shock: :roll:
A háziorvosom szerint a méhemet kellene erősíteni.

Majd elválik..

picimami

Pici!

Több szem többet lát.
De lehet, hogy a nőgyógyászod tapasztaltabb ilyen témában, és ő azért nem kért.
Vagy nem tudom.
De ártani biztosan nem ártasz vele senkinek. Menj el!
Vendég

Mindenképp elmegyek.
Csak már olyan sok véremet leveszik :shock: :shock: :shock:
De kibánja. :D

picimami

pici legalább frissül a véred :):):):)):) ezért jó vért adni is csak én vérszegény vagyok nem adhatok :):):):)

nika70
Salgótarján

Én sem adhatok vért.
De venni vehetnek. :roll:

picimami

na lányok én sem hozok már pozitív tesztet ebben a hónapban :):):):) megjött :):):)megvárom picikét :):):)

nika70
Salgótarján

sziasztok!
gyors bekukk!
Meneterendszerint szunyáltam egyet délután, most ettem, és megyek,mert most vesszük meg a vonatjegyeket holnapra.Megyünk haza a hétvégén...

Nika, :-(((((((((((((((((((((((((((((

Cat,örülök,hogy az orvos is megállapította hogy nincs baj...

Kép
arwen***

Most csak ennyire volt időm, mindenkit puszilok!

Kép
arwen***

Nika!
nagyon sajnálom.

Nem értem csajok. Mikor sikerül már nekünk végre?? :roll: :roll:

picimami

Szia Arwen!
Jól tetted, hogy pihentél.
Várunk vissza.
Puszi

picimami

Nika!

Sajnálom pirit!
De majd ebben a hónapban!

Andy!

Én úgy gondolom, hogy április 3-án fog megszületni.
Beninél is örültünk, hogy kihúzta a 37. hétig. Tovább pedig max 1 hétel maradhatott volna talán, a vesém miatt.
Tehát ez a +2 napos jóslatod kicsit ijesztő...
Vendég

Pici!

Türelem!
Mindennek megvan a maga ideje.
Csak olyan nehéz várni, ha azt sem tudjuk meddig kell...
Vendég

Andy! Zsuzska! Asyie! Ibici!
Nagyon hiányoztok már :!: :!: :!: :!:

picimami

Cat!
Ez így van!
De NIka is már olyan rég vár!
Gabi is Csucsu is, és mi itt miindannyian. Csak telnek múlnak a hónapok :roll:

picimami

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltünedezek, de ma is jó napom volt :roll: :roll:
Reggel nyitásra mentem az Árkádba, mert a fiúknak gumicsizmát vettem az esős őszi napokra. olyan szépet kaptam-pókemberes 2990ft/ db.).
meg pelust, meg természetesen Yaseminis kapott ezt-azt :oops: :oops: :lol: majd rakok fel képet a mai shoppingolásom eredményéről :lol:
aztán oviba Hamzáért.
haza jöttünk, fél órát tettem-vettem, majd lefeküdtem a fiúkkal és 3 óra hosszát aludtunk :lol: :lol:
majd odaraktam egy paprikás krumplit, mert az hamar megvan és a fiúk is megeszik. most ettünk, emésztek, aztán állok neki, mert ma semmit nem csináltam, pedig lett volna mit :?

Cat!Örülök,hogy jobban vagy, nagyon vigyázz magadra.

Nika! Sajna, hogy itt a piri, de nem keseredtél el, ez jó! :lol:
1-2 hónap és nekesd is lesz babód!

Pici!
Biztos jó hogy kivizsgálnak, ártani nem fog, és hátha okosabbak lehetnek a dokik..

Jaj, most ennyire volt időm,mert ugye mármindenki tiszta beteg és nyűgösek. :? megyek ha alszanak este jövök
sziasztok!

Kép Kép Kép
asiye

én nem aggódom nem is keseredtem el hiszen csak egyszer voltunk együtt és így nehezebb egy kicsit :):):) bár mint mondtam van akinek így sikerült de most nem mi voltunk ezek :):):) nekem andika megmondta hogy még ebben az évben babás leszek majd apával szeretjük egymást sokat és akkor majd összejön :):):)

nika70
Salgótarján

Asiye!

Nekem is venni kellene gumicsizmát, mert a Benié kilyukadt az orrán. Még tavasszal vettük. De ahogy ma elnéztem a cipőit, azokat is venni kellene újakat. Még épphogycsak jó rá, de már nem sokáig.
Nekem pedig feküdni kellene.
De ha kibírja jövő hét végéig, akkor elmegyünk Apával az Outletbe. Az Adidasban vagy a Filában, esetleg a Nikeban megvesszük a cipőket, és van egy olyan is ahol gumicsizmát lehet kapni. (Hozzáteszem olcsóbban veszek itt cipőt, mint a városban no name cipőcskéket.)

Nika!

Idén meglesz a kistesó, ha a jósnő azt mondta.
És én elhiszem, hogy nem csak azt mondja, amit hallani szeretnének az emberek. Engem ugyanis nem bíztatott tegnap semmi jóval. Az már más kérdés, hogy én tudom, hogy minden rendben van és lesz.
Vendég

Asiye!

Ne felejtsd el a képeket!
Főleg a kiscsajos cuccok érdekelnek. :D
Vendég

Rendben Cat! :lol:

És nagyon szép a vonalzód! :lol: már a 9. hét :roll:
rohan az idő! Nemlajos már 13.hétben van :lol:

Encike hova tünt?? :shock:

Én mármegint sírok!! :?
Az aktuális tárty, hogy 2 nap és férjez adjuk a hugom :roll:
Annyira él még bennem hogy nem rég még gyerekek voltunk., játszottunk, veszekedtünk, de mindig jó testvérek voltunk. és észre sem veszem és ő is feleség, decemberben anyuka lesz :roll:
hát én szombaton nem rakok sminket az bizti! :lol:
mert szerintem hisztigörcsöt fogok kapni a végére :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Asiye!

Fogd a hormonokra a sírást!
Vagy gondolj a vidám dolgokra!

Nekem a saját esküvőmön két választásom volt: vagy végibőgöm, vagy végignevetem. Szerencsére ez utóbbi jött be.
Utólag kiderült, hogy mindekette arra gondoltunk mi történne, ha nemet mondanánk. hogyan reagálnának a vendégek...

Mennem kell, mert hazajöttek Apáék, és vacsi lesz.
Vendég

Nika: Sajnálom a fránya pirit. :(

Pici: Igazad van mikro kérdezed mikor leszünk már babásak. Sajnos ezt előre nem lehet tudni és türelem.Bár én tudom mit érzel hisz én is ebbena cipőben járok de mi mást tehetnénk ??

Kép
csucsu05

én még nem vártam + tezstet

nika70
Salgótarján

CAt: Andika egész este jósólt így sajnos nem ért oda hozzád de reggel megnézi úra és elmondja majd neked. jó éjszakát mindenkinek ma nem pörgött a topik :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Eddig egy bnőmmel bezséltem telefonon,most gyorsan főzők borsó főzeléket.

Cat.örülök,hogy minden rendben veled.

Én ma voltam a kenguruban próbavásárláson, utána meg a játszin.Én a deichmannban láttam gumicsizmát Márknak meg is fogom venni, kék szinű és vm,ilyen minta van rajta vagy labda vagy autó.Már nem emlékszek rá :D 2500 ft.
Cipőt már vettünk neki anyuval szóval neki szinte mindene van.Majd még sapit szeretnék.Meg pár pulicsit ill. bodyt.

Nika:sajnálom a pirit,de mint mondtad nem lepődtél meg ezen.Azért a köv. hónapban igyekezzetek többet együtt lenni :D

Mindenkinek jóm éjt.Holnap megpróbálok többet jönni.
Vendég

Jó reggelt!

Hát tényleg nem pörgött a topic, de ez néha-néha megengedhető :lol:

Sissy:
én is ott vettem az Árkádben a deichmanban. kék és pókember feje van rajta. demivel kezdődik a szezon sajna már 2990.-
majd rakok ma fel képet róla.
te ilyenkor főzöl? :lol: kis szorgalmas :lol:

Cat!

remélem jobban vagy!
ma se nagyon kelj fel, csak ha muszáj,és ha te ugy érzed, hogy minden rendben akkor ugy is lesz.!

Nika!
Gege mamegint sokáig alszik,hogy még nem jöttél? :lol:
mit főzöl ma?

Arwen!
Jó utat! Érezzétek jól magatokat!

Pici!
ma ha törik ha szakad leírom a receptet csak légysz emlékeztessetekmár ráááááá! :) mert a fejem olyan mint egy tészta szűrő :?

Csucsu!
Remélem nem csakprodukálod a tüneteket! :) próbálj visszaemlékezni hogy milyen volt mikoe Szabinával voltál terhes,éshogy mennyire hasonlít amostani helyzet hozzá!?
bárpontén mondom, aki harnmadjára tudja, hogxy minden terhesség más :) :?

Nemlajos!
Nagyon jó hpgy jogázni fogsz.nem csak a testmozgásmiatt hanemhogy kismamatársakkal lehetsz.biztos lesz olyan akivel egyidőre vagytok kiírva :lol:

Na! Bejelentkezett Yasemin is! :lol: Felkelt a kiscsaj! :lol:

Gabi!
Hogy vagy ma? Meló kora reggel? :lol:

Andy!
tEHOGY ÉRZED MAGADí?TÉNYLEG TI MEGGYÓGYULTATOK MÁR RENDESEN?

ZSUZSKA!
Nagyon hiányzol ám!Dde komolyan! remélem jól érzitek magatokat!
és mihamarabb jössz közénk.

Volt egy Encike kismamánk ha nem tévedek! :lol: merre van?

Ibici!
Kislányod belejött az iskolázásba? Ha még nem, az sem baj, több idő kell neki! :lol: türelem! :lol:

Kép Kép Kép
asiye

bár soha dsenki nem reagál rá :oops: :twisted: :)
de betöltöttem a 20. hetet! :)

Kép Kép Kép
asiye

SZép reggelt lányok!
Igaz nálunk szakad az eső és irtó sötét is van:(:(

Kép
csucsu05

sziasztok már fél hét óta fent vagyunk :):):)
én ma májas rizottót csinálok :):):):)

asiye: gratula a félidőhöz vagyis azon már túl vagy :wink: :wink: hiszen te a legkésőbb a 38.-on szülni fogsz :) de azért ez hivatalosan félidő :):):)

itt is borus bár eső nincs még :)

nika70
Salgótarján

NIka: Sajnos itt hajnal óta szakad az eső és fekete az ég.Ez ma ki se fog tisztulni úgy néz ki.
Májas rizottó?? Hú az nagyon jól hangzik.
:):)

Kép
csucsu05

ja nem csinálok nagy kunsztot belőle megcsinálom a májat hagymásan párolok egy kis borsót aztán összekeverem a rizzsel ennyi :):):):)

nika70
Salgótarján

Nika!
köszi, aranyos vagy hogy ápolpd a lelkem és egyből reagáltál a félidőmre :lol: :lol:
mi jót főzőlma?

Csucsu!
Szakad az eső?? Akkor az erre jön szerintem és akkor itt is fog.
holnap lesz a hugi esküvője Miklós és Halásztelek között a Lacházi Fogadóban. ez felétek van nem?
esőt mondanak és hideget :?

Ezt hallgassátok! A hugom előrelátóan lefoglalt egy gyönyörű bolerót a ruhájához, ha hideg lenne.nem sok afoglaló 4000.
erre a nő 2 napjaközölte hogy eladta.ahugom gyorsba foglaltmáshol egy nem túl szépet 8000-ért,mertnem volt más. azt már elis hozta. 1 óra múlva hívta az eredet boleró "gazdája" hogy bocsi nem is azt adta el, elnézte jöjjenek érte. a hugom mondta mi az ábra ésmég a nő ugatta le a hugomat,hogy milyen felelőtlen,meg kapkodós,meg ezt a foglalót ő már vissza nem adja! :evil: :evil:
szerintetek?

Kép Kép Kép
asiye

Asiye!

Gratulálok a 20. héthez!
Olyan jó Neked, hogy már ott tartasz!

Ezek a ruhakölcsönzősök... :shock: :twisted:

Nem az időjárás számít az esküvőnél! Akkor is lehet nagyon jó, ha az idő nem az.
Nekünk volt olyan, aki az autópályán hóviharba keveredett amikor a mi esküvőnkre jött. Mégis nagyon jó volt.

Nika!

Gege hamarosan rászokik, hogy tovább aludjon. Erre is jó az ősz és a tél.
Vendég

Jó Reggelt!

Asiye!

Hát már bent vagyok 7 óta de eddig csak reggeliztem és olvastam titeket :wink:

Kép
Kép
minimano74

Nika!

Én imádom a májas rizottót. De a sok rizs miatt nem ehetem meg... :(
Vendég

Jó reggelt Gabi!

Ma ugye jó a kedved?