Új privát üzeneted érkezett!

Szöcske :D
az ikerkapocs nagyjából használhatatlan. Nagyon széles, nagyon irányíthatatlan szerelvényt kap az ember a végén.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Vanda! Vizsgához gratula! Balunak jobbulást :)

Zöldike! Csini vagy, látom a nevedhez öltöztél a fotón :wink:

Katica! Hol van ez a turi? Öööö, és mi ez az asti? Astoria körül vmi? :oops: bocsi... :oops: Amúgy nekem is nagyon szimpatikisak a gyerekággyá alakítható kiságyak, de egyelőre a 2x140 centivel nem biztos, hogy elférnénk, szóval marad a 120 centis...

Szöcske! 22. héten 106 cm?? Kezdek félni... :shock: :wink:

Ikres kismamik és erre járó anyukák: Ti egymáshoz képest hogy pakoljátok/pakoltátok a kiságyakat? Sorban egymás után vagy egymás mellé (persze helykihagyással), hogy tudjanak "csevegni" a törpék?



Kép

 
 


Mó!
Az Asti egy babaruhamárka (mély bánatomra nemrég bezárták itt Debrecenben a boltot). Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele, árban is aránylag tűrhető. A számozására nyugodtan lehet hagyatkozni, sőt, nekünk egy picit mindig nagy volt Astiból az aktuális méret, de legalább nem nőtte ki azonnal.
A kiságyakat egymás mellé tervezem, hadd lássák egymást, szóval még rácsvédőt sem akarok.
Balu egész jól van, láztalan, csak taknyos egy kicsit.
vovanda
 
 

 
 

Orsi!
Igazad van, az ikerkapocs totális csőd szerintem is, ezért választottunk mást.

Mó!
Én is félek, reggelre igaz csak 105 a méret. Súlyom +6 kg, dokim szerint nincs gond vele, viszont a végén úgy fogom kézzel arrébb tenni a pocakomat, hogy le tudjak feküdni. Hát erre készülök lélekben. Meg arra, hogy kihúzzam a 34. hétig, mondjuk december eleje körülig.

Vandus!
Jó korán kelsz! Nálunk szuper az idő, csendes eső szemerkél, isteni a levegő. Tegnap éjszaka nem sokat aludtam a vihar és a hőség miatt. Bérházban elviselhetetlen a meleg.
Kép
szöcske
 
 


Zöldi
igen ez a pc. kocsi volt a másik favoritom, de élőben olyan picinek találtam. :shock: Igaz ezt a másikat meg üldözöm 1enőre, nem sok sikerrel.
A körberácsos ágyban igazad van erre nem is gondoltam.Nekem a zártról az ugrott be hogy az jobban védi az esetleges huzattól...
A tesódnak nics esetleg valami tuti tippje a vizesedésre? (só már kiiktatva) Már nem csak bokám de térdem sincs...komolyan mondom félelmetes a látvány! :shock: :lol: és hol van még a vége?!(remélem messze!)


igen az asti a márka és a bolt neve is (rugik 1000 ft disney-sek is, téli zsák 2000ft vollt pl) http://www.astikids.com/ itt megtalálod a pontos címet, (az udvar hétsóbb részében vannak az akciós cuccok) és ha esetleg már felkereketsz akkor a baby outlet is csak pár saroknyira van innen szintén a sorin. A turi pedig: http://www.dress.hu/portal/index.php?page=uzleteink én a Karinthy utcában voltam.

Szöcske
mutatsz képet? :wink:

Kép
katica_75
 
 


Sziasztok!

Zöldi! Igen lassan félidő. El sem hiszem.

Katica! Itt van olyan babakocsi:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=2703294&gid=2029032

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Köszi Hanna! Ügyes vagy, még közel is van hozzánk!
Az avatárodban új kép van? Voltatok újból 4d-n? :shock: mutaaasd meg! :x

Kép
katica_75
 
 


Katica!
Na, akkor nézzél ott szét, mert én is kiakarok menni, de baromi messze van nekem.
Nem voltunk. Ha nem muszáj, nem rohangálok dokihoz. Most jól vagyunk, így csak 3 hetente járunk.
Szerintem 4D-re legközelebb 8-10 hét múlva megyünk.
Az avatarom sem mai már.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


ok. :)

Kép
katica_75
 
 


Köszi a válaszokat :)

Szöcske, én is azt mondtam, hogy örülök, ha a Minik márciusig kibírják odabent :wink:



Kép

 
 


:P
Az általam vártak ellenére a fiúk még mindig nem foglalkoznak egymással. Így bárhogy is rakod az ágyakat, lesz időd átrendezni, ha nem jön be... De ha pl. teszel a rácsra fejvédőt, akkor amúgy sem látják egymást... s különben is, az éjszaka inkább aludjanak... nemde? :wink:
Nekünk a fejvédő nagyon bejött, mert amikor nem volt fent, az egyik kisfiam kidugta a rácson a kezét-lábát. Elég ijesztő volt :shock:

Ikres lányok :P
Én is azt hittem, hogy jó, ha a 34. hétig húzom, borzasztó nagy volt a pocim, de aztán úgy indították meg a 38. héten... szóval kitartás...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Megnéztem a méreteket. Nekem a 22. héten lett épp 100 cm a hasam és +7,5 kg volt rajtam.
A vége 123 cm és +17 kg volt. Már a 2. héten egy deka sem volt rajtam :wink:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni!
Hogy lehet ezeket a méreteket kibírni? Nekem ez a 106 cm is túl nagynak tűnik, még a hátamon is feszül a bőr. Kented valamivel a pocidat a várandósság alatt?

Most küldök egy pocifotót, remélem, látszik majd rajta, amit látni szeretnétek:
Kép

Ez az ikeralma pedig most termett a kertünkben:
Kép

Puszi Mindenkinek
Kép
szöcske
 
 


Szöcske :P
Igen, feltétlenül kend a pocid. Valószínűleg nem fogod tudni elkerülni a csíkokat, de kevesebb lesz és nem annyira kinyúlt, ha kened. És a cicidet is kend!
Én egyrészt Vichy-t kentem, másrészt pedig Pharmacerist. Mindkettőnek van terhességi csíkok elleni kréme. (Utóbbinak terhesség utánra is van.) Nekem a 30. hétig egyetlen csíkom sem volt. Huhh, hát a végére már tényleg nagyon fájt nekem a nyúlás... nem tudtam aludni. De lehet, Te el sem jutsz a 38. hétig... s nekem ez az utolsó másfél hétben volt csak :wink:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Csajok!
Senkit nem akarok elkeseríteni, de a csíkosodás sajnos elsősorban alkati kérdés. Kenni érdemes, már csak azért is, mert nekem pl. viszket a bőröm, ha nem kenem. A csíkok elleni kncék nekem szülés után jöttek be. Jelzem, a hasamon semmi csík nem volt addig.
Szöcske!
Kitartás, én most tartok kb. 6-7 kilónál, anno a plusz súly nekem is nagyon hamar lement. Én a két babámnak a 37. hetet magyarázom folyamatosan meg a 2 és fél kiló körüli súlyt (innentől nem koraszülöttek, ha minden rendben). Egyébként én is mindenféle pocaktámasztékokkal alszom.
vovanda
 
 


Köszi Fanni!
Most Milupával kenem esténként, de talán gyakrabban kellene.

Vandus!
Dokim szerint a 34. héttől szülhetek nála, mert ha előtte indul meg, áthelyez a megyei kórházba, de ezt már írtam valahol biztosan. A 2008. december 8. szimpi lenne, egyébként is imádom a páros számokat, valami hülye babona ez. Nekem mindig a páros évek jöttek be.
Súly miatt nem aggódom, inkább a csíkosodás miatt. A telekszomszédom hasán két gyerek után felismerhetetlen a bőr, igaz, ő nem kenegette semmivel.

Puszi, ma sok dolgom van a városban, csak este jövök.
szöcske
 
 


Vanda :P
Igen, ez mondható 1 babánál, hogy alkati... meg a kor is számít... Végülis ha jobban belegondolok, tényleg "alkati", de nem az, hogy csíkos lesz-e, hanem az, hogy mekkora lesz a poci... hiszen azért nem nyújtható a végtelenségig a bőr senkinél...

Szöcske :P
Én reggel/este kentem. És szerintem számít. Ja és a cicimen pl. nincs is épp ezért. Ott még bírta a bőröm a nyúlást :wink:
És ha nagyon csúnya lesz a végén a bőröd és zavar, tudok plasztikai sebészt is ajánlani...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni aprobetüs :lol:
Vendég
 


Fanni!
Ha szükség lesz az apróbetűs részre és tudunk egy kicsit alkudni, akkor OK. A két gyerek sokat fog elvinni anyagilag, így lehet, hogy rám már nem jut majd apának pénze... :lol: :lol: :lol:

Boni, már egy hónaposak vagytok?

SOS!
Holnap megyek fogászatra megint, mert fáj a fogam. Gogtöméskor adható fájdalomcsillapító? Lehet, hogy volt már róla szó, de nincs kedvem annyit visszaolvasni.

Még egy, olvastam korábban, hogy sokan gobelineztek, a kontúrt nem tudom megcsinálni, valaki tud így segíteni látatlanban? Tegnap megtörtént az első pár öltésem, hát... :roll:

Puszi Mindenkinek
Kép
szöcske
 
 


Sziasztok!

nagyon régen nem jelentkeztem, de itt vagyok, olvaslak titeket, és látom hogy röpül az idő, és lassan már sak az ikres kismamik beszélgetnem egymással, a régiek eltüntek.

BONI! GRATULÁLOK,és már nem is vagytok olyan picik.

Nők!NEKED IS GRATULA!!!!!!!!!!

HANNA!olvaslak ám mindig, itt is ott is.Gyönyörű a pocid és a babád.

Fanni!Menne privi ha nem gond.

HUNCi? NYUSZIKA? PANDA?
és az ujjak?
VIKTU?

MERSZT?
RÖFIKE!csini vagy.
ÉVI?
VÉDA?mesélj.

puszika

Kép
csiperke
 
 


Csipi :P
Van egy új topik. 2008-as kaális babák. Ott vannak a régiek :wink:
Puszika!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Szöcske :lol:
Lehet, hogy nem is lesz csíkod :wink:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok,

én is jó rég jártam erre :oops:
Mi köszönjük jól vagyunk, jövő héten megyek uh-ra, nagyon várom már :wink:

Szöcske,

a gobleinben a kontúrt ugyanúgy kell varrni mint a többi részt, a hátulja nem lesz emiatt túl szép. Én úgy szoktam, hogy először varrok a kontúrnál tölteléket, mert akkor tudom honnan indítani a kontúrt. Remélem érthető volt. :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Szöcske!
Elvileg nincs gond a fogászati kezeléseknél adott gyógyszerekkel, csak szólj rá a dokira, hogy terhes vagy. Tudnia kell, mit adhat és mit nem.
Jövő héten UH, már nagyon várom.
És a legjobb: kinéztük a babakocsit!!! :lol:
vovanda
 
 


Monic!
Érthető volt, köszike, csak olyan csúnyának tűnik a kontúr. Először azt gondoltam, nem is varrom ki, de úgy nem fog látszódni a macika keze.

Vandus! Fogdokim tudja, hogy várandós vagyok, azt mondta, adnak fájdalomcsillapítót. Azért kétségeim vannak, pedig már 20 éve Ő a család fogdokija. Megint előjött a hipoizém...
Babakocsiról, majd ha megvan, kérünk képet!

Fanni!
Biztos, hogy lesz :wink:

Csiperke!
Sokan vagyunk ikresek megint, gondolom, ez tűnt fel neked!
Kép
szöcske
 
 


Sziasztok!

Jelentem jelen:) Viszont egyelőre semmi izgi nem történik, az állandó alvást leszámítva, úgyhogy csak olvasó üzemmódban :wink:

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu
 
 


Szöcske!
Babajármű megtekinthető a Brendon honlapján. Espirit márkájú piros esernyő ikerkocsi. Ennél kisebbet nem találtunk, így is neccesen fog beférni a liftbe mivel a hülye liftajtó elég keskeny (70 cm, a kocsi meg 75). Nem tudom, hogy fogom belegyömöszölni. A többi mind nagyobb....
vovanda
 
 


vovanda írta:Szöcske!
Babajármű megtekinthető a Brendon honlapján. Espirit márkájú piros esernyő ikerkocsi. Ennél kisebbet nem találtunk, így is neccesen fog beférni a liftbe mivel a hülye liftajtó elég keskeny (70 cm, a kocsi meg 75). Nem tudom, hogy fogom belegyömöszölni. A többi mind nagyobb....

és ez újszülött kortól jó?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Katica huga vagyok!Megkért, hogy írjam meg:ma este 19.45 perckor megszületett a kis Léna baba! 1480 gramm és 42 cm. Pár nap izgalom és idegeskedés után (toxémiás lett) :cry: úgy döntöttek, hogy megcsászározzák! De szerencsére Mindketten jólvannak! :D Biztosan nagyon szép, sajnos én nem láthattam, de talán holnap, ha más nem fényképről! :)

Puszil Mindenkit!

Jó éjt:
Aliz

Kép
katica_75
 
 


Lénababa! Nőlj nagyra...jó gyorsan! Gratulálok anyának és apának is!

Kép
zölddisznó
 
 


Aliz!
Gratulálunk, mielőbbi gyarapodást Lénának és sok tejcsit Katicának!

Icsilya!
Igen. Nem dönthető teljes vízszintesig, de megfaggattam a tesómékat, azt mondták, nem baj, ha 150 fok alá dönthető, az már jó. Megnéztük tegnap, a majdnem vízszintes itt tényleg az. Meg hát téli babák lesznek, biztos, hogy kicsit később kezdünk levegőzni, mint anno Manóval.
vovanda
 
 


Katicának gyors felépülést, sok tejcsit kívánok, Lénababa, nőj nagyra!

Fanni! Én vhogy úgy gondolkodtam (tapasztalat híján :oops:), hogy amíg nagyon picik, lehet fejvédő, mert nem is biztos, hogy olyan messzire (2m) jól látnak, akkor kezdik egymást is felfedezni, amikor az egybabák egyébként felfedezik a körülöttük levő tárgyakat, nyúlnak utánuk, stb (3-4 hó?). Akkorra viszont vígan emelik a fejüket, szóval tudnak tárgyalni a fejvédő fölött :D Ez az elmélet...

Amúgy vmi konferencia-kutatás keretében van most lehetőség ingyenes 4D UH-ra, ha vkit érdekel, idemásolom a linket:
http://velvet.hu/poronty/2008/09/10/negydimenzios_ultrahangvizsgalat_ingyen/

Szöcske, fogászathoz kitartás :)



Kép

 
 


Katica!Gratulálok Léna babához!!!!!!!!!!!!!!!!Szép nagy kislány lett!Léna baba boldogságos, egészséges életet kívánok!
Alíz, biztos hogy nagyon szép kislány, gratulálok nektek!

(Amikor piriviztünk Katicával és leírta a gyanúját a toxémiáról, és azt hogy a dokik semmit de semmit nem csinálnak,pedig írtó magas vérnyomásai voltakés olyan hamar elkezdte a vizesedést, nekem nem volt ennyi és mégis kaptam rá a vérnyomás csökkentőket, írtam neki, hogy én még csak nem is vizesedtem, és hiába mondta a dokijának, hogy 140/100 és efölötti értékeket mér, azt mondták neki, hogy az még jó, nekem 130/90-nél megálljt intettek...nem értem a dokikat néha, az egyik ezt a másik azt mondja. )
Vendég
 


Katica!
Gratulálunk az egész családnak, neked mielőbbi felépülést, sok tejcsit, a babának gyors novekedést kíván a Szöcske-család!


Zöldi! Talán Te vagy legfelül a táblázatban?

(Hunci! Van egy főiskolás barátnőm, ő is toxémiás lett, az orvosa lemondott róluk, átvitték 26 hetesen a megyei kórházba, vadidegen orvosok közé. Ott mentette meg egy doktornő, így ma egészséges ovis fia van. Ezt csak arra írtam példának, hogy az egyik lelkiismeretes, a másik nem, attól függ, kihez kerülsz. Minden szakmában és hivatásban van ilyen.)

Kép
szöcske
 
 


Katica :P
Gratulálok és sok-sok Léna-növelő energiát küldök!
Nekem anno a dokim épp azt mondta, hogy a 32. hetet érjem el és akkor már minden rendben lesz!

:P
Majd 3-4 hós korukban elmeséled, hogy alakult, jó? :wink:

Vanda :P
A mi babakocsink sem tehető vízszintesbe, de én csináltattam bele kókuszmatracot, alatta meg kitömtük. Miután Milcsi babám refluxos, úgysem tennénk vízszintesbe...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Mó!
Nálam még az sincs kizárva, hogy eleinte egy ágyban lesznek. Valahol olvastam, hogy az ikreket nem szabad nagyon "szétszedni", pocakból hozzá vannak szokva egymás társaságához.
Ami még tapasztalat: a fejvédő az első, amit leszaggatnak a babák a kiságyról, Manóét kb. 3 hónaposan le kellett szedni. És rögtön utána a baldachint is... Nem is veszek most egyiket sem. Ráadásul amikor még igazán sérülékeny a fejük, még nem forognak, tehát funkciója se sok van.
vovanda
 
 


Katica!Gratulálunk Léna babához!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu
 
 


:P Vanda :P
Milán nevű 10 hetes gyermekem 2 hetes korától megfordul az ágyában keresztbe. Levettem a fejvédőt az elején, hogy belássak az ágyba, de mikor másodszor lógott ki a rácson a keze-lába, akkor inkább visszatettem...

Nálunk 3 napig egy ágyban aludtak, aztán szétszedtem őket, mert a légzésfigyelőnek csak úgy van értelme... Be is jelzett többször is :? Nagyon sokáig nem érzékeli egymást a két gyerek, nálunk még mindig nem... talán 3-4 hós korukban kezdik...hiába voltak együtt az anyaméhben...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Katica,
Gratulálunk nektek, jó egészséget kívánunk, és sok tejcsit :D :D
Vendég
 


Fanni!

gratula a babádhoz!A tanácsodra megcsináltattam a leiden vizsgálatot!
1 hónap múlva beültim lesz!
lola29
 
 


mármint babáidhoz!bocsi!
lola29
 
 


Fanni!
Ügyes a kislegény! Keze-lába kilóg... Hmm, lesz ez még cifrább is. :lol:
Azzal viszont vitáznék, hogy nem érzékelik egymást. Lehet, hogy nem adják jelét, de szerintem amúgy is többet észrevesznek, mint ahogy mi gondoljuk.
vovanda
 
 


Vanda :P
Akkor erről meg majd Te mesélj, ha meglesznek az ikrek, jó? :wink: Van egy ikres topik ám, nem Kaális, de van. A várandósság alatt. Ott sok tapasztalt kismami ír erről, épp a napokban volt téma.

Lola :P
S ezek szerint pozitív lett? Mert akkor most biztosan babás leszel!!!!!!!!! Drukkolok!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


vovanda írta:a fejvédő az első, amit leszaggatnak a babák a kiságyról, Manóét kb. 3 hónaposan le kellett szedni. És rögtön utána a baldachint is... Nem is veszek most egyiket sem.

nem tudom, nekem mind a 3 bőven 1 év felettikorig használta, Lilinek még mindig bent van, és ő szereti.
Kicsiként is sarokba mászott és ott aludt.

Katicának gratulálok!
Valaki nem tudja a számát???
Vannak 44-50es ruháim, direkt korababáknak, szívesen eljuttatnám neki. Van most még egy szett ruhám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára icsilya 2008.09.11 19:09-kor.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


fanni73 írta:Akkor erről meg majd Te mesélj, ha meglesznek az ikrek, jó? :wink:

:lol: :lol: :lol:

nem mondom, hogy nem érzékelik egymást - mármint illatot, hangot stb. - de szerintem semmi gond azzal, ha külön ágyban vannak, akkor kisebb eséllyel ébresztik fel egymást ill. ha használ az ember légzésfigyelőt, máshogy nincs is értelme.

de tudatos - kívülálló számára is látható - reakciót 6 hó előtt nem kell ikrektől sem várni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én meg szívesen odaadnám a korapelusaimat Katicának :D

Orsi :P
Hmmm, nálunk azért már indul... féltékenykednek egymásra :shock: Már többször is így éreztem... Ha az egyikre nevetek, a másik sírva fakad, ugyanígy ha az egyiket felveszem.... Jajjjjj

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Katica!
Gratulálok, jó egészséget, és nagyon sok tejcsit kívánok! :P

Vanda! :)
Nálunk a rácsvédő még fent van, mostanában kikötözgeti, én meg vissza erősebben. Ő is olyan vackolós típus, mint sok más baba, a széléhez teljesen odatapad. :wink: Szóval mindenképp hasznos, nem veszem le. Baldahint meg nem is vettünk.

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok!

Katica! Gratulálok Léna babához!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Valószínűleg "génhiba" lehet... :P Mármint nálunk, családilag. A tesóm gyerekei is nagyon hamar megszabadultak a "kiságydíszektől". Biztos babafüggő, én főszabályként ezt láttam. :lol:

Fanni!
Féltékenység... Jujj, na az lesz még nálunk egy jó kör. Az én fiam, a párom lánya.... Azt hiszem, lesz néhány "nagyjelenet". Manó rettentő anyás (bár újabban a páromra is féltékeny, ha jelezzük, hogy most megy a lányához), a kisasszony iszonyatosan apás (ez szerelem, labdába se rúghatok :lol: ) és jönnek a féltesók. A gondolattól kiver a víz néha, de majd megoldjuk. :D
vovanda
 
 


Fanni!

Egy hete vettek vért.Még nincs eredmény.Ebben a hónapban indul a suprefact,most jöttem a kaáliból.Egy hónap múlva beülti!
lola29
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: