Új privát üzeneted érkezett!

a boltban felejtettem a kakaós csigámat :cry: de milyen butuska vagyok :?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Picuranyu: tényleg csini a poci :wink:
Gizella: nem vagy tápos :) micsoda duma ez?
Hanna: a talival kapcsolatban majd csörgök, de tényleg igyekszem :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Picuranyu: csodaszép poci!!! Méghogy kicsi?? Gyönyörű Kristóf lakosztály! Egyébként nem beteges a fotózkodás, én is tennék akár mindennap képet, mert mostanában úgy érzem, napról napra változik, növekszik.

Katuska: én nem messze dolgozom a Bosch szervíztől, tudom is hol van, szereztem be ott kávékiöntőt :wink: Mit kellene hozni-vinni?, Nagyon szívesen segítek!

Batkata: átérzem a munkát...Kitartás :wink: Ez aranyos, tejbegrízt kaptak a manócskák :lol:

Csöre: sajnálom a kakaóscsigát!! De megenném most én is!!

Gyomorégésem nem javul, bár inkább a nyelőcső a szegycsont mögött, de úgy bele tud nyilalni, hogy a hátizmaim belerándulnak :cry: Mi a bánatot csináljak? A védőnő sem tudott okosat mondani :( Most a Rennie mellett kipróbálom a Maaloxot, ikres barátnőm is azt szedte, mert majd' megbolondult ő is :roll:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 

 
 

Kata!

Köszi az együttérzést! ;) Kezdek ma belejönni, bár a napi listámon van még kb. 10-15 elintéznivaló (és persze mindenkinek itt és most, és azonnal... :x )

Gyomorégés: próbáltál háztartási kekszet rágicsálni? Nekem az bevált. Csak vigyázni kell, mert suttyomban bevándorolnak mind a pocidba - összetartó népek ezek...
Tudod: harapj rá, s eteti magát :)


Na megyek, már megint keresnek. Hogy nem tudnak ezek nyugton maradni, mikor én fórumozok???!!! A mindenkit neki!!! :twisted: :lol:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Kata: apukám rendes volt, hozott helyette :) a gyomorégést nagyon sajnálom :( tudom milyen rossz, nem is értem, miért gyötri a kismamik egy részét :evil:
Mára elköszönök, megyek doktornénihez, holnap beszámolok (azért csak holnap, mert várhatóan későn érek haza).

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Batkata: a kekszet próbáltam, a gyomromra jó, de ez a nyelőcső mizéria -- a kekszek odakergetik a savat :roll: :lol: Úgy fáj... :cry: ráadásul gyakorló gyógyszrész kollegák sem tudnak mit adni a Rennie-n kívül. Na jó ,nem nyekergek...inkább dolgozok :evil:

Csöre: jó kis kakaóscsiga :D Milyen cuki Apukád!

Én Apukám is alakított: közölte a munkahelyén, hogy ő decemberben nem dolgozik, mert a lányával lesz, ha bármire szükségem van esetleg sürgős szülhetnékem támad a hónap második felében :lol: Még szerencse, hogy a munkahelyén ezt elfogadják és megteheti....Mert baromira nincs kedvem egyedül ülni a lakásban folyton :oops:
Férjecském szegény meg örül, ha elengedik majd 1 hétre, mikor Martin megjön, hogy együtt legyünk legalább egy kis ideig! Meg persze Karácsony környékén!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Újra itt. :)

Köszönöm a pocakdicséreteket, és azt is, hogy nem tartjátok betegesnek a pocakfotózási mániámat. :lol:

Előbb volt itt védőnéni, nagyon jól elbeszélgettünk, megmutattam neki a lakást, megnézte a 4D-s UH DVD-nket. :) ... Annyira birom őt, annyira aranyos, kedves! :D

kata8110: Gyomorégésre a pattogatoptt kukoricát olvastam több helyen is. Bár, mivel nekem nincs gyomorégésem, egyelőre nem tudom, hogy jó-e a pattogatott kukorica rá.
Apukád tündéri. :D Nálunk még nem tudom mi lesz, mivel ő is és Apácska is állandó éjszakás, szóval ha úgy alakul, hogy este, akkor marad a taxi vagy a mentő. Meg még nem tudom, hogy a vége felé egyedül maradok esténként itthon, vagy pedik kint alszom majd anyuéknál.
Sajnos nálunk tuti, hogy szülés után Apácska nem lesz majd velünk itthon, így anyum kivesz majd pár nap szabit, és ő seggít majd pár napot, aminek már így előre is örülök.

Belegondoltatok már, hogy Karácsonykor mekkora pocakunk lesz? :D Úgy várom!
Vendég
 


KAta! de rendes apukád!!!!
Picuranyu! Óriási pocakunk lesz karácsonykor! simán beöltözhetünk majd télepónak:)

Kata! egy kis spéci gumigyűrűcske kellene onnan a a mosogatógép szivattyúhoz. A párom felhívja őket hogy egyáltalán lehet-e ezt a gyűrűt külön megvenni mert a 10 ezer forintos alkatrészt nem szeretnénk kompletten újra megvenni. És csak ott lehet beszerezni.
Mgepróbálom estig megüzenni:) ó da szupi lenne!!!!!
katuska79
 
 


Úristen!
Karácsonykor majd a fa ágait is úgy kell vágni, hogy odaférjünk vagy csálét kell rendelni az angyalkától! ;)

Szülés: aki egyedül vagy nem apával vág neki a kalandnak, javaslom a taxit. Mire a mentő kiér, lehet, hogy otthon már megszületik a baba... Mi mindkét csemetével taxiztunk (kocsink nincs).
Marcinál a kissé ideges taxist (hogy oldjuk a feszültségét) majdnem eltérítettük a budai hegyek felé (olyan szép kiránduló idő volt!), de aztán duzzogva bár, de beleegyeztünk, hogy a Kútvölgyi felé vegye az irányt. :lol:

Az egyik kollégám a 3. fiát otthon segítette a világra, kicsit későn jött a mentő. A kispasi sitty-sutty, kb fél óra alatt kibújt, s nyilván nem rögtön hívták a mentőt. A mentősök már csak a "takarítást" végezték el, meg a szállítást, a nehezét a kollégám intézte.

Ja, és nem kell hamar bemenni a kórházba, otthon, az ismerős környezetben sokkal jobb elkezdeni az egészet. Az elsőnél mi bluest hallgattunk, meg táncikáltunk (na jó, kb. 15, majd 10, a végén 5 percenként én azért négykézlábaztam, de hát utána még mindig lehetett ropni... 8) )
A másodiknál 15 perces fájásokkal még átszaladtam a szomszédba cumisüveget venni, majd megfürdettem Marcit, olvastam két Mazsola és Tádés mesét, aztán irány a Kútvölgyi. reggelre már meg is volt a kistesó! :)

Nálunk sem tudom, hogy lesz, anyós pajti ráér-e majd, avagy nem.
Legfeljebb beadjuk az égedelem gyerekeinket valamelyik szomszédhoz (szegények!!!) vagy: úgyis programozott császár lesz, délelőttre időzítjük, s akkor mindenki óvodában, iskolában van. Fúj, ez nagyon praktikus volt. :mrgreen:

Kata!
De jófej apukád van!
De azt ugye tudod, hogy joga van Apának kivenni a szülés után 5 nap szabit? (legalábbis én úgy tudom...)
Mi tuti élni fogunk vele (ahogy ismerem a "zuramat", ő már az elejétől otthon maradna babázni min. 3 évet. :lol: )

He-he! Rugdosnak belülről! A kis hajcsár! Biztos küld dolgozni! ;)

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Picuranyu: lehet, este rakok képet, hogy ne érezd magad egyedül a fotózkodással -- bár kb két napja tettem :lol: Kolleganőm is megjegyezte, hogy szinte napról napra látványosan gömbölyödöm :D
Apukám hihetetlen -- remélem, Anyu is tud majd kivenni szabit, hogy az első időkben segítsen, bár igyekszem gyorsan beletanulni :wink: De olyan jó lesz, ha mellettem lesznek!
Nekem is necces az otthon alvás az utolsó időkben, mert a kocsifeljáró elég meredek és ha az lefagy...akkor otthon szülök :shock: Egyszer volt ilyen múlt télen, hogy esett valami ónos eső féle, akkor aztán se be, se ki, mert lefagyott...Se gyalog, se kocsival...
Így tutibb a helyzet Anyuéknál, ha olyan az idő :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Batkata:
Igen, irtó cuki Apukámtól :D Sajna sem a Férjem, sem Anyukám nem dolgozik olyan helyen, hogy ezt megtehetné :cry: Persze, ők is élnek majd minden lehetséges szabadsággal, Apa is tervezi kivenni azt az 5 napot,amit mondasz -- csak hát az édeskevés :cry: Meg ugye sajna nincs túl sok szabadsáfga, csak az a huszonegynéhány nap. De szerintem Kari előtt már itthon marad és csak akkor megy vissza, ha már Martinnal is otthon voltunk egy hetet legalább :wink:
Ez tetszik, égedelem gyerekek :lol:
Nem tudom, nálunk éppmikor indul be, ki lesz a közelben, majd Apát befogom én is táncizni, vagy kimegyünk sétálni a hóesésbe :lol:

Karácsony: meg az asztalt is úgy kell kivágni, hogy odaférjünk beiglit enni :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!
Megint csak gyors bekukkantás, állandóan úton vagyunk, már kezd elegem lenni ebből..
Hétvégén érettségi találkozóm volt, aztán mindhárom nap orvosnál voltam, ma pedig próbálom utólérni magam..

Egyébként jól vagyunk, Áron nagyon aktív gyerek, tegnap már meg is kérdeztem Apát, hogy normális ez, hogy ennyit mocorog? Egyszerűen nem hagyaludni, ahogy ha mégis, ahogy megmoccanok, már neki is kezdi..
Közben a mellem is majd leszakad, nekem most jön elő az érzékeny mell szindróma.

Annával kiválogattuk a babarucikat, most pakolom fel őket teszveszre, úgyhogy akit érdekel esetleg csajszis ruha,szóljon
Mellesleg, ha valakinek akad hapsis ruhacsomagja, szívesen átvenném..
Ja és mindennek tetejébe lánykám feje koszmós lett. Sosem volt ilyenünk, most szenvedünk az irtásával, de nem sok sikerrel... Ötlet???

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Katuska,

kicsit hosszú a reakcióidőm, most látom a boschos üzidet :oops:
Szólj, persze, hogy pontosan mit kellene vennem és akkor majd elugrok! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


sziasztok,

kérdeztétek a szülésfelkészítőt, nem tudom sajna belinkelni, de bemásolom a programot. Jöhet olyan kismama is, aki nem ott tervezi a szülést :wink:

1. 2008. szeptember 02.



Ulicsák Éva osztályos főnővér: A kismamaklub bemutatása. Anyák gondozása, segítése, különleges igények az osztályon.

Ács Rozália védőnő: Segítő szakemberek. Látogatás az osztályon és a szülőszobában. /lehetőség szerint/



2. 2008. szeptember 16.



Dr. Umáthum József szülész-nőgyógyász főorvos: Problémák a várandóság alatt és megelőzésük (diabetes, toxémia stb.)

Szulovszky Szilvia szülésznő: Vizsgálati módszerekről, változások, fejlődések a várandóság alatt.

Piskoránné Schiff Anikó szülésznő: Teendők a várandóság alatt.



3. 2008 október 07.



Dr. Doffek János szülész-nőgyógyász főorvos: Alternatíváink a szülőszobában. Élettani szülés, vizsgálatok a szülés alatt.

Központi Dietetikai Szolgálat dietetikusai: A kismamák egészséges étele, itala (Azzá leszel amit eszel.)

Ignáth Jánosné és Makarész Attiláné szülésznő: Szülésznői teendők a szülőszobában.



4. 2008. október 21.



Dr. Erdélyi Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos: Műtétes szülések, beavatkozások a szülőszobában.

Dr. Szántó Imre főorvos: A baba alkalmazkodása szülés után és annak zavarai. (Légzésfigyelő-elsősegély)

Mariánné Sárközi Anikó szülésznő: A szülésfelkészítés módszerei.

Kiss Istvánné csecsemős nővér: Felkészülés a babagondozásra.



5. 2008. november 04.



Dr. Rónaszéki Ágoston gyermekorvos-neonatológus főorvos: A magzat és az újszülött élettani sajátosságai, ellátása kórházban és otthon.

Ács Rozália védőnő: Az új család kórházban és otthon. Testi és lelki gyakorlatok, relaxálás, babamasszázs, korai anya-gyermek kapcsolat, kötődés.

Szabolcsi Erzsébet szülésznő: Segítő szakember az anya gondozásában.

Sára Tünde, szülésznő: A női hygiene.



6. 2008. november 18.



Dr. Vereszki Xénia gyermekgyógyász rezidens orvos: Természetesen anyatejjel.

Tóthné I. Irén csecsemős nővér: Szoptatás, felkészülés a nehézségekre.

Matuz Krisztina gyermekápolónő: A csecsemő gondozása betegségben, orvoshoz fordulás indokai.



7. 2007. december 02.



Dr. Pető Zsolt szülész-nőgyógyász főorvos: Szoptatás alatti fogamzásgátlás.

Somogyi Dániel pszichológus: Szülővé érés folyamata, biológiai és pszichés változások, /személyiségfejlődés/. Pintérné Hajdú Zsuzsanna szülésznő: Tudnivalók a gyermekágyas időszakról. Látogatás az osztályon és a szülőszobában. /lehetőség szerint/




TISZTELT GYERMEKET VÁRÓK!
A programba bármikor be lehet kapcsolódni, mert forgó rendszerrel kívánjuk működtetni az idén 3 sorozatban, 7 alkalommal tartunk előadást. Igyekszünk átadni sok olyan információt, melyet majd a gyakorlati életben tudnak hasznosítani. Rövid előadásokat és közvetlen, jó hangulatú beszélgetésekre szeretnénk alkalmat teremteni.

Tanfolyamunk mindenki számára nyitott és nemcsak azok vehetnek részt, akik kórházunkban tervezik gyermekük születését. A kórházunkban szülőknek viszont előny, hogy már ismerősként jöhetnek be a szülésre, előre kiépíthetnek személyes kapcsolatokat, ezáltal még nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A tanácsok előremutatóak és nem maradnak megválaszolatlan kérdések.

A Flór Ferenc Kórház Szülészeti Osztálya lehetőséget biztosít az együttszülésre (nem csak édesapával), ezért a tanfolyamunkon is szívesen vesszük a páros jelentkezéseket is.

Három csodálatosan szép és modern szülőszoba és hotelszárny várja Önöket.

A korai anya-gyermek kapcsolat biztosításának érdekében a szülést követően az édesanyát újszülöttjével közös modern Baba-mama szobákban helyezzük el, de szakemberek segítsége folyamatosan biztosított. Bármikor kérhetik az újszülött felügyeletét, ellátását az éjjel nappal nyitva lévő, jól felszerelt Babaszobában. A gondozási folyamatokba a szülőket kérésüknek megfelelően bevonjuk. Szükség esetén jelezzék előre kérésüket, külön igényeiket, akár írásban is.

Lehetőséget biztosítunk „családi szoba” igénybevételére is alapítványi felajánlással.

A kismama és újszülöttje zavartalan kórházi tartózkodása érdekében a látogatásra kijelölt terület: az előtér és a többi közös területek.

Kiegészítő foglalkozások:

· Kismama torna minden hétfőn 17-órától.

· Babamasszázs tanfolyam

· Étrendi, diétás, életmód tanácsadások

· Apás felkészítő-babatorna

· Szoptatási felkészítés, tanácsadások

A tanfolyamokat magasan képzett szakemberek vezetik, igény szerint és alkalmanként szervezzük.

Jelentkezni a szülésfelkészítő klubfoglalkozások alkalmával lehet.

A tanfolyammal kapcsolatos kérdéseiket feltehetik szülész-nőgyógyász szakorvosuknak, szülésznőiknek illetve a kórházi védőnőknek: 06-30-743-455

Tel: 06-28-507-651 / 8-12óráig

Kép
vickybabe
 
 


A tematika alapján előadások lesznek, viszont elég közvetlen volt a hangnem, bármikor lehet kérdezni, és nagyon kedvesek voltak tényleg.

Tali: tök jó, hogy ennyien leszünk!!!!!!! Hajrá nagy fagyizabálás :lol: :lol: :lol:

Katuska, a Péceli út felől jövök! Szívesen fölveszlek valahol, de ha busszal mész, akkor lehet elmegyek kicsit hamarabb, beugrom a hobbyboltba (most hogy itthonülő kismama lettem, el kell foglalnom magam valamivel :lol: ). Viszont hazafelé tudunk együtt jönni, na majd megdumáljuk!

Kata, tényleg jó fej a papád! Nekem a párom 3 hét szabit tervez január elejétől, úgyhogy szavam sem lehet. Meg is beszéltük, hogy akkor hármasban szeretnénk csak lenni, max. napi 1 látogatót fogadunk. Persze később jöhet, aki és amennyit csak akar :D

Karácsony: hát, érdekes lesz :lol: a szilveszteri mulatság is :lol: szerintem akkor már jónéhányan babázni fogunk :wink: valahogy úgy érzem, Levente a két ünnep közt fog születni.

Batkata, ha tudsz, maradj otthon szerintem! Főleg két gyerkőccel, harmadik trimeszterben!!!

Picuranyu, helyes a pocid! Nyugi, én is szoktam nézegetni :lol: Párom csinál olyan fotósorozatot, amin végig ugyanabban a ruhában vagyok, hogy lássuk, hogy nőtt. Vicces lesz majd utólag végigpörgetni :lol:

A listát én is lementettem, majd abban vezetem, hogy mi van már meg és mi kell még :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Vickybabe: köszi a részletes leírást, nagyon érdekes lehet!!!

Egyébként nekem is megmondta a párom, hogy szerinte Martin idei baba lesz és hogy december 28.-án születik majd :lol:
Én ezzel ki is egyeznék, 39+2 naposan,ideális terv :D

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Halihó! :) Megjöttünk az Uh-ról, mutatok nektek képet:
Kép
Kép
Kristóffal minden rendben van, látszott a gerince, végtagjai (bár eddig is), a belső szerveivel is minden OK, magzatvíz is jó. :)
14 cm és 259 gramm. :))

katuska79: :D vagy Karácsonyfának is simán beválnánk!

kata8110: várom a pocakfotót! :wink:

Mi elég közel lakunk a kórházhoz, sétálva is kb. 10 perc, de ha úgy alakul, akkor ebből mentő vagy taxi lesz, mivel nekünk sincs kocsink. :(
Bár, ha éjszaka indul meg, egyedül leszek, a leggyorsabbat fogom hívni, az tuti! :D
Nálunk sajna Apácska nem tudja igénybe venni a kispapáknak járó szülés utáni 4-5 napot, ez van. :( De majd jön anyum, és segít! :lol:
Vendég
 


Asszem lassan hazamegyek.
reggel 9-től talán elég volt.
Otthon vár még a 2. műszak...

A gyerekek már otthon vannak, férjecske hazavitte őket. :)

Most jön az "írjuk alá az üzenőfüzetet", hallgassuk meg a gyereket (lehetőleg egyszerre a kettőt... :)), kérdezzük meg a párunktól, hogy telt a napja, olvassunk esti mesét félrebeszélés nélkül (ld. karácsonyi ajándék helyett tejbegríz ;) ), mosogassunk el, elalvás előtt még nézzük meg a leveleinket, hátha jött valami fontos infó (én ma hajnali 3-kor írtam az első hivatalos levelemet - kivetett az ágy...)
Éééééééééés beszélgessünk a babánkkal. (S nagy valószínűséggel pont erről fogok nagy horkolással lemaradni. :cry: )

S holnap: showtime elölről ;)

Vicky: ígérem, akkorra elmegyek táppénzre, de most nem lehet. :cry:
Egy egyszemélyes team ha elveszti az egyetlen tagját... No comment.
DE! Az utódom talán okt. elején beesik, s segít egy kicsit... :)

Ééééés!
NEMSOKÁRA ITT A SZOMBAT ÉS TALÁLKOZUNK, FAGYIZUNK!!!
Hú, már nagyon várom!

Lehet, hogy este még benézek... ha látok még valamit ;)

Nagy ölelés mindekinek!
Batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Húúúúú... jó sokat írtatok....

Légzésfigyelő
Nekünk nem lesz.

Gyomorégés
Jó a pattogatott kukorica (natur), meg a kölesgolyó, a buláta.

Pocakok, csemeték szépségesek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Picuranyu!
Csodaszép a Kicsi Fiad!!! Nekem még 11 nap a 4D UH-ig, alig várom -- előtte jövő pénteken azért nyelek egy jó kis cukros lötyit, tuti, ami tuti :lol:
És csak most, csak a Te kedvedért egy 23 hetes pocifotó -- szólj bármikor, ha úgy gondolod egyedül vagy a pocifotózással, rám bizton számíthatsz :lol:

Kép

Egyébként amikor mi voltunk genetikain, 18+5 naposan és a dokinő azt mondta, 2-3 nappal nagyobb a számítottnál, akkor volt 258g, pont egy grammal kisebb mint Kristóf :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Vcrane: köszia gyomorégés tippet!!! A pattogatot kukoricát én is ettem még az elején émelygésre is, vagy egy róka koma látogatás után :oops: :oops: De most, nem tudom, mit tehetnék, hogy ne egyek örökké, hogy ne fájjon :roll: Maalox szuszpenzió vagy rágótabletta szerinted jobb bármivel is, mint a Rennie?
Kölesgolyót, bulátát imádom, de ha mindig rágcsálnék... :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Vett már valaki közületek babakocsit? Vagy még gáz ilyenkor? (22 hét) Most gyűlt össze egy kis pénz, félek, hogy elköltöm másra. Annyi mindent kell venni az első gyereknek. Ráadásul mi nem kapunk semmi használtat, nincs a rokonságban baba. Tényleg, ti miket vettetek már? Én még csak 2-3 ruhácskát. Nem mertem még eddig mást.
krisz78
 
 


Kata
Egyéni, hogy kinek mi jobb.
Én még a fel-felbukkanó rókák ellen nem találtam semmit :cry:

Krisz
Én még nem vettem semmit. Egyenlőre még időhiány van. Dolgozom
Vendég
 


Krisz: mi 20 hetesen megvettük a járgányt, mert a webshopban elfogyott, itthon is csak 1db volt, amit kinéztem :lol: De lehet, hogy csak én voltam ennyire türelmetlen, viszont azóta is tombol itt a babakocsi-láz :D
Én vettem jó néhány rugit meg bodykat, hálózsákot 2-t,a bútort már kinéztük, meg kellene azt is rendelni,mert mikor leméregettük, utána nem rendeltük meg :oops:
Szerintem nem korai. Mi sem öröklünk sehonnan, úgyhogy mindent meg kell venni nekünk is :wink:

Batkata: hát nagyon rádfér a pihi!!! Szegény Te! Szerencsére nekem is kezdik lassan tervezni az utódlást a melóhelyen, úgyhogy lassacskán megkezdődik az átadós időszak,ami gyanítom,nem lesz egyszerű, mert ugye a külföldi Sponsoroknak percre pontos elszámolást kell adni az időnkről hetente....és jajj, hogy számolja el az utód a betanulás idejét??, Hát, majd suttyomban lemegyünk Pécsre, Zalaegerszegre, seninek nem fog feltűnni :evil:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Én is dolgozom, előreláthatólag decemberig. Persze, ha a doki azt mondja, hamarabb abbahagyom. Tanítok, ez az első hét totál kimerített. Majd látom, hogy bírom. De azért szabadidőmben olyan szívesen nézegetem a babaholmikat.
krisz78
 
 


krisz:
mi 20 hetes koromban vettük meg a kiságyat. Muszáj betervezni havonta a költségvetést, mert egyszerre nem győzi az ember. Most a bébiőrt vettük meg, igaz azt Anna használja, de azért, mert alóla kivettük mostmár a légzésfigyelőt, így az lesz Ároné.
Nem is tudnék meglenni nélküle :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

kata: gyomorégésre tej nem segít???? Nekem szerencsére nincs okom panaszra, csak akkor ég, amikor este lefekszem, de hamar elmúlik.

vcrane: kicsit kifejtenéd bővebben is, hogy miért nem veszel légzésfigyelőt??? Vagy nincs különösebb oka??? Kíváncsi vagyok a véleményedre, mint szaki. :-)

Krisz: még én sem vettem semmit. Eddig babonából nem, de most már én is elkezdek vásárolgatni. Mi a gyerekszobát vesszük előre, mert nem az igazi hidegben festeni, tapétázni, főleg, hogy a radiátort is le kell ugyebár venni. Utána pedig bababútor, hogy a szépen kifestett, kitapétázott kiszoba ne álljon üresen, és majd lehessen hová tenni a később megvételre kerülő kisruhákat, pelust, stb, stb. :-)
Igazából nem szeretném nagyon a végére hagyni, mert decemberben mindenhol tömeg-nyomor lesz (én alapban sem bírom a tömeget, nagy pocakkal meg aztán tuti nyűgösebb leszek). Januárban pedig már nem ártana, ha minden meg lenne, hiszen közel sem biztos, hogy babóka úgy gondolja, hogy kerek 40 hetet lesz bent a pocakban.

Kép
jandrea
 
 


Kata: weben vetted a kocsit? Én is kinéztem párat, de visszatartott, hogy nem tudom kipróbálni, megfogdosni. Neked bevált a webes rendelés? Soha semmit se rendeltem még neten.
krisz78
 
 


mágnes: mint gyakorlott anyuka írnál nekünk a légzésfigyelőről??? tévesriasztás, ár, márka, stb. Előre is köszi!!!

Kép
jandrea
 
 


Munka: én novemberig tervezem. Én már most tanítom az utódaimat, de már csökkentett munkaidőben csinálom. Ez is épp elég!!!! Legalább ki tudom magam minden nap aludni. :-)

Kép
jandrea
 
 


mágnes: Igen én is egyre inkább azt gondolom, muszáj havonta venni valami nagyobb dolgot, mert különben nem bírjuk. (két tanári fizetés :cry)
légzésfigyelő: én venni szeretnék, megnyugtat. Egy kolleganőmnek beriasztott, és gyanús, hogy nem téves volt a riasztás.
krisz78
 
 


Krisz: nem weben vettem, mert addig filóztam, hogy ez a modell már csak pirosban volt...khmmm. A Váci úti Brendonban vettük meg az utolsó zöld-szürke kombinációt -- de nagy volt a kísértés a webre, csak ez nem jött össze. Azt hiszem, Hanna is web-ben gondolkozik. Én mmár vásároltam így, csak persze nem ekkora értékben, de csak nem lesz ott gond a rendeléssel: :wink:

Jandrea: időszakosan jó a tej, de ma is 10 percenként végigfutott a nylőcsövemen ez at égő/fájó érzés, de még a hátam is belefájdult...gondolom, csak a sav miatt lehet... :cry:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok:
igen meg a 20 hetes uh, es minden tokeletes a babaval 100% fiu, be is scanelem a futyiet, na szegeny ha ez tudna. Az egyeduli enyhe probelma, hogy a mehlepeny lent van a mehszajhoz kozel elhejezkedve ugynevezett placenta previa, ugy hogy most egy kicsit megilyedtem, hogy mi van. Remelem majd fel megy az idovel. Mert persze az orvos annyit mondott, "juj, lent van a placenta.....ne aggodj majd kontrolaljuk" na hat en erre teljesen beparaztam, erre megegyszer azt mondta, hogy ne aggodjam, na persze en ettol halalra agodtam magamat meg jobban, foleg, hogy kerdeztem akkor most mi van, es ahoanyszor kerdeztem csak mosolygott es hogy nem kell agodnom az majd fel megy. na nem tudom ma vegigneztem a netet es hat minden fajtat olvastam a babaneten is tobbek kozt. Na de mindenesetre azt irja mindenutt, hogy a kovetkezo ultrahangon majd kiderul, hogy feljebb ment e vagy nem, es akkor az orvos is tobbet tud mondani. na majd meglatjuk mi lesz? Igyekszem kiemelni magam addig is, pihizni meg nem emelgetni.
HU talira en is nagyon mennek, na de sajna eleg messze van az nekem. Meg vegul is ugy dontottunk, hogy szeptemberbe nem megyek haza, mert fo a baba biztonsaga, nem fogok feleslegesen repulgetni.
Katuska: na hat igen ez a telapo ugy nagyon jo nem is gondoltam ra, hat ez megmondom paromak is mit szol hozza:)
hat anyukam felajanlota, hogy ide koltozik 2 honapra egy honappal szules elott , hogy segitsen. Na mi a velemenyetek, egy ilyen egyedul allo anyukanak, akinek nincs itt csaladja, a ferje meg dolgozik, es tuti nem fog segiteni, mert nem futja idebol csak este 8 utan, szukseges a ket honap? egy honap szules elott az elokeszuletekre meg takaritas stb, egy honap szules utan amig belejovok a dolgokba. Nagyon kedves meg jol jonne, csak egy kicsit felek, is mert 2 honapig egyutt lakni.... nagyon regotta nem laktunk egyutt, es oszinten szolva nem tudom o is hogy viselne a csaladtol levo tavol letet. na jo ma este alszom ra egyett...meg konzultalok ferjemmel is ,hogy fogja anyos jelenletet viselni.
:roll:
Kép A kis futyis (pito=futyi)

Kép
brestovsky
 
 


Jandrea
Szerintem, kissé túl van lihegve :cry:
Jó üzlet a gyártóknak :evil:
(Kevés az az eset, amikor indokolt, hogy legyen légzésfigyelő. És tudni fogod, hogy mit kell csinálni, ha netán nem tévesen beriaszt? Pánikba esés nem megoldás :wink: )

Tali
:cry: :cry: :cry: :cry:
Nem tudok menni.
Nem lehetne inkább itt nálunk egy tali. Még extra dolgokat is tudnék mindenkinek :wink:
Vendég
 


Rita! Nekem ugyanez van, mélyen tapad a méhlepény. Ugyanígy megijedtem, végigolvastam mindent, aztán a doki megnyugtatott. Ugyanazt mondta, mint a tied: feljebb kerül, ha nő a méhed. Addig meg ne nagyon cipekedj! Szóval nyugi. :-) Azt is mondta, hogy ez elég gyakori.
krisz78
 
 


krisz: bocsi most lattam csak az irasod, szerintem nem korai a babakocsi vetel, aproba jo vasarolni, ugy jobban atgondolja z ember. MI is mar megvettuk a babakocsit bebe confort-tol a loola up-ot, na nem tudom nalunk lehet e kapni amugy, nehany oldallal ez elott kapcsoltam kepet is.
LEGZESFIGYELO: igen kernenk szepen tapasztalt anyukak velemenyet, en sem tudom mit csinaljak.
Munka: hat sajnos nekem nagyon kemeny lesz, mert decemberbe egy hotelt dekoralok januari atadasssal, szoval nagyon kemeny lesz. Na meg elotte be kell valakit tanitanom, hogy atvegye az uzletbe a helyemet. Majd meglatjuk, hogy birom, elvileg a butorok november vegen erkeznek es a minden mas decemberbe. aszem a harmadik emeletre mar csak liftel fognak felhuzni...na azert december 20-ig szeretnem befejezni, de nem tudom mi lesz, remelem nem tolodik az atadas, meg a butorok is idoben erkeznek, mert azt hiszem a baba nem fog arra varni, hogy befejezzem a hotel dekoralasat akar mennyire is szeretnem meg fontos.
Kép

Kép
brestovsky
 
 


Sziasztok!

Itthon...


Picuranyu! Édes Kristóf és csodás a lakja is.

Kata! Csodás a pocid!

Rita! Gratula a kis kukishoz!!!!! Csodaszép!

Vicky! Lehet nálad is tali. :lol: :lol: :lol:

Mi sem kapunk semmit Zsebinek. :(

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Légzésfigyelő:
engem nagyopn megnyugtatott.
Tudom magamról ,hogy milyen aggódós vagyok, azt is, ha nem lett volna, én bizony nem tudtam volna nyugodtan aludni, folyton azért szaladgáltam volna, hogy megnézzem lélegzik-e ...
Vicky:
Alapvetően én is azt gondolom, hogy ,ha nem tudja az ember mit kell tennie, nem sokat ér. Van viszont a Madarász utcában tanfolyam ,kimondottan ilyen esetekre, 2000 ezer forint, szerintem ennyit simán be lehet vállalni.


Szóval nekünk Angelcare van, a bébiőrrel egybekötött változat. Egyszer volt téves riasztásunk, azért, mert kicsi súlyú volt, és "legurult " a légzésfigyelőről, így az nem érzékelte.
Egyébként azt javasolják, hogy kókuszmatrac alá ne tegye senki. Ne kérdezétek miért, de több helyről hallottam.
Ez a fajta Angelcare 30 ezer körül mozog.
Egyébként mi, ha nem vettünk volna légzésfigyelőt, haza sem engedtek volna a kórházból. Szívzöreje volt ugyanis Annának, és feltétel volt a hazabocsájtáshoz. Szóval nagyon jó, hogy vettük :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


A terhesség első felében gyakran látható UH-vizsgálatkor a méhszáj területén a lepény. A terhesség előrehaladtával magasabbra kerülhet (placentamigratio).
Ilyenkor javasolt a minél több pihenés, nehéz terhet nem szabad emelni, no sex. Nem szabad méhszáj vizsgálatot sem végezni!
Vendég
 


koszi Vracne a velemenyt.

Kép
brestovsky
 
 


mágnes írta:Egyébként mi, ha nem vettünk volna légzésfigyelőt, haza sem engedtek volna a kórházból. Szívzöreje volt ugyanis Annának, és feltétel volt a hazabocsájtáshoz. Szóval nagyon jó, hogy vettük :)


Üzlet :wink:
Nagyon sok újszülöttnek van szívzöreje, legtöbbször teljesen ártalmatlan jelenség.

Egyébként nem kell, hogy egyetértsetek velem :wink:

Ahogy nézegettem a listákat, nagyon sok olyan dolog van, amit a "gyerekemnek mindent megadok" kismamikkal megvetetnek. :evil:
Nálunk biztosan nem lesz sterilizáló, légzésfigyelő, mérleg (hacsak nem koraszülött lesz Alex)
Vendég
 


Hanna: köszi :D Lehet, én vagyok részrahajló,de szerintem 2 nap alatt is nőtt :oops: Ja, és megrendeltem a szopipárnát :D A linkről amit csatoltál -- ott láttam, hogy van a huzathoz passzoló ágynemű, falvédő, miegymás... milyen jól fog kinézni, ha minden egyforma lesz! Köszi a tippet :wink:

Vcrane: tali nálad? OK, benne vagyok én is :D Imádom Salzburgot!!!

Rita: gratula Attilához, édes nagyon a kis kukis :D

Légzésfigyelő? nem tudom, mostmár végképp nem tudom, hogy hogy legyen -- vegyek,ne vegyek? Asszem ezt most parkoltatom kicsit és gondolkozom :oops:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Egyébként nem kell, hogy egyetértsetek velem

Ahogy nézegettem a listákat, nagyon sok olyan dolog van, amit a "gyerekemnek mindent megadok" kismamikkal megvetetnek.
Nálunk biztosan nem lesz sterilizáló, légzésfigyelő, mérleg (hacsak nem koraszülött lesz Alex)


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Kata! Szívesen. :wink:
Ha találok még jó linket rakom, de mindenki rakjon ám. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Vicky:
azt azért nem hinném, hogy a mi esetünkben üzlet lett volna. Mi egyediek voltunk, a csecsemőosztályon fogalmuk sem volt arról, hogy a 36. héttől észrevettek nálunk arrithmyát. Elfelejtették a papíromra írni, ezért a hazabocsájtás napján, amikor én szóltam, a vizsgálat előtt, akkor nézték meg. Így viszont nem tették EKG-ra ,nem is vizsgálták meg, nem felügyelték.
Szívuh-ra kaptunk időpontot, de mivel oda sem azonnal mehettünk, ezért akarták a légzésfigyelőt. Végül kiderült, hogy abberáns ínhúrja van Annának. :)
De így van, én sem kötekedni akarok,csupán leírtam a véleményem, nem tudok mindent megadni a gyerekemnek, nem is vagyok ennek a híve, de ez speciel nekem nagyon fontos volt :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kata
Gyertek :lol: :wink:
Salzburg... Mozartgolyó...egy UH :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Mágnes! Osztom a véleményed. Nekem is fontos. Élesztettem már újra nem egy kisbabát.
Illetve még az autós ülés. Mivel nekünk sincs a közelben senki. :(
Szülés után én is egyedül leszek.

Vicky! A felesleges dolgokról jut eszembe.
Lehet kapni ugye üvegmosót, ára kb 300.-Ft, és CUMISÜVEG mosót, ami 2400.-Ft. Anyukáink nem is hallottak ilyenról, a célja ugyanaz. Megfogtam és csak röhögtem, ha babát vársz, minden sxart rádsóznak.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Vicky! A Mozartgolyó helyett lehet 2 uh? :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Én is egyedül vagyok/leszek.. Kicsit néha meg is ijedek, mit csinálok majd teljes segítség nélkül, dehát, ha a gyerekek jól vannak, mire Apa hazaér, és én még élek, fasza csaj leszek :)

Ez a cumisüveg mosó jó... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes! Szuper Anyuka vagy. :)
Remélem, én is az leszek.

Viszon bűnöztem. :oops: :oops: :oops:
A kisfiamnak szereztem rucikat.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: