Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsu
Ilyen az igazi testvéri szeretet... :lol: Nagyon tetszik!!!
Pont az előbb írtam Perdonak egy üzenetet! Reménykedtem, hogy nem fektették be, de úgy látom tévedtem... :cry: Szegény!!!! :cry:

marek
 
 


Zsuzsu!

Gyönyörű a kisfiad és nagyon édesek vagytok!!! :lol:


Tudnátok segíteni nekem abban, hogy a babaruhák mosásához vegyek speckó babamosóport öblítővel vagy jó a sima is,amit használunk. Már egyszer kimostam,kivasaltam sima mosóporral és öblítővel, de most már ezen is elkezdtem parázni... ti hogyan csináljátok?!
borkaby
 
 


Erről itt eltérőek a vélemények. Van aki sima mosószerrel és sima öblítővel mos, van aki sima mosószerrel és sensitive öblítővel. Én a Dreft sensitive mosószerével mostam, és Silan sensitivvel öblítettem. Szerintem ha már egyszer kimostál és kivasaltál, akkor nehogy újra megcsináld.... :lol:

marek
 
 

 
 

na jóóó :) akkor nem mosok, nem vasalok, főleg, hogy az öblítőm legalább silan sensitive :D

közben csináltam vonalzót is, remélem sikerül beillesztenem

Kép

Kép
borkaby
 
 


2 nap van köztünk :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


"laptetű........"?
Zsuzsu, ez mi?

Kép
szöszke
 
 


zsuzsuval is :) kiváncsi leszek,hogy tartjuk-e a sorrendet. 3 hét és október

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok, megjöttünk végre, ennyit a hűvösről, már megint meleg van és ezerrel süt a nap :?

Zsuzsu - de jóóóó, végre feltetted a képet, és nem hiába vártam rá, nagyon-nagyon tüneményes Ábel, ahogy puszilja a hasadat, meg lehet zabálni ezt az angyalkát!!!
Perdot üdvözlöm!!! Mi a borzalmas??? A klinika vagy valami baj van??? :shock:

Marek - én megvettem a kuponos Tommee Tippee sterilizálót, mert alapból van hozzá 2 db 260 ml-es cumisüveg, aminek darabja amúgy 1200 forint. Megvettem a kézi mellszívóját, ez 10 e forint volt és ebben van egy 150 ml-es üveg, 6 db eldobható melltartóbetét és egy sterilizáló doboz, amit végülis ugyanúgy használhatsz mikrohullámú gőzsterilizálással, de azért a kuponos jobb, mert szerintem több fér bele.
Vettem még pluszban Tommee Tippee cumisüveget még egyet, a 150 ml-esből, játszócumit, 2 db volt 990 forint és egy cumi és üvegmosó kefét, szintén ebből a márkából, nekem nagyon tetszenek a cuccaik, nagyon modern és dizájnos.

Amúgy még kuponos áron vettünk egy morzsolókendőt is, bár nem akartam, de tök viccesen nézett ki a bárány :lol:

Fejvédőt is sikerült venni, ezt vettük meg a végén : http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Ehhez van baldachin, szóval még utólag vehetünk akár, ha úgy látjuk, hogy kell.

Apaságit is elintéztük, még iktatják, és pénteken bemegy érte párom, szóval ezt is letudtuk.

Mosószer - én megkérdeztem 3 babás ismerősömet, egyikük sem mossa külön extra mosószerrel a babaruhákat, külön mossa őket, de a saját mosószereikkel. Én max. öblítőt veszek sensitive-et, a Silán fehér öblítője asszem pont ilyen.

Viszont szoptatós melltartót nem vettem, nem találtam-láttam azt a boltot, amit valamelyikőtök írt, azt a Moda-t vagy mit :roll:
Ki hol vette a szopis melltartóját??? Most már asszem csak az hiányzik a kórházi pakkomból, de az nagyon :?

Megyek kicsit pihizni, hosszú volt a nap, remélem bírja mindenki, mert megint undorító meleg van, legalábbis itt nálunk Zuglóban nagyon is! :evil:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Borkaby
Az én vonalzóm nem az igazi. Már magam sem tudom, hogy mennyi idős terhes vagyok.... :?

Ildi
Perdo írt nekem is. A kórház a borzalmas. Illetve gondolom nem egy leányálom bent feküdni, amikor ugyanezt otthon is meg tudná csinálni.... :?
Abba a sterilizálóba ami a kézi fejőhöz van mennyi cumisüveg fér el???? Lehet, hogy érdemesebb inkább azt venni? :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Visszatértem az anyakönyvi hivatalból, nem is tartott olyan sokáig.
Nincs köztetek véletlenül egy jogász vagy anyakönnyvvezető, aki névadási ügyben tudna segíteni? Édesanyám vietnámi, nekem is van vietnámi keresztnevem, a tesóimnak is és szeretnék majd a babának is adni. Eddig 3 anyakönyvvezetővel beszéltem ezügyben, mindhárom mást mondott. Az egyik (a 11.ker.i, ahol szülni fogok) elirányított a lakhely szerinti illetékeshez, hogy ot fognak segíteni megírni a kérvényt. :? Ma megkérdeztem a 19.ker.-it is (ha már ott voltam), hogy szerinte mit kell csinálni, ő azt mondta semmit, ehhez jogom van, majd a születéskor csatoljuk a kérvényt a kórházban az anyakönyvezéshez. Most felhívtam a lakhely szerinti illetékest, aki először azt mondta, hogy a 11.ker.-i anyakönyvi hivatalba menjek. :? De mondtam neki, hogy ott már próbálkoztam, szóval nem hagytam magamat lerázni. Mondtam neki, nem szeretnék 8 hónapos terhesen önkormányzatról-önkormányzatra rohangálni. Erre eltűnt 5 percre, majd azt mondta, ha vietnámi nevet szeretnék neki adni, anyakönyveztessem vietnámban, mert ehhez magyar állampolgárként nincs jogom. :cry: Lassan a sírógörcs kerülget. :evil: Szerintetek mit csináljak?

Hogy kicsit felviduljak, töltök fel egy képet a babáról. Kép Baba 31.hét

A vonalzón jelenleg dolgozom :). Ha apa végre hazajön, teszek fel azt is. 8)
linhbaba
 
 


Linhbaba!

sajnos sem jogász, sem anyakönyvvezető nem vagyok, ezt találtam viszont a neten:
http://www.kismama.hu/babavaras/nevadas/1682/

http://www.jogiforum.hu/forum/35/1975

hátha találsz rajtuk használható infót

Kép

Kép
borkaby
 
 


Marek - a doboz nem túl nagy, de azért elfér benne alapból a mellszívó és egy 150 ml-es üveg, szerintem 2-3 üveget tudsz benne sterilizálni. Én úgy gondoltam, hogy majd abban a dobozban viszem a sterilizált fejőt és üveget a kórházba, nekem mint sterilizáló jobban bejött az, ami külön kifejezetten az, a kuponos.
A mellfejőt mindenképp megvettem volna, szóval így jól jártam.

Linhbaba - sajnos ebben nem tudok segíteni, amúgy szerintem ha itthon anyakönyveztetsz, nem lehet a név vietnámi, de ezt találtam róla: "Hogy milyen szabályok vonatkoznak ma a névválasztásra? Erről beszélgettünk Bősze Béláné anyakönyvvezetővel.
- Mindenkor törvényes rendelkezések szabják meg, hogy mely utónevek és milyen módon jegyezhetők be az anyakönyvbe - tájékoztatott Bősze Béláné. - A jelenleg érvényben lévő legfontosabb jogszabály az 1982. évi 17. számú törvényerejű rendelet, mely egyebek mellett a névviselésről is intézkedik. E rendelet 27. paragrafusának 4. bekezdése előírja, hogy az anyakönyvbe csak a Magyar Utónévkönyvben szereplő neveket szabad bejegyezni. Kivételt képeznek ez alól a Magyarországon élő nemzetiségek, illetőleg nemzetiségi anyanyelvűek, valamint a nem magyar állampolgárok és a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok gyermekei. Nagyon fontos előírás, hogy egy személy legfeljebb két utónevet kaphat, mégpedig nemének megfelelőt. Jelenleg az 1997-ben megjelent Új magyar utónévkönyv az irányadó számunkra, azaz csak azokat a neveket fogadhatjuk el, melyek ebben szerepelnek. Időközben természetesen jelenhetnek meg az Anyakönyvi Értesítőben újabb elfogadott nevek, ezen esetben kiegészítjük az utónévkönyvet ezekkel.
- Ezek szerint nincsen módjuk a szülőknek saját maguk által kitalált nevet adni gyermeküknek?
- Ha nem tartalmazza azt az utónévkönyv, akkor nincs. Amennyiben ilyen utónév anyakönyveztetését kérik a szülők, a bejegyzésre csak akkor van lehetőség, ha azt a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete javasolja. El kell mondanom azonban, hogy ez csak nagyon ritkán történik meg. De felesleges is újabb cifra neveket kitalálni, hiszen több ezer nevet tartalmaz az utónévkönyv. "

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Borkaby: köszi a linket! Írok is a Nyelvtudományi Intézetnek. Remélem ők fognak tudni segíteni.

Nusilidi: neked is köszönöm! Remélem azért ha írok kérvényt a nyelvtudományiaknak, pozitívan bírálják el...
linhbaba
 
 


Sziasztok!

Ildi, én írtam az olcsó szopismelltartót, és a bolt neve Christina Moda. Csatolom a linket, ott megtalálod az üzleteket is.
http://www.christinamoda.hu/

Kép
anhel
 
 


Bettyna: Köszi a Lilis kérdést, persze, hogy jobban van. Hazahoztam pénteken, azóta sem volt vele semmi gond. Kicsit taknyos, ennyi. Holnap mehet bölcsibe. Ez az egész csak egy bölcsödei buzgóság volt, biztosan, mert beszoktatás van, és nem akartak több gyerekkel foglalkozni… Vagy nem tudom.

Éva: hasznos nagyon a légzésfigyelő, de tanuld meg az életmentős tanfolyam anyagát is!

Előre vegyétek meg a szülős ruhát. Mert csak abban lehet bemenni, és nem tudnak adni a szülészeten! Eddig adtak kölcsön, de az emberek visszaéltek vele, és nem fizették ki, most már nem adnak…

Mi fogadtunk szülésznőt, kértük, hogy vegye meg ő az apa rucit. Kb 1000Ft, majd beleszámoljuk a hálapénzbe :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Csajok, belbudán, ill. budán melyik gyógyszertárban lehet kapni a szüléshez homeopátiás monokészítményeket? Vagy rendeljem meg webshopon át? Tapasztalat esetleg (mármint a webshopról)?

Kép
anhel
 
 


Timi: az evés addig lesz így, míg le nem száll a hasad :)

Marek: csak az első 15 napot fizeti a munkáltató, nem? Utána a TB…

Igen, azt mondom, hogy ahhoz a mellszívóhoz van, és ha megnézed a belinkelt oldalon írja is: sterilizáló doboz :D Nem olyan doboz van hozzá… Egy műanyag doboz, szeleppel, leírással, hogy hogyan használhatod… De nem olyan dizájnos.
Majd lefotózom, jó? Szerintem a dobozba egyszerre belefér a mellszívó és a hozzá használt üveg… Vagy 2 kicsi üveg… 1 nagy… De majd lefotózom. Vannak kicsi és nagy üvegeim is, majd beleteszem :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: jó a ti mosóporotok, öblítőtök. Csak akkor vegyél mást, ha a babát kiüti a ruci (pöttyös, és tuti, hogy a mosópor miatt van… Sztem.

Szopis melltartó: lecsatolhatós kínai verzió olcsóért – hol lehet olyat kapni? Nagyon nincs kedvem a városban bóklászni, hátha van valahol… Inkább mennék egyenesen oda, ahol ti már találtatok… :P

Linhbaba: sok kínai baba van a környékünkön, van nekik magyar meg kínai nevük is. Nem hiszem, hogy nincs járható út! Ne hagyd magad lerázni!!!
Ti nem estek bele a nemzetiségi kivétel csoportba? Mert akkor lehet nektek vietnámi nevetek is… Ahogy most olvasom Ildi üzijét.

Nagyon édes a pici pocaklakód!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
A munkáltató fizeti a táppénzt az első 15 napban. Utána viszont táppénz hozzájárulást kell fizetnie a tb-nek. Nálunk ez annyit jelent, hogy kaptam 80 ezer táppénzt és befizetünk 27 ezer hozzájárulást az állambácsinak.... Persze, ha a munkáltató nem a családon belül van, akkor ez a pénz nem a te zsebedből vándorol vissza az államnak, de így viszont igen. És ma még a porszívóm is elromlott.... :cry: Csak hogy anyagilag minden rendben legyen... :roll:

Sterilizáló
Akkor érdemesebb megvenni a rendes sterilizálót? Mert nekem van egy fejőm már (kézi Medela). Tavaly rengeteg tejet kifejtem vele, csak néha nem csinált vákumot, olyankor nem fejt semmit. Félek, hogy nem fog már jól működni... :roll:

marek
 
 


Nyugtonmalac: Köszi! Egyenlőre még nem adom fel. Lehet holnap felhívom a nyelvtudományi intézetet is.

Kész a vonalzóm :D

Kép
linhbaba
 
 


Borkaby, a mosópor helyett próbálj folyékony mosószert használni. Nálunk minden tüsszögés megszűnt, amikor átálltunk rá vagy 6 évvel ezelőtt.

Linhbaba, de te magyar állampolgár is vagy, nem? Bár nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit...

Anhel, szerintem ahol végeznek Schüssler-arcdiagnosztikát, ott tuti, hogy lehet homeós cuccokat is kapni. Próbálj itt nézelődni:
http://www.vital.hu/schussler_arcdiagnosztika

Kép
szöszke
 
 


Marek: akkor neked nem biznisz ez a TP dolog :S

Sterilizáló: ha szeretnél venni új mellszívót, akkor még ne vegyél sterilizálót, ha nem szeretnél újra költeni, és kell a sterilizáló, akkor vegyél :D Én is szemezek ám vele, mármint az akciós sterilizálóval, de a józan parasztim lebeszél róla… Nekem még itt van az aventes nagy sterilizálóm is :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kép

Mamma-mia, micsoda termes! :shock:

Kata :)
Csodaszep a gyerekszoba! A kedvencem a piros fal (imadnam, de Azuram kiterne a hitebol), es a kisagyakon a nevfeliratok.

Sensi :)
Sex szules utan: nekem eltelt ugy fel ev, mire olyan volt, mint elotte. De ez nalam tuti psziches volt ( bebeszeltem magamnak, hogy a gatmetszes miatt tuti fajni fog…)
Megneztem Zolikat a topikotokban, nagyon aranyos es igazan eleteros kisfiu, remelem, minden rendben lesz vele!

Nusildi :)
Akkor hasonlit az izlesunk.
Front: egesz ejjel gorcsoltem, mintha jooo erosen menstrualnek, szornyu volt…
Az en Kisfiam is nagyon sokat mozog. Nagyon tetszik a fejvedo!!

Linhbaba :)
+1 szavazat a Marcira, nagyon edes a kepen!

Nyugtonmalac :)
Dorina melltarto 3000 ft a Tescoban.

Szbettyna :)
Mi volt a dokinal?

Eva :)
Huha, tenyleg jo aron vettetek a babaholmikat!!!!!!!
Legzesfigyelo: Akossal nem volt. Most hezitalok…par dologban sokkal parasabb lettem.

Igen, ruha kell az Imreben. 3 eve meg siman hozott egy origit a szuleszno miutan megszultem (nalunk nem apas szules volt/lesz). De a korhaz aljaban van 1 gyogyaszati segedeszkoz bolt, ott barmikor meg tudjatok elore is venni.

Timi :)
El nem tudom kepzelni, hol rejtegeted a +16kg-ot.

Zsuzsi :)
Nagyon jo ez a kep, Abel tunderi! Ha ranezek, mindig a Kisherceg jut eszembe. :D

Borkaby :)
Tomi folyekony mososzer (evek ota ezt hasznalom) + Gabi baba oblito

Perdora nagyon sokat gondolok!!!!!!!!

Voltam a dokimnal, eeeeeeeeeees:
Mehszaj teljesen zart :lol: !!!!!!Annyira orulok, mert ennyi gorcsoles utan meg mertem volna eskudni, hogy kinyiltam.
Baba fejvegu, magzatviz, lepeny, szivmukodes ok. Bpd 82mm. Ez szerintetek keves :shock: ??????? Nem is tudom, mar kinel olvastam 88at…

2 het mulva verkep, korhazi uh. Ja, es felfogadtam ujra az Akosnal mar bevalt szulesznot, tok kedves volt, es emlekezett ram. :shock:
Imresek: tudtatok, hogy mar nem a szulesznok csinaljak az nst-t??Hanem a Bartfaiban es idopontot kell kerni.

Jo ejt!

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Kriszta: én tudtam, de azt nem tudom, hogy az hol van :D

Nem lehet egyszerre többünknek nst-re menni? Mehetnénk együtt, és csacsoghatnánk, amig a lurkók fájásokat imitálnak :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok,Szép Jó Reggelt Mindenkinek!

Hát tényleg követhetetlenek vagytok,mire visszaolvasok és írnék,addigra elfelejtem már kinek mit akartam írni :oops:

sz.bettyna
Mi volt a dokinál?

nyugtonmalac
Újabb zsák ruci? De jó neked.
Én ugye anno minden kisruhát elajándékoztam,mert ugy volt h nem lessz több baba nálunk. Puff. Peddig gyönyörű lányrucijai voltak a lányomnak, és most persze, senkitől semmit nem kaptunk vissza belőle.

kata84
Látom ti is nagyon szépen haladtok a gyerekszobával. :lol:
Jobban vagy már? Remélem!


Kriszta
Örülök,h minden rendben volt a dokinál :lol:
Szerintem a 82 -es Bpd nem kevés.
Szép a kiságy! :lol:
Szerintem neked sincs nagyon lennt a hasad.
Enyém sokkal lejjebb van,nyugi!
Bizony, a A 2ujjnyi az már kevesbe.... izgulok is miatta......

sensimilla
Örülök,hogy jól vagy! Csodálom,hogy még így bírod a melót!
Kitartás, pontosan meddig is mész dologzni? Biztosan írtad, de hát a fejem már nem a régi....

anhel
Nekem nincs tapasztalatom a webshopról.

nusildi
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat.
Ügyesek voltatok a vásárlással.

linhbaba
Édes a kép a babóról :lol: Remélem ez a névválasztás nálatok a végén ugy alakul majd, ahogy ti szeretnétek.

Zsuzsi
Szép nagy a pocid :D
Az én kisfiam és lányom is pont így puszilgatják a hasamat. :D
Már nagyon várják,hogy megszülessen a kistesójuk. :D

Éva
Nagyon csini vagy!:D És szép nagy már a pocid! :D
Szerintem nincs lennt a hasad! Az enyém sokkal lejjebb van.

Lovaszkata még nem írt! Remélem azért,mert hazaengedték a korházból!

Velem nincs semmi különös, csak a szokásos problémák.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Jó reggelt! Sziasztok!

Amikor azt mondták, jön a hidegfront, azt hittem, hogy nem fél napig fog tartani. Ennyi eső még a pollent se mosta ki alaposan a levegőből, mert megint tüsszögök :( Pedig úgy reménykedtem, hogy végre vége lesz...

Nygugtonmalac: mi az a szülős ruha? Azt külön kell venni apának? Ez eléggé meglepett. Ez ilyen egyszer használatos zöld köpeny?
Mehetünk NST-re együtt :D. Bár nem tudm, mikor kell menni. GOndolom a doki majd jövő héten megmondja.
A Bártfai utca az az utca ami a Szt. Imrét jobbról határolja (ha pont szembe állsz vele). Én laborra meg ambulanciára mindig oda járok.

Szöszke: magyar állampolgár is vagyok, igen. Ha nem lennék, nem lenne gond, mert a "nem magyar" állampolgár adhat a gyerekének "nem magyar" keresztnevet.

Az egészben csak az zavar, hogy az anyakönyvvezetők, akiknek szerintem dolguk lenne, nem tudnak érdemben segíteni, és már nem tudom, kihez forduljak... felhívhatnék még egy anyakönyvvezetőt, aki mondana egy 4. verziót... Majd kitalálok még valamit :D. Nem adom fel!!! 8)

Bkriszta: a Marci az tényleg aranyos, csakhát a Márton... erről mindig Nils Holgersson jut az eszembe, ahogy "ott repül Márton lúúúdon". :lol:
Nekünk 86os volt a BPD-nk 2 hete, én sokallottam, de nálunk "jó nagy baba" lesz. Szóval szerintem is jó a 82-es BPD.

Nusildi: mi is ezt a fejvédőt vettük, csak kéket!!! :D

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Ma éjjel sikerült arra ébredtem, hogy hosszú idő után beleállt a görcs a vádlimba :? Az volt a szerencse, hogy párom még ébren volt, olvasott, így megütögettem a hátát és mutogattam a lábamat, esküszöm, megszólalni sem bírtam, annyira fájt :cry: Nagy nehezen kihúzta a görcsöt, de kb. 1 percig tartott, mert hiába mondta, hogy feszítsem ki a lábfejemet, nem bírtam, ú, nagyon pocsék volt. Aztán elkezdett keményedni a hasam is hirtelen, biztos beparáztattam magam, így gyorsan bevettem 2 db MagneB6-ot és bealudtam. Persze most is érzékeny a vádlim :roll:

Marek - egyetértek Nyugtonmalaccal, ha jó a mellszívód, akkor vedd meg a kuponos sterilizálót, ha viszont újba ruháznál be, vedd meg a Tommee Tippee mellfejőt és meglátod, hogy ami benne van sterilizáló néven műanyag doboz, megfelel-e neked. Van benne egy üveg is, szóval az is megéri, 9990 forint volt.

Bkriszta - gratula a jó eredményekhez, a BPD-ről nem tudok nyilatkozni, nekem már rég nem volt UH és a köv. 3 hét múlva lesz. De biztos rendben van!

Kínai olcsó szopis melltartó címeket én is várok sok szeretettel :lol: Nekem sincs kedvem végigjárni a kínai boltokat, célirányosan megyek már, mert nincs se türelmem, se erőm :?

Ráadásul ma takarítok, porszívózni, port törölni kéne és felmosni, aztán nagygenerálozni magamat, mert ma megyek nőgyógyihoz és vizsgálat lesz, tehát le kell nyírnom a gazt :wink:

Amúgy a múltkor, amikor nála voltam, kérdezte, hogy van-e kérdésem a szüléssel kapcsolatban, akkor mondtam neki, hogy köv. alkalomra összeszedem a kérdéseimet.
Szerintetek mit érdemes még megkérdeznem ezeken kívül? ----> mennyit kér a szülésért, őt hívjam-e ha beindult a szülés vagy menjek a kórházba és onnan értesítik őt majd, ha fizetős szobát szeretnék, mikor szóljak, apuka bejöhet-e a szülőszobába tanfolyam nélkül, ha esetleg felmerülne, hogy EDA, mikor kell szólnom? Egyelőre ennyi, de van valami, amit szerintetek még jó lenne tisztázni???

Na megyek összeszedni magam, jövök később!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Picit lemaradtam. :oops:

Ildi! Klassz cuccokat vettél! Sterilizálót mikróba kell tenni, ugye? Akkor a kórházban nem igazán tudod használni....de szerintem a nővérek szívesen elmossák neked, ami kell.
A fizetős szobának van saját fürdőszobája.
Anyák lapját én is szoktam venni, Szerintem a Kismama is jó (bár abban nincs Brendonos kupon). Báránykával és is szemeztem. Én az átalakítható takarót vettem meg a kuponnal. Gondolkozom az előfizetésen (van hozzá ajándék játék a Brendonban :) ) Ehhez persze kéne egy postaláda a kapura :lol:

Sensie! Sajnálom a vásárlás-kálváriát. Én is jártam már pórul, elég szar. Jó, hogy csak 4-4 napot kell dolgoznod, pihenj sokat.
Szex-ügy: nálunk sehogy sincs, Apa félti a lányát. Bár hülyeség, de nem bánom én sem. Főleg amióta ilyen könnyedén mozgok...
Szülés után remélem gyorsan rendeződik a helyzet! Mindketten várjuk.... :lol:

BKriszta, Éva - és további lenti hasak tulajdonosai: állítólag akkor van igazán lent a baba, ha 30 percenként jártok pisilni (tegnap mondta dokim, mert én is lejjebbnek érzem, ami igaz is, de ez még nincs annyira lent-szerinte).

Éva! Légzésfigyelő, bébiörző biztosan hasznos! Mi is kaptunk. Már teszteltük is. (kert végében is van még vétel) Szerintem ha külön szobában van a pici megnyugtató. Meg hát mégsem szobrozunk egész nap mellette.

Timi! Csökken a hley a gyomrunknak. Állítólag ezért nem hízunk már annyit az utolsó hónapban. Persze ehhez a folyadékbevitelt is mérsékelni kell (max. 2l)

Ancsa! Köszi a videót (remélem átjön).Pihenj sokat! Azért a cytológia jó hír.

Kata84! Vigyázz Te is magadra! Szoba nagyon szép!

Perdonak szorítok én is. Én úgy tudom egyidősek vagyunk, szóval már nem lehet baj velük! (bár tudom, hogy elég rögös út vezetett nekik idáig).

Linhbaba! Volt nálunk indonéz lány, gyerekeinek volt magyar és indonéz neve is.
Pont 1-2 hete volt reggeli TV műsorban az anyakönyvezhető nevekről szó: ami nincs benne az utónévkönyvben, azt kérvényezni kell, és akkor regisztrálják, és anyakönyvezik. Ne hagyd magad elhajtani!
És ráadásul az állampolgárság /nemzetiség nem is kritérium, példának hozta az anyakönyvvezető, mint legutóbbi 2 kérés (magyarok voltak), amit végül anyakönyveztek is!: Kavics, Dömper (ki az a hülye, aki ezt kérte!?)

Borkaby! Gyakorlott anyukáktól hallottam: ha allergiás lenne a pici, akkor ecetet kell tenni az öblítő helyett (ez eltávolít minden mosószer maradványt, és nem lesz ecet szagú). De egyelőre elég a sensitive öblítő + vasalás. A vasalás is fertőtlenít.

Velünk: készen van a gyerekszoba! (ruhák, vasalás, nappaliból tegnap Apa felcibálta a fotelt szoptatáshoz) :lol:
Ágyneműért tegnap voltam (szopiparna.hu), most mosódik.
Még kellene egy-két színes dolog a falra. Lehet, hogy elnézek az IKEA-ba - addig még el tudok botorkálni. Kéne gy-két polc is növényeknek.
Kórházi csomag is szinte útra kész. Ezen a héten befejezem a pakolást.
Tegnap voltam dokinál: méhszáj zárt (2000), hasam szerinte még nincs annyira lent, vérnyomás rendben, súly szuper! 69 kg (61,5-ről indultam, persze az egy 6-8 kg-os plusz volt eleve), baba feje lent a helyén. Orvos szerint szép, kihordott terhesség, lehet szülni. Péntek délután megyek CTG-re és uh.ra.
Egyre fáradtabb vagyok mindentől, szóval ha nem muszáj nem is teszem ki a lábam itthonról....még egy kört teszek (pelenkatárólóba belső, plusz Tena bugyik és Domestos törlőkendő - ami nem volt a Tescoban :cry: ).

Bettyna! Várjuk a híreket! Azt hiszem nem megyek holnap tornázni, nagyon fáraszt a vezetés ebben a dög melegben.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Végre itthon! Nem volt túl jó ez a Pesti kórházi túra! :? Kicsit megijedtem bevallom, olyan gyorsan történt minden. Ez a mentős szállítás is rémálom volt! Annyi infúziót kaptam! :shock: :(
Most teljesen jól vagyok, csak feküdnöm kell!
A babóca kb. 2,4kg :lol:
Raktam fel új pocifotót, még este csináltam :)

Majd próbálok visszaolvasni, remélem mindenki jól van?
Szült valaki estleg azóta?

Puszika!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!De jó,hogy itt vagy!!!!Jól vagytok?Ne izgulj most már nem lesz baj és ha megszületik is minden oké lesz vele!!!!Nagyon szép pocid van!!!Tesék pihenni!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


sziasztok..megjott egy eltunt is..

nem, ment a nettünk :cry:
behozni ejsze nem is proballom magam.. :cry:
Látom soknak már késza babaszoba...
Kata84 nagyon szép lett... :D
LKata aranyos vagy a képen

Velünk: hát a mult héten lebetegedtem :( , közép és még nem tudom milyen fülgyulladást kaptam, folyt a gyenny belőlle...senki sem tudja hogyan...a lényeg hogy 7 napig kellett antibiotikumot szedjek, még a 4-5 nap is ugy fájt a fülem hogy csak na...még felirtak egy gyulladáscsökkentőt is, de annak nagyon nem tetszett a papirján amiket irt a terhesekre vonatkozóan...igyhát azt nem szedtem..nagyon-nagyon remélem az antibiotikum nem ártott a kis babocának...mind ez járt a fejembe...de muszályy volt szednem, mert már kezdett a torkomba lehuzodni.
A korházi csomagom naggyából meg van, már csak a táska kell megszáradjon, a tegnap befejeztem a babaruhák vasalását...és itt dög melegek vannak, hogy alig birok élni..délután hátha ősszejön teszek fel én is pocis képet...

Szerintetek mikor menjek el vizelet és vér vizsgára...a hét végefele??addigra ejsze kimegy a szervezetemből a gyógyszer...

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Szöszkének köszi a tippet!

Ildi, fentebb írtam tegnap a melltartó címet, amiről már beszéltünk.
Vádligörcs nálam reggelente üzemszerű, kegészülve azzal, hogy amint kapok a vádlim után, beleáll a görcs a másik lábam combjába is. :? Szupi érzés.
Ha nem vagy ellenére, én rákérdeznék szüléssel kapcsolatban a homeopátiás készítményekre is, bár ezt talán a szülésznők jobban tudják.

LKata, hol lehet megnézni a pocidat?

Kép
anhel
 
 


Szép Jó Reggelt!

Linh: igen, az egy egyszer használatos zöld ruha apának… Én nadrág+ felsőnek képzelem. Az én állam is leeset, mikor valaki írta itt, hogy megvették apának… Aztán eltelt egy hét, és a szülésznő közölte, hogy nekünk is kell venni :S

Köszi a barátfai infót. Egyszer jártam csak arra, még a terhesség elején :) Én holnap megyek a doki nénimhez, megkérdezem, mikortól kell majd járni :D

Anyakönyvezetők: szerintem nekik is van főnökük, én azokat keresném meg. És hangsúlyoznám, hogy kettős állampolgár vagyok, és hogy nem hiszem el, hogy a gyerekem nem kaphat a másik hazájából nevet. Talán még az állampolgárságot is megkaphatja… És tudod hova kellene elmenni? Szerintem a nagykövetségre. Azok talán tudnak segíteni… Bár még sosem voltam hasonló cipőben… :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Voltam NST-n semmi, Balázs meggondolta magát, marad még egy kicsit.
Viszont lecsúszott rendesen, minden lépés fájdalommal jár.

Kata, örülök, hogy nincs semmi baj, jó nagy babád lesz, vigyázz magatokra, lehet hogy ketten leszünk majd a legutólsók, akiket a babáink beszarattak.

Egy ismerősömnek tegnap születtek meg a babái, 2200, és 2400-al39-dik héten, két gyönyörű kislány.

Mindenki vigyázzon magára.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Ildi: vádli görcs :S Az nagyon fújj…

Kérdések még: apának kell-e egyszer használatos ruha? (okulva itt a mi tapasztalatunkból) Mikor szólj neki a szülés előtt? (pl. 5 percesek, elfolyt a víz, stb…) Mit vigyél a szülőszobára? (Ehetsz-e, ihatsz-e, stb…) Kell-e neked vinni saját hálóinget szülni? Mit kap a baba? Mit kell neked vinned a babának? (gyermekágyra: ruha, tisztábatevős dolgok, stb.) Ha lehetőség van rá, a zsinór elvágása előtt rád teszik-e a babát? Apa mehet-e a gyermekágyas szobába veletek látogatni? (nálunk nem) Milyen alternatív lehetőségek vannak a szülőszobán? (Zuhany, bordásfal, labda, bármi) Ő mennyire hajtja a szülést? Mikor mit ad be? (oxitocin, a gyorsabb előrehaladás érdekében, meg ilyenek…) Vagy hagyja, hogy csak úgy történjenek az események?

Lehet, ezek közül már sokra tudod a választ… De nekem most hirtelen ezek jutottak eszembe…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac: ezen azért eléggé csodálkozom, hogy ezt az egyszer használatos köpenyt (szerintem nem nadrág meg felső, hanem egyszerű műtősköpeny, amit hátul kell megkötni) külön meg kell venni... :shock: pedig jártam rengeteg kórházban már, de ilyet...nem gondoltam volna
Egyelőre megvárom a Nyelvtudományi Intézet válaszát, bár ha tudom, hogy ez ennyi herce-hurca... szerintem akkor is belekezdtem volna :D Pedig nem Dömpernek szeretném elnevezni :D Bajnógel Dömper... kíváncsi vagyok Apu mit szólna hozzá 8)

Megy ma valaki az Imrébe kismamatornára? Nem tudjátok, mikor lesz ott a papás torna? Én a múltkorin 2 fűcsomó között feküdhettem, amit nem szeretett a derekam, mert azóta úgy fáj, hogy csak pingvinként tudok közlekedni. Ezért inkább nem is közlekedek, csak itthon. :D

Tudtok olyan helyet, ahol jó textilpelenkát lehet venni? Nem arra gondolok, amibe kakil, hanem amin büfiztetni lehet a babát meg ilyenek. Anyukám és anyósom állandóan a "régi cseh textilpelenkák"-at emlegetik, hogy az milyen jó volt 25 éve...

A mosható pelenka vs. eldobható pelenka témát kitárgyaltátok már? Egy barátnőm 2 hete szült és ő a mosható pelusok híve és nagyon rá akar beszélni a dologra. :roll:

linhbaba
 
 


LK: szia, de jó, hogy végre itt vagy, és egyben! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Dalma: jó, hogy végre jobban vagy! Vigyázz magadra!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Linh: azóta is azok a pelusok vannak szinte mindenhol :D És tényleg jók! Lehet venni tescoban, baba boltokban, meg mindenhol :D Csak az árak ugrálnak kissé…

Én nem megyek tornázni sehova, örülök, ha sétálgatni tudok ide-oda... Főleg, ha egy kislány is lóg rajtam :D

Mosható pelenka: azt hiszem itt egyenlőre csak én vágtam bele igazán. Már vettem Borinak egy Bambino Mio készletet, szerettem volna hozzá kb. ugyan ennyi monapel praktikát külsővel, de iszonyat nagynak tűnik... Tehát azt kihagyom. Most vadászok más, nem hajtogatós pelenkára, ami nem óriási...

A barátnőd mit használ?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LKata - de jó, hogy végre itt vagy és nem kell a kórházban lenned, sokat gondoltunk ám rátok!!! Pocikép cuki! :lol:
Nem szült még senki hála, reméljük ez még egy ideig így is marad!
Amúgy miért kellett ennyi ideig bent lenni, keményedések, vérnyomás, nyílás... ???

Dalma - ú, akkor nem csoda, hogy így eltüntél! :shock: Most már teljesen meggyógyultál? Nyugi, nem lesz baja a babának, biztos figyeltek rá, hogy milyen gyógyszert adnak neked!
Nálunk a 36. héten lesz az ucsó vér-vizelet vizsgálat, szóval szerintem ráérsz még 1-2 hetet várni vele!

Napsugár - ez jó hír, már nem az, hogy minden lépésnél fáj, hanem, hogy a baba még marad bent :lol: Kitartást!!!

Anhel - köszi a címet, látod, tegnap ott voltunk a Bécsi úton pont, de nem emlékeztem, hogy hol van a bolt és mi a pontos neve, így csak a kocsiból figyelgettem, hátha meglátom, de majd elnézek oda, 1500 forintért megéri, láttam, lehet rendelni a neten is, de azért én inkább felpróbálnám, mielőtt megveszem.
Ú, combgörcs? Az is kemény lehet :?
Homeopátiás dolgokat tényleg inkább szülésznő tudja, azt még nem tudom, fogadok-e. De végülis magam is beszedhetem ezeket a cuccokat, ha tudom, hogy mit mikor kell.

Peva - igen, mikrós a sterilizáló, kis pofás és jó, hogy volt hozzá 2 db ajándék üveg is, nagyon cukik a cumisüvegek amúgy!
Kórházba már a sterilizált mellszívót vinném mondjuk 2-3 üveggel és használat után sterilizáltatom, ahol akinél tudom :D
Amúgy egyre jobban hajlok a fizetős szobára, a kétágyasra, én nem szeretnék a folyosóra kijárni a babával, szeretném, hogy a párommal kényelmesen tudjunk beszélgetni, babázni és ne a folyosón kelljen megbeszélni magándolgokat, amikor mindenki ott jön-megy. Főleg, hogy mi az első héten nem szeretnénk, ha jönnének a családtagok, hármasban szeretnénk lenni otthon és ezért a kórházba tuti bejön mindenki, amíg bent leszünk, állandóan kijárkálni nem szeretnék a folyosóra.
Szülésfelkészítőről tudsz valamit??? Mostanság kéne, hogy induljon, nem?

Linhbaba - gratula a jó ízléssel kiválasztott fejvédőhöz! :lol: Amúgy ez a zebrás nagyon cuki és árban még megfizethető, volt 6500-ért is :shock: Ehhez van baldachin is, ami tetszik, de 6 e forint, nem épp olcsó+még hozzá a baldachinvas... nagyon fogy a pénzünk :cry:

Túlvagyok a takarításon, megyek pihenni kicsit, mert ez a gyerek nem bír magával :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Hát megint jó sokat írtatok tegnap óta!!!!

Olcsó kínai szopis melltartó: Én Érden vetttem a STOP-Shopban van egy nagy kínai bolt, ott 690Ft-ért tényleg nagyon szuper.
De állítólag más nagyobb kínai boltokban is lehet kapni, és ráadásul magyar a gyártó is ha jól láttam a cimkén. Majd ha otthon leszek megnézem. Azonnal vettem 3-at, ennyiért.....

Bkriszta, Nyugtonmalac

Köszi az apuci szülő ruhájával kapcsolatosakat, akkor addigra beszerzem. Hétfőn úgyis megyek az orvosomhoz, ő pont a kórházzal szemben rendel, majd akkor megveszem.
Annak idején (7éve) még a MÁV kórházban is adtak ruhát, dehát azóta már sokat változott a világ...

Peva

Ügyes vagy, hogy már mindennel ilyen jól állsz!!!
Ma hívott egy barátnőm, akivel kb. egy idős terhesek vagyunk, hogy az egyik ismerőse tegnap a frontoknak köszönhetően 4 héttel a kiírt időpont előtt megszült, úgy beparáztatott, hogy reggel munka előtt az első utam a gyógyszertárba vezetett, tenna bugyit és betétet venni, mert már csak hiányzott a szülő csomagomból és ha hazamegyek gyorsan be is pakolok a táskába, igaz nekem még több, mint 6 hetem van hátra, de azért jobb, ha minden együtt van már.

Ildi

Nekem is hasonló kérdéseim lesznek az orvosomhoz hétfőn. Azt már a legelején megkérdeztem tőle, vagyis az aszisztensétől, hogy mennyit kér a szülésért és olyan jó volt hallani a válaszát: nincs tarifája a dr.nőnek, annyit adunk, amennyivel megtiszteljük. Ez nagyon szimpatikus volt nekem.

Szerintem bármilyen szülés előkészítő tanfolyam nélkül bemehet az apuka a szülésre, legalábbis remélem, mert mi most nem jártunk, de már gyakorlott a férjem, két szülést végigcsinált velem. A lányunknál még nagyon félénk volt, alig mert fényképezni, az ikreknél már kamerázott is és végignevedgéltük a vajúdást, most már azt ígérte, hogy elvágja a köldökzsinórt is, hát meglátjuk.....de az biztos, hogy ő minden apukának ajánlani tudja, hogy menjen be a szülésre, mert annál nagyobb élményben még nem volt része!!!!

Linhbaba

Nem semmi ez az anyagkönyvezés!!! Én is úgy tudom, hogy ha valaki külföldi származású, akkor adhat külföldi nevet a gyerekének, hiába magyar állampolgár.
Szorítok, hogy sikerüljön!!! És milyen vietnámi nevet szeretnél adni neki?
Ja, és nagyon édes a babátok a képen!!!!!

Ancsa

Aranyos vagy, köszi!!! Hát igen, még annyira nincs lent a pocim, de már valamennyit ment lejebb, de nem vagyok megijedve tőle, szerintem nem lesz baj, de majd hétfőn kiderül az orvosnál, hogy hogy állunk.

Kép

Kép
éva75
 
 


Nyugtonmalac - köszi, ezek nagyon jó kis kérdések! Egy párra tudom a választ, de főleg a szülésfelkészítőn fogok mindent megtudni, ami most fog indulni valamikor szeptemberben, arra mindenképp el szeretnék járni, tartja szülésznő, pszichológus, csecsemősök, védőnő, nőgyógyász... szóval jó kis muri lesz :lol:
Ja, ez a vádligörcs, ez borzalom, de tényleg és most úgy takarítottam emiatt, mint aki besz@rt, annyira fáj :?

Linhbaba - mi eldobható pelust veszünk.
Textilpelenkát az Elefáni bababoltban vettem meg, de láttam Kikában, CORA-ban, Tesco-ban, szinte mindenütt lehet kapni.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szia napsugi: akkor te nemsokára mész babázni? :) De jó neked! Mármint az ismerősödhöz :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Lihnbaba

Mi 7 éve az ikreknél beruháztunk a poponella mosható pelenkára, a két gyereknek volt akkor mindennel együtt kb. 60-70ezer Ft. Nagyon jó dolognak tartottuk, hogy nem szennyezzük a környezetet az eldobható pelusokkal és nem utolsó sorban sporólni is szerettünk volna a pelusokon, pláne akkor még a kislányunk is pelusos volt, így három gyereknek kellett volna pelenkát venni.
Eleinte nagyon lelkesek voltunk, de aztán lusta voltam mindig mosni és azon vettem észre magam, hogy egyre többször az eldobható pelust használtam, mert azért az is volt otthon pl. ha elmentünk valahová akkor mindig olyat használtunk, hogy ne kelljen a kakis pelusokat egésznap magunkkal cipelni, aztán kb. fél év után eladtam az egész készletemet féláron egy másik lelkes kismamának.
Hát nekünk ilyen tapasztalatunk van a mosható pelusokról.

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi

Én még azt is meg fogom kérdezni a dr.nőmtől, hogy meddig hagyja túlhordani a babát, mikor indítja meg a szülést, ha esetleg nem akar beindulni időben.

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva - igen, ez is jó kérdés, én remélem azért, hogy nem hordom túl, így is néha már tökömteleazegésszel, persze nem hangoztatom, nehogy Lottika meghallja és előbb ki akarjon jönni, csak hogy engem kíméljen :lol: De tényleg, a 37. hét után akár jöhet is, persze jobb neki, ha még bent érlelődik, de végülis onnantól már nem számít koraszülöttnek.
Nálunk a dokim fix tarifás :? Tudom is, hogy mennyit kér, mert egy ismerősöm ajánlotta őt anno, aki már megszült és ő adta az infót, de azért mégiscsak megkérdem falból.
Nálunk párom egyelőre azt tudja, hogy a vajúdásnál ott lesz mellettem, de ha megindul a szülés, lehet, hogy kimenekül, én nem eröltetem, majd ahogy ő érzi, de lehet, hogy nem is szeretném, hogy ott legyen, én az az egyedül szenvedek típus vagyok :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sziasztok
dokinál minden rendbe volt. :D
vizelet negativ
vérnyomás 110/70
és a lényeg: nem rövidültem tovább !!!!!!! :lol: :lol:
a súlyomra nem tett megjegyzést, söt, mondtam neki, hogy alig eszek, mert nem birok,erre ö csak mosolygott. :)
elöször láttam öt mosolyogni a 7 év alatt. :lol: :lol:

legközelebb a 36.héten megyek szept. 30.-án

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Ildi

Az én férjem is így indult neki az első szülésnek, aztán már ki sem akart menni, nekem megnyugtató volt, hogy ott volt velem, végig bíztatott, neki legalább hisztizhettem, amikor senki sem látott, mert azért egy idegen szülésznőnek nem lett volna képem. És tényleg a legcsodálatosabb pillanat, amikor meglátjuk a kisbabánkat és sajnálta volna, ha erről lemarad, dehát majd meglátjátok nálatok hogy alakul.

Timi

Jó híreket hoztál!!! Én sem kívánok semmi kaját, állandóan csak gyümölcsöt ennék.

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!!
Jó régen voltam, rengeteget irtatok, most nem állok neki visszaolvasni...de a képeiteket megnéztem, már mindenkinek jó nagy hasa van, nekem is napról napra nagyobb :lol:
Ma voltam dokinál, többet belső vizsgálat nem lesz, szept.24én megyek megint, már NSTre, onnantól meg már minden héten. Amúgy rendben van minden, méhszáj zárt, 97cm a haskörfogat :)
A pici egyre többet mozog, már csak feküdni kényelmes nekem, de sztem neki is az a legjobb ha fekszem...ma összerakjuk a kiságyat, nagyjábol megcsináljuk a babasarkot:D Már ideje, ráadásul jövőhéten meglátogat a védőnő. Ti választottatok már gyerekorvost? Én hétfőn megyek hozzá.Ahhoz akit ajánlottak, aztán majd meglátom.
Na megyek, vigyázzatok magatokra!

Kép
babe.
 
 


marek: el fogod tudni költeni azt a nagy öszeget? :? :lol:
zsuzsu: zabálni való a fiad :lol: :lol: na és ez a szeretet :D :wink:
borkaby: én Tomi mosóporral és Lenor sensitive öblitövel mostam
linhbaba: édi a babád :lol:
bkriszta: arányossan eloszlattam :wink:
nusildi: nekem is a múlt héten 2x begörcsölt a vádlim és tegnap is 1x. pedig most napi szinten szedem a magne b6-ot
lovaszkata: nagyon örülök, hogy minden rendbe van veletek és már otthon vagy! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?