Új privát üzeneted érkezett!

Atizka, a rota elleni oltást nálunk 2 részletben adják be, 2X18.000,-Ft az ára. Az nagyon fontos, hogy fél éves koráig megkapja a 2. oltást is, és a 2 oltás között - azt hiszem- 3 v. 4 hétnek el kell telnie. Gondolkozol rajta?

Jezsek, nálunk még a szopi megy, így annyira nem tudok segíteni de engem is érdekel a kérdésed!

Kép
tim27
 
 


Csak ezt hoztam:
http://www.youtube.com/watch?v=ZjbOtzUxXKU

Majd még jövök :-)
Vendég
 


ez a közös kép-gyűjtemény jó ötlet, ugyan nem emlékszem ki és mit vetett fel -hogy lehetne megcsinálni? picasaweb avgy más? minap láttam egy blogot ami hasonló volt, ott feltették a szülés-sztorikat is meg fotókat. szép volt

Jezsek: semmi, előbb néztem :roll: ha ír vmit megírom!
jó a videó! :D

hűvöset szeretnék :( kicsi is nehezen viseli a meleget :(

Kép Kép
celesztina
 
 

 
 

Celesztina
én mocsok voltam, mert pénteken a saját e-mail címére küldtem a választ, de ma elküldtem mégegyszer a magaizn címére is. Nagyon fölbosszantott, főleg hogy nem írt utána semmit. Én ha félre értek valakit elnézést kérek, ha meg nem erről van szó, pláne bosszant!

De lehet ám, hogy én veszek mostanába mindent a szívemre :? Tegnap éjjel, pontosabbal 00.02-kor a lépcsőházba nyomoztam.
Panelba lakunk, és a 4.-en fiatalok laknak, és egy kicsit hangosabban hallgatták a zenét. Nem ezzel lett volna baj, mert nem volt annyira zavaró, hanem van egy idióta aki minden álldott nap elkezdi verni a radiátort, és üvőltözik ki a lépcsőházba mégrébe. Na ez már elviselhetettlen! :evil: Azzal még nem lenne baj, hogy minket felébreszt, de ha a gyerek is felébred el tudnám harapni a torkát! Na tegnap este már nem bírtam magammal, és megkerestem ki az az állat! Meg is találtam, és bekopogtam hozzá. Persze nem merte kinyitni az ajtót.
Na ma reggel írtam a bejárati kapura olyan szöveget, hogy remélem befejezi a radiátor veregetést!
Lehet, hogy mostanába kicsit flusztrált vagyok? :lol:
Vendég
 


Atizka, Tim, köszi a reagálásokat! Remélem valaki ír majd számunkra használható okosságot. Nekem végül oda kellett adnom az egész üveg tápot addíg hsztizett. De most akkor mi van? Megeszi a gyümit, és utána ugyan annyi tápszert eszik? Így nem lesz jó! Pedig most nagyon finomat csináltam. Tegnap vettünk nyers sütőtököt, megsütöttem, és őszibaracklével össze pépesítettem. Még nekem is ízlett olyan fini volt. Ette is, mint a gép. De megint 30gr.-ot.
Jajj! Mi lesz így vele? Már nem érem át a lábaszárát, a combja meg olyan mint az én karom! :shock:
Vendég
 


Sziasztok,

csak gyors bekukk, mert nem vagyok épp topon, kicsit kikészítettem a gyomrom a hétvégén.. Legalábbis reméle,. hogy nem a harmadik csemete van úton, mert akkor nekem végem :) vicceltem :)

Hát ez, hogy az iwiwről eltűnt a közös oldalunk, elég nevetséges. Nem minősíteném a dolgot inkább.

Atizka,köszönöm szépen az infót! a gyerekbarátot úgy értettem, hogy van-e olyan időpont, amikor kifejezetten ajánlott gyerekekkel menni, de ezek szerint nem időpont függő, hanem elkerített rész van a gyerekeknek.

Nono, hát igen.. én is függök a gyerekeimtől, túlságosan is, azért is lesz jó neki a bölcsi.. Nekem annyira Csengéről szólt az elmúlt egy évem, h. jóformán csak akkor voltam távol tőle, amikor kórházban voltam + néhányszor, nem sokszor, 1-2 órát... Nem is az a rossz, hogy "elmegy" hanem az, hogy már sose lesz többet anya kisbabája :) Igazi anyós rejlik bennem :)
Mikor kezdődik a nagy tanulás? Nem irígyellek!!!

Kép
Kép
mango.
 
 


Mango jobbulást!
Vendég
 


sziasztok

Jezsek
nekem azt mondta v.nő,hogy csak gyümivel nem fog jól lakni.tegyél neki hozzá egy kis krumplit.az laktatobb és igy lehet nem is fog tápszert kérni utánna.vezesd be,hogy pl.a déli tápszer helyett adsz neki fözit.
nagyon jó a videó.Kristófómnak nem tetszik a kanál.még mindig csak ismerkedik vele.pár kanálnál többet nem eszik de azt is kb.félóráig.1hete kap délbe fözit.
Vendég
 


Mango
ha hányingered van nyugi.2hétig szenvedtem egésznapos émelygéssel.teszt teszt hátán.mind negativ.totál betojtam.aztán ahogy jött el is mult.
Vendég
 


Lekri köszi. Jó lenne, ha egy kicsit csökkenne az étvágya. Sosem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz! Félek, hogy mitmond a doki.
Vendég
 


Húha lányok már a gondolattól is nevetnem kell (vagy sajnáljam magam?), hogy jöhetne a kistesó már most!
A nagynéném kisfia pont ennyi idős volt annó, amikor teherbeesett az ikreivel :shock:
Amikor megszülettek felváltva jártak a rokonok segíteni fürdetni etetni, sétálni stb...a kisfiú már járt, vele folyton kellett menni, totál ki volt a nagynéném! :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


ne aggodj a kilok miatt.ha elkezd mászni,menni akkor kevesebbet fog hizni.na meg ha majd elkezd nyulni.Levim olyan kis pufi volt.3hósan volt 7kg,4hósan7940g.ahogy elkezdtük a hozzá táplálást egyre kevesebbet hizott.ja és beállt anapi 4x-i evésre.reggel tápszer,félben főzi,uzsonnára gyümölcs és estére megint tápszer.ő 5hósan már csak 2x kapott tápszert.
most meg 27hosan.3-4évesnek nézik.16kg és 95cm.nem kövér,de még nem is pufi.erős gyerek és nagy a korához képest.

Kép
Vendég
 


Fruzsi

én már el is terveztem,hogy spajz helyén lesz a babaszoba :D :D
de megkönnyebbültem azért,hogy nem.bár ma megyek nődokihoz valami fogamzásgátlót kérek.
Vendég
 


Lekri, köszi :) a hétvégén két helyen voltunk vendégségben, azt hiszem ez itt a baj.. kicsit túlettem magam :) Nem vagyok hozzászokva, hogy 2 gyerek mellett 3 fogásos menüt egyek végig :)

Kisfruzsi, hát igen.. ez még viccnek is rossz lenne...

Jezsek, köszi :) majd ha válaszol a nő, tedd közkinccsé!!! :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma a gyereksebészeten, megoldották a problémáját Boginak. hát üvöltött, de csak amig nem vettem fel. Kapott érzéstelenitő krémet és fél óra múlva csinálták meg. Kamilláznom kell naponta többször, hogy ne nöljön újra össze...aztán egy hét múlva kontroll...

Én meg hétvégén beteg lettem. láz, fejfájás, köhögés, orr folyás...ma már csak hőemelkedésem van, de inkább picit pihiznék, de Bogi mellett nem mindig lehet. meg ma ő is nyügi a dokizás után....
Szemészetre nem is vittük ma el, elég neki egy napra egy kinzás... :cry:

Szép babákat láttam!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


jujjjjjjj szegény.hogy csinálták?
Vendég
 


Sziasztok
Jezsek
Mi is így kezdtük.Először alig ettek gyümit a csajok,és simán bevágták utána az egy üveg tápot.Én egy hónapja kezdtem a hozzátápit és 2 napja nem igénylik a tápszert már délben.Úgyhogy nyugi és türelem.Most ketten esznek meg egy üveg gyümit és teljesen jól laknak tőle.Én egyenlőre még nem próbáltam a zöldségeket,azt majd 4 hós kortól.És almával fogom nekik keverni,meg esetleg sütőtökkel.
Még annyi,hogy a déli gyümi evés után vizet szoktam nekik adni szomjoltásra és szeretik.
Vendég
 


Rota szérum.Mi beadattuk.72.000ft volt a két gyerkőcnek és 4 hétnek kell eltelnie a 2 adag között.
Vendég
 


Szia Sotske! Tennél fel képet a lánykáidról? Kíváncsi vagyok rájuk- de szerintem ezzel nem vagyok egyedül :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Lekri nagyon helyes Levi! Tényleg nagy gyerkőc!
Mango, mindenféleképp fölrakom a választ, de egyre kissebbnek látom az esélyt, hogy válaszol. :?

Ezt most csináltam:
Kép
Vendég
 


Noa babám
Kép
Száva babám Kép
Ismét SzávaKép
Noa Kép
Együtt Kép
Vendég
 


Jezsek
Nagyon helyes kispasid van :wink:
Vendég
 


Sotske

nagyon hasonlitanak és nagyon szépek:)

Jezsek

Marci nagyon szép és én egyátalán nem látom,hogy sok kg lenne.olyan formás:)
Vendég
 


Sotske
Nagyon helyesek a gyerkőcök, és hogy hasonlítanak!
Vendég
 


Lekri köszi. Lehet hogy nem is kéne paráznom, de tudjátok mindenkitöl ezt hallom állandóan.
Vendég
 


Sziasztok,

Csak Lituka írta, hogy érdekli az eü. min. válasza az oltással kapcsolatban, de azért közkinccsé teszem, mert rendes vagyok:

Tisztelt XXX!

2008. augusztus 17-én dr. Székely Tamás miniszter úrnak megküldött levelével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom:

Tekintettel az elmúlt időszakban a pneumococcus vakcina térítési díjával kapcsolatban beérkezett számos megkeresésre, az Egészségügyi Minisztérium felülvizsgálta a szóban forgó vakcinához való hozzáférés anyagi vonzatát, és elkészített egy javaslatot, mely alapján a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételekkel lehetne a jövőben hozzáférni a szóban forgó készítményhez.

A javaslat - mivel a központi költségvetés vonatkozásában jelentős anyagi vonzattal bír - előzetes társadalmi- és szakmapolitikai egyeztetés alatt áll, elfogadásáról várhatóan szeptember folyamán születik döntés, amiről az Egészségügyi Minisztérium honlapján (www.eum.hu) is talál majd megfelelő tájékoztatást.

Amennyiben a jelenleg érvényes díjtételek illetve támogatás tekintetében is információra volna szüksége, alábbiakban közlöm a pneumococcus vakcinára, árára/rendelhetőségére vonatkozó aktuális tudnivalókat.

Tisztelettel:

Sári Károly
személyi titkár
osztályvezető

Egészségügyi Minisztérium
Egészségpolitikai és Nemzetközi Ügyekért Felelős
Szakállamtitkár Titkársága

1051 Budapest, Arany János utca 6-8.
Tel: 428-4628
Fax: 269-2025
e-mail: sari.karoly@eum.hu


A PREVENAR szuszpenziós injekció 1x-es (pneumococcus tisztított konjugált poliszacharid antigén) jelenlegi bruttó fogy. ára: 15 957 Ft, normatív támogatási mértéke 0%, de indikációhoz kötött, emelt (70%-os) támogatással rendelhető, az alábbi indikációs pont alapján:

17. pont: „Invazív pneumococcus fertõzés megelõzésére az 5 éves kor alatti kiemelten magas rizikójú betegeknek az immunrendszer veleszületett vagy szerzett zavara [lépbetegségek (BNO: D73.9), immunhiányos állapotok (BNO: D80-D89), visszamaradt magzati növekedés és alultápláltság (BNO: P05), koraszülött csecsemõ (BNO: P07.3), méhen belül kialakult légúti megbetegedések (BNO: P28), a szív veleszületett rendellenességei (BNO: Q24.9), a tüdõ hypo- és dysplasiaja (BNO: Q33.6), a tüdõ veleszületett rendellenessége (BNO: Q33.9), a lép veleszületett rendellenességei (BNO: Q89.0)] esetén a csecsemõ- és gyermekgyógyász szakorvos az alábbi gyógyszereket:”
PREVENAR SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓ 1 elõretöltött fecskendõ különálló tűvel

Ebben az esetben egy injekció támogatás összege: 11170 Ft, a térítési díja: 4787 Ft.

A Prevenar adagolása életkorhoz kötötten – alkalmazási előírása szerint – az alábbi:

2-6 hónapos korú csecsemõknek: három, egyenként 0,5 ml-es részoltás, az elsõ részoltást általában 2 hónapos korban adva, a részoltások között legalább 1 hónapos szünet tartandó. Egy negyedik részoltás ajánlott a második életévben.

Megelõzõen nem oltott idõsebb csecsemõk és gyermekek: 7-11 hónapos csecsemõknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, a részoltások között legalább 1 hónapos kihagyással. Egy harmadik részoltás is ajánlott a második életévben.

12-23 hónapos gyermekeknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, legalább 2 hónapos kihagyással a részoltások között.

2-5 éves gyermekeknek: egyetlen oltás.
Emlékeztetõ (booster) oltás szükségessége ezen immunizálási programokat követõen nem megalapozott.


Jelenleg 25%-os normatív támogatásban részesül még a PNEUMOVAX 23 INJEKCIÓ 1x-es (pneumococcus tisztított poliszacharid antigén), melynek fogy.ára: 2762Ft, támogatása: 691 Ft és térítési díja: 2071 Ft.
Ez az injekció elsősorban a 2 évesek és idősebbek immunizálására javallt.

Kép
1bambi
 
 


Csajok!


Akkor elmondom énis parán vagyok terhesség ügyben...megjött 4 nappal elöbb mielött lekelett volna vennem a hormongyűrűt..igy sztem kicsit meg is keveredtem..most visszatettem mikor eredetileg ideje lett volna de közben ugye elöbb volt meg igy most nem tudom hogy onnan kelett volna e számolnom a visszatételt...ugyh most kicsit énis parázok mivel apával voltunk együtt..mostanság nem is keveset :oops:
szóval nem is tudom..de pozitiv dolog hogy eddig apa nem akart..de mostmár azt mondta Máténak hogy majd jók lesznek a cuccai az öcsikének :D

és megmondom frankón hogy szülnék mégegyszer ha nem híznék megint ennyit mert nem is tudom valaha helyre jön e az önbizalmam és a tükörben a látvány fog e valaha tecceni még...:(
valamint nekem olyan problémám van..bocsesz hogy leirom akit nem érdekel az ugorja át please...
szóval énis elég tág lettem....kekszelés ügyileg pedig eléggé érezhető...férjem szerint nem gond..de érzem hogy ugy csináljuk hogy próbálja megtalálni a megfelelő helyzetet ahogy talán szükebb a dolog...és hát engem is zavar mivel.. szóval...hát eléggé nem olyan jó mint valamikor..sőttt..........:(
nem is tudom tornáztatom is a dolgokat de nem hiszem hogy valaha ez lesz még szükebb..és félek még egy szülés után még rosszabb lesz a helyzet...:(
tudom hiú dög vagyok.... :roll:


Annyira annyira szép képeket láttam :D annyira szép fickósak a fiúk a lányok pedig tüneményesek :)

Mangogab: a fiadba tök belezúgtam :D

Közös képes blogszerü vmi pedig jó ötlet...
Pumpinál kéne utána járni nem e tudja mi lehet a iwiwes oldallal..ugy emlékszem ő készitette nekünk...

Sotske: szép különleges nevei vannak a babáidnak :) képeket énis várom

Nem emlékszem vki irta hogy megvárja októbert prevenárral...én ugy halottam ismét hogy nem lesz ingyééé de ha mégis akkor meg az volt hogy oktoberben mégcsak a összegeket utalják ki hogy megvehessék a injekciókat és sztem ebből oktoberben még nem lesz semmi..mi is akkor kapnánk az utsót...hát reménykedjünk..

ja és arról nem szól a fáma hogy mi után született babák kapják majd már ingyen? mert amikor még csak a rizikosok kapták volna ugy a 2008 junius-tól születettek jogosultak volna csak...

ja és még valami ha vkinek a rokonságában,baráti körében van vki aki a spiropent asztma gyógyszert szedi az szóljon..elég drága gyógyszer és férjem azt kapta de sajna nem vált be neki mert első nap rosszul lett tőle igy elajándékoznám szívesen olyannak aki szedi hisz 20 db 2000 Ft belőle..és én ugyis csak kidobnám..

Aki már volt babauszin: első alkalommal egyáltalán nem mennek vízbe a picik????

Nono: nem válaszoltál (lehet ne molvastad) tápi ügyben..majd irok privit és akkor tuti eljut hozzád :D

Zsu te sem válaszoltál hogy Te tudod e mi a külömbség az én AC-s és a HA-s és a nem HA-s tápszerek között ...mert én nem értek ehhez...

na megyek: ezer a dolog :D
Vendég
 


Csajok!


Akkor elmondom énis parán vagyok terhesség ügyben...megjött 4 nappal elöbb mielött lekelett volna vennem a hormongyűrűt..igy sztem kicsit meg is keveredtem..most visszatettem mikor eredetileg ideje lett volna de közben ugye elöbb volt meg igy most nem tudom hogy onnan kelett volna e számolnom a visszatételt...ugyh most kicsit énis parázok mivel apával voltunk együtt..mostanság nem is keveset :oops:
szóval nem is tudom..de pozitiv dolog hogy eddig apa nem akart..de mostmár azt mondta Máténak hogy majd jók lesznek a cuccai az öcsikének :D

és megmondom frankón hogy szülnék mégegyszer ha nem híznék megint ennyit mert nem is tudom valaha helyre jön e az önbizalmam és a tükörben a látvány fog e valaha tecceni még...:(
valamint nekem olyan problémám van..bocsesz hogy leirom akit nem érdekel az ugorja át please...
szóval énis elég tág lettem....kekszelés ügyileg pedig eléggé érezhető...férjem szerint nem gond..de érzem hogy ugy csináljuk hogy próbálja megtalálni a megfelelő helyzetet ahogy talán szükebb a dolog...és hát engem is zavar mivel.. szóval...hát eléggé nem olyan jó mint valamikor..sőttt..........:(
nem is tudom tornáztatom is a dolgokat de nem hiszem hogy valaha ez lesz még szükebb..és félek még egy szülés után még rosszabb lesz a helyzet...:(
tudom hiú dög vagyok.... :roll:


Annyira annyira szép képeket láttam :D annyira szép fickósak a fiúk a lányok pedig tüneményesek :)

Mangogab: a fiadba tök belezúgtam :D

Közös képes blogszerü vmi pedig jó ötlet...
Pumpinál kéne utána járni nem e tudja mi lehet a iwiwes oldallal..ugy emlékszem ő készitette nekünk...

Sotske: szép különleges nevei vannak a babáidnak :) képeket énis várom

Nem emlékszem vki irta hogy megvárja októbert prevenárral...én ugy halottam ismét hogy nem lesz ingyééé de ha mégis akkor meg az volt hogy oktoberben mégcsak a összegeket utalják ki hogy megvehessék a injekciókat és sztem ebből oktoberben még nem lesz semmi..mi is akkor kapnánk az utsót...hát reménykedjünk..

ja és arról nem szól a fáma hogy mi után született babák kapják majd már ingyen? mert amikor még csak a rizikosok kapták volna ugy a 2008 junius-tól születettek jogosultak volna csak...

ja és még valami ha vkinek a rokonságában,baráti körében van vki aki a spiropent asztma gyógyszert szedi az szóljon..elég drága gyógyszer és férjem azt kapta de sajna nem vált be neki mert első nap rosszul lett tőle igy elajándékoznám szívesen olyannak aki szedi hisz 20 db 2000 Ft belőle..és én ugyis csak kidobnám..

Aki már volt babauszin: első alkalommal egyáltalán nem mennek vízbe a picik????

Nono: nem válaszoltál (lehet ne molvastad) tápi ügyben..majd irok privit és akkor tuti eljut hozzád :D

Zsu te sem válaszoltál hogy Te tudod e mi a külömbség az én AC-s és a HA-s és a nem HA-s tápszerek között ...mert én nem értek ehhez...

na megyek: ezer a dolog :D
Vendég
 


Lekri köszi. Lehet hogy nem is kéne paráznom, de tudjátok mindenkitöl ezt hallom állandóan.
Vendég
 


Sziasztok,

Csak Lituka írta, hogy érdekli az eü. min. válasza az oltással kapcsolatban, de azért közkinccsé teszem, mert rendes vagyok:

Tisztelt XXX!

2008. augusztus 17-én dr. Székely Tamás miniszter úrnak megküldött levelével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom:

Tekintettel az elmúlt időszakban a pneumococcus vakcina térítési díjával kapcsolatban beérkezett számos megkeresésre, az Egészségügyi Minisztérium felülvizsgálta a szóban forgó vakcinához való hozzáférés anyagi vonzatát, és elkészített egy javaslatot, mely alapján a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételekkel lehetne a jövőben hozzáférni a szóban forgó készítményhez.

A javaslat - mivel a központi költségvetés vonatkozásában jelentős anyagi vonzattal bír - előzetes társadalmi- és szakmapolitikai egyeztetés alatt áll, elfogadásáról várhatóan szeptember folyamán születik döntés, amiről az Egészségügyi Minisztérium honlapján (www.eum.hu) is talál majd megfelelő tájékoztatást.

Amennyiben a jelenleg érvényes díjtételek illetve támogatás tekintetében is információra volna szüksége, alábbiakban közlöm a pneumococcus vakcinára, árára/rendelhetőségére vonatkozó aktuális tudnivalókat.

Tisztelettel:

Sári Károly
személyi titkár
osztályvezető

Egészségügyi Minisztérium
Egészségpolitikai és Nemzetközi Ügyekért Felelős
Szakállamtitkár Titkársága

1051 Budapest, Arany János utca 6-8.
Tel: 428-4628
Fax: 269-2025
e-mail: sari.karoly@eum.hu


A PREVENAR szuszpenziós injekció 1x-es (pneumococcus tisztított konjugált poliszacharid antigén) jelenlegi bruttó fogy. ára: 15 957 Ft, normatív támogatási mértéke 0%, de indikációhoz kötött, emelt (70%-os) támogatással rendelhető, az alábbi indikációs pont alapján:

17. pont: „Invazív pneumococcus fertõzés megelõzésére az 5 éves kor alatti kiemelten magas rizikójú betegeknek az immunrendszer veleszületett vagy szerzett zavara [lépbetegségek (BNO: D73.9), immunhiányos állapotok (BNO: D80-D89), visszamaradt magzati növekedés és alultápláltság (BNO: P05), koraszülött csecsemõ (BNO: P07.3), méhen belül kialakult légúti megbetegedések (BNO: P28), a szív veleszületett rendellenességei (BNO: Q24.9), a tüdõ hypo- és dysplasiaja (BNO: Q33.6), a tüdõ veleszületett rendellenessége (BNO: Q33.9), a lép veleszületett rendellenességei (BNO: Q89.0)] esetén a csecsemõ- és gyermekgyógyász szakorvos az alábbi gyógyszereket:”
PREVENAR SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓ 1 elõretöltött fecskendõ különálló tűvel

Ebben az esetben egy injekció támogatás összege: 11170 Ft, a térítési díja: 4787 Ft.

A Prevenar adagolása életkorhoz kötötten – alkalmazási előírása szerint – az alábbi:

2-6 hónapos korú csecsemõknek: három, egyenként 0,5 ml-es részoltás, az elsõ részoltást általában 2 hónapos korban adva, a részoltások között legalább 1 hónapos szünet tartandó. Egy negyedik részoltás ajánlott a második életévben.

Megelõzõen nem oltott idõsebb csecsemõk és gyermekek: 7-11 hónapos csecsemõknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, a részoltások között legalább 1 hónapos kihagyással. Egy harmadik részoltás is ajánlott a második életévben.

12-23 hónapos gyermekeknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, legalább 2 hónapos kihagyással a részoltások között.

2-5 éves gyermekeknek: egyetlen oltás.
Emlékeztetõ (booster) oltás szükségessége ezen immunizálási programokat követõen nem megalapozott.


Jelenleg 25%-os normatív támogatásban részesül még a PNEUMOVAX 23 INJEKCIÓ 1x-es (pneumococcus tisztított poliszacharid antigén), melynek fogy.ára: 2762Ft, támogatása: 691 Ft és térítési díja: 2071 Ft.
Ez az injekció elsősorban a 2 évesek és idősebbek immunizálására javallt.

Kép
1bambi
 
 


Sotske, Édesek nagyon!

Jezsek, Marci nagyon csini! És gyömöszölnivaló!!!!

Kép
Kép
mango.
 
 


Csajok!


Akkor elmondom énis parán vagyok terhesség ügyben...megjött 4 nappal elöbb mielött lekelett volna vennem a hormongyűrűt..igy sztem kicsit meg is keveredtem..most visszatettem mikor eredetileg ideje lett volna de közben ugye elöbb volt meg igy most nem tudom hogy onnan kelett volna e számolnom a visszatételt...ugyh most kicsit énis parázok mivel apával voltunk együtt..mostanság nem is keveset :oops:
szóval nem is tudom..de pozitiv dolog hogy eddig apa nem akart..de mostmár azt mondta Máténak hogy majd jók lesznek a cuccai az öcsikének :D

és megmondom frankón hogy szülnék mégegyszer ha nem híznék megint ennyit mert nem is tudom valaha helyre jön e az önbizalmam és a tükörben a látvány fog e valaha tecceni még...:(
valamint nekem olyan problémám van..bocsesz hogy leirom akit nem érdekel az ugorja át please...
szóval énis elég tág lettem....kekszelés ügyileg pedig eléggé érezhető...férjem szerint nem gond..de érzem hogy ugy csináljuk hogy próbálja megtalálni a megfelelő helyzetet ahogy talán szükebb a dolog...és hát engem is zavar mivel.. szóval...hát eléggé nem olyan jó mint valamikor..sőttt..........:(
nem is tudom tornáztatom is a dolgokat de nem hiszem hogy valaha ez lesz még szükebb..és félek még egy szülés után még rosszabb lesz a helyzet...:(
tudom hiú dög vagyok.... :roll:


Annyira annyira szép képeket láttam :D annyira szép fickósak a fiúk a lányok pedig tüneményesek :)

Mangogab: a fiadba tök belezúgtam :D

Közös képes blogszerü vmi pedig jó ötlet...
Pumpinál kéne utána járni nem e tudja mi lehet a iwiwes oldallal..ugy emlékszem ő készitette nekünk...

Sotske: szép különleges nevei vannak a babáidnak :) képeket énis várom

Nem emlékszem vki irta hogy megvárja októbert prevenárral...én ugy halottam ismét hogy nem lesz ingyééé de ha mégis akkor meg az volt hogy oktoberben mégcsak a összegeket utalják ki hogy megvehessék a injekciókat és sztem ebből oktoberben még nem lesz semmi..mi is akkor kapnánk az utsót...hát reménykedjünk..

ja és arról nem szól a fáma hogy mi után született babák kapják majd már ingyen? mert amikor még csak a rizikosok kapták volna ugy a 2008 junius-tól születettek jogosultak volna csak...

ja és még valami ha vkinek a rokonságában,baráti körében van vki aki a spiropent asztma gyógyszert szedi az szóljon..elég drága gyógyszer és férjem azt kapta de sajna nem vált be neki mert első nap rosszul lett tőle igy elajándékoznám szívesen olyannak aki szedi hisz 20 db 2000 Ft belőle..és én ugyis csak kidobnám..

Aki már volt babauszin: első alkalommal egyáltalán nem mennek vízbe a picik????

Nono: nem válaszoltál (lehet ne molvastad) tápi ügyben..majd irok privit és akkor tuti eljut hozzád :D

Zsu te sem válaszoltál hogy Te tudod e mi a külömbség az én AC-s és a HA-s és a nem HA-s tápszerek között ...mert én nem értek ehhez...

na megyek: ezer a dolog :D
Vendég
 


Csajok!


Akkor elmondom énis parán vagyok terhesség ügyben...megjött 4 nappal elöbb mielött lekelett volna vennem a hormongyűrűt..igy sztem kicsit meg is keveredtem..most visszatettem mikor eredetileg ideje lett volna de közben ugye elöbb volt meg igy most nem tudom hogy onnan kelett volna e számolnom a visszatételt...ugyh most kicsit énis parázok mivel apával voltunk együtt..mostanság nem is keveset :oops:
szóval nem is tudom..de pozitiv dolog hogy eddig apa nem akart..de mostmár azt mondta Máténak hogy majd jók lesznek a cuccai az öcsikének :D

és megmondom frankón hogy szülnék mégegyszer ha nem híznék megint ennyit mert nem is tudom valaha helyre jön e az önbizalmam és a tükörben a látvány fog e valaha tecceni még...:(
valamint nekem olyan problémám van..bocsesz hogy leirom akit nem érdekel az ugorja át please...
szóval énis elég tág lettem....kekszelés ügyileg pedig eléggé érezhető...férjem szerint nem gond..de érzem hogy ugy csináljuk hogy próbálja megtalálni a megfelelő helyzetet ahogy talán szükebb a dolog...és hát engem is zavar mivel.. szóval...hát eléggé nem olyan jó mint valamikor..sőttt..........:(
nem is tudom tornáztatom is a dolgokat de nem hiszem hogy valaha ez lesz még szükebb..és félek még egy szülés után még rosszabb lesz a helyzet...:(
tudom hiú dög vagyok.... :roll:


Annyira annyira szép képeket láttam :D annyira szép fickósak a fiúk a lányok pedig tüneményesek :)

Mangogab: a fiadba tök belezúgtam :D

Közös képes blogszerü vmi pedig jó ötlet...
Pumpinál kéne utána járni nem e tudja mi lehet a iwiwes oldallal..ugy emlékszem ő készitette nekünk...

Sotske: szép különleges nevei vannak a babáidnak :) képeket énis várom

Nem emlékszem vki irta hogy megvárja októbert prevenárral...én ugy halottam ismét hogy nem lesz ingyééé de ha mégis akkor meg az volt hogy oktoberben mégcsak a összegeket utalják ki hogy megvehessék a injekciókat és sztem ebből oktoberben még nem lesz semmi..mi is akkor kapnánk az utsót...hát reménykedjünk..

ja és arról nem szól a fáma hogy mi után született babák kapják majd már ingyen? mert amikor még csak a rizikosok kapták volna ugy a 2008 junius-tól születettek jogosultak volna csak...

ja és még valami ha vkinek a rokonságában,baráti körében van vki aki a spiropent asztma gyógyszert szedi az szóljon..elég drága gyógyszer és férjem azt kapta de sajna nem vált be neki mert első nap rosszul lett tőle igy elajándékoznám szívesen olyannak aki szedi hisz 20 db 2000 Ft belőle..és én ugyis csak kidobnám..

Aki már volt babauszin: első alkalommal egyáltalán nem mennek vízbe a picik????

Nono: nem válaszoltál (lehet ne molvastad) tápi ügyben..majd irok privit és akkor tuti eljut hozzád :D

Zsu te sem válaszoltál hogy Te tudod e mi a külömbség az én AC-s és a HA-s és a nem HA-s tápszerek között ...mert én nem értek ehhez...

na megyek: ezer a dolog :D
Vendég
 


Nézzétek, Csenge ma ilyen pózban aludt el... biztos titokban jógázni tanul :)

Kép

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok!

hazajöttünk mi is (megint :lol: ), megvolt a keresztelő is, tegnap meg egy jó adag para (kb fél órán át remegtem.... ), de amúgy minden OK.

Nagyon szépek a babák, végignézegettem a képeket nagyjából, meg ezt az oldalt végigolvastam.

Az oltással kapcsolatban nekem azt mondta a védőnő, hogy a pneummococus csecsemőknek lesz ingyenes vagy mi.

Ollem, remélem Bogi hamar megemészti ezt a sebészet dolgot. :( Szegénykém. Neked meg jobbulást!

A hozzátápláláshoz még nem tudok hozzászólni, mi még csak tej+napi 1 tépszert eszünk, a védőnő szerinte a következő oltál után elkezdhetem adni neki óvatosan a barackot.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Mango
:D :D :D :D :D :D

Szőlő
mi történt?képeket kapunka keresztelőről?
Vendég
 


Mango, hatalmas ez a kép :lol:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Lituka a HA-s tápszer az hipoallergén. az AC az passz.
Babaúszással kapcsolarban én úgy tudom, vízbe mennek, csak víz alá nem. Nekem most az a bajom, hogy nem tudom úszósapka kell-e nekem, és a pocoknak (úr isten, nem jut eszembe, hogy hívják! köntös?) tehát valami amibe kiviszem az öltözőböl, vagy elég egy türcsi?
A kexel viszont pont fordítva vagyok! Már mondtam Apának a multkor, hogy biztos szimpatikus volt a dokinak, mert szűkebb vagyok, mint szüzlány koromba :lol:(biztos jól meghúzta a cérnát :lol: :oops: ) Az első jónéhány alkalommal még fájt is, tisztára olyan volt, mintha akkor vesztettem volna el a szüzességem :lol: Most már jobb (sőőőőt)
Vendég
 


Ollem, már annyiszor akartam írni, nagyon sajnálom bogit, remélem hamar túllesztek rajta!
Mango, haláli Csenge! Én feküdni sem bírnék így, nemhogy aludni...
Szőő, mi tőtrént? Most már minden ok?
Vendég
 


Lekri, fogtam Mazsit, és elkezdett vergődni a karomban és csinált egy hidat.... (Persze nem teljesen, csak hátravágta magát, azonnal elkaptam, nem esett le meg semmi csak "hátrahajolt". csak...) Hallottam hogy roppant a háta, azt hittem kész, ennyi volt, lebénul a gyerek, eltört a gerince. De semmi baj nincs vele, azért jövő héten rákérdezek az ortopédián, megyünk csípőszűrés kontrollra. Természetesen el is könyveltem magamban hogy mekkora béna, sz.r anya vagyok.

A keresztelőről majd hozok képeket, bátyámék tegnap estére ígérték, de nem küldték át, majd remélem ma.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő

kb.3hete én is jártam igy.szegény olyan keservesen kezdett el sirni.gyorsan levetköztettem megnéztem mindenét,de akkor már mosolygot.valószinü csak megijedt.de olyan rosszul éreztem magam és lelkiismeretfurdalásom volt.mai napig ha valakinek a kezébe adom mindig mondom,hogy a hátát fogják erőssen.
nekünk 14én lesz a keresztelő.utána buli.36embert hivtunk meg.ott lesz ahol most voltunk lagziba.apos kibérelte.

pénteken megyünk 3napra nyaralni.már alig várom :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Szőlő, Marci már többször csinált iyet, állt. az Apja kezébe. Hál'istennek semmi baja. Mazsinak sem lesz bizti!
Vendég
 


Jaj csajok, köszi a megnyugtatást... :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Nagyon sz.r a babanet, úgyhogy most sorry, de nem reagálok...

Viszont:

Csináltam egy babanetes blogot:
http://2008aprilis-majus.freeblog.hu/

Aki küld emilcímet, megy a meghívó! Úgy gondoltam, hogy meghívós lenne, szóval csak mi tudnánk olvasni, viszont mindegyikünk írhatna bele, képeket lehetne feltölteni, stb. Mindenki kapna admin (vagy mineve :oops: ) jogot. Az áttekinthetőség érdekében mindenkinek lenne kategóriája, plussz csináltam még egy párat (hozzátápi, szoptatás, szülés, képek) Hogy a tárhely ne teljen be gyorsan, oda is csak lekicsinyített képeket kéne tennünk...

Vélemény? :wink:

ercsi_3
 
 


Úgy tűnik, kicsit megjavult, úgyhogy reagálok :lol:

Köszönöm szépen a köszöntést Timnek, Medinának, Nicinek, Jezseknek! :wink:

A betegeskedőknek JOBBULÁST!! :(

Nálunk reggel teljesen ősz volt, most meg nyár... :? kb 10 fokot emelkedett a hőmérséklet reggel 9-óta...

Hozzátápi ügyben sajnos nem tudok segíteni, viszont Jezsek, tündéri a videó!

Ollem: Boginak jobbulást! szegénykém... :( nem lehetett kellemes...

Sotske: nagyon helyesek a lányok!

Mango: Csenge nagyon édesen alszik! :D

Lillus most ébredezik, 3 óra alvás után... :shock: :shock: :shock: újszülött korában sem aludt ennyit egyhuzamban!

ercsi_3
 
 



Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Na elszállt amit irtam, szinte éreztem, word-be akartam irni...

Boginak úgy csinálták a kisajkak szétszedését, hogy bekenték vmi érzéstelenitő krémmel a punciját és fél óra mulva kellett visszamennünk. Akkor vmi tárggyal csinálták, lehet, hogy szike volt azzal vágták el. de ebben sem vagyok biztos, mert nem néztem oda...

Szőlő!

Elhiszem, hogy megijedtél, bizti nem lesz semmi baj Mazsival.


És Jezsek!

Marci nagyon édes. Szerintem se aggódj, mert nagyobb, mint a kora. Formás és ez a lényeg.

Sotske!

Szépek a babáid. És nagyon egyformák!

Lituka!

Akkor most szoritsunk hogy ne legyen kistesó???

Kekszelés.....hát nálunk nincs vele gond...szóval olyan értelemben, hogy kitágultam volna. Szülés előtt is igen szük voltam, doki mondta is hogy Bogi éppen kifért...pedig nem volt nagy baba...És szülés után az első se fájt annyira, picit éreztem először, de nem volt gáz.
Én is ugy vagyok, hogy szeretnék babát, de a kilók....igy is van rajtam 25-30 kg plusz...

Mangó!

Nahát Csenge nem egyszerü pózban alszik...édes!!!

Most meg nem jön be a babanet....akkor majd később....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


végre sikerült elküldeni amit már ezer éve irtam...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


:D :D :D :D

Bogi ma megfordult. Mindkét oldalra....már egy ideje gyakorolja. kb két hete...de ma sikerült. Csináltam róla képet, meg videót is...
de videót nem tudom hogy kell feltenni... :oops:
képeket leszedem és rakok fel.

Jaj a nagy sebészetezés közben elfelejtettem irni, hogy Bogit hosszában (rendeltetés szerü ágyhasználat) tettük be a kiságyba és mig wc-n voltam 90 fokot nem tudom hogyan fordult...szoval keresztben volt benne már. hát nem semmi. csak tudnám hogy csinálta... :shock:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


És még fejlődés, hogy most már a játékokat elveszi ő maga mellől, nem kell odaadni neki! Épp a csibéjét eszi... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?