Babcsi
Tejmennyiség-növelő: Urtica urens 5CH, én napi 2X5 golyót, azaz két alkalommal 5-5 golyót szedtem. Sokan azt mondják, kúraszerűen kell szedni, azaz szünetet kell tartani, de én nem tartottam.
Ja, és én még Laktoherb teát is ittam. Még olvastam, hogy a kecskeruta tea is jó:
KECSKERUTA (Galega officinalis)
A hüvelyesek közé tartozó, nedves talajon élő növényből készült tea a népi gyógyászati tapasztalatok szerint fokozza a tejelválasztást, ezenkívül vércukorszint-csökkentő teakeverékek alkotórészeként is használják.
Hatóanyagai: 0,1-0,6% flavonoid, cserzőanyagok és szaponinok
Hatásai
- Húgyutak: enyhe vizelethajtó, ödémacsökkentő
- Anyagcsere: vércukorszint-csökkentő és izzasztó
- Mell: tejelválasztást fokozó.
Lehet, hogy ezt is ki fogom próbálni.
Szoba gyönyörű! Igazi fiú szoba. Ezek után én fel se merek képet tenni a miénkről.
Pocak nagyon formás.
Jó érzés, mi?!
Én észre sem vettem a forgót, míg Nati nem említette. Nekem majd az ágyon lesz, a pelenkázó fölé egy IKEA-s halacskásat raktam. Szerintem, nem fogja zavarni.
Festmények szupik!! Én is terveztem falfestményt, de ide nem akartam, mert nem sokáig leszünk itt. De lehet, hogy most mégis festek vmit Rékának. Ha lesz időm még rá. Neki is van most holdja, meg csillagjai, amik világítanak éjjel. Szülinapjára kapta. Nagyon tetszik neki.
Megírnád priviben az e-mail címedet?? Akkor átküldeném a doksit a homeos cuccokról.
Homeos szerek bevétele: célszerű őket a szájban tartogatni, vagy a nyelv alá téve megvárni, míg elolvadnak
A málnalevél teát – én úgy tudom - a 36. héttől kell inni. De ha rákeresel a neten, sok infot találsz róla, pl.:
http://babacsoda.hu/index2.php?option=c ... df=1&id=69
Mint Sleepin-nek írtam lejjebb, nekem a védőnő 10 perces fájásokat mondott. Szerintem az 5 perces már necces, főleg, ha császár lesz. De nem vagyok szakértő!
Pandi
Köszi a megerősítést! Akkor gyorsan átolvasom az összegyűjtött anyagomat, és beruházok.
Szerinted a 06.30-án lejárt málnalevélből készült teát még megihatom?? Én úgy gondolom, hogy ártani nem fog, max. nem használ.
Mofly
Hurrá! Akkor tuti kezdesz rendbe jönni!! Úgy örülök.
Hajrá szeptemberi spontán baba!!!
Nati
Gratula Szabinak!! Ügyes fiú!! Pusszantom!!
Azt én is tudom, milyen az, amikor nagyon fáj!
Meg azt is, milyen jó az EDA után!!
Susy
Köszi! Én is találtam itt a bneten, meg máshol is ilyeneket. Most tervezem az átolvasást, összegzést.
Ticsi
Azt írja, hogy 1 evőkanál tea csészénként. Leforrázni, max. 10 percig állni hagyni.
Hú, ez a könyök dolog! Tisztára, mint a húgomnál. Anyukám vagy apukám mesélte, hogy ő járt úgy egyszer, hogy fogta a húgom kezét, ő meg másmerre ment, és egyszer csak azt vette észre, hogy furán lóg a húgom keze. Szerencsére a szomszédban vmi doki lakott, és akkor ő megmutatta, hogy kell visszatenni. Később már a húgom magának rakta vissza. Viszont én úgy emlékszem, neki nem fájt. Laza az ízülete, vagy mi.
Magnézium: nem tudom, mi a max. mennyiség, de úgy tudom, 36. héttől nem szabad szedni!!
Nem attól görcsöl be, hogy nyújtózkodsz?? Mert nekem a vádlim akarna, de én már eleve úgy nyújtózkodom, hogy visszafeszítem a lábfejem. Így megúszom a görcsöt.
Ez a tépőzáras gyümölcsfa dolog nekem is eszembe jutott.
Tök jó ötlet! Én még tuti meg fogom valósítani.
Most épp babzsák fotelt, vagyis inkább puffot tervezek varrni, mert Réka Debiben állandóan kihordta az ágyneműt és azon hempergett.
Graffitiről jut eszembe, hogy én vettem Rékának kimosható filctollat. Szerencsére, a falat nem firkálja. Csak a papírt, meg amit engedünk.
Szigorú egy Anya vagyok ám!!
Kaja: Réka meg nagy kedvence a pizza. Néha trükközünk, és amikor Apa melegszendvicset csinál, azt is pizzának hívjuk, így eszik belőle.
Túró rudi nálunk is menő volt, most nem tudom, enné-e, mert régen vettünk. Amúgy az nálunk a csokorudi. Viszont vettem gesztenye marcit, ami uolyan, mint a rudi, csak túró helyett gesztenye van benne. Azt szereti. Ja, ma persze evett kenyeret.
Meg reggel pirítós kenyeret vajjal. Ja, és imádja a mézet. Reggel több kanállal is megeszik belőle.
Öööö…ez a lakcímesdi kicsit zavaros, de akkor ami az iwiw-en van, az jó?! Mármint helységnév??
Sleepin
Örülök, hogy Bende meggyógyult! Nekem a védőnő azt mondta, hogy irány a kórház, ha elfolyik a magzatvíz, vagy ha már 10 percesek a fájások. Rékánál csak szivárgott, de én rögtön bementem, ott is fogtak. Fájásom semmi nem volt. Szülés előtti éjjel kezdtem szerintem jóslózni.
Dike
Ezek nagyon jó értékek!! Hajrá ikrek!
Mami
Homeo és császár:
LEHETŐSÉGEK A CSÁSZÁRMETSZÉS SZÖVŐDMÉNYEINEK CSÖKKENTÉSÉRE
Műtét előtt:
szorongás oldására:
GELSEMIUM C -3o (napokkal a műtét előtt és előző este 1-1 adag)
általános gyengeség-érzés, remegés, hasmenés, hyperventillatio
IGNATIA C - 15 (esténként 1 adag)
ingerlékenység, zárkózottság, sóhajtozás, "gombóc-érzés"
ACONITUM C - 3o (műtét előestéjén és reggelén)
halálfélelem, rögeszmék
vérzékenység csökkentésére:
ARNICA C - 9 (naponta 1 adag, műtét előtt és után egy hétig)
C - 3o (műtét előtt egyszer, utána 2x)
PHOSPHORUS C - 9 (műtét előestéjén és reggelén 1-1 adag)
trombózis-, embólia-, alvadási zavar profilaxis:
LACHESIS C - 7 (esténként lo napig) varicositas, toxaemia (hypertonia)
CROTALUS C - 3o (3 - 4 adag)
Műtét után:
seb-fájdalom csillapításra:
STAPHYSAGRIA C -7
BELLIS PERENNIS C - 7 (napi 2 adag egy hétig)
lumbal-anaesthesiát követő fejfájás csillapítása:
ARNICA-HYPERICUM-HELLEBORUS C -3o (3-4 adag)
paralitikus ileus megelőzésére: OPIUM C - 3o (2-3 adag)
kezelésére: C - 7 (10-30-60 percenként egy adag)
keloid megelőzésére: GRAPHITES C - 7 (napi 2 adag hat hétig)
Staphysagria CH9 napi 2x5 golyó legalább egy hétig. Ez a szer császármetszésre is jó, szebben gyógyul a seb. Az Arnica CH9 is ajánlott a császárosoknak.
Császármetszés esetén:
Arnica 30 CH -egy adag a műtét előtt
Csökkenti a vérzést, segíti a sebgyógyulást
Staphysagria 15 CH, 3x5 golyó naponta
A sebfájdalom és a katéterezés okozta kellemetlenségek enyhítésére
Sedatif PC
Ha a kismama fél a műtéttől.
Hypericum 15 CH, napi 2x5 golyó
Gerincérzéstelenítést követő fájdalom csökkentésére
Gyermekágy alatt:
Echinacea D4, napi 3x5 golyó
Fertőzés esetén, antibiotikumos terápia kiegészítése
China rubra 9 CH, napi 3x5 golyó
Vérveszteség miatti gyengeség kezelésére
Császármetszés esetén a műtét után 5 napig az Arnica szedése javasolt, ezzel csökkentve a műtéti szövődményeket, valamint a fejfájás csillapítására érdemes a Hypericum C-30-at és a Helleborus C-30-at szedni napi 3*3 golyós adagolásban (szükség esetén még további egy adag bevehető).
Ezeket találtam, csemegézz!!
Gyugyi
Szavaztam! Jól láttam, hogy vezet a versenyben??
Vicky
Mi sem vagyunk elfogult Anyukák!
Vicus
Szupi köröm!! Én most tervezem levágni az enyémet, mert kisbaba mellett nem túl jó. Nekem uis nem mű.
Néha szegény Rékába is belekapok.
Ticsi, Babcsi
Fenyőbútor beszerzési helyek engem is érdekelnek!!
Csajok, nekem még van LH tesztem! Használjam jóslóként?!?
Jelentem, mikor én szavaztam, már első volt!!!