Sziasztok!
Ani!
Megtaláltam a papírt, amit az anyatejgyűjtőben írtak fel nekem, amikor visszamentem a begyulladt mellem miatt. Kétféle kenőcsöt írtak fel:
Ung. Stearin - ez a gyulladást húzta le, asszem, csak vényre kapható, úgy keverik ki a gyógyszertárban.
Ung. contra rhagad. mamillae - ez a sérült mellbimbót hozza rendbe (nekem nagyon bevált), ezt is ott keverik ki.
Szerintem a körzeti is felírja ezeket, ha kell, emiatt nem kell visszamenned a kórházba, legfeljebb csak fejésre, ha egyedül nem megy.
Bori is sokat tüsszög, még mindig, pedig már lassan három hónapos. A gyerekorvos azt mondta, hogy ne aggódjak miatta, nincs semmi baja. Ha nem csak tüsszög, de váladékozik is az orra, akkor náthás. Ha náthás, adjak neki Cebion cseppet (ez C vitamin).
De persze lehet allergia is, nem t'om.
Szia Pindur!
De rég hallottam rólatok!
HÁt én is elég nehezen indultam útnak (azzal biztattam magam, hogy Pindurék is elmentek az Árkádba karácsonyi bevásárlásra
). Előtte való nap már gyomorgörcsöm volt az idegességtől. Aztán arra jutottam, hogy ha Bori nagyon kiakad, legfeljebb hívok egy taxit. Egyszer ki lehet bírni.
De nem akarom nagyon burokban tartani (bár van rá hajlamom, a nagymamák csak most karácsonykor foghatták meg először). Szerintem már itt az ideje, hogy lásson más embereket is, babákat, kutyát, stb. (a kutya az utcán volt, nem a tornán).
Igen, már nagyon jól tartja a fejét, erős baba. Megkérdeztem a gyerekorvost is a biztonság kedvéért, azt mondta, hogy két hónapos kortól már lehet kenguruban hordani. Az üzletben három hónapot mondtak.
Előbb is próbálkoztunk, talán ismeritek azokat a kendőket, amibe bele is lehet fektetni a babát. Hát nekünk nem jött be. Az üzletben "belepróbáltuk" Borit egy-két ilyenbe (ő fel sem ébredt), de teljesen összecsúszott bennük, úgyhogy inkább úgy döntöttünk, hogy várunk, amíg már tartja a fejét. Végül egy bébé confort terméket vettünk (Coeur a coeur, Squaw), ebben van egy merevítő is, ami most még ott van a biztonság kedvéért a feje mögött, később pedig le lehet hajtani.
Úgy tűnik, nem csúszik benne össze. Őszintén szólva, szerintem messze nem annyira kényelmes neki, mint a hordozó, de azért ebben is el tud aludni.
Torna után megszoptattam a tornateremben. Csak hárman voltunk a tornán (plusz a gyerekek), mindhárman félrevonultunk egy rövid szoptatásra. Bár most nem ültük végig a szokások másfél órás szeánszot, hanem lecsatlakoztattam a tejforrásról 20 perc után. Csak azt akartam, hogy elverje az első éhségét és nyugodtan bírja az utat.
Majd még jövök a torna részleteivel. Nem akartok jönni?
Mackoo