Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zsuzsa,

Banczik doktor elsőre kicsit nyersnek mondható, de mivel én már elég hosszú ideje hozzá járok, szerintem ez csak a felszín.

Terhességem alatt végig biztonságban éreztem magam, bármikor el lehetett érni akármilyen problémával. A szülés ill. vajúdás egy szerdai napon kezdődött, a magánrendelése végén (este 8 órakor) szóltam neki és egy szó nélkül bejött a MÁV-ba (oda beszéltük meg, hogy találkozunk). Mint kiderült, még nem voltam túlságosan kitágulva, akkor mindketten hazamentünk, majd éjjel 3/4 2-kor elfolyt a magzatvíz és akkor mentünk be ismét a kórházba. Banczik doktor kb. 10 perc múlva megérkezett, és egy fél óra alatt megszületett a kislányom. Gyönyörűen összevarrt, és a bent töltött 4 nap alatt is folyamatosan látogatott és érdeklődött nemcsak felőlem, hanem a baba felől is. Még nem elhanyagolható szerintem, hogy a varratokat is abszolut fájdalommentesen távolította el (pedig én attól rettegtem, hogy majd úgy fogja kirángatni őket. Voltak olyan ismerőseim, akik azzal riogattak, hogy a varratszedés egy rémálom).

Az árai is korrektnek mondhatók.

Üdv,
Kata
Kata
 


Kedves Zsuzsa!

Banczik doktor magas, lófarkas doki, 35 körülinek saccolom. Nem különösebben lélekdédelgetős típus, de elviseli a nyafogást, tárgyszerűen és részletesen tájékoztat, és válaszol a kérdéseidre. Talán sebész voltának tudható be, hogy kifejezetten gátmetszés párti (én csak azért menekültem meg a gátmetszéstől, mert megszültem, mire beért a kórházba, amúgy, így utólag örülök ennek). Minden alkalommal ultrahangoz, és lehet képet is kérni a babáról. Az árai szerintem mérsékeltek. A megbeszélt időponthoz képest max. 5-10 perces eltéréssel fogad. Aki "alternatív" módon akar szülni, és arra vágyik, hogy a doki végig a közelben legyen, és lelki támogatást is nyújtson, annak nem ajánlom. Aki viszont objekív helyzetértékelést vár, és pusztán korrekt bánásmódra tart igényt, annak tudom ajánlani.
krisztina
 
 


Nőgyógyászként egyébként meg vagyok vele elégedve, de szülni legközelebb nem nála fogok, mert annak ellenére, hogy az elején közöltem vele, hogy szeretném, ha a vajúdás alatt is legalább a közelemben lenne, mégse ért be a szülésemre, pedig előtte kb. másfél órával vizsgált (igaz, viharosan gyors szülésem volt, de akkor is!), szülés után meg szinte felém se nézett (talán zavarban volt).

Üdv: Krisztina
krisztina
 
 

 
 

Krisztina!

Csak nem készül a harmadik?????

Ildi

Ildi
pildi
 
 


köszi a válaszokat (az elébb ezt már leírtm, hova lett???)
na, akkor nem az án emberem :-) nem akarok gátmetszést, és lelki dédelgetésre is vágyok :-)
zsuzsa
 


Szia, Ildi!

De jó újra hallani felőled! Nem, még nem készül, de tervben van, ugyan csak pár év múlva, de biztosan lesz (remélem, egy kislányKép) Épp most olvastam vissza a 2001. októberi archívumban (ebben a témában), hogy te védtél meg, amikor H.Sz. dokiról megírtam egy a mostanihoz hasonló méhkivétellel végződő baklövést, és ez nagyon jól esett!

Puszi: Krisztina
krisztina
 
 


Kriszta,

Amikor Banczik doktor lekéste a szülésedet, mondott valamit, hogy miért?

Kata
Kata
 


Sziasztok,
én új vagyok, és olvasgatom egy ideje ezt a topikot de Tidrencelről nem nagyon ír senki. Ő milyen? Én azt hallottam még korábban, hogy nagyon szuper, nem pénzéhes és nagyon korrekt. Ti mit tudtok?
köszi
gigi
gigi
 


Még egy kérdés: Nem tudtok véletlenül egy jó szülésznőt?
köszi
gigi
gigi
 


Kedves gigi
Tényleg szuper orvos a Tidrencel és nem pénzéhes.Már sok barátnőmet vittem hozzá és meg voltak elégedve vele.Sajnos még szülésznőt nem tudok ajánlani.
sziszi
 


Így gyorsabb!

Szeretném hinni, hogy tényleg csak azért beszéltek így veled, mert többen voltak...
Én azt a szülésznőt kerestem meg, akinél a kislányomat szültem és egyébként néha besegített HSZ rendelőjében is (Ottília). Nagyon kedves volt, végülis már ismertük egymást és minimálisan sem éreztem ilyesmit, hogy nem szívesen fogadnának, mert HSZ-hez jártam. Ő mutatott be aztán a Tidrenczel dokinak és innen kezdve az "előéletem" el is volt felejtve, már csak a terhességemre koncentrált mindenki.
Beszélj a Szabóval, hogy melyik szülésznőt ajánlaná, bár amennyire tudom, mindenki nagyon jó. De az is járható út lehet, hogy az itt ajánlott nevek közül keresel meg valakit a szülőszobán és vele beszéled meg a dolgokat. Mindenképpen ajánlom neked, mert egész más a viszony egy szülésznőhöz, mint egy dokihoz.

Zafi
zafi
 
 


Gaby,
mily baráti árak!!!!!!!!!! Eeeeez igen! De ha ezt kiperkálod, VIP szülésed lesz. Szuper. 12ezerért már meg is állapítja, hogy babát vársz? Hej, de jó órabér! Kép Mindegy, ha valakinek van ennyi pénze, én nem sajnálom. Kép Én talán 20 ezret fizettem össze-vissza a Kisfalvinak, és királyi bánásmódban volt részem. Kép (De a csillagos eget is lehoznám neki, mert olyan EMBER. Csak a csillagos ég k***a messze van. Kép)

Így gyorsabb,
talán 33 éves, jó fej, kedves, a szülés és a várandósság alatt végig partnerként kezel, nincs fehérköpeny effektusa (vagyis nem képzeli magát az atyaúristennek). De felelősségteljes. Abszolút megvalósítható nála a csendes szülés, ott van, ha kell, nincs ott, ha zavar.

Szülésznő: én mind a 4 gyerkőcömet Fazekasné Zsuzsánál szültem, utoljára fogadottként. Nem mondanak árat, én 10-et adtam, de ugyanúgy, mint a Kisfalvynál, ennél sokkal többet adtam volna szívem szerint. Egyébként az orvosok tudják, hogy melyik szülésznővel szeretnek együtt dolgozni, és melyikkel nem. Ha választottál orvost, érdemes megkérdezni, kiket ajánl, aztán kérhetsz telefonszámot, találkozhatsz velük, és az alapján eldöntheted, ki szimpi. Kép

Virág
Virág
 


Sziasztok! Most jöttem először erre a fórumra a sok, egymásnak ellentmondó bulvár stílusú hír kapcsán. Természetesen annak, akit szomorúság ér egy ilyen igazán szép, boldogságos időszakban, annak minden apró részlet nagyon is fontos és ez akceptálandó. DE. Nem gondoljátok, hogy az egész egészségügyi-biztosítási rendszer áldatlan állapota az, ami miatt a botrányok,műhibák megtörténnek, és amelynek az átfogó megváltoztatása ellen az orvostársadalom maga is mindent megtesz? Addig, amig nem történik egészségügyi rendszer szintű változás, addig egyre több és több is lesz belőlük. Sajna, maguk a botrányok, amik katalizálhatják a folyamatot jó irányba.
Névtelen
 


Szia Gabi,

Szerintem is irreálisan magasak azok az árak, amiket leírtál. Nem arról van szó, hogy nem akartam volna a lehető legnagyobb biztonságban érezni magam és a babát, de az én véleményem az, hogy ez a kismamák pofátlan és gátlástalan "lenyúlása".

Szia,
Kata
Kata
 


Már régóta olvasom ezt a topicot, de még nem hallottam semmilyen információt Kulcsár doktorról. Nekem őt ajánlották. Ha valaki tud róla valamit, kérem írjon. Már én is bizonytalan vagyok, hogy jó-e ha ennyi pozitív és negítív véleményt hall az ember egy orvosról, de hát tájékozódni viszont kell.
Orca
 


Sziasztok,
Olvasgatok itt nehany hete, es mint Orca, en is epp olyan dokirol erdeklodnek, akirol vmilyen oknal fogva nem talaltam semmifele infot. Gulyas doktorral volt vmelyikotoknek barmilyen tapasztalata?
Eva
 


sziasztok!

Zafi, Virág köszi az infot! ..még az is lehet, hogy ha nagyon nem lesz szimpi a szombati bemutatkozón a Szabó, akkor nyergelek tovább, akár Kisfalvira vagy akár Tidrencelre Kép (szerintem a Kelemen is őt ajánlotta volna, csak belefolytottuk a szót..., amikor Kelemennél szültem a Tidrencel asszisztált és varrt-császár-megjegyzem a varratom nem lett vmi szép...)
..érdekes, hogy Ottilia T-t ajánlotta, HSZ meg Sz-t..
igy gyorsabb
 


Kedves Sziszi,

nagyon köszi az infot. Közben olvasgattam a korábbiakat és Körösi Ottilíáról jókat írnak. Valószínűleg tényleg az a legegyszerűbb ha a dokim tanácsát kérem, aztán döntök.
gigi
gigi
 


Kedves gigi,
Ismerem az Ottiliát is. De tényleg az lenne a legjobb ha a Tidrencelt kérdezed meg.
A MÁV-ba több orvost ismerek de nálam ő a legjobb. Légyszi, ha elmentél hozzá ird meg , hogy milyenek találod.
gigi
 


Kedves gigi
bocsi hogy a te neveden küldtem el a választ.
Még anyit hogy mindent meg tudsz vele beszélni.

sziszi
sziszi
 


Mintha nem nem lennénk tisztában azzal,hogy egy orvos mikor szabhat és mikor várhat el pénzt!
Gaby ! Persze a magánügyed, hogy te teljes természetességgel fogadod, hogy a normális lefolyású hüvelyi szülésed csupán 90.000,-Ft volt (lehetett volna 100 is) bár mennyit kér akkor egy komplikált szülésnél ,vagy császárnál?
A lényeg a lényeg: a magánrendelésén a magánrendelésért szíve joga elkérni a 12ezret 5-10 percért ,s mondhatja ha sokallod menj máshoz.
DE a szülésért TILOS elkérnie pénzt.Mondhatni ezért feljelenthetö!!!
Gondolj bele holnaptól minden orvos kitalálná ezt,akkor akinek nincs 100ezre dögöljön meg egy kapualjban?
Teljesen egyetértek azzal, hogy sz.r az egészségügyi rendszer,lehet a végén még változások is lesznek (ma a híradóban már pedzegette a dolgot az egügyminiszter), de ilyet akkor sem tehet senki,már csak azért sem mert pontosan jól tudjuk,hogy mindenki a lehetöségeihez mérten a zsebébe nyúl még akkor is ha nem várják el!
(Aki meg 12ezerért jár magánrendelésre magától is odanyomja a százast a boritékban ,nem?)
Judit
 


Sziasztok!

Hallotatok olyanról , hogy a MÁV korházban kérésre adnának homeo bogyokat a szüléshez?
És ha viszek sajátot, akkor mi lehet sz orvosok hozzáállása?

fiona
fiona
 
 


Fiona,
én vittem, senkit nem zavart. Mi köze volna hozzá az orvosnak? Én egyébként nem szülnék olyan orvosnál, aki húzná a száját egy kis homeobogyó miatt. Csak olyannál, aki maximálisan elfogadja az elképzeléseimet, legyen ez néhány cukorka, vagy a szülés körüli dolgok általában (amíg nincs veszélyben a baba vagy én persze). Kép

Virág
Virág
 


Gaby!
Amit az orvosodról leírtál az mind szép és jó.Ám mit gondolsz ha az épp ügyeletes babanettes APEHes elolvassa az általad leírt konkrét összegeket meddíg lesz jó humora a doktorúrnak?Mem lehet hogy gondolkozzunk mielőtt írnánk ez itt ugyanis egy mindenki számára hozzáférhetó topik!!!!!!!!!!!
Lányok!érdekes és tanulságos titeket olvasni,Remélem megtaláljátok azt az embert akiben bíztok s aki kedvesen segédkezik a Ti és babátok munkájában.Fontos a kapcsolat a kölcsönös bizalom.Én már mindenen átestem.Műtét,vetélés,lombik,inszemináció,szülés.Volt ilyen-olyan tapasztaltom.A tény az orvos is ember.De szolgáltató.Ha jó a szolgáltatás jó lesz az emberi kapcsolat.Ha baj van bűnbak kell.S vannak nagyon durva dolgok.Velem is történt ilyen.Nem változik meg a Kökény úr rendeletétól semmi.Nem nyugszanak meg a kedélyek csak ha példát statuálnak.S ennek lesznek áldozatai szülő nők akik elvesztik szülészüket s szülészek akik elvesztik munkájukat.S ORVOSOK,GYÓGYÍTÓK AKIK ELVESZTIK A TÁRSADALOM S A BETEGEIK BIZALMÁT.Néhány telhetetlen és gonosz ember miatt.
telian
 
 


Kedves Kiss Krisztina!
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy bárki elolvashatja amit írok. Mit gondolsz a doktor úr feketén, fű alatt vezeti a magánrendelését? Rengeteg betege és kismamája van, akik imádják köztük én is , persze valószínű ez egy olyan réteg aki ezt meg is engedheti magának, aminek én nagyon örülök. Én is jártam SZTK rendelésre, hát senkinek nem kívánom a rendszeres 2,5 órás várakozást, a körülményeket és a bánásmódot.Én maximálisan meg vagyok vele elégedve és amíg megengedhetem magamnak, biztosan nem is fogok váltani. A mai világban meg egyébként is az emberek 90%-a boritékol az orvosnak, de így legalább nem kell törnöm az agyamat, hogy eleget adtam-e vagy sem, mindennek megvan az ára, ami előre közölve van a betegekkel. Szerintem ez korrektebb, mint szó nélkül eltenni a borítékot mintha mi sem történt volna.

Gaby
Gaby
 


egy kismamatársam ajánlotta nekem a mészáros doktorurat. van aki ismeri, és mesélne róla? köszi!
zsuzsa
 


Szia Gaby,

Szerencsére mi sem tartozunk azok közé az emberek közé, akik ne tudnák megengedni maguknak azt, hogy akár 100e Ft-ot kiperkáljanak egy szülésért.

DE:
Soha, egyetlen találkozásotok után sem volt az a kósza gondolatod - természetesen túl azon, hogy a doktor úr odafigyelt Rád, mosolygott, stb. (ennyi pénzért én sem vinnyognék semmiért!) -, hogy: " Te jó ég, ez a doki engem tök hülyére vesz?"

Ha az én orvosom kezdene így "elszállni", egy pillanat alatt váltanék, annak ellenére, hogy már évek óta hozzá járok és ez az egész nőgyógyász-dolog számomra tényleg bizalmi kérdés. (Én lassan 30 éves leszek és eddig összesen 2 nőgyógyászom volt.)

Egyszerűen csak nem lennék hajlandó ennyit fizetni.

Kata
Kata
 


Sziasztok pocakosok!
Harsányi Lehelről szeretnék nektek tájékoztatást írni: Az én véleményem róla az, hogy nagyon rendesen viselkedett velem. Szerintem nagyon alaposan vizsgál, igaz nem bő beszédű , de bármilyen kérdésed van bátran felteheted neki, készségesen válaszol! Tarifáról annyit: minden vizsgálat 5000 ft. És bár mikor felhívhatom ha problémám van! Ja és Uh-os képeket is szó nélkül ad.
Csak ennyit szerettem volna!
További jó pocakoskodást!
Pocaklakó váró
 


Kedves Kata!
leírtad a lényeget ez tényleg nem azon múlik,hogy meg tudod -e fizetni vagy sem.Én is meg tudnám, ám a szülés -és itt Neked is válaszolnék kedves Gaby -államilag biztosított alapellátás.Mire hát a 90e ft?Ha Te úgy gondolod hálás vagy, az összeg is a Te döntésed.Hisz csak mi tudhatjuk mennyire vagyunk elengedve és mennyire lehetünk hálásak.Ismeritek Jézus a farezeus és a koldusasszony történetét?Lehet hogy vkinek 10e ft annyi mint nekünk 100e?Hm?Ezen gondolkodtatok?Nem akarom csorbítani a Doktorúr szakmai elismerését s tényleg örülhetsz ,hogy megtaláltad azt aki az életed ezen fontos eseményét korrektül végig asszisztálta.De tényleg támadni fogják őket is akik korrektek tehát vigyázzunk az összegekel ha nem vagyunk tisztában mi az alapellátás és a magánpraxisban nyújtható ellátás.
telian
 
 


A szülés államilag biztosított alapellátás - az ügyeletes orvosnál, abban a kórházban, ahová lakóhely szerint tartozol. Ha általad választott másik kórházban, másik orvosnál szeretnél szülni, akkor azt meg kell fizetned.
drazsé
 


Drazsé,

Meg kell fizetni, de nem ennyiért !

U.i.: nekem is magánorvosom van, de szerencsére még nem "esett át a ló másik oldalára".

Kata
Kata
 


Kedves Zsuzsa és hezitálók! Csalódások elkerülése érdekében szeretném kihangsúlyozni, amit Krisztina jelzett korábban (és én is elmondtam máshol), hogy alternatív(abb)szülésre vágyók, és idealisztikus elképzelésekkel az első szülésükre készülők ne válasszák feltétlen a Banczik doktort, mert van egy-két momentum nála, amitől garantáltan frusztráltak lesznek (csak fekvő póz jöhet számításba nála és néhány napos túlhordásnál hajlamos burokleválasztani). Ő inkább a többedik gyereket szülő, illúzióktól mentes(megfosztott)nők esete. Amúgy körültekintő és korrekt.A stílusa valóban megdöbbentő tud lenni, de van akit ez egy szinten szórakoztat.
Imola
 


Kata,
Így van, a 100ezer körüli összeget én is sokallom. Tavaly 50e-t adtam a fogadott szülész orvosomnak, ezzel köszöntem meg, hogy hétvégén délután két és fél órát töltött a kedvemért a kórházban, meg persze a szaktudását és a hozzáértő ellátást, amiben részesített. Kicsit naív vagyok, azt gondoltam, ha nem is túlzás ennyit adni, de szép pénz és szívesen kifizettem neki. Most kiderlült, ez nem is olyan sok, legalábbis annak, aki kapja. Nekem két és fél havi gyesem volt...
drazsé
 


drazsé,
úgy tudom, szabad orvos/kórházválasztás van az országban és alapellátásban mindenhol részesítenek, nem csak a lakóhelyed szerintiben! (gondolj bele, pl. rokonlátogatás közben beindul egy koraszülés X km-re az otthonodtól. vagy: balesetet szenvedsz és pont nem az utcátokban...)
bocs, nem akartam túl szarkasztikus lenni.
sadrien
 
 


Sziasztok!

Egy ismerősöm a Pető Zsolt-ot ajánlotta, tudtok róla valamit. (Milyen, kb mennyit kér?)
Előre láthatóan császáros leszek, valaki tud nyilatkozni milyen nála a császár?.

Előre is köszi Judy
Névtelen
 


Sziasztok Mindenki !

Banczik doktorhoz szerintem "csak" egy hatalmas adag humorérzék kell. Előfordult nálam is, hogy úgy jöttem el tőle, hogy nem tudtam sírjak, vagy nevessek... Hát inkább megpróbáltam nevetni !

Kata
Kata
 


Sadrien és drazsé,
szabad intézményválasztás van, szabad orvosválasztás nincs. Ez azt jelenti, hogy jogodban áll megválasztani a kórházat/szülőotthont, ezen belül azonban nem rendelkezhetsz az orvosok felett. Ha valakitől külön figyelmet akarsz kapni, akkor fizesd meg - erre hivatkoznak ők (na persze csak ha magyarázkodni kell). Szerintem meg még így sem korrekt, mert soha nem tisztázzák ezeket a dolgokat veled előre, soha nem mondják, hogy a pénzedet kímélendő nyugodtan bízd magad az ügyeletesre, aki épp olyan jó szakember és éppúgy tájékozott mindenről (mert ő tájékoztatja mindenről), mint a korábban felkeresett orvos/orvosok. Az pedig, hogy a szabadidejét valaki ilyen drágán mérje (100 ezer körül) szerintetek normális dolog???
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Drazsé,
Mit akarsz azzal mondani, hogy az a 100e Ft nem is olyan sok, annak aki kapja?? Azért álljunk már meg egy pillanatra !

Gaby,
Csak úgy halkan, csendben kérdezem meg ahhoz, amit írtál:"...ez egy olyan réteg aki ezt meg is engedheti magának..." nem ezt hívják sznobizmusnak?

Kata

U.i.: "MERT HÜLYE AZÉRT NEM VAGYOK !"
Kata
 


Kedves Kata!

Banczik doki nem indokolta meg, miért nem ért be a szülésemre, valószínűleg messzire mehetett, mert olyan du. 4 óra körül vizsgált, és azt mondta, alig kétujjnyi a tágulás, itt még sokáig nem lesz gyerek (ugyanakkor tudta, hogy ha megindul, az gyors lesz, mert méhsüllyedésem volt végig).
krisztina
 
 


A szülési fájdalmaim kb. 4.45 körül indultak meg egy spontán burokrepedéssel, és 5.20-kor már megvolt a baba, Banczik doki meg kb. 6 körül érkezett, mikor engem már kitoltak az "őrzésből" is, és vigyorogva mondta, hogy milyen jó, hogy mégse mentünk haza, meg hogy alternatív szülést akartam, ez aztán most az volt, és hogy a büféből se ért volna ide időben (azért 1 óra alatt érni be akkor, amikor előre megmondtam, hogy IGÉNYEM az, hogy az orvosom a közelemben legyen végig, szerintem nem olyan humoros, de persze a dokik ideje drága, egy - jó esetben - minimálbérnyi összegért nem fognak több órát a vajúdó nő mellett dekkolni - pedig nekem valójában csak erre lett volna szükségem, más dolog, hogy ezt - ígéretével ellentétben - figyelmen kívül hagyta a doki).
krisztina
 
 


Egyébiránt pedig, ha nincs velem a férjem, nevetséges módon magamban is szülhettem volna a kórház közepén, mert felküldtek a gyerekosztály egyik üres szobájába, nővér sehol a közelben, és a burokrepedés után olyan fájdalmaim voltak, hogy alig bírtam mozogni, és miután a férjem nővért kerített, az se hitte el, hogy nem tudok lesétálni a szülőszobáig, (mellesleg a felkeléstől előre is sodródott a köldökzsinór, és rátekeredett a fiam nyakára, szerencse, hogy ezután gyorsan megszületett) tök sokáig tartott, míg kerített egy tolószéket. A szülőszobán meg nem volt egyetlen szabad szülőágy se, a pihenő franciaágyán kellett szülnöm, ami egyébként nagy poén, de ha belegondolok, nem így kellett volna történnie. Az, hogy valami nem a megszokott és elvárt módon és ütemben zajlik, nem jelenti azt, hogy az ilyen eseteket nem kell tudnia kezelni a kórháznak és az orvosnak. Az ilyen esetekből lehetnek és sajnos néha lesznek is a tragédiák.
krisztina
 
 


Végtelenül hálás vagyok viszont Fazekasné Zsuzsa szülésznőnek, aki a kórházi személyzet közül (beleértve az ügyeletes orvost is) az egyedüli olyan ember volt, aki azonnal, szakszerűen és együttérzéssel cselekedett, és (az ügyeletes orvos hezitálása ellenére) gátmetszés (és bárminemű gátsérülés) nélkül segített világra hozni a fiamat.
krisztina
 
 


Mielőtt ajánlod Koos-Hutás Piroskát légyszíves várjad meg a most folyó vizsgálat eredményét arról, hogy mi történt a tragikusan végződő szülés alatt !
Névtelen
 


Kedves Krisztina,

Nagyon köszönöm a részletes választ.

Sajnos túl sok mindent nem tudok hozzáfűzni ehhez az egészhez, talán csak annyit, hogy hiába van rengeteg jó és rossz tapasztalat egy adott orvossal kapcsolatban - talán olvastad feljebb az én szülésem történetét (szintén Banczik az orvosom) és csak pozitív dolgokat tudtam írni -, az nem jelent semmit, mindenkinek a saját élménye kell ahhoz, hogy véleményt tudjon alkotni.

Puszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kedves Nevtelen!Amennyiben jol ertelmezem Koos Hutas Piroska volt a masik orvos azon a tragikusan vegzodo szulesnel jelen? Tenyleg eddig miert is nem hangzott el semmi , arrol az orvosrol,aki kezei kozt halt meg az anyuka?
anitus
 
 


Judy!
Én nem nála szültem, de császáros voltam. Mindkét császárom után Pető-betegekkel voltam egy szobában, nagyon meg voltak vele elégedve, rendszeresen látogatta őket, és nem a szokásos pofavizit (bocs) volt náluk. A kisbabát is "ellátta" azaz még arra is adott tanácsokat, hogy hova, és majd milyen vizsgálatokra lehet/érdemes elvinni.
Unokatestvérem is nála szült, ő nem császárral, nagyon meg volt vele elégedve.
Árakat nem tudok, de ha tudnék sem az én tisztem lenne közölni.
Elég régen olvasom ezt a topikot, kevés szó esett róla, de nem emlékszem elégedetlen anyukára.
Míg érkezik egy nála szült anyuka, addig hátha ezek az információk is segítenek...
Ha én ismét szülnék, nála tennémKép
Csi
csii
 
 


Sziasztok!
Ha már szóba került a Koós-Hutás Piroska, szeretném, ha kinyilvánítanátok a véleményeteket a velem történtekkel kapcsolatban.
1999-ben volt egy spontán vetélésem (10 hetes), nagyon nehezen tettem magam túl rajta és csak egy évvel később sikerült újra teherbe esnem.
Amikor megtudtam, hogy babát várok, kerestem a legjobb orvost, aki odafigyel rám. Eljutottam hozzá, egyi kedves ismerősöm szült nála.
2000-ben már működött a magánrendelője, volt uh is. 5-6000 ft-ot kellett fizetnem a vizsgálatokér.
Előre megbeszélt időpontok alapján is 2 órát kellett várakozni a rendelőben.
A 16 hetes vizsgálatra a MÁV Kórházba kellett mennem, vérvétel, uh, stb. Ez reggel 7-től 15 óráig tartott, állítólag éppen szülést vezetett a dokinő. Volt már valaki, akinél 8 órán keresztül folyamatosan ott csücsült az orvosa, miközben kb. 500 méterrel arébb 40 terhes és kisbabás nő várja?
Na de nem ez a lényeg.
20 hetesen (aug. 20-a volt) elfolyt a magzatvizem, persze azonnal be a kórházba, telefon a doktornőnek - nem vette fel.....
Két nap múlva kiderült, hogy állítólag megbetegedett a anyukája. A nővérek közben tarották vele a kapcsolatot, a többi orvos meg azt várta, hogy mikor jön majd be hozzám.
Képzeljétek, hogy 10 napig feküdtem haldokló babával a pocakomban, senki rám sem hederített.
A nővérek mondták, hogy dolgozik a doktornő és nem tudják, hogy miért nem jön be hozzám, pedig szóltak neki többször is. Nekem is sikerült vele telefonon beszélnem, sajnálatát fejezte ki, de továbbra sem tett semmit.
A pohár akkor telt be, amikor a HL 9 nap után bejött és mindenféle vizsgálatok (uh) és tájékoztatás nélkül meg akarta indítani a szülést, miközben morzsikám még ott mocorgott a hasamban.
Saját felelősségemre átmentem egy másik kórházba és megígértem, hogy ide többé SOHA nem teszem be a lábam. Persze a baba nem maradt életben, de ilyen esetekben lehettek volna emberségesebbek is.
Kérdésem a következő: ha az ember magánorvost választ nem várhatja el joggal, ha valami probléma van, akkor gondoskodjon róla a választott orvos (ha nem tud, akkor nevezzen ki maga helyett valakit)? A vetélésekre és szülésekre külön szerződést kell kötni?
Morzsika anyukája.
Névtelen
 


Kedves Morzsika anyukája!

Nagyon szomorú történet! Együttérzek veled! Az egyik barátom feleségével is hasonló dolgok estek meg, 20 hetesen elfolyt a magzatvíz, neki is K-H.P. volt az orvosa - azt hittem, hogy ez nagyon ritka eset.

Üdv: Krisztina
krisztina
 
 


Kedves Kata!

Egyetértünk, a személyes tapasztalat számít!

Puszi: Krisztina
krisztina
 
 


Kedves fenti névtelen meg a többiek! Hát akkor nemcsak H-val van gond a MÁV-ban. Lehet, hogy rossz az egész magyar szülészeti módszer? Mit gondoltok, hogyan lehetne elérni, hogy a külföldiekhez hasonló szülészetek nyíljanak itt is, hogy főleg szülésznők vezessék le a főleg természetes szüléseket, és az orvos csak szükség esetén lépjen közbe? Mit tudnánk mi tenni, mit tettek a holland, német, stb. nők? Valaki tud erről valamit?
Kati1
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?