Új privát üzeneted érkezett!

Vcrane: igen érdekes lenne, ha te is fekve dolgoznál :lol: :lol:

Csöre: Irigy-irigy a fekvésért :lol: hétfőn befekszem az asztal alá én is :oops: Ma is ügyintézés közben ülve kellett várjak és kérdezte is a nőci, hogy mennyi idős a baba, mondom 22 hetes, csak azért fogom a pocit, mert nem szereti az ülést és rúgkapál, a gyomrom meg kiugrik a számon :lol:

Bartika: naná, hogy emlékszünk! :D Jó nagyszülőzést, gyere,amikor csak tudsz! :D

Gizella: igen,kell a magnézium -- nekem hála eddig nem volt igazi keményedés, csak a dokim mondta tegnap, ha munka miatt sokat autózok, akkor tessék szedni, mert különben görcsölgethet hosszú úton, úgyhogy mostantól én is :oops:

Hanna:
ÖRÜL-ÖRÜL, NAGYON!!!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk a nyaralásból... egész jól sikerült, nagyon sokat írtatok mióta nem voltam, úgyhogy este megpróbálom visszaolvasni:)

Egy kérdésem viszont lenne... a nyaralás előtt a háziorvosom kért egy toxoplazma vizsgálatot, mivel van egy cicám. Tegnap felhívott a doki asszisztense, hogy 7.200 Ft-ot kell fizetnem a vizsgálatért csekken, különben nem végzi el a labor a vizsgálatot. Tudom, hogy valaki írta már, hogy végeztek nála ilyen vizsgálatot... az lenne a kérdésem, hogy fizetett érte?? Nem értem, hogy egy ilyen vizsgálatot a kismamáknál gyakorta végeznek és nem támogatja a TB?

Előre is köszi a választ! Ja és azt mondták, hogy 7 napig őrzik a levett vérmintát, utána megsemmisítik, ha nem mutatom be a befizetett csekket a laborban.

csmoni
 
 


szijjaasztok!

hanna:nagy gratula a negatív eredményhez!!Most már megnyugodhatsz, és élvezd ki a 7végét!!

vicky:gyönyörű Alex baba, írtó édes! És már milyen formás pofija van!!
Méhlepényhez lenne ey kérdésem. Nekem 13 hetesen mélyen tapadt, és a vége rányúlt a méhszájra. Ha szerencsém van, jövő héten láthatják azt, hogy feljebb húzódott? Vagy ha eddig nem, ezután már nincs rá esély?

bartika:örülök, hogy újra itt vagy!! Átérzem a problémád! Én is napi 3*1 magneB6-ot szedek, de 2 hete úgy érzem, hogy már nem elég. Tegnap este már 2-t vettem be, és így sokkal jobb volt. Bár mellette 3*1 nos-pat is szedek, így nagyon doki beleegyezése nélkül nem merem növelni az adagot. De ha elolvasod a tájékoztatót, abban min. napi 4 az ajánlott adag.

Ha sokat keményedik a pocak, annak milyen hátrányai lehetnek? Veszélyes ez, vagy csak kellemetlen érzés?

csöre:ha fekve is megy a meló, akkor kellemest a hasznossal. :lol: DE nagyobb pocival már nem bizti, hogy kényelmes lesz. :wink:

Rita:gratula a mozgáshoz!!Most már teljes az öröm! :lol:

Tegnap nem nagyon mozgolódott Kismanó, de ma behozta lemaradását. Igaz, hogy még nem olyan erős, de lehet, hogy addig jó nekem. 8)

Mindenkinek további szép napot!

Kép
moffli82
 
 

 
 

Móni: az sztk-ban, ahová területileg tartozom, tőlem is kértek 7000 forintot.... aztán elmentem a kórházba (amihez területileg nem dolgozom, csak ott a dokim), és ott ingyen levették, mint terhességi rutinvizsgálat... nem mintha az sztk-ban nem ugyanúgy vették le :evil: szóval úgy tűnik, nem egységes a kérdés kezelése. És nekem az sztk-ban csak 3 napig tartották a mintát... :evil:
Kata: hát én bizony felálltam a védőnéninél, és fel-alá sétáltam, hogy ne kelljen csücsülni... megértette. Hú, a gyomromat még nem érte el Kispocok... szerintem zömmel háttal felfelé van, mert alul bezzeg rendesen nyomul :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


csmoni: Nekem teljesen ingyen volt a toxoplazma vizsgálat, a kerületi sztk-ból küldték tovább. Azt mondta a doki, hogy többször ismételtetni fogja (kb 2 havonta) a negatív eredmény miatt. (nehogy a cica miatt baj legyen) Ja, és hozzáteszem nekem nincs is cicám, csak anyukámnak vidéken. De fő az óvatosság. Szóval nem értem, miért kérnek érte pénzt nálatok, ha nálunk nem.

méhlepény: nekem azt mondta a doki, ha a méhszájon van, az nem túl ideális. Nekem csak mélyen tapad, ezzel kapcsolatban azt mondta, ha nő a méh, feljebb kerül, de ne emelgessek, de ezért ne parázzak. Én dolgozok is, azt mondta, nincs semmi gáz. Persze csak lightosra fogom a munkát.
krisz78
 
 


Móni: én voltam, aki a toxoplazma vizsgálatot kértem, ugyanis 4 cicám van :oops: Amikor először voltam dokinál, levették a többi vérrel együtt, utána csináltattam a 15.hét környékén, illetve most, hogy a terheléses cukorra megkaptam a 'behívót' ismét kértem, hogy úgy írják apapírt a vérvételhez, hogy legyen megint egy toxoplazma teszt. Ez a SOTE I-es női klinika, soha egy fillért sem kértek :roll:
Csöre: :lol: nekem is rugdossa a hólyagomat is,akkor be tudnék pisilni :oops: De utána pikk-pakk és a köldököm felett nyúlkál :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata: képzeld, úgy néz ki, hogy a 4 macskámat sikerül "megfelezni" :) 2-t elvisznek 2 hét múlva :) viszont a macsekok miatt én is kérni fogom a huszonikszhetes vérvételen a toxo ismétlését... ja és Móni, nekem a Honvédban volt ingyen
Nekem a buksija lehet a köldököm vonalában, mert ott olyan nagy gömbölyűt érzek :) ami lassabban mozog, mint a többi kapálózó alkatrész :D

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre: melyik cicákat viszik?? Hogy van a kis vörös szeme? De jó, akkor neked is kicsit könnyebb lesz 'fele mennyiséggel' :lol:
Nekem sokszor olyan,mintha állna -- megbök egész lent, utána meg bőven köldök fölött :lol: Ez létezik?

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata: hogy áll? hát, ilyenkor még elég sok helye van mindenféle pozíciót felvenni :) láblógatósat is :)
szerintem Kispocok fekszik (jobb: fej, bal: láb), de a lábai felé kicsit lefelé... na ezt jól megmondtam :) mert a feje köldök magasságban van, a lába meg alul a medencecsont magasságában
A vöröst és a szürkét viszik (a kandúrokat). Kaptak szemcseppet, féreghajtót, antibacit, a jövő héten oltást... szerintem rendbe jött, de vörös macskák érzékenyebbek a többieknél, mindig kicsit betegesebb lesz... de az tuti, hogy az új helyén ő lesz a menő, ha kicsit megnő :D Egyébként mind nagyon szép, követtem a táplálási tanácsaidat :D meg is dicsérték őket :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre: de szupi, hogy ilyen kis délceg kandúrkák lettek!!
Én is mindig úúúúúúúúúgy szerettem volna vöröskét is,de jelen pillanatban ilyen nincs a repertoárban :lol: Barátnőmnek van, őt Prézlinek hívják :lol:

Megint baromira ég a gyomrom, meg végig a nyelőcső, olyan rossz, hogy nem jó hanyatt dőlve TV-zni, pedig szívesen nyújtóztatnám úgy a tagjaimat :wink:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok.Nem tudom én is utánna néztem ennek a toxoplazma fertözésen és én azt olvastam hogy valószinüleg akinek voltak a családban már kismacskák ott nem veszélyes mert valószinü hogy már átestek rajta,meg elméletileg a cica ürülék az amivel nagyon kell vigyázni :D Egyébként örülök neki hogy mindenki jól van,a dolgozó kismamáknak meg megint csak elismerésem :D

Kép
gizella82
 
 


Gizella... így van, viszont a vizsgálatok alapján a sok cica ellenére Kata is és én is negatívak vagyunk, tehát sosem voltunk fertőzve, így nincs a szervezetünkben ellenanyag ... itt tettem fel a kérdést, hogy akkor ki az a "lakosság 50-60%-a"?! Egyébként azt olvastam, hogy a cica is csak egyszer esik át a fertőzésen életében...
Kata: ez a gyomorégés... jobbulást, sajnos semmi sem jut eszembe :? a gasztroenterológusom, mikor kiderült, hogy babát várok, rennie-t javasolt, de magadtól is azt szedsz, meg Losec-et írt fel (vagy valami hasonló), de azt csak 1 hónapig szedtem. Most meg sok tejet iszom. Az is enyhíti egy kicsit.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Gyerekkorom óta mindig voltak macskáim. Most csak azért nincs, mert Pestre költöztem, és otthon maradtak anyánál. Kislányként velük babáztam, aludtam, takarítottam őket, mégsem estem át a toxoplazma fertőzésen. Vagy ellenálló az immunrendszerem, vagy az a tizenvalahány macska, amennyi volt a családban, sosem volt fertőzött. Úgyhogy sose biztos, hogy attól, hogy van, vagy volt macskád, te már átestél rajta. Különben azt olvastam, a félig átsütött hús veszélyesebb, mint a cica. Azért módjával macskázok, alapos kézmosás, max egy-két simi.
krisz78
 
 


Csöre: köszi! A tej nekem is jó, pedig az utóbbi időben nem voltam nagyon tejivó :oops: Az a baj, hogy a pár falat keksz jó a gyomorégésre, viszont a nyelőcsőben ez a maró,égető érzés csak a Rennie-re enyhül illetve múlik el -- persze ez nem lesz jobb, ahogy a baba majd igazán fog arrafelé nyomni :roll:

Gizella: egyetértek Csörével, igaz engem is nagyon meglepett, hogy 18 macskával együtt töltött év ellenére negatív vagyok :shock: Igazán ényleg a macskaürülék továbbítja a fertőzést, de szennyezett lehet minden földön termő zöldség, gyümölcs, ezért (sem) javasolt pl. málnát enni, mert nem lehet 100%-ban megmosni, de okozhatja nyers hús is, ha nincs jól átsütve stb.stb. :?
Persze úgy gondolom, hogy józan körültekintéssel mindent meg lehet oldani, vigyázni kell. De mondjuk nem szabad átesni a ló tulsó oldalára sem, hogy akkor most szkafanderben kellene járni a macskáink között :lol: Persze, nem jöhetnek a hálóba, alapos kézmosás...Meg persze kismamaként semmiképp nem pucolunk almot!!!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Krisz: nagyon egyformát írtunk! Ne közösítsük ki a cicusokat :D Mindig mutatom nekik a pocit, hogy látjátok, ott van még most az új kis gazdi :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Hétfőn bemegyek a laborba és megkérdezem, hogy miért kell fizetnem érte. Egyébként és Váchoz tartozom és ott vették le a vért, tehát a területileg illetékes kórházban voltam... na mindegy. Megkérdem és remélem megcsinálják ingyen. Bár azon is gondolkodtam, hogy lehet a háziorvosom írt rá rossz kódot és azért kérnek érte pénzt, mert nem tudják, hogy várandós vagyok. A legjobb lesz, ha a laborral tisztázom. Köszönöm a tippeket!

csmoni
 
 


Szívesen. Úgy van, ahogy Kata mondja, ne száműzzük a cicákat, csak egy-két dologra jobban ügyeljünk. Pl. ha nem muszáj, ne aludjunk velük. Különben meggyőződésem, hogy a metrón vagy villamoson sokkal több gázos dolgot össze lehet szedni, mint egy tiszta, egészséges állattól.
krisz78
 
 


Krisz: teljesen egyetértek :D
Móni! Én viszont semmiképp nem tartozom a SOTE I-eshez, sem lakcímileg, sem nem lakom arra, szóval nem hiszem, hogy ilyesmi miatt kellene fizetni --de ez azért nem fair, ha a kismama vigyázni szeretne és vizsgálatot kér, akkor még azzal zsarolnak, hogy x nap alatt mutasd be a csekket....Nekem a doki mondta, hogy rendszeresen csináltassam, szóval ott ez tök természetes :roll:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Moffli
Ha szerencséd van, akkor feljebb húzódott :wink:

Toxoplazma
Megkérdeztem apukámat, hogy hogyan van...
Ha szűrővizsgálatként kérik, akkor fizetni kell érte... viszont, ha egy nyirokcsomó-megnagyobbodás kivizsgálásaként kérik a vizsgálatot pl. akkor ingyenes... :roll:
Egyébként én erre csak azt mondom, hogy teljesen mindegy, hogy átesett-e az ember a fertőzésen régebben, vagy sem... egy a lényeg... terhesség alatt a higiénés szabályokra duplán figyelni...

Nekünk is vannak állataink :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


Vicky,de szépek a macsekok,nekem yorki kutyám van,korábban velem aludt az ágyban,még akkor is ha olyan kedvem volt hogy nem engedem fel,mert akkor megvárta míg elalszom,és utána ugrott fel mellém.Most persze komolyan ki van tiltva az ágyból,és ezt érzi is,még véletlenül se merészkedik fel.

Krisz,ez tényleg így van,ha lehetne,csak egy ujjal kapaszkodnék a villamoson vagy a metrón,babavárás idején meg főleg

liuska
 
 


Vicky!! Jajj, de nagyon szépségesek!!! Cicus is, kutyus is?? Hogy hívják őket? Irigy-irigy :lol:Látom, nálatok is nagy kényeztetésben élnek :D Nekem 8 éves korom óta van cicám, ahogy írtam jelenleg 4, de kutylim még sosem volt :( Annyira szeretnék ide egyet, csak mivel a mi kertrészünk ugye nincs külön elkerítve, hiába a mi kertünk -- mivel egy lakóparkban van az ikerház 3 másik házzal együtt, necces, hogy a szomszédok mit szólnának, ha fel-alá rohangálna az eb :lol: Mondta is a férjem, ha nyerünk a lottón, vesz nekem egy menhelyet :oops:


Liuska, velünk is az ágyban aludtak mind a 4-en, amíg nem derült ki, hogy babát várunk -- mindenhol egy macska volt, úgyhogy nagyon kényelmes volt a nyakba felhúzott láb - kitekeredett pozíciójú alvás :lol: De a cicuskáknak jó volt, ami nagyon fontos! :D

Írok pü-t!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok, na hallom a macskas storykat, szerintem sem lehet a toxoplazmozishoz sok koze a macska tartasnak, mert nekem is sok cicam volt pici koromba, sot olyan 24 eves koromig amig otthon eltem, es negativot adott ki a vereredmeny, pedig en is sokat aludtam es jatszottam veluk. Amugy rohej mert anyuj eskuszni mer ra, hogy nekem volt toxoplazmoza fertozesem, erre fel a vereredmeny meg negativot ad ki. Az itteni orvos azt mondja, hogy van egy csomo paciense aki azt mondja, hogy volt mar es a vereredmeny megis az ellnekezojet mutatja ki. Na ki erti ezt?
Sokatokat olvastam viszont, hogy szalamit esztek, itt az teljesen a nyers, fustolt, sozott sonkaval egyutt tiltva van, meg csak probalni sem hagyjak. Azt mondjak veszelyes a toxoplazmoza miatt. Szoval nem tudom, hogy aki szalamit es kolbit eszik az azert mert mar volt neki fertozese, vagy azert mert fot husbol van, vagy csak mert otthon nem emlitik ezt az infot. Mindenesetre vigyazzatok a nyers husbol keszult finomsagokkal (jo kis hazi kolbival foleg :evil: )

Na en is oda lettem a kutyas cicusos kepektok, most mar nekem is fel kell tennem egyet az ebunkrol :lol:
a ferjem gyilkolni fog a kepert amit talaltam, na de sebaj, nem hogy bearultok neki, hogy ezt a kepet tettem fel mert akkor mar nem talaltok elve holnap :twisted:
olyan kis aranyos ugy is a ketto:) na es mindjart harom fiukam lesz el sem hiszem, milyen ferfias csalad leszunk :wink:
na erre fel attila es jo meg rugdos belulrol- na nelfelj szerdan majd rolad is teszek fel kepet
Kép A pasiaim

Kép
brestovsky
 
 


Sziasztok:D Nem okoskodni akartam a cica ügyben csak ezt olvastam remélem nem értetettek félre.....vicky:nagyon szépek a kis állatkák :D biztossan sok örömöt okoznak

Kép
gizella82
 
 


Gizella: dehogy értettük félre és nem is vettük okoskodásnak, csak megosztjuk a tapasztalatainkat, ki mit hall, illetve én csak azért írtam, mert tényleg meglepő, hogy még soha nem fertőződtem, holott 8 éves korom óta élek macskával -- és annak ellenére,hogy mennyire a cicusokra 'kenik' az egész fertőzés lehetőséget, pedig ugye millió forrás van :wink:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Rita: Szerintem a szalámi és a kolbász nem számít nyers húsnak, mivel az füstölve van. Lehet persze, hogy rosszul tudom, de azzal tartósítják, ha nyers lenne megromlana. A sonka az más, azt én is hallottam, hogy nem javasolt, csak főzve.
krisz78
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy megint zavarok, de sorban kerülnek eladósorba babás dolgaink, és ezek mindig jól jönnek! :)

Most a következő Medela mini electric mellszívó eladó:

Nagyon keveset használt elektromos mellszívó, 2009.05.09-ig jótállással, tökéletes állapotban!

Működtetés: egy kézzel
Működtethető: hálózatról, elemről (2 db 1,5V-os AA, nem tartozék)
Pulzáló szívóhatás: automatikus
Tartozékok: 1 db tartótalp, 1 db 150 ml-es cumisüveg, 1 db zárókupak tetővel, 1 db pótmembrán, 1 db adapter
Vásárolható pótalkatrészek: adapter, motor, szívófej, szívófejhez szűkítő, komfort szívófej, membrán, szelepfej membránnal, kézi pumpa, Harmony kétfázisú pumpa, lábpedál, csatlakoztató szilikoncső, palack, tejfagyasztó zacskó


Kép Kép Kép
Kép Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]http://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Kata
Fehér kutyus: Patrick
Fekete kutyus:Emma
Fekete cica: Sammy
Szürke cica: Bruce

Rita
Én szoktam enni sonkát is, szalámit is :wink:
Vendég
 


Vicky: ennivaló kis jószágok, és nagyon passzol rájuk a nevük, már amennyire ezt külsejük alapján meg tudom ítélni :wink:

Szalámi,sonka: én is eszem, nekem a szalámi kifejezetten dobogós helyen van reggelinél :wink:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata,négy cica az nem semmi.Akkor ilyenkor biztos nagy dorombolás lehetett az ágyban.Mivel a kutyám méretre elég kicsi,néha éjszaka véletlenül ráfeküdtem és szegény ott nyöszörgött nekem,mire felébredtem.

A szalámi nekem is bejön,főleg a téliszalámi

liuska
 
 


Sziasztok!

SZombaton minden rendben volt az UH-on, babácska akkora amekkorának lennie kell, a számított súlya 330gramm (húúúha) még 3 kiló és irány kifelé:)
Mindene egészséges, csak épp aludt, alig lehetett felébreszteni, még a kezeit is az arca elé tette.
A ti babátoknak is oylan nagy tappancsa van? Ezen nevettünk a dokival, hogy a talpa és a combcsontja egyfomra hosszú. 3,7 és 3,1 cm :)

Az esküvő is jó volt, a KAkas éttermet a 18. kerületben nagyon tudom ajánlani. NAgyon szép hely, a kiszolgálás első osztályú, rengeteg féle kaja van és nagyon finomak! Még a szakácskönyvüket is el lehet olvasni, hogy miből készül a kaja!
Én bélszínt ettem gombával és libamájjal vörösboros mártásban.
Készítettek a tortáról és az ifjú párrol egy képet amit azonnal kinyomtattak és emléklapon átadtak. Oylan kedves gesztus volt az is:)

HAd ne mondjam, hogy Máté meg minta gyerekként viselkedett idehaza anyukámmal. CSak a csalánba markolt bele egyszer (azt a turó rudi meggyógyította) aztán meg elesett cumival aszájában és felhorzsolta az orrát. De amúgy példás volt:) Máskor is jöhetne anyukám:)

Íme a kép a kislányról:) Amúgy pont olyan, mint én:) olyan szééép

Kép
katuska79
 
 


sziasztok!

Katuska, gratulálok a gyönyörűszép kislányodhoz!!!!!!!!!! Tiszta anyja :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Névben megegyeztetek már?

Hanna, nagyon örülök, hogy Zsebi tökéletes baba :lol: :D bár ez eddig is tudható volt :wink:

Láttam, a toxo volt a téma. Nekem nem kellett fizetni érte, kórházban csinálták a 16 hetes afp-vel együtt, és most lett meg a leletem: Toxoplasma IgG pozitív (pedig sosem volt macskám :roll: ), Toxoplasma IgM negatív. Ugyanez a varicella, rubeola, herpes simplex eredmény is. Utána kutakodtam, arra jutottam, hogy ez azt jelenti, hogy védett vagyok, mert valaha átestem már fertőzésen, viszont nem vagyok jelenleg fertőzött. Ugye Vcrane dokinéni? :D

A melót leadtam nagyjából, még 1-2 nap és kééééééééééész :lol: :lol: :lol:

Nektek szokott olyan lenni a hasatokban, mintha izomláz lenne? Olyan tompa fájás a hasizomban, remélem ez normális... :roll:

Levente egyre aktívabb, már nemcsak este, de napközben is hullámzik a pocim, mint a tenger, ha beindul :lol: Imádom!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Megyek du. shoppingolni, majd jövök a zsákmányaimmal este :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Kép

Kép
vickybabe
 
 


Moffli! óránként 3 keményedés is teljesen normális, ha zárt a méhszáj. Nekem is nagyon sokat keményedik, kellemetlen inkább, mintsem fájdalmas. Egyre feltünőbbek és észlelhetőbbek lesznke ahogy nő a baba. Főleg amikor midnenféle formát ölt majd a pocak miatta!

Vickybabe...nem még nincs név...az utónévkönyvben egyszerűen nem találok nekem tetszőt. Most sasolok, hátha meghallom valahol az Ő nevét:)
katuska79
 
 


BArtika! na igen jó lenne az a bérlet...csak kár, hogy gyedre nem adnak csak gyesre és gyetre. Hiába lesz két gyerekem, akkor is gyeden leszek...úgyhogy ....
katuska79
 
 


csmoni írta:Egy kérdésem viszont lenne... a nyaralás előtt a háziorvosom kért egy toxoplazma vizsgálatot, mivel van egy cicám. Tegnap felhívott a doki asszisztense, hogy 7.200 Ft-ot kell fizetnem a vizsgálatért csekken, különben nem végzi el a labor a vizsgálatot. Tudom, hogy valaki írta már, hogy végeztek nála ilyen vizsgálatot... az lenne a kérdésem, hogy fizetett érte?? Nem értem, hogy egy ilyen vizsgálatot a kismamáknál gyakorta végeznek és nem támogatja a TB?

Szia,sziasztok!
Bocsi,hogy bepofátlankodom :lol:
Móni,igen sajnos van magándoki,akinek a beutalóját nem csinálják ingyen.Ezt mondjuk nem igazán értem?
De lehet helyhez között,és önkormányzata válogatja,mit támogat?Itt Érden támogatja a TB
Ez az összeg kicsit húzós.Az istenhegyin,kb 5000ft körül csinálják meg,de van olyan magánlabor,ahol még olcsóbb.
Amúgy a felnőtt macsek,nem terjeszti a toxoplazmát!!!Ellenben a nyers húz,a mosatlan zöldség,veszélyesebb mint a cicád :lol:

mimi12
 
 


Sziasztok!

Látom termeltetek, jaj de jó. :) Csak győzze az ember visszaolvasni!

Gratula mindenkinek, aki most volt Uh-n, mindegyik kép előtt olvadoztam, és persze írígykedtem, hogy ti már mozizhattatok, én még csak fogok. :)

AFP miatt Pénteken hívtam a védőnőmet, nem érkezett akkor még meg. Abban maradtunk, hogyha holnap sem jön meg, akkor utána telefonál.
Holnap jelentkezem be dokihoz, remélem Csütörtökre kapok időpontot. Bár, ha már holnap megjönne az AFp, akkor holnap eltrappolok vele délután hozzá. :lol:

Hanna: :) Örülök, hogy minden rendben van! Zsebi egy kis tünemény!

csmoni: Vácon fizetni kell a toxaplasmáért. Én tavaly novemberben kérdeztem rá SZTK rendelésen, akkor még 3000 Ft-ot mondott az aszisztens.
Vendég
 


Sziasztok!!

Katuska: meseszép a kiscsaj, már látni, hogy tiszta anyja :wink:
Nekem még nincs ilyen szép képem,többek közt azért, mert csütörtökön ilyen önmegtartóztató voltam :lol:
De 15.-én megyek 4D-re, hurrá!!!
Hú,nagyon fini lehetett az esküvős kajcsi!!! Nyami!!

Vickybabe: irigy-irigy, hogy leteszed a munkát -- nekem 2 hónap még :? Köszi a táblát!! Azért még kékebb :lol:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Sziasztok!

Elég régen írtam, de folyamatosan követem ám az eseményeket!
Olyan jó, hogy mindenkivel minden rendben van!!!!! Csak ez a hülye AFP ne hozta volna a szívrohamot rátok!
Hanna esetéből is látszik, mennyire kihatással van a babára az anyukája idegállapota!!! Azért szinte hihetetlen!!! És egyben csodálatos!!!
Számomra még sokszor felfoghatatlan, hogy egy kis emberke van bennem.
Egyébként én is szoktam már érezni, szinte minden nap. Nekem olyan, mintha valaki belülről megkapirgálna. :-) Fantasztikus érzés!
Már nagyon várom, hogy apukája is érzezze kívülről!!! Remélem már nem kell rá sokat várni.

Katuska: gyönyörű a kislányod!!!! Fantasztikus, hogy már most milyen kis formás!!!! Hol voltál 4d-n? A Bolgárkerék u.-ban?
Végül levetetted a vért a négyes tesztre???

Olyan jó dolog ez az uh!!!! Mindenkire irigy vagyok, aki mostanában volt!!!!! Na majd, amikor már az újszülött képeket tesszük fel!!!!! De jó lesz!!!!!

Én úgy döntöttem, hogy legközelebb a 25.héten megyünk 4d-s uh-ra. Már alig várom!!!! Pedig még milyen messze van!!!!!!
Na nem baj, jövő héten megyünk a dokibácsihoz genetikai uh-ra.
Kíváncsi vagyok, ő mit fog mondani a babó nemére vonatkozóan.
Nem mondtam el neki, hogy voltunk 4d-n. :-)

Én csak sóvárgok, amikor kajáról beszélgettek!
Szörnyű ez a sómentes étrend!!!!!! Ahogy megszületik Bianka, szerintem az első kívánságom egy nagy adag husi leves lesz!

Ma egy nagy doboz babaruhát hoztunk el anyuméktól. :-)
Olyan jó volt őket nézegetni, kézbe venni. Már alig várom, hogy megint elővegyem és kimossam, kivasaljam őket!!!! Még nem merem, én ilyen babonás vagyok!!! :-)

A héten megvettük az első kismama farmeromat!!!! Hát... nem volt olcsó, de iszonyatosan kényelmes!!!!!!!!!! Azt kell mondjam, megérte!! (10e Ft volt). Nem akarok sok kismama cuccot venni (nagyon drágák), de egy farmer azért kitart a terhesség végéig időjárástól függetlenül, úgyhogy rendesen ki lesz használva januárig. Vettünk még egy fekete szövetnadrágot is, az is nagyon kényelmes és nem is vékony, úgyhogy az is jó lesz télre.

Húúú! Mennyit írtam! Na most már befejezem a sok dumát! :-)

Kép
jandrea
 
 


Katuska,nagyon szép kisbaba,én is szeretnék már egy ilyen szép képet,de addig még 9 hét.

Én nemcsak rugdosást érzek,hanem néha olyan mintha egy adag levegőt pumpálnának a hasamba,majd ez a levegő távozik hirtelen.Ezt elég hülyén írtam le

liuska
 
 


Igen Andrea a bolgárkerékben voltunk! Az ottani dokival is beszéltünk az UH után, de ő is azt mondja, hogy nem szükséges továbbbi vizsgálat, mindene egészséges a babának. HA nagyon nem tudok aludni akkor még kedden elmehetek levetetni, megcsinálják sos.

Egyébként Ő is a 25. hetet ajánlotta babamozizásra akkor lehet a legjobb képeket csinálni.
katuska79
 
 


Kismamaruha:nekem egy hosszú nadrágom van eddig,de az még nagyon meleg lett volna nyárra.Van ilyen bandázsom,amit a rövid
nyári nadrágjaimra raktam rá,hogy a lehúzott cipzáramat eltakarja,de nekem nem jön be ez a bandázs,felcsúszik,nem tartja rendesen a nadrágomat.

liuska
 
 


JA ezt még el akartam mesélni nektek.
Kint játszottunk az utcán, az utcasarkon meg a kék kútnál egy 15 éves fiú meg lány meztelenül fürdött egy órán keresztül...messze voltak, de azért a lényeget ki lehettt venni. A lány az nem messze lakik tőlünk, hát szegény nem százas...az anyjával egyetmben. Ezek szerint talált magának egy nemkomplett fiút. No comment...
katuska79
 
 


Sziasztok.Örülök hogy mindenkinél minden rendben van,én holnap megyek vérvételre,meg a védönöhöz ,megkérdezem tőle hogy mi van ezekkel a görcsökkel de szerintem be kell feküdnöm úgyhogy lelkileg már felkészültem rá legalábbis amennyire erre fel lehet....a legrosszabb az hogy nem tudom bogi hogy fogja birni(2 éves)még soha nem voltunk egymástól napokig távol :cry: na mindegy legalább túl leszek rajta totál kivizsgálnak megkapom a gyógyszereket remélhetöleg egy hétnél nem tart tovább.nagyon édesek az ultrahang fotók sajnos én még nem jutottam el a 4D ultrahangra ,pedig biztos felejthetetlen élmény :D

Kép
gizella82
 
 


Gizella! reméljük nem kell befeküdnöd! De ha így is lesz próbálj meg ne idegeskedni Bogi miatt! HA jó kezekben hagyod akkor még lehet jót is fog tenni egy pár nap külön. Én is nagyon kínlódok ha Máté nincs velem...de jót tesz. Nem utolsó sorban a gyereknek sem árt ha időnként az apja vagy nagyanyja vigyáz rá!
De bízzunk benne, hogy otthon tudsz maradni vele!
katuska79
 
 


Sziasztok Lányok!
Látom, hétvégén is aktív a csapat :wink:
Katuska: nagy gratula a csodaszép kislányhoz :) milyen kis formás már :)
Keményedés: hát... nekem is elég gyakori... van, amikor óránként több is, de nem fájdalmas, csak kellemetlen, és kikerget a wc-re :oops: igazából ma lett ilyen gyakori, eddig nem éreztem ennyire
Ma megint mértem poci körfogatot (csak mert a sógornőm megemlítette, hogy neki mért e védőnéni), hát az én adataimtól nem lett volna elájulva :D (mármint a védőnéni) 4 hete egy centit sem nőtt :) persze a "minősége" nagy mértékben változott :) a kis jobbra-balra lebbencs puha poci 4 hét alatt kis peckes keménykés pocak lett :) lassan telenövi a baba :)
Babaruci: kiderült, hogy nekem sem kell nagyon bevásárolnom :) a gyerekeim ruhái, az unokahúgomé, az unokatesóm kislányáé, stb... ott halmozódik anyuéknál :) szóval csak át kell válogatni. Azért Kispocok is kap újat is... meg olyan alap dolgokat, mint ágynemű, törölköző, stb... újakat fogunk venni. Kiskád 2 is van, kiságy is, és sógornőmnek volt egy komolyan megfontolandó ajánlata a babakocsira... aminek nyomán az ő kocsijuk átjönne hozzánk (szuper kocsi, csak bazinagy).
Hát ennyit mára :) pakolok még egyet a gyerekeknek holnapra (még azt sem tudom, mi kell Mesinek az iskolában), aztán elteszem magunkat holnapra :)
Jó éjt!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Gizella: szorítunk, hogy ne kelljen befeküdni :) Bogi miatt ne aggódj (ha mégis be kéne), hihetetlen, milyen rugalmasak ilyen fiatalon a gyerekek, igaza van Katuskának, ha szerető kezek közé kerül, és rendszeresen látogathat, akkor hamar megszokja az átmeneti új helyzetet. 2 évesen már nagyon sok mindent megért. :wink:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


katuska79:hát én is szeretnék ebben bízni de sajnos miután a méhlepény a méhszájamon van +görcsöl a hasam igy nem hiszem hogy megúszom.A párom nem tud bogicával lenni nincs szabija éjszakás igy pont az esti lefekvésnél nem lessz itt,anyámat meg alig ismeri 2 havonta egyszer látja,de remélem azért nem lessz probléma,minden esetre nagyon jól esik hogy vannak akik együtt éreznek velem :D mikor beregisztráltam ide kb 4 napja nem gondoltam volna hogy ennyi fantasztikus anyukára találok,akik így törödnek másokkal :D Már ezért megérte ..

Kép
gizella82
 
 


Sziasztok!

Mi is megjöttünk!

Katuska! Gyönyörű a kislányod! :wink:

Gizella! Remélem, nem kell befeküdnöd, de hallgass a dokira.

Toxoról én sem tudok mit írni, mivel falun nőttem fel, és mégsem estem át. Érdekes, de ez van.

Az esküvő szuper volt, degeszre ettem magam. :oops:
(blogban van kép, még kaja előtt készült :lol: )

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


csöre74:Attól félek ha behozzák látogatni csak rosszabb lessz,mert nem értené hogy mért nem maradhat velem ...nagyon anyás még boltba sem enged el egyedül az a baj hogy nagyon magamhoz szoktattam.2 éves elmúlt de csak ami ágyunkban mellettem képes elaludni utánna szoktuk átcsempészni a tesó mellé :D

Kép
gizella82
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: