Új privát üzeneted érkezett!

emmalena
Köszi ezt a mellrák infot , engem is érint a dolog sajnos :(
Nekem is a tejmirigyekben van a rák, csak ugye nekem azt mondták,hogy még jóindulatu,de bármikor lehet belőle rossz :(
Nekem akkor akarják csak kivenni az össze tejmirigyállományt,ha rosszabbodik az értékem . Jelenleg C:3-as, de azt mondták C:4-él már műtenek. Szóval utánajárok ennek,ha megszületett a pici, mert én is egyetértek veletek.
Jobb megelőzni,mint a bajt kezelni.
Mégegyszer köszi az infot :lol:

Sajnos pesti patika ügyben én nem tudok segíteni,mert én nem vagyok odavalósi .

Megyek reggelizni,farkas éhes vagyok, ugyanis egész éjjel nem ettem :lol: :lol: :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Becsatlakoznék én is a fórumba. Régóta olvasgatlak titeket, de csak most szedtem össze a bátorságot hogy írjak.
33.hetes kismama vagyok, kisfiút várunk és a Szent Imrében fogunk szülni.

Ezekről a homeopátiás szerekről már én is sokat hallottam. Van tapasztalata valakinek/ismerősnek arról hogy milyenek? Érdemes szerintetek majd szedni?
linhbaba
 
 


Sziasztok!
Üdv Linhbaba! Írj egy kicsit többet magadról légyszi!!! Az első babát várjátok?
Homeos bogyókról semmit nem tudok, talán majd a többiek....

marek
 
 

 
 

Lányok!
Rendelni szeretnék a Brendon vebáruházból, de nem sikerül. Nem tudja valaki, mit csinálok rosszul? Vagy esetleg a rendszer nem működik, már két napja???? :roll:

marek
 
 


Első babánk, igen. Október 28.ra vagyunk kiírva. Névben sajnos még nem tudtunk megegyezni apuval. :D Mivel félig vietnámi vagyok, lesz a babának vietnámi neve is, de még utána kell járnom, hogy hogy kell az ilyet intézni. Erről tudtok valamit?
25 éves vagyok, most végeztem az orvosi egyetemet, múlt héten voltam rezidens felvételizni, ahol megkérdezték, minek jövök terhesen felvételizni... nem is vettek fel. Szóval nem dolgozom sehol, sajnos.
:cry:
Baba valószínűleg elég nagy, 2 hete az UH-on 2200g volt a becsült súlya, be is paráztam rendesen, de azt mondták csak az apjára hasonlít (apa 2m magas...)
Az Imrében Kocsis dr.nőnél fogok szülni, de nem tudok róla semmit, semelyik topicban nem írnak róla.
Röviden talán ennyi.
linhbaba
 
 


Sziasztok!

Nem is gondolnám, hogy ilyen sok embernél előfordul a mellrák, nagyon sajnálom.

Linhbaba

Kb. egy idős terhesek vagyunk és én is a Szent Imrében fogok szülni és nekünk is kisfiúnk lesz. Te kinél fogsz szülni? Hányadik babátok?
Nekünk a negyedik.
Én egyik szülésnél sem szedtem ilyen homeopátiás szereket, ezért sajnos nem tudok róluk semmit se mondani.
Az első szülésemnél mindent elkövettem, hogy "könnyebb" szülésem legyen, jártam kismama tornára, szülésfelkészítő tanfolyamra, megvettem mindent, amit a szülésznők ajánlottak, mandula olajat stb., de mégis 16 órát vajúdtam a kislányommal. , a másodiknál már nem jutott ilyenekre időm és 3 óra alatt megszűltem az ikreket, simán, nem császárral, szóval szerintem biztosan érnek valamit ezek a szerek, de az első szülés általában mindenkinek nehezebb.

Szeptember 27-én lesz bababörze a hungexpon, megy valaki? Én megyek, ott akarom még megvenni a hiányzó dolgaimat.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva
16 óra után 3 óra???? Ne már!!! Az első fájástól három???? :shock: Csak azért kérdezem, mert rettegek, hogy nem érünk be Pestre. Minimum másfél óra az út, de ha baleset van, akkor lehet bármennyi... :roll: ÁÁÁÁÁÁÁ...nem akarok az autópályán szülni!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Hali, és Üdv minden újnak! :) Jó, hogy jöttetek!

Linhbaba: én is szt Imrében fogok szülni, remélhetőleg október közepén :D Nekem Éva lesz a szülésznőm, adott egy rövid listát a homeos dolgokról. Ez olyan betartható mennyiségű, nemsokára fel is teszem ide... (Most pötyögtem be a gépbe)
ha gondolod, te is használhatod.

Rólunk: nagyon fáradt vagyok. Tegnap este végig olvastam mindenkit, és jókat nevettem egy két hsz-on. :) Gratulálok azoknak, akik készen vannak a babaváró projekttel.

Tegnap délután én is nekiugrottam a bevetésnek. Vettem 2 kis bőröndöt, mert nekünk külön kell csomagolni a gyerekágyas, és szülés csomagokat... Nekem meg csak 1 kicsi bőröndöm volt... Bevásároltam a listáról hiányzó, de nem romlandó dolgokat.

Néhány érdekesség: a DM-ben vettem pici kiszereléseket a következő termékekből: szappan, sampon, tusfürdő, izzadás gátló és fogkrém. Ezek ilyen termékminta nagyságúak, és nagyon kicsi helyet foglalnak... :D Pont elegendő lesz egy kórházi kiruccanásra sztem.

Nem találtam a DM-ben óriási tennát, de mivel azt rettentően utáltam Lilivel is, és a Tiszti honvédban volt egy remek bevett szokás ennek a használatának az elkerülésére, így most ezt a gyakorlatot viszem majd tovább... Remélem, megint beválik majd
Tehát: a tenna nagyon nagy. Olyan mintha pelenkád lenne. Betét, és meleg, és nem szellőzik, és ormótlan, és nekem nem kell...
Vagy 20 db-t dobtam ki Lili után, mert az első után már rosszul voltam tőle. (ezeket kaptam ajándékba akkor)
Szóval a Tisztiben ki volt téve egy halom vatta (kórházi kiszerelésben), és orvosi törlőkendő. A szülésznők megmutatták hol van, a gyakorlottabb kismamák meg azt, hogy hogy állítják össze a csomagot, és már kész is volt az ideális betét.
Összeállítás: veszel a vattából egy neked tetsző méretű (kb, mint egy vastag betét) vatta adagot, körbetekered a papírral, hogy ne ragadjon rád a vatta, és már kész is. Miért jó? Mert szellőzik, csak ott van, ahol szeretnéd, hogy legyen, akkora amekkorára te csinálod, és olyan alakú amilyen te vagy. Tehát tényleg nagyon jó volt.
Na ezért vettem magamnak 2 nagycsomag vattát, és az orvosi papírtörlőt zewa törlőkendővel helyettesítem. Ahogy megtapiztam ezt a kendőt olyannak tűnik, ami nem mállik szét a folyadék hatására... Tehát remélem, beválik. :)

Most ott tartok, hogy már csak a romlandókat kell megvenni (szülőszobára enni-innivalók) a két új hálóing a mosásban van, de kettő piszi már be van csomagolva, és a csomagok 80%-ban útra készen állnak :)
Még össze akarom pakolni apának a hazahozós csomagot. Ezt Bori pelenkázó táskájába teszem bele, kb. fél óra és az is kész.

Kell még a gyerek dokihoz menni receptekért, hogy a patikai dolgokat is kiválthassam, meg a homeos dolgokat. De amúgy minden startra készen áll.
Jöhet az október közepe! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Hű,nem vagyok pár napig és micsoda forgalom volt!:D

Üdv az újaknak!!!

Most hirtelen nem is tudom mit írjak,úgy lemaradtam!...
Kicsit magubkról...
Tegnap voltam dokinál és mondta,h ha ennyit vezetgetek akkor kinyílok és megszülök!Kicsit megijesztett,de holnap még el kell mennem gyomára onnan pedig szegedre és vissza! :roll:
Remélem nem lesz gond!
Azt is mondta,h még kb 2-3 hetet ad nekünk!:D ez olyan izgalmasan hangzik!Jó lenne ha tényleg a karomban tarthatnám 2hét múlva! :D
Vendég
 


Nekem is már szinte útra kész a táska. Még a nagyimtól kell kérni néhány Tena betétet. Biztos nem fogok megvenni egy nagy csomagot, amikor kb. 5-öt használtam el tavaly, aztán már csak sima éjszakai betétet használtam. Hálós bugyim már van, Nekem is a kaját kell még bepakolnom asszem.... :roll: Mondjuk nemtom hova rohanunk. Még van legalább egy hónap.... :lol:

Képzeljétek!
A barátnőm augusztus elején szeretett volna szülni (mert ugye minden kismama számolgat és eldönti, hogy neki mikor lenne a legjobb, aztán majd a baba dönt helyette). Persze nem jött össze az augusztus eleje, sőt a vége sem, már rendesen túlhordta, tegnap kapott infúziót, amit kb. kiröhögött a szervezete... :shock: De az előbb felhívtam és éppen SZÜL!!!! Nem nagyon akart velem beszélgetni, amin kicsit meg is sértődtem.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Szóval érdemes eldönteni, hogy te mikor szeretnéd, mert az úgyse jön be.... :lol: Én is így jártam tavaly... :roll: Lehet, hogy érdemes rögtön a 40. hétre belőni a dolgot, akkor tuti nem ér csalódás, hogy nem akar jönni a baba a 38. héten, ahogy kérted tőle.... :lol:

marek
 
 


Adri
Te hova vezetsz állandóan??? Én már rég nem férek be...mondjuk nálam az is gond, hogy kissé rövid a lábam... Máshogy mondva: k@rva rövid.... :lol: :lol: :lol: :lol: Na meg a hasam se kicsi... :roll:
Dolgozol még? Lehet, hogy már írtad, de tudod...terhes vagyok.... :lol:

marek
 
 


Üdvözöljük az újakat!

Inez, a vezetés hogy van hatással a méhszájra????? :shock:

Mellrák: persze, hogy én is a megelőzés híve vagyok, csak azt valahogy nem műtéttel gondoltam. :(
Különben a Preventa vizet szokták ilyen megelőző kúraként ajánlani. Iszonyatosan drága, mert ha megnézitek, egy 2 literes víz 2.670,- Ft, és megelőzésként, ha csak a legkisebb időtartamot nézem, egy hónapos kúrát kell csinálni, napi 1-1,5 liter vízzel. Ez akkor egy hónapra 40.000-60.000,- Ft. :(
http://www.bioszallito.hu/Preventa-105- ... ermek-7922
Annak idején anyukámnak is vettünk, csak neki már áttétjei voltak, és ezért nem tudta meggátolni a rákot.

Kép
szöszke
 
 


Marek

Na jó, a legelső fájásom 12 körül kezdődött, de még nagyon enyhe és ritka volt, és 4kor már megvoltak a fiúk, úgyhogy az első fájástól akkor 4 óra telt el a szülésig. De nem nagyon akartam bemenni, mivel a kislányommal olyan sokat vajúdtam, gondoltam még ráérek indulni, így csak 2körül indultunk el, akkor is Anyukám unszolására, aztán mire beértünk Budakalászról a MÁV kórházba (kb. 30-40 perc) már iszonyatos fájásaim voltak, alíg bírtam kiszállni a kocsiból, és onnan már minden olyan gyorsan történt, hogy egyszer csak a karjaimban voltak az ikrek.

Most már Fejér megyében lakunk Ráckeresztúron (ez Érd után van) az autópályán elvileg, ha nincs dugó fél óra alatt beérünk a Szent Imre kórházba, így annyira nem félek, de most biztosan időben el fogunk indulni, nem várok sokat.

Lányok

Olyan jó nektek, hogy már így össze vannak készítve a doglaitok, én még sehogy sem állok, még egy csomó dolgot kell vennem a babának is és magamnak is, de ahelyett, hogy otthon pakolásznám a cuccaimat és feltett lábakkal pihennék én itt poshadok a munkahelyemen, délutánonként meg a háztartással bajlódom.
Még a szeptembert kell kihúznom, aztán októberben már csak pihenek és készülődöm.
Azért annyira nem vagyok megijedve, én még az ikreket is túlhordtam 10 nappal., pedig nem kiméltem akkor sem magam, két éves volt akkor a kislányunk, aki állandóan rajtam lógott.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


csak ámulok... nekünk is még 5 hét van hátra, de én még sehol nem állok a kórházi csomaggal... Harapnivalót mit visztek be? Nálunk az Istvánban lehet enni vajúdás alatt szőlőcukrot, abból biztos betankolok majd jópár zacskóval... :)

Adri! 2-3 hét? az mindjárt itt van! :D
én is kitaláltam, hogy 3 hét múlva szülök, de akkor Marek tanulsága alapján igyekszem nem beleélni magam és nem beírni a határidőnaplómba :) Úgyis még annyit kell pakolászni, majd kitöltöm a várakozás hosszú perceit
borkaby
 
 


Marek, inkább csak dolgozgatok!Egész nap kocsikázok a városba,mert vhova mindig elküldenek,h ezt meg azt intézzem!
Meg hétvégente is megyünk ide-oda!Most pl szeged,ami 140 km!
DE megfogadtam,h jövő héttől leállok! :roll:
Egyébként nekem pici a hasam,ugyhogy ez nem gátol! :lol:
Rajminak meg nincs jogsija...most csinálja(nehéz volt rábeszélni),de épp 5perce hívott,h nem sikerült neki a forgalom!Nah, mondtam is,h majd akkor magamat viszem a kórházba! :evil:

Szöszke, a doki azt mondta,h a rázkódás,zötykölődés miatt lehetséges!

Úgy fájnak a lábam közötti csontok és a combcsontom is végig!
Úgy járok mint aki besz@rt! :shock: ez jelent vmit?
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket!

Kriszta - Ákos igazi nagylegény, a pocid pedig nagyon csini!

Zsuzsu - Szép eredmények! Az egyik ismerősöm kislánya is faros volt sokáig, de világítottak neki alulról meg beszélgettek hozzá, simogatták lefelé és végül csak befordult, természetesen született meg.

Peva - Hálónig - :lol: Annyira bírom a hozzáállásod! A rugi story szintén édes! Apa ezek szerint igazi pasiból van! Mintha az enyémet láttam volna! Szülés 100???? :shock: Te jó ég! Nem szívbajos!!!! Örülök,hogy tudtál vásárolni az Astiban. :D Még nem jött meg az ágynemű? Hű, akkor én is megrendelem gyorsan. Ja, és a betétről én is úgy tudom, hogy a bazira nagy kell az első napokra.

Marek - Szupi jó hírek! REmélem sikerül megúsznotok a csaszit!

Ildi - Cukik a rucik! Sajnos mindig utána jön rá az ember lánya, hogy na, ezt már lehet, hogy nem kellett volna.

Éva75 - Üdv köztünk! NAgyon szép kis család vagytok!

Emmalena - :shock: SZóhoz se jutok!!!!

Linhbaba - Welcome!

Ja, rólunk. Ma tiszta kóma vagyok, alig bírom nyitva tartani a szemem. Éjjel legalább 2 órát "kukorékoltam", járt az agyam ezerrel, sehogy sem volt jó feküdni, továbbra is fáj a derekam...
De! Megérkezett az új ülőgarnitúránk, este Tomi összerakta, így már arról tv-ztünk! Tök jó volt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kocsis Éva doktornőnél fogok szülni, választott szülésznőm nincs, csak itt a fórumokon tudtam meg, hogy lehet választani. Majd megkérdezem a doktornőt, hogy ő kit ajánl, szerinte érdemes-e, vagy van-e valaki akivel együtt szokott dolgozni.
Voltam benn szülésen még áprilisban egy kórházi gyakorlat alkalmával, és ott a szülészdoki nagyon dícsérte ezeket a homeopátiás szereket, de sajnos konkrétan nem kérdeztem rá, melyikről is van szó. Ezért is érdeklődök, hogy tényleg jók-e.

Mi megyünk a Hungexpora bababörzére, hátha lesz valami jó akció :lol:

Pont most hozták meg a babakocsit, a bimbomarket.it-ről rendeltük Olaszországból. Olyan jól néz ki!!! :D

Ti már összekészítettétek a szülős csomagot? Én még bele se gondoltam, hogy mit kéne összeszedni...
A rendes éjszakai betét nem jó Tena helyett?

A csontjaim nekem is borzasztóan fájnak, mindkét lábamban, olyan vagyok mint egy pingvin. Akkor fájt így a lábam, mikor serdültem, a szüleim akkor azt mondták, azért fáj mert növök. Lehet hogy most is...? :shock:
linhbaba
 
 


Íme a homeos infók a szent Imrében dolgozó szülésznőm ajánlásával:

http://riztejbeg.extra.hu/SzulesFelkeszito.html

[quote][ írta:size=150]Szülés felkészítés a 36. héttől[/size]

Homeopátiás szerek (gyógyszertárban kapható) 5 golyó 1 adag, ezt elszopogatni!

Caulophyllum CH30:
36. héten: heti 1x5 golyó
37. héten: heti 2x5 golyó
38. héten: heti 3x5 golyó
39. héten: heti 4x5 golyó
40. héten: heti 5x5 golyó
41. héten: napi 1x5 golyó

Cimicifuga CH30: csak akkor kell szedni, ha a fájások kezdődnek és rendszeressé válnak. Fel kell hívni a szülésznőt (nőgyógyászt), és megkérdezni, hogy lehet-e kezdeni. (5 perceseknél pl.)

Arnica CH30: Szülés után korai gyermekágyban sérülések, horzsolások gyógyulását segíti, fájdalom csillapító, fertőtlenítő hatású. (Kórházban szülés után kezdeni.)

Gát előkészítése a 36. héttől

Gátmasszázs olaj: a hüvelybe 1-1,5 cm mélyen az olajat bemasszírozni U alakban 2x 3x (mutató+középsőujj, ha apa csinálja; 2 hüvelykujj, ha magadnak csinálod) majd a két ujjat enyhén szétfeszítve a hüvelyt széthúzni. Ezt naponta 1x kell csinálni, célszerű este fürdés után.

Olaj, ha kevered: búzacsíra olaj + orbáncfű olaj a bázis, ebbe lehet illó olajat is cseppenteni. Előkészítésnél a Búzacsíra a domináns, szülésnél az orbáncfű.

Méregtelenítés 36. héttől

Málnalevél tea: Naponta fogyasztani ½ - 1 litert (ízesítése igény szerint történhet). Méregtelenítő és lazító hatása is van.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: Lilivel szerettem volna hamarabb szülni (a névnapomon - szept 16, de ő időbe jött szeptember 28), most bebiztosítottam magam: Bori október 15-re van kiírva, és én október 15-én születtem a szent Imrében szintén :D
Most már csak összejön :D Ezért én nem is szeretnék elöbb szülni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac

Én még nem beszéltem szülésznővel a Szt. Imrében, de készülök, van ott egy ismerősünk a Váradi Sándorné, ő ajánlott be az Urbán dr-nél, de még a részletekről nem beszéltünk. Ott mondták, hogy két csomagot kell vinni?
Én lehet, hogy nem fogadok szülésznőt, egyik szülésemnél sem volt fogadott és nagyon rendesek voltak velem azok is, akik éppen ügyeletesek voltak.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Adri: az a fájás azt jelenti, hogy készül a szervezeted a szülésre. Most rendeződik egy kicsit, hogy a baba feje kiférjen majd :) Kellemes érzés mi? :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


NyugtonMalac

Köszi a homeos infókat!!!!
linhbaba
 
 


Sziasztok
Én is felteszem a homeopátiás szereket

Hogyan készüljünk a szülésre?
A terhesség utolsó 4 hetében érdemes homeopátiásan is felkészülni a szülésre.

ARNICA 9 CH napi 1x5 golyó
-Vérzésmegelőző, visszérjavító

CAULOPHYLLUM 5 CH napi 1x5 golyó
-A méhnyak izomzatának puhítására, előkészíti a könnyebb vajúdást.

IGNATIA 15 CH napi 2x5 golyó
-Ha a kismama izgul, és emiatt gyors a szívverése.

Homeopátiás szerek a szülőszobán
A homeopátia a szülésre való felkészülés idején, a szülés alatt és a gyermekágyi időszakban is jól alkalmazható, mivel ezeknek, a készítményeknek nincs mellékhatásuk, és így nem jelentenek kockázatot sem a baba, sem a kismama számára. Az alkalmazható homeopátiás szerek listája a következő:

Vajúdás kezdetén:

Arnica 30 CH, 1x5 golyó
-Vérzékenység csökkentésére, véraláfutások, sérülések gyorsabb gyógyulása érdekében.
Babának és mamának egyaránt hasznos.

Caulophyllum 15 CH - félóránként egy adag
-Homeopátiás oxitocin. Idő előtti burokrepedés, fájásgyengeség esetén segíti a méhnyak tágulását. Kitolási szakaszban erősíti a gyengülő, leálló fájást.

Cimicifuga 15 CH - félóránként egy adag
-Ha a Caulophyllum nem hat. Fájáserősítő, méhnyaktágító hatású. Hisztérikus, beszédes állapot jellemzi.

Gelsemium 15 CH 3-4 adag
-Izgalom, lámpaláz, általános izomgyengeség miatt stagnáló szülés.

Pulsatilla 15 CH 3-4 adag
-Rendszertelen fájások, álmosság vajúdás alatt, friss levegőt igényel a szülő nő.

Sedatif PC
-Komplex készítmény, enyhe nyugtató hatású.

Császármetszés esetén:

Arnica 30 CH -egy adag a műtét előtt
-Csökkenti a vérzést, segíti a sebgyógyulást

Staphysagria 15 CH, 3x5 golyó naponta
-A sebfájdalom és a katéterezés okozta kellemetlenségek enyhítésére

Sedatif PC
-Ha a kismama fél a műtéttől.

Hypericum 15 CH, napi 2x5 golyó
-Gerincérzéstelenítést követő fájdalom csökkentésére

Gyermekágy alatt:

Echinacea D4, napi 3x5 golyó
-Fertőzés esetén, antibiotikumos terápia kiegészítése

China rubra 9 CH, napi 3x5 golyó
-Vérveszteség miatti gyengeség kezelésére

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Nem tudjátok, vajon bármelyik gyógyszertárban meg lehet venni ezeket, vagy vannak speciális helyek?

Köszi még1x!!!
linhbaba
 
 


Sziasztok!

Ildi! A WC-re papír kell, sőt, Domestos kendő sem árt...én ma veszek. Sajnos gusztustalan. Nem az a durvább, ami az uh-nál van, hanem ami a labornál, a szülőszobák felé.
Szóval ne ábrándozz, hogy remélhetőleg tiszta. :lol:
A szüléspénzre én is csak most mertem rákérdezni....
Szülésznőt azt mondta a dokim, hogy lehet választani (természetesen akkor többe kerül, mint 10). De Te mi alapján választanál?

Éva75! Welcome! Szép család! Jól bírod a strapát!
Én azért csomagolok, mert szombaton töltöm már a 36. hetemet. De hosszú az október, nagy a "szórás" köztünk. Meg persze az orvosaink is be tudnak paráztatni.

Linhbaba! Üdv köztünk! Orvosként azért biztosan kevésbé félsz az első szüléstől...

Marek! Ki kell használni a ritka alkalmakat, amikor előre engednek minket.
Én is egyre nehezebben férek a kormány mögé, de még van 2,5 ujjnyi hely. Persze nem fogok rápaszírozott hassal vezetni, de még 1 ujjnyi növekedés belefér. Aztán lehet, hogy nem is lesz több.
A súlyoddal meg megint hihetetlen, hogy van valami. Ezeknek semmi sem jó? :twisted:

Emmalena! Sajnálom, hogy így alakult Nálatok. De azt hiszem jobb a megelőző műtét....nálunk sokan voltak rákosak mindkét ágon (nem mellrák), és inkább műtét, mint halál 41 évesen....

Nyugtonmalac! Október közepe tényleg még odébb van, de Te nagyon fel vagy készülve!
Gyerekdoki még nekem is hátra van, jövő héten én is mindenképpen elintézem - ha sikerül.

Adri! 2-3 hét! Az klassz! Az én dokim nem jósolgat....annyit mondott, ha lesz front szeptember végén, szeptemberi baba lesz (persze az október 4-re könnyen mond ilyeneket). Ja, meg hogy mostantól bármikor jöhet, nem lesz baj- ez megnyugtató. 100ezerért nyugtasson is. :oops:

Rólunk: megyek teregetni. :lol: Mosás 2. rész holnap, plusz vasalás. Hétvégén összepakolok.
Aztán 4 hét malmozás, ha úgy alakul. :shock:
Betét infókat köszi.
Alvás nálam is nehezedik (csípő, comb, és derékfájás)
Igyekeztem ma nem túl hosszú lenni....

Szép napot!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Linhbaba

Milyen babakocsit vettetek?

Én pelenkát és ágyneműt, szoptatóspárnát biztosan veszek a börzén. Találtam egy oldalt www.szopipárna.hu itt elég jó dolgok vannak és ők is kint lesznek, így legalább látom eredetiben a termékeket.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


www.szopiparna.hu az előbb ékezettel írtam...

Kép

Kép
éva75
 
 


Az újaknak egy kis segítség a csomagoláshoz:

http://riztejbeg.extra.hu/csomag.html

Ez az én listám, de kölcsön adhatom... :)

Szent Imre szülésznői 30-50 eFt-ig kérnek... de azt mondják, hogy ahogy gondoljuk... Lehet, ha felkértek egyet, nem mond konkrétumot, és te nem is kéred erre, akkor adhatsz annyit, amennyit tényleg te gondolsz :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva

Annak idején az első szülésnél is mindenki azt mondta, hogy 4 héttel a kiírt időpont előtt bőven elég csomagolni, hát úgy néz ki én megint be fogom tartani, mert nagyon le vagyok maradva.

Te melyik kórházban is fogsz szűlni?

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva: igen, a szülőszobára csak az oda szánt pakkot kell bevinni, a többi elzárva várakozik a vajúdóban. :)

Ügyeletben 2 szülésznő van a szent Imrében. Ha éppen dömping van (6 szülőszoba tele, és még a vizsgálóban is szülnek, akkor nem árt, ha van saját szülésznőd... Nekem ezért lett.
Ha nincs dömping, akkor mákod van, és spóroltál 30-50eFt-ot :D

Én Lilivel nagyon ráfáztam arra, hogy nem volt szülésznőm... :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: én a listádtól rosszu lettem :D Tényleg ilyen sok izét fogsz beszerezni? Honnan fogod tudni, hogy mikor mit szedjél be...
Állati mázli, hogy nekem szűkített listám van: 1 szülés előtt, egy szülés alatt, egy szülés után. + málnalevél. Ezzel talán elboldogulok :D
Persze nagyon rendes tőled is, hogy megosztottad velünk ezt a listát :D

Ja, mégvalami: lehet venni a patikában tejserkentő homeos bogyókat is. Most nem jut eszembe a neve, de nekem az nagyon bejött Lilivel. Még azt hajlandó vagyok beszerezni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: nekem nem két perc a csomagolás, ezért kezdtem el időben. És most még fog az agyam valamennyire... Hátha kevesebb dolog marad ki.
Na meg vásárolgatni ami kell, meg kimosni, meg összepakolni, szelektálni, mit hova... Kissé nehezemre esett, esik, de olyan jó lesz amikor végleg elkészül, és nem stresszel tovább a dolog.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac

Szuper a listád, köszi szépen, hasznát veszem.

Kép

Kép
éva75
 
 


Nyugtonmalac

A Szent Imrébe ezeket mind be kell vinni a babának, vagy adnak neki mindent? ruhák, pelus stb....?????

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva, Nyugtonmalac: Szerintetek érdemes fogadni szülésznőt? 30-50e??? Nem voltam tisztában az árakkal, de ez kicsit szíven ütött. Egy barátomék a Kútvölgyiben szültek, és ők 30at fizettek. Azt hittem az a maximum. Elég naív vagyok még ilyen téren...

Éva: Brevi Ovo babakocsit vettünk, sötétkéket :) És sokkal de sokkal olcsóbb volt így hogy rendeltük, mintha a brendonban megvettük volna.
a szopiparnasok jók szerintem, mi tőlük vettük a szoptatós párnánkat, ők voltak a legolcsóbbak és jó minőségű is.

Peva: én orvosként még jobban félek szerintem :( , amikor tanultam a szülészetet már várandós voltam és elég sokat paráztam rajta, hogy mi van ha...

Köszönöm Mindenkinek az Üdvözleteket!
linhbaba
 
 


Linhbaba

Én még nem fogadtam szülésznőt, és engem is szíven ütött, hogy mennyi a tarifájuk. Van ott egy ismerősünk, Váradi Sándorné, elvileg ő a szülőszoba részleg vezetője, ő is szülésznő, majd tőle megtudakolom, hogy mi tévő legyek, de nekem sok ez a pénz, én most ennyit nem tudok adni egy szülésznőnek, elég lesz az orvost kifizetni. Szerencsére az én orvosomnak nincs tarifája, így annyit adunk, amennyit a pénztárcánk elbír.

Kép

Kép
éva75
 
 


Linhbaba

Megtaláltam a babakocsitokat, nagyon szuper!!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok! Nem minden patika árusítja a homeopátiás szereket, de van egy tökjó oldal itt a neten, ami országosan összegyűjti a homeós gyógyszertárakat: http://www.homeopata.hu/patikak.html

Nyugtonmalac! Köszi a listát, hát, fele ennyi cucc sem jutott volna eszembe... :oops:
Arról van tapasztalatotok, hogy az eldobhatós bugyi a jobb vagy inkább a 100 Ft-os kínai pam,utbugyi? Nekem az eldobhatós bugyi anyaga annyira furcsa. nem tudom elképzelni, hogy 1-2 óránál többet kibír... vagy nem is kell neki annál több ideig bírnia? :oops:

Én sem fogadtam szülésznőt, annyi helyre kell fizetni, hogy én ezt a pénzt inkább már a babóra költöm. Elvileg 3 szülésznő is van egy műszakban, remélem valamelyik szimpatikus lesz. Gondolom úgyis kell ilyenkor is adni pénzt, csak kevesebbet is elég, mintha felfogadtuk volna. Mondjuk lelkileg biztosan nem fogok hozzá túl közel kerülni, de remélem azért a bizalom ki fog alakulni.


Borkaby
borkaby
 
 


Üdv az újaknak :lol:
Bocsi az utólagos köszönésért :oops: már az előbb is akartam, de persze elfelejtettem mire a lista végére értem :oops:
Hihetetlen, lassan már magamat is elhagyom :shock: annyira feledékeny vagyok terhesen

Borkaby
Köszi a patikai infot :D
Én ugyan még nem vettem meg a homeopátiás bogyeszeket, de hamarosan szándékomban áll :roll:
Én mindkettő fajtából vettem :roll: eldobhatósat is,meg olcsó bugyit is, a szülés utáni napokra :roll:

Éva
Egyenlőre nekem sincs fogadott szülésznőm :roll: szeretni szeretnék ugyan fogadni, de vacilálok rajta,mert szerintem nekünk se fér bele a keretbe.
Meg akit én kinéztem magamnak,az 30 Km-re lakik a kórháztól, szerintem nem is lenne ideje beérni, mert ha olyan gyors lessz a mostani szülésem is,mint az első 2 volt, akkor lehet én se érek be a kórházba :shock: mert mire észbekapok, hogy akció van,meg mire beérek, az se kevés idő tekintve hogy mifelénk lassan érnek ki a mentők is :shock: taxival meg viszonylag gyors szülések után, háááááááát, nem mernék elindulni a kórházba :?

nyugtonmalac
Látod ez egy jó kérdés :D ezen én is elgondolkodtam :shock:
De ez egy összesített lista,nem akarom az összeset megvenni, csak párat vajudásra,meg szülés utánra,mert én eddig mind a 2-szer nagyon-nagyon véreztem utána :( annyira,hogy majdnem meg is műtöttek ez miatt szülés után.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Borkaby
A Tena bugyi sokat kibír. A többi szerintem semmit nem ér, egyáltalán nem tartja a betétet, legalábbis én azt tapasztaltam. De a Tena az tényleg jó!!! Gyógyszertárban lehet kapni. Az enyém s-es, de lehet, hogy kicsi lesz.... :roll: Ja, és a Tenát ki lehet mosni és tök gyorsan szárad!!!

marek
 
 


Éva: ott adnak ruhát, csak hazahozós cucc kell. Vinni kell azonban popsitörlőt és pelusokat, mert az kevés van... És nekem tapasztalatom, hogy kell a többi pipere cucc is. Olló, ha levágnád a körmét, én lefogom ha nagyon nagy. Vagy popsikrém, ha biztosra akarsz menni, hogy jó legyen, stb. De ruhát azt adnak... Csak én bővített verziót írtam, és nem mindenhol adnak ilyesmit....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Linhbaba: engem is sziven ütött az összeg, pár hete komoly kicsacsogás alá került ez a téma... :S Nekem nagyon javasolta a nő dokim is, meg a felkészülés tanfolyamon is aki tartotta... Mivel nagyon evés szülésznő van (hétvégén pl. csak 1) És sokszor van terhelve a szülészet, akkor viszont senki nem fog melletted ülni elejétől a végéig, ha nem fogadsz szülésznőt. Nekik ajtót kell nyitni, meg telefont felvenni, meg kismamákat fogadni, meg mit tudom én... És nem is akarnak melletted maradni, ha nem fogadod őket, mert joban örülnek, ha inkább pénzért csinálhatják a szabadnapjukon mindezt.

Amúgy, ha ép be lennének osztva a te napodon, akkor elcserélik, és így mentesülnek a többi munka alol. Ez gyakorlat náluk. Nagyon ki van ez találva.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek! Köszönöm!!! Mondjuk rám szerintem az s-es még terhesség előtt sem lett volna jó :oops: , nagyon ügyes vagy, hogy ennyire tartod a súlyod! Olvastam, hogy terhességi cukrod lett, remélem most már rendeződni fog és kevesebbet fog ingadozni. Azon akadtam ki nagyon, hogy a stressz nagyon befolyásolni tudja a cukrot, és akkor mikor minden rendben van is találnak valamit, amivel idegesíteni tudnak (lsd. súlydolog...) Mi a megoldás? :D Illóolajos tusfürdő, illatos gyertyákkal és kényeztető masszázs apától :D
borkaby
 
 


Borkaby: én a hálós eldobhatós bugyit választottam egy szüléssel a hátam mögött (akkor 2 féle eldobhatósom is volt) A hálós előnyei: rugalmas, bármilyen alakra bármilyen méretre, bármekkora csomaggal fel tudod venni, és nem kicsi, nem nagy, éppen jó lesz. Szellős, nagyon is. Mosható, rugalmas, viszonylag kényelmes. Hátránya: a háló miatt lukacsos, ez fura érzés lehet ott, ahol nincs betét, pl. popsi tájékon.

A másik tesztelt bugyim, az papír szerű, de érzetre anyag inkább. Több méretben kapható, egyáltalán nem rugalmas, csak a gumírozásnál. Ezért egy nagy tenna pl. nem is fér bele, csak ha nem húzod fel teljesen, amitől tuti agyvérzést kapnék... Nem szellőzik annyira, érzed is. Olyan kényszer érzést kelt. Előnye: bugyi szerű, olyan is viselni - betét nélkül - , nem lukacsos a fenekednél :) De ezt is lehet mosni 2-3szor.

Ilyesmi lehet a kínai bugyi is. Szerintem, nehéz kitalálni, hogy éppen mekkora lesz a kényelmes bugyi és ehez még egy marhanagy betét is hozzájön... Nem akarlak lebeszélni, csak gondold meg a fentieket is...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: akkor lehet segít neked kicsit az én listám is... A 'Melyiket ajánlja a szülésznő a 10 legnépszerübből egy kategóriában' c. listámból meríthetsz segítséget :D

A nagyon vérzésre meg kénytelen leszel valami arra valót keresni :S Sajnálom, hogy ilyen vérzős fajta vagy :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: stressz oldás... Most rám is férne... Anyu hívott, hogy a mamám duzzog ránk. Úgy felbosszantott, le sem írom, mert szétpukkanok a méregtől.
Nyugtató aromás fürdő letudva, most másztam ki belőle... Jöhetne apa a masszázzsal, meg a gyertyafénnyel :P

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
Én a második fajta bugyira írtam, hogy gáz, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni. :lol: De az tény, hogy a Tena hálós bugyiban kivan az ember segge (is).... :lol: Viszont ahol én szülök, ott még a folyosóra sincs bejárás, nemhogy a szobákba, szóval, ha felcsúszik a hálóing, akkor is csak a szobatársak látják a hátsóm.... :lol:
De a Tena bugyijából van egy csomó méret. Nem ugyanarról beszélünk? :roll:

marek
 
 


Nyugtonmalac
Ne mérgelődj!!! Az az én szerepem... :lol: A régi fórumomon is azt mondták a csajok, hogy állandóan morgok... :oops: Vajon igazuk lehet? :roll: :? :lol:
Egyébként miért duzzog a mamád?

marek
 
 


Sikerült megrendelni a hordozót!!!! Egy hét múlva szállítják. Még a sterilizálót akarom megvenni, de azt nem rendeltem, mert az kuponnal akciós... Szóval be kell majd fáradnom a Brendonba és venni egy sterilizálót. Ja, és a Captivába elfelejtettem betétet rendelni, úgyhogy azt is majd ott... :roll: Jajdenagyonterhesvagyok! :oops:

marek
 
 


Nyugtonmalac
Igen,feltétlen megnézem :lol:
Igazából én is gondba vagyok, mert lehet a dokival kéne erre a vérzésre feliratnom valamit, ugyanis utoljára is szülés után összesen 14 vérzéscsillapító injekciót kaptam :shock: mire kezdett alábbhagyni, és így menekültem meg a mütéttől. :?
Beszélek is erről a dokival, hátha kitud írni nekem valami hatásos gyógyszert :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?