Új privát üzeneted érkezett!

Hahó, csak röviden. Hirtelen úgy döntöttünk, hogy ebben a nagy melegben jobb lesz nekünk másutt: kivonulunk még pár napra a szüleim kis faházába - persze velük együtt, hogy teljes legyen az összkomfort :wink: Nem szabtuk meg előre a móka hosszát, időjárástól és gyermek-hangulattól is függ.

Betti, neked már tényleg meg vannak számlálva a napjaid! Izgiii! Nagyon gondolok rád, és izgalommal várom a híreket bármely pillanatban! (Lécci-lécci, értesíts valakit, ha itt az a kis picur, akire várunk!)

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Betti! Megy a drukk! van valakihez forródrótod?

Zsolka!
1. Oké, nem halok meg.
2. jó pihit! Remélem család tényleg segítségetekre lesz. jól teszitek hogy elhúztok, bár szombattól rosszabb idő lesz, aztán melegedik, de kánikula nem lesz már viszont gyakori záporok.
3.Mi is elhúzunk szombaton Balcsira - a murinak hasonlóképp nincs fix vége, gyerekhangulat- és időjárásfüggő...akár szept elejéig is, de azt azért nem hiszem.
4. Olimpia elég gáz, magyar sikereket és a közvetítést tekintve - nekem legalábbis.
5. oltás: Mi mindent beadatunk, amit lehet, és jól meg is tudom indokolni: A prevenar hivatalosan bár csak a pneumococcus ellen véd, az általános tapsztalat szerint akkora pofon az immunrendszernek, hogy minden felsőlégúti nyvalyával szemben ellenállóbb lesz a gyerek - ezt aláírom, Ábel azóta egyetlen egyszer se volt beteg pedig mi a szomszéd játszópajtáson keresztül gyak. minden ovis nyavalyát megkapunk - főleg én, neki csak orra folyik picit és kész - pedig előtte- hajjjaj gyakran beteg volt. Egyébként tényleg nagy kiadás, de ha összeszámoljuk az akár egy évben gyógyszerre és egyéb ketyerékre költött pénzt, már megvan...Bárányhimlő: Gondolom minden infót tud mindenki, azt is, hogy az oltás nem örök életre szól, de az oltás elsősorban az utóbbi években nagyon eldurvult szövődményektől véd. Az utóbbi években a bh ngyon-nagyon erős lett Másrészt, ha be is van oltva, közösségben valszeg úgyis megkapja a bh-t és átesik rajta, csak ezt vagy egyáltalán nem lehet észrevenni, vagy egy-két pötty lesz rajta csak. Tulképpen ez a cél, mert az oltás+term védettség együtt totális védelmet ad és nem lesz esetleg életreszóló emlék, szövődmény és a felnőtt kori övsömör ellen is jó (u.a. a kórokozó ugyebár) Csak ugyebár ezt elfelejtik elmondani, mármint hogy az oltás+ természetes védettség a jó, és hogy az oltás nem zárja ki azt hogy egyébként megkapja. (max szülő nem veszi észre, h a gyerek átesik rajta)
Kullancs: én ennek is híve vagyok, ne fertőződjön meg, ha ki lehet védeni.
Agyhártyagy e: abszolút, mert sajnon volt a családban apuék idejéből is erre is negatív példa- sajnos ennek is életreszóló következményei lettek az illetőnél.
Rota: Kolos megkapta - miután Ábellal kisebb korábban átestünk rajta és hát kemény az, amikor egy héten át még éjjel is megy a mosógép és hiába próbálod itatni, kiskanállal, kortyonként, stb, nem marad meg a kicsi gyerekben és rezeg a léc h akkor kórház, infúzió-e...kösz, még egyszer ilyet nem.. Ha be akarod adatni, időben kell eldönteni, mert asszem csak 6 hós korig lehet.
talán az influenza ellenit nem tartom olyan fontosnak, mert az i-nak sok fajtája, variánsa van és az oltás nem biztos hogy pont az ellen jó.
Na ennyit, ha már kérdezted Zsolka. Ez csak az én véleményem, de megértem mindenki más ellenvéleményét. Bocs a kampányolásért, semmi érdekem nem fűződik hozzá. Egy baj van ezekkel sztem: az áruk...Ja és még annyit, h amikről itthon sokat vitáznak (prevenar, bárányhimló) az nagyon sok nálunk fejlettebb nyugati országban már a kötelezők között van...És egy friss infó: Megint csak a nép szédítése történt: A prevenar 2 év alatt csak a veszélyeztetett gyerekeknek lesz ingyen szeptembertől....Milyen jó, hogy beharangozták...mi?

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok! Jöttem elköszönni, elmegyünk balcsira, nem tudom meddig maradunk - ahogy már írtam is. Azért szorítsatok, hogy a ma esti (?) vihart és lehűlést követően még legyen jó idő. Nem bánom, ha nem kánikula, mert az sehol se jó, de azért süssön a napocska és lehessen fürcsizni a gyerkeknek is.

Betti! Gondolok rád és minden jót! A legteljesebb nyugalmat kívánom, hogy szép emlék legyen, és alakuljon minden úgy, ahogyan szeretnéd!

Kép

Kép
megymag
 
 

 
 

Sziasztok!
Férj holnaptól dolgoz :? jujujuj, úgyhogy hazatértünk.
Remek jó kis hét volt, azt kell mondjam, áldott jó szüleim alánk tettek mindent, csak lógattuk a lábunk, Andris el volt bűvölve a csigabigáktól, Dunától, akármitől... egyszóval hedon :lol: Ilka rengeteget van kézben, de lassan beáll valami rend ebben is, és bár az éjszakák továbbra sem minden tekintetben idilliek (pláne, mióta Andrisnak megint jön egy foga - szerencsére az egyik utolsó, ami jöhet), azért mégiscsak úgy tűnik, urallható a helyzet. És ez fontos. Azért most jön a java persze, hogy itthon leszünk együtt. Ettől tényleg tartok... pl. hogy hogy fogok én főzni??? Mindegy no, kiderül lassan.

De ti meg aztán jól eltűntetek! Mindenki nyaral? Az mondjuk jó lenne, de azért szívesen hallanék rólatok lassan. Megymag köszi a részletes oltás-infót! Volt benne nem is egy új dolog számomra!

Várom a friss híreket!

Kép

Kép
zsolka
 
 


sziasztok!
itt vagyok itt vagyok :)
Meggymag, hogy vagytok?
Zsolka, milyen jó neked :) :) főzni? akarsz nagyon gyors kajatippeket? van pár a tarsolyomban.
(elsősorban vega ill. halas receptek)

Bettivel mi lehet vajon :)

na és akkor rólunk: kombinált vérvétel eredménye negatív, uh tarkóredő rendben :)
Törpécske szép nagy, nagyobb 1 héttel a mensi szerint számítottnál. ami nem stimmelhet, mert 7 hetesen csak 1 nap volt. kiírás maradt :)
voltam a szentimrés dokinál, dr. Bálint Mihálynál, szuper fej, úgy döntöttem, vele szülök. hm hát dióhéjban ennyi. :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hohó, épp jókor jöttem! Éljél soká, Csibe, már azt hittem, egyedül taposom itt a hétköznapokat!

Na ez a doki-hír remek. Nagyon örülök,hogy rátaláltál a "nagy Ő"-re végre, mégiscsak megnyugtató lehet, így van? És mitől olyan jófej egyébként? És nála sokat kell várni vagy sokat kell fizetni? Minden esetre ezek szerint megéri a ráfordított energiákat - így vagy úgy.

Hű, gyors recepteknek vagy ötleteknek igazán örülnék. Ma délelőtt megpróbáltam szoptatás közben krumplit pucolni :lol: - vagy pucolás közben szoptatni?... Mindegy, nem tudom lefesteni azt a kitekert pózt, ahogy ültem, hgoy két kezem szabad legyen, közben Ilka se pottyanjon le az ölemből, plusz szájra álljon neki a tejforrás... Tisztára beállt a derekam mostanra, de cserébe hamar kész lett a gulyás, azzal legalább nincs macera, bedobálom a kuktába, onnantól önjáró. Na nekem ilyesmi kell. Egyszerre pár percnél tovább nemigen tudok a tűzhely mellett állni - jól le is kapott a hagyma az elején, de ez még talán belefér az egzotikusba :oops: Igazából lehet, hogy az lesz, hogy este fogok főzni másnapra, csak most elbénáztam, nem volt itthon krumpli, azt ma vettünk a pénteki kispiacon. Persze most épp durmol a kiscsaj, de hát hiába, ilyenkor már késő elkezdeni az ebédet. Egyszóval vega vagy nem: ide azokkal a receptekkel! Ha nem kell bele túl sok külföldi nevű fűszer meg hozzávaló, amiket csak bioboltban lehet beszerezni, ha előre megrendeled, akkor menni fog :wink:

Betti, Betti, merre jársz?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Jól eltűntem én is, mi? Na, mindegy, már itt vagyok! :D

Zsolka!
Gyors receptek vannak, de olyan nincs, amihez nem kell a tűzhely melllé állni legalább pár percre! :D :D Naszóval: grízestészta, sajtos-tejfölös tészta és a többi. Ragulevesek, mint egytálételek, finom pipimellből, ezt is csak feldobod, bár a tisztítás itt is időt és kezeket vesz igénybe. Gyors főzelékek tükörtojással, vagy sült virslivel. Esetleg főtt tojással, amellett nem kell ottállni. Uncle Ben's szószok, vacsira tök jó, amikor már otthon van a párod, és tudja tutujni Ilkát. Melegszendvics, rántotta. Elősütött pulykamell, rizzsel. Hirtelen kisütött hússzeletek, rizzsel, vagy salátával, vagy kenyérrel. Előző este simán készíthetsz dolgokat, ha van hozzá erőd. Nekem nemigen volt... Pörkölt, tokány, rakott ez-az, ezek mind jók felmelígtve.
És végül az én "receptem": teletál. Rendelek kaját, bár most a héten főztem végig, jövőhéten meg nem lesz itthon Á., így nem olyan nagy gond az egész. Á-nak meg nekem 2600-3200 ft egy heti kaja, a férjem eszik napközben meleget, így este ok a hideg kaja, vagy vmi gyors vacsi.

Lányok, sokmindent akartam még írni, de Mik nem így gondolja... :?
Lehet, h este még tudok jönni, de nem nagyon valószínű...
Bettiről nincs hír?

Csibe!
Párod melóhelyével végül mi lett?

MEgymag!
Jó nyaralást! Mi beadattuk a bárányhimlő ellenit Á-nak, bár később azt gondoltam, h minek. De már teszteltük is, kb 2 héttel utána lett himis az uncsitesó, és Á. nem kapta el tőle. Semmi tünete nem volt, mondjuk az oltásoktól se lett soha semmi utóhatás nála. Még az agyhártyagyuli ellenit kapta meg, és a kullancs-oltást tervezzük.

No, mostmár tényleg be kell fejeznem!
Viki
Vendég
 


Zsolka, a doki magánrendelése 7e, és számlát kaptam! ilyet se éltem még meg!
uh-ja is van, bár elég elavultnak néz ki.
minden kérdésemre válaszolt korrekten. legjobban az tetszett, amit a szülésről mondott, hogy ahhoz nem doki kell, hanem egy asszony aki szülni akar :D
kérdezte ugyanis, miért hozzá mentem, én meg mondtam, hogy hát olyat kerestem, akinél van esély császár után rendes szülésre.
a másik, hogy a kismamák számításainak jobban hisz terminust illetően, mint az ultrahangnak :) így aztán nem is volt vitás, hogy nem hozza előbbre a kiírásomat.
a túlhordást csak fokozott ellenőrzéssel engedi, de ez érthető.
18. heti uh után megyek hozzá megint, szeptember végén.
van parkolóhely a rendelője környékén, ez is szempont :)

tehát akkor receptek:
halasok:
beszerzési forrás: penny market.
sóban sült pisztráng: 1 kg asztali só a tepsibe, rá a hal (fagyottan szoktam), még egy kiló só, 1,5 óra alatt alacsony fokozaton megsül. elronthatatlan!
sokat kell utána inni, vagy salátát enni mellé, de isteni! semmi fűszer nem kell hozzá.
lehet tengeri hallal is csinálni, ahhoz azért Halak fűszerkeveréket szoktam tenni.
tengeri halhoz jó a citromlé is, 1-2 órát abban pácolni, a nagy részét leönteni, sütőben szintén alacsony fokozaton kb 20 perc.

túrós tészta, ehhez csak a tészta kell, meg a tejföl-túró. a férjem édesen eszi porcukorral, gyakran kap ilyet, mert nagyon gyors.
ha kapsz kockázott bacont, amit megpirítasz, akkor sósan is eheted (én csak úgy eszem).
paradicsommártás: kockázott hagymát megpirítasz, rá kis só, bors, oregánó-bazsalikom (én néha rozmaringot is teszek bele, de az kihagyható, minden kotányi zacskós), paradicsompüré. ha sűrű a püré, akkor kis víz is. én ketchupot is szoktam belerakni. 1-2 percig forralod és kész. rá reszelt sajt és nyami. meg persze főtt tészta hozzá. a bolognai ugyanez, csak abban van darált hús is, az a hagyma után megy bele.

a halakhoz köretnek rizs is jó, a gyors zacskósak. kukoricakonzervvel fel lehet dobni :)
hm hát hirtelen ennyi. a szilvásgombós is menő nálunk, fagyasztottat veszek,a mihez csak zsemlemorzsát kell pirítani+ azt megfőzni.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Meggymag, rendkívüli felmondással lépett ki, mert tulképp csak felgüggesztették. a papírjait-augusztusi fizetését nem hajlandóak kiadni, így biztosan lépnünk kell valamit ügyvédi úton.
új helyen ma kezdett.

bizony, ezeket el is felejtettem. sajtos-tejfölös, grízes, káposztás tészta, csirkemellfilé édes-savanyú szósszal, tészta mellé vagy rizs. és persze az elősütött sajtos pulykaszelet, rántott csirkemell. tejberizs: 1 liter tejhez 1 zacskós rizs, (persze a zacskó nélkül), felteszed főni, csak azt kell nézni az elején forrásig, ki ne fusson a tej. bele kis cukor, és kis tűzön 40-45 perc.
tejbegríz.
rántotta. nálunk az lesz este, kis konzervgombával, petrezselyemmel dobom fel.
csirkecomb,sütve, fűszerezés nélkül, utánsózva is finom! ha sikerül krumplit pucolnod, akkor be alá, és köreted is van.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Nahát lányok, le vagyok nyűgözve! Hogy ti miket tudtok! (Mármint nem is annyira főzni, mert ezek tényleg egyszerűek, hanem szervezni meg kigondolni!) Zseniális! Jegyzeteltem ám, köszi nagyon!
Mi este mindig hideget eszünk, valahogy ezt szoktuk meg, én nem is kívánok meleget itthon soha - jól esik a fincsi vajas kenyér, paradicsom-paprika, hmmm... (Na azért egy vacsi-meghívást nem utasítanék el miatta.) Szóval csak nap közben kell valami. De hát ezek itt a listátokban tényleg jók, okosak vagytok! Csibe, ezt a pisztrángot ki fogom próbálni, a férjem nagy halas! Elsőre a két kiló só kicsit durván hangzik, de hát végülis nem azt kell bekanalazni, vagy? :roll:

Dokid: hát ez tényleg jól hangzik, hallod! Ügyes vagy nagyon, hogy megtaláltad, ami kell neked, így biztos nyugodt leszel végig - a szülés milyensége meg úgyis száz dolgon múlik és nem próbálható ki előre.
A férjednek meg akkor továbbra is hajrá. Agyrém, hogy mik vannak, de ezt már mondtam. Csak keményen! Mondjuk nem tűnsz túl zaklatottnak, ügyes laza csaj vagy!!!

Viki, remélem, este tényleg leírod a többit is! Leslek majd! :wink:
A Teletál tényleg jól működik? Mi régen a munkahelyemen rendeltünk tőlük, azzal nagyon meg voltam elégedve, de ott ugye nem én intéztem, valaki a portán mindig volt, az átvette, nekem csak megenni kellett, azt vállalhatónak éreztem :D . Aztán tavalyelőtt egyszer megpróbáltam egy-két ilyen házhozküldőset - még akkor, mikor Andris nem evett főttet, így csak magamnak főztem volna, ami aztán többnyire elmaradt :oops: De az egyik - már nem emlékszem a neveikre - folyton máskor jött, a másik mindig reggel 6-kor csöngetett :shock: , és volt egy harmadik, az fixre mondta magát 11 körülre, de az meg keresztülvágta az egész délelőttünket. Megoldás lehetett volna, ha becsúsztatja a kapu alatt a kaját, és csak heti egyszer "találkozunk" fizetéskor, de a meleg miatt (az is kora ősszel volt) féltem, hogy egy-két órát napoztassam a dobozokat. Hát erről akkor letettem. És elcsomagoltam azt az illúziómat is, hogy a rendelt kajával minden egyszerűbb - igaz mellé került az is, hogy a saját főzt meg olcsóbb. Mert ugye ha gyors mirelitekből dobja össze az ember, akkor már nem is olyan egyértelmű... a krumplipucolást meg már tárgyaltuk. :(

Na hát így állunk. Megyek és megeszem az előcsomagolt vaníliáskarikámat előfőzött kávéval! 8)

Kép

Kép
zsolka
 
 


a hideghez ötlet: a lányom és a férjem nagy kedvence a kaviáros vajaskenyér. ha kiszámolom, hány szelet kenyeret-hány reggelit/vacsorát tudok belőle megoldani, nem drágább, mint a sajt...
a sóban sült halnál csak a halat kell megenni, a sót nem :D
kérgesre sül, villával szoktuk feltörni, hogy kibányásszuk az uszonyost.
ha a férjed szereti a halat, akkor talán a tengeri herkentyűket is. ünnepi menü: kínai rizs vagy üvegtészta, és kb 80 deka-1 kiló fagyasztott tenger gyümölcsei (kis, nem hámozandó rák is mehet bele, vegyesen, vagy ha csak az van, azzal is jó), wok fűszerkeverék a hozzávalók. azért ünnepi, mert ez tényleg drága. (a férjem most lesz 30 hétfőn, ezt kapja vacsira :) )
teflon edénybe teszel pici olajat, bele a herkentyűt, kis vizet, rá jó sok fűszerkeverék, és fedő alatt párolni. hogy mennyi idő kell neki, sose tudom, kóstolni kell. de nem kell mellette állni :) ha puha benne a húsnemű, rá még vizet, és bele a tésztát. fedő rá, 5 perc és kész, akár el is lehet zárni a tüzet alatta.

nyugodt vagyok, főleg azért, mert ő is az :) túlélő típus :D sokszor ő hűt le engem, ha szirénázok valami miatt :)

a dokinak nagyon-nagyon örülök. hatalmas kő esett le a szívemről :) olyannak tűnik, akivel meg lehet beszélni a dolgokat, semmit nem fog a tudtom nélkül csinálni.

a lányom eladó. azt hittem ma, hogy kikötöm a kutyák mellé, ugyanis reggel 6-kor keltett (majd visszaaludt 7-ig), de 7 óta egy percet sem aludt....
:shock:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Zsolka!
Tán még ma van, de már necces! :D Teletálos pasinak van kulcsa a lépcsőházba (egyik már elköltözött anyukától kapta), így mi hetente 1X mítingelünk, amikor fizetek. Amúgy leteszi a babakocsi tetejére a kaját, oda csak du süt a nap, így nálam rendszerint már reggel 8-kor kész az ebéd! :D Heti 1X meg neglizsében fogadom a fiatalembert, kócosan, de kibírja ő is, én is. A múltkor du. beugrott a pénzért, mondván, reggel nagyon korán jött, nem akart felkelteni, és eléggé meglepődött ő is, meg én is. Én nem vártam, h megjelenik du, ő meg még nem látott normális állapotban! :D Szóval nekem működik a dolog, de a menüt nem bírtam, nagyon egyhangú volt, mindennek ugyanolyan az íze, ráadásul elég sok puffasztó kaja van benne. Így most én válogatom össze, amit akarok.

Csibe!
Asszem nem vagyok vevő még egy problémás gyerekre! :D Elegem van a fiaimmal is, bár meg kell mondanom, h Mik 2 napja tüneményesen jófej gyerek. De gondolom ez elmúlik, mert holnap megyünk anyuékhoz, és ő nem nagyon szereti a körny.változást. :?

Egész jövőhéten anyuéknál lesz Ágoston! Kicsit izgatott vagyok, h hogy fog menni, de anyuval nagyon jól kijönnek, biztos menni fog minden. Hétvégén ott leszünk mindannyian. Na, izgi lesz! :D
No, megyek az ágyba!
Viki
Vendég
 


Haha Rétes, fél délelőtt kacarásztam a magam elé vetített képen, ahogy pizsiben randizol a Teletál-boyjal, aztán nem ismeritek meg egymást délután :lol: :lol: Haláli! Még a férjemnek is elmeséltem reggeli közben, hogy még egyszer végigélvezhessem!
Na még egy kicsit gyúrok a bomba-háziasszony-vagyok fílingre, aztán ha nem műxik, újra adok esélyt teletáléknak. Mondjuk nálunk ez a kulcsadós módszer nem lenne nyerő, dehát hátha beáll lassan a hűvösebb- no meg a gyerekeink is korábban kelnek már.

A nagymamás bulik nagyon prímák, mi most a szülés előtt rendeztünk pár ilyen ottalvós akciót Andrisnak, mindenki általános megelégedésére. Az ugyan nem egy egész hét, de így is üdítő volt! Már várom, hogy legyen egy újabb megint :wink:
(És nyugi: aranyérmes vagy, befutottál a tegnapban szintidőn belül!)

Csibe, ide jöhet Linda, nem oszt-nem szoroz - de utána egy hétig Te pelenkázod Andrist, oké? :D Csak a pelus, semmi más, már az is állati nagy könnyebbség lenne! Ma délelőtt óóóóriáási hiszti volt, miután visszakanalaztam nagy nehezen a kertből, ahová a fél óra alatt, durva zsarolások árán ráküzdött egy szál pelenkában vágtatott ki motorozni. Az apja már teljesen kiakadt, mert gyermekünk klasszikusan a földhöz vagdosta magát :shock: (na azért óvatosan műveli, azt látszik, nagy lókötő őkelme), és nem akart felöltözni. Ilyenkor persze mindig én vagyok a diplomáciai ütköző, ami Andrisnak jót tesz, az apjának asszem nemigen :oops: De reggel a nyitva hagyott babanet-oldaltól úgy állt fel: látom, más is el akarja adni a gyerekét :lol: Komolyan megnyugtató!

A rákos micsodához még gyűjtöm kicsit az erőt asszem. Az ilyesmi az én gyomromnak már kicsit sok. Bár a férjem rettentően örülne neki. Az ő szülinapja márciusban van, hehe, addig van időm... De ma du. megyek vásárolni (na ez lesz a következő kérdésem: régen havonta elmentem egyszer egy ósan-túrára, de az úgy 2,5 óra összesen - máskülönben oda az élvezet... :wink: bár asszem élvezet nélkül is lenne vagy 2. most ennyit Ilka tuti nem bír ki, odacipelni és az előtérben leültetni az egész családot viszont galád dolog és buta ötlet asszem. marad a kisbolt, de az drágább, vagy gyakrabb-rövidebb vásárlások valami közelebbi helyen, mint pl. az emlegetett Penny, de ott meg azért nincs minden egy helyen... megoldás? Ti hogy csináljátok?), a halas-sós csodára asszem befizetem magunkat. A kaviár csuda érdekes gondolat, valahogy nem is gondoltam rá, de igazad lehet: már 5-6 pötty is egész dekoratív lehet egy falat kenyérkén, így persze tényleg nem olyan drága.

Megyek vasalni. Tudjátok, az, ami engem NEM pihentet :(

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Na, megjöttünk anyuéktól, Ágostontalanul! :D Már hiányzik is a kis vadorzó! Kicsit fájt a szívem, h otthagyjuk, de ránk se hederített, még boldogan integetett is az apjának, aztán dobálta tovább a köveket a kerti tóba. Ennyit a könnyes búcsúról... :D Na, mindegy, élvezzük a csendet, amíg tudjuk!
Mik továbbra is nagyon jó fiú, még anyuéknál is az volt! Persze, miután túlesett az első sokkon, amit anyu jelentett neki. (anyumnak nagyon nagy a hangja, és annak, aki nincs ehhez szokva kissé erős élményt jelent elsőre. De aztán meg lehet szokni, Á. már kif. szereti ezt.) Úgyhogy most arra godnolok, h holnaptól fog "elromlani", nehogymá tudjam élvezni az egygyerekes létet! :D Na, ez az igazi gáz, nemde, amikor az ember már nem mer remélni a kedvező fordulatban, és folyton várja, h most romlik el minden. :D :shock:

Zsolka!
Örülök, h tetszett a sztorim a teletálos hapival! :D Szerintem is muris szokott lenni a helyzet: lestrapált háziasszony, zaklatott öltözetben, két bőgőmasinával a háttérben, valamint vetetlen ággyal... Filmre kívánkozik, amint sitty-sutty rendbeteszem magamat, a kölyköket, a pocakjukat, a feneküket és a lakást is. Hősök vagyunk, mi, háziasszonyok, vagy nem vagyunk hősök?! :D A kérdésre csak egy helyes válasz létezik!

Csibe!
Kaviár nekem is nagy kedvencem, jó kis vajas pirítóssal! És tényleg nem drágább, mintha felvágottat ennél. 400 ft egy üvegcse és nekem (nálunk csak én eszem meg) kitart 6-7 kajálásra. (utána már úgysem hiszem, h kitartana a minősége) Pedig én nem nagyon vékonyan kenem.
A rákos-tengergyümis ötlet nagyon jó! De az is csak nekem, a fiúk nem kajálnak be ilyeneket. :? Én fagyasztott koktélrákot szoktam venni (600 ft egy csomag), megpárolom zöldségekkel párolóbetéten, sós vízben, leöntöm majonézzel és megeszem. Naggyon finom! :D

No, megyek, késő van, vár a férjem!
Viki
Vendég
 


Zsolka, nem adom mégse, újra alszik, épp most is :D
2 napig tartott a nemalvós időszak. mit mondjak, ahogy belegondoltam, hogy ezt akkor is csinálni fogja, ha meglesz Ketteske.... de csak nem :)

vasalás- ne is mondd (együttérzek). utálom! egy dolog van, amit szívesen vasalok (bár ahhoz is kell lelkierő), azok a kisméretű (56-62-es) bébiruhák :) a szomszédasszonyomnak most szedem össze, mert kislánya lesz okt végén, a két kisebb méretet biztosan kinövi a gyerkőc, mire én megszülök, és kapom vissza :)
mondjuk szerencsére eddig nem is kellett mást vasalni. hanem az új munkahelyén ingben kell járnia az uramnak.... :roll:

Viki, ezt a rákos receptet megjegyeztem, biztos fincsi!!

Zsolka, vásárlás: nekem 2 km a séta minimum. közel van egy kisbolt-pékség, ahol isteni a kenyér-zsemle és pár péksütemény, lehet felvágottat is venni, de mást nemigen. aztán messzebb van a zöldséges, még messzebb egy másik pékség, ahol a tejet veszem, meg az egyéb péksütit (és a kaviárt+mozzarellát).
még olyan 200 m és ott a penny, szemben a hentes.
ha még rászánok 1 km-t, akkor eljutok a tescoba is, de az csak szupermarket, ott olivabogyót (uramnak a görög salátájába)- meg kecskesajtot szoktam venni, és néha pelenkát.
szóval ha nagybevásárlás van, akkor ennyi helyre el kell mennem,,, a zöldséges és a közeli pékség kivételével mindenhová be tudok menni babakocsival (azok előtt meg kint merem hagyni). dehát ez vidék...
tavaly kispesten laktunk, mikor Linda pici volt. ott általában elmentem az interspárba, és nagyjából megvettem mindent :) amit nem, azt a pennyben (közel volt mind2)- vagy elmentem a piacra. szerettem ott lakni :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


pelenkázandó gyerek nem kell cserébe :) kutyát-macskát elfogadok, de csak kintit :D

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Ajjajaj Csibe, nem úgy gondoltam a cserét, hogy a nemalvást küldöd ide!!! :shock: Ma Andris golyózott be, egy pillanatnyit sem aludt, éjjel meg a lányom volt fenn másfél órát, tökre spóroltam a délutáni pihire. Ilka már több mint két órája durmol, igazán szép lehetett volna... :evil: Olyan dühös vagyok, hogy ma egy szem dvd-mese nem lesz, az biztos! Ne is könyörögjetek... Ez most a legfőbb fenyítési módszerem, de még sosem kellett alkalmazni is, mindig elég volt a fenyegetés. Meglátjuk...
Most megyek is, mert már elkódorgott a kis drága, pedig még sok mindent akartam.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Egek, milyen lassú ez a babanet! Hát, csajok, eléggé nem úgy alakult ez a hét, ahogy terveztem! Nincs ugyebár Ágoston, gondoltam rendbeteszem a lakást, kihímzem, amit már régóta akartam, lazulok. Hát, nem ez lett! Tegnap is, meg ma is egész nap ügyet intéztem az Államkincstárban, OTP-ben, földhivatalban. Mára sikerült végre vmi haladást elérnem, de nem volt egyszerű. Nem akarom leírni, h mi a szitu, mert nagyon bonyolult, és csak felidegesítem magamat rajta. Legyen elég annyi, h a bürokrácia szörnyű, és ha nem feltétlenül muszáj, az ember ne vegyen fel szocpolt. Na, mindegy. Még jó, h nincs Á., nem tudom, h vele együtt, h tudtam volna intézkedni. Mik tüneményesen jó fiú még mindig, nem tudom mikor fog elromlani ez az idill.... :D De vmikor biztosan... :D Szóval egy kicsit se nehezítette a helyzetemet, ezért külön is megdícsértem a kis dagit.
Tegnap lazítás végett elmentem a barátnőmmel sörözni egy kicsit, nagyon jól esett. A férjem meg azalatt itthon csapszereléssel oldotta a feszültségét. :D Ha egyszer sikerül elköltöznünk, akkor legalább 10 évig nem megyünk sehová, az biztos!

Ebatta rossz kölykei ráléptek már a javulás útjára? Anyu szerint Ágoston nagyon jó fiú, szépen eszik és alszik is, nem hisztis, és anyám hangja nagyon is fitten hangzott a telefonban. Azért kivi leszek, h milyen lesz a következő hetem! Á. némileg elkényeztetve jön haza, mialatt mi itthon Mikit kényeztettük, hiszen ő eddig -ahogy a férjem mondta- az árnyékban volt, most meg ő A gyerekünk. Izgi lesz, na.

Bocs, h kicsit zavaros voltam, de kicsit zaklatott vagyok magam is, nem írhattam értelmesebben.... :D :oops:
No, megrendelem a teletálnál a jövőheti kosztot!
Üdv: Viki
Vendég
 


Hát ez tényleg brutál lassú, hajamat tépném, ha még lenne így Andris mellett :evil: Tegnap du jobb volt kicsit, mára megint "beborult": nem akar (el)aludni. Közben hót fáradt, már csak sír. Este az apját akasztotta ki nem mindennapi módon - másfél óra után tombolva jött ki tőle, de még mindig nem aludt -, ma du. engem. Már azon gondolkodtam, hogy jó lenne elfenekelni, akkor úgy kiakadna ő is, hogy 5 p bőgés-simi után már aludna is. Aztán mégis megembereltem magam, melléfeküdtem, kis bújás, és 4kor végre elaludt. Aztán én is :roll: Mikor apa hazajött, felébresztettük, hogy este azért még legyen esélyünk. Hát komolyan, ez nem normális! Vagy nagyon-nagyon elcs*sztük, vagy most jön ki rajta a tesó-kór. Esetleg mindkettő. Tanácstalan vagyok, és persze még a férjemet is hűtenem kell, mert ő már bepipult. (Hello Csibe! Jut eszembe: nálatok mizujs az alvással?)
Tudom, hogy nem most kéne új szabályokat bevezetni az alvás körül, de hát már tesó előtt hóóónapokkal is próbáltuk ezt az egy órás altatási ceremóniát kicsit megkurtítani, fokozatosan önállóbb alvásra bírni Andrist, de hiába. Most mintha délután menne már - napokig tök hamar elaludt egyedül úgy, hogy ő csukta be mögöttem az ajtót, még fel is ajánlottam, hogy nem muszáj, de ő akarta, én meg leültem az ajtaja előtt egy székre olvasni. Ezt akartuk estére is bevezetni, nyitott ajtóval persze, de ez már sok volt neki... Most már délután sem megy, pedig tegnap este a férjem újra bement vele melléfekvősre, hogy adjunk még neki időt. Na jó, leakadok a témáról, csak muszáj valahol sírni, mert az uramat már nem akarom tovább hergelni.

Viki, tökre irigyellek a költözés miatt, mondtam már? (Persze még mindig nem néztem meg, hol van Bag, de így is :wink: ) A szocpol miatt persze nem. Hihetetlen, milyen nehezen működnek ezek a dolgok, nem beszélve a lepedőnyi hivataliul írt nyomtatványról, amit ki kell tölteni úgy, hogy a felét nem érted. A kedvenceim viszont egyértelműen az ilyen helyeken éldegélő sorszámkiadó bácsik. Akik mini-császárokként regnálnak, mindenről kifaggatnak részletesen és jóóó hangosan, csak utána kapsz számot, és közben fölényesen elnéznek a fejed fölött :D Meséltem, hogy a Gyes igénylésekor egy ilyen mókus addig nem adott nekem számot, míg ki nem töltöttem ott helyben a nyomtatványokat, ahelyett, hogy a várakozási időben tehettem volna ugyanezt? Egyszerűen nem adott, és kész... :shock:

Apropó gyes: jó kis bkv richtig nem fog nekem kismama-bérletet adni, tudtam én nagyon jól előre. Ha dolgoznék, és mellé még gyest is igényelnék, akkor járna. Így a horribilis gyeddel sajna túl gazdag vagyok. Sejtettem előre :( Maradok itthon inkább. :wink:

Képzeljétek, hétvégén kisikáltam a fritőzt. Hát jobb, hogy nem látta senki... :oops: Az történt, hogy egy-két éve felkerült a polcra, persze olajjal tele - kár azt még kiönteni, ugye, nemsokára megint kellhet -, és aztán elépakoltunk... A többit képzeljétek el, ha meritek. Szülés előtt találtam rá, őszintén szólva valahogy elfelejtettem, h ilyenünk is van. És azóta nem mertem elővenni, hogy belenézzek! :D És milyen igazam volt! Enyhén avas szagú olvadt gumi volt benne! :shock: Két napig pucoltam sok körben, rengeteg vegyszerrel, két pár kesztyű, 3 szivacs és két dörzsi halála árán lett tiszta. De az lett! És ezzel új lendületet kapott a gyorsan-finomat-nemállokmellette programom. Tegnap pl. fincsi sült csirkecomb vol. Meg ma is :lol:
És most megyek hülye sorozatot nézni. Thomas Mannhoz most épp nincs agyam, majd vár szépen. :roll: Ti meg írjatok szépen, tök ciki vagyok a regényeimmel!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, fenéket vagy ciki a regényeiddel! Szeretem őket olvasni! :D Én is most jöttem rá, h a gyed az túl sok egy kedvezményes bkv bérlethez, bár, miután úgyis elköltözünk, annyira nem is érint a dolog. Hát Bag, kérlekszépen, Aszód mellett van az M3-a autópálya mellett, cirka 35 km-re Budapesttől. A szüleim falujától meg 25 km-re, úgyhogy remélhetőleg sokat fognak még nagyszülőzni az unokák. Anyu tegnap esti helyzetjelentésén jót mulattam: aszongya, h jó sokat kell válaszolni az Ágoston kérdéseire! Anyám nagggyon nagy dumás, de úgy látszik a fiam még nagyobb! :D :D CSoda-e, ha esténként már alig várom, h csend legyen?! Á. csak akkor nem beszél, ha alszik. :D :lol:

Elaltatással kapcs-ban nagy mellénnyel oszthatnám az észt, mert nálunk nincs vele baj (vagy ami késik, az nem múlik?). De azt gonolom, h drasztikus változásokat úgysem lehet elérni a szokásokban. Azért vannak ötleteim: lehet, h fél este a sötétben, próbáljatok vmi halvány fényt hagyni nála, hátha jobban megy. Délután, ha látom Á-n, h nemigen van kedve lefeküdni, mert pl nem lett eléggé kihajtva, akkor azt mondom neki, h játszon szépen az állataival a kiságyában, nem azt, h aludj jól, ahogy szoktam. Egy ideig tényleg játszik, aztán elalszik.
A melléfekvős orgia lehet, h lerövidíthető, ha megpróbáljátok elmondani, h nektek ez nem kényelmes, már kicsi az ágy kettőtöknek, vagy kemény a padló, stb. Néha meglepően elfogadóak, ha ilyenekkel jön az ember.
Néha Á. is nyüszít hisztis hangon, h "kijössz!", de nem szoktam rötön bemenni hozzá, és az esetek 98%-ban pár "kijössz" után csen-rend-fegyelem van. Lehet, Andrisnál is beválna, ha hagynátok egy kicsit magában a bánatával.
Esetleg fizikailag jobban ki kellene hajtani délelőtt, akkor lehet, h könnyebben elalszik.
A jövőre való tanácsom pedig a következő: Ilkánál a kezdetektől fogva (na jó, 4-5 hós korától kezdve) úgy alakítsátok a dolgokat, ahogy nektek jó, hosszú távon! Sokan kiborítónak találták, h mi nem ringattuk soha Á-t, hanem a kicsit-hagyom-sírni technikát alkalmaztuk. Viszont azóta is egyedül alszik el, úgyhogy mostmár nem vagyok kegyetlen/szívtelen anyuka, hanem okos anyuka vagyok! :D :wink: No, abbahagytam az önfényezést! :D

Ma van az utolsó ügyintézős napom, de ma már csütörtök van, és még a vasalásig se jutottam el! Megőrülök! Fodrász ejtve, mert a férjem, szegény rengeteget melózik a héten, úgyhogy nem tudok osa se eljutni, pedig már nagyon időszerű lenne (rövid hajat hordok, az nem mutat jól, ha már rég nem talizott a fodrásszal).
Zsolka, te Thomass Mannt tudsz olvasni? Én, amióta Ágoston megszületett egyre csak satnyulok ilyen téren! Alig olvastam azóta vmi komoly könyvet, pedig előtte ezerrel nyomattam őket. Most sokszor csak a Glamour-Új Ember-P.G. Wodehouse háromszögben mozgolódok. :? És valójában csak a kádban szoktam olvasni.... Ciki....
Na, mostmár én is megírtam a magam regényét, a többiek következnek! Csibe, pl, de kérdem azt is, h hol vannak a többiek?! Dana, Megymag (bár ő lehet, h még mindig Balatonozik), Betti (bár ő lehet, h babázik 1000-rel).
No, csá: Viki
Vendég
 


Ja, és félve bár, de elmondom, h Mik még mindig nagyon jó fiú, alig bőg, folyton vigyorog, meg kacarászik, és nem kell naphosszat cipelnem a fenekét. Na, most, h ezt megosztottam veletek, biztosan elromlik az idill! :D
Vendég
 


Viki, tényleg okos anyuka vagy! :D Oké, pár dolgot kipróbálok a javasoltakból! (Éjjeli fénye van, de pl. a "játssz egy kicsit"-ben látok fantáziát!) Bár tegnap este pl. egész jól sikerült a projekt - már a tegnapelőttihez képest...-, mert bár hosszúra nyúlt, vér nem folyt :lol: A magyarázós módszeredet előlegeztem meg úgy látszik: vagy ötször elmondtam neki, hogy nekem egyáltalán nem jó egy órán át ott ücsörögni mellette, hanem szeretném befejezni a feladataimat, hogy aztán gyorsan mehessek aludni. Párat próbálkozott, hogy akkor aludjak ott vele ("mama ide lefeküsz!"), meg hogy ő kijön velem aludni a mi ágyunkba ("Ands is kimegyek!"), de ezekre hosszú ellenmagyarázatokat kapott, a végén kiküldött :lol: Így is elhúzta majdnem egy óráig, de legalább kint tudtunk tenni-venni, olvasni, mégis jobb, mint sötétben kuporogni mellette. Hm, meglátjuk.
Viszont ma nagymamás napunk van: apósom elvitte magukhoz, délután hozza haza a férjem. Menyország!
Annál is inkább, mert ma meg Ilka volt megint soron (váltogatják, úgy látszik), 2,5 (!!!) órán át nyüglődött éjjel. Már pont ott tartottam, hogy bőgtem, mert legszívesebben földhöz vágtam volna (anyaság pipa :wink: ), aztán azt latolgattam, hogy mennyire vágom haza szegény apját, ha 5-kor fölkeltem váltásnak, de ebben a pillanatban a férjem felpattant, és rohant a WC-re - hányni :( Már este panaszkodott, hogy nincs jól, de reméltem, hogy csak kicsit fűszeres volt az ebéd, mert a szokott menzájuk épp zárva van még a héten. Szegénykém. Így aztán nem vágtam hozzá még a lányát is, és Ilka nemsokára elaludt. Tervezem, hogy pótlom a kiesést, elvégre ma én is egygyerekes anyuka lettem megint. :)

Viki ne izgulj már: nem fog elromlani Miki, ő nem ismeri Murphyt, Te meg ne adj neki ötleteket. Látszik, hogy jó természete van a fiatalembernek, ha mégis beütne egy borúsabb nap, az is csak pillanatnyi pech lenne, nem megérdemelt lejtmenet. Szóval élvezd a pihentető napokat, amíg lehet, és ne sokat ügyintézz most már. Mikit nem tudod elvinni a fodrászhoz? Én egyszer kényszerültem rá Andrissal, az egész üzlet eufóriában volt, hajmosónéni és vendégek váltva vigyáztak, hogy ne egye meg a hajakat a földről :D Annyira gyorsan megvan az a rész, mikor egy helyben kell ülni, hogy igazán nem nagy gond, ha együttműködő a fordászod. Az enyém egy angyal, mindig kikapok, ha nem viszek friss fotót, akármit.

Thomas Mann: hosszabb szünet után most jutok megint hozzá az olvasáshoz - mikor Andris az apjával van, Ilka szopik vagy büfizik, ide meg épp nem ír senki :lol: De úgy képzeld el, hogy kb. január óta az első kötet feléig jutottam szülésig, aztán utána a pár napos nyaralás harmadik napjára elolvastam a maradékot a kötetből, és dühöngtem, hogy nem vittem el a folytatást - ott ugye a szüleim jól lekötötték Andrist, én meg elszoktam tőle, hogy napi több órám is van akár olvasni. Most itthon persze megint csökkent a tempóm, de azért több jut, mint csak Andris mellett, mert óhatatlanul vannak egyhelybenülős időim. Közben másfél évig én is csak rövidebb és könnyedebb olvasmányokat fogyasztottam. A Glamour az az újság? Na azt én is szeretem, nyaranta szoktam olvasgatni a strandon, és rötyögök a ruhák árain :D Idén kimaradt, pedig még az a legszórakoztatóbb a női magazinok közül. Jó is, hogy mondod, mindjárt vége a nyárnak 8) Wodehouse: na azt nem ismerem. Miféle? Az Újember meg sajna rém unalmas, azt nem veszem kézbe inkább.

Na most már el tudom helyezni Bagot. Nem akartatok inkább a szüleid falujába költözni? Vagy ez így pont jó? Jófejek lehetnek így együtt anyukád és Ágoston!

No megyek, vár Mann :D (Minap rötyögtünk a férjemmel, hogy milyen érdekes, ilyet nem mondunk. Nem lehet "Mannt" olvasni, még kevésbé "Józsefet" szavalni - ez volt a legviccesebb -, pedig "Jókai" vagy "Radnóti" simán létezik magában.)

Kép

Kép
zsolka
 
 


halihó csajok!
alvás: hát most az van, hogy 2-3 ébredéssel tarkított az éjszaka. amíg bírom, felkelek, visszaaltatom (pár perc ölben-simi, és menni szokott), ha nagyon nem megy, vagy sokadjára ébred, akkor megint landol nálunk az ágyban a kisasszony...
sötétben-vagy pici fényben, zajmentesen könnyű elaltatni este, ha már fáradt.
nappalra visszaállt az egy alvás (hehe, el ne kiabáljam, ma még sehol semmi...)
olyankor leteszem az ágyunkba és mellébújok. nem tudom hogy lesz, ha meglesz Ketteske...
szóval kitartást Zsolka, emberednek jobbulást.
Viki, remélem nem romlanak el a fiaid. :)
én megyek ma fodrászhoz. nem nagy ügy, mert a szomszéd az, nem kell messze menni
8)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!
Na, ma mégegyszer osztom az észt nektek! :D
Zsolka, lehet, h Mik nem ismeri Murphyt, de azért ma délutánra tudta produkálni az "elromlást" ! :D Vmi oknál fogva nem tudott jól aludni napközben, és estére nagyon kivolt már, de fürcsi és szopi után egyetlen nyekk nélkül elaludt a drága. Nem tom' mi a kínja, talán jön (vagyis biztos jön) a felső foga, lehet az a baja. Vagy fogjuk rá, h az. Észrevettétek, h mennyire mániásan meg akarjuk okolni a nyűgiket? Biztos könnyebb azt elviselni, h fájdalmában, éhségében, fáradtságában nyűglődik a gyerek, mint azt, h pl rossz napja van. No, mindegy.
Wodehouse szerintem nagyon jó! Vidám könyveket ír, nagy kedvenceim: Nyári zivatar, Viharos idő, Szóljanak Psmithnek, Szárnyas disznók, Jókedvű jótevő. Szerintem tuti felüdítő olvasmányok, némelyiken hangosan lehet jó ideig röhögni. Szóval csak ajánlani tudom! :wink:
Sajnálom, h a férjed kidőlt! Nálink mindig a férjem kel fel éjjel, ha kell. Mikihez nem kellett annyiszor kelni, mint annak idején Ágostonhoz. Mostmár csak elvétve van ilyen, Mik hajnalban kel fel szopizni. Mi mindig kitartóan a saját szobájában altattuk vissza Á-t, 1X akartam magunk mellé venni, amikor lázas volt, és nagyon nem bírt magával, de mellettünk se tudott aludni, úgyhogy visszavittük a helyére, ott meg elszunyált. Én annak a híve vagyok, h nem nagyon bolygatni a hagyományokat, szóval, ezért se hoztam soha a mi ágyunkba a gyereket, inkább ölbevettük a fotelben, és ha elaludt, visszatettük az ágyába. Rég volt... Amúgy is mániákus különaltató vagyok, éjjel csak a férjem társaságára vágyom az ágyban... :D :wink: Minden bíráló felhangtól mentesen azt mondom, h számomra a fontossági sorrendben a férj után következnek a gyerekek, mert a gyerekek ajándékok, akiket nevelünk, de nem magunknak, ők kirepülnek (de milyen gyorsan, ha továbbra is így rohan az idő!), mi meg itt maradunk a férjemmel újra ketten. Ezért én nagyon fontosnak tartom a kettőnk kapcsolatának ápolását, és a mi részünkről ebbe nem fér bele, h gyerekkel aludjunk. Hát, ennyit erről, ne dobáljatok meg nagyon a köveitekkel! :D :wink: :D
Ó, szomszédnéni fodrász én is elviselném! Gondoltam én is rá, h elviszem Mikit a fodrászhoz, de akkor nem lenne igazi kikapcsolódás, ha értitek, mire gondolok! :D Majd sapkát hordok, amíg eljutok a frizőrhöz.
No, mostmár berekesztem az untatást a dolgaimmal! Jóéccakát!
Viki
Vendég
 


Hűha, megint nagyon hétvége van! :(

Nohát Csibe, nálunk is épp így volt, ahogy Te írod: amikor már nem bírtam szusszal, akkor hoztam át magunkhoz Andrist illetve feküdtem mellé később, mikor már kikerült a kiságyból. Általában úgy öt órát aludt egyhuzamban lefekvéstől, aztán kezdődtek az ébredések. Volt egy kifejezetten kiborító időszak ebben. Addig minden szép volt, míg nem jöttek a fogai - onnantól viszont elfajult a helyzet. Sokszor tényleg óránként kelt, és ez kiborító volt, egyszerűen nem bírtam szusszal a sok felkelést-altatást-visszafekvést. Muszáj volt mellette aludnom az éjszaka közepétől. Pedig elvileg maximálisan egyetértek Veled, Viki, a férj elsőségét és a hagyományok tiszteletben tartását illetően is, csak hát szükség törvényt bont. Továbbá végül épp a férjem érdekében vonultam át éjjel Andrishoz aludni, mert már sehogy nem fért el velünk az ágyunkban, folyton rugdalta az apját, így ő is teljesen kipurcant pár nap alatt mindig. Hát... nem tudom, mit kellett volna máshogy. Próbáltam anno leszoktatni az éjszakai szopiről, csak vizet adni neki, egy darabig az apja kelt hozzá - semmi. Igaz ami igaz, zsinórban jöttek a fogak, 1 évesen az utolsó rágókat kivéve mind kint volt neki, három és fél hónaposan kezdtük. Pedig akkor már csak egyszer ébredt éjjel, de ez borult a fogzással. (Bár apósom szerint ha minden alkalommal foga jönne a gyereknek, mikor az anyák azt mondják okokat keresve a sok sírásra, már krokodilok lennénk... :wink: ) Sajna nem tőlem örökölte az alvókámat, könnyen is ébred, nehezen alszik el - tisssszta apja! :D

Na mi a Miki-sztori folytatása? Én egy kicsit nyűgi délután után csont nélkül elalvó gyermeket nem tekintenék a jó sors tőlem való elfordulása jelének :wink: csak aludna már el egyszer csont nélkül!! Ma megint óriási huzavona árán ment aludni, pedig ebéd közben már csukott szemmel rakta szemenként a szájába a rizst :lol: De utána teljes virgoncság, kidolgozott retorika ("Mama letesz Iíítát, idefeküsz alunni???" "Nem, Andris én nem megyek most oda aludni." "Papa idefeküsz???), míg végül mama mégis letesz Ilkát és odafeküsz, erre ő elalusz, és három óra után én ébresztettem :shock: Hát ennyit erről.

Mikor jönnek már meg azok a huncut nyaralók?

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka, Linda is tiszta apja. na nem abban hogy könnyen elalszik bármikor (kivéve ha hullafáradt), hanem abban, hogy pár perc relaxálás vagy rövid alvás után is dupla energiákat képes bevetni... néha úgy érzem duracellnyuszit szedtek ki belőlem, nem is gyereket :twisted:
tegnap megint nem aludt napközben semmit. igaz, este f7-kor mint akit lelőttek :)
na aztán f1-kor landolt nálunk, mert teljesen felébredt. bezzeg ahogy leteszi a kis buksiját nálunk, már szuszog is....

fogak: tényleg mindent erre szeretnénk fogni :) de ez mással is így van, bármit jobban elfogadunk, ha tudjuk, miért történt.
ez nálunk mondjuk nem működik, összesen 6 foga van a kisasszonynak, 8 hósan növesztette az első kettőt... talán legalább EZT megússzuk? mármint nem a fogakat, hanem a vele járó nagy hisztiket... nem bánnám ha nőne még foga egypár....

Zsolka, abszolút egyetértek veled, a túlélés áll az első helyen :D
az összes többi csak utána jöhet :)
én nagyon nehezen viselem, hogy a férjem csak velem akar aludni. régen azt hittem magamról, hogy mennyire jó nekem, ha a párommal alszom (exemmel ezen -is- sokat veszekedtünk, mivel nem éltünk együtt). mostanra rájöttem, nekem bizony egyedül a legjobb. vagy a lányommal :) de csak ha nagy helyünk van, mindketten notóriusn keresztbenfekvők vagyunk 8)

édes Andris, micsoda duma :D
csináljak Ilkás vonalzót neked?

jaj Betti már biztos babázik :)

hatalmas pocakom van. ha elkapom embert, lefotóztatom :) nem is nagyon tudok már hason aludni. és annyira nehezen hajolok... már nem is értem, minek vizsgáztattam a dokimat a túlhordásról, ha ez így megy tovább, Bálint-napra könyörögni fogok neki, szedje ki a gyereket :lol:

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


sziasztok
nem volt netünk m vagyunk 2 hetesek
gyönyörű gyors sima szüléssel 3300 grammal érkezett meg dorka baba
majd leírom a katarzist szuper volt és gyors nagyon

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


ÁÁÁÁÁÁ Betti! Jaj de jó!!!!!
Naaagy gratulációim Neked és az ügyes kis Dorkának!
Hát ez csodás hír ma estére, érdemes volt a hétvégén böjtölni! :D

Hű, és már két hetes... az ember csak néz és ámul!
Tényleg gyere akkor most már, és ahogy tudod, írd le azt a katarzist, hadd lelkesedjünk még azon is, hogy milyen szépen ment minden. És ne felejtsd ki azt se, hogy hogy van Réka, lécci.
Nagyon ügyesek vagytok, bár önmagában a hír, hogy egy szép egészséges kislány érkezett, csodálatos.

Szép harmadik hetet (és még sokat) kívánok nektek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Csibe, ide azzal a képpel, ha lesz! Kiváncsi vagyok, bár az nem öröm, hogy nehezen mozogsz már most. Mennyire puffadsz? Nekem az első hónapokban az volt a fő nyavajám. Viszont legalább hamarabb megérezhettem, milyen nagy pocakkal :lol:

Hű, nekem az együttalvás eleinte komoly gondot okozott. Utálom, ha alvás közben hozám érnek, pláne rám tehénkednek, átölelnek :shock: juj, úgy képtelenség pihenni! Szerencsére a párom is hasonló típus - Andrisba viszont még nem sikerült átplántálnom ezt a fajta tartózkodást. Ha ott vagyok mellette, elalvásig gátlástalanul és rohamokban ölelget. Hálistennek közvetlenül elalvás előtt többnyire "kiold" és befordul az oldalára. Innen szoktam tudni, hogy most már mindjárt alszik tényleg. Mondjuk tőle most már nem is zavar annyira, bár azt azért tartom, hogy összekapaszkodva-bújva nem lehet pihentetően aludni!

Csibe, csinálnál nekem Ilkásat tényleg? Nem mertem kérni :oops: Egyszer már rá is mentem a honlapra, de megfutamodtam... :? Hát nagyon meg fogom köszönni!

Megpróbálok lefeküdni. Ma pici lányom egész nap csak a kezemben aludt! Most is. Amint leraktam, max 5 p múlva felébredt. Logikus lenne, h mostanra olyan fáradt, hogy csont nélkül alszik tovább. De ha csak én vagyok olyan fáradt... ajjaj! Mindegy, meg kell próbálnom letenni... :roll:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok! Nem vesztem el, megjöttünk a 7végén, de uhh, azóta megállásom sincs. Sajnos nem tudom mikor jutok a visszaolvasásig, pedig már nagyon kíváncsi vagyok, h kivel mi van. Betti? van valami hír róla? Gondolom már a finisben.

Röviden annyit h mi jól vagyunk, kicsit feltöltődtem, vannak terveim stbstb, de az itthoni hajtás az 3 nap alatt annyit kivesz az emberből, hogy sajnos percről percre érzem, hogy kevesebb van az aksiban - nem is érdemes nyaralni menni :-))) Na jó, ez kicsit túlzás, de két kicsi mellett van benne némi igazság.
Kolos eszik már gyümi és tejpép mellett főzeléket is, krumpli, répa tegnap már kapott patisszont is.

puszmány mindenkinek, majd jövök

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Talán elég lesz az idő a történetünk megírásához!

Szóval az egész vasárnap éjjel 17 indult éjjel 1 kor fájásra ébredtem próbáltam elaludni vissza hiszen ez már vagy 2 hete így volt de kb 45 perc múlva jött egy újabb ébresztés és éreztem hogy ki kell mennem wc re is.
így hát kiköltöztem a nappaliba hogy ne zavarjak senkit hátha beindul majd a dolog.
Hát 30 perc múlva újabb fájás de ez már nem olyan volt mind eddig hanem éreztem hogy tényleg más.
elkezdtem szedni a bogyókat is és csendben elvajúdgattam ill. néha el is aludtam így ment ez reggelig amikor 5-6 percesek voltak már a fájások és nagyon kimerült is voltam.
akkor kelt apa kérdezte mit csinálok mondtam szerintem lassan szülünk és kértem hogy ne menjen el pécsre már mert azt 5 óra míg oda-vissza megtenné .
Hát itthon maradt közben a fönöke folyamatosan csesztette engem meg gyötört a lelkifurdalás mert a fájásaim tompultak és kb. 8 óra körül teljesen el is múltak.
Ekkor egy nagy csalódottságot éreztem ill. apa miatt lekifurdalást de próbáltam belenyugodni hogy jól el tréfálkozik velem a kisasszony.
A párom így elment de csak az 1 órára lévő irodájukba én meg lefeküdtem aludni egy él órára.

Ez után semmi bajom nem volt míg délben elaudtam én is a nagyobbal ill. folyamatosan nagy wc re jártam meg folyásom volt de nem fájtam.
3 ig aludtunk mikor apa hívott mi újság mondtam ne haragudjon de semmi .
Mondta nincs semmi gond beszélt a főnökkel és megértette a helyzetet.
Azt hiszem ekkor megnyugodott a lelkem.
5 kor ért haza mondtam ma sem lesz már semmi.
6 kor viszont egy fájást éreztem de nem mertem én már semmit sem szólni.majd fél óra múlva újabb.
Aztán 2db 20 perces és azonnal 10 percesek lettek ekkor elvonultam ki az udvarra mert ezek már igen fájtak de nem mertem elhinni a reggeli tréfa után.
majd 3db 10 perces után 5 percesek jöttek .
Ekkor már fél 8 volt suttyomban felhívtam a dokim akivel anno azt beszéltük meg 10 percessel elindulhatunk. Elmondtam mi újság mondta azonnal induljunk.
Ekkor lezuhanyoztam még mindig attól félve hogy elmúlik de nem hanem egyre jobban fájt és 5 percenként mint a vekker.
Szóltam apának indulunk nézett értetlenül.
Mondtam mit érzek és 8 előtt pár percel elindultunk.
Mondatm neki ne siessen mert még mindig attól féltem elmúlik ő meg azon veszekedet miért nem szóltam mit bújkálok.
Fél uton szóltam gyorsítson mert már 3-4 percesek. és a kórhát ekkor még 20 percre volt.
valamikor fél 9 re értünk be.
10 percen belül az ügyeletes megvizsgált mondta bő 2 ujjnyi a méhszáj hívja a dokimat.
Ezután a szülésznő előkészített és fél 10 kor bekötötték az antibiotikumos infúziót
10 re jött be a dokim mondta majd megvizsgál a következő fájásnál és burkot repeszt de milyen jó lenne ha az is magától megrepedne.
Ahogy ezt kimondta Dorka rugodt egy hatalmasat én egy nagy pukkanást éreztem és már folyt is a magzatvíz.
Megvizsgált mondta bő 3 ujjnyi minden rendben lesz álljak fel sétálhatok meg labdát kaptam.
11 kor újra jön.
Levette a fájásmérőt mert mondta nem érdekli csak táguljak.
A repedés után erősödtek fel a fájásaim onnantól kezdve csendben voltam már nem komunikáltam a gáborommal.
11 kor jött hogy feküdjek fel megvizsgál.
Mondta 4 ujjnyi a méhszáj negyed óra és újra jön.
El ment fel akartam újra állni de nem ment mert azt éreztem jön ki dorka
Mondtam a gábornak szóljon valakinek.
A szülésznőt kapta el ő mondta hiszen most vizsgálta a doktor de jön megnéz.
Ekkor már olyan nyomási kényszerem volt mint a fene.
Megnézett valóban jön a baba 1 perc alatt már fenn volt a lában mindenki a helyén és elkezdtük a kitolást kb. 11 20 kor.
és 11 49 kor megszületett Dorka .
Infúzió hasra nyomás burokrepesztés nélkül.
Egyedül gátmetszés kellett de 3 öltéske csak.
betapintás nekem jobban fájt min ahogy Zsolka leírta de ott volt dorka így kit érdekelt.
Szóval 1 óra volt nehéz.
Hát ennyi a mi kis történetünk és csodálatos volt nagyon!!!
Köszi hogy elolvastátok bár kicsit hosszú lett.
Puszi mindenkinek :Betti

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Betti! Gratulálok, ügyesek voltatok. Bár nem sokat írtál a lelki hátteréről, az azért jól látszik, hogy mennyire megszakítja a szülés folyamatát egy akadékoskodó, jelen esetben a főnök. De milyen ügyesen "tanultál belőle" és milyen jól tetted, hogy hallgattál, ameddig csak lehet és húztad a kórházba menetelt. Sok tejcsit és boldog napokat kívánok nektek!

Azért valljuk be, van némi érzékem az entrékhoz. Én mindig ilyen jó hírekre jövök vissza. Múltkor Zsolka, most Betti :D

Kép

Kép
megymag
 
 


Betti, nagyon köszi a történetet! Hát ez tényleg szuper flott volt, és komálom a dokidat így messziről is. :D Csuda ügyes voltál, és remélem, lesz eztán is időd a hétköznapokat megosztogatni velem, velünk! Sokat számítanak az összehordott tapasztalatok.

Szia Megymag, de jó, hogy itt vagy végre!! Már nagyon vártalak! Mesélj majd még a nyaralásról, és ne tömd patiszonnal szegény komát, az nem is finom :?
Az antrékkal meg nem vágnék fel: annyiszor eltűntél, hogy a visszajöveteleiddel tiszta mázli alapon folyton beletrafáltál egy-egy szülésbe :lol: (vagy talán csak nekem tűnt soknak összesen, míg nem voltál velünk?... :roll: )

Képzeljétek, ma kimenőt kaptam másfél órára, és elmehettem tornázni. Húúú de jól esett! Szeretnék már nem dagi lenni... Jóóó, annyira nem vész, csak nem vagyok magas, és a versenysúlyomat... hááát valamikor 2005 táján láttam utoljára. Még nem dobáltam ki a régi ruhákat, csak "most épp kicsi" feliratú zacsiban elpakoltam a szekrény tetejére őket :oops: Talán van remény. Észrevettétek egyébként, hogy álmosan több csoki fér az ember hasába? 8)

Leánykám elaludt talán, ketyeg az alvásidőm, spuri!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Betti, gratulálok...ügyesek voltatok!!!!

Zslka köszi a történeted, megkaptam...szép nagyon és neked is gratulálok mégegyszer

hoztam képeket...

most bocsi de csak ennyi rohan az élet én meg rohanok utána
puszik
Dana

Kép

Kép

Kép

Kép
danaaia
 
 


sziasztok!
Betti, nagy-nagy gratula nektek!!!!! ügyes voltál!!!! :D :D
jó egészséget, sok tejcsit!
:D :D :D

Zsolka, te ne 1 hónappal szülés után akarjál már fogyózni mert pofon lesz!! :twisted:
vegyél inkább hasleszorítós bugyit 8)
pocakfotó majd lesz, talán 7vége után, napközben csak jobbak a fényviszonyok... este már nincs kedvem bohóckodni, és hát a férjem is csak dolgozik még miután hazaért is.

tegnap voltam szülésfelkészítő előadáson a szent imrében, hát döbb-döbb. gusztustalan ami ott folyik, az emberek szocializációja arra, hogy tejeljék a "hálapénzt". na meg a szülők lenézése, hogy nem tudhatják, mi a jó a gyereknek, az sokkal fontosabb, mit szeret és mit nem a fő gyerekorvos...
egyfolytában egy gyors itthonszülés érdekében fogok mantrázni, jófej doki ide vagy oda.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hali, Zsolka én is örülök h itthon vagyok! Ne izélj máááár, csak 2 alkalommal tűntem el, de sztem te is ugyanennyire még szülés előtt - az azért izgisebb volt, miközben mi tűkön ülünk miattad, te jól ellépsz....:-) Úgyhogy nem mentegetőzöm, hahaha.
Fogyókúra recept: elfelejteni sürgősen. Marad a nem zabálni de eleget enni hasleszorítós bugyiban. Az viszont tényleg sokat ér! Még most is fűzni magad. Sajnos nekem is még többet kellett volna hordanom az aerobicövet, bár már súlyomnál vagyok de a pocak még gyatra. Ja és ne aggódj, 3 hét egyedül a gyerekekkel és röpülni fognak le rólad a kilók. Inkább arra kell majd gyúrj h eleget egyél. Mert időd az úgysem lesz...

Dana! Édik a gyerkek! És véletlenül nekünk u.ez a virág van. Nagy kedvenc.

csibe! ige-igen, képet kérünk!

Kép

Kép
megymag
 
 


Dana, ééédesek ezek! Mekkora már ez a kis vigyori Simon is! Elképesztő. Mindjárt Ilka is megnő, biztos, de most még a kis mellénézős komoly szemeivel olyan incifinci ehhez képest... :)

Megymag, oké, ne mentegetőzz, mondom, hogy csak hiányoztál 8) ez csak érthető, nem? És tényleg, igazad van, kvittek vagyunk - de akkor most már szépen maradsz netközelben és nyomod a hétköznapi vicceket élettapasztalattal, rendben? :wink: No viccet félre: remélem azért, hogy kitart egy darabig még az energia, amit a remek nyaralásról hoztál haza, és lesz valami a terveidből azért. Szabad tudni, milyenek azok a tervek? (Én asszem már azt sem tudom, mi fán terem az. Az életem egy üres lap a következő hónapokban. Szokatlan élmény. A legkonkrétabb tervem a koponya-hasi ultrahang decemberben :lol: )

Hát a lefelé röpködő kilókat tárt karokkal várom - mármint hogy röpködjenek már, azt -, sajna itt most egyelőre semmi nem röpköd, legfeljebb a ti beígért pofonjaitok, jujjj... Semmi pánik, nem fogyóra gondoltam én sem, csokival az nem megy, épp hogy csak egy kis testmozgást kell beiktatnom, mert persze hogy lótok-futok, ha ott a két gyerkő a játszón, de abban nincs sok rendszer :? És sajna az egyedül a gyerekekkel-programból már lefutott egy hét, legalább a szárnybontogatásig el kellett volna jutniuk azoknak a röpülni vágyó kilóknak, de igencsak lassan vánszorognak - bár az igaz, hogy egyelőre lefelé. S hogy minden értem való aggódásotokat letörjem, bevallom ezennel, hogy én még soha de soha nem... jó, egyszer akartam, de akkor sem bírtam, mikor Andris után 6 kg mindenépp rajtam ragadt, szoptatás alatt. Ilkával már innen indultunk, és most ehhez képest van +2... :( szóval nem fogyó, torna. Fitness, tudjátok! Azt lehet? Lécciléccilécci! :D

Nna, Csibe csinált nekem ilkás lécet. Próba indul!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Bocsi, h kicsit eltűntem, de újra fellángolt bennem a keresztszemes őrület, így minden szabadidőmet azzal töltöm/öltöm... :oops: :D
Amúgy is elég strapás napok állnak mögöttem, Miki pár napig hozta a régi klasszikus állapotát, ami elég idegesítő és kiborító volt. A költözés ügye is nagyon döcög miost, hülye bürokrácia miatt, le sem írom inkább. A lényeg, h mostmár 2 hete egyhelyben topog az ügy egy bosszantó figyelmetlenség miatt (NEM a mi figyelmetlenségünk miatt). Szóval van min izgatni magamat, nem mintha az bármit is javítana a helyzeten. Na, mindegy!

Betti!
Gratulálok a szép és gyors, és sima szülésedhez!!!

Dana és Megymag!
Üdv újra itt, remélem mindenki fitt és friss! :D :lol: He-he, ez kicsit vicces, nem? Dana, a 4 gyerekes anyuka, biztos mindig fitt és friss. Megymag, a kiskorkülönbséges anyuka (ez a klassz megfogalmazás, mi?) a nyaralás utáni mosás-vasalás-pakolás-napirendvisszaállítás dömping után valószínűleg szintén nagyon friss és fitt. Na, jó nem ragozom a témát! :D
Megymag!
Milyen terveid vannak? NAgyon izgi, amikor az ember elhatároz vmi számára nagyot, és megpróbálja megvalósítani. Én most a keresztszemezéssel vagyok így, nagyon szeretem, ha elkészül vmi nagyon szép, és tudom, h azt én csináltam (én is tudok alkotni vmit, ami szép). Bár lehet, h ez kicsit blőd a Te terveidhez képest! :D :wink:
Dana!
Helyesek a gyerekek, legalábbis a kettő, akit láttunk belőlük! Na, jó, biztos a többi is helyes! :D :wink:

Zsolka!
Pár oldallal ezelőtt írtam a fogyi receptemet! De nehogy komolyan vedd! Szerintem az a legjobb, ha az ember legalább maga előtt beismeri, h mit eszik feleslegesen meg, és fokozatosan kezdi az egész diétát. Szóval, ha naponta így-úgy, de bejut a pocakodba mondjuk 5 szelet kenyér, akkor igyekezz csak 4-et bejuttatni. Tegyél 1 kanállal kevesebb cukrot a teába (én pl édesítőt használok, mert nem tudok édes íz nélkül teát inni), és a többi, és a többi. Tudod jól, mik a tippek. A lényeg szerintem, h legyél magaddal őszinte. Sokan esnek abba a hibába, h szoptatás alatt nem kell semmit megvonni magunktól, meg hogy szoptatás alatt nem lehet lefogyni. Mindent ésszel kell csinálni, és sajnos türelem kell hozzá.
No, most ki lettél okosítva a témában!

Csibe!
Klassz lécet csináltál Zsolkának!
Mizujs a pocakoddal? Linda alszik már rendesen?
Már most szülésfelkészítőre jársz? Nem korai még? Vigyázz, el ne felejtsd az alapokat, mire eljön a Te időd!


Búcsúzom, megyek hímezgetni!
Viki :D :lol: :wink:
Vendég
 


Hát, azokat a vigyori fejeket nem a nevem után akartam ám tenni, hanem a Csibének írt üzenetem végére. No, sebaj, így is elég vicces, nem?
Vendég
 


Jó reggelt, jó szurkolást a hétre, lányok!

Vitathatatlanul hétvége volt, pangáspangáspangás. De most visszacsatlakozhatunk végre :wink:
Ma megyünk Ilkával doktornénihez, méreckedni meg a jövő havi oltásreceptekért :? S hozzá milyen remek zuhé van itt! :shock: Nekem a hidegfront eső nélkül is megfelelt volna. Olyan vagyok, mint akit elmostak - pedig kicsi lányom két napja csak 4-kor kel éjjel, tiszta wellness!

Viki, köszi a fogyis okosságot, jegyzem. Szóval napi négy kenyér, és fogyni fogok! :lol:
Milyen, mikor Miki "régi klasszikus"? És Ágoston otthon van már? Milyen a hangulat?

Képzeljétek, az én vagány és közösségi kisfiam egy hete anyámasszony katonája lett: még az ismerősök elől is a lábam mögé bújik, visít, ha néhány méter és pár ember közénk ékelődik, minden felnőttől fél az első tíz percben :shock: Szinte hihetetlen! Nektek volt ilyen? Na mert a gyerekeket viszont püföli. Tök kínos. Lazán nekimegy mindegyiknek öt percen belül, aki kb. vele korú vagy kisebb. Csak a nagyobb lánykák kivételek, azoktól továbbra is el van varázsolva :D Tudom én, hogy féltékenység, és most jött ki, és jó is,hogy inkább kijön, de kutya nehéz kezelni. Most már épp a húgát is meg-megcsapná, ha nem lennék résen, időnként igazán begurulok rá, pedig nem kéne "erőből" reagálni ezekre, egész nyilvánvalóan nekem és a helyzetnek szól az egész (néha, mikor mondom neki, hogy ne csinálja, a szeme sarkából sandít rám, és oda se nézve a babára, csap - szerencsére így nehéz célozni...). Tökre sajnálom is, próbálom inkább megszeretgetni ilyenkor, de mikor harmadszor rángatja a lábánál fogva kifelé Ilkát a pihenőszékből, amint hátat fordítok egy pillanatra, akkor elég nehéz :( Várom a jótanácsokat az eheti problémámra...

No, megpróbálok ismét bejelentkezni csípő szűrésre. Nemsokára hat hetes a lány, de egész augusztusban, mostanáig senki nem volt az ortopédián!! És még mondják, hogy hat hetesen kell csinálni a szűrést, jó vicc :evil: Állítólag mától megint vannak. Képzelem, milyen tumultus lesz!

Üde és friss anyukák, jelentkezzetek! Négygyerekesek és kiskorkülönbségesek és mindenki.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka!
CSípőszűrés tök vicces, én mindkét gyerekkel csak 3 hónapos korukban jutottam el, mert előbb nem kaptam időpontot! :shock: A XIII. kerületről beszélünk. Mindkettőt visszarendelték 4 hónaposn, de Mikit már nem vittem el. Nem azért rendelték őket vissza, mintha vmi bajuk lenne, csak a 6 hetes (!!!) kori vizsg. után a 4. hónapos a "divat". Szóval nálunk ez ilyen. Amúgy Mikit már fej-has UH-ra se vittem el, Á-t még elvittem, a leleten annyi volt rajta, h minden szerve megvan, és van agya.... :? :wink: Ezt a kórházban is megmondták, és nem kellett 6000 forintot kifizetni és mászkálni érte.
Sajnálom, h Andrisod ilyen kis vadorzó lett. Nehéz ügy, gondolom szenvedős napok vannak. Á. csak egyszer akarta megverni Mikit, ő inkább be szeretné vonni a dolgokba, néha szó szerint (Mikike beszoút a szék alá, kihúzom! Ágoston kihúzza Mikikét a szék alú!). Vagy: Mikike is eszik köesgolyót! Esetleg: Mikike föléledt! Megnézem! (Miki nem ébredt fel, még el sem tudott aludni....)
Nem tudok mit javasolni. Ha bántja, vagy bántani akarja Ilkát, akkor határozottan meg kell neki mondani, h nem szabad, ha mégis csinálja és a kezére is csapnék, miután előre figyelmeztetem, h azt fogom csinálni, ha nem hagyja abba. És persze magyarázni, magyarázni ezerrel, és bízni benne, h megérti a kis lurkó. :wink: Éshát éreztetni, h a szívünkben nem lett kisebb az ő helye. Írtam már, h én sokszor hagytam Mikit bőgni. Ha pl akkor bőgött, amikor Á. felkelt délután, akkor Mikinek várnia kellett egy kicsit, mert olyankor Á. mindig az ölemben relaxál 1-2 percig és szeretgetjük egymást. Ezt semmiképpen nem akartam megkurtítani. Vagy ha Miki nyűglődött, bőgött, de Á. megsérült, akkor is Miki bőgött, Á-t vígasztalgattam.
Nohát ennyi telik most tőlem, lassan ébredezik a brigád, mennem kell!
Többiek is jelentkezhetnének már!!!!!!!!!
Viki
Vendég
 


Dana, nagyon helyesek a gyerekeid! :)
Zsolka, sajnos ötletem nincsen, az ilyesmitől félek én is.
4-kor kel a csajod csak? hát az tényleg wellness :D
felőlem tornázzál, csak egyél is :)
Viki, drukkolok a költözéshez! annyira bosszantóak az ilyenek, amikor nem is miattad áll az egész.

mi jól vagyunk, pocakkép az várat magára, hétvégén ugyanis Szegeden voltunk, strandolni és halászlevet enni, szuper volt 8)
nagyon ránkfért már, mivel ugye nászútra sem mentünk el.
minike mozgása néha már kívülről is érezhető-látható, persze mire apját odacsődítem, már rég abbahagyja. Linda is ezt csinálta jó darabig, ismerős a helyzet :)
viszont a férjem hát...
szóval megkérdezte, hogy más is ennyit problémázik-e azon, hogy hol és kikkel fog szülni. pedig a negyedét sem mondom el neki, miken filózok, azt is szűrve rövidítve és dióhéjban. többnyire igyekszem befogni, mert tudom hogy nem értékeli a hosszas eszmefuttatásokat, dönteni meg pláne meg se próbál helyettem. na ez a másik, ami nagyon zavar, hogy annyira mindent rámhagy, de pl. a múltheti előadás miatt 3 napig hisztizett nekem, pedig be se vittem magammal (hálapénz témában).
megbirkózok vele, de nem mondom, hogy néha nem bőgök, most is könnyes a szemem.

azért mentem el, mert kíváncsi voltam, a szentimrések mit adnak elő szégyenletes hírű csecsemőosztályuk tekintetében (meg mert reméltem szülésznőkkel találkozni-választani, nem sikerült). még annál is rosszabb volt, mint amire számítottam. bár ahogy hallom (egy barátnőm szerint aki tavaly szült ott), vannak rendesebb gyermekorvosok is.
holnap megint teszek egy próbát, hátha ismét lesz szülésznő... addig anyósomékhoz leadom Lindát, tehát már hawaii lesz, 1-2 óra szabadság :)
annyira ellenszenves volt az egész egy hete, hogy komolyan elgondolkodtam rajta, mégis visszamegyek a másik dokihoz és kórházba. de nem akarok, mert ez a kettes számú doki be fog válni, úgy érzem.

hogy valami érdekes is legyen: vettem az ebayen hordozókendőt, szombaton megyek találkozóra, ami már hasznos is lehet, ha addig megérkezik a cucc Németországból :) abban készülök a minitörpét tárolni majd, remélem tudok benne szoptatni, elvben konfliktuskerülésre is alkalmas lehet, és hátha nem kell testvérkocsit, újabb babakocsit venni... meglátjuk. :)
a lányom új teljesítményei: "tészta", "kérsz inni", "vizet", "szeret"
:D

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Remélem, nem bánjátok, ha benézek így írásban is hozzátok. Egy ideje olvasgattam ezt a fórumot, mert az én babám is császárral született, és nagyon szeretném a következőt (illetve a következőket) hüvelyen át. Egyelőre még halvány tippjeim vannak, hogyan kezdjem a keresgélést. Sajnos abban a kórházban, ahol babót szültem, ez valószínűleg nem fog menni, amit én nagyon bánok, mert ezt az egy tényezőt leszámítva én szívesen visszamennék oda.

Mamacsibe!
Drukkolok neked, hogy sikerüljön! Más oldalon már talákoztunk ez ügyben, csak ott engem máshogy hívnak (de te összetéveszthetetlen vagy :) ). Kíváncsian várom a tapasztalataidat a Szt. Imrével kapcsolatban.
Vendég
 


Sziasztok!

Jaj Viki, nagyon köszi a tanácsokat! Igen, valahogy így próbálom én is - csak sajna nem könnyű olykor. Nekem is a duma a legfőbb fegyverem, próbálom eltalálni és megfogalmazni, amit épp átélhet (ezt már egyszer régebben kifejtettem valami kapcsán), és ha sikerül kimondani helyette, akkor általában ezzel vége is a jelenetnek, mintha elvágták volna. Ilyenkor, ha a következő mondata már tök másról szól, tudom, hogy beletrafáltam, lehet megkönnyebbülni :D És persze, a kicsinek többet kell várnia és tűrnie, mint anno a nagynak... ez van. :oops: Viszont képzeljétek: Ilka a napokban egyre többet mosolyog! Még tényleg csak elvétve van "irányban", de látszik, hogy a szándék komoly! :wink:
Szűrésre meg uh-ra ingyenesre megyünk majd, vszleg ezért tart ennyi ideig, mire bejutunk.

Juj, Csibe, ne sírj lécci! Olyan lükék ezek a férjek olykor, de tényleg, és lassan áll át a racionális agyuk sokszor a mi kis érzékeny indokainkra és vágyainkra, de azért előbb-utóbb a jószándékuk győz. A Te párod a nehézségekben, amiket átéltetek épp most, olyan csodálatra méltóan stabil és erős volt - ha érzékeny lenne, már rég kibillent volna az egyensúlyából, így viszont még Téged is meg tudott tartani. A kórházas témában meg tulajdonképpen igaza van, ha a borzasztón (mi volt olyan rémes egyébként?) kiakad, nyilván félt is téged meg a picit, de tuti a legjobbat akarja nektek. Egyébként én is szoktam szomorkodni - mostanában azon, hogy valahogy a dacos kisfiam meg a fáradt férjem milyen nehezen jönnek ki egymással olykor, tényleg aggasztó néha nézni, ahogy a kicsi faxnijaira az én párom olyan erővel és dühvel reagál, ami egyszerűen felesleges és káros az ügy szempontjából. És nehéz nekem ilyenkor józannak és lojálisnak maradni, de közben próbálni valami jó megoldás felé terelni a dolgokat, leállítani a felesleges konfliktusokat újratermelő ördögi köröket. Pláne, mikor aztán megkapom, hogy így rontom el a gyereket, meg hogy az anyai szív... :( De azért bízom benne, hogy ezek a dolgok megbeszélhetők előbb-utóbb, meg a nehéz korszakok után könnyebbek jönnek. És hát végső soron mégiscsak remek apukát találtam ennek a két lurkónak, mindennel együtt :wink: A szegedi kiruccanást pedig igazán megérdemeltétek, és még jó időt is fogtatok hozzá!
A kendős kismama-klubbal én is szemeztem... még nem tudom, hogy sikerül-e megoldani, de lehet, hogy eljutok. Szívesen megtanulnám a fortélyokat, mert a lányom egyelőre csak nyüszít, ha a kölcsön-kendőbe megpróbálom betölteni, mint egy kis hurkát. Hátha az én bénaságom az oka, és meg lehetne tanulni rendesen!

Virág, gyere!!! Üdv itt köztünk, nagyon örülünk Neked!
Érdemes visszaolvasgatni az elejéig, rengeteg dolgot összehordtunk már, de ha konkrét és friss infokra, véleményekre vágysz, ne fogd vissza magad, csak bátran! És jó lenne, ha tudnál majd még írni magadról, magatokról is. (Nahát, micsoda különleges, szép neve van a kislányodnak!) Mikorra tervezitek a második babát? És szabad tudni, hol volt az az első szülés? És hogy milyen élmény volt, hogy zajlott, mit érzel benne lényegesnek...? Látod, kérdés van rögtön ezer. Amire szívesen válaszolsz, azzal kezdd! (A többi várhat... :wink: )

Megyek wellnessezni. :roll:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Virág, hihi, sejtem ki vagy :D
érdemes végigolvasgatni ám a topikot, mert többen írtak még babásan, mostanában is 3 anyukának sikerült a hüvelyi, akinek meg nem, az is szépen élte meg a 2. császárt!

Zsolka, a mamami.hu-n regisztrálj, ott vannak infók a találkozóról!
én elsőre kendő nélkül mentem, de most remélem azzal együtt sikerül, és szándékaim szerint fánkot is fogok sütni. (na nem kell nagy dologra gondolni, valahol van egy egyszerű almás receptem, csak találjam meg).
érdemes elmenni, mert nagyon jó a hangulat. a legtöbben mosható pelusoznak is, és kendőből meg rengetegféle van, meg lehet őket csodálni is.

annyira aranyos vagy, hogy vigasztalsz! máris jobban érzem magam, főleg hogy végiggondoltam, amiket írtál. igen, jó apukát találtam, és szeretem meg kitartok mellette. hanem dúla az valószínűleg jól fog jönni. ha sikerül végre szülésznőt találnom, utána az lesz a következő lépés. :)
ami nagyon negatív volt: a gyerekorvos beképzeltsége, hogy mennyire lenézi a szülőket, hogy látszott, nem a gyerekek jólléte, hanem az érdekli, ne legyen perelve, hogy a kicsiknek születés után minden testnyílásába feldug valamit, nem "szereti" őket az anyukán hagyni sokáig, nem szeret felvilágosítást adni arról amit csinál, egyáltalán kb semmit se szeret.
ami a férjemnél a biztosítékot kicsapta (nálam is, de nálam a fentebbiek inkább): elsorolta, hogy válasszunk szülésznőt, mert az akinek van, másképp, felkészültebben szül, ő ránézésre megmondja. és válasszunk csecsemősnővért is, mert hát nagyon leterheltek a nővérek, csak akkor segítenek ha kérdezünk, egyébként pedig nem érnek rá órákig velünk foglalkozni.... szóval ezért is fizess még pluszban, és hívasd be munkaidején kívül, hogy a szoptatásban-fürdetésben segítsen.
szerencsétlen elsőszülőknek legalább illúziójuk sincs arról, hogy tb alapon normál ellátást kapnak, úgyhogy talán nem is olyan nagy baj, hogy ez ilyen nyíltan elhangzott. ugyanakkor a belem kifordult tőle :(

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hali!
Mire rendeztük sorainkat, betegek lettünk. Mondjuk belejátszott, hogy voltunk Kaposváron a szupi Virágfürdőben és valszeg az eredetileg is volt már Ábelban egy kis szomszédsági vírus. Ő fulladt 2 nap volt rossz, ma már jól van, de Kolos baba totál kivan, lázas, én pedig most kezdem.

Tervek: Nappali átrámolása, fölösleges dolgok kiszanálása, még több tér és tér, új dohányzóasztal, új étkezőasztal és szék, mert ami most van az már enyhén szólva gáz és nem passzol. Sajnos ez utóbbi pénztárcafüggő, így nem tudom mikor lesz belőle valami, de rajta vagyok.

Na felébredtek, majd reagálok később, ez a formám...

Virág ! Üdv, nagyon örülünk neked, ez egy olyan fórum, ahol mindig nyitottak vagyunk és kif. várjuk az újakat hogy segíteni tudjunk. Valóban érdemes visszaolvasni, mert elég jó kis kollektív tapasztalat gyűűlt már össze!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok! Köszönöm a szíves fogadtatást.

Egyelőre röviden ennyi rólam: hamar kinyílt a méhszájam, a 30. héten már 0111 volt. A császár előtt 2 hónapot feküdtem, ebből 4 hetet kórházban, a többit otthon. Végülis a 35. héten megrepedt a burok, de a baba még mindig medencevégű volt, ezért lett császár. A kórházba 4 centis méhszájjal érkeztem, amiből közben lett 5 - tovább nem tudom, mert jött a műtét. Én ennél az 5 centinél kezdtem érezni egyáltalán bármit is. Tulajdonképpen azért voltam csalódott, mert több orvos, a császár előtt a szülésznő is elmondták, hogy valószínűleg könnyen szülnék, olyan alkatú a méhszájam, de mivel a baba nem fordult meg, így nem lehetett. És úgy érzem, hogy nagyon sokat kínlódtam a műtét után, nehéz volt. Annyira le voltam gyengülve (valószínűleg a fekvés miatt), hogy egy ásványvizes üveget alig tudtam megemlni, nemhogy a babámat. Másrészről nagyon boldog voltam, hogy ennyi idegeskedés után ugyan 5 héttel korábban, de egy egészséges babám született, aki még szopni is tudott az első perctől fogva (pontosabban kb 2 óra múlva, akkor hozták ki). 2330 gr volt és 46 cm. A kórház és a műtét maga egyébként nem volt rossz élmény. Az orvosom nagyon együttérző volt, a csecsemősök sokat segítettek, hogy tudjak szoptatni. Egyébként a Péterfyben volt. Csak ott császár után gyakorlatilag nincs hüvelyi szülés.

Mamacsibe! Pillanatnyilag én is a Szt Imrében és a Szt Istvánban gondolkodom (bár sok fenntartásom van), és a Szt Imréről én is hallottam ilyeneket. Valóban borzasztó. Nekem a Péterfyben az nagyon szimpatikus volt, hogy külön kihangsúlyozták a szülésfelkészítőn, hogy mindenki ugyanolyan ellátást kap, az is akinek van fogadott orvosa (vagy akárkije), és akinek nincs. A 4 hét alatt (+ a szülés után) láttam, hogy ez nagyrészt így is volt. Bár azért az nem árt, ha orvosa van az embernek (nekem csak az volt). Tulajdonképpen kicsit sajnálnám, hogy "csak" egy elkerülendő császár miatt nem mennék oda vissza, mert egyébként korrektek voltak, én úgy érzem.
Vendég
 


Na végre nyugság van, bár nem tudom meddig, Kolos nem kap éjjel levegőt, gyakran kel - egyébként ugye máskor is...

Hali, Zsolka, ne merj itt nekem ilyennel hencegni, hogy a te lánykád már csak 4 kor kel...Az enyém 7 hónaposan mi a csodárt nem képes erre a ... majd mondtam valamit milyen mutatványra?????? :x :? :roll: Istenem, de irigyellek! durr - ez a sárga én voltam, aki felrobbant.
Persze nem most várnám el tőle, hanem amikor egészséges.

Írtad, h Andris visszahúzódó lett közösségben és püföli a lánykát. Az utóbbit sztem jól látod, féltékenység és neked szól. Próbáld az összetartozás érzését erősíteni benne, egyre többször együtt hagyni őket, segítsen játékot zörgetni neki, megmutatni amit ő már tud stbstb, persze a szemed sarkából figyelni őket, néha a simi is keményre sikredhet, de ne add fel. Mi már eljutottunk oda, hogy 90 %-ban jól elvannak együtt. Egyébként Rétes véleményét osztom.

A visszahúzódás nálunk is volt, kb u.e. idő után és engem nagyon meglepett. Terápiaként én kitaláltam h közösségbe viszem, valamilyen olyan foglalkozásra, ami az ő korosztályának szól. A csütörtök délelőtt mindig az övé, akkor zenebölcsibe járunk,az egyik klassz játszóházba - ezt fontosnak tartom, még akkor is ha autózunk be a városba és utána onnan még kis séta, ami a 2 gyerekkel eleinte nem volt könnyű a városi forgalomban. Az első alkalommal nagyon ledöbbentem, mert az én szintén közösségimádó fiam elmenekült, nem akart semmit másokkal együtt csinálni, inkább a másik szobában egyedül játszani, holott imádja az énekeket, mondókákat. Azt tanácsolták ne adjam fel. Harmadik alkalomtól javult a helyzet, mára imádja, könnyen teremt kapcsolatot, az együtt zenélés, énekelés mondókázás sok mindenre jó.

Virág! A farfekvésen kívül volt még más indok is, amiért a császár mellett döntöttek? Te mennyire fogadtad el? Azért a te eseted nem az a tipikus "császármetszés"- sztori.

Kép

Kép
megymag
 
 


Meggymag, jobbulást nektek!!!

a farfekvésű babát a legtöbb helyen már nem engedik megszületni. ritkaság, keresni kell az olyan orvost, aki nem ír ki programcsászárra ilyenkor. persze előtte még megnézik, és ha mégis befordult, akkor engedik a normál szülést.
az orvosok egészen egyszerűen nem értenek hozzá, mert alig látnak ilyen szülést, ezért egyre nő a műtétek száma ebben a témában (is).
ugyanígy sok helyen a koraszülés is eleve császár-indikáció. nem mindenhol,a barátnőm a nyírőben (még a régiben) 34 hétre normál úton szült. nem is lett a kisfiának semmi baja végül :)
nagyon eltérőek a kórházak "protokolljai" és azon belül az egyes orvosok gyakorlata is.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok.
Teljesen kivagyok! Ez a költözés nem akar sikerülni vhogy. :cry: :cry: Miután egy tévesen bejegyzett Magy. Áll. terhet akarunk töröltetni már eleve gondoltam, h nem lesz egyszerű az ügy. De erre, ami van, álmomban (rémálmomban) se gondoltam volna. 2 hetes semmittevés után az Államkincstárban végül bevallották, h elhagyták a kérelmemet, de amúgy sem ők az illetékesek, hanem a Jegyző. A Jegyző széljegyet nem töröltethet, majd az OTP visszavonja. Otp nem vonhatja vissza, mert helyesen tette, csak figyelmetlenül. De holnap majd konzultálnak a jogászokkal. És közben a vevőnek szerzit kell módosítania, ami nekünk lesz a költségünk, csekély 110e forint, és szegény eladónkról még nem is beszéltem!
Tudom, h semmit nem értetek a dologból, sajnálom, h így idezúdítottam ezt, de annyira jól esett kiírni magamból! Borzasztó tehetetlenek vagyunk a toligálással szemben, úgy érzem, h mi vagyunk Don Quijote, ők meg a szélmalmok. Nagyon el vagyok keseredve, gyötrődöm emiatt az egész miatt.
Hát, bocs a nyígásért lányok!

Szia Virág! Üdv itt! Már aktuális a kistesóprojekt?

Mindenkitől bocs, h nem reagálok, de nagyon leépültem ma....
Viki
Vendég
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: