Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok! a babamasszázs tanfolyamot csak ajánlani tudom,nálunk milánnál tartott itt a védőnő ilyet,mi nagyon szerettük,a kórházban ha jól emlékszem hétfőn lesz fél5-től és 4 alkalom lesz,aki megy az vigyen egy rugdalózót

Kép
Kép
ilda82
 
 


Jaja, lesz, de kedden (hétfőn kismamatorna van 5-től) fél5-től, és úgy lesz a négy alkalom egymás után, ha jól emlékszem, hogy a 30-ai héten nem ér rá a védőnő, és akkor 1 hét kimarad. De ezt még megnézem pontosan a noteszomban...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Korábban a másik Kistarcsás topikba írtam, de most ez sokkal aktuálisabbnak tűnik, ott már az ovi a téma :) (Innen meg csak Aidát ismerem)

Rólam: dec 5 körül vagyok kiírva (inkább 6... de remélem a mikulásünnepségeket még 2in1 töltöm:) úgyhogy most 27+3 lehetek talán...

Van már egy lányom, ő is Kistarcsán született - igaz akkor nagy mázlim volt mert az egész kórház tök üres volt, enyém volt a teljes szülőrészleg a vajúdás alatt (ld. nem kellett mást hallgatnom közben) és azonnal kétágyasba kerülhettem... Most csak remélem, hogy megint mázlim lesz és lesz kétágyas mert 6 ágyasban rémálomnak tűnik az egész... (kétágyasban is gáz volt a hajnali keltegetős hőmérőzés stb. miatt de ott legalább volt egy aránylag tiszta -bár kissé penészes- külön WC és zuhanyzó ...). Egyébként meg elégedett voltam a kórházzal, szülés után mindenki békénhagyott, a csecsemősök ha kértem azonnal segítettek stb.
Vendég
 

 
 

Szia!

A 2008. decemberi kismamik topikból már ismerős vagy, bár ott én kicsit kakukktojás vagyok, mert csak most fedeztem fel, de szívesen olvasgatom és szólok néha hozzá. :)

Apropó, jön ma valaki babamasszázsra?

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok! :) Én nem megyek babamasszázsra, meg igazából már sehova se egyedül nagyon, max. a boltba! :D Most tervezem még, hogy elmegyek még szülés előtt egy fodrászkodásra, meg kozmetikushoz, mert utána ki tudja mikor lesz időm!
Csakegy ! Mi az hogy nem kellett mást hallgatnod közben?? :shock: Áthallatszik a szobákból , ha valaki üvöltözik vajúdás közben vagy ilyesmi??? :shock:

Kép
angie81
 
 


Angie: gondolom :) (Engem a legkisebb zaj is zavart a fájások közben úgyhogy most úgy készülök, hogy lesz nálam egy MP3 lejátszó is fülhallgatóval, nem csak a CD-k...)
Vendég
 


Ajjaj.... :shock: Én erre nem is gondoltam, vagyis hát azt gondoltam, hogy úgyis csukva van az ajtó, a falakon meg csak nem hallatszik át, de akkor ezek szerint igen... :shock: CD-kkel mi is készülünk , de mp3-ra nem gondoltam, mert ott lesz velem a párom úgyis , majdcsak elleszünk valahogy! :)

Kép
angie81
 
 


Igazából szerintem semmire se lehet biztosan készülni mert ki tudja mikor szül az ember... ha front van akkor pl. lehet, hogy még a csillárról is vajúdó nők lógnak majd ... (asszem mintha CDlejátszóból is csak 1 lenne... úgyhogy én az MP3 lejátszó mellé két hangszórót is csomagolok majd:)))))
Vendég
 


Hát remélem azért onnan nem! :D :D Mindenesetre jövő héten szerdán megyek nst-re, majd kipuhatolom a szülésznőnél , hogy hogy vannak a dolgok, meg ha esetleg nincs teltház, megkérem , hogy vezesse már körbe a páromat is a szülőszobán, mert ő még nem látta!
Van választott dokid? Ha igen ki?

Kép
angie81
 
 


Jaja, van... Toldi doki (a lányom is nála szültem)

Fú de nem várom az NST-s időszakot. Annyira nem szerettem a macerát... (Mondjuk nálam a terhességi diabom rátett egy lapáttal de most megúsztam a dolgot - hivatalosan legalábbis mert a cukrom azt végig nézni fogom- úgyhogy egy stresszfaktorral kevesebb:))))

A szülőszobák nagyon jók, csak azt hiányoltam, hogy nem volt az összesben bordásfal... (bár a szülőkerék az állat jó volt... remélem megint mázlim lesz és abban szülhetek).
Vendég
 


Abban szültél? Akkor ha jól sejtem gyakorlatilag ülve ugye? A szülőszéket nem próbáltad? Az nst-vel mi a gáz? Azonkívül , hogy ott kell ücsörögnöm és nyomogatni a gombot , aztán ha véletlenül alszik a gyerek akkor meg kell ismételni két nap múlva? Nagyon uncsi? És hogyhogy most megúsztad? Bocs a sok kérdésért! :oops: Én még első babás kismama vagyok, szóval kérdésem van ezer, szólj ha sok vagyok nyugodtan! :D

Kép
angie81
 
 


Ja felületesen olvastam! :oops: A terhességi diabéteszt úsztad meg , nem az nst-t ! :D Furcsálltam is... :D Nem tudom , hogy ez normális -e és másnál is előfordul/előfordult -e , de nekem kb. egy hete olyan a memóriám , hogy az borzalmas... :shock: Egyszerűen minden kimegy a fejemből, pedig nem voltam ilyen feledékeny azelőtt sose, csak kb. egy hete.. :shock: Mire kiérek a szobából a konyhába elfelejtem, hogy miért indultam! Elég gáz...

Kép
angie81
 
 


Nem kell gombot nyomogatni... csak tartani kell az izék egy részét (bár azóta lehet, hogy már nem). Nem is ezzel van a baj, az a fél óra pillanatok alatt eltelik hanem a várakozással - mert ez a fél óra lehet, hogy sok órájába kerül az embernek (plusz be kell előtte jutni a kórházba és vissza...) .

Engem már a vérvétel is az őrületbe kerget (szerintem ez az egyetlen kórház az országban ahol még akkor is 1/2 - 1 órát kell várni a vérvételre ha összesen egy azaz egy ember várakozik előtted...ha több az meg már rémálom kategória... pl. korán reggel... aztán csodálkoznak, ha 10-re vagy 11-re megyek a hajnali 7 helyett... ).

NST előtt érdemes lenyomni egy kis forró csokit, az segíteni szokott... (ha alszik akkor kérni 5 percet, elsétálni az automatáig és lenyomni egy másikat:) Közben max. előreveszik a következő kismamát. (Plusz vizeletet is kell vinni vagy előtte jó sokat inni, mert asszem ott fehérjét is néznek már) (azért nem tudom biztosan mert engem ugye a cukrom miatt is szekáltak ezért nem tudom mi a sima protokoll)

De ott már célegyenesben van az ember :))))
Vendég
 


Hú a vizeletet az mintha rémlene, valaki mintha már mondta volna, de nekem most a szülésznőm nem mondta :shock: De akkor ezek szerint lehet ott is pisilni , ha nem viszek ha jól értem amit írtál!
A vérvétel dolog az tényleg gáz ahogy ott megy... Én csak a 2. labort csináltam ott, meg a terhelésest, de azt is csak azért , mert aznap dokihoz is mentem! Tényleg gáz, hogy éhgyomorra ott kell várni a kismamáknak... :?

Kép
angie81
 
 


csakegy: Te Tarcsán szülsz?? :shock: Na én erről nem is tudtam.

Megkérdeztem az orvosom, hogy milyen régi lehet az apasági nyilatkozat, ő szerinte nem számít csak legyen. Meg hogy ne hagyjam a végére. Tudtok erről valamit? Valóban mindegy? Akár októberben is bemehetünk kikérni?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Nekem fogalmam se nincsen....

Kép
angie81
 
 


(ja... de az ottani pisimintázás komoly előkészületet igényel... kell ugye papírzsepi mert papír az nincs. Kézmosáshoz valami - pl. nedves törlőkendő, mikroméretű hurcolászható szappan stb. mert ugye szappan sincs Plusz mivel ugye kórház én még egy alkoholos kézlemosót is szoktam magamnál tartani - a DM-ben lehet kapni és az a jó, hogy még víz se kell hozzá...)
Vendég
 


aida :) Pedig írtam néhányszor :)))
Vendég
 


Ja olyan szappanom van meg minden! :D De ezt az alkoholos kézlemosót még nem fedeztem fel a dm-ben! Milyen márkájú? Egyébként tényleg botrányos, hogy gyakorlatilag egyetlen egészségügyi intézményben sincs (kórház, sztk) se wc-papír, se folyékony szappan , se papírtörlő se semmi se... Na a wc-k állapotáról meg ugye ne is beszéljünk inkább... :?

Kép
angie81
 
 


csakegy!
Hát,ez baromi "jó" hír a vérvételről, én még nem voltam Tarcsán (bár szerintem csak ott nem voltam még vérvételen az elmúlt pár hónapban :( ), de jövő héten oda kell mennem terheléses cukorra. Még azt sem mondhatom hogy 3 napi hideg élelem... :lol:

Az mp3-at én is tuti bekészítem, pláne, hogy engem nem kimondottan a csendes komolyzene nyugtat meg (és azt azért nem várom el, hogy pölö Metallicát hallgasson az egész brigád :lol:
amúgy én is úgy emlékszem, hogy csak egy CD lejátszót láttam a múltkori szülőszoba látogatáson...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi :)))) Azért ha elfogadsz egy tippet akkor a Metallica lassúbb számait is válogasd ki egy külön CD-re mert lehet, hogy csak az fog bejönni :) (nekem pl. pont az egyik kedvenc számom volt az amitől rendszeresen hülyét kaptam mert szó szerint kizökkentett a nyugodt vajúdásból...)
Vendég
 


Gabi :)))) Azért ha elfogadsz egy tippet akkor a Metallica lassúbb számait is válogasd ki egy külön CD-re mert lehet, hogy csak az fog bejönni :) (nekem pl. pont az egyik kedvenc számom volt az amitől rendszeresen hülyét kaptam mert szó szerint kizökkentett a nyugodt vajúdásból...)
Vendég
 


Csakegy!

Köszi, megfogadom a tanácsot :wink: :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok,

Aida, Mi most jártunk a jegyzőnél és azt mondta, hogy nem kell 30 napon belülinek lennie az apaságinak. 3 éve a lányomnál még azt mondták, hogy lehet régebbi 30 napnál csak ne sokkal. Úgy látszik bürokrácia terén is lehet javulásban reménykedni...

Angie, ha egyszerre szülünk én nem fogok ordítozni megígérem, a múlkor is örültem hogy 2 fájás között levegőt tudtam venni.

Igen vizelet minta kell, mert nézik a cukrot és a fehérjét is.

Az NST-ből, mármint a szerkezetből van olyan hasra csatolós fajta, azt nem kell fogni, csak ha a gyerkőc elrugdossa, de van olyan is, amihez nincs szalag, bár az rajtam sosem volt fél óráig, inkább csak a szülésnél használták, hogy belehallgassanak a szívhangjába.
Szerencsére én tudok itt a terhesgondozóba menni NST-re, ott nem kell várni sokat, és még közel is van.
Már csak UH-ra no meg szülni megyek Tarcsára és közben reménykedek, hogy megnyissák végre az M0-ás új szakaszát, mert kissé lerövidítené az utat. Bár ha dugó van, arra az estre is minden hülyeség eszembe jutott, pl mentőt hívni a szembe oldalra és hasonlóak . Nem tudom, hogy a meleg az oka vagy csak simán a hormonok de egyre furább gondolataim vannak. Szerencsére nálunk a feledékenység mostanában nem engem ért utol, hanem a kedves kispapát, el sem tudom képzelni, hogy mi lenne, ha a gyerek is az ő hasában lenne?
xadri
 
 


Fú... pasik és a terhesség... ha már egy egyszerű náthába is képesek belehalni rossz belegondolni mi lenne az emberiséggel ha nekik kéne szülni :)))))))))))
Vendég
 


Xadri! Én sem tervezem, bár én még nem szültem ugyhogy nem tudom , hogy fogok "viselkedni" , de minden erőmmel azon leszek , hogy uralkodjak magamon ! :oops:

Kép
angie81
 
 


Szisztok!

Csakegy, üdv itt köztünk :)

Én ide, a gödöllői védőnénikhez járok Nst-re, itt is a hasra-csatolós, kétszalagos fajta van. Jól rászorították a múltkor a hasamra, de a Picúr így is odébbrúgta.
Ja, és a nyomógombja meg tisztára olyan, mint egy bomba-kioldó gomb :lol:

A vérvételi-mizériát szerencsére a helyi SZTK-ban viszonylag jól megúsztam eddig még minden alkalommal. Hiába voltak irtó sokan, a kismamikat előreengedik, így 1/2-1 óra alatt kész is voltam mindannyiszor. Ami éhgyomorra nem hátrány ugyebár...
(Csak a vénáimat szúrkálták szét, hogy egy hétig is látszott a nyoma, dehát valamit valamiért...)

Hú, örülök hogy említettétek az mp3 lejátszót- azt hittem csak én vagyok ilyen raplis, hogy bevinném magammal. De ezek szererint nem lógok majd ki nagyon a sorból.

Kép

Kép
redwings
 
 


Ja, és képzeljétek, éjjel fájásaim voltak:
este 11-től kb fél 2-óráig 10 percesek, aztán itt beszundiztam :D
aztán fél háromtól majdnem 4 óráig meg szabályos 7 percesek.
Ezek már kb 30 sec-ig tartottak, és se sétafikálásra, se pihenésre nem múltak el.
Már kezdtem reménykedni, hogy lesz valami - de aztán egyszer csak elmúltak egy csapásra, és azóta sincs semmi.
:roll:

Kép

Kép
redwings
 
 


Én is mehetnék a terhesgondozóba nst-re, ami nekem is közelebb van, de nem sokkal, szóval így is ugyis kéne mellém kíséret és oda ráadásul csak délelőtt lehet menni, munkaidőben, ugyhogy így inkább a kórházba megyek , mert ott a szülésznő meg tudja nekem csinálni munkaidő után, így ha hazaér a párom el tud vinni! :) Meg így legalább ismerekedünk a környezettel! :)

Kép
angie81
 
 


Igen, míg el nem felejtem: találtam egy összefoglalót, ami esetleg aktuális lehet előbb-utóbb mindannyiunknak. Bemásolom, hátha találtok benne érdekeset:

Szülésre felkészítés homeopata szerekkel:

Pulsatilla D6 vagy C6
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 6 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
A szülés után akkor ajánlott, ha nem indul meg a lochia (váladék) folyása.
Adagolás: 2x5 golyócska

Caulophyllum D4 vagy C4 vagy 5CH
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: 2x5 golyócska

Cumicifuga racemosa 5CH
Javasolt: szintén méhnyakizom-tágító, felváltva lehet szedni a Caullophyllummal.


Vajúdás kezdetén:

Arnica C30
Javasolt: a vérzékenység csökkentésére, a szülés alatt keletkező sérülések gyorsabb gyógyulására, enyhe antiszeptikus hatású
Adagolás: a vajúdás kezdetén 1x5 golyócska


Vajúdás alatt:

Caullophyllum 5CH
Javasolt: méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát, homeopátiás oxitocinnak is nevezik.
Adagolás: félóránként 5 golyócska


2 órával a szülés után:

Staphisagria 30 CH
Javasolt: húgycső trauma (katéterezés) helyreállítására, bél- és hólyag atónia megelőző hatású, javítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, feszültségoldó
Adagolás: 1x5 golyócska

Arnica C30
Javasolt: vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású
Adagolás:2x5 golyócska


A szülés napjától:

Echinacea
D4
Javasolt: fertőzések ellen, immunerősítő hatású
Adagolás: 3x5 golyócska 10 napig


Császármetszés esetén:

Arnica
C30
Javasolt: a vérzékenység csökkentésére
Adagolás: a műtét előtt 1x 5 golyócska, a műtét után 2x5 golyócska

Staphysagria
C7
Javasolt: a műtét utáni fájdalom csillapítására
Adagolás:napi 2x5 golyócska 1 hétig


Szoptatás:

Tejtermelődés:
Urtica Urens D6 vagy 5CH
Javasolt: a tejtermelődés fokozására.
Adagolás:napi 3x5 golyócska

A mellbimbó berepedezése:
Graphites 15CH
Javasolt: ha a mellbimbó repedezett, a sebéből mézsárga váladék folyik, ennek a váladékozásnak a csökkentésére.
Adagolás: napi 2x5 golyócska

Nitricum acidum 9CHJavasolt: ha a berepedezés olyan. mintha éles szerszámmal ejtették volna, éles szélű, a seb alapja vérzékeny és a beteg tövis vagy tüskeszúrásra emlékeztető fájdalomra panaszkodik.
Adagolás: napi 2-3x5 golyócska

Mellgyulladás:

Apis mellifica 15CH
Javasolt: a bőr alatti laza emlőszövetekben a gyulladással együtt jelentős duzzanat is kialakul. A bőr matt, rózsaszínes-piros, a fájdalom égő, szúró jellegű éshideg borogatásra enyhül.
Adagolás: napi 2-4x5 golyócska

Belladonna 9CH
Javasolt: a fájdalom, az emlőduzzanat, a bőrpír és a láz tüneteit mérsékli, tehát a gyulladás valamennyi tünetére hat.
Adagolás: napi 2-4x5 golyócska


Byronia
9CH
Javasolt: fokozatosan kialakuló gyulladásos tünetek jellemzik. A melleket a fájdalom és a duzzanat miatt egyre nehezebb kiüríteni, a szoptatás is egyre fájdalmasabb a mama számára.
Az emlők duzzadtak, feszülnek, érintésre, mozgásra fájdalmasak, de nagy felületen való nyomás enyhülést hoz.
Ezért a szoptató nő szívesen visel szoros melltartót, ami a melleket szinte mozdulatlanul rögzíti.
A gyulladt emlő bőre enyhén piros. Mérsékelt láz és erős szomjúságérzet kíséri, ezért nagy kortyokban sokat iszik.
Adagolás: naponta 2-4x5 golyócska[/b]

Kép

Kép
redwings
 
 


Húha redwings! Akkor még jó hogy nem indultatok el! :shock: Én attól tartok kicsit , hogy majd elindulunk feleslegesen aztán mire beérünk elmúlik, merthogy nem vagyok olyan bátor , hogy órákat várjak, hogy na most elmúlik -e vagy sem... :?

Kép
angie81
 
 


Hát köszi, nem tudom, hogy bátorság volt-e, a Zuram szerint inkább botorság :)
Én is filóztam, hogy mi legyen.
Szerencsére közel a Kh, és nem is attól tartottam, hogy esetleg potyára megyünk (ami ciki lenne ugyan, de a legkevésbé sem hatna meg hogy mit gondolnak), hanem hogy beleélem magam, és aztán mégse...
megmondom őszintén, egyetlen dolog miatt nem vezényeltem indulást: már korábban elhatároztam, hogy inkább itthon szenvedek míg lehet, és ha "klasszikus" a forgatókönyv, akkor majd csak 5 percesekkel megyek KH-ba ( persze ez nem vonatkozik az egyéb sürgős esetekre, mint pl ha folyik a magzatvíz, meg ilyenek).

A fájdalom intenzitása mindenesetre nálam nem mérvadó, erre nem alapozhattam. Pl: a vakbéllel is bealudtam, pedig az volt a legfájdalmasabb ami egész életemben történt velem. Meg amúgy is tudom magamról hogy jól bírom a fájdalmat (10 nap alatt kihordtam egy lábtörést, gipsz nélkül és mire dokihoz kerültem, beforrt)

De ha nagyon bizonytalan leszek legközelebb, lehet hogy inkább bemegyünk. ott legalább meg tudják figyelni a babócát közben, hogy vele minden rendben van-e

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok! A múltkor azon a klubfoglalkozáson azt mondták 9 hónapnál nem lehet régebbi az apasági nyilatkozat a házassági meg 5 évnél.

Kép
Kép
ilda82
 
 


Amúgy én mikor a fiam szültem (azI-es klinikán) ott is nyitva volt az ajtó jöttek -mentek láttak de nem érdekelt.A két szülőszoba közt volt egy fürdő úgyhogy áthallatszott ott is a másik nyavajgása.De szerintem ezt is embere vállogatja én pl.szinte meg se mukkantam,beszélni se volt kedvem a párommal,pedig szegény kérdezgetett közbe de magammal voltam elfoglalva.

Kép
Kép
ilda82
 
 


még az jutott az eszembe hogy a szőlőcukrot ajánlják még szüléshez,meg szerintem nst-re is jó

Kép
Kép
ilda82
 
 


Hát redwings én tuti, hogy már bementem volna, de én elég parás vagyok, meg egy 15-20 perccel mi messzebb vagyunk... no nem a fájdalomtól félek vagy ilyesmi, hanem , hogy nehogy az autóban kelljen megszülnöm egyedül :shock: Bár tudom , hogy ez hülyeség , meg első gyereknél kicsi az esély rá, de sose lehet tudni, meg hát mostanában hall ilyeneket az ember a híradásokból .. :?

Kép
angie81
 
 


Ilda! És volt még valami érdekes-hasznos a foglalkozáson? Ezek szerint akkor az I-es számún nem túl barátságosak a körülmények.... Állítólag a II-es számún se... :?

Kép
angie81
 
 


Szia Red!
Pont tegnap gondoltam rád, hogy már jópár napja nem jártál erre, biztosan megvan a baba :)
De akkor kitartás, szorítok tovább...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Köszi, Gabilany, aranyos vagy! Úgy látszik, őkelmének mégsem olyan sürgős, mint korábban gondolta, sztem jót röhög a markába :lol:

Angie: ne izgulj, tuti hogy nem fogsz az autóban szülni! Amennyire én hallottam, azok az esetek mind többedszer szülő nőcikkel estek meg.

Ilda: én ma megkérdeztem a védőnénit (mert zavart hogy többfélét is hallottam erről), és egy gyors körkérdés után mindhárom védőnéni azt állította, hogy a Flórba házassági a-k-ból 300 napnál nem régebbi kell, az apaságiból meg 90 napnál nem régebbi.
Úgyhogy ezen felbuzdulva gyorsan be is szerztem a házasságit (meglepően gyorsan ment, az anyakönyvezető pikk-pak kiadta). Ez tuti jó lesz, bár mi 4 éve vagyunk házasok, de az eredetit nem szívesen vinném be, nehogy elkeverjék vagy mittudomén... :oops:

Kép

Kép
redwings
 
 


Már akartam kérdezni ezt is korábban, lehet kérdeztem is , ha igen bocsi! :oops: Ti a terhesség alatt ugyanúgy végeztétek a házimunkát, mint azelőtt? Gondolok itt takarításra meg ilyenek... Ugyanúgy takarítottátok a fürdőszobát miegymást? Vagy a domestosról mondjuk áttértetek természetesebb takarítószerekre?? Én igazából mindent, de tényleg mindent ugyanúgy csinálok mint azelőtt, jó nyilván , nem szipuzom a domestost, meg igyekszem nem belélegezni ezeknek a dolgoknak a szagát , de ezt ugyanígy tettem azelőtt is... Vagy hülyeségeken agyalok megint és valszeg károsabb , ha végigsétálok a nagykörúton minden nap?

Kép
angie81
 
 


Redwings! Az én barátnőm augusztus elején szült ott és 5 évnél nem régebbi kellett neki is! Nem vitt frisset és elfogadták, de persze , ha megnyugtat kérjél frisset! Én mindenesetre nem fogok... Igazából nem is értem, hogy a házasságiból minek kell friss, hogy nem váltunk -e el esetleg azóta vagy miért?
Ja és az autóban szülésről! :oops: Ha már többedszer szültek ezek a nők akkor hogyhogy nem tudják, hogy mikor kell menni? :shock: Vagy annyira nagyon gyorsan zajlanak a dolgok olyankor már???

Kép
angie81
 
 


Angie: én is ugyanúgy takarítom a fürdőszobát (csak a derekam fáj jobban tőle :)), vízkőoldózok, WC fertőtlenítek, stb... Nyilván nem egészséges, de ha nem minden nap csinálod, akkor szerintem nem gáz :)

Én úgy tudom, hogy minden papírból mindenhová eredeti kell, de szerintem az is annak számít, amit az anyakönyvvezető újra kiadott, nem?

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Persze! Amit az anyakönyvvezető újra kiad az ugyanúgy jó, eredetinek számít... Eredetivel megegyező hiteles másolat vagy hogy mondják ezt....

Kép
angie81
 
 


Jól van ! Akkor nem csak én vagyok ilyen "elvetemült", hogy ugyanúgy takarítok meg minden... Igazából ugyanúgy szoktam emelgetni is, ha nem látnak :oops: :D Na jó, nyilván nem 20 kg-os cementeszsákokat, de amit bírok azt csinálom, nem fáj semmim se tőle , meg mint mondani szoktam másoknak béna se vagyok, "csak "terhes... Eleinte kicsit idegesített is , hogy mindig mindenki ki akart venni a kezemből mindent, meg még a szomszédasszonyom is rámszólt, miközben a kocsiból behoztam kb. egy kiló krumplit, hogy én azt minek cipelem! :roll:

Kép
angie81
 
 


Én is ugyanúgy mindent megcsinálok, kivéve, hogy lehetőleg nem emelek 3-4 kg-nál többet. pl: a felmosóvödröt apával töltetem meg - legalább szokja :wink:
De a tisztítószerek meg minden egyéb tekintetében ugyanúgy járok el. Bár, most hogy így jobban belegondolok, tegnap a hűtő tetejét nem tudtam letörölni, mert a hasamtól nem értem el
:D

Ja-ja, az anyakönyvezető hiteles másolatot ad. Szééép kartonpapír, vízjellel meg holocsíkkal. Nagyon dizájnos - nem mintha ez bármit számítana. :lol:
Amúgy én sem értettem, miért ragaszkodnak hozzá - de mostmár itt van, ebbe nem köthetnek bele legalább semmiképp.

Autós szülés: állítólag a többedik alkalommal esélyesebb vagy rá hogy gyorsabban meglesz a gyerek, de ez sztem tutira alkatfüggő.
Biztos van ellenpélda is szép számmal, de én így hallottam/olvastam.
Nagymamámnak pl a harmadik és negyedik gyerekkel egyből 5 perces fájásai voltak mindenféle előjel nélkül és néhány órán belül meglett mindkét gyerkőc ( az első nehéz+hosszú koraszülés volt, a második gyorsnak számító -akkoriban legalábbis - 6 órás szülés, klasszikus 10/7/5 perces fájásokkal).

Kép

Kép
redwings
 
 


Takarítani ugyanúgy takarítok én is.Eleinte mikor megtudtam hogy babát várok paráztam az emelgetéstől máármint attól hogy a 15kilós fiam hogy rakom ki be a kocsiba,de nemrég vettünk egy 15kilótól jó autósülést és ebbe már ő ios könnyen beül csak le kell"fogni" mert állandóan előre akar mászni a kormányhoz,sztóval birkózni kell vele

Kép
Kép
ilda82
 
 


meg legelőször megtanítottuk egyedül lépcsőzni mivel tetőtérbe vannak a szobák és elötte gyorsabb volt cak fölkapni aztán vinni
de azért még van úgy éjszaka hogy átjön (mióta nem rácsosba alszik) befekszik én meg ha elaludt visszaviszem de nem szivesen cipelem de nem akarom hogy odaszokjon az ágyunkba ha mewg visszasétálok vele akkor meg 5 perc múlva megint ott van

Kép
Kép
ilda82
 
 


Szerintem erre a gyors vagy lassú szülésre van mindenféle példa, bárki ha szétnéz a családban mindenki mást mond, az unihugom 1. gyerek 16 óra, 2. gy 2 óra, 3. gy 8 óra volt. Na meg az orvoson is sok múlik, a barátnőm az elsőt 2 óra alatt szülte, a másodikkal bement, hogy fájdogál, az orvos hazaküldte és 4 órával később 160-nal mentek vissza és másfél óra múlva már babázott (nem Tarcsán történt).

A lánykával nekem reggel fél 6-kor kezdett fájdogálni a hasam, bementünk, mivel túl voltam a kiírt dátumon benntartottak, de kimehettem, - akkor még nem voltam a szülőszobában - sétálgattam egész nap, átmentünk az Auchanba is, ott már figyelnem kellett arra, hogy egyáltalán fáj-e még, aztán délutánra is csak nagyon kicsit és rendszertelenül fájdogált, viszont én hülye az egész napos sétálás után nemhogy feküdtem volna és megpróbáltam volna elaludni tévéztem meg trécseltem. Na ha elfogadtok egy tanácsot, akkor pihenjetek!!! mert szükségetek lesz az erőtökre, én hajnal 4-5 óra felé már bármit megadtam volna akár egy 5 perces alvásért is, délelőtt 10-kor meg esküszöm, hogy el is aludtam 2 tolófájás között. Most tuti, hogy nem fogok órákat kirándulni előtte, ha meg akar születni, úgyis megszületik, ha nem sétálom magam halálra.

A tisztítószerek, ha nyitott ablaknál takarítunk szerintem nem okoznak problémát, bár ha nagyon büdös van akkor én felhúzom maszknak a polót az orromra, valószínű azért én is zizi vagyok egy kicsit. A cipeléssel nekem sajna mások a tapasztalataim, Tündével semmi problémám nem volt, bármit felemeltem, viszont most rögtön feszül a hasam és húzódik alul, lehet, hogy azért mert az elején sokat emelgettem.

Red, De jó neked, hogy csak a hűtő tetejével állsz hadilábon, én tegnap a mosogatógép ajtajában akadtam fenn és a pohár tovább repült, úgyhogy utána egy fél óráig az üvegszilánkokat porszívóztam, a gyereket meg alig bírtam a kanapén tartani, mert jönni akart nekem segíteni, felszedni a darabokat, merthogy anya nem tud hajolni viszont guggolva meg nem fértem be sehova.
xadri
 
 


azért ez is érdekes ápr végén vettük neki az ágyat szóval 2,5 volt addig még ha fel is ébredt éjszaka csak fordult egyet és aludt tovább(olyan 1éves korától)

Kép
Kép
ilda82
 
 


bocs hogy így részletzewkbe írok de bármikor kikapcsolhat a gép

Kép
Kép
ilda82
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?