Új privát üzeneted érkezett!

Krisz, akkor is ugyanazokat nézeti meg a dokinéni, hogy hogyan változik cikluson belül, normálisan működik-e a szervezetem, nincs-e PCOS, meg ilyenek.

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Sziasztok!
Katica!Kedd van!!!Nagyon-nagyon drukkolok a kis eszkimóknak! :wink: ...látod,még a laptető is a tiéd
Krisz!
Asszem 5 alaphormonkell,talán az ösztradiolt hagytad ki.Én ég ezen felül megnézettem a pajzsmirigy hormonokat,és az APC rezisztenciát.
APC-Resistentia ......................negatív

TSH .............. 1,510 mIU/l 0,350 - 4,500
FT4 ..............15,27 pmol/l 11,50 - 22,70
FT3............... 5,40 pmol/l 3,50 - 6,50
FSH..............10,8 IU/l 3,9 - 12,0
LH ................ 3,9 IU/l 1,5 - 8,0
Prolactin ... 247,8 mU/l 27,3 - 525,0
Ösztradiol.... 64,1 pg/ml 18,0 - 147,0

Alle!
Tényleg házidoki is kérheti? :shock: ...ezt nem is tudtam.Az LH-FSH arányhoz nem értek,de itt van a 3.napi vv eredményem,itt láttszik,hogy a 3.napon az LH-nak alacsonyabbnak kell lennie.Végülis logikus,gondolom a 23.napi vv-n meg az LH magasabb,mert ugye az ovulációkor van a csúcson,az FSH meg gondolom akkor alacsonyabb,mert az meg a tüszőérésért felelős.
Persze erre ne vegyél mérget :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.02 06:23-kor.
Vendég

képzeljétek tegnap majdnem elfelejtettem beadni a szurikat. :oops: Nyírom a füvet,egyszercsak bevillan... :shock: így fél8 lett a 6 órából,de nem baj,zökkenőmentesen ment minden :D
...pedig milyen régóta vártam már a tegnapi napot,ilyet elfelejteni :evil:
Vendég

http://www.pco-szindroma.hu/hormontabla.html

Alle,itt megnézheted a hormontáblázatot :wink:
Vendég

Az ösztradiol mennyiségét esetenként használják a korai terhesség alatt (6. - 12. hét) vetélés esélyének elörejelzésére.
Alacsony ösztradiol érték rossz jelnek minösül. Méhen kívüli terhesség esetén is alacsony az ösztradiol érték.
Az ovárium-tartalék (hány érésre kész petesejt található még a petefészekben) megállapításánál a 3. ciklusnapon kell
vért venni: Magas ösztradiol (80 ng/l ill. 294 pmol/l felett) és FSH (12 IU/l - 20 IU/l) értékek korai változókort jelentenek
és csökkentik a Clostilbegyl és más mesterséges megtermékenyítés elötti hormonkezelések peteérlelö valószínüségét.
Vendég

http://babatervezok.otthona.net/forum/hormonertekek.pdf

...ezt is ajánlom mindenkinek,itt is sok hasznos infó a hormonokhoz.
Vendég

Hű,képzeljétek az elöbb rendesen megijedtem...ugye bemásoltam ide nektek a hormoneredményemet,aztán elkezdtem Allének keresni hormontáblázatot,és ott azt is leírják,hogy a referencia tartományon belül melyik a jobb,ha felső vagy alsó határ közeli.Szóval nézem az FT4-et,látom a közép-felső határ közelinek kell lenni.Nézem az értékem,jóval az alsó alatt van.Gyorsan utánanéztem,pajzsmirigy alultermelésre utal.Víz levert,hogy eddig nem láttam,és most mi lesz :shock: :shock: :shock: ...
...majd a nagy ijedtségre megnéztem a gépen mégegyszer az értéket,és kiderült véletlen kitöröltem az 1-est a szám elől,így 5 lett a 15-ből.Szóval semmi gáz,már át is javítottam a hozzászólásomban(szerkeszt gombbal már ilyet is lehet :wink: )....de az ijedtség csak lassan múlik.Elég szőrnyű lett volna,ha stimu közben derül ki,hogy nagy a baj a pajzsmiriggyel.
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!

Nyulasz, hogy te milyen rendes vagy, ennyi mindent előkerestél :D Köszönöm.
Az én értékeim 3.napon
LH 3,52 IU/L ref.tartomány 1,00-95,60
FSH 4,4 IU/L 1,7-21,5
oestradiol 163,0 pmol/L 46,0-1828,0
progeszteron 1,15 nmol/l 0,60-86,00

Úgyhogy akkor jó az eredmény, az FSH-m sem túl magas, tehát nem lesz várhatóan korai klimaxom :wink: és jól stimulálható vagyok. Én is arra gondoltam, hogy a ciklus elején az LH az alacsonyabb, mert akkor ugye minek néznénk LH tesztet, peteérés előrejelzés gyanánt....de leírva nem találtam.

Annak örülök, hogy nincs gondod a pajzsmirigyeddel, az egy pocsék dolog, azt hiszed, már beállították, aztán mégsem... :oops: Nekem pl. a januári stimu szépen átlökte túlműködésbe.

allegrobarbaro

...senki nem beszélget velem... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Szia Alle! :D
Én is úgy nézem,hogy jók az eredményeid :wink:
Vendég

Sziasztok,

Katica, Nyulasz
++++++++++++

Nyulasz,
Az első szurinál a múlt héten majdnem én is így jártam.

Alle,
Látom jól sikerült a lagzi!:)
Örülök, hogy jók lettek az eredményeid.
Vendég

:D Én is elsőre úgy néztem. De majd 12-én megerősít a belgyógyász dokinéni. Engem ő küldött el a vizsgálatokra, nem is a nőgyógyász.
Igaz, lombik előtt a Kaáliban is megnézték.

(én sem vagyok sokáig, munkahelyről nem annyira ildomos sokáig a neten lógni :oops: )

allegrobarbaro

Bella!
Longozol?Mikor kezdődik a rockandroll??? :D Gonált kapsz majd?
Drukk a szurikhoz!
Alle!
Sajna enyém házidoki :evil: :evil: :evil: ...amikor megkaptam az IR leletet,Krizsa adimetet,diétát és tornát írt elő.De hogy ne kelljen a Kaáliba járnom adimet receptért,lementem a házidokihoz,hogy adjon egy beutalót endokrinológushoz,hogy kapjak javaslatot,ami alapján a házidoki is felírhatja.Nézi-nézi a vv eredményt,és közli,ő nem ért egyáltalán ezekhez az inzulinos dolgokhoz.Mondom neki,nem is baj,csak írja meg a beutalót.Erre közli,ezek az eredmények tökéletesek,és nem ad beutalót,mert neki az kellemetlen,hogy egy jó eredménnyel szakemberhez küld :shock: :shock: :shock: ...és azonnal hagyjam abba az adimetet :shock: ...végül úgy adott beutalót,hogy mondtam neki,ismerőshöz megyek,már meg van beszélve vele,de a magánrendelésén nem tud fogadni,így a kórházba megyek,ott meg kell a beutaló.Végül megígértem neki,hogy megmondom ő nem akart adni,csak én erősködtem. :evil: Persze Tűű doki írt javaslatot,amin egyértelműen Ir-t diagnosztizált az eredmény alapján.
Vendég

Nyulasz,
Múlt hét csütörtökön kezdtem és gonal is fogok majd kapni.

Na ennyit a házidokikról!
Vendég

Sziasztok!
Egyszerüen annyira sz-rul megy a gépem, hogy tegnap nem is birtam felmenni a netre. Egyszerüen nem nyitotta meg az oldalt... :evil:

Nyulasz!
Tüszőnövelőket küldök :!: :!: :!:

Katica!
Laptető és fagyibabák! :P Micsoda párosítás :P
drukkok!!!!

Csibe!
remélem, már érzed a mellékhatásokat!
drukkhegyek!!! :wink:
dezsina

Balla!
Gigadrukkok! :wink: :!: :!: :!: :!:
dezsina

Bella!
Giga-drukkok :wink: :!: :!: :!:
dezsina

Jó reggelt! :lol:

Képzeljétek, mostanában sorban álmodom az ismerőseimet és mind terhes. :lol: :roll: :lol:

Dezsi!
Szerintem ez nem a gépoed, hanem a bnet hibája, van, hogy én sem tudok belépni, pedig 3 hete lett a gépem újratelepítve. :wink:

Nyulasz!
Na de ilyet! :lol: Biztos túl sokat beszéltünk délelőtt arról, hogy mikor kell beadni. De a lényeg, hogy az eszedbe jutott. :lol:

Katica!
Már akartam kérni, hogy légyszíves tegyél be a táblába. Tapolcára járok a Törökhöz, 24 éves vagyok, endometriózisom van és szept. 23.-án kezdjük az első lombikot.
Nagyon drukkolok Neked! +++++++++++++++++
Tapolcán van egy csomó kép babákról, akik ott sikerültek körben a falakon. Az egyiken van egy képeslap, a következő felirattal: Kristóf vagyok, fagyibaba! :lol: :lol: :wink: :lol: :lol: Szerintem ez olyan édes pozitív példa. :wink:

Alle!
Én nem nagyon értek a hormonokhoz, de szerintem jónak tűnik. :lol:

Én még nem nézettem Ir-t, de ha úgy alakul (le se írom hogyan) akkor majd a télen mindent megcsináltatok.

KépKép
zsófikukac

Bella!
Nagyon szorítokkkkkk!!!!!!!!!!!!++++++++++

KépKép
zsófikukac

Dezsi!
Köszi :D
Zsófi!
Rád is sor kerül,csak az nem álom lesz... :wink:
Vendég

A bébiaszpirinról.Valaki kapott már ilyet???

A szülészeti hasznosíthatóságát régóta ismerjük: növeli az újszülött súlyát azokban az esetekben, amikor a magzat elmaradt fejlődése (un. méhen belüli retardáció) a lepény csökkent keringése következtében jön létre. Tudott dolog az is, hogy használata kimutathatóan csökkenti az ismétlődő vetélések gyakoriságát is.

Egy közelmúltban megjelent tanulmányban arról adnak hírt, hogy kis dózisú Aspirint a lombikbébi program során alkalmazták és azt találták, hogy közel kétszeresére növekedtek a teherbeesés esélyei az acetilszalicilsavval is kezelt csoportban. A fejfájás elleni gyógyszer azonnal komoly "főtörést" is okozott: vajon véletlen-e a hatás, milyen lépéseken keresztül képes segíteni a gyógyszer az embriók beágyazódásai arányát, hogyan képes csökkenteni a korai veszteséget?

Miután a keringésben betöltött jótékony szerepe közismert volt, erről az oldaláról volt kézenfekvő a kérdést megközelíteni. A petefészek gyógyszeres kezelése, a petefészek stimuláció számos tüsző (follikulus) érését segíti elő, ami a petefészken belül csak új erek létrejöttével valósulhat meg, magának a petefészek keringésének is jelentős mértékben fokozódni kell a többszörös tüszőérés optimális létrejöttéhez. Ezzel párhuzamosan a méhnyálkahártya is fejlődésnek indul, vastagszik, és alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a préembrió befogadására. A kutatók megvizsgáltak az említett szervek vérellátását és megállapították, hogy az Aspirinnel kezelt csoportban fokozódott a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek keringése. Mindez lehetővé tette, hogy a kezelések hatására több tüsző érjen meg, így szignifikásan több petesejtet szívhassanak le a follikulusok ultrahangvezérelt punkciója során. Az már logikusan következik az előbbiekből, hogy így több préembrió fejlődését lehetett megindítani, a visszaültetés előtt nagyobb volt a választási lehetőség, a létszámfeletti embriók mélyhűtve tárolásával és későbbi ciklusokban történő felhasználásával pedig az un. kumulatív terhességi rátát lehetett tovább javítani. Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelműen elősegíti.

A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetőben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökődések valószínűségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.

Nem lenne okos dolog azonban azt hinnünk, hogy a válogatás nélküli Aspirin terápia minden meddő házaspár gyermekhez jutását megoldja, itt a panácea. Számos tanulmánynak kell még elkészülni, hogy a hatás minden részletét tisztázni lehessen. Azt mindenestre megállapíthatjuk, hogy autoimmun megbetegedésekkel szövődött meddőségekben, ismétlődő vetélésekkel terhelt gyermektelenségek esetén, illetve azon pároknál, ahol családi anamnézisként trombózissal szövődött megbetegedések fordulnak elő, a megfelelő ideig és dózisban alkalmazott acetilszalicilsav terápia jótékony hatású lehet a meddőség elleni kezelésben, a terhesség létrejöttében.

Dr. Kőrösi Tamás szülész-nőgyógyász főorvos (Kaáli Intézet, Győr) "
Vendég

Sziasztok!

Én néha-néha olvasgatlak benneteket.
Nyulasz!
Hasonló cipőben jártunk: apa eredményei szörnyűek voltak, nekem pedig 1-et, azaz egyet sikerült leszívni. És sikerült, elsőre! A fent idézett Kőrösi volt a dokim és nyomatta az Aszpirint. Persze nem mondom, hogy azért sikerült, csak leírtam a tényeket.

Szívből drukkolok mindnyájatoknak!!!!! (Mi ősszel szeretnénk megbeszélni doki bácsival a tesó ügyet...)

Nem tudtok valamit Kiscsillagról???

Kép[/

Egerecske és Mackó
egerecske

Nyulasz!

Én ezt már hallottam, úgy tudom van olyan hely, ahol az orvos adja is a lombik alatt. Segíti a méhnyálkahártya vastagodását. Az őstopikomban vannak, akik kipróbálták, majd megkérdezem őket!!! :wink:

KépKép
zsófikukac

Nyulasz,
mikor mész megint Krizsa doktorhoz, rákérdezel akkor erre az aspirines dolgora?

Lányok köszi a drukkot, de longon vagyok, úgyhogy ez még nagyon az eleje, bőven odébb van a vége.

Egerecske,
Köszi a biztatást, jól jön nekünk, akik hasonló cipőben járunk.
Vendég

Aspirin :?
szedtem két lombiknál. Nem tudom... Nekem még nincs gyerekem...

Egerecske!
köszönjük, hogy írtál! és pont a legjobbkor, mert Nyulasznak nagyon fog segíteni, hogy van olyan élő példa, akinek sikerült egy petéből :D

Nyulasz!
Ha megtalálod az Aspirin csodatévő hatását, és szeded, feltétlen közöld....
dezsina

Egerecske!
De jó hallani az ilyet! Sok sikert kívánok a tesó projekthez! Megkérdezhetem, hogy mennyi és milyen aspirint kellett szedned és meddig, mikor?
Kiscsillag visszament dolgozni és kicsit pihen. Én ennyit tudok. Remélem nem haragszik meg, hogy ezt leírtam. :roll:

Dezsina!
Sajnos nem hatnak mindenkinél ugyanúgy. Ezt a cikk is leírja. És most nem is lesz rá szükséged, mert tudod az október a mi hónapunk! :lol: :wink:

Bella!
Nem baj, folyamatosan szorítunk, hogy jól felgyüljön mire itt az ideje! :wink: :lol:

KépKép
zsófikukac

Zsófi!
azért ártani nem árt. Tehát lehet szedni.... :D
dezsina

sziasztok!

most csak röviden: 3 baba a pocakomban :lol:

katica
katica30

Kati
babatapik +++++++++++++++++++++++
Vendég

Katica!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
dezsina

Sziasztok,

Katica mennek a babatapi drukkok+++++++++++

Nyulasz Neked küldöm a tüszőnövelöket+++++++++++

Kép

csibe
csibe32

Katica!
Anyuka vagy! Küldök babaragacsot! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Meg Csibének is mennek a babaragacsok, hátha szüksége van rá!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bella!
Neked is drukk! (Mi az a long protokoll?)

Nyulasz!
Neked is drukk! Szurit nem elfelejteni!
És jól rám ijesztettél az eredményekkel: nekem harmadik nap
FSH 4,6 iU/L
LH 4,8 iU/L (tehát 3. napon magasabb, mint az FSH!)
ösztradiol: 385 pmol/L (!!!) (mondanom sem kell, hogy a stimu 4. napján már 1000 volt, pedig nagyon kis adagot kaptam!)

Uram, Atyám, hát most mi lesz velem? Még harminc sem vagyok!!!! :shock:

Ja, és én is kaptam Aspirin Protectet a beülti után. Nem is értettem, miért kell szednem, csak beszedtem, mert doki azt mondta.

Nem baj, az október akkor is jót hoz! (Remélem feltűnés nélküli alibit találok a szüret idejére, nem szeretném, ha rám állna a család. Megőrülnék tőlük!!!)

Kép
kisbuta

Egerecske!
Köszi a bíztatást,az jól jön.Rá fogok kérdezni a dokimra,hátha ez lesz a siker titka :wink: Sok sikert a tesóprojekthez.
Kisbuta!
Lehet rosszul írtuk,de úgy gondoltuk,hogy kb 1:1 az arány.Ami ugye nálad tökéletes.Viszont sokmindenkiek nagy külömbség van a kettő között,és itt már nem mindegy az LH-FSH arány.Nyugi,te szuperül működsz :D szuri csak kétnaponta,és köszi,remélem nem felejtem el.
Katica,Csibe ezer meg egy babaragacsot küldök! :D
Dezsi!
Te leszel az első aki megtudja :lol: :lol: :lol:
Bella!
8-én reggel megyek,és nagyon remélem,hogy nem megy ki a fejemből.
Vendég

... igazság szerint nagyon aggódom most. Szeptemberben nem lehet szüretelni (mondjuk rizlinget nem is szabad, de most nem bánnám még azt sem). Bárcsak végtelen messze laknánk a párom családjától!
Csak legalább erre a kis időre!

Kép
kisbuta

Nyuszi!
Nem hinném, hogy kimegy a fejedből! Nagyon drukkolok!
És köszi a megnyugtatást! Csúnya dolog lenne, ha annyi szívás után most meg a hormonrendszerem dobná be a törölközőt!

És nagyon drukkolok mindenkinek!

(Ja, a szüretet ráfogom az egyik külföldi vendégünkre, aki a mhelyemre minden évben jön. Idén mondjuk tavasszal volt, de ezt a család úgysem tudja. Na, hát őt kell majd abajgatnom akkor... :wink: )

Kép
kisbuta

Meggyüttem. :lol:
Jó sokat írtatok!

Katica, drágám! Bevállalós csajszi vagy te! Hát akkor hajrá hármasikrek. Nagyon-nagyon drukkolok, sok babaragacsot küldök!

Nyulasz, te fórumozók gyöngye! :lol: Érdekes cikket találtál az aspirinről. Majd ha rámkerül a sor, megkérdezem Szmatitól, hogy mi a véleménye róla.
Az én értékeim tavaly júniusban:
FSH: 8.4 mU/ml (4-13mU/ml)
LH: 6.4 mU/ml (1-18 mU/ml)
ösztradiol: 43 pg/mL (39-189 pg/mL)
progeszteron: 0.4 ng/mL (0.38-0.94 ng/ml)
prolaktin: 42.85 ng/ml (1.39-24,2 ng/ml) na ez szar.
Vicces, hogy elfelejtetted a szurit! Szerintem ebből baba lesz, ha továbbra is ilyen lazán kezeled. Csak semmi görcsölés!!!

Dezsina, látod, most optimista vagy! 28 napos ciklus vonalzót csináltál magadnak. Így is kell!! Nem sírunk, nem morgunk! :wink:

Bella, azért mindjárt itt a te időd is. Meglátod, repülnek a napok!

skrisz72

Jaj, Csibe, elfelejtettem neked is babaragacsot küldeni! Nagy-nagy kalappal!!!!!

skrisz72

Krisz!
A prolaktinon lehet segíteni, én azért kaptam Bromocriptint, mert nekem is magas volt. Csak a terhesség elején jobb alacsonyan tartani. Tudtad, hogy a bennszülöttek azért szoptatnak sokáig, mert addig nem tudnak újra teherbe esni (épp a prolaktin miatt)? Viszont sok anyatejed lesz, ikreknek is elegendő! Hajrá! :lol:

Kép
kisbuta

Kisbuta, azért jobban örülnék, ha magától rendbejött volna. Nem akarok gyógyit szedni. Meg akkor csúszik a lombik is. :? Na de sebaj, holnap leveszik a vért, és pár nap múlva kiderül.

skrisz72

A prolaktin miatt nem hiszem, hogy csúszik a lombik, nálam legalábbis nem csináltak ügyet belőle anno.

No, de hamarosan mész konzira, és akkor mindent tisztázhattok. Mikor is kezdenél? Beállsz az októberi bolyba?

Kép
kisbuta

Krisz!
jól elvoltál! :P Sok a meló??? :D

Nyulasz!
már van itthon Aspirinem :lol:

Csibe!
Katica!
mega drukkkok mindkettőtöknek ma estére :D :!:

Kisbuta!
Szerintem egy jó lumbágóval kihúzhatod a szüretelést az ágyban :lol:
dezsina

Dezsi, az nem jó, mert anyósom sem megy, és félő, ha lumbágósnak tettem magam, eljön ápolni. Ő is orvos, mint a párom összes felmenője. Viszont az is lehet, hogy egy kollégát tettetek betegnek, és helyettesítenem kell váratlanul azon a hétvégén. Agyalok, agyalok, de már megnyugodtam. A baba mindennél fontosabb, nem fog ki rajtam senki! Utólag ők sem fogják bánni, mikor már unokázhatnak és dédunokázhatnak!

Kép
kisbuta

Kisbuta, akkor jó, megnyugodtam. Októberben kezdeném a fogigátlót.

Dezsina, annyi meló van, alig látok ki belőle. Hülye hózárás. De már csak pár nap. Te meg ne egyél Aspirint feleslegesen, nem tudjuk, van-e valami mellékhatása. :? Inkább igyál bort. :wink: Ugye jól mondom, Kisbuta?

skrisz72

...az ágyban fekvés idejére már van más alibim. Csak ha a stimu idején kell szüretelni, a szurit meg hűtőben kell tartani, nem látok rá sok sanszot, hogy titokban tudom tartani az injekciókat Szigligeten, főleg egy ilyen családban... és most úgy néz ki, hogy stimu idején lesz a szüret.

... ja igen, és anyósom azt terjeszti mindenfelé, hogy nekem mindkét petefészkemet kivették, fogalmam sincs, honnan szedte (?!). Nyáron még röhögtünk rajta, mikor nem tudták elképzelni, miért nem megyek úszni a Balcsiba, mert azt hitték, nincs is ciklusom. Most inkább rémísztő, hogy azt hiszik, nekem bármikor jó. Bárcsak már bejelenthetnénk, hogy jön a baba. (Hihi, hogy le fog esni az álluk!!! :lol: :lol: :lol: )

Kép
kisbuta

Bizony, Krisznek igaza van! A borban van az egészség! Milyen fajtát küldjek? Nálunk van választék. :lol:

Kép
kisbuta

Kisbuta, üde, friss száraz fehérbort. Vagy testes vöröset. :wink: Milyet csináltok?

skrisz72

Krisz!
A száraz fehérünk egész tűrhető, abban már vannak tapasztalatok. A vörössel most kísérletezünk: egyik helyen már második éve, az egész jól alakul, de nem igazán konty alá való. Van még rozé is, szintén kísérleti szakaszban, bár most, hogy kiforrt, nem is rossz, épp a héten kóstoltam. És még vita tárgya, hogy mi lesz az új szőlővel. Amivel most van beültetve, az tuti nem marad, mert annak az egyetlen előnye, hogy "gaz", vagyis nem kell gondozni, akkor is terem, de nem túl jó a bora. Bár most, ugye, kései szürettel még adunk neki egy esélyt (az legalább full a miénk, akkor van szüret, amikor mi akarjuk!). Ott lehet, hogy vörös lesz, Frittmann sikerein felbuzdulva (ő lett tavaly az év borásza, egy olyan fajtával, ami arra vidékre nagyon való, ahol az új szőlő van.). De meggyborunk is van! És még néhány fajta fehér és vörös, amit vettünk más borászoktól, mert nagyon jók.
Mivel szolgálhatok?

Kép
kisbuta

Meggybort még nem ittam. Jöhet! :wink:

skrisz72

katica!

Menneka babaragacsok jó helyen vannak és jó erősen fészkeljék be magukat.

Nekem is kellett aspirin protectet szedni.
Ma voltam a fogorvosnál eg ytömést cserélt de mikor kiment az érzéstelenítő elviselhetetlen lett a fájdalom igy vettem be fél rubofent a védőnő javaslatára.

Kép

Kép
bellanitta

Bellanitta, hű, már 24 hetes vagy! Gratulálok! :D

skrisz72

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?