Új privát üzeneted érkezett!

van egy bárányhimlős topik, ami azért érdekes mert mindenki csak akkor és addig keresi fel amíg a bhimlő tart, de érdemes a negatív vetületeit is megnézni a betegségnek ha valaki nehezen dönt.

Kép
akata
 
 


Kata,
oltásról már egyszer lefolytattuk a beszélgetést, nem akarom újra, másrészt ahogy te mondod, mindenki tegyen úgy, ahogy jól esik neki :wink:
Egy ponton viszont hadd helyesbítsek: az övsömör az esetek több, mint 95%-ában ugyanúgy egyszeri lefolyású betegség, mint a bárányhimlő, ld. itt: http://www.euromedica.hu/herpes.aspx
Másrészt az oltás nem véd az övsömörtől, bár valóban csökkenti a kialakulás esélyeit.

Tinu,
én már éljeneztem, itt is megteszem :)

Gyeremekek szépek, az nap süt :) húúúúúúúúúúúdenyáááááááálas

v
kisün
 
 


Tinu: várjál várjál... én is értettem valami célzás szerűt... de én azért nem mertem gratulálni meg semmi, mert azt írtad, hogy most kezdenél dolgozni. Akkor hogy is van ez? :lol: :lol: :lol:

Akata: én még mindig nem tom, hogy mit tegyek... de majd döntök és akkor az lesz a jó döntés. :lol: :lol:

Rájli: ne is bánkódj, mert azzal semmire nem mész. Mindig annak kell örülni ami van és nem azon szomorkodni, ami nincs vagy már elmúlt. Mondjuk tényleg nagyon nehéz lehet igy két gyerkőckével otthon, főleg, hogy Kamilla azért már eléggé értelmes és egész más törődést igényel, mint Borka. De ahogy érzem ügyesen meg fogod oldani. Jöhettek ám majd hozzánk is bandázni... :-)

Monisa: nálunk nagy sláger termékek az ibolyagyökér és a borostyánlánc, én egyiket sem próbáltam (akkor még nem hallottam sajnos róluk), de sok ismerős anya vette és elégedett volt vele. Egy próbát biztos megér.

Müller rajongók mit tud ez a müller amit a többi drogéria nem? És Zsan hol lesz a Te közeledben? Mert az tőlem sincs távol. :lol:

Deni: képzeld elfelejtettem ebédet befizetni... szépen kezdtem az ovit. :lol: Mondták, hogy jövő héten van pótbefizetés. Reggel apa vitte és hát nem ecsetelem, hogy neki nem pont ezen járt az esze. :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975
 
 

 
 

És hogy a másik oldalról is beszámoljak: a környezetemben levő oltott gyerekek egy része megbetegedett, a másik része (még) nem. Viszont akinél kijött a bhimlő, az mind könnyen-gyorsan átvészelte a betegséget. Szóval ilyen szempontból tényleg hasznos, főleg, ha újraoltással 100%-os védettség alakul ki.
Ennek ellenére én örülök, hogy nem adattam be, mind2 gyerek nagyon szépen vette az akadályt 8)

büszkesün
kisün
 
 


ja, és én nem hiszem, hogy oltástól pszichopata idegroncs lesz egy gyerekből :mrgreen:
kisün
 
 


Kisün: én hoztam be a barihimlő témát. Kata csak segít nekem dönteni pro és kontra. Én normál körülmények között nem adnám be Fanninak, de mivel van egy másik babóca a pocakomban és nem tudtam, hogy voltam-e barihimlős ezért került ez szóba. Most derült ki, hogy IGg pozitiv vagyok, ennek ellenére sokan javasolják, hogy a pocakosságom miatt valamint amiatt, hogy az oviban szinte biztos, hogy lesz egy b.járván oltassam be Fannit. Én nem vagyok meggyőződve, hogy be fogom, de minden esetre körbe járom a témát. És AKata sokat segít az adjuk befé döntésben esetleg.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Tinu: izé, most ez a "9 hónapom van a doktorira" szöveg csak nem egy tesót jelent bújtatottan???????????????????????? :P MONDD MÁR!!! :lol: És akkor kisbaba mellett fogtok építkezni? :o Bevállalósok vagytok, nem mondom...

Egyébiránt mindig meg akarom kérdezni a véleményedet illetve persze a többiekére is kiváncsi vagyok, hogy mennyire gáz az, hogy Kamilla az ujjszopás mellé másodlagos "pótcselekvést" is végez a szabadon maradó kezével. Úgymint:
1. bal kéz szopi, jobb kéz be a póló nyakánál és bal cicibimbi pisztergál
2. bal kéz szopi, jobb kéz póló felhúz és köldök pisztergál
3. bal kéz szopi, jobb kéz jobb szemhéjjat szempillánál fogva huzigál

Az első kettőre ugrom és egyszerűen az idegszíjjelvet ha látom :x
Próbáltam már úgy is, hogy úgy csinálok, mint aki nem veszi észre, próbáltam, hogy rászólók szépen-csúnyán, elmagyaráztam, hogy miért nem jó stb stb de SEMMI se használt eddig, hogy ezekről leszoktassam :( Anyu egyszer leragasztotta a köldökét szigszalaggal :oops: mert ezzel "fenyegettük" de Kamilla kiröhögte és nézegette magát a tükörbe milyen franyesz a ragacs a hasán 8) :?
Az a gondom, hogy attól félek, hogy bár az ujjszopás elmarad majd idővel, de a pótcselekvés megmarad. Magamból indulok ki persze, mert én ujjszopi közbe a szemöldökömet birizgáltam és ez a mai napig megmaradt, mert ha gondolkodom vagy csak bambulok akkor ugyanúgy pisztergálom a szemöldököm, mint gyerekkoromban. Nomármost Kamilla ölég hülyén fog kinézni 30 évesen amint a mellbimbóját izgatja avagy a köldökét huzigálja egy fontos manager mítingen :mrgreen:
Szóval??? Miért van ez? Hogy tudnám átterelni a kezét pl hajbirizgálásra avagy más egyéb tevékenységre??

Tesz-veszt megszórtam én is, remélem pikk-pakk elviszik a cumókat 8)

Rylie
rylie
 
 


Johi,
Müllert látnod kell, érezned kell, akkor érted! :wink:
ez egy olyan drogéria, mint a dm, csak ez inkább dm a köbön... :lol:
majd meglátod, elmegyünk... :wink: :wink: novemberben nyit budakeszin, és lesz még ott kik nevű gyerekruha bolt is, amit Ausztriában nagyon szeretnek, mert klassz és "olcsó" ruhákat árul. Sztem amolyan c&a tipus. csak más...

Övsömör:
nekem volt, egy hétig tartott, elviselhető volt, ráadásul allopátiás :lol: gyógyszer nélkül kellett legyűrnöm, mert szoptattam, igy rhus toxit vettem be rá, és gyorsan jött, gyorsan ment.
Ez csak saját tapasztalat. Én úgy tudom öregkorban nagyon macerás ez.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Johi: müller Bkeszi külső részén a Budaörsi úton épül az Aldi mellett. Ide kistescót is építenek meg mégvalami osztrák ruhás boltot ami Zsanci szerint szintén nagyon királyságos.
egyébiránt nekem a müllerről a tejberizs jut eszembe 8)

R
rylie
 
 


Szellőke,
privi ment. jobbulást!!

Rylie,
az a baj, h ezt én sem tudom, h egyik pótcselekvésről miként lehetne egy másikra átszoktatni. Pl. az orrtúrás helyett sokkal szívesebben látnám, ha rendet rakna, vagy mandalákat festne.
De nem akarja büdös kölke. ez Borisz, kivételesen nem Igi.
Az a baj, h pótcselekvésről nem lehet leszoktatni szidással, meg állítólag az sem túl jó, ha felhívod rá a figyelmét (na, ezt oldd meg, mikor szétcsesz az ideg, ha csinálja!!!!!!)
nekem sem sikerült, de majd remélem kapsz okos tanácsokat.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Kisün,
én már annak is örülök, hogy nem ignoráltad, hanem végigolvastad :D :D :D de nem akarok ám én lobbizni senkinél, hogy adassa vagy ne, én is megtartom magamnál a kételkedés jogát ám jónéhány esetben. :wink: Általában a halálos kimenetelű szövődményekkel járók mellet tuti leteszem a voksom (itt a pneumo, kullancs stb...) mert nem élném túl, ha az én döntésem miatt lenne bármi baja a köcömnek.
No meg nem utolsó sorban - bár NEM ez befolyásolja a döntésemet - nekem minden vakcina ingyé van.
(ezzel együtt a munkahelyemen én vagyok az egyik "legoltásellenesebb" :D :D mérgelődnek is sokat miatta)
Summa: felesleges dolgokkal nem szuratunk, de ha gáz lehet a vége, akkor nem kérdés. Ezek a vakcinák amúgy kevés kivétellel már köznapi néven "herélt" vakcinák, ergo nem lehet tőlük megbetegedni és nagyon kevés vagy semmi mellékhatással járnak.
Nagyon sok tévhit maradt a köztudatban, köszönhetően a kezdetlegesebb fejlesztésű - néhány éve még használt - oltóanyagok után, de nagy reform volt oltóanyag téren az elmúlt 2-3 évben.
No oltásugyben ennyit, nehogy kirobbanjon megint egy vita róla, előre mondom nem veszek részt benne!! :lol:

Kép
akata
 
 


Johi,
Müller nemcsak drogéria, hanem játékbolt és iroszer része is van :) meg konyhafelszerelés is, és nagyooon igényes, tiszta Ámerika :lol:


Mai ovi: Bálint a renitens: minden gyerek leült a körjátékhoz, csak egyedül ö ácsorgott 2 lépéssel hátrébb :oops: de ismerem már, csak kelleti magát, mert marhára érdekelte az egész játék (láttam az arcán), meg itthon mondta h holnap ö akarja a gyertyát koppintani :lol: és elalvás elött azt mondta du., hogy ha felébredünk, menjünk vissza az oviba :lol: :lol: :lol:

KépKép
fibi
 
 


Kata: de a 100%-os védettség egész életre szól, azt jelenti? Mert elvileg a kettő nem következik egymásból...

Rylie: hát nem akarok titkolózni, csak nem voltam még dokinál, majd utána lesz igazán publikus. Persze a lepcses szám meg mindig eljár.
A kérdésedre a válasz: a pszichológusok (legalábbis abban a szemléletben, amit én tanultam), nem igazán azzal foglalkoznak, hogy mi a tünet és hogy lehetne egyik tünetről a másikra váltani, hanem az, hogy mi van a tünet mögött és a kiváltó okot megszüntetni, mérsékelni. Vagyis Kamilla szorong, nehezen birkózik meg valamivel. Hogy lehet neki ebben segíteni? AMúgy engem meg inkább a 3. riasztana jobban. A szemöldökhuzigálás, pláne tépkedés kicsit már az önsértés felé mutat. De Zsannak igaza van, hogy nem érdemes a figyelmet a tünet felé irányítani. Valahogy magadon vegyél erőt.
Most mennem kell csip-csip csókázni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Kata,
nyugodtan irj ezekről a dolgokról, mert sztem sokmindenkit érdekel, engem is! :wink:
aztán majd osztok-szorzok, és gondolkodom.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Kata,
nyugi, abszolút lejött, hogy mi az üzenet (ld. mindenki azt csináljon, amit akar). Szerintem is nagyon hasznos, amiket írsz (el szoktam olvasni), én csak két apró hubát helyesbítettem, ennyi :wink: ezért is írtam, hogy nem akarom lefolytatni újra a vitát, főleg úgy, hogy én pl. még oltás-ellenes sem vagyok, a kötelező oltásokat (még azt is, amivel egyébként nem értek egyet, ld. mmr) mindenféle ellenkezés nélkül beadatom, csúsztatni is csak akkor szoktam, ha beteg a gyermek. Sőt: kifejezetten örülök, hogy himlő, diftéria, pertussis és tsai ellen oltva vannak!


Johi,
értettem, ld. fent :lol: Nem baszogatni akartam Katát (bocs, ha úgy tűnt), nekem is hasznosak az infók, csak helyre tenni két apróságot :wink:
kisün
 
 


Zsan,
mandala orrtúrás helyett :mrgreen: :mrgreen:

Fibi,
örülök, hogy B. ennyire jól érzi magát az oviban! :D
kisün
 
 


Tinu! nálam meg azért volt gyanús mert azt írtad van még 9 hónapod. gondoltam akkor most mész és letámadod apjukot, s tutira mész :mrgreen: . GRATULÁLOK!!! :lol:

Müller: szuper biocuccok, s a játékrészlege sem piskóta :lol: .

Kik: Anyósom onnan vásárolt nekünk naaaaaaaaagyon szuper cuccokat!

Fibi! hajrá B!

van egy új kutyunk :lol: :lol: . már rég terveztük, hogy befogadunk egy társat, s mostanra megérett. barinőmék labikat és retrievereket mentenek, s kértem szóljon ha van egy 2-3éves leányzó. no ő lett:
Kép Shena
csudaédes, nagyon kedves, s nagyon figyelmes.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Barbi: micsoda Kutyu, Angi sem piskóta. :lol:

Müller: hát akkor nekem is ott lesz a helyem, bár Bkeszi nem éppen közeli, de egysző megnézzük. Most már kiváncsi vagyok. Nekem mindig az áááállles müller oder wááááás jut eszembe róla.

Zsan: na majd holnap én is mondom Fanninak, hogy bányászás helyett fessen egy szép mandalát. :lol:

Fibi: ez jó hír, akkor hajrá ovi. De jól értettem, hogy csak sokára fog ott aludni? Miért?

Kata: köszi az infókat oltás ügyben... tényleg nehéz dolog ez, mert bennem is az él, hogy sok a mellékhatás stb és nagyon nagyon gyógyóellenes vagyok. De mondjuk a kullancson jövőre el fogok biztosan gondolkodni, mert apjukat idén több is megtámadta és Fanni pedig nagyon sokat van vidéken.

Rájli: pótcselekvés passz, tényleg nehéz ügy, mert én magam is tudom, hogy mennyi hülye ilyenem van. Hogy tudnám rávenni Fannit, hogy ne csinálja azt nem tom. Azért elképzeltem Kamillát a fontos meetingen. :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Tinu! Szólj, ha lehet örülni :)

Rylie! Nincs ötletem a pótcselekvésre ill. megszüntetésére, de ha nálatok is az lesz, mint nálunk, akkor Borka hamarosan turkálni fog a szájában, ha jön a foga és akkor Kamilla valószínűleg átveszi ugyanazt a szokást, legalábbis nálunk most ez van. Na, az jobb lesz? :)
Az óvi miatt meg ne bánkódj annyira, mi is átvészeltük, hogy Gréti csak 3,5 évesen lett óvis. Pár hónap, és tök jól el fognak együtt játszani. Nálunk mikor Bajni elkezdett mászni, onnantól kezdve már nagyon jól elvoltak, Gréti is 4kézláb közlekedett és úgy kergetőztek.

Olyan nyugis napjaink vannak így egy gyerekkel :) És Bajnikám annyira hálás kis szemekkel néz rám, mikor nekiülünk kettesben mesekönyvet olvasni, formákat bedobni. Olyan kis okos ám már, simán eltalálj a formákat, csak eddig Gréti mindig kikapott mindent a kezéből. És már egy csomó mindent beszél is, néha csak lesek, hogy honnan tud ezt-azt. Tegnap látta, ahogy előveszem a mélyhűtőből a pizzát és tettem be a sütőbe, és mondja, hogy "biddza" :roll:
És Gréti is teljesne ki van cserélve. Ma reggel mondja, hogy pisilni kell, és már megy is budira, odarakja a kis sámlit, felmászik a wc-re, aztán mikor végzett lemászott, tépte a papírt és kitörölte a puncit. Eddig mindig mindent én csináltam. Lehet már nekem is hagyni kellett volna kicsit önállódodni.

Azt mondja nekem valamelyik nap: "3 éves vagyok, most mondd meg!" :lol: (az mondjuk mellékes, hogy 3,5)

Kedvenc képemet muszáj felraknom:
Kép

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Ruzi! BOLDOG SZÜLINAPOT (csöpit megkésve)
gödibarbi
 
 


Müller témához:
a bio része szuper, de halkan jegyzemmeg, hogy a dm ezerszer ökotudatosabb, lásd pl a zacskók kapcsán vagy hogy a dm-ben lehet kapni lebomló pelust, itt nem
szóval tényleg, csillog-villog és minden van és van egy nagy sornyi nem drága biokaja, de azért nem mindenben dm a köbön, akettő együtt már egész jó :lol: (müllerben van pl sok weleda azért ;) )

Lindi,
anyukádnak bulást! nagyon helyes csávó Bajni :D

Tinu,
innen is gratula :D

Kata,
köszi, hogy ezeket leírod; nálunk megy a vita, apa oltatna, én egyértelműen nem (mármint a bárányhimlőt), de majd még alakul, bár tény, hogy erős fenntartásaim vannak az oltásokkal kapcsolatban :oops:

Rylie,
sok ++ a két kőchöz és nyugi! :D

és ma Ábel rákéredzkedett a klotyóra, nem ment bele semmi, de most legalább megint érdekli!!!! ez is valami és akkor idővel hátha tud menni oviba - mármint nem lepasszolni akarom csak ugye jó lenne ;)

Fíbi,
fiad édes lehetett :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Akata,
Köszi a borostyános tanácsot.
Bárányhimlő elleni oltást akkor adatok be M vagy P. unokájának, ha több tízéves tapasztalat van.


Zsanci,
Kihagyás ismerős, nálunk is volt. Sokan riogattak, hogy következetesnek kell lenni, de sztem a mi esetünkben ez hülyeség volt és P-nek jót tett a csökkentés (aztán a kihagyás).

Tinu,
Azta, nekem nem esett le, amit írtál. Csak nem értettem, hogy nálam pengébb agyúak miért gratulálnak. Visszaolvastam, én is gratulálok!

Rylie,
Próbálom elképzelni a 30 éves Kamillát a fenti műveletek közben!!!! :lol:
Én egyébként minden pisztergálásomat kinőttem (volt haj és kéztördelés - de akkor már nagyobb voltam. A hajazásnál kicsi.)
Peti a pólóját ette - szerencsére nyáron. Mindig volt vmi oka rá - egyszer mikor elment az apja, és M. születése után. Elmúlt, pedig nála is durva volt (egész nap a szájában volt a póló és naponta többször kellett váltani.) Én próbáltam sokat viccelődni vele (nem azon, amit csinált, hanem vicces dolgokat csináltunk, mert ugye ő szorongott. Ha verekedtünk és sokat mozgott és sokat röhögött /pl. agyon csiklandozod/, akkor órákra elfelejtette. Ja, és volt, mikor dadogott is. Az is elmúlt, bár az nem egyértelműen szorongás miatt volt nála.)
Szóval csiklandozd addig, amíg már visítani se tud. (Persze csak ha szereti a csiklandozást! Nálunk még a négykázlábas üldözés vált be és a fenék csipdesés!)
És ha én lenyugodtam (sokszor az én szorongásom is ott volt) vagy hagytam az egészet a francba ő is javult.
Más: M. nem szorong viszont ha mérges letérdel és a fejét veri a földbe. Már P. is átvette tőle! Ott térdelnek és verik a fejüket. Mondjuk fenyőpadló van, így könnyű! (Ez az önsértés-ről jutott eszembe. Ja, és persze vigyáznak azért, nehogy túlzásba vigyék!)

Fibi,
P. sok-sok dologban nem vesz részt. Asszem csak azokban hajlandó részt venni, amit ő talált ki.

Barbi,
Milyen jól mutatnak egymás mellett! A kutya és A.

Lindi,
B. jóképű!!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Tinu,
én azért nem gyanakodtam, mert ha most írod, h van még kilenc hód akkor még nem is vagy terhes. :D Ha meg igen, ne reménykedj, 7 és fél hód van vissza, úgyhogy húzzábele! :lol:

Barbi,
a mi kutyunk is tökígy néz ki! :D Csak még kisebb. :) Most volt 3 hós.

Boldog 4. szülinapot Kisün Dócijának! (Ugye ma van?)

Oltással jól összekavartatok, köszi. :lol:
1. eset: beadom, nem kapja el, soha semmi gond. Király.
2. eset: beadom, kis mértékben kijön rajta, vagy majd 10 évesen elkapja, amikor lesz annyi esze már (??), h ne kaparja szét magát. Sirály.
3. eset: nem adom be, enyhe lefolyással, pár elvakart pöttyel megússza, ez is zsír.
4. eset: nem adom be, most nem kapja el, de majd terhesen rizikós lesz, ez nagyon nem zsír.
5. eset: nem adom be, elkapja most, brutál szövődményekkel, abszolút nem zsír.
Tegyék kötelezővé vagy ezt vagy azt (muszáj v. tilos) , mert a tököm se tudja, mit csináljon /-jak???
neet
neet
 
 


Neet: csak sacc per kábé volt, mivel nem voltam még dokinál, olyan, mintha el se kezdődött volna ketyegni a 9 hónap. :)
Én nem tudom, mi a jó ezzel az oltással, de a gyerekemből már tiszta tűpárnát csináltam eddig is (kötelezők + pneumo 2x, kullancsos 2x, meningo - ez is 2x volt?, rota - jó, ez nem szuri volt, 2x). A dokinő mindig leakad, mikor meglátja Tünci lapját. A környékünkön szerintem nem sokan adatják be a plusz oltásokat. Szerintem meg akkor fogok dönteni bárányhimlő ügyben, mikor TÜnci oviba megy.

Kép
Kép
tinu
 
 


Neet,
mi lenne, ha pl Eszti 15 éves koráig nem adatnád be? Ha túlesik rajta addig, tökjó, ha nem, már van legalább 15 év tapasztalat oltás ügyben, és látod az esetleges hosszabb távon előjövő, neadjisten ,mellékhatásokat. Addig meg csak nem esik teherbe, szal az sem lesz, h esetleg pocakosan kapja el...

Nekem is azt mondta doki néni, amit Móni mond, ha nagykorúkig nem esnek át rajta, majd megkapják akkor, és akkor már lesz tapasztalat. Mert most még nincs.
zsancikant
 
 


Tinu: hát akkor még nem is gratulálok, mert majd akkor igazán ha már fix, hogy van lakód! 8)
szorong :o vazze mit rontottam el??? :roll:
az persze nekem is feltűnt, hogy amióta Bori itthon van illetve a pocakosság utsó hónapjától fogva sokkal intenzívebben szopja az ujját és kb azóta jött a cicipiszterga is. A köldökpiszterga volt már korábban is, aztán elmaradt és most megint. :? A szemhéjját csak akkor huzigálja, amikor kiveszem a kezét a pólójából és nem engedem, hogy visszategye oda. És ott az a hang tetszik neki amikor a szemhéj elcuppan a golyótól ááááá...nem gondolom, hogy önsértés lenne, mert próbálkozott már azzal is, hogy akkor az én szemhéjamat huzogatja, csak ezt én nem hagytam :?

Móni: játszunk, kergetőzünk stb akkor nincs birizga, de abban a másodpercben, hogy leállunk - levegőt veszünk- cupák bent, szabad kéz birizgál :?

Tinu: szorongást, hogy tudok oldani benne???
Lehet, hogy nekem vannak túl "magas" elvárásaim vele szemben amiket nem tud még teljesíteni és ezért szorong??? pl bili-ügy... :roll:

Lindi: Anyukádnak jobbulást - ez lemaradt tegnapról. Kamilla szerencsére nagyon szereti Borit, sose hallottam tőle semmi rosszat a tesójára, sőt! Bár gondolom más lesz a szitu ha Bori is nekiáll érdeklődni a játékok iránt :)

Oltás...nemtom. Azt hiszem nem adatok be plusz oltást. azt hiszem...ha egy oltás olyan f@sza, hogy tényleg kell a gyereknek akkor miért nem teszik kötelezővé???
Talán majd a HPV-t 10 év múlva..addigra kiderül, hogy tényleg jó-e a szer.

Rylie
rylie
 
 


ööö és Ruzinak is és Dócinak is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rylie
 
 


DÓCI KIRÁLYLÁNYNAK ÉS RUZINAK MI IS SOK SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!!!!



Rylie,
nekem éveken át tartó lelkiismeret furim voltvanlesz, de egyszer egy pszichológus anyuka mondott nekem egy mondatot, ami hónapokra helyretett.
Azt mondta (ez nem lesz egy mondat), hogy igen, lehet, hogy a gyereknek nem jó úgy, ahogy mi csináljuk, de egyáltalán nem biztos, hogy mi rosszul csináljuk. Csak egyszerűen nem tudjuk kielégíteni mindenki igényeit, lehet, hogy észre sem vesszük, hogy mik az igényei, de ez nem a mi "hibánkból" fakad, nem azért, mert közömbös vagy iránta, nem szereted eléggé, egyszerűen van ilyen.
Pl. Iginek az Isten szeretete, ölelése, cirókája sem elég. Én meg úgy érzem, sokszor nem bírom, pihennem kell.


ettől függ., én el szeretnék mennni mókushoz, bár nálunk más problémák vannak, már csak azért is, mert "objektív" szem olyat is észrevehet, ami nekem fel sem tűnne, nem is gondolnék rá.
de már próbálok nem önsörsrontani, és nem azon rágódni, h mekkora szar anya vagyok, hogy még az igényeit sem tudom kielégíteni, észrevenni, stb.
zsancikant
 
 


Zsan,
lehet, h ez lenne a legjobb, passzolom, lásd mint fent. De ha most elkapja, és nagyon durva szövődmények lépnek fel? Ez tett bogarat a fülembe. De abból kiindulva, h Eszci milyen kis energia- és vitaminbonba, nem hinném, h pont ő lesz szövődményes. (Híres utolsó mondatok?)

Na, megyünk dokibához, egy kis taknyosság itthon tartott minket 2 napig, de sztem ebből holnap kőkemény meló lesz. ;) Majd megkérdem őt is, mitaszond. Eddig rosszat még nem mondott, és c-vitaminon meg lázcsill.on kívül sokat még nem avatkozott be a lányom egészségébe. :)
neet
neet
 
 


A macska, aki mindent kibír:
Kép

Pl: gyere, hintázzunk:
Kép

Némó utolérte Marcit, súlyban és méretben: (külön felhívnám a figyelmet a farkincák végi hasoonlóságra. :lol: )
Kép

Asztmás macska így alszik:
Kép

neet
neet
 
 


Köszi lányok Mindenkinek a teszveszes, vaterás választ, akkor először a teszveszel próbálkozom majd :wink:

Votiv,
Akkor azt csinálom, h felpakolom a képeket a ruhákról vhova és ha vmelyik tetszik, akkor szólsz :) De abban is benne vagyok, ha eljöttök hozzánk, szívesen dumcsizok :wink:

Fibi,
Bulást Nektek!!! Bálintod nagyon édi :D

Deni,
De jó olvasni az ovis híreket! :D Sütisütésen nem is csodálkozom :lol:
És köszi, mi jól vagyunk :) Vasárnap óta már kívülről is érezhető az Öcsike, kis ficánka :D Csak már látom a nagy problémát, még hozzá név téren. Lehet, h marad Öcsike :mrgreen:

Johi,
Tök jó, h nálatok is ennyire bejön az ovi :D Fannika nagyon ügyi csaj! :wink:
Pocaklakó hogy van? És akkor ezek szerint kb. te is úgy voltál barihimlős mit én, nekem is csak vérből tudták megmondani biztosra.

Zuzi,
Bazsó is ügyes kispasi :D

Vica,
Én drukkolok ketteskéhez :wink:

Lindi,
De jó, h nálatok is könnyedén vette Gréti az ovit :D
Anyukádnak gyors gyógyulást!!! Kispasid még mindig dögös :wink:

Tinu,
Tünci bölcsis wow :D És még én sem gratulálnék, már csak babonából sem :wink:

Móni,
Amiket felsoroltál fognövesztésre, na kb. ezeket tudom én is.

Kata,
Szerintem tök jó, ha néha beteszel az oltásokról infot :) Nem árt tisztában lenni, tudakozódni. Én nem vagyok oltásellenes sem meg oltásmániákus sem. Majd, ha Adél közösségbe fog járni rendszeresen, akkor el fogok rajtuk gondolkozni. Bár a kullancselleni ez alól kivétel, szerintem azt jövőre meg fogja kapni a csaj :?

Rylie,
Én is elképzeltem Kamillát 30 évesen bimbit birizgálva egy meetingen és lehet, h nagy sikere lenne, főleg, ha pasikkal lenne körülvéve :mrgreen:
Igazából segíteni nem tudok tapasztalat híján, h mi lenne jó, de az amit Zsanci írt, van benn vmi :?

Barbi,
Csúcs a kép, mindkettő alany nagyon szép :D :wink:

Neet,
Ugye most már sokkal kisimultabb vagy az új helyen? :wink:

DÓCIT ÉS RUZIT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!

Kép

Kép Kép
curse
 
 


Neet,
:D :lol: :mrgreen:

És segítsetek nekem csak kb.-ra, h ki jöhetne szóba. Most nem szeretnék lemaradni a szülésznőválasztásról, múltkor 3 hónap előtte már nem volt elég, gondolom 5 hónap már elegendő :mrgreen:
Szóval olyasvki kellene, aki nincs ott mindig, viszont ha szükség van rá, akkor ezerrel pátyolgat. Nem szeretném azt, h végig ott legyen és idegsítsen, de amikor igénylem, akkor viszont legyen ott. Jók az igényeim igaz? :lol: Ezek alapján van, aki szóba jöhet?

Kép Kép
curse
 
 


Ja és azért a gátvédelem igen-igen fontos lenne. Adél után nagyon sokat szenvedtem a gátsebbel, lassan gyógyult, meg miegymás, úgyhogy most lehetőség szerint szeretném megúszni.

Kép Kép
curse
 
 


Köszönjük a köszöntéseket :lol: Dóci kérésére tegnap együtt csináltunk neki egy süntortát, ami egész sünszerű lett, és nagyon élvezte :D Kapott egy ünneplő cipőt, egy picic babát és az egyik babájának egy esküvői ruhát, no meg nagyapjától egy teniszütőt :wink: Marci erre szemrehányóan ki is jelentette, hogy "én nem is kaptam teniszütőt" :D :D

Neet,
az én agyamon is átszaladt, hogy nehogy beüsson valamilyen szövődményt a gyerekek, miközben én itt nagyban bízom benne, hogy pikkpakk lerendezik, de szerencsére igazam lett :wink: Így már könnyű :mrgreen: Az én gondolatom az volt, hogy ha a gyerek egészséges és jó az immunrendszere, akkor hasznos is, ha néhány ilyen vírussal találkozik és megbirkózik :)
De szerintem, ha az oltás 100%-os védettséget ad, és egyre több gyerek kapja meg, ergo egyre kevesebb bárányhimlővel találkozik, akkor az oltás ellen sem szól semmi. Az egy nagyon jó ötlet volt Zsan részéről, hogy kamaszkorában beoltasd, ha addig nem kapta el :)

Curse,
szülésznőben nem nagyon tudok segíteni, nekem volt, jó volt, de ha lesz még baba, akkor nem ő lesz. Ez bonyolult, ha gondolod, leírom priviben. :D Wow, 20. hetes vagy!!!! :)
kisün
 
 


írni már nem tudok, helyesen: "nehogy beüssön valamilyen szövődmény,"
kisün
 
 


Na, az a jó, h a szakemberek se tudnak/mernek/akarnak 100%osan voksot tenni egyik oldal mellett sem.
Most jövünk a dokitól, nem ellenezte se a be nem oltást, se nem beszélt le, se rá az oltásról-ra. A vény itt figyel, még vacillálunk, meg olvasok pár oldal különféle babanet, aztán meglátjuk. :D

Curse,
Fantha Zsu ilyesmi volt, mint amit leírtál, békén hagy, ha akarod, gátat alapból véd, stb (ha még jól emlékszem, mintha az előző életemben történt volna) de asszem ő elég favorit, és nem tudom, mennyire ér rá, de egy próbát megér.

És új suli megagigarulez, igen, simulnak a vonásaim, de többen riogatnak, h ez csak a kezdeti lelkesedés... mindenesetre nincs gyomorgörcsöm nap mint nap, h melyik elvetemült társasággal kell kihúznom kínosan hosszú 45 percet. :D

Sün tüskéje miből volt?
neet
neet
 
 


Tüske: ropiból... a la Anna+Peti+Gergő
kisün
 
 


Kisün: Dócinak nagyon boldog szülinapot. képet nem mellékelsz? Kiváncsi vagyok a sünszerűre.. :lol:

Neet: én bízom benne, ha megkapja majdan a barihimlőt Fanni esetleg akkor nagyon szép és enyhe lefolyású lesz. De hát gondolom mindenki ebben bízik. Nekem egy pöttyöm sem volt, úgyhogy nem tom, hogy voltam barihimlős. De kb. nekem is azok a dillemmák mint neked. Zsan ötlete tényleg jó.

Ruzinak is boldog szülinapot kívánunk.

Curse: hú te már milyen előrehaladottállapotbanvagy...(fanninemenged gépezni)... :lol: megyek is fürdetni.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


(Én vagyok az egyetlen, aki nem ismeri az annaéspeti sorozatot?? :oops: )

Ruzinak boldog 18.-at!!!

neet
neet
 
 


Neet, sztem igen!
(Nekem meg baromira nem tetszett, sőt: rondák a rajzok, béna a szöveg-az alexandrának nincs pénze egy rendes lektorra biztos...de a csajaim imádják...)

Itt vagyok, olvasok, de vagy nem volt időm írni, vagy nem akartam nyavalyogni (halllod Neet??)... Nincs semmi x-tra, P jobban szereti az ovit (és az új óvónénit), mint tavaly, gyönyörűeket rajzol, B pedig totál elvetemült (jól illusztrálja ezt, h szombaton ruhástul megfürdött a Dunában, majd büszkén közölte hazafelé a fél utcával,h "Dunába fürdettem!"), de meg kell zabálni olyan édes. Apjuk 2 hetes külföldi "munka"(=tengerpart, tenisz, konditerem, teljes ellátás) útjának túl vagyunk a felén, és kissé fáradt vagyok már. De azért állom ám a sarat!! Szal, ügyes vagyok. :)

Tinu, én egyből értettem a 9 hónapos megjegyzést, és magamban már gratuláltam is, de most itt is: grtula, és drukk,h minden rendben legyen! :)

Dócinak és Ruzinak nagyon boldog szülinapot!!!!!!!

Megyek pihizni,mert hosszúak a napok egyedül 2 gyerökkel ám!
rídonli#
 
 


Ruz,
neked is nagyon boldog születésnapot! :lol:

Neet,
nem tom, majd kiderül :wink: Szerintem baromi jó mesék, a stílus néha döcög, de hogy ellenvéleményt fogalmazzak meg, nekem a képi világa nagyon bejön :lol: Nekünk megvan mind a 6 kötet, történetek az írónő (aki egyébként építész) családjának mindennapjaiból. Gyerekek imádják, én sokkal szívesebben mesélem, mint mondjuk a Gazdag Erzsi-verseket, azoktól meg én hányok.
Ízelítő az http://www.annapetiesgergo.hu/fooldal.htm -n, vannak mesék, versek stb.

Ríd,
ügyes vagy 8) :lol:

Johi,
hogy vagy? :) képeket még nem töltöttem le, majd felteszem. Nem valami nagy durranás, de együtt csináltuk :D

v
kisün
 
 


Boldog születésnapot az illetékeseknek! :D

Rylie: a szorongásoldásra általánosságban nem sokat tudok mondani. Hiszen épp az lenne az oldás, ha tudnánk, mitől van és ott kicsit lazítani. De ehhez keveset tudok rólatok nagyon. Lehet ez életkori, normális szorongás is, ne kezdj el mea culpázni! Valóban sok lehet a tesó (pl. gyanús, hogy a tesóra semmi rosszat nem mond), meg a szobatisztaság ilyen közel egymáshoz. Hagyd szerintem nyugodtan a regresszióban, hadd jöjjön ki maga belőle (pelus maradhat), és ne vedd el tőle az önnyugtatását se. Ne félj, nem fog megmaradni a cicibirizgálásnál felnőtt koráig! SZerintem az fontos, amit Monisa írt, hogy ha te is rászorongasz, akkor Kamillának is nehezebb lesz, hiszen kinél nyugodhatna meg akkor? És nem valami szörnyű dolog a szorongás, mindenki csinálja. :wink: Nem akartalak megijeszteni a szóval. Meg az önsértéssel sem. SOrry. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Kisün, köszi! :)
Pluszinfó: egy ismerősünk kisfia együtt jár suliba Petivel, és azt mondták, h tényleg olyan helyesek,mint a könyvben. :)
A képek nekem nem tetszenek (már megszoktam, sokat látom), de az igen, hogy pár pöttyel milyen változatos arckifejezéseket tud rajzolni BE.
Gazdag Erzsi versek: ááá, kiráz a hideg... tényleg inkább A&P&G!

Rylie, én is erre gondoltam kb, amit Tinu írt, pedig én nem is vagyok szakember: a tesó születése elég nagy stressz, hogy egy kis szorongást okozzon. És nálunk sem egyből jött elő, hanem pár hónap múlva inkább. (P előbb kpködött, aztán direkt bepisilt.) Tökre látszottak az ambivalens érzései: örült és szerette a tesót, de közben féltékeny volt, és féletette a saját pozícióját. Ezt még egy felnőtt is neheze ndolgozná föl,nemhogy egy kisgyerek.

NA, húzok aludni, holnap ovi :)
Jóéjt!!
rídonli#
 
 


Dócinak és Ruzinak nagyon boldog szülinapot!!!!!!
Kép

Tinu :) Naaagy gratula!!! :D Ne hari, elsőre nekem nem esett le :oops: de nagyon örülök Nektek!!

Fibi :) De jó, hogy már jobban vagy! :D Ma milyen volt az ovi?

Rylie :) Köszi, van beutalónk, ma túl is estünk a vérszivácson. Igaz, hogy messzebb volt és várni kellett, de legalább volt megfelelő tűjük és túl vagyunk rajta!! :D Bizergához +++++, bár okosabb lennék...

Johi :) Pótbefizu :lol: Mi nem felejtettük el, viszont vmi mást igen (a házassági évfordulónkat :oops: még jó, hogy apának beugrott az este :lol: ), látszik, hogy nekünk most "csak" az ovi körül forog a világ :mrgreen:
Sajnos az ottalvás még nemigen megy, bár ma már aludt egy picit. Meg jó lenne, ha végre "felengedne" Bálint, de hát ehhez neki idő kell tudom :roll:

Zsan :) Ovihoz ++++++ Ezt a Müllert meg meg kell néznem magamnak egyszer... :lol:

Barbi :) Gratula az új kutyhoz!! Nagyon cukik egytt Angival! Szép és gyerekbarát ez a fajta! :D (csak házőrzésre ne akarjátok használni :wink: :lol: )

Lindi :) Kép szuper!!! no meg a fiatalember :D :D :D Most kicsit nekünk is több idő jut Bencussal kettesben és épp ma jutott eszembe, hogy ez eddig mennyire mission impossible volt :lol:

Móni :) Elképzelem a két gyerkőcöt a fejüket ütemesen a földbe vereve :mrgreen: :lol:

Neet :) Hű, mennyi 4lábú! Ti tényleg nagyon állatbarátok vagytok! :D Eszti meg nagyon ügyes, teli kézzel is tud hintázni! 8)

Curse :) Ficánkoló pocaklakó de jó-de jó :D :D Sz.nő meg hasonló, mint amit Vera írt (tudod u.az volt :wink: )

Vera :) Ropis sünitorta rulezzz!!! :lol: :lol:

Ríd :) Dunában fürdés :lol: :lol: Petra új oviba ment vagy csak az óvónéni lett más? És kitartás!!
denizsa
 
 


Sziasztok,
én sem látszom ki a maratoni egyedüli gyerekezésből...Nagyon felületesen olvastam, sorry, ha valami fontos kimarad...

Szüliseknek nagyon sok boldogságot!
A házassági évfordulósoknak szintén :-) !

Tinu,
halk gratu ;-) (Nekem leesett, sokan rosszak körülöttem matekból ;-) )

Curse,
szülésznő nálam is dettó, mint Vera és Deni ( és Ancsi )... :wink: Húúúh, azt hiszem hamarosan nem lesz munkája... :? Tőlem is érdeklődhetsz,h miért nem...;-) Jah, és Kisün, majd nekem is privizhetnél, mert kivi vagyok nagyon a Te véleményedre is!!!!

Rylie,
vívódásod megfogott...Szerintem nagyon hasonlóan állunk a gyerekneveléshez és az elveinkhez stb. Lehet,h nem is Kamilla szorong igazán, hanem Te... LAzíts és adj fel elveket ;-)
Nálam pl az első az volt, hogy igenis leülhet E dvd-t (Kisvakond, Pingu, és mesetv) nézni. Ez kontrollálható eléggé, s 20-30-perc plusz lehetőség a napban ! A gyerektársaság kérdését átérzem, mert E-nek sincs igazi társa a játszón, és így elég nehéz neki,de ha valahova vinném, akkor meg mindig tutira közbejön valami. :-(
Egyébként ahogy B cseperedik egyre könnyebb lesz, csak addig éljétek túl vahogy...Kitartás!

Neet,
Anna és Petitől eleinte rosszul voltam, de enyém E is odavan érte!

Barb,
Angi és az újkutty édik!!! Nővérem is SzImrét (Horváthdrval) tervez, de tegnap óta vérezget picit :-(

Rólunk:
Eszterrel alighogy kilábaltunk ebből a fránya viszketős pöttyöződésből, most Atinak lett ótvara (!) :-( Tömören: Elég durva, gyorsan terjedő, nagyon fertőző sz@r. Hát, a kezelése pedig az anyakínzások egyike: hidrogén peroxydos oldattal ledörzsölni a seb tetejét (ergo véresre) napi háromszor. S mindez a combján és a kézfején. Elég annyit, hogy ma háromszor is zuhanyoztam...
Pozitívság: építési engedély megvan, pár napon belül hitelfelvétel, kb két hét és építkezünk!!

Eszter pedig elkezdte hogyúgymondjam "sürgető-szóként" alkalmazni a már szócskát :-D
"Anya, mit csinálsz már?, segíts már! " Stb...
És egy csecsemőkori képére megjegyezte, miközben drámai mozdulattal a mellkasához kapott:
"Jaj, de édes voltam!"

Kép
Kép
szelloke
 
 


Reggelt!
Ki is használ ezüstkolloidot? Hol lehet beszerezni? Ez az ótvaros streptococcus ráment a torkomra, fülemre :-( Nagyon gááááz...
De Ati sokkal jobban fest mára!HUrráá!

Kép
Kép
szelloke
 
 


Szellőke,
pü ment :) ti szegények, jobbulást :( :(

Deni,
remélem, B. hamar felenged az oviban :)

Ríd,
Dócinak volt egy időszaka, amikor állandóan a gém bocskorát kellett olvasni neki (G.A.)... sokat szenvedtem :mrgreen:

v
kisün
 
 


Vera,
engem is érdekel a történeted! :lol: írj nekem is!!!

Szellőke,

nagyon gyorsan jobbuljatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
építés meg rulez!

Én ANna és Petit szeretem, főleg a rajzokat, a szöveg tényleg elég gyengusz, de tényleg, ennél én is jobbat szülök, de a rajz az nekem zseniális. Azok a színek...arcok, imádom az egyszerűségét, és mégis nagyszerűségét.
És a fiaim is nagyon nagyon szeretik.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Szellőke: mi sokat használunk ezüstkolloidot, bioboltokban lehet kapni. Ha megszorulsz, nekünk szerintem van raktáron.. :lol: :lol: Jobbulást nektek, nem hangzik valami jól, amiket írtál. +++Nektek.

Kisün: éppen ezért érdekel, mert együtt csináltátok és nagyon szép lehet (az a legszebb, amit a gyerekkel együtt csinál az emberke). Köszi kérdésed jól vagyok, bár sokat fájogatok. Ma voltam Uh-n minden rendben. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉés lehet, hogy kispasi.. :lol: :lol:

Anna és Peti: Fanni nagy kedvence nálunk. Én úgy vagyok vele, hogy legalább életszagú a dolog, igy most már ismeri Fanni is a hidakat, és egy csomó mindent hajlandó csinálni, mert Anna és Peti is igy csinálja. Nekem tetszik és tényleg sokkal jobb, mint egy csomó más genya mese. :-)

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Tinu, Szellőke, s többiek: arra jó volt a "megijesztésed" Tinu, hogy magambaszálltam és bőgtem egy sort, hogy mit, hogyan csinálok rosszul. Erre még rátett Kamilla is egy lapáttal: lent voltunk a játszón, Apa jött haza, dudált és ment volna leparkolni, utána szokott mindig áttipegni a játszóra kb 5 perc az egész. Erre Kamilla olyan sírást vágott le, mintha Apa elbúcsúzni jött volna :shock: igy ott rögtön félreállt Apjuk és bejött megvigasztalni Kamillát. Na ettől totál padlót fogtam, merthogy ilyen még sose volt - na Kamilla utál engem, tőlem/miattam szorong is, nesze neked, volt egy aranyos kiegyensúlyozott kislányod amit sikerült hazavágnod :roll: úgyhogy mire felértünk a vacsi főzése közben elbőgtem a bajom Apjuknak ami nagyon sokat segített, mert 1. kijött belőlem, 2. Apjuk megnyugtatott, hogy nem eszik olyan forrón a kását 3. Kamilla is odajött nagy szemekkel nézett majd odabújt, hogy megvigasztal :cry:
Szóval új lapot nyitottam, és kicsit lement rólam a feszkó amit eddig éreztem, hogy nem tudok két igénynek megfelelni. :roll:
Summa summárum: thanks ;)

Kisün: priviből ki ne hagyj!! :lol: egyébiránt én is újra mást választanék :oops:

Szellő: ház: YES!
Ótvar az nem valami középkori betegség?? :oops: :roll: Hol lehet ilyet összeszedni?? :o Ngyon csúnyán hangzik! Jobbulást!!! ++++
Jaj de édes voltam - :lol: :lol:

A&P&G-hez nem tudok hozzászólni.
Nálunk Bors néni a favorit, ami mellesleg az én kedvencem is volt anno ennyi idősen. Igy Anyu már előre dörzsölte a kezét, hogy na most jól visszakapom amit anno vele tettem. Dehát én most is élvezettel olvasom a Bors nénit..vannak szerelmek amelyek örökké tartanak 8)

Deni: eredményetek mikor lesz?

Mi is begyűjtöttünk valami takonykórt valahonnan :? Boriska köhög :( Kamilla taknyol, nekem meg a torkom lobbant be :( Hurrá!
Kamillának adtam vincetoxit, persze a primer rosszabbodás épp a Ringatóra jött ki ahol 2x is telibehapcizta Ili nénit :oops: a zöldség meg lógótt a szájába - cikiiiiii :oops:
Borinak meg nem merek adni semmilyen szert... :roll:

Rylie
rylie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?