Új privát üzeneted érkezett!

No mi van csajok, kihalt a topik? No, én ezért nem fogok örülni, hogy Ti visszamentek dolgozni, akkor még kevesebben leszünk. :cry:

Zsuzsi! Én sűrítek főtt krumplival, vagy Bálintnak pelyhekkel is. Pl. kölespehely, zabpehely.
Én a Tesco gazdaságos előrecsomagolt apróhúsokat se bírom, nagyon gáz. Jobban szeretem megvenni egyben amit akarok, és ugyan nem szeretem "boncolgatni" a húst, de kénytelen vagyok. Akkor levágom azokat a részeket, amit nem akarok megenni...
Én most tejszínes főzeléket (egres) csináltam Bálintnak, kíváncsi vagyok.
Képzeld, kapott Bálint Hipp szeletet ajándékba, ilyen is van a Müllerben? Két vékony ostyalap között gyümölcstöltelék, 1 éves kortól. Valahonnan jó lenne szerezni!

Többieknek meg tessék visszatérni!!!

Krisztáról nem tudtok valamit?

dkata
 
 


hajni777 írta:Orsi,
tudom én, hogy a legjobb, ami háilag készül, abba azt teszünk, amit akarunk - nem vitatkozom én ezzel! :wink:

nem erre értettem.
Hanem arra, hogy néha azt érzem, hogy szerinted csak az a jó, ami teljeskiőrlésű, ami fehér hús... stb.... stb.
Pedig ez azért nem így van, és szerintem a kiegyensúlyozott, semmit nem tiltó táplálkozással összességében egészségesebb étrendet lehet kialakítani.

zsuzsi73 írta:Orsi

Te mivel sűríted a főzelékeket, ha nem liszttel?

liszttel, csak nem rántással, hanem inkább habarok vagy krumplival sűrítek - pl. krémleveseket -
ill. szószokat néha vajjal

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én csomó mindent rántással is készítek: eldöntöm, akarok-e abba a cuccba + olajat, zsírt vagy vajat (liba és mangalica zsírom is van, irtó fincsi :lol: ), ha igen, akkor rántás (vagy ha pl. a pirult fokhagyma íze kell bele), különben habarás, az sokkal gyorsabb.

dkata
 
 

 
 

Kata

nem tudom van-e a müllerben, majd megnézem. én is vettem már olyan szeletet, Ausztriában a plus-ban.
Én csak filézett házi csirkemellett szoktam venni, de még arról is levágok minden hártyát, bár azon nem nagyon van.
Egyelőre csak krumplival sűrítek, bár mostmár csinálhatnék rántást is, hisz kenyeret eszik. Ma karalábéfrőzelék volt csirkével, megette szerencsére.
Megkérdeztem egy ismerősömet, kertészmérnök, azt mondta, ő a barackot turmixolva fagyasztaná le, nem félbevágva. Na, majd rakok el így is, a fehérhúsúból.
Te még milyen gyümölcsöket raktál el télire a fagyóba?
Ja, jó lenne, ha itt jobban pezsegne az élet.
Hétfőn megyünk a Kolpingba, nagyon nagyon várom :D :D :D :D :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! De jó Nektek! (Kolping) :lol: :lol: :lol: Kezdődik a suli, mi most annak lázában égünk, vége a jó világnak, hogy addig alszom, amíg Bálint fel nem ébred. Most már kelhetek hajnalban. :evil:
Barackot rakhatod turmixolva is, csak ahhoz akkor "edény" kell, meg sietni kell vele, ne barnuljon meg. Vagy jégkockatartóba és utána zacsiba.
A karalábé Bálint egyik kedvence! :lol: Legtöbbször én is csirkemellet veszek, de én pl. szeretem a csirkecombot, májat is. A halat imádom, de azt még Bálint nem evett, és Ádám se szereti. Az emberem viszont a csirkét nem eszi meg (úgy kell csinálni, ne tudja, hogy csirke az illető). Marhahúsból leves vagy pörkölt (ezt mindenki szereti) készül, disznóhúst nagyon ritkán veszek - ember ezt enné ezerrel, de az ritkán van (Pl. oldalast sütök).

Néztem a Hipp osztrák oldalán a szeletet, meg is találtam, persze nálunk nincs. :cry:

Én fagyasztóba most nem nagyon raktam el, tavaly többet, zöldségeket is. (Enyém fagyasztóba valamiért soha nem fér semmi - persze ennek van pozitív oldala is -> mindig tele van! :lol: ) Meg én akkor is lefagyasztom, ha sok zöldséget veszek, ne csoffadjon a hűtőben (pl. répa, zöldség, karalábé, zeller...). Most ami van fagyasztva: meggy, barack, sóska (anya kertjéből), cukkini, egres, petrezselyem-, zellerlevél, bazsalikom. És főzve, turmixolva van még télről céklám, lassan dobhatom ki, nemsokára lesz megint.

dkata
 
 


Kata :D
az, hogy honlap szerint nincs MO-n nem jelenti, hogy a Müllerben nincs, mivel neki teljesen más az ellátása, nem a magyar forg. keresztül jönnek be a cuccai. Egy csomó dolog van, ami Mo-n sehol máshol nincs.

Nálunk sokféle hús van, a csirkemell kezd kiszorulni, mert az a legízetlenebb hús, ha veszek, akkor is bőröset és utólag szedem le a bőrét (hacsak nem ropogósra sütöm :D :D)
A csirkéből combot jobban szeretem, mert sokkal ízletesebb - ált. felsőt veszek, mert azon több a hús -, marhából, sertésből főleg leves ill. pörkölt készül ill. a tepsis húsokat szoktam karajból elkészíteni.

Halat a fiúk szeretik, Lili is evett már, de azért nem kerül heti szinten az asztalra, pedig jó lenne.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Gyerekeknek milyen halat adsz? Én is szeretném bevezetni hogy legyen minden héten, mert azt pl. a férjem is imádja. A Balatonnál pl. most 10 nap alatt 1x ettem rántott sajtot, többi napon MINDIG halat, volt, hogy halászlevet roston hallal :lol: :lol: :lol: .

dkata
 
 


Ja, a Hippet azért kérdeztem pont, hogy van-e a Müllerben, hogyha járok olyan helyen, vennék, mert nálunk az sincs. Pesten hol van Müller? És máshol?

dkata
 
 


Kata :D
lazacot ha szép filét kapok és magam filézem ki ill. tengeri halfilét,de mivel azt más filézte alaposan át kell bogarászni - abban nem bízom annyira -

én jövő héten megyek Müllerbe, megnézem Neked.
Pesten ha jól tudom csak a ferihegyi reptérnél van 1, de lehet, hogy már máshol is nyitottak.
a mueller.de oldalon meg lehet nézni, magyar honlapjuk pár hónapja még nem volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Vendég
 


Nálunk a főzelékek nem nagyon mennek, meg levest sem nagyon eszünk. Nem vagyok egy leveses, nekik meg macerás kanalazni, abból csak a zöldségeket adom nekik. De sok párolt zöldséget, meg zöldséges húst eszünk. rizottó szerűségeket, meg rakott cuccokat.
Személyszerint a teljeskiörlésű dolgokat sem szeretem, a kifőtt tésztákat pl, kifejezetten utálom belőle, de teljeskiörlésű lisztben panírozok, mert nem szed fel annyi olajat. pl a barnarizst szeretem, de ők nem nagyon bírták emészteni, meghajtotta őket, meg kijött emésztetlenül, mint a kukorica.
Tényleg szőlővel mi van, mert egy táblázatban sem találom, de én már adom nekik szőröstől bőrőstől.
Csirkéből a comb jön be nekem is, általában filét veszek abból is, de megy a disznó, meg a marha is.

dobok pár képet a nyaralásról:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

katyerina
 
 


Zsuzsi,
húú de irigyellek a Kolping miatt,oda már én is nagyon vágyom!

Katyerina,
csajok édesek!

kaja:szerencsére tök jól esznek,kivéve,ha kánikula van.
Szeretik a zöldségleveseket(hei 2x van),főzelékeket néha igen-néha nem,a nyári kedvenc a rizses lecsó(neeeem kolbásszal,mert úgy utálom,csak hagyma,paprika,paradicsom),kedvenc még a rakott kel,a kovi ubi,ubi sali,rántott karfiol.
Húsok közül a csirkét esszük,anyós szokott Apának főzni disznópörit,mert én évek óta nem vettem már disznóhúst,mert büdös!

Szombaton kezdődik a suli,sajnos kevesebb időm lesz.
Álláskeresés alakul,szóltam már a polgármesternek,hogy helyben szeretnék elhelyezkedni,szól,ha,tud melót.Szerencsére tök jóban vagyunk,még anno együtt nyaraltunk,tegezem is,úgyhogy bizakodom!

Andi
Kép
aanda
 
 


Katyerina :D
látom, Nektek is lett kendőtök :) :)

szőlőt Lili is egyben eszi, ha nagyon nagy a szem, ketté vágom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Ma hasi UH-n (is) voltunk és Milán kisfiam refluxos :( . Volt valakinél refluxos gyerek? Mikorra nőtte ki?

Köszi... mindig csak kérdéssel és problémával jövök :oops: de egyelőre csak erre van időm...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!

Ma hasi UH-n (is) voltunk és Milán kisfiam refluxos :( . Volt valakinél refluxos gyerek? Mikorra nőtte ki?

Köszi... mindig csak kérdéssel és problémával jövök :oops: de egyelőre csak erre van időm...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!

Ma hasi UH-n (is) voltunk és Milán kisfiam refluxos :( . Volt valakinél refluxos gyerek? Mikorra nőtte ki?

Köszi... mindig csak kérdéssel és problémával jövök :oops: de egyelőre csak erre van időm...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni! Háááááát, a refluxot kezeld feltételesen, szerintem. Mert fiúknál gyakori, és ahogy nőnek a záróizom is erősödik és záródhat! Engem azért nem is küldtek még ilyen kicsi korában uh-ra, szerintem a kisfiad még nagyon pici... Nem akarlak elkeseríteni, én leírtam mindent, amit kipróbáltam és csináltam Bálinttal, de őszintén megvallva, semmi nem segített, csak az idő. Bálint bőven 1 éves kora utánra "nőtte" ki, rengeteg anyatejet, kaját hányt vissza, folyton mostam. Hiába emeltem meg a kiságyat, vagy büfiztettem órákig, teljesen mindegy volt. Azt mondják, akkor múlik a reflux, amikor már szilárdat eszik a gyerek és napjai nagy részét függőlegesben tölti. Tudom hogy nagyon rossz, sajnálom. Főleg, hogy így nem nagyon tudod, mennyit eszik. :cry:
Valami gyógyszert vagy tanácsot adtak?
Van refluxosoknak tápszer, amit előetetve kicsit besűríti a pocaktartalmat.

Katyerina! Nagyon aranyosak a lányok, és nagyon szép az az első kép, amin hárman vagytok!

Pandácska! Ezer köszönet, akkor van Miskolcon is, ez szuper!

dkata
 
 


Kata :?
Köszi. Igen, esszük már egy ideje az AR-es tápit, nem sok eredménnyel :(
Nekem egyedül az jött be, hogy a gyerek feje a karomon és úgy alszik. Akkor nem bukik, viszont ez elég kényelmetlen nekem... de persze ez a babakor nem is a kényelemről szól a szülőknek...
3 hónap múlva megyünk kontrollra, ill. ha a 2 gyerek között 1 kg fölé menne a különbség. Gasztroenterológussal is beszéltünk, mert pont volt rendelés. Gyógyszert nem javasolják, csak ott, ahol a gyerek fogy is, vagy sokszor beteg.
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni! Akkor türelem... Amíg gyarapszik a súlya, nincs nagy baj, bár biztos hogy rossz neki a hányás (mi mindig olyan büdösek voltunk, már bocs... én pótruha nélkül el se mentem sehova - mármint magamnak is vittem, Bálintnak meg 1 napra is több váltást). Most egy pár hónapja van igazi kisbaba "szaga". Kiságyat nem tudod megemelni úgy ahogy a karod van? Szopispárnát a lepedő alá, vagy valahogy? Tudom, párnát nem lehet, de valahogy emelni a kis fején....

dkata
 
 


Kata! Biztos meg tudnám emelni az ágyat, de ha velem alszik, jobban alszunk mindketten, különben percenként rohangálok a kiságyhoz, hogy nem bukott-e... Rémes mennyiségekben úszik... sokszor kell éjszaka cserélni alatta és rajta mindent...
Mi is tegnap 3 váltás rucival indultunk és annak rendje s módja szerint lehányta az ortopéd orvost... aztán az UH-st is... Engem véletlenül kihagyott :roll:
Maga a reflux nem fáj neki, viszont hasfájós is (látták a buborékokat a gyomrában) inkább azért szokott sírni. Számomra a legaggasztóbb nem is az, marad-e a gyomrában (marad... sokszor mérem), hanem hogy nehogy megfázzon, hiszen vagy 10 percenként ruhát cserélek rajta, vagy kicsit azért olykor hagyom száradni is... meg ugyebár a másikkal is kell foglalkoznom... Mindenféle partedliket teszek a nyakába, de bizony hamar "kicselezi"...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni

igaz, Olivér nem bukott olyan nagy mennyiségeket, mint amikről Te írsz, de azért sok jött belőbe vissza. én azt csináltam (hogy ne fázzon meg), hogy melltartóbetétet raktam a nyakához a body alá, babylove - dm-es, ez sokat felszívott. Ha előkét raktam rá, az is átázott. Nem tudom, Milán is csak a mellkasáig bukja le magát? mert akkor ez segíthet.

Kata

az én párom meg a csirekmellen kívül nem eszik meg semmit, mondjuk én meg azt se nagyon, meg lennék hús nélkül hónapokig. nem vagyok vegetáriánus, csak utálom a hús szagát. főleg nyersen.
Olivér viszont minden nap eszik húst, 5-6 dkg-s darabot rakok a főzelékbe.

Szőlőt már lehet enni? ha ezt tudtam volna, na, adok akkor én is.
A párom tegnap pick szalámit adott Olivérnek, ez nem baj?
mert azt penésszel érlelik vagy mi, csak nem lesz baja tőle.

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi!

Megnéztem még egyszer a Römer üléseket. A Römer King Plus és a Römer Safefix Plus között nem igazán értem a 25.000 Ft különbséget. :roll: Én úgy nézem, hogy tök ugyanazt tudják. Szerinted?

Lányok fogápolást mikor és mivel kell kezdeni? Úgy értem, hogy fogkefe vagy vmi más? :shock:

Kata!
Müllerben van Hipp, de más az áruválaszték mint egyébként Magyarországon Hipp terén.

Kép
jud71
 
 


Jud :D
nem igazán.
A king plus szerintem nem isofixes és nincs a letalpalója sem.

fogkefe és semmi más ca. 2 éve skorig, amíg ki nem tudják köpni a viet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


A römer king plus biztonsági övvel rögzíthető, az van nekünk is. A letalpaló nem tudom mi... :oops:

A fogmosás nálunk még mindig a fogkefe rágcsálásáből áll.

Fanni!
:(
lányok!

15 hós oltással mi a tapasztalat? enge, egy ismerősöm jeszteget, hogy akár 10 nap múlva is kijöhet valami tünet.
Mi meg öltás után megyünk anyukámhoz 10 napra. Megint bolhát irtunk.
:evil: :evil:


Tényleg a múltkor megcsináltam a cukkini lekvárt. Szerintem nagyon fincsi. Citrom lekvár íze lett. :)

katyerina
 
 


Hajni,
Állunk elébe… Mikor jöttök? :D

Aanda,
Hja, kérem! Aki a polgármesterrel kokettál… ! 8)

Katyerina,
Jaj de szép az, ahol a víznél álltok!!!
A szőlőt egy darabig magozgattam, aztán egyszercsak hamm! bekapták egyben. Úgyhogy ők is szőröstűl-bőröstűl…Csak én nyammogom, mert se a magját, se a héját nemtom lenyelni. :roll:
Citrom-lekvár! Hmm, az viszont jó lehet! :D

KépKép
pompomlány
 
 


katyerina írta:15 hós oltással mi a tapasztalat? enge, egy ismerősöm jeszteget, hogy akár 10 nap múlva is kijöhet valami tünet.

az a régi oltóanyagnál volt, az újjal semmi ilyen nincs.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, mennyire régi oltóanyagnál? Mert amit Bálint kapott, attól volt. 2 napig lázas volt és tiszta rózsahimlő pöttyös volt a mellkasa. És kb. 10 napra rá jöttek az oltási reakciók.
Katyerine! De lázcsillapításon kívül mást nem igényel, sztem nyugodtan elmehettek. Nekem pont akkor volt az egyik vizsgám, azért paráztam.

dkata
 
 


jud
nekünk safefix van, nagyon bevállt

Kép
Kép
emma1976
 
 


Dkata!

Én vettem már ilyen gyümölcsös Hipp szeletet a Müllerben Békéscsabán, így gondolom mindegyik boltjukban árulják... A kisfiamnak nagyon izlett...

Kép
almodo
 
 


Képzeljétek, a jövő heti csütörtöki Kaális látogatásom veszélybe került. 31. nap, és mensi sehol. Persze ez akár hiperszuper hír is lehetne, de teszteltem, fullnegatív :( Szóval a tökpontos mensim most, mikor fontos lenne, hogy pontos legyen, jól megszívat.... :x

Kép
Kép
emma1976
 
 


Álmodó! :lol: :lol: :lol: Köszi! Bálintnak is nagyon ízlik, azért keresem. Légy szíves írj magatokról, legalább egy pár sort!

Emma! :cry: :cry: :cry: Kitartás! Nekem is mindig vacakol mostanában, azt hiszem, megjött, és akkor még vagy 5 nap mire beindul. :twisted: Tiszta gáz. Csak ugye nekem már mindegy, sajnos... Próbálkozz a hagyományos módszerekkel! Torna, szex... :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


köszi.

Végülis, ha valami van ott is van orvos.

katyerina
 
 


Emma,
:cry:

Ti hogy álltok a téli cuccok beszerzésével?Én már szinte mindent megvettem! :lol: Három forrásom van használt ruha téren,gyönyörűbbnél gyönyörűbb ruhákat vettem a fiúknak:overálokat,bélelt nacikat,őszi-tavaszi kabátokat,pulcsikat,szabadidőruhákat!
Még vacilálok,hogy megvegyek-e egy vadi új bélelt bakancsot 5000-ért,event márkájú!Szerintetek?A csaj szerint 18 ezer volt,de a kisfiának nem lett jó még tavaly,mert magas a lábfeje.Nem ismerem ezt a márkát!Ti?

Andi
Kép
aanda
 
 


Katyerina,
15 hós oltás után az Arni estére belázasodott,másnap már kutya baja sem volt!
Enyémek is csak rágcsálják a fogkeféket,bár mozgatni is tudják,de az alapos fogmosáshoz sztem még kicsik!

Fanni,
Milánt sajnálom,nálunk Arni volt ilyen,kinőtte!Kitartás!

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok! :D

Pár napig itt voltak a tesómék, úgyhogy semmire se volt időm. Egész nap úton voltunk, kipurcantam. De jó volt! :D

Orsi,
Ja, kaja téren tényleg így gondolom, viszont mivel én csak próbálom gyakorolni az egészséges táplálkozást (hiszen engem nem így neveltek ), így sokszor vétkezek pl. egy-egy kakaóscsigával, néha mekiset is eszem meg ilyeneket.:oops: :( Anyu vmelyik nap kitalálta, hogy őzpörköltet csinál. Ettem belőle, olyan örömmel csinálta, de utána olyan undor fogott el! Mondtam is szegénynek, hogy nekem többet ilyen nem kell. Csirkéből én is combot szeretek…:D

Kata,
Mi a különbség a rántás meg a habarás között? Sose tudom…:oops:

Zsuzsi,
Jó kolpingozást!:D

Katyerina,
A levest mi is utáljuk apával! :lol: Nagyon jó képek, gyönyörűek a csajok, és a 3-as kép is zseniális!:D Mi a jövő héten kapjuk a 3 hóst, ezek szerint tartanunk kell tőle? Nemáá’! Nekünk a doki azt mondta, hogy csak a tojásfehérje-allergiások nem kaphatják meg, mert csirkeembrión tenyésztik. Vállba kapják állítólag.
A fogát én először alaposan megmosom, utána kapja meg Ő a fogkefét, és dörzsölgetheti, ha akarja.

Anda,
Milyen volt a suli? Téli cuccokkal mi is jól állunk, kell még overáll meg cipő, bakancs. Már várom, hogy jól beöltöztethessem!:D

Fanni,
Hasfájásra kipróbáltátok az infacolt? Refluxot sajnálom…:(

Jud,
Én teszek egy icipici fogkrémet a fogkefére (max. egy lencsényit ), olyat, amit nem baj, ha lenyel. Ha veszel, fontos, hogy ne tartalmazzon fluoridot, mert ha amúgy is ásványvizet kap a gyerek (vagy babavizet ), akkor felhalmozódhat, és megszínezheti a fogakat. A tesómék jártak így, a gyereknek sárga foltok lettek a fogain, elég durva volt. Hál’ az égnek, a fluoridpótlás megszűntével a foltok is elmúltak. Én a dm-ben vettem nenodent-et, vagy hogy híjják… :roll:

Pompi,
Szervezni kéne egy topiktalit…:D

Emma,
Milyen bunkó ez a mensi! Megjött már?


Pár napig itt voltak a tesómék, úgyhogy semmire se volt időm. Egész nap úton voltunk, kipurcantam. De jó volt!

Orsi,
Ja, kaja téren tényleg így gondolom, viszont mivel én csak próbálom gyakorolni az egészséges táplálkozást (hiszen engem nem így neveltek ), így sokszor vétkezek pl. egy-egy kakaóscsigával, néha mekiset is eszem meg ilyeneket. Anyu vmelyik nap kitalálta, hogy őzpörköltet csinál. Ettem belőle, olyan örömmel csinálta, de utána olyan undor fogott el! Mondtam is szegénynek, hogy nekem többet ilyen nem kell. Csirkéből én is combot szeretek…

Kata,
Mi a különbség a rántás meg a habarás között? Sose tudom…

Zsuzsi,
Jó kolpingozást!

Katyerina,
A levest mi is utáljuk apával! Nagyon jó képek, gyönyörűek a csajok, és a 3-as kép is zseniális! Mi a jövő héten kapjuk a 3 hóst, ezek szerint tartanunk kell tőle? Nemáá’! Nekünk a doki azt mondta, hogy csak a tojásfehérje-allergiások nem kaphatják meg, mert csirkeembrión tenyésztik. Vállba kapják állítólag.
A fogát én először alaposan megmosom, utána kapja meg Ő a fogkefét, és dörzsölgetheti, ha akarja.

Anda,
Milyen volt a suli? Téli cuccokkal mi is jól állunk, kell még overáll meg cipő, bakancs. Már várom, hogy jól beöltöztethessem!

Fanni,
Hasfájásra kipróbáltátok az infacolt? Refluxot sajnálom…

Jud,
Én teszek egy icipici fogkrémet a fogkefére (max. egy lencsényit ), olyat, amit nem baj, ha lenyel. Ha veszel, fontos, hogy nem tartalmazzon fluoridot, mert ha amúgy is ásványvizet kap a gyerek (vagy babavizet ), akkor felhalmozódhat, és megszínezheti a fogakat. A tesómék jártak így, a gyereknek sárga foltok lettek a fogain, elég durva volt. Hál’ az égnek, a fluoridpótlás megszűntével a foltok is elmúltak. Én a dm-ben vettem nenodent-et, vagy hogy híjják…

Pompi,
Szervezni kéne egy topiktalit…

Emma,
Milyen bunkó ez a mensi! Megjött már?:twisted:
20140901102739
 
 


Na, nagyon ügyes voltam... :? :lol:
20140901102739
 
 


Hajni

jó sokat írtál :D
Az a dm-s fogkrém direkt babáknak való?
Bírom, hogy már többedszer kérdezed, a rántást (ami olajjal) meg a habarást (ami tejföllel készül).
Te rendeltél már az őszi kollekcióból a nextes csajtól?

Aanda

de jó neked, hogy már meg vannak a téli cuccok, nekünk még semmi nincs, várok is az utolsó pillanatig, ui. a tavaszi kollekcióval úgy jártam, hogy előre bespájzoltam, elszámoltam a méretet, így semmit nem tudtunk hordani.

Emma

megjött már?
szegény Te. én meg már 3 hetente menstruálok, jó rövid a ciklusom.

Lányok, akinek tapasztalata van:
hogyan kell leszoktatni a gyereket a vetkőzésről - pelenkalehúzásról?
A barátnőm gyerekei 19 hónaposak, naponta kb. 10-szer vetkőznek meztelenre.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Bírom, hogy már többedszer kérdezed, a rántást (ami olajjal) meg a habarást (ami tejföllel készül).

:lol: :lol: :lol:

téli cuccok:
a fiúknak kabátot most vettem éppen, cipőt most rendeltem, Lilinek vettem kabátot már, találtam nagyon puhát.
másunk még nincs.
a kabátvásárlás egy kínszenvedés volt, mert mindenhol csak merev kabátok vannak, én meg olyat nem akartam, de a fiúknak a tescoban Lilinek a h&m-ben vettem.

megnéztem az elefanten cipőt, de nem győzött meg, nem teljesen gumi a talpa, szerintem így a vizes úton is beázik már.
neki még nem vettem őszi cipőt... bár még annyira azért nincs is hideg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi,
....és még most se tudom... :oops: Nem megy ez nekem, na! 8) :lol:
Rendeltem, ja, ne is mondd! :lol: Én is úgy berendeltem, hogy a zoknik kb. 2 év múlva lennének jók rá... :? :lol: De lehet, hogy kicseréli, jó fej! Amúgy én is mindig nagyobbat rendelek, annyira, hogy jó volt rá tavasszal is, jó lesz ősszel is, meg még jövő ősszel is szerintem! 8) :lol: :lol:
20140901102739
 
 


hajni777 írta:jó volt rá tavasszal is, jó lesz ősszel is, meg még jövő ősszel is szerintem! 8) :lol: :lol:


Zsuzsi! :lol: :lol: :lol: És Bálintra is jó lesz, mert Hajni "berendeltette" velem a 2-3 éves méretet, amiben Bálint úgy nézett ki, mintha a saját cuccaim lettek volna rajta. :lol: :lol: :lol:

Én még nem rendeltem őszit, nem is nagyon vettem, mert Bálintra szinte minden jó még a tavasziból (én télen rendeltem egy 12-18 hós használt csomagot, és abból a gatyák, felsők (13 db) mind jók rá, abban bélelt is van). Pulcsit meg a tavaszi Nextből rendeltem kettőt, az 1,5-2 éves, pont jó lesz egész télen. Pulcsikat meg overált, vastag gatyót még én is veszek, de azért szerintem még korai. Sima gatya vagy harisnya+gatya még azért elég lesz a köv. 2 hónapban. Cipő viszont Bálintnak is kell, de bakancsot majd csak akkor veszek, ha az idő megköveteli, mert a méret miatt nem mindegy.
Ja, és Bálintnak van (lesz) saját őszi kollekciója (általam :lol: ), majd teszek róla képet.

Hajni! Süssél csirkét, ahhoz nem kell rántás, és finom! :lol: Én ma csirkecombot sütöttem, annyian írtátok, hogy a combot szeretitek...

dkata
 
 


Kata,
8) :lol: Azért elmondanám, hogy Olivér a 2-3 éves napozókban alszik, és valahogy pont jók rá!:shock: Szerintem az az egyetlen, amit jövőre már nem tud hordani. Viszont rendeltem egy nagyon állat vastag pulcsit, olyan kabátfélét 4-5 éves méretben... Hát...picit hosszú karban is meg hosszban is, de hordható.:roll: Meg annyira nagyonjó, hogy úgyis ráadom!:lol: Gazdaságosan rendelek, az tuti!:lol:
A csirkét a szomszéd házban sütik, olyan fini, mintha én csinálnám! :lol:
20140901102739
 
 


Nem olyan, sokkal jobb! :D
20140901102739
 
 


mai termés 7 bolha....

keddig már csak kibírom valahogy. lassan már rá megy a kapcsolatunk is.
elegem van!!!!!!!!!! Fáradt vagyok, ki vagyok borulva... nem tudok túl lépni ezen a dolgon. Nem bírom, hogy levegőnek néznek, meg bolondnak... nincs erőm sem, kedvem sem elmagyarázni ezeknek, hogy mi a problémán, a probléma alapját nem értik. annyira egyszerű programon futnak ezek az emberek.... nem vagyok tisztaság és rendmániás, de amit egy hónapja művelünk, az már túl megy minden határon. Na befejeztem, mert T. most jött be és üvöltött le, hogy hagyjam abba a bolházást és na mind1....

Téli cuccok. Nem vettem még semmit. Igazán nem is láttam még. A tescoban vettem őszi kabátot, meg vastag mellényt. előre meg nem is merek venni semmit, mert vannak olyan 86-os nyári cuccok (télen kaptuk őket), ami talán karácsonyra jó lesz rájuk. De van karácsonyos pulcsim, azt tavaly karácsonyra kapták, most idénre jó is lesz. :)

Orsi!
elefanten cipő :( pedig már nagyon készültem rá. mind1 a supi3-ost megrendeltem. Bár ma azzal is úgy jártam, hogy a benti supi cipőt reggel Gaja nem akarta fel venni. Király, hogy rendeltem is belőle még. Aztán valahogy eltereltem a figyelmét ráadtam, de utánna már nem reklamált, hogy nem jó, meg a nap többi részében is simán rá tudtam adni. Arra tippelek, hogy még nem járatódott meg a kapcsa és meghúztam nagyon a bokáján...

Zsuzsi!

Nálunk Gaja vette le a pelust magáról, egész nyáron, végül fordítva adtam rá, így nem tudta kibontani a tépőzárat. :)
Nálunk inkább öltöznek. És leginkább az én bugyijaimat akasztják a nyakukba. kipakolják a fehérneműs fiókot, volt úgy hogy 7 bugyi volt Maja nyakában egyszerre. :shock: Kép

katyerina
 
 


Jaj, Katyerina, tényleg gáz lehet! :( Bunkó szomszédok, bunkó bolhák! :twisted:
A csajok meg nagyon durva, hogy már most megmondják, mit vesznek föl!:o :lol: Remélem ez fiúknál nincs így! :roll:
20140901102739
 
 


Katyerina! Nagyon édes Maja a képen! És milyen ügyes! :lol: :lol: :lol:

Szomszédokkal hasonlóan állok mint Te, én a kutya ügy miatt, amit nem akartam a közös udvarra, mert én vagyok itthon egész nap, nekem kell hallgatni... Azóta nem is nagyon köszönnek, ha nem köszönök előre, teszik a megjegyzést, de mégis gáz, hogy férfiembernek (???) meg gyerekeknek MINDIG én köszönök előre, akkor se mindig köszönnek vissza, csak átnéznek rajtam. (Pedig se alacsony, se sovány nem vagyok...) Ez nem a közvetlen szomszédom, vele kivételesen egyetértettünk a kutya-témában, meg visszamegy dolgozni, biztos kevesebb lesz a súrlódás közöttünk.

Hajni! Linkeket tegyél már, miket rendeltél, milyen méretben és mi a tapasztalat! Ha a többieket nem érdekli, akár priviben is jöhet! Én ki se mostam a 2-3 éves napozókat, annyira lent van az ülepe, nem adtam rá. A 12-18 hós volt pont jó rá. Bálint nem tudom hány centi, de pont 12 kiló volt a múlt héten. Hát, elég sovány, pedig etetem rendesen. :lol:

dkata
 
 


katyerina,
fordított pelus, trükkös! :lol: :lol: :lol:

topictali:
hajni, lécci te szervezd, az ooolyan jó volt! 8)

kata,
nálunk az emeleten a 7-8 éves kislánynak akkora öntudata van, hogy minden egyes alkalommal a pofánkba bámul és azt várja, hogy mi köszönjünk előre. Ez nem rosszindulat, mert pont ugyanúgy néz, mint a malacképű anyukája. (A malacképű se rosszindulat. Ha egyszer az... :roll: :lol: jujdegonoszvagyok! :evil: )

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni

tudod, hogy mivel is elkezdhetnéd a főzést? paprikás krumpli (már ha szeretitek). tegnap csináltam, negyed óra alatt kész volt, és el se lehet rontani. És, Olivár csak úgy falta! Olyan édes volt, még most evett először normális adagot a mi kajánkból.

Orsi, Pompi

a Kolpingban van babakaja? mármint üveges. nem tudom, miket, mennyit pakoljak be.

Lányok,

de jó, hogy írjátok, mit hol vesztek, írjatok még még. akkor az elefanten cipőt nem nézem meg, az viszont eszembe se jutott, hogy esetleg a tescoban kapok jó téli kabátot.
az 1 év körüliek nem bundazsákban szoktak még télen járni? nem egyszerűbb?
én az S.Olivérben láttam olyan bundazsákot, ami nagyon puha, jól tud benne mozogni.

Katyerina

köszi a tanácsot. amikor fordítva adtad Gajára a pelenkát, azonnal leszokott arról, hogy le akarja venni?

Kata

de rossz lehet rossz szomszédokkal. én soha senkivel nem szoktam még találkozni se.
engem érdekel a méret téma, mert készülök épp rendelni. szerintetek milyen méretet rendeljek? most nyáron a 9-12 hós napozókat hordtuk, Olivér 10 kg, 76 cm. merjek télire 12-18 hósat rendelni?
Bálint tényleg jó vékony. szerintem Olivér se lesz másfél évesen 12 kg-nál több.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :P
Jót nevettem ezen. Igen, eleinte próbáltam én is a melltartó betétet, de csepp a tengerben, amit felfog. Nagyon brutál mennyiségek jönnek ki a gyerekből :( Tegnap 5x öltöztettem át... és már mindig csak akkor, mikor nagyon muszáj volt...

Andi :P
Tényleg? És mikorra nőtte ki, nem emlékszel? Már úgy várom... még jobban, mint hogy átaludják az éjszakát...

Hajni :P
Igen. Infacolozunk már 1,5 hónapja és grape water-ünk is van. De valahogy szerintem nem ettől függ, hogy mikor visítanak pocifájás miatt. A pocifájás egész gyorsan múlik mindenesetre. Azt mikorra szokták "kinőni" a gyerekek?

Katyerina :P
Gyönyörű ez a kislány!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


S még 1 kérdésem lenne, hasonló súlyú gyerekesekhez:
Mindenkitől 68-as rucikat kapunk, mondjuk már téliek inkább. A gyerekek 2 hós korukra 4 ill. 4,5 kg-sak. Akkor kb. mikorra nőnek bele? :shock:
Köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi, Pompi

a Kolpingban van babakaja? mármint üveges. nem tudom, miket, mennyit pakoljak be.

az 1 év körüliek nem bundazsákban szoktak még télen járni? nem egyszerűbb?

üveges foglalmam sincs, hogy van-e, mert olyat mi nem nagyon ettünk mikor ott jártunk. Főzött bébikaja van turmixolva, azt ette LIli.

budanzsák nem túl praktikus, nem tud kiszállni mászkálni. Babakocsira lábzsák jó, azt használtam én sokáig.

fanni73 írta:Mindenkitől 68-as rucikat kapunk, mondjuk már téliek inkább. A gyerekek 2 hós korukra 4 ill. 4,5 kg-sak. Akkor kb. mikorra nőnek bele? :shock:

a fiúk 6 hó körül kezdték a 68as ruhákat, Lili is kb..... és van olyan melegítőnaci ami még mindig jó Lilire :oops: :roll:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: