Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzska,
1. trimeszteri kombinált teszt
A terhesség 1. trimeszterében anyai vérből egy hormon és egy fehérje szintet mérünk (szabad ßHCG és PAPP-A), továbbá ultrahangvizsgálatot végzünk, melynek során elsősorban a magzat ülőmagasságát (CRL) és tarkóredő vastagságát (NT) mérjük.

2. trimeszteri négyes teszt
A terhesség 2. trimeszterében anyai vérből két hormon (szabad ßHCG és a szabad ösztriol), egy magzati eredetű fehérje (alfa-feToprotein) mennyiségét határozzuk meg, valamint anyai vérből történő inhibin-A meghatározással, mely növeli a Down kór felismerésének esélyét és jelentősen csökkenti a fals pozitív leletek valószínűségét.

Integrált teszt
A jelenleg rutinszerűen alkalmazott leghatékonyabb szűrőmódszer. Ennek során a terhesség 12. hete körül elvégezzük a kombinált tesztben is szereplő ultrahangvizsgálatot, illetve anyai vérből történő PAPP-A meghatározást. Később, a terhesség 16. hete körül az anyai vérből meghatározzuk az AFP, szabad ßHCG, szabad ösztriol és inhibin-A markereket.

Szerintem elég lesz a 4-es teszt is, hiszen ugyanazokat a vizsgálatokat csinálják meg, csak itt két csekken fizetes be, az integráltnál meg egyben. Te nem kaptál a csekkhez egy leírást?

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Dita,
az állatokhoz még annyit mondott, hogy azért nem kaptam el ideág, mert tisztán vannak tartva, renszeresen viszem őket állatorvoshoz, ha simogatom őket, utána rendesen kezetmosok... Az állat összeszedhet bármit az utcán a többi állattól. Be van oltva a macsekod? Bár ez ellen szerintem nem is lehet...

i.kata
 
 


Dita,
az állatokhoz még annyit mondott, hogy azért nem kaptam el ideág, mert tisztán vannak tartva, renszeresen viszem őket állatorvoshoz, ha simogatom őket, utána rendesen kezetmosok... Az állat összeszedhet bármit az utcán a többi állattól. Be van oltva a macsekod? Bár ez ellen szerintem nem is lehet...

i.kata
 
 

 
 

KATA
Nincs beoltva a macsek, csak féreghajtót szokott kapni néha, mást nem nagyon, de olyan egészséges mint a makk, MEG TERMÉKENY!!!!! :twisted:

Nem írtad, hogy hányadik napi vv alapján mondták hogy magas a prolactinod!
Basszus, ha itt vagy még gyorsan válaszolj, mert komolyan mondom nem látok kettőig, az előbb majdnem elaludtam ülve, nem bírtam nyitvatartani a szememet! :shock:

dita75
 
 


Sziasztok!

Most, hogy még nem dolgozom, alig tudok lépést tartani, nem nagyon ülök géphez. Most Lili alszik, én apunál vagyok, csak beszélgetek vele, így meg nehéz.

Az 1. cn-ot ne sajnáljátok, igazából tudtam, hogy sok esély nincs, a pé-t sem találtuk el nagyon, na meg az immunológiai gondot a lapar azért nem oldotta meg.

Viszont ma kértem időpontot lombikos konzultációra. Tanultam Monictól, biztos, ami biztos, legyen időben. Csak az a baj, hogy kb. abban a pillanatban elfelejtettem, hogy november 18, vagy 19.

Monic,
oda kértem időpontot, ahova te, nagyon aranyosak voltak, és ez a november nem is tűnik annyira későnek, mert előtte nekem még kell két inszem. Vagyis dehogy kell, a mostani sikerülni fog :lol:
E-mailben megküldik, hogy milyen vizsgálatok kellenek, és megpróbáljuk előre elintézni, amit lehet. Főleg, hogy az a nov. 18-19, ahogy így számolok nagyon ciklus eleje lesz. Követni akarom a példád!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


LINA

Persze hogy sikerülni fog, az időpontot majd átadhatod másnak! :wink:

Ha ez nem sikerül én is becsekkolok a lombik konzira, csak még nem tom, hogy Tapolcára vagy Pestre menjek inkább. Legszívesebben én is oda mennék ahová ti Moniccal, de nekünk írtó messze van! :roll:

dita75
 
 


Sziasztok!

Szétvet az ideg :evil: Írtam egy jó hosszút, megnyomtam az egéren a lapozó gombot, és elszállt. Szívtam a fogam, de újraírtam, és képes voltam a vége előtt megint megnyomni azt a sz@rt!!! Harmadszor nem írom újra, csak ha lehiggadtam :evil: :evil: :evil: Hát hogy lehet valaki ennyire béna :evil: Grrrrrrrrrrhhhhhhhhhhh :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi :shock:

dita75
 
 


Évi,
én már tanultam ezekből, baromi bosszantó, így ha hosszút írok, mielőtt bármit csinálnék kijelölöm, Ctrl+C, és ha el is száll, csak be kell újra másolnom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Dita,
bocsi, elfelejtettem :oops: Nem tudom, az tuti, hogy a progit a 21. napi alapján, de a prolaktint nem tudom. Bár ha jól emlékszem, talán az egy lapon volt. De nem biztos!

Linácska,
ügyes vagy! Gyorsan elteleik az idő, de remélhetőleg nem is lesz szükség lombikra! :wink:

Évi,
szegényem, nyugi!
Tudod, ahogy Viki mondaná: Áramoljon benned a csí! :wink:

i.kata
 
 


Linácska,

te is a Doktor Úrhoz kértél ugye?
Remélem nem jutsz el hozzá mert sikerül az inszem, de ha mégis nem fogsz csalódni benne :wink:
Akik nekem ajánlották azoknak 10 év próbálkozás után csinált babát elsőre, és én sem jártam sokáig hozzá.
És nagoyn rendes, továbbra is havonta be kell neki számolnom az állapotomról. Kedves tőle, hogy érdekli továbbra is a sorsom.

Kata,

long vagy short, a lényeg, hogy nemsokára kezdődik :wink:
Nekem nem kellett Bromot szednem.
Érdekes, hogy nem kaptad még el a toxot. És az is érdekes, hogy én terhes vagyok és nekem még nem csináltatták meg ezt a vizsgálatot.
Én megkérdeztem az állaotrvost és létezik toxo elleni védőoltás az állatnak, de nem sok értelme van, mert a nyers hústól vagy a mosatlan gyümölcstől hamarabb megkaphatja az ember.
MIóta nekem ezt mondta a doki azóta gumikesztyűben fogdosom a húst főzésnél.

Én ma nem vagyok valami jól, nagyon fáj a hasam, de nem igazán tudom, hogy görcsöl-e vagy csak a szalag nyúlik, hányingerem van és az egész délutánt végigialudtam.
Vissza is fekszem hátha elmúlik. :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic: pihizzél!! magneb6-t szedsz??? az szokott segíteni!!
viszont ha nem tudod eldönteni, akkor inkább menjél dokihoz. de biztos nincs semmi, csak a szalagok nyúlnak. én akárhányszor beparáztam, mindig csak ez volt szerencsére.

Évi??? hogy vagytok? legalább ezt írd meg!

a heti kiskegyedben van egy cikk, a volt munkatársamékról szól! 5. lombik sikerült nekik , de....
ezt aki nem akarja, inkább ne olvassa, mert szomorú, bár happyend a vége!!!!!
de, sajnos a baba 24. hétre született, és nem volt még 500 gr sem. a poklok poklát élték át. jan végétől (a születéstől ) máj végéig korházban volt a baba, volt szív és szem műtéte is, de szerencsére minden rendben vele azóta. ahogy olvastam a cikkel potyogtak a könnyeim , úgy sajnálom szegényeket, h mit kellett átélniük. de szerencsére a baba egészséges, nem lesz maradandó károsodása (szellemi sem). most 7 hónapos (most lenne 3 hónapos , ha nem lenne korababa) és majdnem 4kg.
a cikkel azt akarták üzenni, h van mindig remény, és soha nem szabad feladni!!! igaz szerintem a baba, olyan erős, ha nem erősebb, mint a szülei, és nagyon nagy élniakarása van!! szerencsére!!
remélem, h most már csak élvezni fogják a kis Tomikát, és sok boldogságuk lesz benne!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


sziasztok, mentem

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Csibi,
szegények, nagyon nehéz lehetett ezeket feldolgozni. A hugom jár ovis angolra és a tanára is 600g-mal szülte meg a kislányát. Ő is hónapokig kórházban volt, nagyon kicsi volt a valószinűsége, hogy túléli, de minden rendben van vele szerencsére.

Monic,
de szerintem a nyers hústól csak akkor leszel beteg, ha meg is eszed, nem? Szerintem ez nem olyan, mint a madárinfluenza. :lol:
Amúgy kutyáim kitettek magukért :evil: Ma, hogy a doki mondta, kerüljem a nyalakodásukat, az ürülkékükkel való érintkezést... hát persze ma mindkettőre rájött délután a foshatnék. Azt pedig szegények nem tudják órákig tartogatni, így szépen az orrom elé tojt mindkettő 1 óra különbséggel.

i.kata
 
 


Nemone, nagyon drága hogy bemásoltad nekem, tudtam hogy ezek vannak benne. Nekem a dokim eröltette az integráltat de pl a down kórt nem. A férjem magyarázta hogy ő akkor lenne nyugodt ha rajtam minden vizgyálatot elvégeznének mert a férjem öccse ugyanis down kórós, bár tudjuk hogy nem örökölhető de elég nagy csapás én ezt látom nap mint nap. Lehet talán az integrált a dokik szerint valamivel többet tud mint a kombinált és négyes együtt, erre majd két hét múlva rá kérdezek. Azt nem értem hogy a 16 héten amikor kell csinálni az AFP-t akkor miért nem néznek meg minket?? Téged is és engem is csak 18 hétre rendeltek vissza a sotéra, jó engem a 16 héten megnéz a doki de csak kontroll. Nem értem de már lennék 20 hetes, már kurvára elegem van a vizsgálatokból. Holnap megyek vérvételre mert a Wasserman vért elvesztették győrben, mindennapra egy tojás. Komolyan mondom ha valami simán megy akkor már meglepődöm.

Kép
pgsuska
 
 


Sajnálom a rossz laptopokat. Nagyon örülök, hogy az enyém ilyen jó állapotbsn van. Pedig egy laptopnál a 10 év szép kor. Nem megy ugyan rajta sok új program, de ezt tudtam, amikor megvettem.

Szilvi: Sajnálom a nega tesztet.

Dita: Ezt nem hiszem el. Nem működött a teszt? Pár nap múlva próbálkozz újra.

Boniko: Sajnálom a papát és grat az évfordulókhoz.

Monic: Szépek a bútorok, jól jártál velük. Szép a szoba is.

Évi: Én is így jártam egy párszor a hozzászólásommal és azóta jegyzettömbe írok és onnan másolom be. Így mindig folyamatában tudok írni és nem marad ki senki, mert egyébként mindent elfelejtenék.



vicky79
 
 


Vicky, hogy mennyire igazad van. Már én is voltam úgy, hogy leírtam és elszállt.

Dita lejárt a teszt szavatossága.

Monic pihenjél.
timejka
 
 


Hát én bealudtam egy órát, most már majd mindennap így járok! :shock:
Aztán elmentünk az OBI-ba festéket venni! Persze olyan nem volt, de az alapozó is kezd elfogyni így azt vettünk, meg találtam azt az ididóta locsolóbigyót ami egy virágformát alkot és mint a gyogyós forog ide-oda, be is üzemeltük, hát csodás! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KATA
A prolactinja a tüszőérés után mindnekinek magas, a 3. napi számít!
Engem is beparáztattak a prolactinnal még az inszem előtt, aztán megcsináltattam a 3. napit és az meg teljesen normális volt! Lehet felesleges az a gyogyi Neked is!

MONIC
Összesen hányszor kellett mennetek?

ZSUZSKA
Látom unatkozni nem hagynak! :?

dita75
 
 


Kata,

az enyémek szerencsére a kutyapelusra intézik az ilyesmit ha nincs nyitva nekik a kutyaajtó. Viszont amikor a védőnő itt volt a férjem összeszedte a kutyapelust, hogy ne lássa a nő, én meg végig azon izgultam, hogy ne jöjjön rájuk a pisi-kaki.

Zsuzska,

nekem a 16. héten lesz uh és AFP együtt, nekem azt mondta a doki, hogy a két eredményt együtt kell vizsgálni.

Hasam újra kezdte a fájást, természetesen a héten nincs dokim, előre szólt, hogy nem lesz. Remélem, hogy reggelre elmúlik, ha nem akkor mindenképp felhívom a dokit, nem akarok kockáztatni.
Délután már el is sírtam magam úgy kétségbe voltam esve :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Dita,

arra gondolsz, hogy Szegedre hányszor kellett menni? A lombikig kétnaponta, az első megbeszéléstől számítva 10-szer biztos.
De megérte :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


vicky: azért még reménykedem:)

dita: te mikor tesztelsz újra?
Vendég
 


Dita,
mondom, nem tudom melyik napi alapján mondta, de gondolom ő jobban ért hozzá, mint te vagy én.

Monic,
sajnálom, hogy így elkeseredtél! Ne aggódj, biztos minden rendben van, csak most belehúzott a növekedésbe:-) De ha megnyugtat, akkor mindenképp hívd holnap a dokit!

Majd szétreped a fejem, 2 órát vártam a páromra a kocsiban, amikor akupunktúrán volt.

Jó éjt!

i.kata
 
 


Kata,

és mit mondott a párodnak az akupunktúrás doki?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Zsuzska,
szerintem azért kaptál 2 héttel később időpontot, mert kb. annyi, még megvan az AFP eredmény átlagban, és nekem már azzal kellett menni UH-ra, szintén a 18. héten.

Dita,
hát persze, hogy átadom az időpontot másnak. Most már nem lehet gond az inszemmel, főleg, hogy be van biztosítva a lombik időpont is. Csak tudnám, hogy 18-a, vagy 19-e :oops:

Monic,
pihenj sokat, de biztos nincs semmi gond. Amúgy igen, a doktorbácsihoz jelentkeztem be, direkt mondtam a nevét, hogy hozzá szeretnék, ahogy a priviben írtad. A csajszi nagyon készséges volt, már el is küldte a papírt e-mailben, hogy milyen előzetes vizsgálatok kellenek, ha haladni akarunk. Most már csak orvost kell találni, aki felírja nekem ezeket. Mármint beutalót ír hozzájuk. Na meg a férjemnek egy kis idő, hogy hajlandó legyen ezeket megcsináltatni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kép

KATA
Elnézésedet kérem, nem akartam a dokidat felülbírálni vagy ilyesmi, csak amikor velem is ezt a gyogyit akarták szedetni én nem akartam, mert olvastam hogy mennyire ütős!
Kicsit jobban körüljártam a témát és még egy netes endos doki véleményét is kikértem és ő írta nekem vissza, hogy a 3. napon csináltassam meg mert az a valós. Igy is lett több mint a felét mutatta mint a 21. napon! A dokim megnézte és azt mondta nem kell a bromo, tehát nekem lett igazam, még jó hogy körüljártam a témát, így is bealudnék bárhol bármikor hát még ha a bromot is szednem kéne feleslegesen ráadásul! :shock:
A te dokid biztos jobban ért a hormonokhoz mint az enyém!
Ő nem igazán erre specializálódott! :roll:

MONIC
Valóban megérte! :wink: :lol:
Szegénykém, remélem tényleg csak a szalagok nyúlása ennyire fájdalmas. Amúgy hogy tűröd a fájdalmakat? Sajnos lesz még részed rosszabban is, de utólag mindenki szép emlékként tekint vissza erre az időszakra, különben nem születnének gyerekek!
Remélem ma már jobban vagy!

NÉMÓCI
Te melyik intézménybe is jártál? Te is ennyire meg vagy elégedve a lombikos csapattal mint Monic?

SZILVI
Sztem holnap ha nem jön Pirinéni! :roll:

dita75
 
 


Dita,
semmi baj, de ha visszaolvasol, akkor én csak azt írtam tegnap, hogy TALÁN a 21. napiból mondta. Nem emlékszem már minden szavára pontosan, mert számomra elég stresszes még ez az egész.
Este még nézegettem a papírokat, kaptam egy olyat is,a min az van, mikor mit fognak nekem nézni am vv-éeken, és a 3. napihoz csak a PRL- gondolom prolaktin, a 21. napihoz csak PROG van bejelölve. Szóval ha 3 . napon fogják most nézni, akkor gondolom a gyógyszerfelírás is az alapján történt. A többit nem is nézik, mert azok teljesen normálisak.

Monic,
Hogy vagy? Remélem ma már jobban, mint tegnap!
A homeós doki nem mondott semmit külön a rossz spermaképre a páromnak. Őt is rendesen kifaggatta, aztán amikor le kellett vetkőznie az akupunktúrához, akkor elszörnyedt szegényem gerincén. Hát, egy hullámvasút kutyafüle a gerincéhez képest, annyi görbület ven benne, ettől a tartása sem a legszebb, meg fájni is szokott neki. Erre mondta, hogy ez javulni fog :lol: Ő is hideg :roll: Kapott ott helyben homeós golyócskákat, meg egy adagot, amit 1 hét múlva kell bevennie, és 2 hét múlva megy vissza. Kíváncsi leszek az eredményre. Van majdnem 2 hónapja, hogy javuljon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára i.kata 2008.08.28 07:49-kor.

i.kata
 
 


Sziasztok!

Monic,
Biztos, csak a szalagok nyúlnak, de ha sokáig tart azért kérdezd meg a dokidat! Nekem általában fél napig szokott fájni, aztán mintha elvágták volna.

Zsuzska,
Én is hiányolom a 16. héten az UH-ot, de ők a szakemberek, biztos tudják, hogy mikor érdemes UH-t csinálni.

Kata,
Hogy bírta a párod az akupunktúrát? Mit mondtak neki?

Dita,
Én a Budai Meddőségi Centrumba (BMC) jártam, és nálunk nincsenek külön inszemes, vagy lombikos orvosok. Nekem mindegyiket ugyanaz az orvos csinálta, igaz picit morcos emberke, de a szakmájához ért, és az a lényeg! Szóval, meg vagyok elégedve velük!

Szombaton megyünk 7 napos erdélyi körútra. :) Az egyik kollegám erdélyi, és megnézte az útvonalat, programokat, és azt mondta, hogy mindent megmutatnak, amit így elsőre érdemes látni! Tulajdonképpen nyaralni akartunk még, de annyira felbosszantott, hogy a repülőtéri illeték+kerozin pótdíj+még valami a szállás és a repülőjegy árának több, mint fele volt, hogy végülis emelett döntöttem. De ha belegondolok úgyis régóta szerettem volna látni Erdélyt, és babával már nem valószínű, hogy el tudtunk volna menni, most meg még úgyse olyan nagy a pocakom, hogy gond lenne egy ilyen út.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Némóka,
jajj, nagyon fog tetszeni Erdély! :lol: Szerintem gyönyörűséges. Gondolom a "klasszikus" helyekre mentek, mint Békás szoros, Gyilkos-tó, Parajd...
Szegény férjecském egész jól viselte, egy szóval nem mondta, hogy nem akarja, hogy megint megbökdössék:-) Egy zavarta, hogy teljesen lezsibbadt az egyik lába, de ilyen eleinte nekem is volt. De amúgy hősies volt :lol:

Dita,
szerintem mindenhol ugyanazok a dokik a lombikosok, akik az inszemesek, csak itt már több szerepe van a biológusnak is.

i.kata
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Dita,

a pesti Kaális csapat is nagyon jó, a Szülészetek és kórházak - Kaális párok fórumába is szoktam írni és ott van egy csajszi aki Szegeden szeretne szülni, de a pesti Kaáliban csináltatta az első lombikot, mindenféle gondja volt szegénynek, endotól kezdve, azt hiszem Bromot is szedett és az első lombikja sikerült, ráadásul ikrei lesznek :wink:
Esetleg írj oda néhány sort, hogy melyik Kaálit ajánlják neked, az eljárás mindenhol teljesen ugyanaz független attól, hogy az ország melyik pontján van az intézet.
Linácskának azért jó a szegedi, mert ők csak bepattannak az autóba és autópályán 1 óra alatt ott vannak.

Linácska,

nyugodtan hívd fel őket, hogy melyik nap kell menned, biztos megmondják. Én is sok apró kérdéssel hívtam a nővéreket annak idején.
Érdemes a vizsgálatokat akkor csináltatni amikor mentek, vagyis úgy, hogy november 18 v. 19-re minden eredményetek meglegyen.
A férjednek ha van régi spermavizsgálata az is elég, amit én leadtam az 1,5 éves volt és elfogadták mert nagyon jó eredmények voltak rajta.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Kata,
Igen, a klasszikusokat nézzük meg. :D Tényleg ott ugye hüvősebb van pár fokkal, mint nálunk? Vigyek melegebb ruhákat is?

Amilyen szerencsém van amúgy tegnap este egyik pillanatról a másikra elkezdett nagyon fájni a torkom. :? Olyan mintha lenne valami a nyelőcsövem kezdeténél, mert minden nyelésnél érzem. De szombatig elmúlasztom!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Kata,

jobban vagyok, egy kicsit még érzem a hasam, olyan, mintha izomláz lenne benne. Úgyhogy lehet, hogy volt egy kis keményedés is tegnap.
Pedig semmi stressz nem ért, második napja csak pihentem itthon, még a házból sem létpem ki...

Nemone,

mi vasárnaptól indulnánk Bükkszékre (az a falu mellé ahol múltkor hosszú hétvégézünk) anyukámmal és a keresztszüleimmel, de a vállalkozásnál pont akkor van a hó vége hó eleje, így szerdától csatlakozunk hozzájuk, szomabon jövünk haza. Nagyon várom már, főleg a férjem miatt mert nagyon sokat dolgozik mostanában és ráfér a pihenés.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Én lassan öltözöm mert el kell mennem a könyvelőkhöz bankot egyeztetni, utána meg a kórházba a véreredményekért és a bakteriológiáért.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok!

Dita: Te csak ne gondolkozz most azon, hogy hova jelentkezz be lombikra, mert 3 nap múlva egy kétcsíkost fogsz dobni! :wink:

Linácska: November közepe még milyen messze van, addig simán babás leszel inszemmel vagy spontán, hisz minden eredményed tökéletes!

Monic: Remélem, többször nem fordul elő ez a hasfájás, elég ijesztő lehetett. MagneB6-ot nem próbáltál bevenni? Állítólag nagyon jó. Napi 3x2-t lehet bevenni belőle.

Némóka: Kellemes pihenést Erdélyben! Biztos nagyon gyönyörű lesz. Azért vigyázz magatokra, ne erőltesd meg magad!

Kata: Ezt a Bromot én nem ismerem, de remélem következő hónapra helyre állítja a prolaktint, és kezdhetitek a long protokollt.

Tegnap be kellett mennem a "városba" elintézni pár dolgot, csak 3 órára voltam el, de úgy elfáradtam, hogy utána 2,5 órát aluszkáltam. :) Pedig az utóbbi napokban már kibírtam délutáni szunyókálás nélkül. Nem tudom, hogy hogy bírnám a munkába járást.. egyelőre jobb itthon táppénzen (főleg, hogy még több pénzt is kapok így). :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
 
 


Nemone,

most hogy letelt a 12 hét milyen vitaminokat szedsz?
Én a folsavat abbahagytam.
Szedek:
- Gravida 2 naponta 1 szem
- MagneB6 (jelenleg 3x2 szemet a hasfájás miatt, amúgy 3x1)
Kellene még szednem valamit?

Kata,

majd kérdezd meg a dokidat, hogy lombik után hány napig milyen gyógszereket kell szedned, mert nekem rengeteg kimaradt és ha ugyanazt kapod te is akkor szívesen elpostázom neked :wink:
Folsavból is maradt vagy 3 levéllel.

És ha valakit érdekel 1 doboz Closti, azt is találtam.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Denika,

szedem a MagneB6-ot, tegnap óta 3x1 helyett 3x2-t. Lehet, hogy ez is segített abban, hogy mára már kutya bajom.
Az első időkben én éjjel-nappal aludtam, nem volt gond az esti elalvással sem.
Most pedig ha felébredek éjszaka pisilni akkor nagyon nehezen tudok visszaaludni.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok LÁnyok,

Kata: a párod egy hős!! 2 hó alatt sokat fog biztos javulni, te is sokat javultál rövid idő alatt!!

Monic: magneb6 !! tuti csak a szalagok nyúlnak!

Némóka: biztos szép lesz Erdély, jót fogtok kirándulni!

Denika: az első időszak a nagyon nehéz! utána megszűnik az álomkór! volt , h én ráborultam a mhelyen az asztalra kicsit, és elaludtam 30 percet. de volt, h kávét kellett innom du, pedig én nem kávézom.
aztán meg azért leszel fáradt napközben, mert este rosszul alszol a pocaktól!!
szóval lesz ez még hol jobb, hol rosszabb!!! :lol: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Némóka,
már régen voltam (2x voltam), de emlékszem milyen idő volt. Ha jól emlékszem a fényképek alapján (amik nincsenek itt nálam), akkor végig rövidujjúben voltam. Nem tudom pontosan hova mentek majd, de ha lementek a sóbányába, akkor oda azért érdemes lehet vinni egy pulcsit. Egy-két melegebb ruhát ha betesztek az biztos nem lesz baj :wink: Tudod milyen kiszámíthatalan az időjárás itthon is. Egyik héten 33, aztán meg hirtelen 17fok :roll:

Monic,
köszi, majd megkérdezem :wink:

Pont azon gondolkodtam, hogy milyen vitaminokat kezdjek szerintetek szedni így a lombik előtt? Mostanában kicsit leálltam minden vitaminnal :oops:

i.kata
 
 


Czinki,

jól emlékszem, hogy ígértél nekünk pocakfotót? :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic,
Én még szedem a napi 1 Gravidát, és van még 5 szem folsavas, azt még beszedem. Úgy tervezem, hogy Erdély után már csak másnaponta veszem be a Gravidát, de akkor a többi napon jódot kell szednem az endokrinológus szerint.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Kata,

nekem a lombik előtt C vitamint, Gravidát MagneB6-ot kellett szednem, és nem árt ha folsavat is szedsz. :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Kata: Leírom, én miket szedtem a lombik alatt. A Decaval együtt kezdtem szedni: napi 1 Gravida, 1 500-as C vitamin, 1 folsav, 1 E vitamin (asszem 200-as). Ezeket szedtem egészen a leszívásig. A stimuláció kezdetétől szedtem még reggelente "fogpiszkálónyi" méhpempőt, és 1 Aspirin Protectet. A méhpempőt a beültetés napján hagytam abba, az Aspirin Protectet addig szedtem, amíg volt (a beültetés után még kb. 1 hétig). Jah, és még a beültetés napjától kezdve napi 3x1 MagneB6. Kicsit soknak tűnik mindez, biztos nincs szükség ennyi mindenre, de én úgy éreztem, hogy ez kell nekem a sikerhez. :) A protokollban egyébként csak a Gravida volt benne.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
 
 


Monic,
köszi, akkor majd csak Gravidát kell vennem. :lol:

Denika,
neked is köszi! :lol:

i.kata
 
 


Linácska, mint tudjuk az AFP-t vérből nézik és nekem a 16 héten nem lesz vérvételem, csak a 18 héten. Uh lesz két hét múlva addigra megvan a kombinált teszt véreredménye.


Nemone, kellemes utat Erdélybe, picit irigyellek nagyon szép hely. Neked sem beszélt a dokid az AFP-ről csak a 18.heti négyes tesztről?? Nem tudom hogy a mi dokijaink miért hagyják ki a 16. hetet?? Nem értem az én orvosam egyáltalán. A Down kór szűrést a 12 héten csinálják. Nekem azt is a 13 hét végén tudták kinkeservsen megcsinálni. Miért jó neki az hogy mindig késik minden?????



Csajok én Elevitet szedek már 3 hónapja de lassan elfogy és azon gondolkozom hogy váltok a Gravidára. Vélemény róla??


Dita, rezeg már a léc, hogy érzed magad???????????
:lol:

Kép
pgsuska
 
 


Zsuzska: nekem gravida jobban bejött. elevittől teljesen székrekedésem volt, bár én inkább rekedős fajta is vagyok. de gravidától nincs semmi bajom, csak mostanában, hiába eszem a sok gyümit és iszom mint a gödény. :roll: csak sajnos nem mozgom semmit és szerintem inkább ennek köszönhető. :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


ZSUZSKA
Köszönöm kérdésedet.
Hát nekem most olyan vegyes érzelmeim vannak!
Senki nem bosszantott fel, olyan sem nagyon történt aminek igazán örülhetnék mégis hol levert vagyok, hol üvöltenék, hol meg tomboló jókedvem van. Sztem állva is el tudnék aludni. :lol: :lol:
Nagyjából ennyi!

Gravidát vegyél, én is hajlamos vagyok a székrekedésre, volt is ilyen műtétem, nem szerenék még egyszer odakerülni, úgyhogy kerülöm az olyan ételeket ami okozhat ilyet, az elevitet is azonnal abbahagytam, kidobtam vele egy csomó pénzt az ablakon! :roll:
De a Gravida sokkal jobb, megszűntek a panaszok! 8)

CZINKI
Én sem mozgok a házimunkán kívül semmit! :oops:
Ha közülünk mindenki dobna egy pocakfotót én vinném el az aranyérmet. Komolyan amióta megint szedem az utrot.......... hát toltál mintha egy lufit nyeltem volna le! Csoda, hgoy eddig még nem kérdezték meg, hogy hányadik hétben járok! Mondjuk próbálom elfedni lebernyegszerű cuccokkal! :roll: :oops:

DENIKA
Csúcs a vonalzód, te már biztosra mész?

NEMONE
Biztos nagyon jó lesz Erdélyben, eddig csupa jót hallottam róla. Picurkátok is élvezni fogja! :lol:

MONIC
Örülök, hogy már jól vagy! :D

dita75
 
 


Monic, örülök, hogy jobban vagy már, megijesztettél.



Kata, én jól ismerem a Bromocriptint szedtem is három hónapon át. Este kellett mindig felet bevennem még terhesen is egy darabig. Először nagyon fájt tőle a fejem aztán ahogy megszokta a szervezetem utána már nem volt olyan gáz. Épp tegnap ajándékoztam oda egyik kedves kolleganőmnek. Odaadtam az összes ilyen gyógyszert.

Kép
pgsuska
 
 


Annyira aranyos anycikám most hívott, hogy mi van már vannak tüneteim? Egyfolytában arra gondol, hogy van-e már 6. unokája!
ÉS hogy mindenképpen hívjam fel bármilyen fejlemény van, mert éjjel már nem tud aludni az izgalomtól! Annyira aranyos volt! :lol:
Nem szabad csalódást okoznom neki!
Basszus még a könnyeim is eleredtek! :shock:

dita75
 
 


Dituli: nagyon aranyos az anyukád!!! kívánjuk a legjobbakat holnapra!! +++++++++++++!!!!!!!!!!!!
járjuk el a piriűző wodoo táncot!!! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


jaj, nemsokára megyünk céges ebédre egy elég extra helyre a feneketlen tóhoz. búcsuztatunk egy vipes emberkét.
már előre megnéztem az étlapot és fincsi halacskát fogok enni!!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


dita: nekem sehol sincs piri, pedig elvileg tegnap vagy ma kellett volna megjönnie. de szerintem nekem az utro és a duphaston csinálja, hogy nem jön meg. bár egyszer kaptam már duphastont és akkor arra adták, hogy megjöjjön. :shock:
a fene se érti ezt :)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: