Új privát üzeneted érkezett!

Gabi,
OK, koszi az infot. Pelenkaval kapcsolatban egy kicsit bajban vagyok, mert nem tudom, hogy melyik lesz a legjobb. Lehet, hogy kozvelemenykutatast tartok a csaladban, akinek nemreg volt pici a babaja, hogy milyet vett. Na meg kremek teren sem tudom.

Kata,
udv kozottunk. Jo pocakosodast kivanok.

Eszty
eszty
 
 


Eszty:

én pelenkából sok félét kipróbáltam de a pampers vált be a legjobban, mindkettőnél azt haználtam.
Popsitörlőben szintén ugyan ezt.
Fürdetőkben pedig a gabit használtam, és a jonshonst használom most az újabbikat.

popsikenőcsben pedig a neogranormon kenőcsöt, de állitólag amit most hirdet a tv a bepanten vagy mi a neve az is jó.


Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Ha minden igaz feltettem képet a bébimről.
Nem tudjátok, hogy kell több képet felrakni a profilomba?
Kata
filep_katalin
 
 

 
 

kata:a profilba csak egy képet lehet feltenni. A fotó albumban tudsz csinálni albumot oda többet is betudsz tenni

Egyébként jó a kép, jól látszik az arcocskája.

Én is kicserélem a képet a profilba.

És vannak új képek is.
http://babanet.hu/album/main.php?album=1139 a negyedik oldalon
és itt ishttp://babanet.hu/album/main.php?album=1402

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Na megjöttünk a dokitol. Jövö héten kell menni CTG-re, és 19-én kell befeküdni. Január végére meglesz a baba, nem lesz nagy, mert eleve kicsike és hamarabb is születik majd. BPD ma 85mm volt. Azért kiadtam már a férjemnek hogy megirja nektek ha megjött a csöppség. Ja nyugatot még szedem a CTG-ig, szerencsémre.

Bogi! Örülök hogy nincs gond!

Szilvi! Óriási a babád az mienkhez képest! nekem ma volt a BPD 85.

Mi is vettünk hétvégén olcson ruhákat a Tescoban.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok Lányok!

Tiszta ideg vagyok megint a holnapi vizsga miatt. Nem kéne már foglalkoznom vele, de még 5 év egyetem után is ennyit stresszelek. Jöttem kicsit lenyugodni.

Karmen!
Nagyon örülök, hogy végül megoldódik minden, és remélem, hogy a kórházban is jól fogod azért érezni magad. Kíváncsian várjuk férjed jelentkezését! Drukkolok nagyon nektek!!!!

Kata!
Üdv közöttünk! Nagyon szép a kép a profilodban, és láttam, hogy csecsemőgondozó a foglalkozásod. Ez biztos nagy előny most, talán kevésbé vagy aggódó és bizonytalan, mint mondjuk én...

Eszty!
De ugye jövő héttől már elkezdünk mozogni? Neked ezek szerint teljesen mindegy az időpont?
Lehet, hogy hülyén hangzik, de ma az volt az érzésem az 1-es villamoson, hogy veled szemben ülök. Fél 12 körül jöttem haza, és a Szentlélek téren felszállt egy kismama, kezében az új Kismama magazinnal. Nem tudom miért jutott eszembe, de valahogy jött egy ilyen megérzés. De gondolom nem trafáltam bele, vagy igen Kép?
Majd tornára elviszek magammal egy tök jó kis babakelengye listát, amit egy bababolt állított össze. Előnye, hogy a saját áraik rajtavannak, és szerintem egészen barátiak. Legalább van összehasonlításai alap.

Bogi!
Tök jó, hogy minden rendben van a picivel és veled. Irigyellek, hogy már ilyen közel vagy a finish-hez!

Na, tanulásra fel, holnap vizsga megint Kép.

Puszi: Brigi
Addisz
 


Sziasztok!

Nemsokára jön a táblázat közkívánatra.

Ma voltunk UH-n is. Erősítjük a kislányok mezőnyét. Persze mindenki örül, hogy nem Farkas lesz, hanem Lili Kép

Nagyon biztosra mondta a dokinéni, hogy kislány, ő most meggyőzött. Még meg is mutatta. Kispapi azóta 10 méterrel a föld felett lebeg, és puszilgatja a kislányát.

Az a helyzet, hogyha nem is jön előbb, túlhordani biztos nem fogom a cukor miatt. Mindenképp megindítják a 40. héten.

Na csinálom a táblicskut. Ha valakit elrontottam benne, csak szóljon.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi,
Nagyon örülök, hogy minden rendben van nálatok.
Mi végre eldöntöttük pocilakónk nevét (legalábbis az első keresztnevet Kép ). Kristóf lesz a kis gézengúz. Ha már úgyis táblicskut szerkesztesz, beírnád?

Kitty,
Hét végén vettem a Megatoysban olyan pelenkázó feltétet aminek a mélysége 70 cm, a szélessége 80 cm. Volt még egy csomó más méret is.

Tegnap voltam a belgyógyász dokinál és megnyugtatott, hogy a véralvadási problémám és az ezzel járó mindennapi szúrkálások mellett is szülhetek simán. Nagyon örülök neki, mert a nőgyógyász is aggódott, hogy ez vajon jelent-e gondot szülésnél.

Üdv:
Humi
humi
 
 


Bogi,

Most látom, hogy a táblicskut lekéstem. Sebaj! Majd a következőben.

Nagyon jópofa, ahogy beszínezted a babák nemét. Kép

Humi
humi
 
 


Humi!

Megmondjam miért jelentkeztél most? Mert beléd szugeráltam Kép Kép Tényleg, amikor tettem fel a táblicskut, arra gondoltam vagy 10szer, hogy jó lenne, ha Humi most jelentkezne, hogy mi lesz a baba neve Kép Kép

Úgyhogy most ezért azonnal fel is teszem Kép

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Sajnos tegnap semmire nem volt időm, így arra sem, hogy jelentkezzem.

Eszty, Brigi,
Nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltok rám és nagyon köszönöm, hogy megkérdezted Eszty, hogy mehetek-e a Margitba tornázni, de most még ne alkalmazkodjatok hozzám. A következő héten én még biztos nem fogok tudni menni, mert túl sok itt bent a meló. Aztán majd megbeszélem a főnökömmel, hogy elmennék időnként hamarabb, vagy később jönnék és akkor majd csatlakozom. Ez akár már a jövő hét után is lehet. Csak arra kérlek benneteket, hogy írjátok majd meg, hogy mikor melyik időpontban egyeztetek meg és én igazodom majd hozzátok. Köszi!!

Nekem is vannak ilyen problémáim, hogy egyáltalán fogalmam nincs, hogy mik azok a dolgok, amik feltétlenül kellenek az induláshoz. Persze van egy könyvem, ami leírja, de valahogy azt nem érzem elég biztosnak.
Eszty, te mindig tök jó boltokat találsz. Babakocsik is vannak ott?

Ma megyünk doki bácsihoz, remélem mindent rendben talál. Ti szeditek az elevitet, vagy valamelyik másik vitamint? nekem hányingerem van tőle és nem bírom szedni, aztán emiatt néha lelkifurdalásom lesz.
Olyan fura, hogy néhányan már ilyen közel vagytok a szüléshez. Iszonyú gyorsan megy az idő.

Bogi, emiatt már ne javítsd a táblázatot, de a fiamat Máténak fogják hívni - majd legközelebb...

Most búcsúzom, remélem ma több időm lesz jelentkezni!!

Üdv, Kata
katca
 
 


Szia Kata!Javítom, és majd legközelebb már olvashatod!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Kihagytam egy pár napot, és alig győztem elolvasni, amit írtatok.

Tegnap voltam dokinál, mindent rendben talált, csak kicsit feljebb kereste a babát, mint ahol van. Azt mondta, hogy olyan magas vagyok, hogy bennem elveszik a gyerkőc. Lehet, hogy azért nem is fájdalmas, amikor mozog? Mert sokat ugrándozik, de általában nem kellemetlen. Vagy azért mert még "csak" a 32. héten vagyunk? Nem tudom, de örülök, hogy nincs baj.
Pénteken megyek UH-ra, kíváncsi vagyok, mit látnak. Arra is, hogy befordult-e már a baba (azt olvastam, hogy ilyenkorra már általában befordul). Meg persze, hogy mekkora. Csak azért nem szeretem az UH-t, mert mindig találnak valamit, ami idegesít: legutóbb a méhlepényről állapították meg, hogy mélyen fekvő, de szerencsére eddeig nem volt semmi gond belőle. Igyekszem magamra vigyázni, hogy ne is legyen.

Olvasom, hogy többen most rendezitek a babaszobát. Nekünk már majdnem kész van. Én már kb. novemberben elrendeztem. Azért ilyen korán, mert mi szinte minden fontos dolgot kaptunk a barátnőmtől (neki 3 gyereke van), és nov-ben már elhoztuk Budaőrsről. Még néhány képet és egy falilámpát kell felfúrni a falra, és akkor tényleg rendben lesz. Aztán persze úgyis kell még venni ezt-azt. Szerencsére itt melletünk van egy kis bababolt, a Tesco és a Brendon sincs messze.

Eszty!
Én sem bírok mindig aludni, általában hajnalban fölébredek, föl kell kelnem 1-2 órára, és utána nagy nehezen vissza tudok aludni. Most valószínűleg már a kényelmetlen fekvés miatt van, de korábban is előfordult. Azt olvastam, hogy ez normális.
A babaápolási cikkekről nekem azt mondta a védőnő, hogy ne vegyek semmit, mert mindent felír az orvos, és gyógyszertárban ki lehet váltani.(Szegeden lakunk).

Kata!
Gratulálok Nektek!
Én 32. hetes vagyok, kisfiunk lesz, Tamás.
Én egyébként nem szedek magzatvédő vitamint, az orvos külön nem ajánlotta. Most (pár hete) vasat írt fel, azt szedem csak.

Karmen!
Kitartás erre a rövid időre! Minden rendben lesz!

Brigi!
Szerintem sem túl sokat híztál. Egyébként a barátnőm (3 gyereke van) mesélte, hogy az első babával végig csak jégkrémet kívánt, a másodikkal meg főtt karfiolt, és dekára ugyanannyit hízott. Azt mondta neki az orvos, hogy ez alkati kérdés is. Egyébként most 3 gyerek után olyan sovány, mint lánykorában. Szerintem csak az a lényeg, hogy ne zabáljon ez ember, meg ne nassoljon egész nap. De ha valamit megkívánunk, muszáj megenni. Én legalábbis nem bírom ki. Persze más a helyzet, ha valakinek muszáj diétáznia (pl.cukros). Én is eldöntöttem, hogy mostantól leállok a sütivel (nem sokat ettem, de minden nap egy kicsit). Eddig még birom. De nagyon nem sanyargatom magamat. Eddig egyébként 12-13 kilót híztam. Nekem elég nagy a hasam, de nem látom magam hájpacninak, inkább az arcomon látom, hogy kezd kerekedni. Nem baj! Utána mjad lemennek a fölös kilók.

Na mára ennyit, minden jót mindenkinek!
PTünde
ptünde
 
 


Eszty!

Ami szerintem mindenképp kellett itthonra, mikor hazahoztuk a babát:
-Pelus (nálunk a Pampers New Born, később már jó a Libero is)
- Popsitörlő: bevált a Tesco,a Nivea, a Pampers : de mindenképp a vastagot jó venni!
- steril vatta (patikából)
- alkohol (köldökápoláshoz)
- popsikrém (nekünk nagyon beválta doki által felírt patikai OTKI popsikenőcs - 40 ft egy tégely és nem több 100 ft - )
- 1 Neogranormon vagy Bepanten, vagy Sudocream popsikenőcs, ha esetleg kipirosodna a híg babakakitól a popsi
- babafürdető: első 6-8 hétben a doki által felírt patikai utána mi Johnson's- t használunk
- 1 mosdatószivacs
- doki ír fel K és D vitamint
- néhány cumisüveg (ld korábbi hozzászólásom)
- babahajkefe (koszmó elkerülése végett)
- néhány textilpelus
- körömvágó olló
- füdővízhez hőmérő
- fülpiszkáló
- digitális lázmérő
- Köldökpapasz vagy steril gézlap
- babahintőpor
- babaolaj
- babatörölköző
Ruhaügyileg:
- bodyk (elején még elég sokat használtunk el - napi 2-3 db - , amíg a pelenkázási technikám nem volt ép tökéletes (sokszor melléfolyt a kaka)
- rugdalózók ( a legjobb a comboknál patentolható) kb 4 db
- kardigán 1 max 2 db
- kis zoknik
- vékony pamutsapi
- hálózsák vagy pólya ki miben szeretné altatni (nálunk a hálózsák jött be, de nagyon)

Mi lakás adottságai miatt vettünk bébiörzőt, hogy mindig halljuk mit csinál, az első 3 hónapra béreltünk digitális csecsemőmérleget. Nekünk bevált.

Hirtelen ennyi jut eszembe, de ha valami kimaradt pótlom

Erika
goczane
 
 


Sziasztok!

Gyors vizsga utáni jelentkezés: ma jó napom volt, két ötös a "zsákmány", úgyhogy teljesen fel vagyok dobva!

PTünde!
Köszi a nyugtatást a kilókkal kapcsolatban! A terhesség elején elhatároztam, hogy nem fog idegesíteni a súlyom, de mostanra már kicsit azért zavart. Pedig rajtam sem nagyon látszik a plusz, és hát szülés után kis odafigyeléssel tényleg meg lehet szabadulni tőle. Csak én egyszer már több mint 30 kilót fogytam, és a túlsúlyról szörnyű emlékeim vannak. Mostanában pedig kiemelkedően jó az étvágyam.

Kata!
Rendben, akkor megbeszéljük Esztyvel az időpontot és várjuk, hogy csatlakozz! A Máté olyan szép név!!! Én is sokáig kacérkodtam vele (ráadásul Pocilakóm keresztapukája szintén Máté), de Kedvesem hajthatatlan a Hunorral kapcsolatban. Egyébként most én is ráakadtam egy jó boltra: a Kálvin térnél van, nem messze a metrófeljárótól (Központi Szabó Ervin könyvtárnál), Elefáni a neve és egész nagy alapterületű. Szokták néha reklámozni magukat a Kismama magazinban. Ott kocsik is vannak meg mindenféle más.

Eszty!
Akkor mit szólnál a jövő hétfő délelőtthöz? Jó az Neked? Ha igen, akkor majd megadjuk előtte egymás ismertetőjeleit (feltéve ha nem Téged láttalak tegnap a villamoson Kép).

Mindenkinek további szép napot!
Puszi: Brigi (21+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Ha már itt vagyok, leírom szerintem mi kell a kórházba, hátha valakinek segítek vele:

- köntös
- hálóingek - elölgombolós (SOTE-n ugyan adnak kórházi kötőset, ami nagyon jó ötlet, hisz nem a sajátomat kell tönkretenni)
- törölközők (kicsi az intim helyek törlésére, nagy a törölközésre, egy kéztörlőnek)
- fehérneműk (én Tena bugyit vettem a paikában)
- Betét (pl Tena betét az első napokra)
- nagyon puha WC papír
- tisztálkodószerek, neszeszer
- szoptatós melltartók, melltartóbetétek (nekem a MIMI betét vált be nagyon , mert tiszta pamut. Amelyikben van műszál szájpenészt okozhat a babánál.)
- én bevittem a fejőgépet (milyen jól tettem!!!)
- krém a mell kisebesedése ellen: Garmastan kenőcs (patikából, nem muszály lemosni etetés előtt)
- papucs (egy a mászkáláshoz, egy a fürdéshez)
- zoknik
- tányér, pohár, evőeszköz
- Személyi, 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat - aki nem házas, annak apasági nyilatkozat - , terhes kiskönyv
- Laktoherb tea
- buborékmentes ásványvíz, hátha a szülőszobán is megengedik, hogy egy két kortyot igyon az ember
- szőlőcukor a szülőszobára vésztartaléknak

most ennyi, ha még eszembe jut valami, szintén pótlom

Erika
goczane
 
 


Brigi!
Nem volt stresszmentes a terhességem így sem, hogy csecsemőápoló vagyok.Sajnos elég magas volt az AFP-m, ezért genetikai uh, vérvétel, 1 hónap múlva kontrollra kellett mennem.Tehát a 16. héttől a 24. hétig izgulhattunk.
Mindenkinek kellemes napot!
Kata 29+4
filep_katalin
 
 


Az első elszállt, újra írom.
Brigi!
Sajnos nekem sem volt stresszmentes a terhességem.Magas AFP miatt genetikai uh-ra, vérvételre, 1 hónap múlva kontrollra kellett mennem.Így izgulhattunk a 16. héttől a 24. hétig.Ezért is voltam a 19. héten 4d-s uh-on.Szerencsére ott is és a kontrollon is mindent rendben találtak.
Kellemes napot mindenkinek!
F Kata 29+4
filep_katalin
 
 


PTüde! Mennyire vagy magas? Én 174 cm, de nem veszik el bennem a gyerköc, sajna. Nem bánnám nagyobb helye lenne bent.

Humi! Nekünk a köv. fiúnk lesz Kristóf. Bár lehet most kislány lesz a drága Kép

Erika! Én szoktam vinni papir WC ülökét is+ intim törlökendöt. Nálunk ha itt a városban volt az esküvö nem kell uj házassági anyakönyvi kivonat. Nyáron igy mondták bent. Remélem nem ott derül majd ki mégis kellett volna.

2 napja nincs órákon át tartó nagy fájdalom!! Lehet mégis könnyebb lesz a vége?? Kép

Karmen 35+6

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Én a korházba vittem még a babának:

- popsi törlőt
- pelust
- popsikenőcsöt

Sok olyan korházat hallottam ahová vinni kellett, nekünk nem volt rá szükség.

Viszont én is ezeket a cuccokat vittem a korházba amit Erika leírt.


Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Úgy látszik mégsem.Vagy türelmetlen vagyok.
F Kata
Névtelen
 


Sziasztok!

Kutakodtam a régi holmijaim közt, és megtaláltam egy feljegyzést arról, hogy a gyerekek hogyan fejlődnek. Akit érdekel mentse el magának, akit nem az ugorja át. Ezt leírom, aztán elhúzok a balfenéken, mert még meguntok:

TÁJÉKOZTATÓ JELLEGGEL hisz minden baba máshogy fejlődik (ez csak egy átlagolás)
Hossznövekedés lányoknál:
Születési hossz: 49-55 cm
1. negyedév +9 cm,
II. né: +7 cm,
III. né: +4 cm,
IV. né: +5 cm.

1évesen: 73-75 cm
2 évesen: 84-86 cm
3 évesen: 93-96 cm
4 évesen:101-105 cm

Fejkörfogat:
újszülött: 35 cm
7-9 hó: 44-45 cm
1 évesen: 46-48 cm
2 évesen: 48-49 cm
3 évesen: 49-51 cm

Mellkörfogat:

Újszülött: 32-34 cm
7-9 hó: 44-45 cm
1 évesen: 47-49 cm
2 évesen: 51-52 cm
3 évesen: 53-54 cm

Testsúly:

születési súly: 2800-3500 gr
1 hó + 300 gr
2 hó + 600 gr
3 hó + 600 gr
4 hó + 600 gr
5 hó + 600 gr
6 hó + 600 gr - átlagos súly: 6-8 kg
7 hó + 500 gr
8 hó + 500 gr
9 hó + 500 gr
10 hó + 500 gr
11 hó + 500 gr
12 hó + 500 gr - átlagos súly 8-10 kg
2 évesen: + 2 kg
3 évesen: +2-2,5 kg - átlagos súly 12-16 kg

üdv

Erika
goczane
 
 


Találtam egy okos oldalt arról, hogy mikor mi jár a mamának (juttatások, támogatások):
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/csalad/gyermekvallalasterhesseg /gyermekvallalasterhesseg.html

Kármen!

Nem tudom, hogy ez a kórház helyi specialitása e vagy sem nálatok, de a törvény szerint erre szükség van a gyerek anyakönyvezéséhez. ( barátnőm is most szült tőle is kérték, annak idején nálunk is kérték, csak akkor még 30 napnál nem régebbi kellett)

A kórházi cucchoz még hozzátenném, hogy a hosszúhajúaknak: HAJGUMI, és sokan visznek magukkal úszógumit a gátseben való ücsörgés miatt. Erről semmi okosat nem tudok,mert én császáros voltam, így gátseb nuku.

ERika
goczane
 
 


Kata!

Ha jól emlékszem Te kerestél babakocsit árusító boltot: Van egy babakocsidiszkont (hatalmas választékkal, normális árakkal) Budapest, IX. ker.-ben. Nem tudom, hogy ott még Hungária krt-nek, vagy Könyves Kálmán krt-nek hívják. Ha mész a Hungária krt és a Kőbányai út kereszteződése felől a Hungária Krt-n (vagy már Könyves Kálmán krt?) a Lágmányosi híd felé, még az Elnök utca előtt jobb oldalt van a babakocsi kis és nagyker. Szerintem könnyen megtalálod! (mást is elirányítottam már oda ugyanezekkel az instrukciókkal, és megtalálta Kép )

Erika

További kipróbált bababoltok, ahol mindenfélét lehet kapni:
Babaház Babaszaküzlet Bp. Europark 1. emelet H-Sz: 9-20 V: 9-18
Gólya babakelengye szaküzlet BP 1085, Baross u. 36 H-P 10-18, szo: 10-13 - itt - mi itt kölcsönöztük a babamérleget.
Brumi maci Bababolt, és pelenkadiszkont Bp. IX. Mester u. 13. H-P: 10-18, szo: 9-13.
goczane
 
 


Sziasztok!

Erika! Szuper vagy! Komolyan, nagyon köszi a sok, hasznos infot. Ezt a Hungária krt.-as helyet meg fogom nézni. Arra vonatkozóan van infod, hogy melyik hely a legolcsóbb, vagy legelfogadhatóbb árban és minőségben? Az is tök jó, hogy a kórházas cuccokat is felsoroltad, nekem nagyon sokat segítettél! Köszi. Hogy tudom ezt lementeni? simán a file menüből megy?

Bejelentkeztem a Praxisba, majd 24-én megyünk. Nagyon kíváncsi vagyok. Remélem, hogy nem fog végig aludni a csöppség.

Brigi, gratula a vizsgáidhoz!
Ha van fényképetek, akkor esetleg fel lehetne tenni a profilokba és akkor könnyebb lenne egymást megismreni. Meg kíváncsi is vagyok mindenkire Kép!! én is keresek majd magamról valamit.

PUszi, Kata (25) (most már legalább ketten vagyunk katák, de majd valahogy megkülönböztetjük magunkat Kép
katca
 
 


Sziasztok!

Nekem sem kellett egyik szülésemnél sem friss házassági anyakönyvi kivonat, elég volt az eredeti. Pedig nekünk nem abban a kerületben volt az esküvőnk.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Kata: nekem van a profilban kép, meg albumom is van.http://babanet.hu/album/main.php?album=1139 utolsó oldalon, és itt http://babanet.hu/album/main.php?album=1402

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Szisztok!

Karmen,
tok jo, hogy nemsokara szulni fogsz. Mar alig varom, hogy ferjed bejelentkezzen, hogy meglett a baba.

Brigi,
gratulalok a vizsgaidhoz. Sajnos nem engem lattal kedden a villamoson, de tornanal majd talalkozunk. Ennekem megfelel a hetfo, majd vasrnap egyeztetunk.

Kata,
szerintem ne legyen lelkiismeret furdalasod a vitamin miatt. Ennekem a dokim azt mondta, hogy nem kell szednem, eleg a vas. Remelem majd konnyen elengednek a munkahelyedrol torna miatt. A baba boltban, amit irtam, csak ruhakat es jatekokat lehet kapni, mast nem.

PTunde,
az tok jo, hogy felirja az orvos, igy akkor nem veszek elore semmit sem.

Erika,
koszi az infokat, mindent leirtam. Kép

Bogi,
ennekem lenne egy kis javitanivalo. Ennekem hetfon van a fordulonapom, tehat most vagyok (szerdan) 27+2. Mondjuk nem annyira lenyeges.

Eszty 27+2
eszty
 
 


Eszty !

Javítom!

B.

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
koszi!

Lanyok! Biztos megint no a szemeremcsontom, mert neha faj. Viszont nem tudom, hogy ugyanettol van-e az, hogy lent, ahol majd kijon a fiam Kép neha befajdul. Csak par pillanatra, csak eddig meg nem volt. Szerintetek ez is a novestol van? Bocsi, hogyha hulyenek tunik a kerdesem.

Eszty
eszty
 
 


Sziasztok!
HA valaki tudna nekem kepet mutatni, hogy kb. 20 hetesen mekkora volt a pocija ,nagyon megkoszonnem!! Allandoan nezegetem a hasam, mekkorat nott. Normalis e a merete? Nekem most olyan a hasam, hogy lent egy nagyobb hurka, kozepen kicsi derekvonal, majd meg egy hurka fennt.Nincs teljes osszefuggo pocakom. Biztos alkati dolog is van a dologban. Remelem nem gondoltok hulyenek hogy ilyennel foglalkozok?

Bogi
Bogi
 


Sziasztok!
HA valaki tudna nekem kepet mutatni, hogy kb. 20 hetesen mekkora volt a pocija ,nagyon megkoszonnem!! Allandoan nezegetem a hasam, mekkorat nott. Normalis e a merete? Nekem most olyan a hasam, hogy lent egy nagyobb hurka, kozepen kicsi derekvonal, majd meg egy hurka fennt.Nincs teljes osszefuggo pocakom. Biztos alkati dolog is van a dologban. Remelem nem gondoltok hulyenek hogy ilyennel foglalkozok?

Bogi
Bogi
 


Bogi!

Ha felmész a http://babanet.hu/album/main.php?album=1087-ra meg tudod nézni, hogy 19 hetesen mekkora volt a pocakom.
goczane
 
 



Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Első az elöbb nem jó lett

http://babanet.hu/album/albumimages/182/15959.jpg ezen 20 hetes vagyok kb

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Na majd csak jó lesz.

Itt 23.hét végén

http://babanet.hu/album/albumimages/1139/21311.jpg

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok Lányok! Kép

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek! Kép
Olvaslak Benneteket, itthon vagyok, jó betegen. Összeszedtem egy jó kis légcsőhurutotKép Kaptam jó erős antibiotikumotKép Éjjel alig alszom, mert vagy köhögök, vagy majd megfulladok, alig kapok levegőt. Szegény kisfiamat is állandóan felverem nyugalmából.
Tegnap voltam cukorvizsgálaton. Az eredményem nagyon jó lett Kép 4,4, így nem kell menni terhelésre.
Pár napja nekem is naponta többször szúró érzésem van ott lent, ahogy Eszty írta, a hüvelyemben vagy hol...ez a tágulás miatt van?
Pénteken elmegyek a dokimhoz, hogy nézze meg, hogy minden rendben van-e a fiunkkal. Remélem, hogy nem árt neki ez a sok gyógyszer...

Bogi Kép
Mi az a 2000-es érték, amiről írtál? Elmagyaráznád? Lehet, hogy hülye kérdés....nekem is szerepel a kiskönyvembe, a nődokim szokta beírni, de nem tudom, hogy mit is jelent.

Karmen Kép
Ne foglalkozz mások véleményével, főleg a rosszindulatúakkal ne! Te érzed a legjobban, hogy mi jó Neked és a babádnak. Ha szülhetsz hamarabb komplikációk nélkül, akkor miért kínoznád magad tovább a fájdalommal???? Nagyon örvendek, hogy most már nem fáj órákon át, néha egy-egy szúró fájdalom is kellemetlen, ami csak pár pillanatig tart, hát Neked borzasztó lehet/ett az órákig tartó.....

Na, túl hosszú lettem....Jövök még.

Üdv,
Pumukli
26+1
pumukli
 
 


Lányok,
tudnátok ajánlani terhestornás videókazettát a Rubint Rékás kivételével.... Szívesen megrendelném, mert ha itthon leszek végleg, akkor félek az ellustulástól, és a heti egy alkalom torna kevés szerintem....

Pumukli
pumukli
 
 


Sziasztok!

Karmen!
Én 176 cm magas vagyok, tehát nem sokkal magasabb, mint Te, de mégis ezt mondta a doki. Meg az UH-n is mondták már, hogy lejjebb van a baba, mint az átlag. Kiváncsi vagyok, holnap mit mondanak. Persze lehet, hogy azért nem fáj még a mozgolódása, mert "csak" a 32. hétben vagyok.

Eszty!
Nekem is szokott fájni "ott lent". Kb 2-3 hónapja szinte folyamatosan éreztem. Mostanában ritkábban, inkább csak akkor, ha valamiért féllábon kell állnom (pl.öltözöm), vagy tegnap, amikor úgy gondoltam, futok pár lépést a buszhoz. Ez teljesen normális dolog, bár nekem is elég kellemetlen volt.

Most ennyit, holnap megyek UH-ra, mejd jelentkezem. Most - ha rá tudom venni magam - vasalni fogok. Kitaláltam, hogy ülve. Bár így még sose próbáltam, nem tudom, menni fog-e.

További szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde
 
 


Sziasztok!

Karmen!
Hát Te már tényleg számolhatsz vissza. És lehet,hogy most,hogy csökkentek a fájdalmaid nem kell kínlódni az elkövetkezendő max.3 hétben. És addig még nagyot nő a baba is.
Aztán ne feljtsen ám el szólni a kispapid!!!!!!!

PTünde!
Én már 2 hónapja ülve vasalok, egész jó, lehet,hogy utána is megtartom ezt a szokást. Tegnap egy halom cuccot vasaltam ki ezzel a módszerrel és meg se kottyant.

Pumukli!
A 2000 érték azt jelenti, hogy a méhnyak 2 cm hosszú, mögötte a nullák meg azt,hogy zárt a méhszáj. Ha elkezd nyílani, először a 2-es utáni nulla lesz 1-es, vagy 2-es, aztán folyamatosan a többi nulla is feltöltődik számmal.(Az már ált. a szülésnél.(Na,ezt jól leírtam)

Nekem sem kellett eddig bemutatni friss anyagönyvi kivonatot, elég volt az eredeti, pedig másodszor már itthon szültem, és az esküvőnk meg annó Szegeden volt. Most is megkérdeztem a kórházban, és itt nálunk nem kérik a friss ak-ot most sem.

Hú, láttátok a Szülőszobát a TV2-n tegnap este? Én most néztem meg videóról, de elég szörnyű így kívülállóként végignézni. Ha már nem szültem volna, be lennék..... De ne ijedjetek meg, teljesen más az, ha nem kívülállóként nézed a szülést, hanem Veled történnek a dolgok. Nekem tegnap azt mondta a védőnő, hogy inkább ne stresszeljem magam vele, de hát kíváncsi voltam.

Kitty
kitty123
 
 


Kitty Kép
Köszi az információt Kép Jó tudni ilyeneket...

Én is megnéztem a Szülőszobát. Feszülten figyeltem, a fiam meg sem moccant egész idő alatt Kép Hát, mit mondjak? Én nagyon félek a szüléstől, elég ijesztő volt, amikor a kis Gergő beszorult a szülőcsatornába, császározni már nem lehetett, és az anyuka is olyan tehetetlennek érezte magát. De lehet, hogy az érzéstelenítő miatt nem tudott nyomni? Én is nagyon kíváncsi voltam, azért néztem meg. A Szlovákiában házaspár viselkedése viszont sokkal természetesebbnek tűnt, mint a másik pár viselkedése. Szerintem a férj túlságosan is a telefonjára, és a videózásra koncentrált, és nem segített eleget a vajudó feleségének. Egyszóval, én nem így képzelem el a apás szülést...

Pumukli
pumukli
 
 


Kitty, Gabi, és akik már szültetek, mit gondoltok az epidurális érzéstelenítésről? Igényeltétek? Csak érdeklődöm....olvastam ezt is, azt is róla.
pumukli
 
 


Pumukli: én nem kértem EDA-t egyiknl sem, szakmabeli lévén, minden ilyentől iszonyatosan félek.
Egyébként vannak ellenjavallatai, pl a végén a kitolásnál fájás gyengeség, valószínű hogy ez lehetett az oka tegnapi szülésnél is, fejfájás, főleg ha nem szólnak hogy sok folyadékot kell inni, a baba aluszékonyabb lehet, besárgulhat.

Én a második szülésnél kértem fájdalomcsillapítót nem tudom mi volt de nagyon jól lehetett érezni ahogy az izmok ellazulnak, de a fájásokat éreztem.

Nekem sem volt szimpi a Margitos pár, az én páromnak eszébe sem jutott fényképezni a szülés közben, végig mellettem volt. Amikor megszületett Norbi akkor fényképezett és utána ő vágta el a köldökzsinort is, azt a doki fényképezte.
Engem már szinte idegesített hogy a férj csak a kamerával volt elfoglalva.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Teljesen egyetértek. A Margitban szült pár "sikeres managerpáros", megpróbáltak a szülés alatt is így viselkedni. Én nem tudom, annyira unszimpik voltak szegények. Talán asszonykának valóban könnybb lett volna,ha apa iskább a nejével és a fiával van elfoglalva, és nem a telefonnal. Nekem is az volt az első gyanúm, hogy az EDA miatt lehetett a fájásgyengeség, és ezért alakult így a szülése. A szlovákiai páros viszont nagyon tüneményes és valóban természetes volt. Egy normál szülés inkább így néz ki. (Apukának érzelmei is voltak, nem csak telefonszámai Kép)
Ha még nem volna gyerkőcöm, ezalapján a műsor alapján lehet, hogy igencsak beijedtem volna, mert igaza van Kittynek : így kívüállóként elég drámaian hatott a dolog, átélve sokkal kellemesebb élmény a fájások ellenére is.

Erika
goczane
 
 


Érdekessg képpen felteszek egy táblázatot arról, hogy a pocakomban hogyan fejlődött a babókám, és hogyan fejlődik a mostani. Ebből is látszik, hogy minden babának más méretei vannak, más ütemben fejlődik. Akit érdekel nézze meg, akit nem Page Down.


<!--attachment: babam_retek-53442.doc*mime_msword.gif*application/msword*46.6*fejl%26amp%3botilde%3bd%e9s*babam%e9retek%2edoc --><center><pre>
Képfejl&otilde;dés
babaméretek.doc (46.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
goczane
 
 


Sziasztok!

En is neztem a tegnapi szuloszobat es nekem is inkabb a Szlovak paros tetszett. A baba meg kulon tunemeny volt, ahogy kesobb elsirta magat. Szinte olyen volt, mint aki azon tanakodik, hogy hogyan kerult oda, o azt nem akarta. Kép

En szinte biztos vagyok abban, hogy epiduralis erzestelenitot nem fogok kerni, + vakumrol is mar az elejen lebeszelem a dokit. Nem akarok kockaztatni.

Eszty 27+3
eszty
 
 


Gabi!
Koszonom a kepeket, jo nagy volt a pocakod. Lehet hogy nekem a hatsom jobban no mint a hasam, de lehet hogy csak bekepzelem. 5 kg-t hiztam eddig most vagyok a 20. het elejen. Elozo terhessegem alatt osszesen 18 kg-ot hiztam, most remelem nem lesz ennyi.
Bogi
 


Eszty! Szerintem természetes hogy fáj, nekem késöbb elmult.

PTünde! Nekem sajnos már 31 hetesen nagyon fájt amikor rugott, bár késöbb erösödött.
Tegnap este olyan jolt aludta, most békén hagyott! Mondtam ha ilyen tündéri, akkor bizony kihuzzuk végig, nem akarom engedni hamarabb kibujjon.

Kitty! Nem felejt el szolni, ide tettem az asztalára a papirt, hogy hova irjon. Szerintem boldogan fogja újságolni!

Mi azt terveztük a férjemmel, ha természetes szülés lett volna, hogy ott engem támogatna maximálisan, a babát akkor fotoztuk volna le, ha már megfürdették, szép tisztán. Tesom férje is azzal volt elfoglalva, hogy a doki mögött bujkált, és az asszonyka lába között videozott, én valahogy nem ezt akarnám visszanézni. Férjem sem. Nekem többet jelentett volna hogy mellettem áll.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?