Sziasztok!
Ú, jó kis témák merültek itt fel, ahogy olvasom!
Megmondom őszintén, nekem ugye ott a fogadott orvosom, aki kerek-perec megmondja, hogy mennyit kér, szóval nála tudom, hogy mi a tarifa. Szülésznőt még nem tudom, hogy választok-e, majd megkérdem a dokit, hogy van-e valaki, akivel szívesen "dolgozik együtt" és esetleg ő ajánl-e valakit. Végülis ha nem fogadok és nagyon szimpi és rendes a szülésznő, úgyis adnánk neki 10-20 e forintot, akkor a fogadottnak már egy tizessel csak tudnánk többet adni. Persze így is durva, mert ez a két összeg több, mint 100 e forint és nagyon pocsékul állunk anyagilag (egyedül a szülésre van eltéve 100 e ft) és ezt annyi minden másra költhetnénk, ami a babának kéne
Viszont ha nem lenne fogadott orvosom, akkor pl. nem tudnék csak úgy kit felhívni, ha gondom van, pl. amikor vérezni kezdtem, rögtön hívtam, mondta, hogy menjek a kórházba (ő aznap a magánrendelőjében volt), ott csak rá kellett hivatkoznom, máris nem kellett várnom, foglalkoztak velem.
Szülésznőt nem ismerek az Uzsokiban, de a következő vizsgálatkor megkérdem a dokimat ezekről a dolgokról. Bár úgy vagyok vele, hogy eddig csak jókat olvastam/hallottam az uzsokis védőnőkről (olvasgatom az uzsokis topikot), de fene tudja, hogy tényleg épp milyen hangulatban lesz, aki velem foglalkozik. Az biztos, hogy párom bent lesz velem, szóval ha egy szülésznő leüvöltené a fejemet, nagyon rosszul járna, mert párom ilyen stresszhelyzetben olyan, mint egy oroszlán, biztosan elsimítaná a dolgokat.
Én amúgy nem is gondoltam arra, hogy gond lehet, hogy kiabálhatnak velem, hogy bánthatnak ott, lehet, én vagyok a naív, de készen állok mindenre amit mondanak nekem, mert nincs tapasztalatom és szeretném azt hinni, hogy mindenki segítőkész lesz! Ha jó a doki és jó a szülésznő, akkor mindkettő megérdemli a pénzt, de szerintem az lenne a legjobb, ha nem fix tarifát mondanának (mint az enyém), hanem azt, hogy annyit adunk, amennyit gondolunk és akkor az tényleg hálapénz.
Hazahozós ruci - még nem gondolkoztam rajta, hogy miben hozzuk majd haza a babát, de biztos valamelyik szebbikbe
Még attól is függ, hogy milyen idő lesz aznap, szerintem majd előre készítek kétfélét és az időjárástól függően párom hozza majd be az egyik csomagot
Csuklás - minden nap, többször is, sokáig és nagyon nem szeretem azt az érzést, amikor csuklik (bocsi Lotti)! Nagyon ott van a feje lent már és valahogy idegesít az az érzés, ahogy pattog bent minden
Otthonszülés - soha, semmi pénzért! Valahogy nekem sosem jött be, még a gondolata is zavar, hogy itthon fészkeljek
Nekem biztonságot ad a kórház, még akkor is, ha a szülésznő óránként néz csak rám, a dúlának amúgy is szintén fizetni kell és ha valamilyen komplikáció adódik, akkor úgyis kórház a vége, csak ott félő, hogy nem ér be időben az ember lánya és akár a legrosszabb is történhet, akár a babával, akár velem.
Zsuzsu - én úgy tudom, hogy a 36. héttől nem szabad szedni a magnéziumot, onnantól jó elkezdeni inni azt a málnalevél teát. Szerintem azt beszerzem majd, a magnéziumot pedig mostanában nem is szedtem be, mert nem keményedtem, amúgy sem igazán volt jellemző, a lábgörcsök is elmúltak valamiért, szóval nem tömöm magam már azzal is.
Haspuszis képpel mi van???
Tényleg, pocakfotó??? Mostanság csak Timi rakott fel, nem villantunk egyet?
Én tegnap vettem a CORA-ban melltartóbetétet, egyelőre eldobhatót, azt a kórházba gondoltam, és 5 db eldobható bugyit is sikerült beszerezni + a legjobb barátnőm Szilviát, szegény sajnálom, hogy majd a hátsómat törölgetem vele
Nekem jó ötletnek tünik, úgyhogy viszem!
Nyugtonmalac - valami listát ígértél! Felteszed majd?
Ma megyünk a Visegrádi u-ba, ott van egy bababolt, megnézzük még, hogy van-e vastagabb hálózsák, mert az a kettő, amit vettünk, vékonyka, pont jó október-novemberre, de decemberre már nem, amúgy is 56-os mindkettő.
Tegnap egész nap mentünk és estére nagyon elfáradtam, Lotti annyit rúgkapált, hogy már a CORA-ban úgy álltam, mint aki beszart (bocsi), kinyomja mostanság a lábát nagyon magasan oldalt és visszanyomom neki és akkor újra kinyomja vagy sértődötten rúg egyet oda a kis szutyok
Bocs, hogy nem tudtam nagyon személyre szólóan írni, jaaaaaaa, NAPSUGÁR, kitartást!!! Valahogy most reggel elég szétszórt vagyok, szerintem ez a hülye időjárás az oka
Szép napot Mindenkinek, fotókat pakolni aztán fel!