Új privát üzeneted érkezett!

aproo!üdv a fedélzeten!!hipp-hipp hurrá!
Vendég

Sziasztok!
Bocsánat, egy rövid hsz. erejéig átlépnék a topicototkba, ha nem bánjátok! Nicike! Olvasom, h. megoldódott a légzésfigyu-problémátok - nálunk is ez volt a gond, 1-2 nap után már elaludni sem mertünk, állandóan bevijjogott - és még annyi kiegészítést kaptunk gyermekorvos-barátnétól amellé, amit Nektek tanácsoltak, hogy addig hagyjuk a sensort a matrac felett, amíg babó el nem éri a min. 4, de inkább 5. kg-t, és vegyünk ki minden nagyobb plüss-állatkát a kiságyból, mert azok jelentősen tompíthatják a rezgéseket. Remélem nem lesz több gondotok! Jó babázást mindenkinek, J.
Vendég

sziasztok!

Sajnos igy is becsppant kb 2 perce.ugyhogy felhívom az orvost:(

nicike

sziasztok

vagyok én/miis mert itt csucsul a kezemben, ugyhogy bocs a félrepötyögiért :)

légzésf: a 4-es nem érzékenyebb mint a 3-as? mert én így értelmeztem. Ha nektek van igazatok akkor én jól átállítottam :( Milyen jó, hogy ilyen érthetően le van írva

pocakfájás: masszázs ide vagy oda Zorcikámba belekötött a kaki és fáj a pocija. nagyokat nyom, de semmi :( Egész este sírt szegényke
DE VAN EGY ÚJ MÓDSZER: hajszárító. amint bekapcsoltam és a pocira irányítottam, manócska eldobta magát, kitertült mint egy kisbéka és bealudt, persze a leggyengébb fokon kell és messziről, kakilni ugyan nem kakilt azóta sem, de elaludt a drága és nem sírt tovább.

Evés: hát nekem is a bal cickó a mumus: éjjel tök tutti, de nappal szerintem sem elég, ezután sosem alszik el és úgy érzem olyan mint egy kiürűlt tejes zacsi, a jobb cickó szuper :) Mi éjjel 4 óránként kelünk, és lesül az arcomról a bőr, de ma is 9:30-kor keltünk :oops:
Este elalszunk 9-10 fele, maj 2 szopi, alvás egyből és 6 szop, majd alvás egyből, és vvégül 9 fél 10 kelés, ez ilyen minden nap. :)

jaj mikor találkozunk már?

a légzésfigyusra írjatok, most melyik akkor az érzékenyebb, mert nekem az kell

Ja Nici: beutaló kell az 1. sz gyerekklinikára, és ott kell időpontot kérni, de mondani kell, hogy csak szopizik és nem kap cuclisból, nehogy éjjelre hazaküldjenek baba nélkül, és engem beraktak egy babamama szobába, ahol volt külön fürdő és wc-persze nem használtam, mert arrakészültem, hogy hokedlin ülök majd. A telefonszám időpontra: 334-31-86 És SIDS légzésvizsgálat a neve, de előbb konzultálj a háziorvossal

Ritus

Kép
rituspoc

Ja és 2696-os mellék

Kép
rituspoc

Kép

gratula az új anyuciknak!!!

Lányok én olyat aludtam este hogy teljesen kipihentem magam. Áron 11től reggel 6.30ig aludt :) hogy ezt most mennyire jó azt nem tudom. Párom persze kétóránként felkelt hogy nincs e baj de semmi.
Én idegileg kezdek teljesen kilenni. Minden kaja után óriás hiszti van legalább egy óra sirán torna büfiztetés és semmi aztán szerintem kifárad és abba alszik el. Nem tudom mit csináljak?????? Már néha sírógörcsökkel küzdök ........ :(

Nici jó hogy ilyen jól tájékoztatnak minket a légzésfigyuról :(

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Itt van pár kép az én kis Zozimról! Kép Kép Kép fiúk ne nézzetek ide :) Kép

Kép
rituspoc

Még kettőt szabad? Bocsi, de ezeket még megmutizom olyan édik!

Barátaim a játszószőnyegen és én Kép
Anyának nyomom a szöveget a pihenőszékben Kép

Ritus

Kép
rituspoc

Kép [/img]
eviragos

Na, sikerült!!! ő Virágos Kata Zsófia 17 naposan.
született 2800 grammal, 37. héten.
eviragos

Ritus,

Barnus olvadozik a képek láttán;)

Mazska, nekem annyit mondott a gyerekorvos, hogy a rekordja eddig az egyik kismamánál 14 nap volt kakis pelus nélkül.
Ha nincs kaki, az nem feltétlenül jelent gondot, amiatt is lehet szoptatott babáknál, hogy teljes egészében hasznosítja az elfogyasztott tejcsit a szervezet, szóval nyugi;) nálunk tegnap csak 1 kakis pelus volt, előtte való nap pedig 3, szóval elég változó.

sniky

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1220006233.3884.jpg[/img] Amikor hazahoztuk

Kép Tegnapi szülinap

[/img]
eviragos

ritus elolvadok Zorkátol!!és micsida pockója van a kicsikének :D
Vendég

nálunk este maratoni szopizás és hajnalig,reggelig alvás és ő akarja így...csak egyszer vagy kétszer ébredt fel éjszaka, de az is gyorsan megvolt :D nappal én sem hagyom 3-4 óránál többet aludni, de ha kell 2óra múlva is szopizik ez mindig az alvások elött van kb...irul-pirul :oops:
kaksi nálunk mindig berobban a bugyiba :roll:
Vendég

Kép

És még egy nosztalgiából

Kép Várjuk, hogy apa elvágja a köldökzsinórt, végre megtalálta a fényképezőt! [/img]
eviragos

Niki,

Hát igen nálunk is Barnus titkos favorit, már pocakban is odavoltak egymástól (szülésfelkészítő) :D

Persze a többi kispasi is oltári jóképű, meg a kiscsajok is a toppon vannak, de hát igen ez a topik és a babái........... LEGSZEBB BABÁK!

Köszönjük a bókokat átadtam, de a cicimen kívül most nem érdekli semmi, tehát megyek vár a kis fejőgépem :)

Puszi nektek,

Ritus

Kép
rituspoc

Bözsi, nagyon helyes a kiscsaj;) és a fiad is tünemény!!!

sniky

:)))) bizony-bizony, már akkor is nagyon odavoltak egymásért, mi a cicin már túl vagyunk 2 órája, de elaludni csak most sikerült neki.... úgy látszik ez egy ilyen nap, 2 óránként eszik, viszont este kb. 9-től aludt fél 3-ig.

sniky

Ritus, a légzésfigyelőn az 5-ös a legérzékenyebb, az 1-es a legkevésbé érzékeny. Nekünk most 4-esen van, de ma is becsipogott kétszer, szóval asszem átrakom hármasra.

szuszu

Bözsi, édes-édes!

Lányok, én csak pislogok nagyokat, ezzel az alvás-témával nagy mázlitok van!
Hihetetlen, h. ennyit alszanak a kis drágák.
Mi 11-ig fenn vagyunk, aztán fél2-2, fél5-5, és onnantól még max 6ig hajlandó visszaaludni, mert teljesen kipihent. Napközben sem alszik 2-3 óránál többet, és soha sem egymás után. Tehát reggel van hogy csak 9 körül teszem le, akkor nyugi van 11ig, de onnantól 3ig tuti kukorékol.

Pedig kávét sem iszom....sógornőm kislányának az alvásigénye volt hasonlóan 10-14 óra naponta már csecsemőként, de ő nagyon sokat kávézott.

Légzésfigyelő: mi kaptunk kölcsön, angelcare, de régebbi lehet, mert két lap és egy kis érzékelő kapcsoló vagy mi van hozzá. Azt sem tudom, hogy kell használni. :oops:
MAjd ha lesz kiságy, talán kipróbálom, nem tudjátok melyik fajta lehet ez? Mert akkor töltenék használati útmutatót.
De ahogy olvasgatok, lehet h. nélkülözni fogom, van min aggódni ezen kívűl is.

Nálunk a büfi még mindig nagy mumus. Dokinéni szerint fel van fújódva ezért sír az elmúlt 2-3 napban olyan sokat. Büfiztessem....jó jó, de hogyan ha nem hajlandó? Már mindent bevetettem, kólikatartás, térdeltetés, torna, masszázs, infacol....most épp espumisant vettünk. Talán beválik, most ennek drukkolok. Este meg kap köményes teát is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

hát Én akkor jól benéztem,mert én azt hittem milyen jól levettem az érzékenységet,aztán érzékenyebbre tettem :D
Mindegy ,én csalódtam kicsit az angelcareben,ma ki cseréltetem baby controllra,egy másik forumról küldtek nekem egy beszélgetést,egy háborgó szülő és az angelcare ügyfélszolgálata közt.
A szülő angelcare-t vett úgy h a babát lélegeztető gépről hozták haza a kórházból és folyamatosan beriasztott az angelcare,az ügyfélszolgálatos beismerte h 6-8 hét alatt az angelcare megbízhatatlan :shock:

nicike

Senki sem vett végül olyan rucira tehető légzésfigyut? Amit még Binyek ajánlott?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Az alvástéma engem is érdekelne, akinek éjjel alszik a babája, nappal mennyit van ébren? Kiszsófim olyan mintha felcserélte volna a napszakokat: ma is eszik-alszik üzemmódban van, hajnalban viszont 3-tól gyakorlatilag fenn volt 6-ig... Ja és akkor jött a hasfájás is, ami egyébként kb 2 órás sírást jelent, ez általában éjfél körül kezdődik. Nagyon rossz hogy nem tudsz segíteni és csak sír. Torna, masszázs, pózok vannak, néha segít is, pár percre, aztán kezdődik újra a megfeszülés, sírás .
Aproo, én is most próbálom az infacolt, elvileg már ez a 3. nap, hétvégére kiderül, hogy segített-e, mert elvileg ennyi idő kell neki. Plusz vettem teát én is, azt is próbáljuk majd. Zsófi 10-én született, szóval most jött elő a héten ez először, de mint láttam másoknál is ez a helyzet, volt hasfájás, de nem tudom kinél hogy oldódott meg. Vagy egyszerűen csak várni kell, míg az emésztőrendszerük elkezd működni rendesen, addig meg kibírni :?:
Mivel Zsófi jó nagy baba csak reménykedni tudok, hogy ez hamarabb eljön, nemcsak 3 hónapos korban...

bocs, ha hosszú lett
kiskapucni

Én is halottam olyan babákról, akiknek kevesebb az alvásigényük. Nálunk mind aludt, most Zsófi is- 20 órát. Éjjel csk enni kel föl, az 2-3-szor, de egyébként alszik. HA fölébre eszik, utána egy órát fennvan és asztán alszik a következő etetéseg. Nem mondom, hogy nem kell altatni. Nálunk bevált az éneklés, ringatás, ezt már a pocakomban is szokta.

két kérdés:
1. Minden nyöszörgésre fölveszitek? Mert ilyenkor még sokat vannak az ébrenlét határán! Sokszor olyan hangosan nyög Zsó álmában is, hogy nem tudok visszaaludni, de míg nem sír, addig nem veszem ki. Az esetek 90%-ban visszaalszik ilyenkor.

2. Éjjel kapcsoltok lámpát? Beszéltek hozzá? Én csak ritkán pelenkázom, ha nagyon muszáj, lámpát kint gyújtok ilyenkor, de szoptatáshoz még azt se. Ez bevált. Nem keveri a nappalt és az éjszakát.
eviragos

Ritus de gyönyörű baba Zorka!
És a többiek is, le a kalappal!
Tényleg a legszebb babók gyűltek itt össze :D

Anyukák! Normális az, ha a lányom akkorát durrant a pelusba, úgy kakil be, hogy csak pislogok? :lol: Egészséges kaki ez? És pukizni is akkorákat pukizik...

Ti mikor mentetek ki először a szabadba? Hány hetesen?

Kép
andaka

Bözsi!

Éjjel hamar fölkapom, h. álmában szopizzon, így könnyen visszaalszik és levegőt sem nyel, nem szenved. Ez nagyon bevált. Az esti utolsó szopi is ilyen. Tisztába nem tesezm, csak ha kell, sajna sokszor átázunk éjjel. Akkor kell villany és mikor átöltöztetem, jól fel is ébred...hülye pelusok :evil:

Szopihoz is kell hangulatvilágítás, mert fiúcska, így gyakran elfelejti hogy kell a cicit bekapni. Sötétben meg nem látom, hogy kell segítség.

Örömhír: Többen emlékezhettek Felucára, csak néha írt, mert otthon vidéken nincs netjük... ma megszületett Alma lánya, 2900 gr és 52 centi. Jó gyorsak voltak, 8-ra mentek be és még dél előtt meglett a kisasszony

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gratulálok a kis Almának! :D

Honnan tudjátok, hogy ha nem büfizett a baba, akkor nem kell neki? Mennyi ideig büfiztetitek?

Kép
andaka

Szia Apróka!

Itt voltam tettem fel képeket Nikiről, de csak Katica reagált rá. Neki külön köszönjük a gratulációt. Úgy, hogy megint elment a kedvem ...
bende

sziasztok!

felucának nagy gratula a kiscsajszihoz! Ritus, nagyon édes Zorka baba! na és a többi kis bébike is csodaszép! Aproo, üdv újra itt ;) és hol vannak Levi képei!? :)

remélem, hogy Kitti is jön lassan az ő Levijének fotóival, és történetével!

hasfájás... mi a SAB cseppet vettük, úgy tűnik, hogy egész jó, bár így is fájdogál a pocink, de nincs az az iszonyat sikítva sírás, mint azelőtt, illetve a böfi is jobban megy, és már pukizni is szokott elég durvákat! csak kaka lenne... nálunk ez a mumus, meg, hogy kevés a tej, vagy csak nagyon rossz a techniája, és nem szívja ki rendesen a tejcit :( szóval nyüglődünk! :(

alvással kapcsolatban, én is irígykedem az eszik-alszik babákra! nálunk is elég kaotikus a helyzet! napközben eléggé sokat van fent, éjjel pedig szopi után még megy a műsor, ha épp nem fekve szoptatom... az ölemben alszik, mikor pedig leteszem, azonnal kinyitja a szemét és sírdogál!

szóval nem tudom, hogy mikor lesz olyan, hogy átalussza az éjszakát, remélem, hogy a 2-3 hónap reális, mert nagyon durván fáradt vagyok, és tényleg az a baj, hogy sokszor ki vagyok, hogy nem tudok segíteni neki, amikor annyira nagyon sír!

nálunk amúgy apa elég sűrűn nyüszire is felvette, de ezt most már leredukáltuk, hogy csak sírásnál megyünk oda!
fény pedig, éjjeli peluscserénél csak a másik szobában, ahol alszunk, ott pedig sólámpa van mindig.

légzésfigyut egyelőre nem használunk, talán, ha külön szobában lesz, de lehet, hogy akkor sem, még majd kiderül. nekünk kölcsönben van baby controll, eddig még nem is próbáltuk sosem!

sophie27

végül egy kép, 2 hetesen fürdés után...

Kép

sophie27

Bende, a "nagyon édesek a babák / képek"- be Niki is beletartozik!!! Nekem különösen tetszik a malackás kép;)
Nagyon formás, gyönyörű baba a kis druszám;)

Zsófi, Beni is ellenálhatatlan, zavargathatjátok majd a csajokat a háztól, készülj fel rá ;)

sniky

Apró, örülök, hogy újra köztünk vagy;) és hogy nem kell megharapjak;)

sniky

Feluca-nak gratulálok a kis Almához, jó egészséget, sok örömöt kívánok nekik az új kis élethez;)

Bözsi,

Én is rájöttem, hogy nem kell rögtön minden nyöszörgést komolyan venni;) sokszor Barnus is visszaalszik. Én minden egyes kelésnél tisztába teszem éjjel is (mivel két szobánk egybenyílik, így a másik szobában kapcsolom fel a villanyt), olyankor megoldás a cumi közben, mert azzal kicsit még félálomban tartom és nem kezd el rögtön sírni. Utána jön az etetés a másik szobában, villany nélkül, tv-t kapcsolom be, az elég fényt ad és engem is ébren tart, néha még egy-egy Columbo-t is elkapok a Viasat-on, vagy egy Bud Spencer filmet a Film+-on;))

nálam a fekve szoptatás nem jött be, már csak a büfiztetés miatt sem, egyébként 5-10 percig szoktam próbálni büfiztetni, egy-két jó hangos erejéig;)

a mai napunk viszont katasztrófa, egész nap alig aludt 1-2 órát és 2 óránként éhes volt, szóval szinte egész nap szoptattam, ami ugye a tejtermelésnek jót tesz, csak én nem vagyok vmi fitt;)
de hát nem is arról szól a történet;) most fél 6 óta sikerült elaludnia, viszont 8 körül felkeltem, hogy éjjel is aludjon;)

sniky

Sziasztok Anyukák! :)

Itt vagyunk ám mi is! Folyamatosan olvasok, de tegnap nem sok időm volt, Csenge egész nap foglalkoztatott. Viszont ma szupi napunk van. Hatalmas alvásokkal, kakikkal, és megtettük az első sétánkat is a kertben. Sajnos ma igen nagy szél volt, így hamar visszahúzódtunk a házikóba!

Minden baba annyira szép!!!!!!! Olyan jó nézegetni őket! Szuper édesek!

Puszi mindenkinek, és nagyon-nagyon jó éjszakát kívánok!

rizsimami

Szuper, elszállt, amit írtam, mielőtt végeztem volna... Akkor még1x a lényeg:

Felucáéknak gratulálok!!!

Minden babánk nagyon szép, bocs hogy nem írok mindenkit külön, nem ér megsértődni ;-)

Aproo, milyen pelust használtok? Csak mert nekünk a Huggiesból meg a Babyloveból van hogy 1-2 óra alatt is kifolyik a cucc, a Liberoból és a Pampersből pedig nem. Pár napja a dm-es babylove pelussal a háta közepéig kakis lett a kiscsajom, ráadásul séta közben :roll:

Holnap esküvőre megyek, addig anyukám babázik, aztán megyek haza szoptatni, aztán meg a lagziba a vacsira... Kiváncsi vagyok hogy fog összejönni ;-) Még jó hogy 2 percre van tőlünk a házasságkötő terem....

yuyu79

Végre átment... Na akkor jó éjszakát mindenkinek!!!

yuyu79

Bende!

Ugyan már, ne bomolj, nincs miért duzzogni! A te képeid is nagyon szépek, pontosabban az, akit ábrázol, ne menj el megint kérlek! Néha én is szoktam itt monológokat tartani és az én képeimet se dícséri meg mindenki személy szerint, de ez normális. Mire az ember ide a lap aljára érm hogy írjon, olyan szétszórt, hogy legalább a felét elfelejti, amit írni szeretne.

Bözsi!

Nagyon jók a képek. A szülinapison nem mind a te gyereked, ugye? Jó kis csupa Ikeás szoba! Kérdésedre válaszolva: én igény szerint szoptatom a kis piócámat és nem gyújtok se szopihoz, se pelenkázáshoz lámpát, megy az nekem holdvilágnál is. Söt tök sötétben még át is öltöztetem, ha kell!

Nomármost tegnapelött egyedül voltam a 4 kölökkel a strandon. Talán az utolsó nap volt idén, mely napos és kellöen meleg volt. Mivel Regö is Imi elaludtak, így ki kellett a szállítást találni. Regö a háti hordozóba került, Imi a babakocsiban durmolt tovább, Eni talpalt és Dönci keresztbe a hordozótáskában a kocsi tetején. Tiszta cigánykaraván voltam a táskával és kölyöksereggel...

Megyek én is lassan aludni, ha hagynak. Mindenknek nagyon jó élszakát!

Beleki drága kérünk életjelet!

Barbi
maass

Gratulálok Leinek :)

Nicike - Bocsi, hogy így ismeretlenül .. de kerestem Lei babahírét, és belefutottam a kérdésedbe.
Én is császáros voltam, április 2-án szültem, és az a dudor, ami neked is van,nekem is volt .. mostanra, ha állok, akkor egyáltalán nem lástzik, ha ülök, akkor még kicsit .. de folyamatosan megy vissza, és már nem is érzéketlen.
Biztos vagyok benne, hogy neked is elmúlik, és szép lesz! :)

Kép
szösszenet

Hát, tegnap este csúnyán elkiabáltam a jó napot, amit szörnyű éjszaka követett! Jött a pocakfájás, és hát szokás szerint szörnyen sírt! Lehet, hogy hülyeség, de azzal hozom összefüggésbe, hogy tegnap ettem este túrógombócot, és az okozhatta. Van egy olyan érzésem, hogy a tejcsis dolgok okozzák nálunk a gondot. Azt hiszem Hrk javasolta, hogy ne egyek tejes dolgokat, és teljesen ki is iktattam, addig egész jól elvoltunk, szóval visszatérek a megvonásra, de olyan nehéz! De a kicsimért bármit!

Nektek hogy telt az éjszaka? Gondolom most mindenki a szabadban van, hiszen gyönyörű az idő.

Szép hétvégét mindenkinek.

rizsimami

Halihó!

Jaj annyira jó nézegetni a képeket!!! mindenki olyan cccééppp!!

Nálunk se telnek jobban a napok :( az éjszaka brutál volt.Aztán 3után már nyugalmasabb volt most meg kint alszunk az erkélyen.
Ma megvettem a gripe watert is erre az van rá irva hogy csak 1hónapos kórtol lehet adni. Na ebbe jól belefutottam.
De ma a védőnő mondta hogy adhatunk kicsi kamillateát is. De hogy megnyugtasson mondta 2hónapig biztos így lesz , úgyhogy türelem türelem.
:cry: :cry:

És este végre leesett a köldökcsonkunk is! :lol: :lol: még pár nap és lehet rendesen lubickolni a vízbe fürcsinél.

Tényleg hogy álltok a fürdetéssel szeretnek a babusok fürcsizni??? Mi még csak most kezdjük megszokni a vizet meg a kádat is :? nekünk ok babys kádunk van de valahogy nincs odáig érte, pedig már pelust is teszek a kis segge alá.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

én is hoztam képet :)
így megfordulok az ágyban
Kép
sétálunk Kép

további szép napot mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

gyorsan beköszönök, hiszen a kis törpöm nem hagy nagyon nyugodni! ;) sajnos nálunk is elég neccesek az éjjelek, bár a fekve szopiztatás elég jól bevállt, talán, mint Aprooéknál, hogy még félálomba a szájába nyomom a cicit, nyammog rajta egy darabig, majd arra kelek, hogy eltelt 2-2,5 óra és újra sírdogálunk! szóval alszunk együtt szopi közben is... sajnos a technikája nem túl jó, így gyanítom, hogy az a 40, amit ciciből szív ki, igazából nem is 40, hanem több, csak egyszerűen nem tud jól rácuppanni a cicire! nálatok mindig olyan nagyra nyitja a pici a száját, ahogy az a nagykönyvben meg van írva!? :( hogy lehet elérni, hogy akkorára tátsa a szájacskáját, hogy jól be tudja kapni a cicit? valami tipp-trükk-praktika?

tegnap kijött amúgy az arcunkon egy csomó pici pötty! eddig is voltak kiütések, de azok olyan tisztulásos pötyik, legalábbis dokinéni azt mondta, de ez most olyan, hogy sok apró piros pötty, nincs közepe, szóval nem olyan fehér közepű, és csak az arcán... volt valakinek ilyesmi? ha hétfőig marad, akkor hívom a dokinénit, vagy a védőnőt. lehet, hogy allergiás valamire? vagy izzadástól van? tök rossz, hogy ilyen sok probléma lehet, és mindegyiket csak találgatja az ember, hogy na, ez éppen most mitől lehet...

pelussal kapcsolatban! most a pampers-t használom, mert a libero elfogyott, de ezt már 2x átáztattuk, szóval a ruci is pisis lett :evil:

köldökcsonk nálunk 1 hetesen leesett, de most pár napja picit vérzik... :( alkohollal kezelem még, és állítólag ez még normális is lehet, de azért picurit aggódom, mert eddig nem vérzett, csak mondom, az utóbbi 2 napban!

gátsebem szuperül gyógyul, viszont a folyásom (bocs) nekem napjában is sokszor változik! van, hogy sárgás-barnás, de most szokott újra véres is lenni! jaaa, és egyik nap, azt hiszem, mikor a klinikára mentünk, találkoztam egy lila színű cérnával is... szóval lehet, hogy kicsit idő előtt pottyant ki az egyik varratom!?

a szopizás után meg azért bővebb, mert a szopizásnál oxitocin termelődik a szervezetben, ami méhösszehúzódást eredményez, így akkor jobban tisztulunk! de ezt bizti ti is tudjátok, csak olyan jó volt leírni! :D

ja, és még egy! honnan tudjátok, ha sír a baba, hogy nem éhes, hanem más a baja!? én ilyenkor általában mindig mellre teszem, ettől meg is nyugszik, viszont a klinikán azt mondták, hogy túletetem, szóval nem minden sírásnál kell neki kaja... !? oké, de, akkor honnan tudom, hogy most éppen éhes sírás, vagy hiszti sírás? főleg úgy, hogy a kis kezét, ujját folyamatosan szopizza... meg a másik, hogy anyatejciből nem is lehetne túletetni őket, legalábbis az okosok azt mondják! ;)

aventes mellszívót meg eladom a francba! :twisted: rohadtul nem vállt be, és utálok is szarakodni vele! főleg úgy, hogy a gyerek 1,5 órát cicizik, és akkor még 1/2 órát fejjek, majd kel a gyerek újra cicizni... na, nem!

lehet, hogy beheveredek gyerek mellé... tegnap is aludtunk vagy 4-ig így hármasban! ;)

sophie27

sziasztok!

Zsófi, mi úgy szoktuk csinálni, hogy ha pl. 1 órája volt cicin és mégis sír, akkor valószínű, hogy éhes nem lehet. Így először megpróbáljuk egy kicsit elszórakoztatni, lehet, hogy csak a közelséget igényli. Ha ez nem válik be akkor talán a pocija fájhat, ilyenkor jönnek a különböző pozitúrák, masszírozgatás, ezekkel jól eltelik az idő, ha ez sem segít, akkor jöhet újra a cici, ami mindig jó megoldásnak tűnik, és addig is amíg újra megkapja, eltelik egy kis idő;)

az ember próbálkozik...;))

nálunk is vannak apró pöttyök 1-2, de én nem izgatom túlzottan rajta magam, vagy a tejcsitől van, vagy melegkiütés, mindkettő elmúlik.

éjszaka kipróbáltam a fekve etetést és jelentem nagyon jól működött, 11-kor, 4-kor, 7-kor ettünk. Azóta 3 óránként ébred, remélem ilyen nyugis napunk marad?!

Ti az őszibarackkal, nektarinnal hogy álltok, vkinél okozott esetleg hasfájást, mert nekem gyanúsnak tűnik!!!

pelussal kapcsolatban nekünk a Pampers vált be eddig és a Huggies popsitörlő.

Mecsi, olyan édes Áron baba és hogy tud forgolódni:) mi eddig csak 45 fokig mászkáltunk el az ágyban, persze én mindig visszarendezem az eredeti állapotot, hogy kényelmesen elférjünk mindhárman;)

sniky

Mecsi, nekünk is ok baby-s kádunk van, Barnus egyelőre szereti!
Bár eleinte sírás volt az első pár napban, de utána megszokta;)
én már azt várom, hogy együtt fürödhessünk a nagykádban;))

sniky

nektarint én is eszek, meg körtét, és múltkor szilvát is ettem... lehet, hogy bevállalós vagyok!? :( nem szeretném, ha én lennék a hasfájásának az oka! tejterméket nem, vagy nagyon minimálisan eszek csak! de nekem a védőnő azt mondta, hogy ami amúgy sem puffaszt engem, azt nyugodtan egyem... hát köszi!

a pöttyök engem csak azért izgatnak, mert nem 1-2, hanem 30-40 van a pofiján, és nem tudom, hogy ez is lehet-e normális, illetve mivel érdemes kezelni? anyatejet tettem rá az előbb! :P

cicizéssel kapcsolatban, nálam max. 40-et szopizik, így egyértelműen nem tudnám kijelenteni, hogy nem lehet éhes! :P

sophie27

A szülinapos képen a hátul álló kislány az enyém, akinek csak a feje látszik, meg az asztalon ülő kisfiú, akin felíratos póló van, meg a szürke pólós, aki hátat fordít.

Még róluk: Kép [img] Dorottya és Zsófi
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.4995.jpg[/img] - itt az enyém integet - Gergő
eviragos

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák! :D

Nektarint, barackot én eszek, nálunk egyenlőre nem okoz gondot. Tejterméket eszek, pl jogurt,sajt stb, viszont tejet nem iszok, hanem szója tejet. Talán néhány hét múlva megpróbálok visszatérni a tejhez, meglátjuk mi lesz.

Sophie, a pöttyök lehetnek tejtől, amolyan tejkiutések. A szomszédom kisbabájának voltak olyanok, 2-3 hétig semmilyen tejtermék, addigra megerősödött a pici pocakja, és utána semmi baj nem volt tőle.

Képzeljétek, tegnap este teljesen átaludta Virág az éjszakát!! 10kor hamizott utoljára, és 5:30kor kelt, igazából már én keltettem, hogy kéne enni! Jó lenne, ha ez igy beállna! Ma először érzem magam pihentnek szülés óta!!
:)
Ma is jó sokat alszik, mióta lefejek egy kis tejet szopizás előtt, sokkal nyugodtabb kajcsi után. Valahol olvastam, hogy az a higabb tej ami először jönn ki, az okozhat pocifájást az érzékenyebbeknél, na meg persze ha túl gyorsan megy a kis szájába, akkor az is okozhat fulladást és levegő nyelést amitől persze fájhat a pocak. Szóval nekünk ez egyenlőre bevált!! :D

Kép
Kép
dia123

Ez a szoptatás előtt fejés nagyon jó dolog. Akinek sok teje van, próbálja ki. Ha ki tudom számolni, mikor eszik, én is mindig fejek előtte, mert különben fuldoklik a bébi, ahogy elkezd ömleni a tej neki.

Csak ámulok és bámulok, milyen hamar beletanul mindenki a babázásba! Én nagyon sokat bénáztam az elsővel. Egyedül a szoptatás nem volt gond.

Sophie! Nekem mindegyik fiú úgy nézett ki ilyen korában, mint egy igazi kamasz! Azt mondják, erős a tejed! Jó zsíros. Nem tudom. Zsófi igazi nő, ő ad magára, nem növeszt pattanást, tejkiütést. Ugyanaz az anyja, szerintem a tej is.

Látom mindenki sétálni van. Gyönyörű az idő. Mi is az erdei játszótéren voltunk egész délelőtt. Most megyek, főzök valamit. Estig a nagyokat elvitte apa.
A receptes fórumot fel kéne éleszteni! Most csak a spenót jutott eszembe, jobb híjján az lesz a vacsora.

Tegyetek föl képeket! LAssan jönnek a mosolyok!
Beleki hol van? Olyan kíváncsi vagyok a sztorijára!

Üdv: Bözsi
eviragos

Kép új haverok Kép várj, gondolkodom! Kép a varázsszőnyegen!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Éjszaka nekünk sem volt most annyira szuper, mert nem maradt ki az egy szopi úgy mint az elmúlt éjjeleken. Én még mindig küzdök, hogy visszaálljon a tejmennyiségem. Fene sem érti, néha tök sok tejem van, 110-120-at megeszik a gyerek, néha meg alig bír 50-et kiszopizini. Mondjuk jobb, ha eldugulok, mert Andrisnak (lekopogom: kipp-kopp) lealább nem fáj a hasa. Én tejet nem iszom, de tejtermékeket eszem (activia, túró, tejföl, sajt, de kefírt azt nem). Barackot szoktam enni, az a titok, hogy a héját le kell húzni, mert az puffaszt. Állítólag ezzel a technikával lehet szőlőt és szilvát is enni óvatosan.

Rizsi, azt mondják, hogy olyan ez az anyaság, hogy minden jóra jön valami rossz, és minden rosszra valami jó. Szóval ha van egy-két jó napunk, akkor úgyis lesz egy rosszabb. Majd megszokjuk :)

Mecsi, Andris utál fürödni, minden fürdést végigüvölt, mint a sakál, egészen addig, amíg ki nem veszem és be nem bugyolálom, akkor azonnal elhallgat.

Zsófi, nekünk ugyanilyen piros pöttyünk van. Eddig asszem 3 vagy 4 darab, az arcán. Meg van két csípés szerűség is. Egy az arcán, egy a karján. Mi Huggies pelust használunk a newborn 1-est és papmers sensitive popsitörlőt. Nekem a pelusból eddig asszem kétszer jött ki a pisi, de gyanítom azért, mert a kis kukit nem hajtottam le.
Én a cicit úgy vetetem be jól a fiammal, ahogy a kórházban is tanították, hogy összecsippentem a bimbóm és miközben a szájába nyomom, addig a másik kezemmel gyengéden rátolom a fejét úgy, hogy a tarkóját fogom. Ez mindig beválik nálunk.
Az éhség eldöntése nálam is úgy megy, mint Nikinél. Nézem az időt is, hogy lehet-e már éhes (meg hogy mennyit szopizott azelőtt). Ha nem lehet éhes, akkor vagy még bentrekedt egy büfi, vagy a pelus van nagyon tele, vagy tényleg csak egy kis szórakoztatásra vágyik anyutól és aputól. Mikor már nagyon fáradt, de mégsem bír elaludni, de folyamatosan ásít, akkor ha hasra teszem azonnal bealszik.

Tényleg mindenkinek nagyon szép a babája. Már olyan formásak a fiúk-lányok. Mecsi ilyen kék csíkos-kapucnis napozónk nekünk is van csak még egy kicsit nagy.

szuszu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?