Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Sajnos eltűntem néhány napra, mert belecsapott a vihar a számítógépbe, és csak ma lett kész :(
De azért 5 oldalt végig olvastam :) Most ennyire jutott időm.
Gratulálok az újdonsült anyukáknak!
Gyönyörűek a babák, annyira jók a képek, mindenki gyönyörű!!!!

Külön örülök Aprónak, tényleg ránk ijesztettél, de nagyon örülök, hogy itt vagy!!!

Csajok, ma mi is vettünk szélcsőt, délután ki is próbáltuk, tényleg jött rajta minden, eddig lázmérőztük a kiscsajt, mondjuk az is működött, de most azt vettem észre, hogy amióta a hasfájás miatt ennyiszer "besegítünk" azóta magától szinte egyáltalán nem kakil. Nektek nincs ilyen tapasztalatok? Kezdek attól tartani, hogy ha hozzászokok a segítséghez, akkor nem fog egyedül kakilni :(

Boni: nem tudom aktuális-e még de nekünk maxi-cosi gyerekülésünk van, és nagyon megvagyunk elégedve vele, most sétálni is abban hordjuk, mert egyszerűen imádja.

Ritus: én holnap megyek a 6 hetes kontrollra a nődokihoz, de én is eléggé vérzek még, bár időszakos, mert van amikor azt hiszem, hogy most már biztos elmúlik, aztán másnap megint véres vagyok...jó lenne ha elmúlna, kíváncsi leszek mit mond a doki.

Nektek mi a tapasztalat?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Pöttöm! Néhány napja esténként nekünk is ez van, és pont ma beszéltem a védőnővel, tudom, hogy ez nem vígasztal, de azt mondta, hogy minden babának van ilyen időszaka, amikor nyűgös, nehezen alszik el, és a sok sírástól felriad álmából is, de ez nem tart sokáig.
Szerintem várj még egy kicsit, hátha rendeződnek a dolgok, és a legfontosabb, hogy ne depizz, mert mert te nagyon jó anyuka vagy, mindent megteszel Noelért ami tőled telik, és szerintem mindenki egyetért abban, hogy minden háznál van olyan, hogy tehetetlennek érezzük magunkat, és legszívesebben a babával sírnánk, mert nem tudjuk mi a baja, és hogy segíthetnénk, szóval nem ezzel egyedül!

Csipásodás, nekünk születése óta van, folyamatosan használjuk a szemcseppet, most már napi 3 X, és bár utálja, de most kezd a szeme javulni. Ja, és Apró trükkjét is alkalmazzuk, hogy kamillás vattát teszünk a szemecskéire, és amíg a baba bírja, addig rajta hagyjuk, szerintem ez is közrejátszik a javulásban, próbáld ki!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Újra itt!

Felébredtünk , üvöltöttünk, szopiztunk, üvöltöttünk, bukunk, most a kiságyba dugtam mert már nem birtam és beraktam neki Enya zenét hallgatni. Most csöndben elvan.

Pöttöm én együttérzek bár nálunk nincs óránként vagy 20percenként szopi. Próbáld meg a cumisüvegből etetést. Fejj le annyit amennyi Nonoka adagja és etesd meg úgy. Ha nem szoptatsz attól még nem vagy rossz anya és próba szerencse. Mi este csak üvegből eszünk igy nyugisabb minden bár igy is van hiszti de nem annyira és tök szépen eszik igy is. Néha bekómál rajta akkor büfizünk de folytatja tovább.

Aőpája elment itthonról úgyhogy most mi is egyedül vergődünk.

Na megint sírunk . :cry: óóóóóóóóóóóóóóóóó jajjj

:shock: :shock:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boni köszi a tippet csak már kajára nincs ötletem :(

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Írtam egy jó hosszút és elszállt :evil:

Pöttöm, mintha magamat látnám két hete. GYerkőc ordít, csukott szemmel, így a játékait meg sem látja, semmi reakció a külvilággal. Nekem is jól esett este apájára hagyni és elmenni zuhizni, 20 percig nem hallani. Ezt ne szégyeld. Meg én már járkálok el hosszabb időre pl. melóhelyre papírokkal, nagybevásárlás, és nekem is jó kimozdulni, ez természetes.
Ne feledd 6 hetesen van egy nagy fejlődési ugrás. Sztem várj még a dokival. Finom ébrezgetés, ha a gerincén zongorázol. Próbáld ki, nálunk beválik.
Szem: Levi ki sem tudta nyitni olyan ronda volt!
Amit Sziszka írt, meleg kamillás vatta a szemre, jó "lucskosan", 3-4 percre, a feje alá tegyél pelust, h. oda folyjon. A meleg miatt nálunk Levi nagyon jól tűrte. 4x kezeltük és elmúlt.

Boni, MAkadu, dokinéni és tapasztalt anyukák szóltak: a mecsek tea, meg a kömény, igaz h. pukiztat, de hasfájást okoz (mecsekben van kömény, azért) Helyette reggel 5 korty tiszta kamillateát ajánlott a dokinéni, meg persze az espumisant. De ha napközben szomjas, akkor is csak kamilla.
Állítólag még az ánizsmag jó...
Mi este 2 óránként eszünk, de sztem nálunk is ugrás jön, mert van, h. másfél óra múlva kajás.
HA 20 perccel a szopi után kér, akkor vetem be a kamillát.
Ja, nagyon jó a link Boniko, de egyre figyelmeztettek, így megosztom veletek.
A kórházban egy csecsemős kérdezte, mit ettem, amikor sirdogált Levi, és ő mondta, h. vigyázzak az olaszos kajákkal. A bazsalikom és az oregano megkeseríti az anyatejet....
persze mondanak mindent, de azért gondoltam leírom, aztán ki hogyan....én pl eszem banánt, mert hajnalban csak arra van időm és fogja a pocakom is. Eddig nem volt gond vele. Sztem csak a mennyiségekkel kell vigyázni...

Sziszka, köszi, aranyos vagy! :wink:

Mcsi, nálunk is ENYA megy esténként...meg most kapok majd babazenét is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, csinálj krumplifőzit fini csirkehusival.
Vagy spenótot pörkölttel, kevés fűszerezéssel.

Azért én mindig arra gondolk, h. falun régen a puliszka, hagyma, szalonna, kolbász volt a fő eledel és mégis nőttek föl ott is gyerekek. :wink:
NA persze nem azt mondom, én is nagyon vigyázok, már a család is nevet rajtam, de azért nem kell ezt túlzásba vinni.

Mi a különbség a lágytojás és a tükörtojás között? Mindkettő lágy...na mindegy, ma reggel pont tükörtojást ettem kis sonkával alatta, Levi még nem rekamált, viszont eszméletlen jó volt. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Spenótot pont ma főztem de annyira nem esett jól :( Most akkor lehet tejfölös habarással csinálni a főzeléket vagy inkább rántással? Lányok nekem húsundorom kezd már most lenni mi lesz igy velem. :)

Törpöm végre elaludt, úgyhogy most neki is látok vasalni.
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi!
Én is szigorú szopi miatti diétán vagyok, engem az éltet, hogy csak 3 hónap, mert ha rendesen kifejlődik az emésztőrendszere, akkor már nem lesz gond állítólag...szóval tudom mit érzel :(
Én is már mindent megvonok magamtól, marad a husi és néhány szénhidrátos kaja....császármorzsa és ilyenek....én már tejfölt sem eszek, és semmi tejtermék...

Kitartás!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

hali, na ma volt, hogy 50-et is evett, úgyhogy kicsit megnyugodtam. :)
voltunk lent kétszer sétálni és utána nagyon jól elaludtam vele a franciaágyon én másfél őrát ő meg még most is szunyál,mindjárt három órája :) szerintem a friss levegő miatt.

Pöttöm: ma volt egy kis szél lent a séta alatt , én is féltem, hogy esetleg nem tesz jót neki, de le volt egy pelus a kocsi elé hajtva, igy nem ment rá a huzat szerintem. Próbáld meg levinni kicsit a levegőre, hátha segit neki az alvásban.

apja nincs itthon, egyedül nem merem még fürdetni inkább csak letörölgetem, majd holnap fürdünk apával.

a szeme körül nekünk csak hámlik a bőr, de szerintem nem gyulladt a szeme, az hogy néz ki egyébként, akkor piros vagy váladékozik, vagy csipás fullra, vagy milyen?

megpróbáltam kézzel fejni hát azt hittem besókakilok közben és egy csepp sem jött, pedig anyám mutatta a módszert közben , de akkor sem. Suóval erről most egy időre lemondok, hiszen rendesen szopik, akkor minek gyötörjem magam ezzel, nem? vagy próbáljam meg azért valami fejőgépel is, hátha az segit....igazából csak azért kéne lefejni, hogy ha el kéne mennem valahova legyen itthon, de eddig ilyen sem volt még...szóval nem tudom.
lei

Lei!
Én az elején kézzel is alig bírtam lefejni néhány cseppet, most pedig annyit tudnék, amennyit nem szégyellek, de már csak éjszakára szoktam, így is tele van a fagyasztó, és nekem is biztonság érzetet ad, akkor is ha lehet hogy soha nem fog kelleni. Szerintem ne add fel, próbálgasd, nekem a legegyszerűbb Medala kézi fejőm van, és teljesen meg vagyok vele elégedve.

Képzeljétek a mi manónk du.4 óta alszik, lassan már 6 órája, nem tudom mi lesz éjszaka... eddig még a délutáni alvás sosem nyúlt ilyen hosszúra, csak az éjszakai....persze még véletlenül sem panaszkodok :)

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Lei! Kajcsizás: Védőnőm azt mondta, úgy kell számolni, hogy testsúlykilogrammonként 150gramm egy bébi napi adagja. Azaz pl .3,8 kilós gyereknél 570 gr. Ha nyolcszor eszik, akkor ez 70 gr körül van, ha kevesebbszer, akkor meg több.
De ez csak egy irányszám, ez csak átlag! Ha kevesebbet eszik, vagy többet, azzal sincs gond, csak legyen kiegyensúlyozott, és havonta legalább 400 gr-t kell híznia.

Réka eddig mindig sokkal többet evett, most kezdi hozni a normát :-)

Pöttöm!
Az evés előtti tisztábatevés nálunk sem megy, vagy végigordítja RÉka, olyan türelmetlen. Tényleg, mint akiegy hete nem evett....
Én egy időszakban csináltam úgy, hogy amikor bekómált a cicin, utána tisztába tettem, erre kicsit felébredt, és utána még szopizott.
De nekünk is nagyon bejött a gerincén ujjal felfelé- lépegetés. Arra mindig magához tér egy kicsit.

Ma délután nálunk is műsor volt. Azaz semmi nem tetszett Rékának, úgy két órát nyöszörgött és ordított felváltva, még ölben is. Szerintem fájdogált a pocija. Vki írta, hogy ilyenkor hajlamosak túlenni magukat a picurkák, mert úgy érzik, azzal jobb lesz. Na azt hiszem nlunk is ez volt. Persze utána még rosszabb lesz neki, még jobban fáj, azért ordít. De hát mit csináljak, ha egyszer ennyit szopizik? Szakítsam félbe amikor úgy gondolom elég? Ez tök hülyén hangzik. Pláne csak tudja, mennyi az elég neki...Nem?

Másik nálunk is a csuklás. Már pociban is sokat csuklott RÉka, most is majdnem minden szopi után, büfit követően nekiáll csuklani. Ő is egyre idegesebb lesz, hogy miért nem múlik el. Illetve ek tudom mulasztani, ha cicire teszem, vagy vizet adok neki. PErsze van olyan, hogy ilyenkor eszik túl sokat, mert pár korty után ha már ott van, belelendül, és még bepuszil egy jó adagot. Van vmi más ötlet csuklás ellen? Vagy ilyenkor csak vizet adjak neki? Egy ideig attól is feszülni fog a pocakja, nem?

panna1

Lei! én Aventes kézi mellszívót használok. Elégedett vagyok vele. Bár az elején a non-stop fejés miatt az se volt kellemes. de már ár perc alatt leudom a fejést, és nem is fáj.

panna1

kicsit parázok! Hétvégén Szegedre megyünk, nagy családi parti lesz.Sztem Réka a nyüzsitől biztos kibukik majd és jó ordítós lesz, én meg ettől bukok majd ki.
De hogy lehet a rokonságnak megmondani, hogy hagyják békén szegényt?

panna1

jó reggelt!

sziszka, csak vigyázz nehogy felcserélje a nappalt az éjszakával a manócska... :wink: mer akkor nem lesz nyugodt éjszakád.lehet kegyetlenségnek hangzik, de ha nappal hagyod ilyen sokáig aludni akkor előfordul hogy éjszaka nem fog aludni.. és ehhez szokik hozzá... tegnap ZSIgi is egyhuzamban aludt délután (bár felkelt 5kor cicizni) és este már küzdöttünk az alvással pedig ezzel eddig nem volt gond...

képzeljétek tegnap ugye mérnem kellett hogy mennyt eszik baba és a bal ciciből mindig csak 70-90 gokat tud leszivni.. a jobból dől atej... összeségében megvan a 650 de azért cicizik sürübben.. :roll:

ma megpróbálom a bal cicit lefejni, hátha erösíti... mielött pótlásra kerülne sor. szerintetek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.04 06:29-kor.
Vendég

Pöttöm!
Nyuodtan vidd sétálni a manót, csak vigyázz, hogy ne fújjon be a szél a babakocsiba. Szerintem is jót tesz neki a levegő. Niki vasárnap 10.30- tól kb délután ötig levegőn volt, mert kerti partira mentünk. Akkorát aludt, hogy 5 óra telt el a két szopi között, pedig nappal 3 óránként kér enni,.
Panna! Nikit nem zavarta a tömeg, abban az egyetlen órában amíg ébren volt. A bátyámék is a kezükbe vették, azzal sem volt gond. Szépen megszemlélt mindenkit, aztán mikor elunta magát, visszakérte magát hozzám, az ölemben elaludt, aztán letettem a babakocsiba.
Evés: én mindent eszek, kivéve hüvelyeseket. Húsi majdnem mindennap van, meg sok tésztaféle. Tejterméket csínján, meg gyümölcsöt is. Iszom a laktoherbet és tegnap írta valaki a MIlusant. Eszembe jutott, hogy nekem is van itthon egy dobozzal. Kipróbáltam azt is. Nincs pocsék íze és beválik. Duzzadnak a cicik. A sört rettentően utálom!
Kakilás! hát ezzel nincs gondunk. Max annyit hogyan cseréljem alatta gyorsan a pelenkát, mert ha megérzi, hogy pucér a feneke, gyorsan megtisztel egy újabb adaggal. Tegnap volt egy kis hasfájás, de a torna segített. Rájöttem ha fáj a hasa, akkor kézben sem szeret lenni, az a legjobb neki, ha hanyatt fektetem a pelenkázóra és tornáztatom. Vagy csak egyszerűen hanyatt fektetem valahol és körkörösen simogatom a pociját. Valamelyikre a pukik után tuti bealszik.
Pöttöm! Panna írta, hogy szopi után tisztába tette és utána a gyerkőc még evett eegy kicsit. Szerintem érdemes kipróbálni ezt a módszert is. Niki néha nagyon mohó, ezért emebereseket tud böfizni. Ha ez van, akkor én is visszateszem egy kicsit, mert mikor a pici gyomrából ennyi levegő kiürül, akkor tutira utántölti még egy kicsit :)
bende

Ja Sziszka! MI is voltunk így. Nem tudom milyen éjszakátok volt eegy ilyen nagy alvás után, de nálunk szívás volt. Kipattantak a leányzó szemei és vigyorgott, hogy most biztos játszunk.

Tanultunk belőle. Este 6, fél hét után már nem hagyjuk aludni, hanem foglalkoztatjuk, fél nyolckor fürdés, szopi, aztán irány az ágy. Általában 21 körül alszik el, addig hallgatja a zenélő forgót, meg nézegeti a pillangókat amiket a falra meg a mennyezetre vetít. Vettünk egy távirányítósat, mert a felhúzható annyira lenyűgözte, hogy órákig csodálta. Nekünk meg görcsöt kapott a kezünk, mikor felhúztuk, ráadásul nem lehetett semmit se csinálni, mert mikor megállt, a lurkó rögtön elkezdett kiabálni. Ez most tuti. Világít, többféle zenét játszik, hangosabban, halkabban és csak egy gombnyomás az ajtóból és 10, vagy 15 percig újra csoda van. A másikat is fent hagytuk. Az pörgösebb zenét játszik, nézegeti pelenkázás közben, de mindig a újra alszik el.
bende

bende megkérdezhetem, hogy mi ez az új csoda? mert eddig nekünk nem volt semmilyen zenélő forgónk, de most már beszeretnék szerezni egyet... :lol:
Vendég

Mi kaptunk kölcsönbe egy felhúzhatósat, de mint már írtam nem bírtuk szusszal :)
Ezt a fisher price gyártja többféle is van. Én netről rendeltem, másnap a kezemben volt a doboz. www.manojatek.hu
Azt hiszem külön linkje van ezeknek a forgóknak. De van még a www.arzuhanas.com -on is. A brendonban is van, azt hiszem a múlt hónapban az egyik kuponos akcióban is volt. Kép
bende

A zöld az új, a másik a felhúzható. Elég drágák, de ha látnátok a csaj áhítatát, ahogy nézi... :D
bende

köszönöm, mindjárt meg is nézem..az árzuhanás láttam az autósat meg egy kiságy oldalára szerelhetőset is..

hmm bele is ásom magam :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Jaj! Lei! Makadu! Dejó, hogy írtatok!!!!! :D

Most ott tartok, hogy visszaolvasom a fórum 1 hónappal ezelőtti hozzászólásait, hogy a többiek, hogyan boldogultak az első pár napban, héten.

Nálunk a helyzet, változó ... Volt 2 nagyon jó éjszakánk 4-5 óránként evett, de most éjjel 2 óránkánt.

Meg azt csinálja, hogy elkezd szopizni és elalszik rajta, akikor ki akarom venni, folytatja, ha megint, akkor már sír. Így hogyan fogunk átállni az éjszakai 4-5 órás alvásra. Volt olyan is, hogy óránkánt evett.

Én úgy érzékelem, hogy nyel közben, tehát eszik rendesen.

A súlya 3700 g-mal született és tegnap a védőnéni 3450-et mért. Ez nem rossz, szerintem.

Egyébként már nem sírós, csak a kajcsiért megy a hiszti.

Bár tegnap este, tizstába tettem, megetettem, beraktuk a hordozóba, mert nem akart elaludni, nézelődőtt 10 percet, majd keserves órdításba kezdett, apa kivitte a kertbe 10 perce, rázta a fenekét, majd megnyugodott, vissza a székbe és pár perc újra sírás. Reméle nem így rontjuk el.

Ez az éjszakai 1-2-3 órás alvás engem is kikészít. Nálunk apa lent alszik.. :( ami meg persze nagyon hiányzik. De vezet egész nap. Tegnap kidöltem 7-kor és apa felügyelte, na ez nagyon jó volt.

Nekem mondta apa, hogy ha gondolom, hagyjak itthon tejet és menjek el valahová, na azért még nagyon ragaszkodom.

Anyukám szerint hagynom kéne sírni,... de akkor én is sírok, nem bírom.

MEg a jövőhéten 2 délután tkell suliba töltenem 2*6 óra kb. Akkor mi lesz?

De már nekünk is nagyon figyel, megnézi, hogy ki ringatja, a kerti sétát is nagyon élvezi. Mi azt hiszem a hétvégén visszük el először igazi sétára. Használ valaki hordozókendőt? Mi ebben tervezzük.

Sok voltam. Bocsánat.

Kata
Vendég

Panna!

Segíts kérlek légzésfigyú ügyben. Nekünk is A 301-es van.

Hogyan állítottátok be? A funkciónál nálunk hang/mozgás, de azt vettük észre, hogy időnként pittyen, ez mi lehet?
Ja a bébiőrt bekapcsolom, benyomom a hatótávolságot, világít a bekapcsol és villog a sárga, de ha egyszer beriaszt, akkor ez folymatosan pittyeg... Szóval ezt így nem merem használni.

Meg nem derül ki számomra, hogy miért csak hang/mozgás funkcióban villog a tic jelző.

A funkció csak a továbbításra vonatkozik, vagy a figyelésre is? MErt nekünk elég volna a mozgás (légzés).

Egyébként tegnap előtt éjjel óta eldöntöttem, hogy bízom és nem figyelem. egészen jól sikerült, csak néha pillantok rá.

Előre is köszönöm, ha tudsz segíteni!

Kata
Vendég

A TAJ-szám és a TAJ-kártya

A Társadalombiztosítási Azonosító Jel (amelyet inkább TAJ-szám elnevezéssel ismerünk) egy személyi azonosító, amelyet a magyar állampolgár születésekor kap, és az - normál esetben - végigkíséri egész élete során. A TAJ-számot a megyei (fővárosi) egészségbiztosítási pénztár képezi.

A TAJ-számot egy bankkártya méretű hatósági igazolvánnyal, köznapi szóhasználatban TAJ-kártyával igazoljuk (találkozhatunk a tb-kártya elnevezéssel is).

A TAJ-kártya tartalmazza:

tulajdonosának családi- és utónevét,
születési idejét,
Társadalombiztosítási Azonosító Jelét, valamint
a kiállító szerv bélyegzőjét és a kiállítás keltét.

Hol lehet igényelni TAJ-kártyát újszülöttek részére?

Az újszülöttek részére a TAJ-kártya az újszülött-osztályon rendelkezésre bocsátott nyomtatvány kitöltésével igényelhető. Ha a szülés nem kórházban avagy nem orvos közreműködésével történik, akkor a megszületést anyakönyvező anyakönyvvezető bocsátja rendelkezésre a TAJ-kártya igényléséhez szükséges nyomtatványt.

Hogyan kapják meg a szülők a TAJ-kártyát?

A kitöltött nyomtatványt mindkét esetben az anyakönyvvezető küldi meg a megyei (fővárosi) egészségbiztosítási pénztárnak. A nyomtatványon szereplő személyi adatok alapján a hivatal dolgozói megadják a TAJ számot, és a kiállított TAJ kártyát postán megküldik a szülőnek, a gondviselőnek . Az egészségbiztosításnál nagy gondot fordítanak arra, hogy az anyakönyvi hivatalok értesítésének beérkezését követően soron kívül, de legkésőbb 8 napon belül a szülő, gondviselő kézhez kapja a gyermek TAJ-kártyáját.

Bár lehetőség van a kártya soron kívüli igénylésére is, felhívjuk a figyelmet, hogy ez felesleges ügyintézést, sorban állást okozhat, mert az újszülött számára az egészségügyi szolgáltatások a szülést követő 6 hónapig TAJ-kártya nélkül is térítésmentesen igénybe vehetők. Az anyakönyvi hivatalok ügyintézési idejét is figyelembe véve, általában a szülő-gondviselő legkésőbb a születést követő 1 hónapon belül megkapja gyermeke TAJ-kártyáját.
Vendég

Nézzétek ezt most találtam! szoptatással kapcsolatos, illetve más hasznos dolgok is vannak! :lol: http://gportal.hu/gindex.php?pg=1817306&nid=4414524
Vendég

Sziasztok!

Na végre van egy csöpp időm írni, visszaolvasni sajna nem :(

Lili popsija végre helyrejött, az állandó mosás sem volt jó, úgyhogy megint popsitörlőzünk és utána jól megszárítom neki, sudocreme, és így helyrejött.
Volt nálunk a védőnéni, nagyon megdicsért, mert egy hét alatt 250 grammot hízott a kiscsaj :)
Hétvégén megtesszük az első hosszú utunkat Szegedre, remélem jó bírja majd :) na meg én is, iszonyú sok cucc kell majd, már most pakolok két napra :)
Lenne egy kérdésem, szerintetek mitől lehet, hogy az injekció helyem még mindig nagyon fáj ? A popsimba kaptam és még látszik is ahol szúrtak, illetve ha ráfekszem, vagy megnyomom, nagyon fáj. Már kezdek egy kicsit aggódni, másfél hónap alatt el kellett volna múlni, nem?
Ha sikerül kicsit visszaolvasnom, mindenkinek válaszolok.
puszi
Ági

KépKép
columbine

Ági
Milyen régen láttalak. Nekem is nagyon sokáig fájt az injekciók helye, kb 1 hónapig. Én arra tippeltem, hogy nagyon soksor megfeszítettem magam mikor adták és ha izomba adják, akkor nagyon sokáig fájhat. Ez csak tipp.
Ti is nagy kirándulósok vagytok, szerinted hova érdemes menni a Margitszigeten kivül?
bende

Szia Bende!
Remélem tényleg csak ennyi a gond, még várok egy kicsit aztán ha nem múlik, megnézetem valakivel.
Mi voltunk Visegrád környékén, az nagyon szép rész és nincs messze, itt Budán a várban, az is szuper jó kis séta, aztán Martonvásáron a Brunszvik-kastély, hatalmas kertje van, nagy tó, gyönyörű. Ezek közelebb vannak, mi itt voltunk.

KépKép
columbine

Sziasztok!

Nem volt annyira vészes az éjszaka, kicsit sűrűbben kelt fel Málnus szopizni, de fél 7-ig így is ki tudtuk húzni alvással, akkor pattant ki végleg a szeme, bár az enyém alig akart :)
Ági: én csak a méh összehúzó szurit kaptam, de nekem nem fájt, lehet, hogy te mást kaptál....
Bende nekünk is ilyen forgó van, csak nem a távirányítós, de a mi manónk is nagyon szereti, bár elaludni nem sikerült neki még rá, de akár fél órát is nézegeti, én is nagyn örülök, hogy végül ez mellett döntöttünk.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziazstok!

Egy gyors kérdés: a baba lakcímkártyáját hol kell intézni? vagy postázzák majd?

köszi!
makadu

Makadu!
Mi a lakcímet és a taj kártyát már a kórházban megkaptuk, szóval én azt hiszem nem tudok segíteni.

<
sziszka78
Tolna

a baba anyakönyvét és lakcímkártyát a kórház intézi és egy hét elteltével lhetett érte menni.XII.ker.János Kórházban legalábbis így volt
Vendég

a taj kártyát pedig az oep-ben azonnal kiadják ha 10napon belül mész , különben postázzák
Vendég

Barbi!

Be kellett érnem vaníliás kiflivel :(
A te lelkeden szárad!

Ma valamiért óriási üvöltések vannak! Lehet, hogy hiányoznak a tesói Zsófinak!
Tegnap mintha kaptam volna egy mosolyt tőle. De elég halovány volt. Most én vagyok türelmetlen, de nagyon!

A sétával mi is próbákozunk, bár a kisasszony nem ismeri az aranyszabályt, hogy a jó levegőn aludni kell. MAjd télen a mínusz 5 fokban! HA ébren van, akkor meg üvölt a kocsiban. Ez van....

jó babázást! A nyűgösöknek kitartás! Még egy-két hét és könnyebb lesz lekötni őket, vége a szenvedésnek!

Üdv! Bözsi
eviragos

Kitti,

A lakcímkártyát az anyakönyvi kivonattal együtt át tudjátok venni a Bakáts tér 1. szám alatt a baba születését követő 10 munkanap elteltével.

sniky

Mi is megkaptuk a kórházban a lakcím kártyát és a születési anyakönyvi kivonatot, de úgy látszik, nem mindenhol ez a gyakorlat. A TaJ kártya meg már a szülés utáni 8. napon megjött postán, azt is a kórház intézte...

És képzeljétek, kellemesen csalódtam a kincstárban. Miután megjött a TAJ-kártya, elküldtem postán a szekszárdi MÁK-nak a családi pótlék és anyasági igénylést, és 1 hét alatt visszajött a válasz, hogy jóváhagyták, és már addigra a pénz is a számlánkon volt... hát ilyen gyorsaságra nem számítottam... Ja és TGYS-t is kaptam már 2-án, mer azt meg a munkáltatóm utalta :-)

yuyu79

Kata!
Megnéztem s sajna nem 301-esünk van, hanem 401-es. Ismerőstől kaptuk, így a típusa nem nagyon érdekelt. Nem tudom hasonló módon kell-e beállítani őket, de nálunk a párom intézte. É MAjd rákérdezek, hogy csinálta, hátha. Én kb.csak bekapcsolni tudom.

panna1

Bende!
A bátyámék-nagyszülők babusgatásán már túl vagyunk, mikor mennyire tetszik Rékának.
Most kicsit az aggaszt, hogy szó szerint az egész pereputty (férjem összes unokatesója, nagynénije, vagy 5 kisgyerek stbstbstb) ott lesz. Ha valaki fel akarja venni, vagy kézbe venni, és azt mondom, hogy nem, akkor én leszek a gonosz anyuka, aki mindenkitől elzárja és félti a kislányát.
PErsze az is benne van a pakliban, hogy én alapból idegesebb leszek egy ilyen után, aztán nyilván RÉka is érzi, és átveszi :(

Ráadásul ilyenkor a szokásos menetrend is borul. Vagyis már elvinném lefektetni napközben, amikor látom hogy ásítozik, mert általában akkor el is alszik magától, nyugisan. Viszont ilyenkor jön, hogy "hadd fogjam még egy kicsit" (ez anyumtól is :evil: ), nyilván bealszik kézben, de ilyenkor többször felriad,amikor meg le akarjuk tenni, jön az ordítás. És utána ez a nap végéig általában folytatódik...
Nálatok nincs ilyen ?

panna1

Tegnap este f10-ig húztuk a fürdést, mert ilen hülyén jött ki, meg apa is csak akkor ért haza. 10-től (szopi után) mi meg apával sütit sütöttünk a másnapi céges partira, két tepsivel.
Mire megsült az egész, éjjel 2 óra lett, mondom sebaj, mindjár kel RÉka, letudom a kajcsizást, utána meg szundizunk.
Na de RÉka csak nem akart kelni, én meg már állva is el tudtam volna aludni. Először nem is reagált semmit a kiscsaj az ébresztgetésre, kivártam, amíg egy fél óra múlva elkezd nyöszörögni, akkor ismét próbálkoztam. Nagy nehezen fel is ébredt, de aztán minden volt az elkövetkezendő másfél órában: tisztába tevés (ordítással kísérve), átöltöztetés (hónaljig pisis volt) szopizás (fejrángatással), trotyizás kaja közben, újra tisztába tevés, éberség, nem alvás ordítás, és nagy nehezen alvás.
Szóval megfogadtam, hogy többet nm ébresztgetem, inkább kelek egy óra alvás után, mégha félholt is vagyok)...
TI egyszerűen fel tudjátok ébreszteni a manót?

panna1

Ági!

HÉtvégén mi is Szegedre vesszük az irányt. :)
Ha gondolod, péntek délután kbf5- től kb bent leszünk a Kárász utcában (barátokkal talizni), összefuthatunk. :lol:

panna1

Hali!

CSak egy gyors kérdés: akinek megjött az anyasági a számlára: milyen néven jött?
Mert nekem jött pénz, CST 8.hó névvel és nem tudom, h. ez most az anyasági vagy a tgyás?
Megnéznétek, mert fontos lenne tudnom, h. melyik késik....köcce

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Egy gyors kérdés azokhoz az anyukákhoz akik küzdöttek a csipával.
Nálatok a csipa mellett véreres volt a babus szeme fehérje is?
Mert mára totál véres lett Nonoka szeme, és nem tudom, hogy ez most akkor valami komoly baj-e, menjek e el vele a gyermekorvoshoz... :cry:
Tegnap este meg ma egy picit volt rajta a kamillás vatta, a csipák száma mondjuk csökkent. :roll:

pöttömpanni

Bözsi!

Ne haragudj, elbénáztam valamit, mert nem tudtam bejelentkezni. Receptet most véstem be a többi alá, remélem sikerül megcsinálnod. Bocsánat még egyszer, ha erre jársz, nálam leeheted az általam okozott bosszúságod! :)

Tegnap itt nagy munkába voltunk, a könyveimet küldjük haza majd anyámékkal, azokat dobozoltuk, átrendeztük. Ma felszereltünk a gyerekeknek még egy fogast és Regö lámpáját.

Ági!

Nem nyilatkoztál babaruha témában!

Belekei!

Téged érdekeltek a hálózsákok?

Mentem vasalni!
Puszi: Barbi
Vendég

Panna!

Én egyszer megpróbáltam a suttogó által ajánlott álometetést, kivettük még kómás volt, próbáltuk etetni, de semmi reakció nem volt, egyszerűen nem lehetett felébreszteni a kismanót.
Ha meg felébred iszonyat paláver szokott lenni belőle.

Ma képzeljétek picit jobb a helyzet...éjszaka a tegnapi nem alvás miatt egyáltalán nem ébredt a manó, 11kor még sírdogált, és hajnali 6kor kért csak enni.Pedig a szokásos időben fürcsiztünk, vacsiztunk. Én meg hajnali 3 körül az órát nézegettem, hogy mikor kell menni etetni, de hiába.

Most megint ment a leteszem a kiságyba sok ásítás után, és ficorgok ezerrel műsorszám.
Én meg felbuzdúlva a zenélő körforgón, amit írtatok felszereltem neki (eddig úgy gondoltam úgy sem lát olyan jól, nem szerelem fel), nézte is ezerrel és kiment a szeméből az álom, és még hevesebben ficorgott mocorgott. Szóval nálunk nem jön be az erre való alvás. Leszedtem, aztán még sokáig nézte a helyét, nem lehet ám becsapni, kis cukorfalat.
Végül becsomagoltam egy tetra kifogóba, és fél óra után úgy néz ki elszundított...szóval a bebugyizás bejött.
De mindjárt megint éhes lesz :lol:
De pozitívan kell néznem a dolgokat, már haladunk, ma volt pici alvás :lol:
Ja és tegnap este már kimentem a lakásból, hogy ne halljam annyira sírt, és estére semmi tejem nem volt, most először kellett két mellből etetnem...szóval muszáj megerősödnöm lelkileg, mert Nonoka éhes lesz, és akkor még nagyobb a cirkusz.

pöttömpanni

Bende,
Hajógyári szigetre is mehettek, az is szép, bár nem tudom milyen állapotban van a sziget után. De mi is most voltunk Martonvásáron, és tényleg fantasztikus ez a park!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Barbi, ha tudjátok mellőzni a kisrucikat, nagyon örülnék neki, de mindenképpen szeretném viszonozni, esetleg valami mesekönyvnek örülnének a srácok? vagy mivel kedveskedhetek Nektek? Anyukáddal el tudom küldeni?, vagy ha nem, akkor a postacímedet légyszi priviben írd meg!!! Nagyon köszönöm, hogy gondoltál ránk!

Panna, mi pénteken este érünk le, ha esetleg megadod a telefonod és bemegyünk a városba, mert igazság szerint Algyőn leszünk, akkor megcsöngetlek, hátha ráérsz! Jó lenne egy üccsire vagy valamire összefutni.

KépKép
columbine

Sziasztok!
Levente is néha hasfájós, de adom neki az infacol gyógyszert. Az úgy néz ki hogy segít. Minden alkalommal lehet neki adni? Nem lesz töle semmi baja?

Kép
nitty

Pöttöm!

A kis manóknál van ez az elalvási fázis, amikor ugye hirtelen összerezzenek, kezeket, lábakat ezerrel kirúgják, ettől megijednek, mert nem tudják hogy ez az ő kezük, lábuk és indul a sírás.
Párom szerint olyan ez mint abban a híres Michael Jackson klippben (zombis) ott pont ilyen mozgásokat csinálnak a statiszták :lol: :lol:
Mi jókat mulatunk már rajta, annyira édes. De a lényeg, ha hasra teszed le (mi napközben csak úgy altatjuk) nem tudja ezt a mozgást művelni, tehát kb 5 perc alatt elalszik, túljut ezen a fázison visszaébredés nélkül. Próba-szerencse...

Valaki plíz, a számlás kérdésre, fontos lenne, mert feleslegesen nem zaklatnám a melóhelyemet...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!
Pöttöm: tényleg vigyétek le sétálni Nonot, biztos jot teszneki a friss levego

én tagnap megint kipróbáltam valami ujat, hiába, próbálkozik az ember :) szoval 11-kor felkelt, egy ora szopi (két napja nem 10 perceket, hanem 20-20 percet szopizik mindkét mellből....lehet valami fejlődési lépcsőfok?). szoval éjfélkor bealudt és akkor bevettem magunkhoz a nagyágyba, és igy aludt reggel negyed ötig. aztán 5-ig megint háromnegyed ora szopi és utána még két óra alvás 7-ig.
Olyan jo volt kicsit aludni, apja is csak akkor ébredt fel, mikor kivitttem szopizni, de utána visszaaludt, ugyhogy ö még talán többet is aludt nálam.

viszont mostanában szopi közben olyan ideges a baba rángat, kapálózik, nem kapja be rendesen a bimbovédőt és hisztizik. Na ilyenkor a sötétben ülve a kanapén sirok és arra gondolok, hogy meg fogom utálni a szoptatást, pedig nem akarom.

este egyébként nem szoktam büfiztetni, hanem csak a hasamra fektetem, kicsit hátradőlők, de nem járkálok vele fel-alá, meg nem paskolom a hátát, mert attol csak felébred megint. Viszont a maratoni szopizások után ha még nyavajog, beadom neki a cumit és attól lenyugszik. csak háton fekve kiesik a szájából, ugyhogy iloyenkor hasra forditom, és ugy megtartja a kezével a cumit.
Eddig ez bevált, de éjjjel nem biztos, hogy merem hason alatatni még ha mellette mvan is az ágyban. Vagy szerintetek lehet hason altatni mellettem? meg pelenkát sem cserélek éjjel, csak reggel.

Pöttöm: A babakocsiban (mózes) egyébként nagyon szeret aludni, probáljtok ki ti is, hátha ott lenyugszik, hiszen az nem olyan nagy mint az ágy és jobban szeretik ilyenkor a kissebb, szűkebb helyeket. most is abbban fekszik itt mellettem és igy rálátok, amig netezem.
lehet, hogy éjszakára is inkább a mozes kosarat kéne az ágy mellé tenni és akkor csak be kell nyulni hozzá ha valami baja van és mégsem a nagyágyban van velünk. Mindenki paráztat ,hogy oda fog igy szokni és majd nem lehet visszaszoktatni a saját ágyába....hát nem tudom mindenesetre most pár napig legalább fogunk tudni aludni kicsit többet....

Ti hogy birjátok a napi egyedüllétet? n ettől fogok begolyozni. Én alapvetően egy társasági ember vagyok, szeretek emberek között lenni, beszlégetni. Már a terhesség utolsó heteiben is megőrültem, hogy nemmehetek már sehova, max a boltba. Szoval napközben kezdek megorülni, mert még a séta közben is egyedul vagyok, hiába mozdulok ki a lakásból. Remélem ezen tullendülök egy idő után, mert nem akarok depis lenni.
lei

apró: én még eddig csak a fizumat kaptam meg a cégemtől (beteg szabi és táppénz), a TGYÁST és az anyaságit, meg családi pótlékot még nem, ugyhogy nem tudom sajnos. De nekem azt mondták a cégánél, hogy ezeket lehet, hogy csak szeptember végén, oktober elején fogom megkapni,mert addig tart az elbirálás. hát nem tudom, mert yuyu meg milyen hamar megkapta.

Az alvás közbeni hirtelen mozdulatokra jo lehet a polya, vagy a vele alvás, mert akkor érzi az anyját és nem alszik olyan nyugtalanul. De a hason alvás ma nekünk is nagyon bejött napközben :)
a polyát is probálom majd még, csak a multkor szerintem nagyon melege volt benne az volt a baj.

este 7-től nyolcig lemehetünk vele sétálni szerintetk? Nincs már hideg ahhoz? Csak mert fürcsi előtt gondoltam, hátha...
lei

makadu hogy vagytok? Te vagy legfrissebb babás, ugyhogy mesélj!!
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?