Pann:
A tejelválasztás normális esetben átlag 45 nap alatt teljesen leáll. Ha neked 7 hónap múltán is van tejed, akkor irány az endokrinológus, vagy ha nincs, akkor kérd meg vagy a nőgyógyászodat vagy a háziorvosodat, hogy utaljon be egy hormonvizsgálatra.
Dana:
Nem ismerem a Helen Doron módszert, de ezek szerint nekik sikerült legalább angolul megtanítaniuk a színeket. Lehet hogy magyarul egyszerűen nem foglalkoznak vele ilyen rendszeresen, és csak azért nem tanulta még meg őket magyarul.
Szilvinek már kétszer vágattam a haját.
Csak kicsit egyenetlen, mert természetesen közben egyfolytában rázza a fejét és visít, úgyhogy ember legyen a talpán aki hozzáférkőzik egy ollóval.
Szopis tanácsadó vizsgát még mindig nem tettem le, ellenben elvégeztem a dúlaképző tanfolyamot.
A szopis tanácsadó vizsga szerintem még évek kérdése, mert 2500 gyakorlati órát kell összeszedni, ami ha heti 40 órát töltenék szopis tanácsadással, akkor is 2 év lenne.
Amit az etetésről írsz, szerintem tök normális ebben az életkorban. Mi általában együtt eszünk, a lányok SK ami persze elszórakoztatja őket, de még így is tekeregnek, gimnasztikáznak, kinyitják az ablakot, kukucsolnak a függöny mögül, stb. Sőt, nálunk elég rendszeresen van étkezés a nappaliban a TV előtt.
Nem ideális, de így van egy kis béke, és esznek is. Persze itt csak szendvicseket, gyümölcsöt, darabos cuccokat kapnak, de még így is kötélidegzet kell a takarításhoz.
Etetőszéket már nem használunk, visít, ha megpróbálom belerakni, én meg nem erőltetem.
Ja, méretek.
Szilvi 10 kiló és 74 cm. Kb. Mert a 80-as ruhák még nagyok rá.
Jó evő egyébként, még a vasszöget is megenné, plussz még szopik. Úgyhogy nem aggódom. Ő az apja alakját örökölte (vékony), majd örülhet neki ha kamaszodik.
Cumi nálunk nincs, ellenben szopi az még van, de nem azzal alszik el, és a bölcsis szörnyülködések ellenére nem kell bejárnom hozzá 3 óránként megszoptatni a bölcsibe.
Ilyen hülyeségekkel traktáltak ott.
Mmóni:
Együttérzek az ovis beszoktatással kapcsolatban... nekem most pl sokkal nehezebb volt Szilvitől elválni, mint anno Zsuzsától, akivel ilyenkor még bizakodtam abban hogy majd beszokik.
Egyébként halál komolyan, ezekben az intézményekben az anyákat is "beszoktatják" mert nekünk is alkalmazkodnunk kell ám az ő struktúrájukhoz. És én úgy gondolom magamról, hogy eléggé bárány lelkű vagyok, de azért most már kezd kialakulni egy kép arról, mikor az intézményben jobban akarják tudni, hogy mit csináljak a gyerekemmel. Mint pl mikor megmondták, hogy nem jó, hogy Zsuzsával angolul beszélünk otthon, vagy most Szilvivel mikor megmondták, hogy az nem jó, hogy ő még szopik. És ha az ember véletlenül valami házirendi szabályt nem tart be, akkor rendesen leszidják mintha én is valami óvodás lennék! Ezen én mélységesen meg vagyok döbbenve, hogy mennyire nincs felnőttnek kezelve a szülő, mennyire nem tekintik partnernek, és kezdek rájönni hogy erre háklis vagyok.
Ágy:
Szilvi még rácsos ágyban alszik, kivéve persze ha Zsuzsa ágyán vagy a miénken alszik el.