Új privát üzeneted érkezett!

Szia GabiKép

Üdv a fedélzeten! Kép

Úgy tűnik, a gyerkőceink akkor a legélénkebbek! Kép Én is imádom, ahogy mozog, de ha apa odarakja a kezét, rögtön abbahagyja. A kis cseles. Kép

Nagyon örülök, hogy egykorúak vagyunk, talán majd a szülőszobán is összefutunk!

shine
shine
 
 


Szia Shine!

Ki az orvosod?
Kosza Gabriella
 


Dr. Vermes Gábor Kép
shine
 
 

 
 

Sziasztok!

Egy napig nem nézek fel, aztán hogy beindultok, csajok!

Szia Gabi! Üdv!!! Jó dokid van, bár nekem nem ő, de többeknek itt igen, és én is ismerem kicsit.

Shine! Gyorsan azokat a pocis képeket!

Ja, én is tettem fel pár újat is még dec. végén.
(Szabolcs néven, de mindjárt idemásolom, hol vannak.)

Ma voltunk a kéthónapos oltáson... Inkább nem mesélem el a napunkat azóta - tekintettel a várandósokra... De most alszik, és úgy döntöttem, nem is ébresztem fel, bár már nem evett kora délután óta. Apát is lefektettem, mert ki tudja, mi vár még ránk éjjel, és ő holnap dolgozik... Remélem holnap már jobb lesz...

Amúgy öt kiló a gyerekem, ami azt jelenti, hogy két hónap alatt két kilót hízott. 68-as rucikat hord. MI lesz velünk, ha ez így megy tovább?Kép.
Fulescsacsi
 


Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Előszöris egy tökjó hír: Olivér-unokaöcsi ma elindult!!! (12-én lesz 10 hónapos.) Majd utánanézek, de Balázs is valahogy ennyi idősen indult el.

Másodszor a kevésbé jó: voltam ma a melóhelyen, ahova sajnos nem tudnak visszavenni. Létszámstop van és bár állományban vagyok, a főnök megmondta kerek perec, hogy sajnos nincs munka.
Elmondta viszont azt is, hogy ha visszamegyek, a gyed lejárta után törvény szerint kötelességük 1 hónapig foglalkoztatni, ha elbocsátanak, akkor felgyűlt szabit kifizetni és végkielégítést adni. ÉS! Ha előbb találok munkát, ezeket a juttatásokat akkor is megkapom! Tehát van cca 4 hónapom arra, hogy munkát találjak! Igaz, ennél jóval sürgősebb a dolog, de a tudat azért nem rossz! Kép
Szerintem kevés ilyen korrekt cég van! Mert ugye megtehették volna, hogy visszavesznek és utána rúgnak ki és akkor csak max 1 hónapom van új munka után nézni.
Az viszont kicsit bántja a büszkeségemet, hogy ez az első munkahely, ahonnan kvázi kirúgnak...

Volt ma a Nobilis Dr Ács Nándor a Jakupcsekben! Láttátok?

Annamari
muter
 
 


Szabolcs TÜNDÉR!!!!
muter
 
 


Sziasztok!

Annamari! Olivér még csak tíz hónapos? Nekem a fotók alapján valahogy nagyobbnak tűnt... Klassz srác!
Hát neked se volt akkor valami jó napod... Remélem, hamar találsz melót! (Amúgy tényleg ritka korrektek... és azért ez nem is igazi kirúgás, hiszen előbb-utóbb úgyis el akartál jönni, nem?Kép).

Ács az, aki a szülőszoba vezetője?
Fulescsacsi
 


Jó reggelt!

Annamari! Ti jártatok babaúszásra, ugye? Hová? És mikortól lehet, és mikortól késő már? Azt tudom, hogy van az Almási téren, de valahol Kőbányán is van, nem tudom, melyik van közelebb, és melyik jobb... Muszáj mindenféle emberekközé menős programot kitalálnunk, hogy szokja a kis vacak!
Fulescsacsi
 


Szia Gabi,

Bánhidy a legjobb doki,én is nála szültem 3 évvel ezelőtt.Imádom!

Hedvig
hedvig
 
 


Sziasztok!

Tegnap este ismét egy nagy élménnyel lettem gazdagabb. Ültem a TV előtt és az én kis "pocaklakóm" egyszer csak mozgolódni kezdett. Ez már nem olyan csiklandozásszerű érzés volt, hanem kézzel is tisztán érzékelhető.
Furcsa volt, de nagyon-nagyon jó!

Kép Szia Shine!
Tényleg nagyon jó lenne összefutni a szülőszobán!
Láttam a fotódat, így biztosan megismerlek majd.

Kép Szia Hedvig!
Köszönöm a megerősítést. Én nyolc éve járok hozzá, és hasonlóak a tapasztalataim. Lelkiismeretes dokinak ismertem meg.
Nálatok apás szülés volt?

Egyébként nem tudom, hogy én vagyok-e túl aggályoskodó, de bennem nap mint nap annyi kérdés fogalmazódik meg, hogy mi hogy lesz.
Még nem tudom, csak sejtéseim vannak, hogy a dokinak mennyit kell adni a szülésért, illetve, hogy előtte, vagy szülés után kell-e odaadni?
Olyan ciki lenne tőle megkérdezni. Vagy illik-e egyáltalán?

Tényleg látta valaki tegnap este a Szülőszobát?
Én sajnos lemaradtam róla.

Üdv,
Gabi
Kosza Gabriella
 


Sziasztok! Kép

Az alábbi címet találtam:
http://halapenz.tripod.com
Az oldal működik továbbra is, csak áthelyezték egy nemzetközi szerverre.

Üdv,
Gabi
Kosza Gabriella
 


Sziasztok!

Képzeljétek, állítólag minden rendben van. Ma volunk uh-on, találkoztam V. dokival is,aki nagyon kedves volt, és megnyugtatott, hogy az AFP értékem nem is magas, és amúgy is minden kiderül majd most, de nem lesz semmi baj, mert eddig sem volt. És igaza lett. Kép

Igaz, nagyon-nagyon cslódott voltam. Arra számítottam, hogy nem mozizni megyek, de arra nem, hogy a doki (nem az enyém) mindössze 20 mp-et szán rám. Alig láttam valamit a Picimből, és semmit, de semmit enm mondott el. Fogalmam sincs, milyen adatokat írt be (Hc, ac stb) , adott egy képet (szerintem nagyon rosszat), amin nem tudom, hogy a kis háta van-e, vagy a pocakja. Nem vártam egy lelki fröccsöt,de egy-két infót mondhatott volna. Na jó a végén mondta, hogy minden okés, és ez a lényeg, de mégis olyan csalódott voltam. Meg olyan rossz érzésem volt, hogy tuti mindent leellenőrzött-e? Bár biztos profi, és tudja mit kell nézni, csak nekem tűnt őrült gyorsnak.
Na mindegy: jövő héten megyünk mozizni a Praxisba. Kép Akkor majd kiélem magam.

Lányok: mi az melsőfal ? Talán a hasam? Medencevégű fekvés az a farfekvés ?

Gabi: de jó neked!!! Irigy vagyok a mozgás miatt! Kép

Fcs: remélem, ma jobb éjszakátok lesz! Kép
shine
 
 


Szia Shine! Kép

Gondolom az AFP vizsgálat utáni ultrahang után vagy csalódott. Megnyugtathatlak, ez enyém is gyorsan lezajlott.

Az adatokból mindössze kettőt sikerült megjegyeznem:
BPD: fejecske mérete
FL: combocska átmérője.

A melsőfal nem tudom, hogy mi lehet, viszont a medencevégű fekvés az a farfekvés.
Nekem fejvégűfekvésem volt.

Egyébként ne irigyelj, gondolom te is hamarosan megtapasztalod.

4D-s ultrahangra mész?

Üdv,
Gabi
Kosza Gabriella
 


Shine!
Na, tudtam, hogy minden OK! Örülök nagyon. Igen, elég futószalag az UH a klinikán, de nagyon sokan vannak. Ki volt a doki? V.-nek nincs UH a rendelőjében? Egyébként az én dokim vele szokott egyidőben rendelni a körúti rendelőben.Kép
A mellső falon tapadt a placenta? Igen, a hasfalad mentén tapadt. Nekem isKép A medencevégű fekvés, szerintem pont az, hogy fejjel lefele, mert nekem is mindig ezt írta rá, igaz akkor már nagyobb volt a baba.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Shine! Bocsi, hülyeséget írtam, a medencevégű az a farfekvés , a fejjel lefele az a koponyavégi fekvés.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Éjszaka már nem volt semmi baj szerencsére, Shine, evett is rendesen, aztán bohóckodott egyig az apjával, aztán aludt még négyig. De nem várom a következőt. Örülök, hogy rendben van minden! A medencevégű az farfekvés, de ilyenkor ez semmit nem jelent, nekem is ez volt, aztán egy hónap múlva befordult. Másnak meg csak az utolsó hetekben. Nekem az AFP-s volt az egyetlen ultrahang, amikor tovább tartott... Amúgy mindig futószalag volt, kivéve egyszer, amikor kifakadtam, hogy mindig csak azt mondják, hogy nem látszik a neme, de meg sem nézik, olyan gyorsan lezavarnak. Na, akkor tartott vagy tizenöt percig a vizsgálat, már fázott a hasam. Az a doki mondta, hogy szerinte fiú, de alig látszik. (Dr Demendi, ha jól emlékszem, csak egyszer voltam nála.) Mindenki más azt mondta, hogy nem látszik. És lám, igaza lett, pedig nem hittem elKép.

Gabi! Gratulálok! Én nagyon hamar, már a tizenötödik-tizenhatodik héten éreztem a mozgást, de nekem is mindig abbahagyta, ha Apa odatette a kezét. Mondjuk olyan igazán csak a huszadik hét körül mozgott, akkor már Apa is tényleg érezte.

Nem egészen értem, hogy mi a baj a hálapénz.hu-val... Sajna alig hallgatok híreket, Apa a fő információforrásom. De én is megtaláltam azon a másik szerveren, írtam is.Kép (Láttam, mások is innen.) De azért érdekes vélemények vannak az új hálapénzes topikban, nem?
Fulescsacsi
 


Fcs megnéztem Szabolcs képeit és tündéri a kiskrapek!Kép

És üdv Gabi!Kép Gratula a pocaklakóhoz!

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Gabi,

Nálunk apás szülés volt.
Bánhidy doktor nem kért konkrét összeget és mi se kérdeztünk rá,adtunk amennyit gondoltunk és így 3 év után is tiszta szívből mondom,hogy ha tehettük volna sokkal többet adunk neki.

H.
hedvig
 
 


Sziasztok!

Nem látta senki a Szülőszobát tegnap este?
Mármint a TV-ben. Kép
Én sajnos elaludtam, pedig meg akartam nézni.

Gabi
Kosza Gabriella
 


Szia Hedvig!

És te milyen napszakban szültél?
Én attól félek, hogy éjszaka kell mennem. Akkor egyszerűen hívjam fel a dokit, hogy eljött az idő?

Gabi
Kosza Gabriella
 


Én láttam! Hát... nem valami nagy szám. Asszem nem fogok fennmaradni máskor, hogy megnézzem.
Kedvencem a topmanagerapu volt, aki a felesége keze helyett a mobilját markolászta és üzleti partnereivel dumált. De anyu sem volt semmi, amikor Zepter cuccost próbált rásózni a szülésznőre miközben, természetesen, az EDA már rá volt kötve. Nagyon unszimpik voltak. A másik házaspár jobban tetszett.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Fülescsacsi és Pirus!

Köszönöm gratulációtokat!
Igazán nagyszerű érzés.
Ma eddig kétszer tapasztalhattam meg újra. Kép

Gabi
Kosza Gabriella
 


Gabi, válassz szülésznőt! Én választottam, őt hívtam fel, behívott a klinikára és ő hívta fel az orvosomat, amikor elérkezettnek látta az időt.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Gabi! Szerintem kérdezd meg a dokid, hogy mit csinálj, felhívhatod-e, de ha bemégy a kórházba, ők értesítik, amikor már jönnie kell.
Fulescsacsi
 


Pirus,

lehet, hogy h-séget kérdezek, de annak mi az ügymenete. Mivel első babát várok, így nincs tapasztalatom. Kép
Szóljak a dokinak, hogy szeretnék egy szülésznőt?
Kosza Gabriella
 


Gabi, én a lányok ajánlására választottam szülésznőt is. Megkérdeztem a dokit, hogy melyik szülésznővel szeret a legjobban dolgozni. Az első CTG alkalmával bemutatott neki és mindig ő csinálta utána a CTG-ket fent a szülőszobán (azon az ágyon, ahol végül szültemKép), hogy szokjam a helyet. A szülésnél pedig tényleg szuper volt.
Szóval, csak ajánlhatom, hogy válassz te is, és a dokidnál érdeklődj először.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus,

köszi a segítséget, biztosan megfogadom a tanácsod.

Gabi
Kosza Gabriella
 


Gabi, ugye azt írtad, hogy a 19. hétben vagy? Mikor mész UH-ra? Képzeld mi a 19. héten láttuk először a kukacát ZsombinakKép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

FCsacsi!
Mi a Rubinba jártunk, szerintem nagyon jó, Balázs is imádta!
3 hós kortól lehet menni és sose késő elkezdeni! Az igaz, hogy a búvár-reflex eltűnik egy idő után, de nem kell a babát feltétlenül a víz alá nyomni. A lényeg, hogy megszeresse és természetes közegként fogadja el a vizet. Tehát semmi olyat ne csinálj, ami neki nem esik jól.

Shine!
Örülök, hogy egészséges a babád! A 18. heti UH nekem is csalódás volt, max 1,5 percig tartott, de abban benne volt az is, hogy a doki megmutatta a zacskóját meg a fütyijét.
Ne aggódj, biztos, hogy alapos volt az UH! Egy mandulaműtét sem tart tovább, mégis alapos! ;-)

Pirus!
A topmanager nekem sem volt szimpi... Amiatt viszont sajnáltam, hogy a dokija cserbenhagyta, mert az irtó rossz lehet.
De a másik pár olyan jófej volt! És a kis morcos babájuk, ahogy pislogott a fényben... KépKép

Annamari
muter
 
 


Természetesen a _baba_zacsiját_és_fütyijét_ mutogatta a doki KépKépKép
muter
 
 


Sziasztok!

Annamari! Tegnap este fél órát röhögtünk ezen a fütyi-zacsi dolgon... Ha nem írod ki utána, észre sem vettük volna a félreértést... Szóval a nap poénja díjat megkaptad simán!Kép
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Pirus,
Igen a 19-ik héten járok. UH jan. 1-jén lett volna, de mivel az AFP-m eredménye addigra nem lett meg, így áttettük e hét szerdára.
Azt hittem, hogy majd kiderül, hogy fiú-e vagy kislány, de sajnos nem mutatta meg.
Talán a következő UH-on.

Egyébként nem tudom miért, de egyre inkább érzem, hogy kislány.

Néha már szégyenlem magam, amikor a doki azt mondja, hogy panaszkodjak.
Szerencsés, de egész terhességem alatt semmi panaszom nem volt. Se reggeli rosszullét, se hányinger... Kép
Kosza Gabriella
 


Sziasztok!

Gabi! Én is úgy éreztem végig, hogy lány, erre lett egy Szabolcsunk.Kép Nekem csak az első hetekben volt hányingerem, meg amikor mentünk a kinikára, az egyik utcában, ahol töménytelen kutyakaki van a járdán mindig, rendszeresen elhánytam magam. De semmi mástól.
Fulescsacsi
 


Gabi,
üdv!Kép

Jól emlékszem, hogy Bánhidy doktor? Akkor kérdezd meg, kit javasol. Nekem Dömötör Margitot ajánlotta anno. Jó ajánlat volt! Kép De azt is mondta, hogy elég a 3x. héten felkeresni. Utólag ebben már nem vagyok biztos.

puszi Lányok!
Holnap utazunk! Szurkoljatok, hogy ne legyen jeges az út!
solya
 
 


Szia Gabi,

Én napközben szültem,úgy 13h30-tól 15h30-ig.Kép
Ífy értelemszerűen ben volt a doki.Szülésznőt nem választottam,nem is tudom sajnos a nevét,az biztos,hogy nem a Panni volt.
Én annak idején minden hülye kérdésemmel hívogattam a dokit,és ő mindig kézségesen válaszolt is.

Hédi
hedvig
 
 


Szia Gabi,

Én napközben szültem,úgy 13h30-tól 15h30-ig.Kép
Ífy értelemszerűen ben volt a doki.Szülésznőt nem választottam,nem is tudom sajnos a nevét,az biztos,hogy nem a Panni volt.
Én annak idején minden hülye kérdésemmel hívogattam a dokit,és ő mindig kézségesen válaszolt is.

Hédi
hedvig
 
 


Sziasztok! Én szülésznő vagyok. Csak benéztem, hogy mi a helyzet.Most próbálom reg.magam.
Névtelen
 


Nekem is Margit volt a választott szülésznőm!Kép

Szia Névtelen szülésznő! Üdv közöttünk! Remélem gyakrabban tudsz jönni, mint Vojőr és mesélsz nekünk a szülőszobáról, mármint az újról, a szülésekről és minden egyéb érdekes dologról a Te szemszögödből.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

4D-s UH-ra a normál UH-tól függetlenül akármikor el lehet menni, vagy ezt is jelezni kell a dokinak?

Üdv,
Gabi
Kosza Gabriella
 


Sziasztok!

Brrrr, olyan hideg van, muszáj leszek redukálni a napi sétát... Igaz, hogy -5 fok alatt nem jó már nekik? Jaj, pedig ennyi kis kimozdulásra szükségem van...

Solya! Vigyázzatok magatokra!

Annamari! Közben megnéztem a babaúszás honlapot, szerintem az Almási térre fogunk járni, mert közelebb van, mint a Rubin, bár ott meg állítólag csak a babaúszásra használják a medencét, hát, nem is tudom... Úgy várom már! Olyan klassz dolgokat írtak a honlapon!
Még egy hónapunk van a rákészülésre, be kell szerezni a fürdőnacit, meg nekem sem ártana valami megfelelő menetfelszerelés, nem hiszem, hogy rámjön a régi fürdőruhám.Kép

Annyira édes a fiam, gőgicsél az ágyában a Dzsungel könyvére! Vannak dalok, amiket nem szeret (pl. amikor Ká hipnotizálja a "majmócákat"), olyankor nyekereg, azokat át kell ugrani. IMÁDOM!!!!
Fulescsacsi
 


Akármikor mehetsz,de vannak időpontok,amikor érdemes.Szerintem egy jó orvos "beteg" kapcsolatnál,nem árt ha tud róla a doki. Lehet,hogy ajánl egy jó helyet is.
Névtelen
 


Kata! Ha a "pusza" nekem szólt, kicsit csodálkozva ugyan,de: viszont kívánok. :-)
A koraterhességi hányingert sajnos épp egy olyan anyag okozza, ami elengedhetetlen magának a terhességnek a fennmaradásához.Ennek gyógyszeres csökkentése értelemszeűen nem tenne jót a pocaknak.Marad tehát a tüneti kezelés,kilószámra B6 vitamin /nehéz túladagolni szerencsére/, az együnk keveset sokszor módszer vagy a jeges víz kortyolgatása a gyomornyálkahártya nyugisabbá tétele érdekében. Népi vajákokban nem vagyok otthon sajnos...
Shine! Nyugodj meg,nincs az országban jobb UH gép a miénknél.A mandulaműtétes hasonlattal egyetértek egyébként.Ami gyors,egyáltalán nem biztos,hogy felületes.Attól függ,kinek a kezében van a vizsgálófej.Császármetszést is lehet 90 és 8 és fél perc alatt végezni ( házon belüli adatok ), és nem biztos,hogy az járt jól,akinek másfél órán át volt nyitva a hasa...
Annamari: Bocsáss meg,nem találtam a kérdéseidet.Ismételhetőek?

Vojőr
Vojőr
 


Szia Vojőr!

Kikerestem Neked, már archívban voltak...

"Megoldható, hogy egy orvos ügyeleti időben 7 szülést vezessen le lelkiismeretesen?

Létezik az a forgalomból kivont szülésindító zselé, vagy mi, amiről itt a BN-en olvastam, és állítólag HSZ használta?

Szoktak az orvosok szülést indítani a kismama kérésére?

Hogyan érinti ez a botrány most a szülésztársadalmat? Ti, szülészek, mit gondoltok HSZ-ről?

És amit már a lányoktól is kérdeztem, szülés közben, egy kismama honnan tudja eldönteni, hogy bizonyos beavatkozások feltétlenül szükségesek-e?

Előre is köszönöm a válaszodat!!!
Pirus"

"Hogy lehet olyan gyógyszerhez hozzájutni, ami nincs forgalomban?
Létezik, hogy tényleg nem vették észre a páciensek, hogy gyógyszeres beavatkozás történt?
Mi a különbség aközött a méhszájtágítás között, amivel a dokit vádolják és aközött, amiről itt beszélgettünk, a piszkálás között? (A fájdalmon kívül) És ezutóbbinak is lehetnek hasonló következményei, mint amiről írnak? (méhrepedés, embólia) Arról hallottam, ha nem jó időben történik, akkor biza császár lehet a vége, de vajon miért?
Engem még az intézmény felelőssége is érdekelne, bár gondolom erre nem fogsz válaszolni. Miért csak most? Miért nem korábban? Vezetőváltás történt? Vagy csak besokallotak? Vagy tényleg ilyen erős a szakmai féltékenység nőgyógyász körökben?
Most így hirtelen ennyi.
És egy kicsit más. Azt olvastam valahol, hogy a vácuumos szüléssel ellentétben előnyben részesítik a császárt. Miért? És akkor miért vannak még mindig fogós szülések is? (A múltkor olvastam elborzadva, hogy még létezik!) Vagy mindhárom más-más fázisban érdemes "elkövetni"?

Solya "


"Szia Vojőr!

De jó, hogy itt vagy!
Miért AKARTÁL csöndben maradni?
MÁV-val kapcsolatban: Te el tudod képzelni, hogy valaki évi 400 szülést lelkiismeretesen le tud vezetni? Főleg úgy, hogy azok zöme az ügyeleti idejére esik, ami kb napi 3-4 szülést jelent.
Miért védik az orvosok ennyire egymást? Hogy lehet, hogy miután a MÁV-ban felfüggesztették HSZ-t, a Szabolcs utcába és az Istvánba beengedték?
Hogy tudja egy kismama kivédeni az ilyen helyzeteket? Hogy kérdezés nélkül gyorsítót adnak neki? És egy éppen vajúdó kismama mit tud tenni, ha nem szeretne így az adott orvosnál szülni?

Annamari"
Fulescsacsi
 


Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy az orvosi hierarchia hogyan működik? Mit jelentenek a fokozatok, és melyik melyik után jön, mekkora döntési joga van melyiknek, ha van egyáltalán megkülönböztetés?
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Nemrég ment el a Párom Balázzsal Sopronba, kaptam 3 nap pihenőt!!! KépKép

FCsacsi!
Drukkolok az uszizáshoz!

Vojőr!
Fcsacsi megelőzött, bemásolta a kérdéseimet. Köszönöm, ha válaszolsz rájuk.

Képzeljétek, Balázs helye megvan a bölcsiben februártól! Engem pedig csomó interjúra behívtak már. Nagyon kiváncsi vagyok!
Tegnap vettünk anyukámnak 2 hullámos papagájt, olyan szépek! Ma pedig együtt elmentünk délután a cukrászdába és adtunk a kilóinknak Kép

Puszi:
Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Nagyon ritkán tudok jönni, mert az Andi mostmár szinte egész nap fent van - kb. egy óra alvás délben- s már szaladunk, s mindent pakolunk a konyhában együtt főzünk..nem könnyű!! De nem panasz gyanánt édes az Andi és hát Ő ilyen ezzel kell együtt élnem. Azért elolvasom amit írtok folyamatosan, ha írni nincs is erőm ...

Annamari, Te hogy látod gyerek mellett mennyi esélye van egy anyukának dolgozni???
Nem visszahúzó erő az egészben a vállalatoknál? Hiszen a gyerek beteg lesz stb. Meg szokták kérdezni, hogy ki fog rá vigyázni ha beteg lesz???
Három nap de irigyellek rám is rám férne már. Nem féltetted elengedni Balázst??

Picus
picus
 
 


Sziasztok! Akkor kezdjük sorban és tömören.
1, Évi 80-100 szülés nagyon jó praxisnak számít,ez teljes embert kíván.Ne csak azt számoljátok,hogy ez hány naponta jelent átlagosan egy szülést,hanem azt is,hogy ennek vonzatai ( terhesgondozás,UH,CTG-ellenőrzések,elveszett laboreredmények kergetése,stb-stb)elég sok energiát kivesznek az emberből.Arról már nem is beszélek,hogy ha statisztikailag az ember minden 4. nap szülőnőre vár,gyakorlatilag folyamatos készültségben kell lennie.(3x meggondolom,hogy vacsinál igyak-e egy pohár bort,nehéz elmenni síelni,és a nyári szabi alatt biztosan nem csak egyszer kell otthagyni a családot...)Mindezt azért írtam le nektek,hogy érezzétek: 400 szülés, az extrém sok...

Nem szülésindító,hanem méhszájérlelő zselé a neve,és létező,forgalomban lévő készítmény.Általában akkor használjuk,amikor a kismama pár nappal meghaladja a kiírt időpontot.Ettől várható,hogy a méhszáj "megmozdul", a szülés elindul,és nem kell ab ovo császármetszést végezni.

A kismama kérésére gyakorlatilag sohasem indítunk szülést.Ez szakmai kérdés,nem kívánság alapján működik.

HSZ-en már rég túlléptünk.Azóta csak mi vagyunk a sajtóban,és ez megér egy külön misét.Most éppen az a legérdekesebb téma,hogy vajon mi vezérelte legfőbb főnökünket, a minisztert, amikor felszólította az APEH-et azonnali ellenőrzésünkre.

Egy szülésvezetés akkor jó , ha a doktor legjobb tudása szerint OBJEKTÍVEN tudja megítélni annak menetét. ( többek között ezért nem vezetjük le feleségünk szüléseit).Ez hihetetlenül fontos.Ha a szakma ismeretét és a tapasztalatot még emellé állítjuk,bátran kijelentem: a beavatkozások szükségességét bízzuk a doktorra.Persze hangsúlyozom: minden KIZÁRÓLAG A SZÜLŐNŐ BELEEGYEZÉSÉVEL történhet.A szülés közös ügy.

Ez a "gyorsító" kicsit laikus kifejezés,biztosan te is érzed,hogy ha ilyen csodagyógyszer lenne, az már rég díjat kapott volna Stockholmban.
A vajúdó kismama már sokmindent nem tud tenni a szülés alatt,ha úgy érzi,nem stimmel valami a doktorával.Igazából nem is tartom reálisnak,hogy ha valaki megbízik egy szülészben, rábízza magát és magzatát,együtt elkezdenek szülni....és bő 2 ujjnyi méhszájnál bemutat,hogy cserét kér???
Én biztosan nagyot néznék...:-))
vojőr
 


Fülescsacsi!
Bocsi,lemaradtál...

rezidens-klinikai orvos(gyakornok)-szakorvos-tanársegéd-adjunktus-docens-professzor

Legfelsőbb fokon mindig a professzor diszponál,de ez inkább a nőgyógyászati műtéteknél van így. A szülészet akut szakma,általában a jelenlévő kollégák közösen döntik el,mi a leghelyesebb.Ez akkor is így lehet,ha te csak egy orvost látsz magad mellett.Több szem többet lát alapon mi azért meg szoktuk konzultálni egymás eseteit.
És nyilván tudod,a titulus nagysága sem mindig korrelál a szakmai respekttel :-))
vojőr
 


Sziasztok!

Picus!
Hát igen, ezek a száguldozó babák le tudják kötni a Zannyukat! Kép
Hogy van-e esélyem? Fogalmam sincs. Igazából még sosem voltam olyan helyzetben, hogy nekem kelljen munkahelyet keresnem, eddigi váltásaim oka az volt, hogy megkerestek egy másik helyről és jobbat/többet ajánlottak. Úgyhogy ez most egy nagy kihívás. Azt jó jelnek tekintem, hogy tegnap este sebtiben regisztráltam a jobline.hu-n és ma már kapásból interjúra hívtak.
Az önéletrajzomból kihagytam minden magánélettel kapcs. bejegyzést, az interjún pedig azt mondom majd, hogy van egy készenléti nagyi, aki bármikor mozgósítható (ez tényleg így lesz megoldva).
Balázst nem féltem, hiszen az apjánál a legjobb helyen van! Nagyon jól kijönnek egymással, ma délután pl úgy ébresztettek, hogy kétoldalról megsimizték az arcomat KépKép

Vojőr!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Utolsó két bekezdéssel kapcs. én konkrétan arra gondoltam, hogy hogy lehet a H.Sz.-éhoz hasonló eseteket _megelőzni_, vagy ha már megtörtént az indítás, akkor váltani. Tudom-tudom, bízzunk az orvosunkban, nade itt volt az élő példa, hogy nem mindenki érdemli meg ezt a bizalmat.
A gyorsító meg persze idézőjelbe kívánkozott, csak nem tudok jobb gyüjtőfogalmat a méhszáj-piszkálásra, a zselére meg az egyéb mahinációkra Kép

Annamari
muter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?