Új privát üzeneted érkezett!

Hanna!
Ne idegeskedj. Én még azon is gondolkodom, hogy van -e értelme levetetni az AFP-t, mert ikreknél mindig fals az eredmény.
Próbálj nem idegeskedni ezen, biztos, hogy nincs semmi baj.
vovanda
 
 


Vanda! Tudom... De ez a doki.. :twisted:
A dokim is nagyon haragudott rá.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna!
Csak csatlaozni tudok az előttem szólókhoz, biztos nincs semmi baj!!!!! Ocska elavult módszer, már sok országban le sem veszik. Egyébként mennyi lett? És lehet a súlynál is kavarodás. De úgyis csütörtökön meg fog nyugtatni a doktornő. :wink:

Kép
katica_75
 
 

 
 

Hanna,
nekem is alacsony volt (0,7 MoM ), engem is agyon paráztattak! :twisted: Nézd meg az AFP-s papírodon, hogy mennyi a beta-hcg-d, ha 1,5 körül van, akkor minden rendben!:D Én is mentem az istenhegyire vérvételre. Itt az talán picit hangsúlyosabb, mint az UH. A down kórnak ugyanis nincsenek látható nyomai az uh-on, mint a magas afp-nél, ahol ugye látható a nyitott gerinc. Ezzel csak azt akarom írni, hogy vetess vért, ne elégedj meg az uh-gal, de gondolom, úgyis így tervezted! :wink: Nyugi, egészséges babád van! :D
20140901102739
 
 


hajni777 írta:A down kórnak ugyanis nincsenek látható nyomai az uh-on,

hmmm... azért vannak
- orrcsont hiánya
- nagy tarkóredő
- aránytalanul rövidebb láb- és felkarcsontok
stb.

OK, erre nehogy azt írd, hogy ennek ellenére születnek downos babák neg. gondozás mellett.... tudom! :wink:
de a downnak sok észreveHETő jele (lenne?) van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
igen, a 12. héten, azért is szűrik akkor. De nekem a praxisban is ezt mondta a Győrfi meg a saját dokim is. Szóval leginkább nem lehet észre venni. :(
20140901102739
 
 


Köszi csajok! A 12. heti uh-on minden ok volt. Illetve a 14. héten voltunk, akkor másik doki vizsgálta, az is ok volt.

Hajni! AFP: 0,55. BHCG:2,42.
A vért már levették.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna,
http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html
én ezt olvasgattam, mikor én jártam hasonló cipőben. Drukkolok, biztos minden rendben lesz!
20140901102739
 
 


De béna vagyok! Nem tudom belinkelni, de itt találod:
Babanet - Várandósság - Alacsony AFP
20140901102739
 
 


Hajni! Köszi! Már olvastam. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Pocak 14+5nél:
vovanda
 
 


Pardon, béna voltam. :oops: [törölt kép]
vovanda
 
 


Jó reggelt!

Vanda! Nem semmi pocak! :shock: Nagyon szép kismami vagy!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna!
Köszi! Manóval kb. félidősen voltam ekkora. Genetika is lehet benne, tesómnak is nagy pocija volt mind a négyszer, meg állítólag anyukámnak is.
Ti jól vagytok?
vovanda
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon voltam, múlt hét hétfőn volt egy kis vérzés, szerencsére babákkal minden rendben, egy pici hematómám volt. Szerda óta semmi bajom (kopp-kopp).

Vanda, hű, ez a pocak nem semmi. Mikor kezd el így nőni? Nekem még semmi sem látszik, max. estére nézek ki úgy, mint egy jóllakott napközis :D

Monic, grat a 12. héthez!

Hanna! Nyugi, Zsebike tuti egészséges! Sokszor mondják, hogy kis hazánkban "túlzásba esnek" a terhesgondozással... mondjuk az AFP "szűrést" nyugodtan kivehetnék, ott a tarkóredő mérés, ott a genetika... Csütörtökön a szakember is megnyugtat!

Nálunk még az van, hogy valószínűleg a régi, jól bevált orvosom végzi a terhesgondozást és nála is szeretnék szülni - Szegeden. Persze kell egy orvos Bp-re is, baj esetén tudjak rögtön kihez fordulni. Ajánlotta Koiss Róbertet, de egyelőre nem találtam senkit, aki hozzá járna (amiket olvastam róla, az szimpatikus) és nem tudom a telszámát, ahol be lehetne hozzá jelentkezni. Ti ismeritek esetleg? Vagy ismertek vkit, aki ismeri? Köszi.



Kép

 
 


Mó!
Szerintem alkat kérdése, nekem szinte az első perctől van pocim. Na jó, ez már egyértelműen babás pocak és nem a "csak nem felszedtél pár kilót" típusú...
Amúgy meglennék kisebb pocakkal is, fáj tőle a derekam. Na de majd kb. 5 hónap múlva elmúlik. :lol:
vovanda
 
 


Sziasztok!

Megvagyok még én is :)

Hanna!

Nagyon csini kismama vagy! Remélem csütörtökön megnyugtatnak az uh-on! Zsebi tuti makkegészséges kisfiú!

Vanda!

Szép pocak! Jövő héten kezdődik az ovi?

Mó!

Én nem ismerem Koiss Róbertet, és egy ismerősöm sem szült nála, sajna. Remélem sikerül megszerezned az elérhetőségét. Ha mégsem, tudok ajánlani másik dokit ugyanebből a kórházból :wink:

Tegnap én is túlestem az AFP-s vérvételen, próbálok majd nem túl nagy jelentőséget tulajdonítani az eredménynek. Babucik kepesztenek ezerrel, de kívülről még nem lehet érezni, apa nagy bánatára. Pociképet majd csinálunk, már jó nagy.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi!
Igen, hétfőtől oviban a Manócskám én meg tanulok ezerrel. Jövő hét pénteken szakvizsga, de aztán már csupa kellemes dolog jön (remélem).
AFP jövő héten, nem vagyok hajlandó foglalkozni az eredménnyel.
vovanda
 
 


Sziasztok,

Hanna,

nyugodj meg, én is azt hallottam, hogy ez a vizsgálat nem ér semmit, és nagyon sokszor aad fals eredményt. Drukkolok neked nagyon csütörtökre.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vanda,

az én pocim továbbra is felszedtem magamra néhány kilót típusú. Úgyhogy pocifotót még nem csinálok, leghamarabb esetleg vasárnap ha addigra tapasztalok valami terhes pocak félét :lol: :lol:
Nagyon szép kismami vagy! :wink:

Évi

várjuk a pocifotót :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 



Hanna!

Csatlakozom, szorítok és várjuk a híreket! ++++++++++++++



Kép

 
 


Monic!
Köszi!

Hanna!
Megy a drukk ezerrel, légyszi jelentkezz, mi volt. Biztos, hogy nincs semmi baj!
vovanda
 
 


Hanna!
Én is izgulok értetek!

Vanda!
Szép pocid van! Alakultok rendesen!

Magunkról: megvettük Olaszországból a babakocsit is, Peg Perego Duette, amilyet szerettem volna. Ha valakit érdekel, a német e-bay-en is van egy használtan, egy gond van vele, nem postázzák, úgyhogy ha van ismerős, haza tudja hozni Frankfurt mellől. Most vitték le az árát:
http://cgi.ebay.de/Peg-Perego-Duette-SW-Doppelsitz-Kinderwagen_W0QQitemZ200249801431QQcmdZViewItem?hash=item200249801431&_trkparms=72%3A823%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
szöcske
 
 


Sziasztok!

Köszi Csajok!

Mó! A dokit nem ismerem. Hogy vagytok?

Évi! Várjuk a pocak fotót!

Szöcske! Örülök, hogy jól vagytok. Gratula a babakocsihoz!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna, köszi, jól :) most szabin vagyok, nyaralást lemondtuk a múlt heti ijedelem miatt, szorgalmasan pihenek. Mikorra mész?

Szöcske! Gratula :) Én is ezzel a babakocsival szimpatizálok. Bár kicsit riaszt a súlya és még nem tudom, hogy liftbe beférünk-e. Jól gondolom, hogy Ti is terveztek másikat, ha majd a törpék kicsit nőnek?



Kép

 
 


Szöcske!
Klassz járgány, de nekünk csak az egymás melletti kocsi jöhet szóba. Az egymás mögött ülős nem férne be a liftbe. Ha megyek babakocsit nézni, előtte még a liftet is mérnem kell, mert nagyon kicsi. Manó esernyőre csukható kocsijával is tele volt anno.
vovanda
 
 


Vanda :D
az abc design 3kerekű kocsija a legkeskenyebb már újszülött kortól használható kocsi, 76cm széles, ennél keskenyebb nincs.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Icsilya!
Köszi! Majd szétnézek. Babakocsivásárlás Manóval is úgy volt, hogy mentem, megemeltem-szétszedtem-összeraktam, hogy lássam, hogyan boldogulok majd vele. Bevált, most is így lesz.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk. A dokinéni megnézett mindent. Uh szerint eltérés nincs a babánál. Holnap lesz meg a véreredmény, meg kell várni és hívni. Ha gáz van, kedden MÁV-ban amnio. :(

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Ikres csajok!
Nekünk az egymás melletti nem fér be a liftbe, mert a lift 63cm, a kocsik pedig általában 80 cm-esek. Ezért maradt ez az egymás mögötti egyedüli fektethető kocsi, egyébként honi ikresek ajánlották nekünk is. A két hordozót is rá lehet a vázra pattintani. Itthon iszonyat ára van, a Brendon forgalmazza, a kocsi 130, a két hordozó darabonként talppal együtt 50-50 ezer, ez összesen 230. Olaszországban 180 cakli-pakli újonnan. Mi egy 4 hónapos kocsit vettünk 300 euróért + a két hordozó 50 volt. A súlya kicsit engem is aggasztott, de kipróbáltam a Brendonban, egész jól lehet vele közlekedni + beférek vele a liftbe, boltba, gyógyszertárba.
Mó! Ha nagyobbak lesznek a bébik, akkor a Peg Perego Aria Twin-t ajánlották. Hát ennyi, kb. 2 hónapja ezen agyaltunk a férjemmel, hogy milyen legyen a kocsi, mivel teljesen egyedül leszek a picikkel és néha szeretnék egy kicsit majd kimozdulni is a lakásból velük.

Hanna! Majd írj a fejleményekről!

Nálunk már van mozgás a pociban, sőt, talán csuklanak is felváltva. Most következne a babaszoba kialakítása, festés, mázolás, de úgy nincs kedvem, félek a felfordulástól. A szeptember pedig sajna ezzel telik majd.
Puszi mindenkinek!

Kép
szöcske
 
 


Hanna!
Látom, megelőztél!
Szerintem nem lesz semmi gáz! Ne aggódj, pihengess inkább holnapig!
szöcske
 
 


Hanna,

továbbra is nagyon drukkolok++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Hanna! A lényeg a 3. mondatodban van: "Uh szerint eltérés nincs a babánál", szomorkodni nem ér, Hajdú doktornő biztos nagyon alaposan nézte! Holnap a vv eredménye csak megerősíti ezt, nyugi, nem lesz gáz!

Szöcske! Köszi, asszem, egy darabig csuklani fogok az ártól. Utána nekem is az Aria Twin tűnt bejövősnek, bár állítólag az új típusnál már "okosan" nem egyforma a két ülés. A használt cuccoktól félek, honnan tudjam (pláne internetről), hogy tényleg annyi idős a kocsi, amennyinek mondják? No mindegy, ez még odébb van. Még gondoltam arra is, hogy Aria Twin lesz kezdetektől, a vízszintes fekvésre pedig pléddel rásegítek.

Remélem, agyalhatok még sokat a babakocsi kérdésen: holnap a Kaáliban kezdek, ma megint barnáztam :cry: pedig világ lustáját játszom :cry: :cry:



Kép

 
 


Köszi Csajok!

Hajdú doktornő megnézte alaposan.

Mó! Barna hess!!!!!!!!!!!!! Igyál egy kis bort! Magnéziumot eszed?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna,
bizti minden okés a kis Zsebivel! drukk, hogy ezt a vérvétel is igazolja!!!

Pocaknövesztő mamák és pocaklakók pusszantás Nektek! :D

KépKép
tobi
 
 


Hanna!
Tuti nincs semmi baj!!!

Szöcske!
Nálunk mis megy a nyüzsgés, bár még csak halványan érzem. Na de sebaj, néhány hét, és szétrúgják az oldalam. :lol:
Babakocsi: nézegetjük folyamatosan, ha levizsgáztam, szerintem elindulunk komolyabban szétnézni. Nálunk nem a babakocsi lesz a legdrágább, hanem az autó csere. :lol: Egy kis Kalosunk van, muszáj valami nagyot venni, amibe befér négy gyerekülés (a párom kislánya a negyedik). Szóval tutira elmondhatjuk: drága gyermekeink! :lol: :lol: :lol:

Mó!
Én a 8. héten véreztem is (nagyon), aztán kiderült, hogy valószínűleg a punkció "utóhatásaként" volt két kicsi vérömleny a méhen belül, az ment ki. Amíg "csak" barna, addig nem kell nagyon megijedni. Biztos nincs semmi baj, a doki majd holnap megnyugtat.
Ja, és én a 12. hét óta nem is Magne B-t szedek, hanem Magnerotot. Olcsóbb is, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy 500 mg magnézium van egy tablettában.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Köszi a biztatást. Reggel felhívtam a Kaálit, KP dokibá most hívott vissza. Azt mondta, hogy igazából többet nem tud ő sem mondani, pihenjek, progeszteront használjam, ha erősödik a vérzés v. görcsölök, akkor menjek, egyébként az eredeti tervek szerint találkozunk szerdán. Magnéziumot szedem, legközelebb Magnerotot veszek, köszi. Vörösbor nincs itthon :oops: , azt inkább nem részletezem, hogy mi minden van (rövidek), de azokat nem próbálom ki 8)
Talán csökkenőben van a barnázás. Még mindig van ilyen "mintha meg akarna jönni" érzés, KP szerint enyhe hasfájás még belefér.
Legyen már március... :roll:

Vanda, milyen autóba fér el 4 gyerekülés?



Kép

 
 


Mó!
Pl. Volkswagen Touran (a tesóméknak az van) devan más típus is, ami hétüléses és nem úgy néz ki, mint egy kisbusz. Ahogy nézegettük, most a Tourant lehet a legnormálisabb áron megvenni.
A hasad meg akár végig is fájhat, nekem pl. az éjjel úgy fájt, hogy nem tudtam aludni. Csinálják maguknak a helyet a babók.
Ja, vörösbor helyett ha van otthon konyak, abból is ihatsz pár kortyot. Semmi gond nem lesz vele. Barátnőm a terhespatológián feküdt anno, ott pl. ADTAK nekik pár kortyot, a túl sok magnéziumtól ugyanis már volt, aki hányt. Az elején tényleg fájhat úgy, mintha meg akarna jönni. Nyugi, pihenj sokat.
vovanda
 
 


Hanna? Eredmény?

Mó! Tényleg ihatsz egy kis konyakot (vagy bármi töményet), az alkohol lazító hatása a lényeg! (Én a végén már úgy aludtam, hogy az ágyam mellett tartottam az üveget :lol: .)

dkata
 
 


Bocs Csajok!

Önző vagyok. :oops: NEGATÍV lett a vérvizsgálat!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Húúúúúúú, de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Kép
zölddisznó
 
 



Hanna, ez nagyon jó hír :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D



Kép

 
 


Nagyon szépen köszönjük Csajok!

Most elköszönök, vasárnap jövök.

Jók legyetek!!! :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Hanna! Itt is Huhh! :)

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu
 
 


Hanna!
Ugye megmondtuk!!! :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Ennyi boszit egy rakáson! Mind megjósoltuk, hogy nincs gáz!
A gyerekeim nemét illetően nincs valami tippetek? :wink:
vovanda
 
 


Hanna
szupeR!!!!

Vanda
vegyespáros?! :wink:

Kép
katica_75
 
 


Vanda! Lányok! :lol:

Kép
zölddisznó
 
 


Hanna :P
Figyellek ám :wink: és örülök Neked!
Fanni

Tettem fel fotókat a 2008-as topikra

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Hanna,

nagyon örülök! :D
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: