Új privát üzeneted érkezett!

Hát ezt nem hiszem el laptetű lett! :D
Vendég

Látod Bella, csalánba is csap a ménkű... :wink: :lol: :lol:
Nem menekülsz, babás leszel!

skrisz72

Bella! Minden kívánságod így teljesüljön! :D

...és biztos megkérdezem dokit, csak az még soká van, és én addig fogok most ezen rágódni... egész pontosan holnapig! Juppé! Addig már csak egyet kell aludni!

Kép
kisbuta

Kisbuta! A PCO miatt csak akkor kell halasztani ha konkrétan vannak ciszták is a pf-ben (mert azokat csak tovább növesztené a hormon). Egy másik fórumon van egy lány, ő PCOS, de elkezdhette a stimut, mert pont nem volt cisztája. És nemsokára szül. :D (na és milyen tankönyv???? Fizika? Matek??? Történelem? Áruld el! :roll: )

Krisz, a doki úgyis néz egy hormonszintet, és ahhoz igazítja a stimut. Majd ő megmondja, mit lehet ezzel tenni. De lehet hogy a lombik kezdésekor nem is lesz ilyen gond. :wink:

Mindkettőtöknek mondom, hogy ha nem megfelelő a kezdő hormonszint, akkor el se kezdik, ha meg lehet valamit kezdeni vele, akkor figyelembe veszik. Persze amit lehet, azt le kell vinni (prolaktin, IR, stb), mert addig nem lehet belevágni.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Bella! Végre! Nagy kő esett le a szívemről! :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Kisbuta!
Pco miatt szerintem nem halasztják a lombikot,csak jobban figyelnek a szuri adagokra,mert könnyen hiperstimu lehet belőle.Legalábbis így olvastam valahol.Reméljük csak az a fránya ciszta okozta a rossz értéket,és már nyoma sincs :wink:
Krisz!
Kaális oldalon nem tudtak neked semmit mondani erre?
Szezsó!
Üdv itt :D Ha tegnap jössz,akkor kicsit meglepődsz rajtunk,Ranát bedobtuk a sűrűjébe :lol: :lol: :lol: Hajrá lombik!És kérdezz nyugodtan sokat :wink:
Vendég

Bella!
Éljen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Most mennem kell,lehet hogy csak holnap leszek...szép napot,és csak módjával a klaviatúrával :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nyulasz, a kaális topik most kihalt. Senki sincs ott... :roll:

skrisz72

...akkor asszem lassan összeáll a kép... hát nem voltam messze a hiperstimutól legutóbb sem.

Köszi, hogy válaszoltok! Ha majd tapasztalt vén Kisbuta leszek, akkor én is igyekezni fogok segíteni.

Rana,
küldtem privit.

Kép
kisbuta

Köszönöm a szíves fogadtatást :-D

Kisbuta, ez a név nem fér össze azzal, hogy tankönyvet írsz, még ha csak 2 fejezetet is :-D Szerintem sem halasztanak lombikot csak PCO(S) miatt.

Rana: szerencsére lesz, aki megmutatja mit hogyan a szurival :-D Haláli az avatarod :-D

Bella: remélem, hogy hamar belejövök a szúrásba, és akkor már bárhol bármikor :-D szép a laptetőd :-D

Nyulasz: kicsit visszanéztem, nem volt semmi a tegnapi topikélet :-D húú, Neked már csak 2 nap és punkció?

Skrisz: köszi, én is viszontdrukkolok Mindenkinek :-D Ismeretlen eredetű meddőség egyébként. Oké, a felesleges prolaktin marad nálam :wink:
A progit Tapolcán nem is nézik a 3. napon :shock:
Itt egy másik hormontábla,ebben is van némi infó:
hormonok.pdf

SzezsoKép
KépKép
szezso

Lehet, hogy érdemes lenne megnézni a pco-s oldalt, vagy a lombikbabásat, hátha ott írnak valami okosságot.
Vendég

Szezso!
Érdekes ez a táblázat, majd nézegetem még. Köszi!
(a nevem sztem nagyon találó erre, ismered a mondást: vak vezet világtalant. :lol: :lol: :lol:)

még mindig van kérdésem!!! Nem bírom ki! A hiperstimulációnak mik a veszélyei? A tüneteit ismerem, azt szeretném tudni, mik a veszélyei?

Kép
kisbuta

Mi a túlstimuláció (hyperstimuláció-OHSS)
A túlstimuláció olyan esetekben szokott elõfordulni, amikor a szervezet túlzottan reagál a hormonokra. A túlstimuláció mértékét az orvos ultrahangos vizsgálattal és a vérbõl vett eredmények alapján tudja meghatározni. A túlstimulációnak vannak fokozatai: enyhe, közepes, és nagymértékû túlstimulációról beszélhetünk. Jelentkezhet már hormonkezelés közben, azaz még beültetés elõtt, de a beültetést követõen fõleg, ha a terhesség létrejön még nagyobb mértékben. Ha a stimuláció alatt észlelik a súlyos túlstimuláció tüneteit, akkor abba kell hagyni a hormonok adását, illetve a tüszõrepesztõt (hCG) sem szabad beadni, mert fokozza a hiperstimuláció mértékét. Elõfordulhat, hogy a punkció megtörténik, de az embriókat lefagyasztják, és csak egy késõbbi ciklus során ültetik be, amikor már nem fenyeget a túlstimuláció veszélye.
Tünetei:
-testsúlynövekedés
-érzékeny és felpüffedt has, erõs alhasi fájdalom,
-nehéz légzés, légszomj,
-hányinger, hasmenés, szédülés, ájulás, alacsony pulzus,
-nagy petefészekciszták
-szabad hasi folyadék (ultrahanggal lehet megállapítani),
Ezekben az esetekben mindenképpen keressd fel orvosodat, inkább nyerj arról bizonyságot, hogy nincs baj.

Miért fontos, hogy orvoshoz fordulj?

A közepes és erõs túlstimulációnál szabad hasi folyadék jelenhet meg, ami magatól is felszívódhat, viszont komolyabb esetekben elõfordulhat, hogy le kell csapolni ezt a felhalmozódott folyadékot. Súlyos esetekben a petevezeték megcsavarodása, bevérzése is elõfordulhat, ami akár a petevezeték és petefészek elvesztését is eredeményezheti.

A túlstimulációt segíthetsz elkerülni, ha a beültetést elõtt és azt követõen rengeteg folyadékot iszol (napi 3-5 liter), valamint fehérjedús ételeket fogyasztasz.
Ha a túlstimuláció olyan mértékû, hogy kórházban kell hogy maradj vele, ott általában fehérje tartalmú infúzióval szokták orvosolni ezt a problémát.
Vendég

Bella. Jaj. :shock: Én ezekről nem is tudtam.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana,
Most már tudsz és a lombiknál majd betartod ezeket. Sok folyadék és fehérje!
Vendég

Bella!
No, a petevezeték elvesztésétől már nem kell félnem! A folyadékot folyamatosan figyelte a doki uh-val, és nagyon sok fehérjét kellett ennem, meg innom is rengeteget.

De mond csak, okozhat-e ez mondjuk korai vetélést? Visszahat-e a baba megkapaszkodási esélyeire?

Kép
kisbuta

Bella, persze, azt eddig is tudtam, meg mondjuk az a veszély se fenyegetett a szánalmas egy db petesejtemmel, hogy túlstimulálódok. A petevezetékcsavarodásról meg a folyadékleszívásról meg a hasonló szörnyűségekről nem hallottam még soha. Megmondom őszintén, én titkon reméltem egy kis túlstimulálást: rengeteg petesejt, vastag méhnyh, és három olyan lányról is tudok, akik nagyon szenvedtek a hiperstimu miatt, és mindháromnak sikerült! :shock: Szóval lehet hogy hülyeséget mondok, de sztem egy incifinci hiperstimu még használ is a beágyazódásnak.... :oops:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: nem hülyeség, már én is hallottam, hogy az enyhe túlstimu segíti a beágyazódást. :-)

Kisbuta: módosítanám a mondást: vak és az Internet vezet világtalant :-D

SzezsoKép
KépKép
szezso

Rana,
én mind a kétszer kissé hiperstimus voltam és nekem nem használt!

Kisbuta,
Én még nem hallottam ilyet, hogy ez vetélést okozott volna.
Vendég

sziasztok!

köszi a drukkokat.

krisz: fura a magas progi szinted :shock:

bella, nyuszi, meli: drukk++++

szezso: üdv itt is. hajrá lombik!

kisbuta: mire kéne rájönnöm?

bella: grat a laptetűhöz.

katica
katica30

Vendég

Katica!
Arra, hogy mivel idéztem elő, hogy a reklámbannerek helyére a babanetetes üzenetszerkesztőm került, amin keresztül még üzenni is tudtam, ha kiléptem, kilépett, ha beléptem, belépett. Betettem egy fotót is a monitorról, nagyon vicces, nem tudom mitől volt. Sajnos nem tartotta meg ezt a jó szokását, már megint ott villog a sok reklám. :evil:

Köszi a válaszokat, lányok!

Képzeljétek, ma is elfelejtettem bevenni a fogigátlót. Lassan csak másfélnaponta szedem. (Elsumákolom, mint a Nyúl!)

Kép
kisbuta

kisbuta: ezt nem tudom, hogy csináltad. de a reklámokat könnyű eltüntetni :wink:

katica
katica30

Kisbuta, Igen, húzd el a szélét balra!!!! 8)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

én nem erre gondoltam. ha firefoxot használsz, akkor fel tudsz rakni egy kiegészítőt, ami minden honlapon blokkolja a reklámok megjelenését, így az adott oldal is gyorsabban betöltődik.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865

katica
katica30

Katica, és ez legális???? :shock: Csak mert olvastam valakiről, aki valami banner-gátlót vagy mit (hát informatikus se vagyok, gondolom az kiviláglik) felrakott a gépére, és még ő került bíróság elé!!!! :shock: :shock: :shock:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

ilyenről még nem hallottam. én úgy gondolom, hogy nem köteles az ember nézni a sok reklámot,a mit mások felpakolnak.
ami linket raktam, az a mozilla firefox hivatalos oldaláról tölthető le, ami ugye az egyik legnépszerűbb böngésző a piacon.

katica
katica30

Katica!
Már telepítettem is, nagyon jó! Le is választottam gyorsan!!! :D :D Köszi!

Kép
kisbuta

Reszkessetek villogó bannerek!!!! :twisted:

Kép
kisbuta

kisbuta: örülök, hogy tetszik :wink: drukk a holnapi uh-hoz!

katica
katica30

kisbuta: van még több kiterjesztés, plusz opció firefox alá, ha érdekel.
http://www.firefox.hu/extensions/Itemid ... t%C3%A9sek
néhányat én is használok közülük.

katica
katica30

Sziasztok Csajok!

Egy kis pihi után, kissé felfrissülve, de még nem teljesen gyógyultan(lelkileg) visszatérnék hozzátok, ha nem baj.

Annyit írtatok, hogy lehetetlenség visszaolvasni. :oops:
Valaki lenne olyan kedves, hogy összefoglalná röviden kivel mi történt, míg nem voltam? Köszi.

Rólam:másfél hete megvolt a műszeres befejezés, ami nagyon megviselt minket. Pénteken az egyhetes kontrolon mindent rendben talált a doki, vmikor decemberben folytatjuk, addig pihi.
Szombaton elutaztunk külföldre, s kicsit kikapcsolódtunk pár napra.,de ma már visszatértünk. Röviden ennyi.

Pusz mindenkinek és nagyon drukkolok, akinek kell. :wink:

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu

Sziasztok, most csak egy villám látogatásra telik tőlem!

Rana, nekem is néztek 0 perces inzulint is és úgy jött ki, hogy magas a homa mutatóm, szóval az IR hivatalosan is bizonyított! És tavaly október óta járok (most már inkább múlt idő mert volt egy rendkívül megrázó élményem ott egy nőgyógyászal így most Tűű dokihoz sem megyek mert rám jön a gyomorremegés ha meglátom az épületet:-() a Mensbe, szóval nem kezdtem öndiagnosztizálásba/gyógyításba!;-) Azért köszi, hogy írtad!

Szezso, üdv itt!!!:-)

Zsu nagy ölelés neked, a következőnél most már biztos minden rendben lesz!!!

Sajna holnap sem tudok jönni, mert az egyik kolleganőm temetésére megyek, de péntektől igyekszem majd gyakrabban jönni! Ha mégsem jönne össze, akkor Nyulasz drága nagyon drukkolok neked pénteken!!!

Puszmák!
Vendég

Sziasztok!

Kati: hello 8)

Tücsök: szia :) hát, nem valami vidám programod lesz holnap :?

Zsu: én szívesen összefoglalnám, de még csak ma csatlakoztam :-)
Én is küldök egy nagy ölelést!

Csajok, kicsit hájasabb pociba könnyebb/kevésbé fájdalmas beadni a szurit? Ha igen, akkor eszek egy kis jégkrémet lelkiismeretfurdalás nélkül, ha nem, akkor ugyanez, csak lelkiismeretfurdalással :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

zsu: örülök, hogy jelentkeztél. ölelést küldök neked.

tücsök: várunk pénteken!

szezso: nem fájdalmas a szuri.

katica
katica30

zsu: rakok táblát, és így látni fogod, hogy kivel mi történt. visszarakhatlak majd a táblába?

Kép

katica
katica30

Sziasztok csjok!

Nem mondom, imádom a szüretet, különösen ilyen ajándék nyári napon nagyon élvezetes, de egy tehénpózos gumicsizmával nehezített éccaka után, így az agg kor küszöbén, rettenetesen fárasztó volt.

Ezért millió bocs, de nem olvasok vissza. Csak pocisimit, tüszőnövit, babatapit küldök, kinek-kinek mire van szüksége azt veyge magához!

Holnap!

Kép
estike66

Kati: ha nem fáj, akkor jó :lol: beraksz a táblába?
Adatok: 30/PRI Tapolca/1. lombik/kezdés szept. vége/ismeretlen eredetű meddőség
Köszi :P

SzezsoKép
KépKép
szezso

estike: :lol:

szezso: máris táblalakó vagy :wink: na jó, kicsit fáj, de nem vészes.

katica
katica30

Köszi :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziasztok.

Rövid és tömör leszek:csak 1 sejtem lett.Kivagyok bukva.Ez már a 6. stimum volt.Ebből 2 végződött beültivel.Ennyi.Megyek bőgni. :cry:
melánia

Melánia: sajnálom :( nagyon drukkolok annak az egynek!!!!!

SzezsoKép
KépKép
szezso

meli: sajnálom :cry: doktornő mit mondott? drukk az egy sejtnek+++++

katica
katica30

Melánia!
Nagy drukk az egykének!

Zsu!
Nagyon örülök, hogy visszajöttél, sokat gondoltam rád az elmúlt időben, és a párom is nagyon együttérez veletek.

Estike!
:lol: :lol:

Rana!
Behülyítettél: vettem koffeinmentes kávét... :oops:

Katica!
Nagyon élvezem a szélesvásznú babanetet :!:
Cserébe drukkolok!

Nyuszi!
Neked is drukk! Nagyon sok drukk!

Jót ne halljak felőletek! :wink: (Márminthogy babás jóhíreket persze várok, ez másra vonatkozik. :oops: )

Kép
kisbuta

Melánia! Sírd ki magad jól, aztán írd ki magadból a bánatod!!!!! Aztán meg majd mi sírunk helyetted! :cry: Neked most össze kell szedned magad a beültire! Az az egy is lehet ugyanolyan ügyes, mint akár 3! És ne feledd, hogy nyugaton a nők eleve csak egyet tetetnek vissza, aztán másnap mennek dolgozni, nincs úgy felfújva a dolog! (No persze most az egészségügyi intézmények különbségeiről ne beszéljünk) Szóval DRUKKKKKKKKKKKKKKKK!!!! Léleksimit küldök!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

kisbuta, rana: látom, összejött az esti csapat :wink:

katica
katica30

Katica,
igen, de én már tegnap éjjel kielégültem... :oops: , izé, lett laptetőm. :lol:

Meli és Rana,
épp Szegeden történt, hogy valakinek 1 babót ültettek vissza, és egypetéjű ikrek lettek belőle!
Szóval nem alaptalanul drukkolunk az egynek! Viszont nagyon! +++++++++++++++++

Kép
kisbuta

Melánia, egyébként májusban én is így jártam, úgyhogy sejtem, mit érzel... :cry:

Zsu, sajnálom. :( Megpróbálom megkeresni, mi történt veled, vagy ha nem bánt a dolog, írd le röviden.

Kisbuta: Naggggggyon helyes (koff.mentes KV)! :wink: írtam privit

Tücsök! Megkérdezhetem, mennyi a homád (hogy mi számít magasnak)? Majd előbányászom én is az enyémet...

Estike! :lol:
Egyébként megkérdezhetem, te hogy állsz a dolgokkal (inszem, lombik?)??? Nem látlak a táblázatban, viszont a vonalzód.... :cry:

Szezso, tényleg nem egy nagy dolog ez a szurizás, de azért Rubint Réka biztos megszenvedne vele! :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Ja, összejött az esti csapat, úgyhogy én menekülök is, amíg még egyben van a házasságom! :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?