Új privát üzeneted érkezett!

Ez a kisfiú saját honlapja:
http://kovacsdominik.com/
lamme
 
 


Ildi: Mi az a töki-pompos???? Még az életben nem hallottam róla :oops: :oops:

Eperke, Ildi: Köszi az ajándékötleteket, végül a fakopáncsban vettem egy nagyon helyes rongybabát, meg egy nyuszi fogkefe-tartót, amin homokóra méri a fogmosás idejét. :lol: Ha én 2 éves kislány lennék, tuti örülnék :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Az új csodánk :lol:
Kép Kép
Vendég
 

 
 

Babett: Nagyon szuper ez a mászóka+hinta!!!! Gondolom Boti élvezi!

KépKép
kutyfül
 
 


igen, nagyon jó kint lenni mostanában az udvaron, már sajnálom is, hogy lassan vége a nyárnak :cry: A hintában simán elvan egy fél órát, sőt szinte be is alszik a végére, ha épp egy kicsit már fáradtabb :lol:
Vendég
 


Babett! Nagyon klassz hintás mászókátok van! Használjátok egészséggel!

Eperke! Hogy te milyen csinos kismama vagy?! Meg nem mondanám a fénykép alapján, hogy már a 40. héten jársz! :D

Ildi! Sztem a töki-pompos receptjét közkinccsé is lehetne tenni. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Istenem, annyi helyre kellen a segítésg! Ez a kisfiú csak 3 nappal idősebb Esztinél... Gyorsan átutaltam, amennyit tudtam.

Kép
waterlilly
 
 


Babett klassz a hinta nagyon, kerilányomnak is pont ilyen van és a miénk is hasonló. Jó hintázást Botinak, használjátok egészséggel! :lol:

Mindjárt előkeresem és felteszem a receptet. Kutyfül egyébként a tökipompos vásárokban, rendezvényeken előszeretettel árult finomság, magyar pizzának vagy kenyérlángosnak is nevezik.

Lamme, tényleg nagyon szomorú lesz az ember, ha látja az ilyen beteg gyerekeket. A környezetünkben is gyűjtenek pénzt/kupakokat egy beteg testvérpár őssejt kezelésére. Itt 9 és 2 évesek a lányok és mind a ketten betegek. Olyan bizakodó és jókedvű anyukájuk van, hogy én mindig elcsodálkozok, hogy van ennyi ereje, amikor mind a két lánya nagyon beteg. Most a nagyobbiknak összejött az első kezelésre való, szóval itt is bizakodnak. Szívből kívánom, hogy minden ilyen beteg baba/gyerek meggyógyuljon.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


SZóval a recept!

Töki-pompos
A mai változatok tetejére (az elmaradhatatlan tejföl mellett) kolbászkarikák, sajt- és füstöltsonka-kockák kerülnek. Még a vegetáriánus változata is kialakult: olajjal kenik meg, párolt zöldségekkel és reszelt sajttal koronázzák.
Aki csak egyszer is kóstolta már, biztosan szívesen süti meg otthon is.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő, (MI A MÁSODIK ALKALOMMAL 5dkg ÉLESZTŐT RAKTUNK BELE, MERT A 3 dkg SZERINTEM KEVÉS VOLT)
2 közepes krumpli,
1 teáskanál só

A meghámozott krumplit felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Az élesztőt kevés vízben elmorzsoljuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, belerakjuk az áttört burgonyát, és így hagyjuk kihűlni. Közben az élesztő is felfutott, most már a liszthez adhatjuk és egy kis kanálnyi sóval meg annyi langyos vízzel, amennyit felvesz a liszt, rugalmas tésztát dagasztunk. Megvárjuk, hogy fél óra alatt a duplájára keljen meg. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, és lisztezett tepsibe rakjuk. Megszurkáljuk egy kés hegyével, és 10 perc alatt félig megsütjük az előmelegített sütőben. Kivesszük, megkenjük fokhagymás tejföllel, és tovább gazdagítjuk szalonnával, sonkával, kolbásszal, vagy amihez kedvünk van. Még gazdagabb lesz, ha a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és így sütjük készre. A tepsiről egy vágódeszkára csúsztatjuk, adagokra vágjuk.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Na, a kenyérlángost én is ismerem és szeretem is :lol: :lol: Köszi Ildi a receptet!

Borzasztó, ha egy gyerek beteg. Erre nem is lehet mit mondani :cry: :cry: Én is utaltam nekik, remélem összejön a pénz és méginkább, hogy meggyógyul a kisfiú!!!

KépKép
kutyfül
 
 


Panndi, már akartam kérdezni, hogy hogy vagy? remélem jól :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Még mindig semmi...Most már kezdek kicsit türelmetlen lenni... Hidegfront is csak hétfőre várható. Addig remélem nem húzódik a dolog...

Ildi: Köszi a receptet! Ha lesz majd kis időm biztos kipróbálom, mert mi is nagyon szeretjük.

Babett: Nagyon szuper lett a hinta! Boti biztos élvezni fogja majd a saját kis játszóteret a kertben. :D

Tücsi: Köszi szépen! Mondjuk a hintás kép nem 40. heti, kb 10 napja készült. De azért köszönöm! :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Panndi: Rég jártál erre. Reméljük minden rendben veletek! :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Benéztem, Eperkéről van-e hír, látom még semmi újság. Drukkolok, hogy Eszter vagy Dániel/Ádám hamar kidugja a fejét :)

Jól vagyok, köszi, csak nagyon nagyon fáradt vagyok, állandóan aludnék, de szombaton vizsgázom, plusz hétfőn reggel kilenctől este hatig suliban leszek, meg hétvégén sem leszünk itthon, szóval most kicsit hulla vagyok, de amúgy tüneteim vannak, 10-én meg megyek dokihoz is.

Boti játszótere nagyon profi :)
Vendég
 


Ja igen eperke, tényleg nagyon csinos vagy! :)
Vendég
 


Én is utaltam, bár én mindig kétkedem, hogy melyik ilyen jellegű hír igaz és melyik egy csalás....
Vendég
 


Sziasztok!

Eperke: Jó sokáig húzzátok egyben a bébivel :D:D A szavaidból úgy érzem, hogy nem viseled olyan nehezen a második terhesség végét, mint én :oops: :wink: Szuper :wink:

Babett: Szuper ez a játszótér!!! És nagyon aranyos a hintában Bot :wink:

Beteg kisfiú: Nagyon örülök, hogy többen is tudtatok segíteni. Mi már csak jövőhéten megyünk a bankba, amúgy is van elintézni valónk, és mi is fogunk nekik küldeni valamennyit. Panndi: A kisfiú anyukája az NLC októberi babásainak egyike, ezért gondolom, hogy kivételesen ez nem rosszindulatú átverés. De természetesen igazad van, sokszor azért nem ad az ember, mert félő, hogy nem ahhoz kerül, akinek szánjuk :(
lamme
 
 


Babett: Bocsi, az i lemaradt az előbb Boti nevéből :oops:
lamme
 
 


Lamme: Reméljük, tényleg jó helyre megy a pénz. Mikor apának mondtam, hogy utaltam, ő is csak legyintett, hogy ez átverés :twisted: Ebben az a szomorú, hogy a csalók elveszik az emberek hitét, és ezen múlhat mások élete :cry: :cry:

Eperke: még aktívan emlékszem erre az időszakra, mikor kezdtem elveszteni a türelmem :lol: :lol:

Andi: hogy fogod bírni a két sulit+ a két gyereket? Eddig is csodáltalak, de mostmár duplán, duplán. :lol: :lol: Zsófira ki fog vigyázni, amig suliban vagy?

Képzeljétek, ma itt volt az a kisfiú, akinek az anyukájávak egymás mellett feküdtünk a Szabolcsban 9 hónappal ezelőtt :lol: :lol: Nagyon édesek voltak a fiúk, tök jól elvoltak!

KépKép
kutyfül
 
 


lamme: én nem kételkedtem a hírrel kapcsolatban, Babett írta, hogy ilyenkor mindig kétkedik, melyik ilyen hír csalás és melyik nem. Csak a tények kedvéért :wink:

kutyfül: hát, ha minden jól megy, akkor márciusban leállamvizsgázom a főiskolán (ehhez még öt vizsgát, egy beadandót és egy szakdolit kell megcsinálnom, ebből két vizsga szeptemberben letudva), egyetemen meg valószínű halasztok, firssen szült fejjel nem nagyon leszek képes vizsgázni szerintem, de ezt még meglátjuk. Zsófira Apa és a szomszéd csajszi vigyáz felváltva, vagyis Apa itthon dolgozik, hétfőnként nem megy tárgyalásra sem meg semmi, de Zsófi a szomszédban lesz, eleinte aludni meg enni hazajön, aztán majd kialakul.

Izgiiiii lesz.

Ma vagyok öt hetes :lol:
Vendég
 


Jaaa, és ma 3/4 ötkor keltünk, mert véletlenül megszólalt a riasztónk (Apa benyúlt a mozgásérzékelő alá :roll: ), Zsófit meg nem bírtam visszaaltatni. nem vagyok álmos, ááááááááá, nem :shock:
Vendég
 


És megelőlegeztem a vonalzót is magamnak, így a doki előtt. :lol:

Most lelövöm magam, mert olyan kezd lenni, mintha blogot írnék :lol:
Vendég
 


Írj nyugodtan Panndi, majd válaszolunk, hogy ne legyen blog érzésed :lol:
Hát nekem így olvasva is soknak tűnik a tanulnivalód. :lol:

Pénzgyűjtési akciók:
én civil szervezetek számára szerveztem adománygyűjtő akciókat, ill. külföldi tapasztalatok alapján tréningeltünk hazai szervezeteket.
Ami igaz, az igaz, sajnos nagyon bizalmatlanok az emberek, Magyarországon nincs az adományozásnak kultúrája és emiatt sok fajta adománygyűjtési technika nem is működik.
És ami a Te oldaladról nehéz, annyi embernek adnál és mégis választani kell, kinek vagy milyen célra teszed. Mert sajna sok a tényleg rászorult... :cry:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Andi: kistesó a számítások szerint mikor érkezik?

Tegnap Barnabásnak levágták a haját. Olyan nagyfiús lett :lol: :lol:

Eperke: vagy még? :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Bedobnék mára egy kérdést... :lol:

Ki mikor tervezi elengedni porontyát anyósékhoz úgy egyáltalában egyedül vagy mondjuk konkrétan egy hétre?

Nálunk már bejelentették az igényt, mondjuk vinné anyu is, de ő csak napközbenre akarja...

Nekem kerilányom 5 hónapos korában ott volt már egy hétig, de én még Lillut most sem szívesen küldeném el a háztól egy hétre. Nem azért mert nem tudnák bepelenkázni (mondjuk bizti ülne szegény a bilin eleget, pedig nem akar :x )... nagyon tiszteletem, szeretem anyósomékat, de bizti jó ez a gyereknek?

várom a véleményeket és tapasztalatokat :lol:

Jó a két vomalzó így egyben Panndi!, ez előbb lemaradt :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


vonalzó akart lenni, csak mellé nyúltam :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: én legkorábban jövő nyáron engedtem volna el, most kistesó miatt más a helyzet, nem fogom erőltetni, nem akarom őt kitenni a tesó miatt. Nálam követelmény, hogy Zsófi tudjon annyira beszélni, hogy utána elmondhassa, hogy érezte magát. Annak idején megkérdeztem egy pszichológustól, mikortól aludhat ott nélkülem, ő azt mondta, először másfél két éves korban lehet róla beszélni, hogy szeretne-e ott aludni. Szóval nálunk odébb van. De szerintem Zsófi nem akar jövő nyáron elmenni, ha lesz kistestvére.

kutyfül: május 8, elvileg. Aztán majd a doki megmondja a jót, mert nekem gyans, hogy hamar kimutatta már a teszt. Vagy ikrek, haha :lol:
Vendég
 


Jaj, tudom már, mit akartam még. Van egy ismerősöm, ő kb két hónapos korától lepasszolja minden második hétvégén a fiát, mert a szomszédban volt egy nyolchónapos gyerek, aki nagyon anyás, WC-re sem tudott elmenni az anyukája nélküle (nyolc hónapos!, szeparációs szorongás esetleg? na mindegy), és ő ezt nem akarta. A baba tápszeres volt, és minden második hétvégén ment nagyszülőzni, hogy ne legyen túl anyás :shock: Na nekem ez picit fura...
Vendég
 


És Ildi, köszönöm a vonalzó bókot, remélem hamarosan haosnlókat mondhatok Neked :wink:

Bocs, hogy ennyi részletben írok, de szita az agyam :roll:
Vendég
 


úgy legyen :) bár lassan már nem reménykedem...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Most reménykedj csak igazán, nemrég hagytad abba a szoptatás, nekem onnantól számítva a harmadik hónapban sikerült! Kitartás!
Vendég
 


panndi: ma nagyon fitt vagy a korai kelés ellenére :lol:

Én egyenlőre tuti nem hagynám ott napokra Botit, még egy fél nap is nagy szívfájdalmakkal jár, de azért olyan már előfordult néha. Télen tervezünk egy 4-5 napos síelést, na arra nem biztos, hogy elvisszük Botit. Vagyis én vinném, csak akkor kellene mellé egy bébiszitter is, ha síelni is szeretnék. De a nagyik nem ilyenek. Szóval sztem kb 1,5 évesen fogom megpróbálni. Bár sztem jobb lenne, ha a nagyszülő jönne fel hozzánk, és itt lennének együtt először, nem egy idegen helyen.
Vendég
 


Sziasztok!

Kutyfül: Még vagyok, és a Doktornő szerint még kihúzhatjuk jövő hét elejéig is.

Panndi: Minden elismerésem a Tiéd, hogy ezt végig csinálod. Két gyerkőc, két suli...Nekem néha még az örökmozgó Zsófi is sok volt, főleg így a vége felé, nemhogy államvizsga stb.

Ildi: Mi most nyáron hagytuk először nagyszülőknél egyedül Zsófit. Nyár nagyrészét lenn töltöttük ketten Zsófival a Balatonon náluk, de mikor orvoshoz kellett jönnöm, vagy egyéb intézni valóm volt, akkor 1-2 napra otthagytam és egyedül jöttem fel. Mondjuk ezt azért is mertem megtenni, mert mielőtt Pestre költöztünk sokat volt velük Zsófi, így nem félt vagy idegenkedett tőlük. Sokszor vigyáztak rá fél napokat stb. De mikor először otthagytam így pár napra (június végén- ő akkor16 hónapos volt) bizony nagyon fájt a szívem, el is pityeredtem. Ha nem 120-130 km választ el minket, biztos rögtön utána mentem volna. De minden este beszéltünk velük Skype-on, látott, hallott minket és nem volt semmi probléma. Anyuéknál és Anyósoméknál is volt így pár napokra, egyik helyen sem panaszkodott, hiányolt, max. annyit elmondott minden nap, hogy "mama el" = anya elment. De azt sem sírva, vagy panaszkodva, csak általában reggelente megállapította. Panndi írtad, hogy jövő nyáron, a kistesó születése után engednéd el Zsófit. Ez nálunk is felvetődött, hogy utána elvinnék, de én ezt nem akartam. Legyen itt, részese mindennek, nehogy azt higgye, hogy a tesó miatt most ő háttérbe szorul és elküldjük itthonról.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Babett: Lenne egy munkahellyel kapcsolatos kérdésem. Priviben elküldhetem?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Ildi: Mostanában még én sem hagynám ott több napra Barnát. Jövő ősszel szeretnénk apával elmenni pár napra, talán majd akkor. Előtte max. tartunk egy főpróbát. De bevallom én szívesebben bízom/bíznám Barnát a barátnőmre, mint anyósékra :oops: :oops:

KépKép
kutyfül
 
 


eperke: pont azt írtam, hogy tesó miatt nem fogom elengedni jövő nyáron sem! Amiatt, amit Te is írtál, nem fogom kitenni őt a kicsi miatt.
kutyfül: én is így vagyok.
Vendég
 


Panndi: Bocsi, nem voltam elég figyelmes!!!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Semmi baj, eperke, Neked már tuti máshol jár az eszed :) Hétvégén nem leszek gépközelben, szóval izgulhatok miattad :lol:
Vendég
 


Hát lányok én is így gondolom.
Apának volt egy jó ötlete, tőlük Gyula nincs messze, lemegyünk egy napot kettesben pihenni/ ott aludni összel vagy a télen, addig anyósék megkapják Lillát (egy éjszaka) többet egyelőre én nem akarom, utána meglátjuk. Így végül is elfogadható kompromisszum születik majd, nem lesz sértődés. :lol:

Tesó születése után majd én sem akarom Lillut elküldeni.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


eperke: írjad nyugodtan
Vendég
 


Babett, ez a kisfiú tényleg létezik és beteg, Interneten is meg lehet találni az oldalát, és egy szegedi újságban is volt róla cikk (az is fenn van a neten). Én interneten szoktam utánanézni az adománygyűjtőknek.

Olyan jó, hogy közülünk is ennyien segítettek!

Ildi, én is azt tapasztalatom, hogy Mo.-n a jótékonykodásnak, adományozásnak nincs kultúrája. Sajnos... Én pl. egyszer elújságoltam ismerőseim körében, hogy az egyik, általam is támogatott állatmenhelyre bement egy fiatal pár több szatyornyi adománnyal, mert a nászajándék helyett ezt kérték az esküvőjükön! Na erre mindjárt jöttek a megjegyzések, hogy hát biztos volt mit aprítani a tejbe, ez csak a sztárok körében divat, mert ha azt se tudod hol és min fogsz aludni a nászéjszakán, akkor ezt nem engedheted meg magadnak, stb... Sajnos nagyon önzőek és anyaagiasak az emberek.

Ottalvás: mivel Eszti csak havonta 1-2x találkozik a nagyszülőkkel, így legfeljebb majd csak 3 éves kora után engedem el hozzájuk, amikor már tudja, mi történik vele, és el is tudja mondani, mit szeretne. Előtte max. 1 éjszaka úgy, hogy mi elmegyünk, és a nagyszülők jönnek hozzánk, így legalább Eszti a mgeszokott helyén lesz.

Eperke, nyugalom! Én 10 nappal hordtam túl Esztit, aztán kértem, hogy szülhessek, de utólag azt mondom, nyugodtan várhattam volna még pár napot, hiszen Esztinek semmi baja nem volt, láthatóan jól elvolt ő benn is...

Panndi, apának küldök egy tapsvihart! És én még a fél 7-es kelésről gondoltam, hogy korai..

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy még mindig semmi változás. Megyek is pihenni.

Babett: Írok még gyorsan privit.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Jó reggelt :)

eperke, remélem az éjszakai vihar hatással volt a babára :wink:

Na készülök, ma este hatig suliban leszek :roll:
Vendég
 


Hát Panndi, nem irigyellek :lol:
Eperke, Neked megy drukk ezerrel, ügyesek legyetek :lol:

Mi tegnap Apa új cégének volt családi napja, ott voltunk. Sütöttek ökröt, ültünk Lilluval lovas szekéren stb. Nagyon jól érezte magát, mellékelek egy képet is, itt éppen az ökör felé vette az irányt :lol:

Kép

Mostanában olyan, mint egy örökmozgó, a kis szeme sem áll jól :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


ildi: Lillu nagyon édes! nekem is kell majd egy kislány :wink:

panndi: nem semmi ez az 5.25-ös írás, mikor kelsz TE????????

eperkének: drukkok!!!

Mi a hétvégén Balcsin voltunk, de nem sok értelme volt. Olyan meleg volt, hogy ki sem mertem Botival menni a 37 fokba. Szombaton még fürödtünk, de a meleg ellenére nem volt meleg a víz.
Vendég
 


Akkor a másodiknál fordítunk a nemeken, jó Babett? én is örülnék egy kisfiúnak, bár a férjem szerint a második is tuti lány lesz... nekem mindegy, csak jöjjön már :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Amúgy nekem is mindegy, két fiúval is kiegyezek, ha úgy hozza a sors, csak egészségesek legyenek. Úgyis ez a lényeg!!! Mi kb. egy év múlva kezdünk majd bele a "2. körbe". :wink:
Vendég
 


Panndi! Nem irigyellek az este 6 miatt! Másért viszont igeeeeen!!!! :D

Ildi! Látni Lillun, hogy télleg valami kis huncutságot eszelt ki! :wink: Egyem meg!!! És most is nagyon csinoska! :wink:

Babett! A medencénk hőmérséklete a napkollektor ellenére is csak délután lett pancsolható hőmérsékletű. Pedig azt hittük, hogy más reggeli után lehet benne lubickolni. Vége van a nyárnak..... :(

Eperke! Most, hogy frontok jönnek-mennek, akár hirtelen is beindulhat a "dolog"! Nagyon drukkolok Nektek!!!! :D

És a témához még annyit, hogy nálunk kb. egy év múlva fog Gábor a nagyiéknál aludni.

Képzeljétek! Az egyik várandós topikban iirták, hogy az egyik anyuka otthon a konyhában szült. A mentők már akkor értek oda, amikor a baba már félig kint volt. Huh, ez ám a gyors szülés! Szerencsére mindenki jól van. (Apuka segédkezett a szülésnél.) Minden elismerésem az övék!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Köszi Tücsi a bókot!

Babett, az jó, legalább lesz kinek akkor is drukkolni. :lol:

Még Neked akartam írni Lilly!
hát igen, még az a komplett idióta aki ad, kicsit azért szomorú...
hogy mennyire rossz a morál, múlt héten is bebizonyosodott nekem... már említettem, hogy itt Monoron is gyűjtenek egy testvérpárnak őssejt kezelésre (jóténykosági rendezvény, pénz, egy-két forintos és műanyag kupakkal is lehet segíteni, amit egy vállalkozó vesz át tőlük és pénzt kapnak érte... kértem itt pár ismerőst, hogy mivel úgyis mindig viszem babaúszásra a kupakokat nekik (az oktató lány csinálja a nagy begyűjtést :lol: ) - szedjék már össze és elviszem - szóval nem pénzt stb. kértünk, hanem ergo a szemeted egy kis részét, amivel kb. nulla befektetéssel de mégis jót tudsz tenni és volt olyan aki inkább a szemünk láttára is kidobta a kupakjait, ahelyett hogy hozzám vágta volna nesze vigyed :twisted: na ennyit az adakozós morálról...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Á, Ildi, ilyenektől dobom el az agyam!
Meg attól, hogy tőlünk 10 méterre van a szelektív hulladékgyűjtő sziget, de azért a kedves lakótársak minimum fele továbbra is válogatlanul minden szemetét a normál kukákba dobja... Éjjel meg hallgathatjuk, hogy jönnek a guberálók, és a fémdobozokaz szedik ki és tapossák laposra... Hát ez kérem Balkán, nem Európa!

Lilla nagyon édes a képen. Kis huncut tényleg.

Kép
waterlilly
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: