Új privát üzeneted érkezett!

Nemlajos!
Bár úgy lenne, ahogy írod, hogy zebra hullám következik.

Én imádom a császár morzsát.
De még soha nem sikerült megcsinálnom.
Pizzát nem szeretem igazán

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

LAPTETŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ
MEGINT
MOST MÁR ZEBRÁS TESZTET AKAROK HAMAROSAN

picimami

Bevallom, hogy azokat a recepteket, amiket beírtok, rendre elmentem, így egész jó kis gyűjteményem van már.
Hátha ez jön be valakinek, de mondom, én is most fogom először elkészíteni, a desszert.eu-ról van:

Császármorzsa
A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó recept, Ön is próbálja ki!

Elkészítési idő: 100 perc

Hozzávalók (44 adaghoz)

100100 g búzadara
77 g finomliszt
250250 ml tej
11 teáskanál vanília eszencia
33 db tojássárgája
33 db tojásfehérje
100100 g kristálycukor
0.50.5 db citrom reszelt héja

A sütéshez:
5050 g vaj

A díszítéshez:
porcukor vagy baracklekvár

TÁPÉRTÉK INFORMÁCIÓK

A recept 44 adaghoz való
Ezt betartva 1 adagban

Energia: 494,25 kcal
Fehérje: 13,55 g
Szénhidrát: 70 g
Zsír: 17,5 g
Koleszterin: 136,5 mg

Elkészítés

1. A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.

2. Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.

3. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.

4. A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet!
FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!

5. A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Lányok!

Engem akartok elüldözni?
Mert ha igen jó úton haladtok!
Ennyi finom kajáról olvasni úgy, hogy szinte semmit sem ehetek... Ez kínzás.

Ma délelőtt újra diabetológusnál voltam. A végeredmény: reggel 3 délben 2 egység inzulin evés előtt 20-30 perccel. És szigorú diéta.
Naponta összesen 165 g szénhidrát, aminek az elosztása is szabályozva van.
Reggeli: 30g
tízórai: 20g
ebéd: 50g
uzsonna: 20g
vacsora: 40g
utóvacsora: 15g

Csak hogy összehasonlítási alap legyen: 1 db zsemle 30g, 1 dl tej 5g, 1 gyümölcsjoghurt kb 11g szénhidrátot tartalmaz.
A tésztát, rizst és krumplit el is felejthetem minimum 7 hónapig.
És csak reménykedem, hogy ez valóban terhességi diabétesz. Merthogy az csak a 20. hét környékén szokott kialakulni.
De én bizakodó vagyok.
A napi két szuri meg sem kottyan. Azzal semmi bajom. De hogy nem ehetek akkor amikor akarok és azt amit akarok... Ez sokkal nehezebb lesz.

Viszont van jó hír is.
Ha már a kórházban jártam, beosontam egy UH-ra is.
Csak sajnos képet nem kaptam most.
De minden rendben van.
Szabályos petezsák, egy élő embrió. CRL: 17 mm. Szívműködés látható, másodlagos szikhólyag 5 mm.

Tehát a méret alapján pont ma 8 hetes, ahogy én számoltam.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

ja, úgy látom, valamiért a hozzávalókat "megtükrözte", értelem szerűen a 33 db tojás csak 3, a 0.50.5 citrom meg 0.5, stb:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Cat!
Mostantól odafigyelünk majd rád!
Nem akarunk elüldözni.
Nem semmi, tényleg kemény diátán vagy.

Hallod, valahogy éreztem, hogy mész uhu ra is!!!
Örülök hogy minden rendben.

Én is ilyen parás leszek majd amúgy, már látom előre

picimami

bocsánat :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

pici kicsi az esély nálunk hiszen pé előtt két nappal voltunk együtt azelőtt és azóta sem :D :shock: :oops:

cat: ma már annyira jó diabetikus édességeket lehet kani és szerintem ha nem cukorral csinálod akkor magadnak is süthetsz finomságokat én pl a milka diétás csokiját kóstóltam és nagyon finom :):):) igaz nem olcsó mulatság de finomak vannak már

nika70
Salgótarján

Nika!
Épp te mondtad, hogy más topikban is egy alaklom volt, és kismamák.
Te is már rég vágysz rá!
Ti következtek Zsuval :D

picimami

alaklom=alkalom :oops:

picimami

Nika!

Iszonyatos árai vannak a diabetikus készítményeknek.
Néztem egy marcipán szeletet. Pontosabban négy pici szelet volt benne. majdnem ezer forintba került. :shock:
Igaz, a Milka csoki még elviselhető áron van, de abban is egy csomó szénhidrát van.
Majd keresek egy jó cukrászt, ahol készítenek diabetikus sütiket.
Jelenleg csak egyet tudok, az Árkádnál a Cédrus piacon. Isteni finomak a sütik. Aki enm tudja, az meg sem mondaná, hogy nem ugyanolyan alapanyagokból van, mint a normális. És baráti az ára is. Ha jól emlékszem egy szelet feketeerdő tortában csak 7g CH van. Csak nekünk most már nagyon messze van.
De Apának két hét múlva lesz a szülinapja, onnan lesz a torta, hogy én is ehessek belőle. :D
Vendég

Megvan a vezetékes telefonunk!
Végre beszerelték.
Vendég

hello,megjöttem...bosszankodtam...az ajtóban jöttem rá,hogy a suliban maradt a lakáskulcsom...vissza kellett caplassak...fáj a hasam!!! úgy,mintha meg akarna jönni...

ja, kösz lányok, hogy rám tippeltek...tudjátok mit? én meg mindenkire tippelek...milyen szép lenne mi? mindannyian ebben a hónapban...
na megyek, eszek, mert kilyukad a gyomrom...

Kép
arwen***

pici igaz hogy mondtam és ez igy is van hogy egy együttlétből lett a baba
de én most nem bízakodom benne de persze örülnék ha babás lennék :)

nika70
Salgótarján

képzeljétek, most már 98%, hogy október közepén költözünk!!!Az irodát hívta fel Zsoltim, kérte, hogy az albérlet miatt mondják meg legalább hóra pontosan,mikorra vagyunk kiírva birtokbaadásra, mert pont ma jön a főbérlőnk...október közepét mondták neki...persze lehet csúszás, de milyen szép lenne, kicsi Párom születésnapi ajándéka (is) lenne...

Kép
arwen***

Sziasztok Lányok!

Cat!
Sajnos minden sokkal drágább, ha fogyózni szeretne valaki, vagy valamilyen diétát, illetve cukorbetegség miatt kell másként étkeznie.
Én is nagyon sütis vagyok.
Nehéz lehet, így számolgatni a szénhidrátot.
De meg lehet oldani. És te nagyon erős vagy!
Az a baj, én nem hiszem, hogyamiket árulnak, diabetikus lenne minden, és egészséges lenne.

Lehet én vagyok ilyen hitetlen. Keris voltam, tanultam miből készülnek az élelmiszerek. :roll: :shock:

picimami

Arwen!
Nagyon örülök, hogy már pontosan tudjátok a költözés időpontját.

Képzeld el vettem most, méhpempőt, lecitinit, és bio cékla levet.
Plussz most készítek céklát üvegbe, jó ecetesen, és cukrosan, mert ugye tertosítószer nélkül teszem el, és ez is egészséges.
Reggel megyek vérvételre újból.
De nem lehet mindent megnézni,hisz nemrég voltam, és a tb nem engedi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

picimami

arwen : tök jó akkor ti is költöztök :):):) hurrá :)

nika70
Salgótarján

Nemlajos! Asyie!
Uh képek???
Kérünk szépen

picimami

Miskolcon hagyta valaki, a kórház lépcsőhzában a pár órás kisbabáját.
Miért???
Miért nem ode jön a kicsi, ahová várják?
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:

picimami

A Sors néha nem fura dolgokat tesz...de figyi, annyian vannak, akiknek csak az örökbefogadás van...talán pont ez az kicsi életfeladata...és akkor itt válasz a kérdésedre

Kép
arwen***

a néha és a fura között nincs nem...

Kép
arwen***

ezt én sem értem hogy hogy tudják otthagyni valahol a gyerekküket nők én nekem nem jutna eszembe legyek bármilyen rossz helyzetben mindig van megoldás de nem feltétlenűl az hogy otthagjam a gyereket a kórházbasn

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Mergjöttem én is Márk alszik, dél óta nem aludt.Itt hagytam az apjával és az új-zélandi rokonokkal azt hittem el fog alaudni .De nem igy történt.
Fodráznál voltam azt hiszem legközelebb inkább megyek a megszokott csajszihoz.Egyébként nem dolgozik rosszul és nem is drága.Csak vhogy Ritát már megszoktam. Lusta voltam elmenni a Kossuth térre.
Holnap délelőtt még jövök utána megyünk a telekre és kedden jövünk haza.Addigra jó lenne pár + tesztre hazajönni.

Cat:sajnálom a szurit és a diétát.Azért remélem tényleg csak terhességi diabéteszed van.Van egy bnőm aki a 3. babójánál már a 12. héten be kellett feküdnie terheléses cukorra diétáznmia kellett de miután megszületett Borka már semmi baja.

Nika:hogy-hogy csak ennyit voltatok együtt? leálltatoka próbálkozással?

Pici:nekem az egyik kolleganőméknáél nem lehet baba, Ők már kb 1 1/2 év várnak a babára, és nem rég bezséltem vele azt mondtak neki,hogy még kb. ugyanennyi van nekik hátra.
Mondjuk én nem tudnám megtenni a kisbabámmal ezt.De bónem vagyunk egyformák.

Nemlajos:mikor mész uh-ra holnap?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mindenkitől elnézést kérek, amiért ma nem tudtam jönni, és most sem maradok, csak beköszönök. Sajna még mindig nem vagyok a helyzet magaslatán. Fáj a torkom, köhögök és fáj a mellkasom is. Ennek ellenére még mindig költöztettem a barátnőmet, kikapátam a házunk möggötti részt, mert holnap a fiúk kavicsot hordanak rá, és lenyírtam a füvet elöl, hogy ha lerakják a kavicsot, ne nyomja majd le a nagy súly, és most végaztem a lépcsőháztakarítással. És hogy mindezt miért egyedül csináltam? Mert az Uram is beteg lett. Már fél 4-kor itthon volt, hogy nem érzi jól magát, megmérte a lázát, és 39. Szóval nem egyszerű.....
Most mindketten kicsit jobban vagyunk, de alig várom, hogy mehessek aludni.
Holnap megint nagy feladat vár rám: le kell nyírnom a füvet hátul is, mert mi vagyunk a sorosak, de ugye apa most még rosszabbul van, mint én.
Szerencsére Daninak semmi baja. Vagyis ma mondták a böliben, hogy panaszkodott, hogy fáj a torka, és amikor itthon belenéztem elég piros volt, és a mandulái is meg vannak nagyobbodva. Adtam neki Cataflam cseppet, így talán nem lesz komolyabb belőle.
Hát mi már sosem keveredünk ki ebből????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Na, jó (jobb mint a mienk) éjszakát kívánok nektek!!!

Andy

Kép
oriandy

sissi: igy jött ki a lépés:) :shock: :oops: sokat dolgozik hazaér fáradt meg valahogy most nekem is elment a kedvem egy kis időre meg más foglalkoztatott:)

Andy jobbulást nektek tudod sok folyadék és amennyire csak lehet pihenés:)

nika70
Salgótarján

jó reggelt!

Ma meg holnap egyedül leszek, Zsoltim most megy temetésre, emlékeztek, a srác, akit mondtam. PIhenek majd...nameg tanmeneteket írogatok...

Nemlajos, várunk nagyon a hírekkel!
Andy, gyógyuljatok meg minél hamarabb, hátha Dani nem kapja el...

Pici, ez a méhpempő,lecitin,céklalé hármas mennyiben segíti a teherbeesést? Én mézet néha eszem a natúrjogiban...az nem elég?

Szép napot mára mindenkinek!És már péntek van!!

Kép
arwen***

jó reggelt

ma már péntek van ?????????? :shock: :shock: reggel mondja a párom hogy péntek van én meg kérdezem tőle hogy tényleg? úgy elszaladt ez a hét már keverednek a napok :):):):

nika70
Salgótarján

Anda: Gyógyuljatok meg mihamarabb. Mostmár jó régóta betegeskedsz.
Iszol sok foyladékot? Hadd mossa át a szervezeted.
Pihenj is azért néha.

Lányok hétvégén nem leszek mert ma megyünk le a vidéki rokonokhoz.
Aranylakodalom lesz. 50-éves házassági évfordulója lesz az egyik rokonunknak. 4lányuk van és azok meglepi esküvőt szerveznek nekik.
Lesz gyűrű, étterem, zene, mint egy igazi esküvőben.
Mindenki vállalt valamit magára igy szerveztük meg. És amit Cattól hallottam, hoyg az esküvői tortából jót jelent enni igy nem biztam a véletlenre. Mi vesszük az esküvői tortát. Eszterházy lesz 2emeletes, marcipánnal bevonva, ezüst gyöngyökkel díszitve és lesz rajta marcipár házaspár. Igazán olyan lesz mint az esküvőis. Na eszek is belőle:)
Aztán lesz asztal disz menyasszonyi csokor koszorúslány az én lányom lesz.:)
KOcsi is lesz nekik diszitve. És semmiről nem tudnak az öregek:)
Valamit sejzenek hisz azért nagy a szervezkedés.
Ma már megyünk is mert még sütünk este sütit meg megyünk disziteni a termet. 300lufit fújunk fel:)
Szóal csak vasárnap leszek.
Addig valaki hozzon egy tesztet:)

Puszi mindnekinek!

Kép
csucsu05

jó reggelt!

nagyon rossz éjszakánk volt :? a Hami beteg volt ,ma nemment oviba :(
fél 5kor elindult a drágám Franciába :?
megint nem tudtam visszaaludni.
a dokirólmajd később, csak annyit hogy pozitív lett az eredmény :cry:

rakok fel pocak(pocak????has :lol: ) képeket, aztán később majd párazt törökországról is!

Nemlajos várom én is aképet
én holnap megyek, már alig várom

előre is elnézést de a gyerekek nyalogatni szokták a tükröt :shock: :? :oops: :? :oops:
ezért nagyon csúnya a kép

Kép Kép Kép
asiye

szóval 19.hetes HAS retkes tükörben, háttérben retkes gyerekkel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép Kép Kép
asiye

ma betöltöttem a 19.hetet :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

csajok!
egyre többeteknek közeledik a tesztelés :roll: :roll: :roll:
a pPOZITÍV tesztelés!! :lol: :lol: :lol:

Andy, Csucsu, Pici, Arwen, Nika!!!
meg lassan mindenki! :lol: :lol: ajövő héten pozitív tesztekkel lesz tele a topic!!!!!!!! Világos????????

Kép Kép Kép
asiye

csucsu!!!

érezzétek jól magatokat!! :lol:
várunk vissza!!

Kép Kép Kép
asiye

Jó Reggelt Mindenkinek :lol: :P

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!

Mindjárt reggeliznem kell, de előtte gyorsan egy témáról.

A Kórház előtt hagyott baba.

Sok nő teherbe esik akkor is, ha védekezik. Nincsenek meg a megfelelő körülmények a felneveléséhez, és ezt be is látja. Nem akar egész életében segélyekből tengődni, és elrontani a saját életét, majd a gyerekét is, mert akaratlanul is őt okolná.
Mi a felelős megoldás ilyenkor? Abortusz? Én nem hiszem. Azzal megölök valakit, és esélyt sem adok a boldog életre. Inkább vállalni a nem könnyű kilenc hónapot és a döntést, hogy a végén nagy nehezen elengedje a babát, aki már hozzánőtt, egy boldogabb élet reményében.
Leteszi ott, ahol tudja, hogy megtalálja valaki, szakszerű ellátásban részesíti, és azonnal odaadható egy házaspárnak, akik már évek óta várnak rá.
Szerintem ez egy tökéletes megoldás.
Persze lehetne bátrabb is, azzal, hogy vállalja a nevét és lemond a gyerekről. De nem legyünk telhetetlenek! Így is nehéz lehetett neki.

És eszébe sem jutott, hogy ártson neki, mint oly sok felelőtlen nőnek.

De ez csak az én véleményem.
Vendég

És jó reggelt mindenkinek!

Megpróbálok még jönni majd.
Vendég

Cat!

ratulálok a tegnapi uhu-hoz meg a szívhanghoz!!!!!!! :lol: :lol:

Az a baba akit letesznek valahol,még szerencsésnek is mondhatja magát!

hányszorolvastam,hogy kukából szedtékki,meg kemencébe dobták, kerti budiba........ leírni is szörnyűűűűűűűűű :x :cry:

Gabi! Mész mamelózni?
elkaptad apát?? :)

többiek??
Ma miondenki alszik 10-ig? :lol:

Kép Kép Kép
asiye

asiye: szép a picid:):):):)(pocid) nálam is nyalogatja atükröt a gyerek nem vagy egyedűl

Hát igen ezt a részét én is elfogadom hogy végülis egy felelős tette volt hogy olyan helyen hagyta ahol megtalálják és jó sora lesz de biztos hogy jobb sorsa lesz egy ilyen babának? ez 50% eséyl nem biztops hogy mindet örökbe veszik stb és akkor a nevelőintézettel a maradék 50% fele is elkallódik de mondjuka nnál mégiscsak jobb a történet mint az abortusz
én mindig úgy voltam vele legyek bármilyen körülmény között el nem vetetem ha jön a baba igaz nem is jött nem voltam dontés helyzetben ez ügyben amikor meg jött akkor szívesen vártuk :)

nika70
Salgótarján

Asiye,

már dolgozom, apát nem kaptam el, már nem is érdekel egyelőre :cry: :oops: Neked mi volt a dokinál, mi pozitiv :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
minimano74

Jó reggel lányok!
Mindenkinek szép napot!
Most értem még csak be melóba.
Vérvételen voltam.

Asiye!
Szép a pocakod!

Csucsu! Sissi! Szép hétvégét nektek, ha már nem jöttök ma.

Andy!
Nagyon sajnálom, hogy beteg vagy.

Arwen!
Igen, amiket vettem mind nagyon jót tesznek.
Ma nálam eltört a mécses, vérvételkor láttam egy csomó kismamát.. :shock:

picimami

Gabi!
Ugye már jobb kedved van ma?

picimami

Asiye!!!

Nagyon jó a poci fotód :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Képzeljétek el, nem kell beutaló szakorvosól, a pajzsmirgy vérvételre, ha kifizetem. 1200 FT ba kerül.
Nekem az megéri, minthogy várjak két hónapot egy beautalóra.
Úgyhogy jövőhéten arra is sort kerítek.

picimami

Asiye!
Remélem van benned egy kis boszi is, és valóban mindenki hozza a zebrás teszteket.

Puszi

picimami

Arwen, még csak most van a temetés? Hogyhogy ilyen soká? :shock:

Andy! Gyógyulj meg, igyál sok folyadékot, és két óránkét 500-as C-vitamin!

Asiye! Én sem értem, hogy mi lett pozitív a dokinál, bocs, ha nem figyeltem! Elmondod? És gyönyörű a pocid:)

Én csak fél ötre megyek uh-ra, úgyhogy a fotóra még várnotok kell, majd csak késő este tudok felrakni.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!
Uh előtt tehetnél pocakfotót nekünk :wink:

picimami

Kép

Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami. ...S ha nagyon pontos és figyelmes leszel, ha idejében kelsz és későn fekszel, ha sokat vagy emberek között, ha elutazol ide vagy oda, ha belépsz bizonyos helyiségekbe, végül találkozol azzal, aki vár. Természetesen tudod, hogy ez a reménykedés egészen gyermekes. Már csak a világ végtelen esélyeiben bízol. Hol keressed? S aztán, ha megtaláltad, mit mondjál neki?... És mégis várod.

picimami

Az egyik kedvenc versem, kicsi korom óta:
Anyu

Tudok egy varázsszót,
ha én azt kimondom,
egyszerre elmúlik
minden bajom, gondom.

Ha a kávé keserű,
ha a mártás savanyú,
csak egy szót kiáltok,
csak annyit, hogy Anyu!

Mindjárt porcukor hull
kávéba, mártásba,
csak egy szóba kerül,
csak egy kiáltásba.

Keserűből édes,
rosszból csuda jó lesz,
sírásból mosolygás,
olyan csuda-szó ez.

"Anyu! Anyu! Anyu!"
hangzik este-reggel,
jaj de sok baj is van,
egy ilyen kis gyerekkel.

"Anyu! Anyu! Anyu!"
most is kiabálom,
most semmi baj nincsen,
mégis meg nem állom.

Csak látni akarlak,
Anyu, fényes csillag,
látni, ahogy jössz, jössz,
mindig jössz, ha hívlak.

Látni sietséged,
angyali szelídséged,
odabújni hozzád,
és megölelni téged.

picimami

Anyósom itt van. :twisted:
ELÉÉÉÉÉG!

Arwen!

A költözésre azért számoljatok még pár hetet! Nem szabad elhinni amit mondanak, mert mindig van csúszás!
De nagyon drukkolok Nektek!
Olyan jó érzés új lakásba/házba költözni.

Sissi!

Hajadról egy kép?
Ha már elmentetek a telekre, akkor jó hétvégét!

Andy!

Gyógyuljatok meg! Most már itt az ideje.
Férjed és Dani jobban vannak? És Te?

Csucsu!

Jó bulizást! És a tortából sokat egyél! Helyettem is! Ez a kedvencem...

Asiye!

Nagyon szép a pocakod!
Mit mondott az orovos?
Hamza jobban van már?
Van aki segít neked, amíg nincs otthon a férjed?
UH képeket kérek!

Gabi!

Fel a fejjel! Lehet, hogy így is összejött a baba. Ha pedig nem, akkor a következő hónapban.

Pici!

Ha csak ennyibe kerül saját költségre a vérévtel, akkor ezt miért nem mondják? Én is megcsinálnám a helyedben.

Nemlajos!

Az Uh képeket azért tedd majd fel!
Mi ugyan megyünk Egerbe hétévégre, de akkor viszem a laptopot, és megnézem este.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?