Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildi: Ahány gólyát látunk, mind felétek küldjük! :D Reméljük hamarosan te is Panndihoz hasonló hírekkel jössz!!!

Kutyfül:Már visszafele számoljuk a napokat. Most már szeretnék túl lenni rajta, várom már hogy kiderüljön Eszter vagy Ádám/Dani?! Elvileg jövő szerda az időpont (a vonalzóm lehet el van csúszva 1-2 nappal), kedden jönnek fel anyósomék, hogyha menni kell, akkor legyen ki vigyázzon Zsófira. Addig meg ha hétvégén lenne vmi, akkor itt vannak a keresztszülők.

Most a kórház miatt vagyok kis dilemmában. Az orvosom felajánlotta, hogy döntsem el, hogy hol akarok szülni, Sote2 vagy Kútvölgyi, mert mindkét helyen van egyelőre. Sote-ra jártam CTGre, eddig azt ismertem, tegnap elmentünk megnézni a másikat is. Lehet, nem kellett volna, a MÁV után kicsit csalódtam így előre mindkettőben. Eddig egyéb szempontok miatt a Kútvölgyit preferáltam (pl haza lehet jönni korábban, ami Zsófi miatt nekem fontos lenne). De tegnap után elbizonytalanodtam. Nem mondom, hogy nem szépek a szülőszobák, de a MÁV után olyan picinek tűnnek. Még a MÁVban is volt olyan pillanat, hogy úgy éreztem sokan vannak körülöttem, pedig ott szép tágas volt a szoba, nem tudom milyen lesz, mikor ebben a pici helyiségben még 3-4en lesznek körülöttem. Tudom, nem kéne így az első benyomások alapján ítélkezni, mert lehet innen is szép emlékekkel távoznék. Csak az a baj, hogy Zsófi születése olyan szép emlék maradt és az akkori körülmények olyan magasra tették a mércét, hogy félek ezúttal nem így lesz. :?
Bocsi, hogy így lerohantalak Benneteket a nyavajgásommal, de jó volt kiírni magamból. Kárpótlásul hoztam pár képet Zsófiról és az új ágyáról. :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép

Kép Az új ágyikóban

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Várjuk ám nagyon a gólyát, köszi Eperke :lol:

Eperke!
Nem nyavalygás ez, meg különben is erre van a topik. Én Lillát a kórházbezárás-váltás miatt a 34. hétig nem volt biztos, hol szülöm meg, utána meg egy vadi új helyzethez kellett gyorsan alkalmazkodni. Szóval tökéletesen megértem mi a dilemma. Nem tudom melyik a jobb választás, én talán megérzésre döntenék, más okosat nemigen tudok. Én a végén úgy álltam hozzá, hogy tök mindegy, valahol-valakivel csak szülünk és lásd a végén minden jól alakult. Kívánom a Picur születése Zsófihoz hasonló jó emlék legyen.

Zsófi tündér az ágyban, jók a képek.
:lol:

Én is ilyen egész rácsvédőt szeretnék Lillunak, ezt ti hol vettétek?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Várjuk ám nagyon a gólyát, köszi Eperke :lol:

Eperke!
Nem nyavalygás ez, meg különben is erre van a topik. Én Lillát a kórházbezárás-váltás miatt a 34. hétig nem volt biztos, hol szülöm meg, utána meg egy vadi új helyzethez kellett gyorsan alkalmazkodni. Szóval tökéletesen megértem mi a dilemma. Nem tudom melyik a jobb választás, én talán megérzésre döntenék, más okosat nemigen tudok. Én a végén úgy álltam hozzá, hogy tök mindegy, valahol-valakivel csak szülünk és lásd a végén minden jól alakult. Kívánom a Picur születése Zsófihoz hasonló jó emlék legyen.

Zsófi tündér az ágyban, jók a képek.
:lol:

Én is ilyen egész rácsvédőt szeretnék Lillunak, ezt ti hol vettétek?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


húú, de aktívak voltatok ma :lol: nem volt napközben gépem...
Eperke: ne aggódj, biztos jó lesz akárhova is mész! ne aggódj. Én anno a Szabolcs utcától is megijedtem, és kifejezetten pozitív emlékeim vannak a kórházi napokról. Na persze Boti miatt, nem a körülmények miatt. Úgyis a gyerek a lényeg, nem a négyzetméterek...szerintem!
Vendég
 


Sziasztok!

Lilly! Köszi a hiányolást! Korábban többször is jöttem volna, de a hozzászólásaimat nem vitte be a rendszer, vagy olyan sokáig tartott az adatátvitel, hogy megszakadt a kapcsolat. Szóval, nem sikeredett jelentkeznem.
Pedig Babettnak megiirtam, hogy ne aggódjon, 3 napos láz lehet a háttérben, és a babákat is megnéztem, akik óriásit nőttek. És az anyukáknak is megiirtam, hogy nagyon csinosak! :) De kész, elszállt az egész irományom, a többszöri próbálkozások pedig kedvemet szegték. Remélem, hogy most sikerül elküldenem ezt a hsz-t.

És mit olvasok?!!!!!!! Hurrá, hurrá!!!!!! Panndiéknál időpontja van a gólyának?! Iigy van ez jól, kérem! :lol: (De közben nagyon drukkolok a kistesónak, hogy kapaszkodjon rendesen! :wink: ) Émelygés, álmosság, vagy egyéb tünetek vannak? Bár, azon sem lennék meglepve, ha semmi sem lenne a teszt eredményén kiivül. :wink:

Eperke!
Megértem a hezitálásodat. A Kútvölgyit elég jól ismerem, és sztem családiasabb, mint a SOTE II. Viszont a Klinikát pedig -álliitólag- nagyon jól felszerelték. Én asszem kényelmi szempontok alapján döntenék. Melyik van közelebb?
Amúgy Ádámkám is Eszter lett volna. :D
Zsófinak nagyon szép álmokat kiivánok az új ágyikójában! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


szoptatás: szerintetek meddig ad ki egy szoptatás egy kajálást? még ilyen korban is teljesértékű evésnek számít? Boti jó húsban van, de úgy érzem, néha már farkaséhes, mire eljön a kajaidő. Napközben 3x eszik. (fél9, fél1, 5)
És meddig számít normálisnak, hogy még mindig 4-5 között kelünk, és akkor van a reggeli szoptatás?? már azért illene kibírnia a kelésig (az kb fél7kor van), nem? vagy ez már egy rossz szokás?? Talán későbbre kéne tennem az 5 órás evést, és akkor jobban tele lenne a pocak. Bár amikor elcsúszott a vacsi, akkor is ugyanúgy kelt hajnalban. Hogy lehet erről leszoktatni? vkinek van tippje??
köszi
Vendég
 


(ja, az 5ös kaja után még ban egy szopi 8kor!)
Vendég
 


Sziasztok!

Fú, nem voltam megint néhány napig, és mit látok :D

Panndi: Én is gratulálok, és drukkolok nektek ezerrel :wink: :D Csak zárójelben jegyzem meg, hogy jó értelemben ugyan, de én is kicsit irigy vagyok :D:D:D:D

Bocsi, most mennem is kell :oops: Remélem mindenki jól van :wink:
lamme
 
 


Babett! Nálunk is 2-szer van szopi (reggel 6 körül és este 20 óra után), 8-9 óra között reggeli, 11 óra körül gyümölcs, 13 óra körül ebéd, 16 óra körül uzsonna, 19 órakor vacsora. Összeszámolva Gábor általában 7-szer eszik, és ha néha az éjszaka közepén felkel, akkor is cicit kér.
Próbáld meg du. 3-4 óra körül megkiinálni egy kis uzsival Botit, és ezután 6 óra körül a vacsorával! Gondolom, hogy a szopi nálatok is közvetlenül elalvás előtt van. Iigy sztem még mindig belefér az este 8 órai szopi. Persze ez nem garancia arra, hogy reggel tovább fogtok tudni aludni, de hátha....

Ildi! Ezek szerint Lilla már elválasztotta magát. Akkor most lesz igazán izgalmas a dolog! :D Nagyon drukkolok nektek is!!!!! (A hosszú szoptatás után szedsz terhesvitamint?)
És Lammehoz csatlakozva én is iriigykedem egy kicsit. :wink: Nálunk lehet, hogy nem lesz több kisbaba (de rossz ezt iigy leiirni), pedig néha annyira nagyon hajlanánk a dologra, no de majd néhány éven belül elválik, hogy mi lesz a végleges döntés.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Jó reggelt :lol:

Tegnap megismételtük a tesztet, még erősebb a csík, szóval 10-én irány a doki :D Már nagyon várom!
Amúgy minden oké, csak majd leszakad a derekam, és állandóan aludnék. Apa nagyon édes, sokat segít, és állandóan etetne, mert Zsófival a hetedik héttől végig hánytam, és úgy indult a terhesség, hogy öt kilót fogytam, ami akkor nem volt baj, de akkor 7 kilóval nehezebb voltam. Szóval állandóan tömne :shock: De ez legyen a legnagyobb bajom :lol:

tücsi: azért szerintem Nektek még lesz kisbabátok :wink:

Ildi: Nektek meg mennek a drukkok!
Vendég
 


panndi: ez szuper, talán most épp egy kisfiú miatt nem hánysz.. :wink: húúú, de izgi!!! :lol: :lol:

tücsi: köszi az infokat. Én is gondoltam erre, hogy nincs tízórai és uzsi sem nálunk. Csak a 9,5 kg-s súly miatt azt hittem, az már sok lenne. De lehet, hogy ebben a korban egy szoptatás már nem olyan nagy kalória...passz. Ma reggel már 8kor (9 helyett) volt a gyümölcsös túrós-joghortos reggeli, mert annyira nem bírta Boti. Így azért messze van az ebéd: fél1kor. MiIt kell adni uzsonnára? egy gyümölcs elég? vagy joghort is kell mellé? ilyenkor nincsen véletlenül fejlődési ugrás? korábban nem volt gond a 4 óránkénti evéssel... :?
Vendég
 


Szia Tücsi! Örülök, hogy megvagy! Nekem is sokat rakoncátlankodik ez az oldal, sajnos!

Babett, nem lehet, hogy a több mozgás miatt van szüksége több kajára? Vagy mert tényleg nem elég már a tejecske... Uzsonnára Esztinek nagyon bejön a gabonapépes (köles, zabpehely, rizs, internetről szoktam rendelni) gyümölcs. lehet, hogy a napközbeni több kaja azt a hajnali szopit is kiiktatja. Bár igazából azt hallom több ismerősömtől is, hogy szopis babáknál szinte természetes, hogyha éjjel felébrednek, akkor gyorsan szopiznak is egyet. Szerintem szerencsésnek mondhatod magad, hogy csak egyszer szopizik éjjel...

Panndi, azta, de izgi!!! Látod, kár volt annyit spinningelni!!! :lol: Én csak két kilót fogyam a terhesség elején, mégis baromira legyengültem! Úgyhogy el tudom képzelni, milyen remek lehetett az az 5 kilónyi fogyás! :(

Kép
waterlilly
 
 


lilly: azért ha éjjel felkel, akkor nincsen cici, ebben szigorú voltam. Már régen elhagytuk az éjjeli szoptatást az esetleges ébredéskor. Ha 4 óra előtt felébred vmi miatt, akkor vmilyen módon visszaaltatás van. Ezt igazából én találtam ki, hogy 4.00 után már nevezhetjük "reggelinek" az a szoptatást. Csak aztán ez nem akar kitolódni :?
Igazából fogalmam sincs mennyit szophat. Kb 15 percig van mellen, közben azért hallom, hogy nyel. tehát vmi azért csurran-cseppen neki :lol:
na majd meglátjuk... A gabonapépet simán beleteszed a turmixolt gyümölcsbe, vagy vízzel csinálsz belőle pépet? én is szoktam venni ilyesmit (pl. milupa 7 gabonás, vagy holle pehely), de én simán belekeverem a turmixolt gyümölcs-joghurt egyvelegbe a reggelinél.
Vendég
 


Babett: Nálunk majdnem teljesen ugyanez a menetrend, mint nálatok. 6-körül szopi, aztán még kis alvás, 8-kor szopi (ez a reggeli), aztán 11 uzsi (gyümölcs), 1/2 2 ebéd és 1/2 6 körül uzsi (vagy pép, vagy sinlac vagy joghutz, turó) és este 8-kor szopi.

Tücsi: Reggelire te mit adsz Gabónak? Nekem azt mondta a dokinéni 1 éves korig várjak a gluténnal, így ezel a gabonás cuccok is kiesnek.

Eperke: Nagyon szuper lett Zsófi ágya!!

Reggel megyünk dokinénihez :cry: :cry: Péntek este vettük észre, hogy barana fütyije kezd letapadni és mára már gyakorlatilag letapadt az egész bőr :cry: Remélem nem kell sebészetre vinni...

KépKép
kutyfül
 
 


Anett: ezeket a holle cuccokat honnan rendeled? Boltban nem lehet kapni?

KépKép
kutyfül
 
 


Holle cuccokat én a Buywayben vettem Dunakeszin, a Kenguru Kidben. De Zsófi már nem eszi meg :? Semmilyen babáknak való dolgot nem eszik meg, csak a felnőttes kajákat :shock:
Vendég
 


Panndi!
az jó, hogy még erősebbek a csíkok :lol: egyél is, mert én is szinte végig hánytam Lilluval a terhességet (más kérdés, hogy így se fogytam :lol: ), tudom Te is Zsófival - szóval egy kis feltankolás nem árt. :D

Lilla sem kér semmi babás kaját 1 éves kora óta. :shock:

Tücsi!
Igen, egy kicsit pótolunk a vitaminkészleten. Igyekszem kímélő, de nagyon egészséges cuccokat, rendszeresen enni.

Kutyfül! remélem a sebészt megússzátok és csak a riadalom volt nagy, drukkolunk érte.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül: most megijesztettél ezzel a letapadással. Mi igazából nem is szoktuk húzogatni, mert az itteni elmélet az, hogy nem kell 1 éves korig csinálni nagyon semmit, csak megmosni. Így én nem is tudom, hogy ahogy Botinak van, az jó-e....
Te minek szoptatod 6kor is meg 8kor is Barnust?? Nem sűrű az egy kicsit? A 8as szopi már lehetne nálatok a reggeli, nem?
Én tegnap bevezettem az uzsi 4kor, így fél7kor volt a vacsi. Sajnos - azt hiszem fogzás miatt - fél4kor felkeltünk, és egy óráig nem is aludt vissza. Ekkor besokkaltam, és megszoptattam, pedig elhatároztuk, hogy véget vetünk ennek a hajnali evésnek.
Na majd holnaptól...
Vendég
 


Voltunk a dokinéninél. Egy hólyag van Barnus kukacán, amiben van valami cucc :? Azt mondta a doki, hogy ezzel semmi teendő nincs, majd magától kipukkad és feltisztul. Azt mondta ez elég általános dolog. Úgyhogy a sebészetet megúsztuk. Remélem, hamar elmúlik neki!

Babett: nekünk annyit mondott a doki, hogy fürdésnél annyira húzzuk csak fel, amennyire engedi a bőr és mossuk meg, de egyébként nem kell húzgálni. Így is csináltuk és ezért vettem észre, hogy már egyáltalán nem lehetett felhúzni a bőrt (ezek szerint a hólyag miatt)
A reggel 6 órás szopit egy pár hete vezette be Barna és a 8-as volt a szokásos. Így alakult ez most ilyen bénán. Te mit adsz Botinak reggelire? Boldog 10. hónapot Botinak!

KépKép
kutyfül
 
 


Bea! Én ennyi idősen már kenyeret adtam Gábornak is. Néhány ismerősöm óvatosságból kukorica lisztből késziitett kenyeret adott a babájának. Sztem ez is jó megoldás a reggeli változatosabbá tételére. Nálatok van allergiás a családban?

Nekünk sincsen komolyabb teendőnk a fütyivel, pedig még rendesen le volt tapadva az 1 éves vizsgálatkor. A doktorbácsink még vár egy évet, mert ez alatt az egy év alatt is rengeteget változhat jó irányba a letapadás. Én hiszek neki, mert a nagyoknál is hasonló volt a helyzet, és csak az ő tanácsait követve műtét nélkül megoldódott mkét nagyfiúnál ez a dolog. (Pedig már az anyósom Petikém 2 éves korában a műtétet látta egyedüli megoldásnak.)

Babett! Boti még nagyon igényelheti a cicin való megnyugvást. Én is mellre veszem Gábort, ha hajnalban felébred és siir. (Olykor siirás nélkül magától is visszaalszik.) Még nagyon kicsik ők, és éppen ezért nem kell annyira siettetni az elválasztást. Ez az egy-két év nagyon fontos az ő életükben. (És még e téren is minden babának meg van a maga tempója.)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi: nekünk azt javasolta a dokinéni, hogy 1 éves korig ne adjak neki kenyeret. :? Ezért nem próbálkoztam vele még (bár egy-két falatot már kapott, amikor pl. én ettem) Allergiás nincs a családban.

KépKép
kutyfül
 
 


Bea! Sok anyukának javasolják mostanában, de a gasztroenterológus szerint ez az óvatosság inkább azokban a családokban szükséges, ahol allergiás megbetegedések fordultak elő. A védőnőtök ezzel kapcsolatban milyen véleményen van?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tudom, hogy baromi óvatos vagyok, de mi is kivártuk az egy éves kort a kenyér-kifli evéssel. :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Botinak boldog hófordulót!

És ami kimaradt még, szerintem kár a hajnali szopi elvétellel kínlódni, így tudatosan egy éves kor alatt. Ha majd megérik rá szinte kérés nélkül el tudjátok hagyni. Ez csak egy vélemény persze, plusz ugye vannak olyan gyerekek, akik egy éves kor előtt maguk hagynak fel a szopival, de ha kívánják a fiúk, szerintem ne görcsöljetek emiatt.
Egy éves kor után tuti jó reggeliket lehet adni. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Tücsi: védő nénit nem tudtam megkérdezni, mert azóta nem találkoztunk, a doki néni előtt meg ugye nem fogom:))

Ildi: Ezen a reggel 6-os szopin nem aggódom, azért ez nekem elég kényelmes, mert utána ugye még alszunk :oops: :lol: CSak gondoltam kevés neki, és kéne valami "rendesebb" reggeli.

KépKép
kutyfül
 
 


Hát Kutyfül, te látod Barnát, mennyire éhes, végül is nem olyan picur ő, hogy ne lehetne kipróbálni a kiflit vagy valami tejterméket, de én a két reggeli szopi ténye miatt nem aggódnék, hogy kevés neki a tej... :lol: Lilla is kétszer szopott reggel még egy évesen is :oops: azóta meg boldogan rágcsálja a kiflit :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Csak egy rövid bejelentkezésre van időm. Még mindig semmi változás. Holnap ismét CTG.

Ildi: Ez igazából a Zsófi ágyán falvédő. Én sem találtam rácsvédőből ekkorát. Ezt a Brendonban vettem most az új ágyhoz. Ha jól emlékszem 70 cm a magassága és 140 a hossza.

Tücsi: A SOTE II sokkal közelebb van hozzánk, kb 10 perc sétálva is (na jó, most egy kicsit több :D ) Lehet, hogy ez lesz a döntő.

Panndi: Hajrá, hajrá!!!! Drukkolunk tovább!!!! :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


köszi a hókívánságokat :lol:

kutyfül: a mi reggeleink többnyire így mennek: 4-5 között egy szoptatás, és 8-9 között a reggeli, ami egyenlőre mindig egy-kétféle gyümölcs (pl banán-alma-meggy-körte-barack vmelyik) turmixolva + joghurt (natur vagy ízes)+túró (vagy csak az egyik)+ gabonapehely (néha, ha sűríteni akarom, mert híg lett). Én egyenlőre kenyeres reggelit nem adtam, mert ahhoz még lassan rág, azzal még várok.
Kiflit vagy kenyérhéjat én szoktam adni, de annak a nagy részét még kidobjuk. Tésztát viszont már kb egy hónapja adok (bármilyen lisztből) Pl. a paradicsomos tésztás bébiételek nagyon bejöttek Botinál!
Vendég
 


Sziasztok!

Gluténos dolgok: Nem tudom írtam-e, de még áprilisban, amikor a dokinénink kijött a Vivihez (akkor voltunk fo.ós, hányós betegek), mondta, hogy előtte volt egy konferencián, és a legújabb elmélet szerint a szoptatott (!) babáknak már 8-9 hónaposan be lehet vezetni a gluténes ételeket, mert így a legkisebb az esélye az allergia kialakulásának. Niki elmúlt már 8, majdnem 9 hós volt, amikor adtunk neki, szerencsére nem lett semmi baja. A zsömlét, kiflit előszeretettel lopja el a tányérunkról :D Persze még csak pár morzsát tud lecsipegetni a négy kis fogával, de nagyon jól elbíbelődik vele :D:D

Végre kaptunk bio rizskását :D Szintén a dunakeszi BuyWay-ben, ahogy Panndi is írta :) Nekem nagyon tetszik, örülök, hogy írtátok csajok! Köszi!

Szopi: Én is szopival nyugtatom meg Nikit, ahogy Tücsi is írja.
Hasonlóan érzek, mint Tücsi, hogy olyan rövid ez az időszak, és olyan egyszerű, de mégis meghitt ez a dolog, hogy én nem akarom ezt feladni egyelőre :) Anno Vivi is olyan szépen megoldotta 13 hósan, ahogy elhagyta a cicizést, gondolom Niki is ilyen ügyes lesz :D

Képzeljétek!!! Niki ma elkezdett mászni!!!! :lol: :D Én olyan boldog vagyok, és úgy megnyugodtam!!! Szóval most már ül, áll, mászik, behozta a lemaradását :D:D Sőt, még nagyon kezdetlegesen, de már próbál lépegetni is :D Persze még van mit gyakorolnia, de olyan jó látni, hogy végülis minden rendben van vele!!!
lamme
 
 


Eperke! Akkor már nem is kérdéses, hogy hol kell szülnöd! :D A párodnak is könnyebb lesz Zsófival meglátogatni benneteket, a szülés előtti kórházba menetelről pedig nem is beszélve. Én innen Újpestről egészen biztosan, hogy nem értem volna be Gáborral a Kútvölgyibe. Csúcsidőben, 40 fokban lehetetlenség lett volna fél óra alatt beérni.
Egyébként már kezdtelek hiányolni...... de -ezek szerint- még egyben vagytok. És kin keresztül fogsz bennünket értesíteni a nagy eseményről?

Lamme! Gratula a máaszáshoz! De vszínűleg lemaradtam róla, mármint arról, hogy Niki le lett volna maradva a mozgásfejlődésében. Elhangzott ilyen vélemény is? Sztem teljesen jól halad Niki.

Babett! Nagyon puha, friss kenyérnek vagy zsemlének a belét adjad Botinak! Hidd el, hogy kítűnően megrágcsálják a fogacskáik helyével, azaz az ínyükkel a babák! Ha már adtál neki tésztát és nem jelentkezett ezután probléma, akkor sztem a kenyérrel sem lesz baj. Amúgy a ti védőnőtök mit mond, mi az álláspontja ezzel kapcsolatban?

Bea! Igen, nem csak kicsit lenne etikátlan a dolog. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Eperke, szerintem mi is megnézzük majd ezt a falvédőt. :lol: Vagy ráveszem anyósom, hogy varja meg.
Akkor marad a Sote?

Lamme, gratula ügyes mászó Nikihez. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kutyfül, én interneten, a biokukac.hu-n rendelem ezeket a kásákat. Nem is tudtam, hogy a Kenguruban is lehet kapni!

Én mindig előbb forró vízzel megcsinálom, és utána teszem bele a gyümit.

Botondkának boldog hófordulót kívánunk!

Eperke, akkor most mindennap CTG? :(

Lamme, gratulálunk mi is Nikinek a mászáshoz, hamar belejött!

Glutént én is adok Esztinek kb. 10 hónapos korától, igaz, még csak nagyon keveset, kóstolónak. Nagyon puhára főzött durumtésztát és puha kenyérbél-falatkákat szokott kapni, szereti.

Kép
waterlilly
 
 


Én a Holle cuccokat rögtön a gyümölcsbe-zöldségbe raktam :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


képzeljétek! ma Botika kapott egy mászókás rönkhintát itthonra :lol: ez igazából a szülinapi előzetes ajándék, de még szerettük volna használni a tél előtt, így most készült el. Nagyon szép (majd hozok képet), és sikerült a gyáértótól rendelni, így viszonylag az ára is jó. Egy homokozó is van mellé, de ezt már szerintem csak jövőre használjuk. Sajnos nekünk elég messze van az (egyetlen) játszótér itt a faluban, és ezren vannak mindig. Majd persze szeretnénk oda is eljárni - a társaság végett - de azért jó, hogy itthon is van egy újabb időtöltés :lol:

Nekem is vannak Holle pépjeim, el is feledkeztem róluk...rászoktam a 7gabonás milupára. Azért lassan rájövök, hogy szoptatni egyszerűbb volt, mint ennyi kajálást minden nap kitalálni. (Sajnos) a bébikaják is egyre gyakrabban kerülnek nálam mostanában az étlapra, de Boti szereti őket, és jó ötleteket lehet venni az üvegekről. És a 8-10 hós kaják már egészen jók is. De azért törkeszem a vegyes megoldásra (hazai-bolti koszt) Ma pl először próbáltuk a halas kaját, és mind elfogyott. :lol:

eperke: várom az smst és kitartás, na és sok sikert!!! várunk vissza :lol:
Vendég
 


Babett!
ma hasonló dolgokon gondolkodtunk :lol: én is pont arra gondoltam, szoptatni mennyire egyszerűbb volt, pedig Lillu felnőtt kaját eszik, de így meg mindig megy a matek, hogy egészséges és finom is legyen és Lillának és apának is jó legyen, nem mindig egyszerű. :oops:

Mi is itthon hintázunk és nekünk is szülinapi ajándék volt, előbb összeszerelve. Bár homokozónk nincs, apósom gyártott egy full extrás babaházat a hinta és a mászóka mellé.
Botinak jó hintázást kívánunk :)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lányok, holnapra egy jó vega kaja vendégváró ötletre lenne szükségem, örömmel fogadok tippeket mert nekem nem igen jut semmi eszembe. :oops:
Szempont húszabáló fiúk mellé egy vega kismama is lesz a vendégünk... valami egyszerű kajára gondoltam, ha lehet valami időtakarékos jó lenne, köszi előre is :lol:
egyelőre pizza vezet kétféle módon elkészítve, de a tészta dagasztásról könnyen le lehetne beszélni egy jó ötlettel8)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


ildi: ha a pizzánál maradsz: a barillonak sztem nagyon jó a pizzája, egy dobozban benne van minden, nem is kell méricskélni, és nagyon finom lesz, dagasztani sem kell. Kb 3 főnek elég egy doboz, és a feltétet meg lehet variálni.
Vendég
 


Sziasztok!

Babett: Szupi lehet ez a kis magán játszótér :wink: Én ma raktam bele Nikit először a homokozóba :D Először csak lesett :D, de aztán elkezdte tapicskolni :D Már épp kezdett belejönni, mászkálni, amikor mennünk kellett. Pénteken viszek fényképezőt is :D Meg feltettem egy rugós bigyóra, tetszett neki, na meg persze a hinta :D:D Annyira édesek, ahogy ő csücsül a hintában, Vivi meg löki, közben hangosan kacagnak :D:D

Tücsi: Szó szerint nem volt lemaradva Niki a mozgásfejlődésben, de nem akart kúszni, mászni. Ezért két gyógytornász is megnézte (egyik még júliusban, másik augusztusban), és azt mondták, hogy szervi, neurológiai baj nincs, de egy kis rávezető tornával nem árt segíteni őt. Úgyhogy tornáztattuk őt, és szerencsére meg lett az eredménye :D

Rizskása: Én valami Sunval bio rizskását vettem a Kenguruban, és én is simán csak belekeverem a gyümibe. Niki szereti :D

Ildi: Bocsi, de vega ételekben nem vagyok otthon :oops: Pl. sajtos tészta :D:D:D:D
lamme
 
 


Sziasztok!

Még mindig itt vagyok, úgyhogy semmi változás! Babett, küldök majd SMSt és akkor tudsz szólni a lányoknak is. :)

Ildi: Spagettihez, vagy akármilyen tésztához lehet paradicsomból és egyéb zöldségekből kis bazsalikommal, oregánoval finom szószt készíteni és a tésztafőzés is egyszerűbb, mint a dagasztás.

Kórház: Szerintem maradunk a Sote mellett, de majd meglátjuk. :) A Kútvölgyi azért nyugisabbnak tűnt, nem volt akkora pörgés. Meg abban is jobb, hogy onnan el lehet jönni korábban, ez a lehetőség a Sotén nincs. Én pedig Zsófi miatt szeretnék minél előbb itthon lenni.

Babett: Botinak jó hintázást! Kiváncsi vagyok rá, milyen hintát csináltattatok. Várjuk a képet! :D

Lilly: Egyelőre csütörtökön legközelebb CTG, ha addig semmi változás nem lesz. Szerencsére a dokinéni ebben annyira nem szigorú.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Ildi: vega kaja: gombának kiveszed a kalapját, megy bele egy kis só, bors, aztán fetasajt és arra még mehet füstöltsajt is. be a grillbe és 25 perc múlva éehet enni. Fincsi, egyszerű és talán egy kicsit különlegesebb.

Lamme: Niki nagyon ügyes!! :lol: :lol:

Ma Barnát a játszótéren betettem a hintába. Majd jött a másik hintába egy kisfiú az anyjával meg még egy lánnyal. Na anyuka, meg a lány szépen rágyújtottak, amig a gyerek hintázott :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Úgyhogy fogtuk magunkat és odébbálltunk. Nem szeretek cigifüstben játszóterezni. Utálom az ilyen bunkókat!

Eperke: ez izgi, hogy még mindig hezitálsz a kórházak között :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Eperke most néztem a vonalzót, ez már tényleg finis :lol: :lol: :lol:

Vega kaja ügyben köszi az ötleteket, ez a gombás verzió lesz a nyerő, ha kapok itt szép gombát. Eperke ötletéből meg egy Lillu meg saját ebéd lesz.
Lamme, a vega kajákkal nekem is ez a bajom, hogy nem készítek tudatosan ilyet nap mint nap, pedig elég kevés húst eszünk, de nem meggyőződésből :lol:
Fiúk töki-pompost rendeltek, úgyhogy a tésztagyúrást nem úszom meg :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


ildi: te olyat is tudsz??? :shock: én olyat csak vásárolban szoktam enni. Azt is lehet vegásan csinálni, nem? én nem kínlódnék kétféle kajával. Ja és biztos a húsevők is megkívánják majd azt a finom gombát :lol:

Ti hogy csináltok paradicsomos pürét a babakajához? (pl bolognai vagy egyéb) Normál paradicsomból vhogy nem olyan...
Vendég
 


Ma újra indult a babaúszás, már 1,5 hónapja nem voltunk. Nagyon jó volt, pedig alvásidő volt már, amikor odaértünk. Boti szerencsére gyorsan belejött a merülésbe. Ildi, Ti még jártok?

Azt hiszem jövő héten elkezdjük a ringatót is, most már bizots tetszeni fog Botinak. 6 hósan voltunk 1x, de akkor még korai volt.
Vendég
 


Babett!
igazán nem nehéz, ha kell a receptet elküldhetem neked is.. én tényleg nem vagyok egy nagy szakács, 2006 óta főzök csak :oops:, de nálunk családi elvárás a főzés-sütés szóval igyekszem. :lol:, amióta Lilluval itthon vagyok elég sok receptet kipróbáltam és nem lettek rosszak (eredményt sajna kilóink is mutatják :oops: )

Én ilyenkor Lillunak a mi paradicsomunkból vettem már ki - és őszintén megmondva nem itthon paszíroztam. :oops:

Mivel gombát nem kaptunk, Apát az új munkahelyéről meg nem szalaszthatom ilyen hülyeségekért ki, így az élet megoldotta a problémát és lesz vega töki-pompos is és nem kínlódok tovább, már be is gyúrtam a tésztát, anyu meg tök jó verziókat mondott a sonka-szalonna pótlására. :lol:

Mi is járunk még úszni, de most éppen uszi karbantartás miatt a héten még nincs. Lilla nem annyira ügyes, de a vizet nagyon szereti és nekem ez a lényeg.
Itt a monori zenebölcsi nem valami nagy szám, nekünk Gyömrőre kellene mennünk, legközelebb ott van jó foglalkozás. De mi inkább itthon mondókázunk tornázunk, mégha ez nem is teljesen ugyanaz...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi! És ha csőben sült zöldséget késziitenél, besamellel, sajttal? Én cukkinit, brokkolit, karfiolt is szoktam iigy csinálni. Laktatóbb, ha kicsit jobban fűszerezett riizzsel rakod össze. De sztem a gombapaprikás rizibizivel vagy nokedlivel is tökéletes, hozzá pedig friss saláta..... nyamika-nyamika..... (A tojásos nokedli nálam nagyon menő. Ez elé zöldséglevest, paradicsomlevest (reszelt sajttal), de még gyümölcslevest is el tudok képzelni.)

Babett! Én mindig sűriitett paradicsomból késziitem a paradicsomos mártásokat.

Lilly! Éppen kérdezni szerettelek volna, hogy Esztinek adsz-e már kenyérkét. Lakásvásárlással,költözéssel hogy álltok?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


tegnap ilyen csőben sült karfiolt ettünk, Apát ma nem sokkolnám még egyszer vele... amúgy én nagyon szeretem :)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Még mindig itthon vagyok, semmi újdonság. Azért már várom, hogy történjen vmi. Zsófit most a nagyszülők épp elvitték játszótérre, úgyhogy ezért tudtam jönni.

Babett: Én is sima paradicsomból szoktam csinálni a tésztákhoz a szószt és Ildihez hasonlóan én sem kínlódok már a passzírozással. Ha úgy érzem, hogy még szükséges, akkor egy kis sürített paradicsommal még kiegészítem.

Ildi: Azt a receptet én is elkérhetem. :D Mi is nagyon szeretjük, de itthon még nem próbálkoztam vele.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hoztam két újabb képet is. Az egyiken Zsófi épp újra felfedezi a régi hordozóját, amit előkészítettünk a kistesónak. A másikon pedig épp mérleghintázunk a játszótéren.

Kép

Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Nem tudom, hogy láttátok, hallottátok-e ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=NnSYV486lGY

Én az első képtől bőgtem :cry: :cry: :cry: Nagyon szomorú, de minél több emberhez jut el, annál nagyobb az esély, hogy összegyűlik a szükséges pénz.
lamme
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: