Új privát üzeneted érkezett!

Neet,
úgy látszik a védőnők mind ugyanazon a tanfolyáson szívják magukba a tudást. Mienk is pont ezt mondta. Aztán a házban most volt egy kislány, aki baris lett, hát mit mondjak? még csak be sem lázasodott, bár tudom, ez inkább mák és nem ez az általános.

ezzel csak azt akartam mondani, h viccesek ezek a védőnők, na!


én nem oltatok, csak a kötelezőt, a többi mellékhatását meg kivárom azokon, akik oltatnak, és ha nincs gond vele, 10 év múlva megkapják. (addig pénzt is gyűjtök rá, mert az sem nincsen rájuk)

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Deni,
én elképzelem a wc papir hegyeket az udvaron. Azon van a csúszda! :lol:

egyébként mi lett az alkati szered?
zsancikant
 
 


Vizipólóscsapatba itt egy újabb jelentkező :)


Kép


Köszi mindenkinek az óvis hsz-eket, holnap ellátogatunk délelőtt az óviba, akkor végre kiderül minden, mivel szülői csak 2 hét múlva lesz, bár telefonban az óvónő azt mondta, hogy egyelőre csak váltóruha, váltócipő és ágynemű kell.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 

 
 

Lindi,
vizipólós jelentkező jóóó! :lol:

Denizsa,
2 piros pont tőlem neked az egészséges, nem rinyálok-elfogadom hozzáállásod miatt!!! :)
Világbéke!

neet
neet
 
 


Mindenkinek, aki ünnepelt, utólag is nagyon sok boldogságot!!! :D

Neet,
új munkahely: faszaság! :) Nekem is baromi furcsa volt, amikor a volt gimimben tanítottam egy ideig, és mindenkivel összetegeződtem, akivel addig nem. De gyorsan megszokja az ember :)
Oviszsák: nekünk is van, ritka szar dizájn, a nagy zsebet semmire sem használtuk. Dóciéknál van szekrény+polc, így a váltóruhák ott vannak, itt csak a kisárú. De annyira bosszantott, hogy ilyen bénaság az egész, hogy most megpróbálkozom a varrással, kitaláltam egy használhatóbb fajtát 4 közepes zsebbel, majd beszámolok, hogy hogy sikerült.
Jelek: én a címkébe rajzoltam (már ahol), ill. hímeztem (majd rájöttem, hogy beleőszülök, mire mindenre felhímzem a lepkét), végül vastaltam. Még Jucus ötletére vettem olyan nyomtatóba való papírt, amire vasalható cimkéket lehet nyomtatni, így lett néhány szép lepkés ágyneműnk :)

Vizipóló: nálunk már Dóci hasban élvezhette, ahogy az anyja tövig rágja a krmét az olimpiai döntőn (Athén), mondjuk az brutálisan szoros meccs volt, most legalább a félidő után hátradőlhettem 8) Sajna D. valószínűleg nem fog a vizilabdára ráizgulni (hacsak nem kap hercegnős-rószaszín), de Marcinál még lehet szó róla, majd meglátjuk, hogyan viszonyul a vízhez meg az úszáshoz, no meg mennyi a gömbérzéke :D

na el, vár a zuhany, aztán a munka :D remélhetőleg még jövök
kisün
 
 


Lindi: hihi a jelentkezős fotó nagyon jó. Szerintem pont illik a csapatba a fiad.

Szrek: ilyen "filmet" betenni egy kismamának, ejnye. Nagyon szívszorító. Persze én vagyok a hülye, hogy minek nézem meg. Egy dologban megerősített, hogy Belső Babócánál is vetetek le köldökzsínórvért. Ha nekünk nem kő, majd felajánljuk valakinek.

Hihi oviszsák témán jót nevettem, mert szerintem is ritka béna darab, de mivel előírták (én is, mint Deni) mint a kisangyal szerzem be a cuccokat. Na persze zsák még nincs. Nálunk sajnos szekrény sincs, csak amolyan akasztó helyek, igy muszáj. :-)

Neet: barihimlő. Ajaj, ettől tartok, mert nekem még nem vót. Nem most kéne benyelnem. Tényleg tudja valaki, hogy terhesen oltanak ellene? Ér az valamit még? Vagy Fanninak kéne beadatnom? Bár az nem jó, mert elkaphatom a többi gyerkőctől, ha megyek érte. brrrrrrrrr.

Ajaj szólít a munka, jövök még.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Gyorsbekukk:
Lányaim sokkal jobban, viszont Apjuk kidőlt, és hazajött a melóból, jól elkapta...

Johi, én tutira megemlíteném ezt a barihímlő dolgot a dokimnak! Főleg,h van egy nagyobbacska, pont barihímlős korú gyerek is!

Oltás ügyben én is azt gondolom, amit Zsan,h csak a kötelezőket adatom. De néha elbizonytaladodom.... (Pl.azért, mert más országokban a barih.oltás pl.köt.)

És egy szolgálati (mielőtt B teljesen szétszedi a konyhát):
Ma a Tranzit caféban (Kosztolányi tér) "Függőágy nap" van, ilyeneket: www.fuggoagy.hu lehet kapni. Én kaptam egyet a szülinapomra (kicsit késve, de sokkal olcsóbban, 30%engedménnyel). A mexikói hálós egyszerűen szuper!

Szép napot mindenkinek!
rídonli#
 
 


Johi,
bocs, tényleg, de most először gondolom azt egy ilyenről, hogy nem kamu és talán tudunk segíteni

valahogy ez egy kemény időszaka az évnek most, sok ilyesmi dolog talál meg

Ríd,
jó ez a függőágy ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Johi,
bocs, tényleg, de most először gondolom azt egy ilyenről, hogy nem kamu és talán tudunk segíteni

valahogy ez egy kemény időszaka az évnek most, sok ilyesmi dolog talál meg

Ríd,
jó ez a függőágy ;) :D

Barihimlő
passz, hogy melyik az extrém, a sima lefolyású vagy a kórházas durva szövődményes
én nem adatnám, de pont annyi sima lefolyású bárányhimlős sztorit hallottam, Kisünéket is beleértve, mint amennyi kórházban, intenzív osztályon végződőt, ami sajnos nem urbánus legenda, hanem ismerős története
és hiába van fiam, ez azt gondolom, ugyanúgy érint, mintha lányos anyuka lennék, hisz ha nem kapja el a vírust, később pont ő fertőzheti extrém esetben a családját, no mindegy, szóval oltás helyett én inkább egy laza lefolyású betegséget kívánok magunknak

bár azt mondják mindegy, mert ezt is lehet kapni mégegyszer
meg ha durvul a vírus, akkor nemtom mi van

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


ööö, megnéztem, amit belinkeltem, és el kell mondanom,h nem vettem 25ezres függőágyat! ennyire sajna nem megy jól, hehe
rídonli#
 
 


barihímlőt meg ugyanúgy szeretném, mint Szrek! :roll:
rídonli#
 
 


Úgy hallotta apjuk a rádióban reggel, hogy 1 év alatti gyerekeknek ingyé lesz a pneumos oltás. Csak igényelni kell a dokitól.
Nos ez esetben továbbra se tudom mi tévő legyek oltás kapcsán :? Nem igazán fűlik hozzá a fogam az az igazság...de persze mi van ha éppen ő fog valamit elkapni ami az oltással elkerülhető lenne?? :roll: ááá nemtom...

Szrek: bölibe nem adnám Kamillát semmiképp. Meg szerintem be se vennék, lévén nálunk egy db böli van arra is ezer gyerek, már rég jelezni kellett volna ha szerettünk volna menni, ráadásul én meg itthon is vagyok, szal esélytelen. Állítólag a böliben is van gyerekmegörző szerűség, de valahogy nem szimpa.
Mindegy. Majd jövünk-megyünk mindenfelé. Aztán valahogy elütjük a napokat.
Januárban azért majd megkérdem, hogy lesz-e hely az oviban, ill javasolják-e az ovinénik, hogy januártól menjen-e (bacik stb miatt)
Egyébiránt igen, bár két ovi van a közelben, szigorúan csak az egyik jöhet számításba,és persze papíron nem ide tartozunk :?

Videót nem merem megnézni :oops:

Lindi: jó a kiemelkedése Barninak a vízből :lol: :lol:

Neetnek, Kisünnek és magamnak + aki még gerjed a fürdőgatyásokra:)
Kép

8) olyan "aranyosak" neeeem ? :lol:
no jó abbahagytam a nyáladzást ;)

Rylie
rylie
 
 


Johi,
Nem is hiszem el, h neked már akkora pocakod van :wink: Fáradékonysághoz pedig +++++++++++++++!!! És ha nem gond írnék mailt, lenne pár kérdésem, h foglalkoztok-e olyan dolgokkal.
Barihimlő oltás elvileg 5 évig véd és terhesen nem adják be. Anno utánajártam, mert én is azt hittem, h nem voltam. Kiderült, h voltam, csak rajtam nem látszott, mert anyám esküdözött, h nem voltam. Szóval lehet, h te is voltál még ha nem is voltak pöttyök, vérvételből simán megmondják és akkor nem kell izgulni. Bár a barihimlő is olyan, h újra meg lehet kapni, csak ezt nem szokták hangoztatni :roll:

Mamacsibe,
Akkor üdv köztünk :)

Rylie,
Féloldalassághoz +++++++++++++++!!! Biztos nem lehet könnyű Borkának elviselni a macerálást, hát még masszírkázni szegénykét :( Műanyag pelus nagyon ötletes, azért drukkolok, h beváljon. Kitartást!!!
Oltás ügyben én akkor akarom majd beadatni, amikor Adél már közösségbe fog járni, bár ha támogatott lesz, akkor talán érdemes :?

Neet,
Annyira jó dumája van a csajodnak :lol: És hát h a MÁK-kal szerencsések voltatok wow és wow :o Nekem most legutóbb nem ez volt a tapasztalatom velük :evil:
És tényleg vicces lehet, h a régi tanárok most a kollégák :lol: Doki ügyben úgy dereng, mintha Vicának Holba doki lenne :? , én sajna nem ismerem őket.

RECCÁÉKNAK HATALMAS GRATULA!!! :D :D Votiv köszönjük a jó híreket :)

MÁTÉT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!! :D :D

MERSÉNEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D

Votiv,
Hú, nagyon sűrű programjaitok lesznek ősztől. Lilike lábának +++++++++++!!! Hihetetlen, h tényleg ilyen bajt okozhat ez fránya w-ülés :roll:

Zsanci,
Köszi :) beszéljünk a ruhákról, bár most kezdem úgy gondolni, h kibírom még vhogy ezt a kevés hetet a farmeromban :? Én február elején fogok elvileg szülni.

Deni,
Akkor mennek a drukkok csütörtökre!! Remélhetőleg hamar behívnak benneteket a banyák és nem váratnak sokáig. Pisilevéthez is egy kalappal!!!

Nuk,
De jó, h írtál egy picit magatokról :D gyere azért sűrűbben :wink: Ügyes Rékának sok-sok puszi és gratula párodnak az új munkához!!! :D Törökországkért pedig nagggyon irigy :P Én már feladtam a nyaralást oda, egyszerűen párom nem tud elszakadni a melóhelytől :roll: Hova mentek egyébként?

Móni,
Neked is köszi a ruha ajánlást :) Hát én olyan 162 centi körül vagyok, szóval hosszra akkor lehet, h nem lenne jó :? Felhajtással meg nem szeretném tökretenni, ha még esetleg a jövőben Neked is újból kelleni fog :wink:

Ruz,
Azért az elég szomorú, h azóta jó Bendi mióta értik mit mond a bölcsödébe :roll: Neked pedig relax!!!

Barbi,
Mozi, wow! :D Mi néztél meg?

Szellőke,
De jó, h kiderült mi a baj Eszti bőrével :D Akkor most már gyors gyógyulást!!! Viszket még neki?

Vica,
Szia :D Azért írhattál volna többet, h mi újság Veletek :wink:

Fibi,
De jó szövegeket nyom Bálint :lol: és akkor ezek szerint ti is ovisak lettettek :D

Ríd,
Bulást Nektek!!!

Szrek,
Relax :wink: Linket meg sem mertem nézni Johi után.

Lindi,
Tündéri a vizilabdás jelölted :D

Kép Kép
curse
 
 


Rájli,


olyan kép nincs a pólósokról, ahol nincs rajtuk póló? :oops: :wink:
neet
neet
 
 


Lindi :) Barninak is a csapatban a helye!! szuper a kép! :D

Zsan :) wc-papír-csúszda :mrgreen: Alk. szernek a konyhasót kaptam (Na-muriaticum), nem tudom, hogy mennyit használt, mert néha elég durva volt az allerdzsim, így kipróbáltam mellé néhány egyéb bogyeszt is, tudod, fő a változatosság :lol:

Vera :) Miért nem mondtad, hogy oviszsák bizniszben utazol?! :lol: akkor majd Tőled rendelünk, ha befuccsolnak a zsákok :wink:

Ríd :) Apának bulást ++++

Rylie :) Én is csatlakozom Neet-hez: póló nélküli pólósokat akarunk!! :lol: És ha majd nagy jövés-menésben lesztek, errefelé is kanyarodhatnátok, hm? :wink: Egyébként kitartás, ki lehet bírni, sőt még jó is lehet, mi már 15 hónapja nyomjuk együtt a gyerkőkkel és túléltük, de tény, hogy most már várom az ovit... :mrgreen:
Pneumo. oltásról meg én is ezt hallottam, de egy 1 év alatti gyerkőt 4x(!) kell oltani, hát én ezt csak végső esetben vállalnám be, annak se örülök, hogy 2 év alatt is 2x kell, Bencust is csak később oltatnám, ha nem lenne ovi :roll: még én sem tudom mi legyen, csak ahogy Te is írtad, ne pont emiatt legyen vmi baja...

Curse :) Köszi a drukkokat :D az esti minta legalább már megvan!

Kép
Kép
denizsa
 
 


Rylie! A számom megvan még? Itthon leszünk holnap, gyertek nyugodtan.

Voltunk ma az óviban, Grétit alig bírtam hazarángatni, akkora hisztit levágott, hogy ott akar maradni, úgyhogy ennyit a beszoktatásról, pedig akartam vinni holnap és holnapután is, de nem éri meg a cirkuszt. Hétfőtől megy egész napra és jónapot.
Én már annnnnnnyira várom a hétfőt. Én nem tudom mi ütött ebbe a lányba, de pár napja szó szerint az őrületbe kerget, nincs nyugodt 10 percünk. A hab a tortán az, hogy tegnap is és ma is a délután alvásból való felébredés után felül az ágyában, nekiáll nyávogni és közben bepisil :roll: Nem alvás közben, hanem ébren :roll: Tuti engem szívat meg még itt az utolsó napokban. Azt persze már nem is mondom, hogy nem tudom őket együtt lefektetni, mert Gréti nem hagyja Bajnit aludni, úgyhogy először megy Bajni aludna, majd miután ő felébred, emgy Gréti, de ezzel már úgy voltam, hogy utolsó napok, de biztos rájött, hogy ezzel nem tud felbosszantani, hát kitalálta, hogy akkor belepisl az ágyba :twisted:
Nagyon kíváncsi leszek, hogy az óvónéni majd hogy boldogul vele, mert tényleg kezelhetetlen mostanában. Nyugtassatok meg, hogy más 3,5 éves gyerek is hasonlóan viselkedik
:oops:

Hétvégén megint esküvőn voltunk, hát ott is mit művelt ... De a végén már feladtuk és a templomban is a ceremónia alatt végig ott volt elől a menyasszony körül, persze néha hátrarohant hozzánk, aztán vissza.
Annyira rá volt kattanva a menyasszonyra, hogy el se mozdul utána végig mellőle, de legalább rá nem kellett figyelni :)



Állandóan simogatta, puszilgatta:
Kép

Még a szoknyája alá is bebújt :)
Kép

Kép

Kb a fotó erejéig láttam egész délután-este a lányt:

Kép

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Bajnim se maradjon ki a fotókból :oops:

Szolnokon Demjén Rózsi :wink: koncerten voltunk:

Kép

a végére azért felélénkült :)

Kép

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi,
Hát, az én 3.5 évesem (3 éves és 8 hós a lelkem) abszolút kezelhető és édes és angyal. Persze egyrészt csak szerintem, mert nagyszülőket 5 óra alatt úgy hazavágja, hogy könnyek csillognak a szemek sarkában és a stressztől berekednek (nem az ordítástól, hanem gondolom az elfojtott agressziótól - legalábbis én attól szoktam berekedni). De szerintem mostanában akkor is klassz P.
De!!! Olyan év-félév után, amit ő produkált!!!! Pár hónapja érzem azt, hogy újra ember vagyok és emberek között élek! (Ez megnyugtatás volt?)
(És annyira szép G, biztos legalább mikor alszik mindent megbocsátasz neki, nem?)
Egyébként én személyesen normális 3-3.5 éveset nem ismerek. (De nem ismerek túl sok gyereket. És kicsit rossz érzés olvasni RJ-t, hogy ha kb klasszul viszonyulsz a gyerekedhez, akkor 3 éves korára egy angyal lesz. Merthogy az enyém ugye nem lett angyal ... Mindegy, még 1.5 év és M. is 3 éves lesz!! :twisted: )

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Hát megjártuk az sztk-t. Nem lehet egy rossz szavam sem a nénikre (pedig egy kicsit paráztam előtte), rögtön előrehívtak minket, sőt be is mentünk azonnal a vérszívásra. Nagyon kedvesek voltak, mutatták, hogy fogjam Bencust, jött még1 néni segíteni, ügyesen szúrt a hölgy. :) Mindezek ellenére B. persze ordított, nekem meg remegett a gyomrom... :? A gond az volt, hogy 2 fiola után elapadt a vér, egyszerűen nem jött több, és még1 kellett volna... :( :roll: B. másik karján meg nem talált rendes vénát a hölgy, de szerencsére nem kezdte összevissza szurkálni (aszonta, ha lenne szárnyas tűje, azzal megpróbálná, de az nincs, csak a Heim Pálban...), hanem megmondta, hogy meg kell várni, míg a vérvételes karja kipiheni magát, aztán folyt. köv. vmikor később. Szóval félsiker volt, pedig nagyon jó lett volna túllenni rajta... :roll:
Pisit is tudtunk vinni, igaz hogy a tegnap estit, mert ma reggel egyszerűen semmi sem jött, pedig már nagyon profik voltunk. :lol:
Bencus egyszerűen egy HŐS, amikor indultunk kifelé már nem is sírt. Utána rögtön adtam neki Bach-cseppet, aztán kerestünk egy helyet és leültünk reggelizni, itt már kerek volt a világ :) Hihetetlen gyorsan túltette magát rajta, csak a kaja érdekelte, meg itthon is a játék, mintha semmi sem történt volna, bezzeg én még mindig a hatása alatt vagyok (pedig bevallom bevettem én is adag Bach-cseppet, hátha gyorsabban lenyugszom. :lol: ) Bencusnak meg adtam Árnikát, és még kap majd párszor biztos ami biztos, mert bár így ránézésre szép a karja, de még simán csúnyulhat. Most persze megint eszik, bepótolja a kimaradást :lol:
denizsa
 
 


Lindi :) Tök jó, hogy Grétinek ennyire tetszik az ovi, legalább nem kell aggódnod a beszoktatás miatt :wink: :lol: Bepisilős szivatás meg duuurva... sztem az oviban nem lesz gond vele, ez a műsor Neked szól :wink: Egyébként tökre megértelek, ez a nyár nekünk is elég húzós volt, bővelkedett hisztikben meg (akarat)erőpróbákban, én is várom az ovit... :lol: Gréti nagyon tündéri ebben a ruciban, sztem csak emelte az esküvő fényét a huncutságával :wink: :D Gondolom ő is menyasszony akart lenni, ugye?
denizsa
 
 


[quote="monisa"]H írta:monisaát, az én 3.5 évesem (3 éves és 8 hós a lelkem) abszolút kezelhető és édes és angyal. Persze egyrészt csak szerintem, mert nagyszülőket 5 óra alatt úgy hazavágja, hogy könnyek csillognak a szemek sarkában és a stressztől berekednek.

És kicsit rossz érzés olvasni RJ-t, hogy ha kb klasszul viszonyulsz a gyerekedhez, akkor 3 éves korára egy angyal lesz. Merthogy az enyém ugye nem lett angyal ...


Móni :)
Ehhez nálunk a srácoknak sem kell sok idő :mrgreen: :lol: bár a berekedést nem szokták elérni a nagyszülők csak a végkimerülést :lol: szinte futva menekülnek a végén haza :lol: És hogy ez mennyire komoly, már be is vallják nekem!
RJ meg sok okosságot ír, de ne vedd minden szavát kp-nek! Neki is volt problémája a gyerekeivel, nem is kevés... És különben is, az lenne inkább az aggasztó, ha angyalok lennének, csönben játszanának, nem koszolnák össze a ruhájukat, mindig szótfogadnának, ugranának ha hívod őket, a tilos dolgokat nem csinálnák, mindent megennének amit eléjük raksz, sosem hisztiznének, soroljam még?... na EZ lenne aggasztó! :wink:
denizsa
 
 


Deni: Bencus tényleg egy hős. Ó de rossz, hogy nem tudták befejezni neki és még egyszer kell menni, ezek szerint. :-( Bach csepp tényleg segít és természetes, hogy Te is bevetted, ezt igy kell használni. Ez nem a reklám helyed, de tényleg csodás az elsősegélycsepp.

Lindi: pisilős hiszti, tényleg gáz, de ne aggódj más csajszik (ezek szerint pasik) is hisztiznek ilyen korban. Enyím gyerek legalábbis nagyon tud. Olyan hisztiket levág, átmegy csecsemőbe, nem hajlandó beszélni, csak makogni, szóval a tárház az korlátlan.
Tök jó, hogy az ovi igy tetszik neki, ez azért nagyon jó. Gréti viszont gyönyörűséges a fotókon, micsoda haj....

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Közkívánatra 8)
Kép
Kép

Deni:
miért nem a HP-be mentetek vérszívásra?? Náluk van egész vékony tű+pillangó ami kifejezetten kisdedekhez való.
Sajnálom, hogy még 1x kell mennetek :(
Okszi simán jövünk akkor majd ha ti is ránk értek ;)

Lindi: G nagyon szééppp

menek mert B bűzlik :lol:

R
rylie
 
 


Oviszsákos hsz-eket köszi, ma kiderült hogy egységes lesz nekik, lenvászon táskát batikoltunk. Tök jó lett, Bálinté narancssárga :)

Deni,
de érdekes, uaz az alkati szerünk 8)

KépKép
fibi
 
 


ja, és én 3,5 évesem is nyom még idönként hisztiket, inkább azt a kiabálós fajtát, meg az ellentmondósat. de mégis nagyon fog hiányozni jövö héttöl, fura lesz hogy nem látom, miket csinál, miket mond, hogy érzi magát.....
én azért várom inkább az ovit, hogy Ábellel is tudjak majd kettesben csavarogni :)
fibi
 
 


Lindi,
Grétihez kitartást, ez már csak az utolsó próbatétel :wink: Viszont az tök jó, h ennyire tetszik neki az ovi :D És annyira gyöngyörű a csajod, mint egy kis angyal! :D Bajni pedig egy igazi dögös pasi :wink:

Deni,
De jó, h ilyen kedvesek és ügyesek voltak az sztkban :D ritka az ilyen alkalom :wink: Azt viszont sajnálom, h nem sikerült egyszerre megoldani és újra kell mennetek :roll: Hős Bencusnak sok-sok puszi!

Rylie,
Csak, h kiakasszalak :lol: Olyan kép nincs, amelyiken mindegyik rajt van és szemből póló nélkül? :mrgreen: Én mondjuk speckó a kajakosok felsőtestét is bírom :lol:

Fibi,
Egyen oviszsák tök jó ötlet :)

Képzeljétek ma megjártunk az uh-t az afp eredménnyel. Na és hát rajtuk is igazodjon ki vki. Egyszer előre be kell adni a papírokat, egyszer meg nem. Hát most elég későn értünk, mert a házidokinál is várni kellett és én mint kis hülye ültem és vártam a soromat, amikor feltűnt, h mindenkit névszerint szólítanak. Gondoltam megkérdezek vkit, h most be kell adni a papírt. Naná! Mire kijött az asszisztens nőci már majdnem zárás volt félkettő. Mondom neki, h akkor én beadnám a papírt, erre ő, hát most már nem tudnak fogadni. Mondom neki, h már egy órája itt vagyunk, csak nem tudtuk h most éppen be kell adni a papírt és így szerencsére megszánt minket. Olyan jó lenne, ha egyszer következetesek lennének :roll:
Mindenesetre a lényeg a lényeg, h biz Adélnak öcsikéje lesz, le sem lehetett tagadni a dolgot :lol: Persze nagyon úgy néz ki, h korán lett levéve a vér az afp-hez, úgyhogy két hét múlva megint mehetünk vissza az uh-ára órákat ücsörögni. És képzeljétek, h ráadásul a tanonc csajszi vizsgált meg és ő szíve szerint le akarta volna méretni a pocaklakót a dokinővel is, de inkább azt találták ki, h menjek vissza :roll:
Viszont képzeljétek amikor a szonográfus nőci el kezdte volna nézni a tesót, Adél olyan bőgésbe tört ki, totál odavolt, h hozzám mernek érni :lol:

Kép Kép
curse
 
 


Fibinél a pont:
"nagyon fog hiányozni jövö héttöl, fura lesz hogy nem látom, miket csinál, miket mond, "
Igen, néha az őrületbe kergetnek, de higgyétek el, az a legjobb, amikor otthon együtt, together forever. :D Így 2 év bölcsi után bátran állíthatom, így aztán én nem is vártam ezt a fránya őszt. Azaz dehogyisnem, de nem úgy, mint pl Zsan vagy Lindi ;), hanem úgy, h vajh milyen lesz az új meló, Eszternek hogy fog tetszeni a bölcsi után az új hely, hogy alakulnak a mindennapok.

Szeretünk, Rájli! :lol:

Bencusnak: :D

neet
neet
 
 


ÉLJEN AZ ŐSZ! KÖLKÖK HÚZZANAK AZ OVIBA, OTT A HELYÜK!

ámen
zsancikant
 
 


Lindi,
gyerkőcök gyönyörűek! :) Most élőben is láthattam őket :)

Neet,
nem akarlak lekicsinyleni, mint 1gyermekes anyát, de hidd el, kettő (háromról nem is beszélve) gyermek fárasztási képessége minőségileg azért más :wink:

menni kell, fektetés :D
kisün
 
 


Rylie :) Köszi a képeket! :lol: Azért nem a HP-be mentünk, mert aszittem itt is fel vannak készülve (elvileg igen :roll: még a dokink is ezt ajánlotta), de a következő körben lehet hogy a HP lesz a cél.

Fibi :) Áááá nem is hiszem, hogy Bálintod hisztizik! :mrgreen: :lol: wow, batikolt zsákok tök szuperek és különlegesek lehetnek :D

Curse :) Gratulaaa az öcsihez!!! :D :D de jó, hogy már tudjátok! Látom a csíkodon is rajta van :wink: Uh-os mizéria :evil: :roll: egyszerűen nem értem, miért kell mindig változtatni a rendszeren, aztán meg visszacsinálni :? :roll: Köszi a távpuszikat, átadom :D Szerencsére szép a karja a Kiskrapeknak és valszeg nem fáj neki, mert szépen használja (de nem akarom elkiabálni...)

Johi :) Tök jó volt összefutni a játszón! :D
denizsa
 
 


Kisün,
örülök, h nem akarsz lekicsinyleni (ilyen szó létezik?), és ugye a másik 50-100 gyerek fárasztásáról sem feledkezel meg? (Egyébként továbbra is igaznak tartom azt az ősi gondolatot, h minden nő annyit szüljön, amennyivel egyedül is elbír, és mivel én egymagam Eszterrel bírok el, minek szüljek még 8at, hogy aztán sírjak egész nap...? Így viszont leginkább nevetek, sőt, egyszem gyermekem is valszín ettől ilyen kiegyensúlyozott. Jujj, de nem leszek most népszerű. :lol: )
neet
neet
 
 


Neet,
a szó létezik. Én annak ellenére, hogy szerintem még van gyerek-kapacitásom, és élvezem (szinte) minden velük töltött percet, néha nagyon ki tudnak készíteni, és őszintén élvezem a nélkülük töltött időt is. Örülök, hogy kezdődik az óvoda/bölcsőde, és nem tudok lelkiismeretfurdalást érezni emiatt.
Egyébként szomorú, ha egy anyának csak annyit szabad szülnie, amennyit egyedül elbír, mert szerintem a gyereknevelés és a gyerek körüli teendők csapatmunka. :wink:
És végül: ugyan jómagam is tanítottam (bár régen, és fiatal voltam, és az idő megszépít mindent), némi fogalmam van csak arról, hogy mit jelent 50 gyerek fárasztása, mert olyan csoportjaim voltak, ahol együttvéve volt 3-4 nehezebb gyerek, és szerintem ők a régi sulidban a szuperkönnyű esetek közé tartoztak volna. De a két saját képességeihez képest kutyapöcse, amennyit ők fárasztottak, mert legalább onnan haza tudtam jönni :wink:


Curse,
éljen a kisöcs! Nálunk nagyon bevált a sorrend 8)

Na, elhurcolom Marcit az intézményes gyerekfelügyeletbe, szép napot mindenkinek!

v
kisün
 
 


Kisünöm,
kezdjük azzal, h bírlak, és isten ments, h valami félreértésen összevesszünk! És köszi, tanultam egy új szót. :D
Na, kezdjük:

Szép gondolat ez a szüljünk amennyi a csövön kifér, mert majd csak lesz legelő is, meg csapatmunka, blabla.
De!
Nem mindenki él olyan ideális helyzetben, h apuka sok szabadidővel és energiával rendelkezik, valamint karnyújtásnyira vannak a nagyszülők. Mi van akkor, ha apuka látástul Mikulásig nyomatja az ipart, mondjuk hazaér este 8ra (ami még nem is durva, csak itt is elég körbenézni, hány babanetes anyuka látja 8nál előbb otthon a kedvest), dögfáradt, de teszem azt annyira még megy neki, h egy órát átvállal a gyerekek körüli teendőkből, fürdet, vacsoráztat, mesét olvas. 9kor gyerekek ágyba el. Ezzel EGY, azaz EGY db órát át is vállalt a 24ből (na de lehet ez 2 vagy 3 is) (mert éjjel valszín nem ő fog felkelni, ha fogzik a pici, mikor hajnalban kel és megy vissza a gályára, hanem anyuka ébred, akinek úgyis otthon herevere). Vagy vegyük a nagyszülőket: miután manapság 30 körül szülünk (plusz mínusz 3 év mindegy), a nagyszülők már bőven lehetnek annyi idősek, h nem bírják a babatempót, vagy neadjisten már nem is élnek, vagy egyszerűen olyan messze laknak, h nem tudnak beugrani, vagy szar az anyós-meny viszony, stb. Na, kire marad a gyereknevelés, ha nem az anyukára? Erről beszéltem akkor, amikor azt a nagyanyáink által sűrűn emlegetett mondatot említettem.
Egyébként az a vicces, h pont te ragadtál le ennél a mondatomnál, akit asszem még sosem hallottam panaszkodni, h de nehéz a büdös kölkével, húzzon az óviba, de ide sorolhatnám a többgyerekesek közül Jucust, Monisát, Denizsát, Pocakot, Pgabit, anyukámat ...csak így első blikkre. (persze 1-1 kirohanása mindenkinek lehet és van is, csak azt nem bírom, ha valakinek minden 3. hsz-éből dől a szenvedés és a spleen.)
És én is tudom élvezni, ha mindenki békén hagy, és le tudom szedni a szőrt a lábamról anélkül, h 3 percenként rámnyitnák a fürdőszobaajtót, h varrjam vissza, ragasszam meg, rajzoljam le, olvassam el, stb. Ezek igen ritka pillanatok ám. Hálistennek :D

...

Mindezt újragondolva és olvasva asszem rá kell jönnöm, h anyatigris típus vagyok, meg kicsit mazo, kicsit mártír is, de én élvezem ezt az egész család körülöttem forog, én vagyok a főorganizátor, döntéshozó, stb. Persze csak amíg apa hazaér, mert akkor egyikünk mindig a deputy, és ez folyton változik. :D

Szóval nem utálok senkit, aki meg akar szabadulni a kölkétől, csak nem értem.
neet
neet
 
 


Neet,
viszonbírlak, legközelebb fogalmazz árnyaltabban, és nem ugrok neked :wink: Valszeg épp abban a pillanatban olvastam a hozzászólásod, amikor jólesően elterpeszkedett piciny agyamban az a gondolat, hogy jövő héten mindkét gyerek oviban, ÉLJEN! :D
Ugyanakkor azt is tudtam, hogy nem fogsz magadba roskadni és világgá menni attól, ha megmondom, amit gondolok, és nem szépítek rajta.
Csapatmunka szigorúan a SZÜLŐKre vonatkozik, ezt mondhattam volna pontasabban, nagyszülők csak bónusz, velük az általad leírt soksok dolog miatt nem szabad alapból számolni.
De apuka ugyanúgy részese a dolognak (szabadidő függvényében!!!!), ezért írtam azt, hogy ne a saját munkabírásának szülje az anyuka a gyereket, hanem kettejükének. Attól, hogy azonos munkateher ellenére a valóságban gyakran az anyára marad a gyereknevelés körüli teendők nagy része, még nem kell ezt el is fogadni, ill. követendő példának tekinteni. Számomra annyira rossz duma az "annyit dolgoztam hétközben, hétvégén/este stb. jár nekem a pihenés", hogy hányok tőle. De sztem ebben egyetértünk. És nem győztél meg, a gyereknevelés felelőssége igenis mindkét ember dolga :) Uff. :D
Ja, és ha már az őszinténél tartunk, azt a macskád torkán nyomd le, hogy neked azért van egy gyereked, mert többet nem bírnál, simán ellennél hárommal is :wink: :mrgreen:

v
kisün
 
 


Sziasztok Kismamák, Anyucik!

Ha szeretnétek hogy születendő Kisbabátok szobája falán egy aranyos mesefigura várja a Csöppséget, vagy ha Gyerkőcöd kedvenc mesehősét szeretnéd szobatársnak a falon, keressetek meg.
Csodaszép dekorációs falfestés rövid határidővel, kismamákra szabott árakon:-)
Köszönöm figyelmeteket,
Szilvia
szilvia1981@freemail.hu
szilvia1981
 
 


Kisün,
megbeszéltük. De mindjárt ébrednek a többiek is. ;)

Óvi: nem sírt senki!!! Pedig ott kellett ma már hagyni őket pár órára. Egy kislány pityeredett csak el, kb 30 mp-re, de ezek az óvónénik varázslók, komolyan!!! És tudják az összes gyerek nevét. Állam a padlón, ezek profik. :D
neet
neet
 
 


Neet,
jókat szóltál :) 8)

Kisünnel meg abban értek egyet, hogy a nélkülük töltött idöt IS lehet élvezni :) :P

KépKép
fibi
 
 


Neet,
örülök :wink: :lol: Képzeld, Marci ott alszik a bölcsiben, és a legnagyobb gond az, hogy nem akar hazajönni 8)
Örülök, hogy E. jól érzi magát. A jó óvónő a legfontosabb, a többi mellékes.

v
kisün
 
 


Neet :) Ha már "panaszkodós anya vagyok, aki nem bír a kölkével és meg akar szabadulni tőle, így az húzzon az oviba" csoportba tartozom és ha már őszintézünk, akkor hadd írjak én is csak pár sort erről:
Nos nem vagyunk egyformák és mindenki más strapabíró képességgel rendelkezik. Több mint 3 éve vagyok itthon és ebből az utóbbit 2 gyerekkel (van akinek ez mindent elmond, másnak úgyis hiába árnyalnám). Bálint nem ment bölibe (tudod, nem akartam megszabadulni tőle :mrgreen: ), hanem igyekeztem mindent biztosítani neki, ami a fejlődéséhez, társaságigényéhez, stb. kell, folyamatosan összehangolni a 2 gyerek áll. változó szükségleteit, ami nem volt mindig egyszerű, ráadásul az utóbbi hónapok bővelkedtek hisztikben és balhékban (és sajna ez nem csak kortól függ, Bencus jó tanulónak bizonyult és már nagyon aktív résztvevője ezeknek is), így duplán jutott belőlük. Tudom, nem nagy szám, minden más két/többgyerekes anya ezt csinálja és fogjam be, hisz én akartam 2 gyereket kis korkülönbséggel, hát egyem meg amit főztem magamnak. Hát kérem eszem is, és nem sok panaszt hallhattatok tőlem, legalábbis nem úgy rémlik, hogy "minden 3. hsz-emből dőlne a szenvedés". De tény, hogy a héten többször is felmerült a téma (valszeg az ovikezdés közelsége miatt), hogy együttérzek a hasonló cipőben járó anyócákkal és már én is várom, hogy Bálint ovis legyen. És igen, bevallom ez így van. Eljutottam bizony odáig, hogy beismerjem és meg is tudjam magamnak bocsátani (ez volt a legnehezebb) ezt az érzést, hogy jólesően gondolok arra, hogy talán egy kicsit könnyebb lesz, hogy "csak" 1 gyerek marad itthon délelőttönként. Ez egy nagyon fura érzés, hogy egyrészt az ember nagyon imádja a gyerekét, másrészt néha mégis szeretne távol lenni tőle egy kicsit (de ez talán nem egyenlő a megszabadulással). És borzasztóan önzőnek érzem magam ilyenkor, de már meg tudom magamnak bocsátani és elfogadni, ha meg is köveztek érte.
denizsa
 
 


És éljenek a szuper ovis hírek és a jó ovónénik! :D remélem én is hasonlóakról számolhatok be a jövő héten!
denizsa
 
 


Képzeljétek,
megbeszéltük Levivel, hogy bevállalunk még egy gyereket!!
Most hogy kettővel már nem lesz gond, rájöttünk, h egy gyerek nem gyerek, kell még egy...

szóval, szorítsatok, hogy minél előtt összejöjjön!!!

Ovi meg még mindig szuper, már csak két nap, és tünés itthonról!
Éljen éljen!!!

ma egész nap kézműveskedtünk, rajzoltunk, ragasztottunk, énekeltünk, sütöttünk sütit, főztünk kávét, és Meme 3x is aludt, és a másik kettő is aludt egy nagyot, addig én takarítottam, mostam, és nem mellesleg egy nagyobb házba is költöztünk.


egyébként azért van 3 gyerekünk, mert szeretünk jókat dugni, de a védekezés nem a mi asztalunk az abortusz meg drága és macerás (tudom, már próbáltam)

igen, egy felelőtlen kis kurva vagyok, és ha már folyton bekapom a legyet, inkább adnám örökbe olyanoknak, akik tényleg szeretnék a gyerekemet, minthogy önző módon magamnál tartom, aztán meg állandóan csak nyávogok , és panaszkodom.

el is dugulok, nincs kedvem panaszkodni, mert olyan kurvajól érzem magam.

örültem, h itt lehetek, de kurvára utálom, amikor ki akarnak oktatni, hogy milyen kurva szarul csinálom a dolgom.

NEM, NEM CSINÁLOM SZARUL, KIBASZOTT JÓL CSINÁLOM, kiegyesúlyozott, kedves gyerekeim vannak, akik kicsit vagy nagyon szeretik az ovit (egyik igy, a másik úgy)
Az oviban viszont soha egy panaszt nem hallottam róluk, soha senkinek nem ugranak neki, nem verekednek, nem antiszociálisak, nem sirják el magukat úton útfélen.
Tehát teljesen jól működnek alapjáraton, csak engem és az apjukat imádják szivatni.
Igen, túl sokat nyavajgok, mert fárasztó, és sajnos ez a gyerek-dolog nem csak racionális vonalon megy, érzelmek is bejátszanak, én nem tudok úgy gondolkodni, hogy az ember csak annyit vállaljon, amennyit egyedül is el tud látni, mert az ember gyerek előtt nem tudja, hogy mennyi a kapacitása, első gyerek után meg azért is bevállal másodikat, mert szeretne testvért a gyereknek, mert lehet,h nehezebb lesz, de hosszú távon biztos, hogy sokkal "kifizetődöbb".
Aztán előfordul, h az ember csak úgy bekapja a legyet, igen, van ilyen is, nesze neked ész, de miről is beszélek, én a kis hülye-kurva.

bárcsak néha bevállalná vki a gyerekeimet, valszeg SOKKAL kevesebbet panaszkodnék, de nem így alakult. De tudom, h az idő az én oldalamon van, és 70 éves koromban tobzódok majd a sok sok unokába...és tökjó lesz a nyugdíjas otthonban.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsan :) Én szorítok!!! :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ettől annyira megjött nekem is a kedvem, hogy megyek is... :wink: :mrgreen: :lol:
denizsa
 
 


Den,
mielőtt végigolvasnálak: a MÁSIK oldalra sortoltalak, ha félreértetted, bocs, PONT TIi, akiket neveteken neveztelek NEM SZOKTATOK nonstop rinyálni, na, olvasok tovább. :)
neet
neet
 
 


Zsan,
te teljesen meghülyültél, ehhez mást nem is fűzök, úgyse értenéd. :) Sztem pár hétig ugorjuk át egymás hsz-eit, és lenyugodva majd nem kurváz senki senkit. (Ugye nem kell hozzá sok szövegértés meg pszichológia, h magamra vegyem kirohant soraid? ;) )

Fibi,
örülök, h egyetértesz, és jut eszembe, te se rinyálsz annyit (vagy csak ritkábban írsz időhiányban? mert egy időben folyton rinyáltál zapával kapcsolatban, de mostanában már nem, Pozitív!), úgyhogy felveszlek a listámra. :lol:

Den,
továbbra is tartom, amit fentebb, h TE NEM RINYÁLSZ (időközben marhára megtetszett ez a szó), néha ugyan kifakadsz, de ki nem? Teneked vannak tele a hsz-eid + szmájlikkal és mindenkihez mindig van pár kedves szavad, és most se az anyámba küldtél el, úh nehogy magadra vedd a homlokráncoló megjegyzésemet, lécci-lécci!!!

Bocsi csajok, egyszerűen nem viselem el, h valakinek nagyjából minden megadatik a világon, és közben nonstop sír a szája, Lovasi remek idézete: "-Ha kijön a nap, te árnyékot látsz." Hát igen, lehet mindenen sírni, de kinek jó ez?

(Még egy utsó gondolat perpill: ilyenkor a közös fórumban simán lejön az, h én (a nem mellesleg egy-gyerekes, a világról mit sem tudó nőci) mekkora egy beszólós P vagyok, priviben meg jönnek a bólogató hsz-ek..., mert ugye az őszinteség mennyire szép meg jó, de miután elhatároztam, h mindenkinek megmondom a frankót (nem feltétlen bunkón, csak éppen nem körbecsomagolva mézzel), azóta megtizedelődött a barátaim száma. Interesting. Bár sztem most, h ezt leírtam, egy ilyen sem fog jönni, ki ne derüljön, h a kemény mag mely része gondolja még így. :D)
neet
neet
 
 


Neet,
még vmi a sok gondolatból, ami elborítja csöppnyi agyam...
méghogy Monisa, Deni, Vera, Jucus, PGabi nem szoktak panaszkodni???
Na, ne mááááááááááááá... :mrgreen:
valszeg átugrod a hsz-üket, és ezért nem olvasod, hogy milyen szar is nekik (is). néha. oké, lehet, h nem minden 3. hsz-ben borítanak mindent a nyakunkba, csak minden 4.ben vagy nem is írják el ,csak szóban, levélben vallják be nekem legtitkosabb érzéseiket.

és hogy Lindinek meg minden harmadik hsz-éből dől a szplín meg a rinya??? Na, akkor őt sem olvasod.
Sokszor mesél arról, hogy milyen jó volt neki itt, ott amott, milyen sok szépet kapott a férjétől, milyen klassz időt töltöttek együtt itt ott amott. És hogy a gyermekei milyen szépen játszanak együtt, alszanak délután, stb.

Aki valóban folyton panaszkodik, az én vagyok egyedül, de ez is csak azért van (ezt is Macstól loptam), mert a JÓ DOLGOKAT MEGÉLNI SZERETEM, A ROSSZAKAT MEG KIÍRNI.
ennyi.

ezért nem csacsogok arról, h a gyerekek mennyire imádják egymást, milyen szép volt, amikor Meme először indult el kétlábon, amikor először mondta, hogy nem. Mikor reggel felkelnek és egymásra mosolyognak, és hozzánk bújnak az ágyba, és sorolhatnám a megannyi nyálas, csöpögős, vicces, kedves, napfényes gondolatomat, ám ezeket inkább megőrzöm magamnak, és a szeretteimnek, itt pedig marad a többi.

egyébként sokszor megosztom a jót is, csak 3 gyerek (energiavámpír) mellett jóval kevesebb időm van lelkem rózsaszín bugyrait feltárni.

így ezt meghagyom a ráérős Macsnak, Verának, Deninek, :wink: és a többi szuperanyának, role modelnek, akiket tényleg szívemből szeretek, és valszeg legalább annyira viszketnek attól, amikor bezzeg-nek vannak feltüntetve, mint én, aki meg kurva féltékeny a sikereikre.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Látod, Zsan, ha sűrűbben írnál olyat, h de szép az élet, és még a Vas. Hírekben is kaptál állást, és milyen mosolygósak reggel a kölkök, máris nem az maradna meg rólad, h nyavajgós vagy, hanem hogy egy anya, akinek vannak jobb és rosszabb napjai.
(Lindi csak azért került a képbe, ha már így rákérdeztél, mert neki aztán végképp nem kell az óvira várni, alig tudnék olyan hsz-t felhozni tőle, h ő egyedül együtt volt pár napot a kölkökkel, amit élvezett, és nem Szolnokon bébiszittelt neki valaki, amíg ő élvezte az egyéb kategóriás elfoglaltságot. Remélem, emiatt meg ő nem esik nekem, neki így alakult az élete, ez van. )

neet
neet
 
 


Nemértem, Neet, akkor most kinek szóltál be?
Elő a negatív listával (is)!!
rídonli#
 
 


Vazze, csajok :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Csuklok, valaki emleget???? :lol:

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


:lol:
rídonli#
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?